فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1400)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 51، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وحیده بامشاد، کامبیز طالبی*، حمیدرضا یزدانی، زهرا آراستی صفحات 1-19

    به رغم رشد بی سابقه ی تحقیقات در زمینه تشخیص فرصت کارآفرینانه در دهه های اخیر، اما انباشت دانش در این زمینه با شکست مواجه شده است. این مطالعه درصدد است تا با نگاشت نظامند این حوزه، موجب بهبود در درک ساختار و محتوای ادبیات شود. از این رو روش پژوهش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، توصیفی- مرور اسنادی در نظر گرفته شده است. برای انتخاب مقاله ها از روش جست و جوی نظام مند در 19 مجله معتبر کارآفرینی و مدیریت استفاده شده است. از مجموع 362 مقاله جمع آوری شده در فاز اول جست و جو، در نهایت با استفاده از ابزار کسپ (CASP)  تعداد 71 مقاله که در فاصله زمانی 1988 تا 2018 منتشر شده است، انتخاب و تحلیل شدند. در این مطالعه سعی شد تا بدنه ی ادبیات براساس سه معیار تمرکز تحقیق، دیدگاه نظری و روش شناسی نگاشت شود. نتایج نشان می دهد که تمرکز مقاله های یادشده اغلب معطوف به بررسی دو حوزه ی چرایی و چگونگی این فرآیند است. همچنین در این مطالعه نظریه های به کار گرفته شده در تشخیص فرصت به تفکیک تمرکز نظری مطالعات نیز بررسی و مشخص شد. به علاوه، مرور انجام شده از منظر روش شناسی نشان می دهد که مطالعات فرصت اغلب کیفی- مفهومی هستند و سهم مطالعات کمی- مفهومی در پایین ترین رتبه قرار دارد.

    کلیدواژگان: فرصت کارآفرینانه، فرآیند تشخیص فرصت، مرور نگاشت نظامند
  • غلامحسین حسینی نیا، علی داوری*، وجیه باقرصاد، ترانه فرخ منش صفحات 21-40

    اثرسازی و علیت به عنوان دو منطق بنیادی تصمیم گیری از حوزه های پژوهشی رو به رشد در حوزه کارآفرینی است. هدف این مقاله بررسی تاثیر علیت و ابعاد اثرسازی (آزمایش گری، زیان قابل تحمل، انعطاف پذیری و پیش تعهدات) بر عملکرد کسب و کار با رویکرد فازی است. در این پژوهش علاوه بر بررسی علی شروط لازم و کافی، در شکل گیری عملکرد کسب و کار، ترکیبات موثر علیت و ابعاد اثرسازی در شکل گیری عملکرد کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی است و داده ها به روش، توصیفی- همبستگی گردآوری شده است. جامعه آماری پژوهش، بر اساس آمار سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران شامل 170 کسب وکار استارتاپی در سال 1399 در شهر تهران است که بیش از سه سال فعالیت دارند. بر اساس فرمول کوکران نمونه آماری 118 محاسبه شد که به روش نمونه گیری تصافی، 120 نمونه گردآوری شده و با نرم افزارهایfsQCA3 و SPSS24 تجزیه و تحلیل شده است. بر اساس یافته ها، از میان علیت و ابعاد مختلف اثرسازی، یک بعد از شروط لازم و پنج بعد نیز از شروط کافی برای عملکرد کسب و کار است. در نهایت دو نوع مسیر علی پیچیده و مرکب احصا شد، که هرکدام از آنها چهار ترکیب مختلف از علیت و ابعاد اثر سازی را در جهت عملکرد کسب و کار معرفی کرده است.

