فهرست مطالب

تحقیقات حسابداری و حسابرسی - پیاپی 49 (بهار 1400)

فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی
پیاپی 49 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد نمازی، آرزو مصلی نژاد* صفحات 5-30
    هدف

    سیستم های حسابداری آب متفاوتی در سطح جهان وجود دارد، اما هیچکدام به صورت جامع همه شاخص های مورد نیاز را در بر نمی گیرند. هدف این پژوهش ارایه شاخص های موثر بر الگوی حسابداری آب و ارایه الگوی جامع حسابداری مدیریت آب در ایران است.

    روش

    این پژوهش با استفاده از 6 بعد نوین فن ارزیابی متوازن و از طریق روش کیفی فرا ترکیب انجام شد. بدین منظور پس از جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی در محدوده زمانی 1980-2020، 147 پژوهش یافت شد، که پس از مطالعه تعداد 32 پژوهش که به صورت مستقیم، موضوع حسابداری و مدیریت آب را بررسی کرده بودند، وارد مرحله تحلیل شدند. پژوهش های انتخاب شده برای کدگذاری وارد نرم افزار مکس کیودا شد.

    یافته ها:

    پس از فرآیند کدگذاری، 52 کد متمایز شناسایی شد. از میان کدهای شناسایی شده، شاخص کارایی زیست محیطی (8)، بهای تمام شده آب (8)، میزان بهره برداری از آب (8) و شاخص آب مصرف شده (7) به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند. در مرحله بعد کدها در قالب 20 تم (زیر معیار) و در نهایت زیرمعیارها در 6 معیار (ابعاد) فن ارزیابی متوازن تقسیم بندی شدند. براساس این عوامل الگوی جامع حسابداری آب با روش فراترکیب ارایه گردید و با نظر خبرگان نهایی گردید.

    نتیجه گیری:

    این پژوهش با شناسایی شاخص های حسابداری آب و ارایه الگویی جامع می تواند مورد استفاده حسابداران و برنامه ریزان حوزه آب، حسابداران و مدیران شرکت های آب منطقه ای و آب و فاضلاب و صنعت های متفاوت استفاده کننده آب در ایران قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: حسابداری آب، حسابداری مدیریت آب، فن ارزیابی متوازن، شاخص، فراترکیب
  • حسن چناری، رویا دارابی* صفحات 31-44
    هدف اصلی پژوهش مطالعه ی پیامد اقتصادی تجدید ارایه ی صورت های مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. اطلاعات مورد نیاز برای این پژوهش از صورت های مالی 150 شرکت در دوره ی زمانی 1397-1390 گردآوری شده است. در این پژوهش برای متغیر پیامد اقتصادی از هزینه ی حقوق صاحبان سهام و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام و برای متغیر تجدید ارایه ی صورت های مالی از دو معیار متغیر مصنوعی صفر و یک و شدت تجدید ارایه ی صورت های مالی استفاده شده است. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون چندمتغیره با داده های تابلویی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که تجدید ارایه ی صورت های مالی بر نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری و هزینه ی حقوق صاحبان سهام تاثیرگذار است. یافته های حاصل از پژوهش بیان گر این است که با تجدید ارایه ی صورت های مالی هزینه ی حقوق صاحبان سهام افزایش و ارزش بازار سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران کاهش می یابد. به عبارت بهتر تجدید ارایه ی صورت های مالی نتایج و پیامدهای منفی در پی دارد.
    کلیدواژگان: پیامد اقتصادی، تجدید ارایه ی صورت های مالی، هزینه ی حقوق صاحبان سهام
  • مجتبی سبحانی، فرزین رضایی* صفحات 45-60