    کلیدواژگان: اثرسازی، امکان گرایی، تصمیم گیری کارآفرینانه، علیت، عملکرد، هدف گرایی
  • زهرا حیدری، صمد رحیمی اقدم*، سید صمد حسینی صفحات 41-60
    کارآفرینی به عنوان پدیده ای مهم در اقتصاد، نقش موثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها ایفا می کند. از دیدگاه دیگر، در یک اقتصاد پویا، ایده ها، محصولات و خدمات همواره در حال تغییر هستند و در این میان، کارآفرین و سازمان های کارآفرین الگویی مناسب برای مقابله و سازگاری با شرایط جدید محسوب می شوند. ازاین رو، هدف از این پژوهش، بررسی نقش حمایت مدیران ارشد بر کارآفرینی سازمانی با میانجی گری تعهد عاطفی است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازلحاظ ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش اعضای هییت علمی دانشگاه تبریز در سال 1399 است. همچنین، با روش نمونه گیری تصادفی ساده، از نظرات 239 نفر از اعضای هییت علمی استفاده شد. برای جمع آوری داده ها نیز از پرسشنامه استاندارد استفاده گردید. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از معادلات ساختاری و از نرم افزارهای SPSS23 و Amos23 استفاده شد. خروجی نرم افزارها نشان می دهد که روابط مستقیم بین متغیرها معنادار است. همچنین، نقش میانجی تعهد عاطفی در بین حمایت مدیران ارشد و کارآفرینی سازمانی تایید گردید. یافته های این مطالعه می تواند نقش بسزایی در بهبود فرهنگ سازمانی محیط های آموزش عالی و دانشگاه ها از طریق افزایش حمایت مدیران این سازمان ها از کارآفرینی اعضای خود، افزایش تعهد عاطفی در آن ها و درنتیجه نیل به اهداف تعیین شده سازمان داشته باشد.
    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، دانشگاه تبریز، تعهد عاطفی، حمایت مدیران ارشد، کارآفرینی سازمانی
  • محمدحسین رونقی* صفحات 61-80

    ویژگی های زنجیره بلوک مانند قابلیت اطمینان، ردیابی، تغییرناپذیری داده ها و قراردادهای هوشمند باعث ایجاد محیط های امن با نیاز کمتر به واسطه ها می شود. اعتقاد بر این است که زنجیره بلوک و سایر فناوری های توزیع شده تاثیرات قابل توجهی در جامعه دارند زیرا می توانند به بهبود کارایی تراکنش، کاهش هزینه، اعتمادسازی و بهبود شفافیت کمک کنند. از طرف دیگر، حاکمیت شرکتی عامل مهمی در عملکرد شرکت است. حاکمیت شرکتی ضعیف می تواند به منافع سهامداران آسیب برساند و منجر به انحلال کسب وکار شود. بر این اساس هدف پژوهش ارزیابی تاثیر فناوری زنجیره بلوک بر حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی شرکتها می باشد. پژوهش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و کارشناسان ارشد شرکت های دانش بنیان می باشد. از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS 3 جهت تحلیل داده استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد با توجه به ایجاد سیستمی غیرمتمرکز، شفافیت و قابلیت ردیابی، بکارگیری فناوری زنجیره بلوک، تاثیر مستقیمی بر حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی شرکتها دارد. همچنین نتیجه فرضیه آخر تاثیر مستقیم حاکمیت شرکتی بر مسئولیت اجتماعی شرکتها را نشان داد. بنابراین فناوری زنجیره بلوک پتانسیل زیادی برای ارایه راهکارهای کارآمد برای سیستم های موجود حاکمیت شرکتی دارد. نقش زنجیره بلوک نه تنها در عملکرد سازمانی و کسب مزیت رقابتی موثر است بلکه در کسب مزایای محیطی و اجتماعی نیز تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: زنجیره بلوک، حاکمیت شرکتی، مسئولیت اجتماعی، شرکتهای دانش بنیان
  • محمود محمدیان محمودی تبار، سحر ستوده نژاد*، حسن بودلایی صفحات 81-98

    در عصر جدید شرکت های کوچک و متوسط، نقش مهمی در اقتصاد کشور ها دارند، درحالیکه ضعف نداشتن بازاریابی متناسب جزو عوامل اصلی شکست این نوع شرکت ها می باشد. این شرکت ها بازاریابی متفاوتی نسبت به شرکت های بزرگ را می طلبند، بازاریابی نوآورانه بازاریابی متناسب با شرکت های کوچک و متوسط می باشد که میتواند نرخ شکست آن ها را در صنعت فناوری اطلاعات کاهش دهد. پژوهش حاضر روش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات روش دلفی انجام شده است تا  عوامل موثر شناسایی گردد. لازم به ذکر است جامعه پژوهش را 15 نفر از مدیران ارشد و مدیران حوزه بازاریابی و فروش شرکت های کوچک و متوسط در صنعت فناوری اطلاعات با حداقل 10 سال سابقه مفید کاری و اساتید دانشگاهی دارای رزومه پژوهشی مرتبط تشکیل داده است. روش نمونه گیری هدفمند است و از نظر افق زمانی یک مطالعه مقطعی (از آذر1395 الی خرداد 1396) بوده است. ابزار گردآوری داده در مطالعه میدانی، 4 مرحله پرسشنامه محقق ساخته است که در اختیار 15خبره از متخصصان قرار گرفت. برای تحلیل داده ها و بررسی روابط درونی آن ها از تکنیک دلفی،ANP و دیمتل استفاده شده است، که منجر به شناسایی 14 معیار و 46 زیرمعیار گردید. نتایج نشان می دهد از بین عوامل شناسایی شده، عوامل نوآوری، نیروهای متخصص، تمرکز بر مشتری و تمرکز بر بازار به ترتیب از اهمیت بیشتری برخوردار می باشند