    نقش اطلاعات حسابداری، ویژگی ها و خصوصیات آن در دهه های گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. دلیل این واقعیت رفتار استفاده کنندگان در فرایند تصمیم گیری هایشان است. واضح است که هر استفاده کننده برای کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و امکان تصمیم گیری بهتر خواستار اطلاعات کیفی مناسب با هزینه های پایین می باشد، در واقع، این ضرورت تولید اطلاعات حسابداری با کیفیت است. تحقیق حاضر به اندازه گیری کیفیت اطلاعات حسابداری در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 8 ساله (1388- 1395) پرداخته است. سپس تاثیر آن بر سهامداران شکیبا و ناشکیبا را با بکارگیری الگوریتم (PSO) بهینه نموده است.ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری در این تحقیق تطابق هزینه با درآمد، به موقع بودن سود، محافظه کاری شرطی و غیرشرطی، کیفیت افشاء، انتخاب خاصه، ارزش تایید کنندگی، ارزش پیش بینی کنندگی، بیان صادقانه، احتیاط، کامل بودن و قابلیت مقایسه می باشد.

    کلیدواژگان: حد بهینه، کیفیت اطلاعات حسابداری، سهامداران شکیبا و ناشکیبا، الگوریتم PSO
  • کاظم پالیزدار، ابراهیم چیرانی*، سید مظفر میربرگکار، شاهرودی کامبیز صفحات 61-80
    استراتژی های ضد فساد زمانی موثر هستند که شفافیت اطلاعاتی را ارتقا بخشند. یکی از این استراتژی ها، الکترونیکی شدن امور و کسب وکار از طریق فضای الکترونیک است که درنهایت جایگزین تصمیم ها و معاملات غیرشفاف خواهد شد. ازاین رو هدف این تحقیق، مدل سازی ارتباط میان تجارت الکترونیک، شفافیت اطلاعاتی و کاهش فساد اقتصادی با بکارگیری رویکرد ترکیبی است. در بخش کیفی تحقیق، با نظرخواهی از 21 نفر از خبرگان حوزه تجارت الکترونیک و فساد اقتصادی و با استفاده از پرسشنامه باز، مبتنی بر مبانی نظری، مدل مفهومی تحقیق طراحی شده است. در مرحله تحقیق کمی نیز از طریق نمونه آماری متشکل از 298 نفر کاربر فعال در فضای تجارت الکترونیک کشور، مدل طراحی شده با رویکرد حداقل مربعات معمولی (OLS) مورد آزمون قرارگرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد تجارت الکترونیک به صورت مستقیم بر کاهش فساد اقتصادی تاثیر معناداری ندارد؛ بلکه با توجه به معناداری متغیر میانجی شفافیت اطلاعاتی، موجب کاهش فساد اقتصادی از طریق تاثیر بر شفافیت اطلاعاتی می شود.
    کلیدواژگان: شفافیت اطلاعاتی، تحقیق ترکیبی، تجارت الکترونیک، فساد اقتصادی طبقه بندی JEL: C13، M15
  • مهدی مرادی*، مهدی تحققی حاج قربانی صفحات 81-96
    تحقیق پیش رو با هدف درک تاثیر شایستگی مدیریت (شاخص این متغیر پاداش نقدی و غیر نقدی پرداختی به هییت مدیره است) بر مخارج تحقیق و توسعه با توجه به جریان نقد عملیاتی است. برای این منظور از اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس به عنوان جامعه تحقیق استفاده شد. بازه زمانی تحقیق از سال 1388 تا 1395 در نظر گرفته شد. به این طریق پنج فرضیه طراحی و از رویکرد اثرات ثابت به روش حداقل مربعات تعمیم یافته برای آزمون فرضیه های تحقیق استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد جریان نقد عملیاتی و پاداش نقدی تاثیر معنادار و مثبتی بر مخارج تحقیق و توسعه شرکت ها دارد و این در صورتی است که پاداش غیر نقدی تاثیر معناداری ندارد. همچنین نتایج نشان از تاثیر منفی پاداش نقدی بر رابطه بین جریان نقد عملیاتی و مخارج تحقیق توسعه دارد و این در صورتی است که پاداش غیر نقدی تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: جریان نقد عملیاتی، مخارج تحقیق و توسعه، شایستگی مدیران