    کلیدواژگان: بازاریابی نوآورانه، شرکت های کوچک و متوسط، صنعت فناوری اطلاعات، نوآوری
  • امیرحسین شفیعیان، قنبر محمدی الیاسی*، محمود احمدپور داریانی، سید احسان خاندوزی، حمید پاداش صفحات 99-118

    توانمندسازی کارآفرینی تاکنون کمتر به‏عنوان رویکرد اساسی فقرزدایی پایدار مطرح شده ‏است. توانمندسازی کارآفرینانه فقرا در ادبیات به دو صورت «توانمندسازی فقرا برای کارآفرینی» یا «توانمندسازی فقرا در اثر کارآفرینی» تعریف شده؛ با این حال، تبیین نظری جامعی برای توانمندسازی کارآفرینانه فقرا و اطلاع دقیقی از پیکره دانش آن وجود ندارد. این پژوهش که برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات توصیفی- اسنادی است، سعی دارد شاکله دانش تضمین‏شده توانمندسازی کارآفرینانه فقرا را دررابطه با مولفه‏های نظری آن شناسایی نماید. بدین‏منظور، ابتدا بر اساس تعاریف موجود در ادبیات، سه مولفه نظری: نهادها، عاملیت کارآفرینانه و پیامدها، کشف شد. سپس پیکره دانش توانمندسازی کارآفرینانه فقرا، با جستجوی واژگان مرتبط با توانمندسازی، کارآفرینی، فقر/فقیر در موضوع مقالات پایگاه دبلیو.او.اس. (WoS) برای دوره 2019-1970 گردآوری، و به روش علم‏سنجی و با نرم افزار سایت‏نت‏اکسپلورر (CitNetExplorer) شناسایی شد. یافته‏های این پژوهش شامل بر تعیین شاخص‏های کتابسنجی حوزه، معرفی شش خوشه ی دانش «تامین مالی خرد»، « جامعه پایه هرم»، «قصد و انگیزه کارآفرینی»، «کاربرد فناوری و زیرساخت»، «سازماندهی نوآوری و بازاریابی شرکت‌های فقرا»، و«کارآفرینی زنان»؛ و سپس تبیین شاکله دانش موجود مطابق با دو مولفه نهادها و عاملیت کارآفرینانه بود. عدم تشکیل برخی خوشه‏های مورد انتظار، با جستجو در پایگاه‏های عمومی تر دانش مورد بحث قرار گرفت. تطبیق پیکره دانش با مولفه های نظریه توانمندسازی کارآفرینانه فقرا، مشارکت‏های مورد نیاز برای توسعه دانش و نظریه را مشخص می‏سازد.