  • محمدصادق زمان نژاد*، محمد اصولیان، سید جلال صادقی شریف صفحات 97-118
    مدیریت سود  عملی آگاهانه برای نشان دادن سود بیشتر یا سود کمتر از میزان واقعی است، به مورد اول، مدیریت سود رو به بالا و به مورد دوم، مدیریت سود رو به پایین گفته می شود. معمولا مدیریت سود رو به بالا برای نشان دادن سودهای پیش بینی شده از قبل در شرکت هایی که مالکیت و مدیریت جدا و مستقل از هم هستند، انجام می گیرد. اما مدیریت سود رو به پایین معمولا اهداف مالیات گریزی دارند. با کم نشان دادن سود واقعی مالیات نهایی مورد مطالبه دولت ها کمتر شده و از این طریق منافعی عاید مالکان می شود. در این پژوهش، به دنبال پاسخ به این پرسش بوده ایم که آیا این مدیریت سود می تواند نتایج منفی بر بهره وری سرمایه گذاری داشته باشد؟ سه فرضیه در این راستا پاسخ داده شد. نتایج نشان داد که در کل، مدیریت سود در میان شرکت های منتخب پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران محدود است و بیشتر برای نشان دادن مدیریت سود رو به بالاست (بیش از 88 درصد). همچنین، مدیریت سود رو به بالا، تاثیر منفی بر بهره وری سرمایه گذاری بلند مدت این شرکت ها ندارد ولی با یکدیگر همبستگی غیرمستقیم و معنادار دارند. به این معنا که، در شرکت هایی که مدیریت سود رو به بالا دارند، بهره وری سرمایه گذاری بلندمدت کمتر است.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، بهره وری بلندمدت سرمایه گذاری، پایداری سود، اقلام تعهدی
  • علی محمدی*، مژگان ابراهیم زاده خراسانی صفحات 119-132
    در دنیای امروز حسابداری نقش مهمی در پیشبرد روند  سودآوری شرکتها و سازمانها ایفا می کند با توجه به اهمیت روزافزون نقدشوندگی، شناخت در مورد عوامل موثر بر آن می تواند در بهبود آن یاری بخش باشد.تحقیق حاضر برای گردآوری شواهدی در ارتباط با نقش مدیریت سود در نقد شوندگی سهام شرکت، صورت پذیرفته است.مدیریت سود حالت خاصی از دستکاری سود است به این صورت که مدیران از طریق بکارگیری اختیارات خود منطبق با استانداردها و قوانین و یا از طریق ساختار معاملات، به شیوهای که ارزش شرکت کاهش نیابد، سود را دستکاری کنند.جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی مورد مطالعه بین سالهای 91 الی 95 بوده که با استفاده از روش حذفی سیستماتیک نمونه ایی متشکل از 189 شرکت در نظر گرفته شده است .در این تحقیق از مدل M برای اندازه گیری مدیریت سود استفاده شده است. در این پزوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار  Eview استفاده گردیده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مدیریت سود و نقدشوندگی بازار رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتیجه بررسی فرضیه پژوهش بیانگر تاثیر معنی دار مدیریت سودبرنقدشوندگی بازارمی باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، نقدشوندگی بازار، قیمت پیشنهادی
  • امیرحسین بهرامیان، محمدحسین رنجبر*، فائق احمدی، بیژن عابدینی صفحات 133-154