    کلیدواژگان: پیکره دانش، تحلیل علم سنجی، توانمندسازی کارآفرینانه فقرا، سایت‏نت‏اکسپلورر، مولفه‏ نظری
  • وحید مکی زاده*، سعاده عزیززاده صفحات 119-138
    عملکرد کارآفرینان معلول تنها محدود به پیامدهای مالی نبوده و می تواند ارزش های کیفی برای سطوح مختلفی خلق نماید. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل ابعاد کیفی عملکرد کارآفرینان معلول انجام شده است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی و با رویکردی کیفی از نوع مطالعه موردی است. داده های پژوهش نیز از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 کارآفرین معلول در بازه زمانی مرداد و شهریورماه سال 1399 و در استان های هرمزگان، بوشهر و کرمان گرداوری شد. از طریق نمونه گیری هدفمند گردآوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز طی سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی و محوری و رویکرد جهت دار انجام شد. در مرحله کدگذاری باز، 32 کد نهایی شدند. در مرحله کدگذاری محوری نیز نه مقوله فرعی شناسایی گردید. مرحله سوم نیز چهار مقوله اصلی که نشان دهنده ابعاد کیفی عملکرد کارآفرینان معلول بود را نشان داد. در مقوله فردی ابعاد فرعی عاملیت، و رشد و توسعه فردی شناسایی شد. در مقوله کسب وکار نیز ابعاد دسترسی به منابع، و دسترسی به شبکه ها استخراج شد. همچنین در مقوله خانواده، ابعاد بهبود بهزیستی و رفاه خانواده از طریق کسب درآمد، و تغییر جایگاه معلولین در خانواده شناسایی شد. در نهایت و در مقوله جامعه نیز، ابعاد فرعی پشتیبانی جامعه، خروجی برای جامعه، و خروجی برای معلولین شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: عملکرد کیفی، کارآفرینی، معلولین
  • سعید نیری، سید رضا حجازی*، کمال سخدری صفحات 139-158

    این پژوهش بدنبال تبیین جایگاه «نوآوری فرآیندی باز» در ادبیات کنونی نوآوری، نوآوری فرآیند و نوآوری باز بوده و مفهوم پردازی اجزا و ابعاد آن برای انجام پژوهش های آتی در این زمینه را دنبال کرده است. روش پژوهش مورد استفاده مرور سیستماتیک است که از منظر هدف بنیادی و بر حسب روش گردآوری داده، مطالعه اسناد است که با تکیه بر این روش، امکان بررسی جامع و استاندارد پژوهشهای هدف فرآهم می شود. در همین راستا 68 مقاله از سال های 2001 تا 2020 مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت یافته های پژوهش در دو دسته »ارکان« و »ویژگیهای « نوآوری فرآیندی باز طبقه بندی شده اند.. ارکان نوآوری فرآیندی باز  شامل «مکانیزم ها، شرکا، دستاوردها و عناصر پیش بین» و ویژگی های نوآوری فرآیندی باز در برگیرنده «میزان فناوری محور بودن، درجه اهمیت فرآیندی، سطح تغییرات و کانون بهره برداری» می باشد. همچنین براساس یافته ها، سه زمینه کلی برای مطالعات آتی نیز پیشنهاد گردید: اول؛ « استفاده از روش های متنوع تر (تغییر تسلط حاکمیت رویکردهای کمی به رویکردهای کیفی و آمیخته)؛ »، دوم؛ « تاکید بر توسعه و آزمون نظری» بواسطه ضعف نظری مطالعات موجود و سوم؛ « انجام مطالعات بیشتر در زمینه های بین بخشی (بین چند صنعت یا حوزه کسب وکار) و فراملی (بین المللی)».

    کلیدواژگان: باز بودن، مرور سیستماتیک، نوآوری باز، نوآوری فرآیند، نوآوری فرآیندی باز
|
  • Vahideh Bamshad, Kambiz Talebi *, Hamidreza Yazdani Pages 1-19

    The purpose of this systematic mapping review is to map out and categorize existing literature of the entrepreneurial opportunity recognition, and to identify the research gap in this field. Since the research questions seek to provide an overview of the opportunity identification process (OIP) literature at a higher level of granularity, the Systematic Mapping Review has been selected as the research method. 71 articles published during 1994-2018 in 19 academic journals were selected, analyzed, and classified concerning research focus (two main sections of antecedents and mechanisms), research type (conceptual-qualitative, conceptual-quantitative, empirical-quantitative, and empirical-qualitative), research method and data source. The results show that despite the growing popularity of opportunity literature in recent years, the fragmented nature of OIP publications among all journals is worrying. Also, analysis of articles revealed an increased propensity for antecedents-focus researches, while mechanisms-focus studies predominantly affect the OIP literature. Given the heterogeneous nature of how opportunities are identified, a need to integrate and test multiple theories arise. Moreover, from the methodological view, the young discipline of OIP research has a substantial scientific gap and suffers from a lack of empirical and exploratory studies. This study addresses the recent patterns, developments, and gaps by proposes a research agenda around topics and methods, intending to help entrepreneurs and researchers develop more effective practices.

    Keywords: Opportunity Identification Process, Entrepreneurial Opportunity Identification, Systematic Mapping Review
  • GHOLAMHOSSEIN HOSSEININIA, Ali Davari *, Vajihe Baghersad, Taraneh Farokhmanesh Pages 21-40

    Effectiveness and causality as two fundamental decision logics of growing research areas in the field of entrepreneurship. The purpose of this paper is to investigate the effect of causality and dimensions of effectiveness (experimentation, tolerable losses, flexibility and pre-commitment) on business performance with a fuzzy approach. In this study, in addition to causally examining the necessary and sufficient conditions in the formation of business performance, effective combinations of causality and dimensions of effectiveness in the formation of business performance have been investigated. This research is applied from the perspective of the purpose and the data are collected by descriptive-correlation method. The statistical population of the study, according to the statistics of Tehran Computer Guild Organization, includes 170 startup businesses in Tehran that have been operating for three years. Based on Cochran's formula, a statistical sample of 118 was calculated, 120 samples were collected by random sampling method and analyzed by fsQCA3 and SPSS24 software. According to the findings, among the various causes and dimensions of effectiveness, one dimension is a necessary condition and five dimensions are sufficient conditions for business performance. Finally, two types of complex and complex causal pathways were identified, each of which introduced four different combinations of causation and effect-making dimensions in the direction of business performance.

    Keywords: Effectuation, Entrepreneurial decision making, Causation, Performance
  • Zahra Heydari, Samad Rahimiaghdam *, Seyed Samad Hosseini Pages 41-60
    Entrepreneurship, as an important phenomenon in the economy, plays an effective role in the economic development and progress of countries. From another perspective, in a dynamic economy, ideas, products and services are constantly changing, and in the meantime, the entrepreneur and entrepreneurial organizations are a good model for coping and adapting to new conditions. Therefore, the purpose of this study is to investigate the role of Senior Managers support for organizational entrepreneurship mediated by affective commitment. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in nature. The statistical population of this study are faculty members of Tabriz University in 2020. Also, by simple random sampling method, the opinions of 239 faculty members were used. A standard questionnaire was used to collect data. Structural equations and SPSS23 and Amos23 software were used to analyze the data. Software output shows that the direct relationships between variables are significant. Also, the mediating role of affective commitment between the top management support and organizational entrepreneurship was confirmed. Findings of this study can play a significant role in improving the organizational culture of higher education environments and universities by increasing the management support of these organizations for entrepreneurship of their members, increasing affective commitment in them and thus achieving the goals of the organization.
    Keywords: Faculty Members, University of Tabriz, Affective commitment, Top Managers Support, Organizational entrepreneurship
  • MohammadHossein Ronaghi * Pages 61-80

    Blockchain technology’s characteristics such as reliability, traceability, data immutability and smart contracts are giving rise to confident environments with less need for intermediaries. Blockchain and other distributed ledger technologies are believed to have significant impacts on society because they can help to improve transaction efficiency, reduce cost, build trust and improve transparency. On the other hand, corporate governance is an important determinant of corporate performance. Poor corporate governance can damage the interests of shareholders, and may lead to business collapse. Accordingly, the purpose of this study is to examine the impact of blockchain adoption on both corporate governance and corporate social responsibility, as well as the impact of corporate governance on corporate social responsibility. The statistical population of the research is all the managers and experts in knowledge-based companies in Iran. For data analysis, structural equation modeling and Smart PLS 3 software have been used. The results accentuated and proved, due to decentralized system, transparency and traceability, the positive impacts of blockchain adoption on corporate governance and corporate social Responsibility, moreover the last hypothesis result was the impact of corporate governance on corporate social responsibility. Therefore, the use of blockchain technology has great potential to provide efficient solutions to many issues that affect current systems in corporate governance. Blockchain role is critical not only for organizational performance and competitive advantages, but also for social and environmental benefits overall.

    Keywords: Blockchain, Corporate Governance, Social Responsibility, Knowledge based Companies
  • Mahmoud Mohammadian Mahmoudi Tabar, Sahar Sotoodeh *, Hasan Boudlaie Pages 81-98

    In modern era, small and medium enterprises play a significant role in today’s economy. Nevertheless lack of proper marketing are main reasons why SMEs fail. It should be noted that these types of companies require different marketing than large companies. Innovative marketing is a marketing suitable for small and medium companies that can reduce the failure rate of these companies in the IT industry and this plays an important role in Entrepreneurship and economic development of the country, which shows the importance of innovative marketing in them. Therefore, this dissertation aims to identify and rank factors that are influencing the innovative in IT industry. The chosen methodology is based on applied research with a mixed method. The data is collected based on Library research and Field research. The research has been done from December 2016 to June 2017.The primary research consists of 4 stages of questionnaires that were given to 15 experts in this field. Delphi method, ANP and DEMATEL technique were used in order to analyze data. This has resulted in identifying 14 criteria, 46 sub-criteria and patterns of internal relations of criteria. The result indicates that innovation, specialist forces, focus on customer orientation and the market itself has the highest importance.