    وضعیت آینده هر پدیده ای تابع عوامل و شرایط متعددی است، آینده حرفه حسابرسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بر این اساس هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر آینده حسابرسی و نحوه اثرگذاری این عوامل بر آینده این حرفه است.این پژوهش از نظر روش، توصیفی همبستگی و از  نظر هدف کاربردی تلقی می گردد که به روش گرندد تیوری طراحی و اجرا شده است. بدین منظور ابتدا  نمونه ای  16 نفره از خبرگان و متخصصان حسابرسی انتخاب و از طریق مصاحبه با آنان مدل اولیه و ابزار گردآوری داده ها طراحی گردید. سپس پرسشنامه ی طراحی شده در اختیار 264 نفر از حسابرسان و مدیران مالی شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار قرار گرفت. داده های گردآوری شده بوسیله ی تحلیل شبکه ای (ANP) و حداقل مربعات جزیی (PLS) و با استفاده از نرم افزاری Matlab2018 و SmartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.بر اساس یافته های پژوهش 66 عامل موثر بر آینده پژوهشی حرفه ی حسابرسی شناسایی و اولویت بندی شدند که بر اساس مدل نهایی، الزامات IFRS و چرخه های تجاری نقش تعیین کننده ای را در آینده ی حرفه حسابرسی ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: گراندد تئوری، حسابرسی، IFRS، چرخه های تجاری
  • الناز تجویدی، محسن قائم پناه* صفحات 155-174
    کمیته حسابرسی به عنوان جزیی از ساختار حاکمیت شرکتی، موظف بر نظارت بر فرآیند گزارشگری مالی می باشد و محدود کردن مدیریت سود یکی از مزایای اصلی شرکت های دارای کمیته حسابرسی به شمار می رود. از این رو، این مطالعه به بررسی رابطه بین ویژگی های کمیته حسابرسی و مدیریت سود تعهدی می پردازد. برای این منظور داده های مربوط به 88 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1392 تا 1394 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از این است که مشارکت کارشناسان مالی در کمیته حسابرسی، افزایش استقلال و اندازه کمیته حسابرسی با مدیریت سود کمتر، رابطه معناداری دارد. همچنین، نتایج پژوهش حاکی از وجود رابطه یو وارونه شکلی (Ç) بین استقلال کمیته حسابرسی و مدیریت سود می باشد. به عبارت دیگر، استقلال کم کمیته حسابرسی قادر به جلوگیری از رفتارهای فرصت طلبانه مدیران نخواهد بود. بنابراین، زمانیکه اکثریت اعضای کمیته حسابرسی مستقل باشند (بیش از 50%)، استقلال کمیته حسابرسی منجر به کاهش مدیریت سود می گردد. علاوه براین، نتایج پژوهش حاکی از وجود رابطه یو شکلی (È) بین تعداد جلسات کمیته حسابرسی و مدیریت سود می باشد. در این راستا، برگزاری جلسات ماهانه کمیته حسابرسی (12 جلسه در سال) بیشترین اثربخشی را در جلوگیری از مدیریت سود دارد. تعداد موثر جلسات کمیته حسابرسی از طریق حداقل منحنی (سطح کمینه) تعیین می گردد؛ که منعکس کننده پایین ترین سطح اقلام تعهدی اختیاری می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های کمیته حسابرسی، اثربخشی کمیته حسابرسی، مدیریت سود
  • نرجس کمالی کرمانی* صفحات 175-194
    در این تحقیق رابطه بین ویژگی های مدیرعامل و رشدارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 117 شرکت طی بازه زمانی 1389 الی 1395 مورد بررسی قرار گرفت. داده های مالی مورد نیاز با مراجعه به صورت های مالی استخراج و توسط نرم افزار اکسل تلخیص، طبقه بندی و محاسبه شده و در نهایت به وسیله نرم افزار Eviews  تجزیه وتحلیل گردید. با توجه به روش های آماری انجام شده در سطح اطمینان 95/0 با بهره گیری از آزمون رگرسیون نتایج نشان داد که بین دوره تصدی مدیرعامل و ارزش شرکت ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد و در شرکت های با فرصت رشد نیز همین ارتباط تداوم دارد. بین مالکیت مدیرعامل و ارزش شرکت ارتباط منفی و معناداری وجود دارد و در شرکت های با فرصت رشد نیز همین ارتباط تداوم دارد. بین دانش مالی مدیرعامل و ارزش شرکت در شرکت های با فرصت رشد بالا رابطه مثبتی وجود دارد. علاوه بر این شواهد قابل اتکایی مبنی وجود رابطه بین دوگانگی مدیرعامل و ارزش شرکت با توجه فرصت های رشد شرکت ها در سطح اطمینان 95% یافت نشد.
    کلیدواژگان: مالکیت مدیرعامل، دوره تصدی مدیرعامل، ارزش شرکت
  • مهرداد مهرکام*، فاطمه حصنی مقدم صفحات 195-206
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات مالیاتی رسیدگی به تراکنش های بانکی بر حقوق صاحبان سهام  ، تولیدات شرکت و صنعت می باشد. به علت بالا بودن نارضایتی از نحوه اجرای برخی از قوانین مالی و مالیاتی در کشور، لازم است که پیچیدگی های موجود درنحوه اجرای برخی از قوانین و دستورالعمل ها در نظام مالیاتی فعلی ساده سازی شود که این موضوع ، نیازمند اصلاح برخی قوانین و دستورالعمل های مالیاتی است. برخی از مسایل عمده در اصلاح این قوانین و دستورالعمل ها عبارتند از: ساده سازی روش اجرای مالیات ، کاهش هزینه مالیات و اعمال مالیات تک نرخی بر تراکنش های بانکی. پژوهش حاضر در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. از آنجا که در صورت های مالی، داده های آماری برای متغیرهای تحقیق به ویژه متغیرهای مستقل وجود ندارد، لذا برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه استفاده شد. پرسشنامه طراحی شده در اختیار 60 نفر از سهامدارن، مدیران و کارشناسان که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند قرار داده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط معادلات ساختاری (SEM) انجام شد. نتایج به دست آمده مبین این مطلب بود که ساده سازی روش اجرای مالیات بر تراکنش های بانکی، کاهش هزینه مالیات بر تراکنش های بانکی و اعمال مالیات تک نرخی بر تراکنش های بانکی بر حقوق صاحبان سهام، تولیدات شرکت و تولیدات صنعت تاثیرگذار بوده و میزان این تاثیر در تمامی موارد گفته شده قابل توجه می باشد.
    کلیدواژگان: مالیات بر تراکنش های بانکی، حقوق صاحبان سهام، تولیدات شرکت، تولیدات صنعت
|
  • Mohammad Namazi, Arezoo Mosallanejad * Pages 5-30
    Objective