    Keywords: Innovation, Innovative Marketing, SMEs, IT industry
  • AmirHossayn Shafieian, Ghanbar Mohammadi Elyasi *, Mahmoud Ahmadpour Dariyani, Sayed Ehsan Khandoozi, Hamid Padash Pages 99-118

    Entrepreneurial empowerment is less regarded as a vital approach to sustainable poverty reduction. The literature defines entrepreneurial empowerment of the poor as either “empowering the poor for entrepreneurship” or “empowering the poor through entrepreneurship”. However, there is neither a comprehensive theoretical explanation nor a clear understanding about the body of knowledge on the entrepreneurial empowerment of the poor. This study, practical in the purpose and descriptive - documentary in data collection, aims to identify the body of certified knowledge on entrepreneurial empowerment of the poor in relation to its theoretical components. To do this, we first found three theoretical components based on the definitions in the literature: institutions, entrepreneurial agency, and outcomes. Then, we recognized the body of knowledge, by searching for keywords related to empowerment, entrepreneurship, poor and poverty in the WoS database through an extensive scientometric analysis over the period 1970-2019, using the CitNetExplorer software. Findings consisted of identifying bibliometric indices; introducing six knowledge clusters, including micro-finance, base-of-the-pyramid, entrepreneurial impetus, technology and infrastructure, organizing innovation and marketing of the poor's businesses, and female entrepreneurship. And accordingly, explaining the body of knowledge in relation to institutions and entrepreneurial agency. Besides, we researched in more general scientific databases to learn why some expected knowledge clusters were not discovered. Connecting the body of knowledge to the theoretical components identifies scientific and theoretical contributions.

    Keywords: body of knowledge, CitNetExplorer, entrepreneurial empowerment of the poor, scientometric analysis, theoretical factor
  • Vahid Makizadeh *, Soadeh Azizzadeh Pages 119-138
    The performance of entrepreneurs with disabilities is not limited to financial outcomes and create qualitative values for different levels. This study aimed to identify and analyze the qualitative dimensions of the performance of disabled entrepreneurs. This research is applied from the perspective of purpose and with a qualitative approach to the case study. Research data were also collected through semi-structured interviews with 15 disabled entrepreneurs through purposive sampling. Data analysis was performed in three stages of open, selective, and axial coding and directional approach. In the open coding phase, 32 codes were finalized. In the axial coding stage, nine sub-categories were identified. The third stage showed four main categories that showed the qualitative dimensions of the performance of disabled entrepreneurs. In the individual theme, the sub-themes of agency and personal growth and development were identified. In the business theme, the sub-themes of access to resources and access to networks were also extracted. Also, in the family theme, the sub-themes of improving the welfare and welfare of the family through earning income and changing the position of the disabled in the family were identified. Finally, in the social theme, the sub-themes of community support, output for society, and output for the disabled were identified.
    Keywords: Entrepreneurship, Person with Disability, Qualitative Performance
  • Saeed Nayeri, seyed Reza hejazi*, Kamal Sakhdari Pages 139-158

    In this paper, we examine how the openness in firms’ boundaries is feasible when doing process innovation and what determines this open process innovation. So, we consolidated previous researches on process innovation through a precise systematic review of the 68 researches published between 2001 and 2020; then we synthesized various research-based findings to a comprehensive framework about OPI attributes and pillars. OPI attributes presents four main themes as technology intensity, significance, magnitude and locus of exploitation. OPI pillars is consistent of mechanisms, partners, achievments and antecedents. Finally, we argued missing links in the literature and provided future research agenda, according to three main paths: 1) to use more variety of methods - changing quantitative dominance to qualitative and multi-method approaches; 2) to emphasize development and testing; 3) to conduct more cross-national and cross-sectoral studies.

    Keywords: Openness, Open innovation, Process innovation, Open Process Innovation, Systematic review