    Water crisis is one of the greatest challenges that world population currentlyis faced with. Since the substance of water accounting procedures is changed in tandem with the complexity of the issues which businesses faced in their routine activities, it can be seen that rising in indicators used for management and water accounting is one of the most controversial accounting issues in the world. Indeed, despite various accounting systems throughout the world, none of them can contain all the necessary indicators conclusively. The aim of this research is to provide efficient indicators for water management accounting paradigm and to present a comprehensive pattern for this discipline as well in Iran.

    Methods

    This study adopts the6 modern dimensions of balanced scorecard and meta-synthesis methods to reach its targets. In doing so, based on searching the data on national and international databases during the period of 1980 to 2020, 32 particular studies which posit a direct relationship with water accounting and management have been chosen. Afterwards, these selected studies were entered into MAXQDA software for coding and further investigating.

    Results

    There are 52 distinct codes base on the codding process that among them, the index of environmental efficiency (8), cost of water (8), volume of water exploitation (8), and index of used water (7) maintain the most importance with respect to the number of references, respectively. In the next step, these codes were classified into 20 themes and the themes are grouped into 6 concepts. Finally, a water accounting exhaustive model is provided by using the meta-synthesis methodand is appovaled with the opinion of experts.

    Conclusion

    Based on the evidence provided, the results of this research can be used by Professional accountants and planners in the field of water sources,accountants and managers in the regional water companies, and water and sewage urban companies, and related industries in Iran.

    Keywords: Water accounting, Water Management Accounting, Indicator, Meta-Synthesis, Balanced Sorecard
  • Hassan Chenari, Roya Darabi * Pages 31-44
    The main purpose of research is to study the economic impact of representation of financial statements on companies listed on the Tehran Stock Exchange. Information required for the study, 150 companies during 1390-1397 years has been retrieved from different resources. In this study, for economic consequences variable, cost of equity and the ratio of market value to book value and for representation of financial statements variable, two criteria zero-one dummy and severity of representation of financial statements variable were used. For examination of the hypotheses, multivariate regression with panel data was used. The findings of this study showed that with representation of financial statements the cost of equity was increased and stock market value of companies listed in Tehran Stock Exchange was decreased. In other words, the representation of financial statements entails negative consequences.
    Keywords: Cost of Equity, Economic Consequences, Financial Restatements
  • Mojtaba Sobhani, Farzin Rezaei * Pages 45-60

    The role of accounting information and their features and characteristics have significantly increased in the past few decades. The reason of this fact is the behavior of the users in their decision making process. It is clear that every user wishes for quality information with low costs to reduce the information asymmetry and the possibility of a better decision make. In fact, this is the prerequisite of producing high quality accounting information. The current research measures the quality of accounting information in the Tehran Stock Exchange in an eight-year period (2009-2016), and then provides an optimization of its effect on sustainable and intolerable shareholders by using the PSO algorithm.The qualitative characteristics of accounting information in this research are the conformity of cost with income, timeliness of profit, conditional and unconditional conservatism, quality of disclosure, special choice, verification value, predictive value, honest expression, cautiousness, completeness, and comparability.

    Keywords: Optimal Limit, quality of accounting information, Sustainable, Intolerable Shareholders, PSO algorithm
  • Kazem Palizdar, Ebrahim Chirani *, Seyed Mozaffar Mirbargkar, Kambiz Shahroodi ( Pages 61-80
    Anti-corruption strategies are effective when they promote information transparency. One of these strategies is business through electronic space, which will eventually replace non-transparent decisions and transactions. Therefore, the purpose of this study is modeling the relationship between e-commerce, information transparency and reduces corruption with a combined approach. In the qualitative section of the research, a conceptual model of research has been designed by consulting 21 experts in the field of e-commerce and economic corruption and using an open questionnaire based on theoretical foundations. In the quantitative research stage, through a statistical sample consisting of 298 active users in the e-commerce space of the country, the designed model with the ordinary least squares approach has been tested. The results show that e-commerce does not have a significant direct effect on reducing corruption. Rather, due to the significance of the information transparency mediator variable, it reduces economic corruption by affecting information transparency.
    Keywords: Information Transparency, Combined Research, E-commerce, Corruption JEL Classification: C13, M15
  • Mahdi Moradi *, Mahdi Tahaghoghi Haj Ghorbani Pages 81-96
    The present study aimed at understanding the effect of managerial competency (the indicator of this variable was cashback and non-cashback reward to the board) on research and development expenditures due to the operating cash flow. For this purpose, the data of the companies listed on the stock exchange were used as the research population. The research time scope was considered from 2009 to 2016. Thus, five hypotheses were designed and the fixed effects method was used by generalized least squares method to test the research hypotheses. The results of the study indicated that operating cash flow and cashback reward have a significant positive effect on the research and development expenditures of companies while non- cashback reward has no significant effect. In addition, the results indicated the negative effect of cashback reward on the relationship between operating cash flow and research and development expenditures while non- cashback reward has no significant effect.
    Keywords: Operating Cash Flow, Research, Development Expenditures, Managerial Competency
  • Mohammad Sadegh Zamannejad *, Mohammad Osoolian, Seyed Jalal Sadeghi Sharif Pages 97-118
    Earnings management takes advantage of how accounting rules are applied and create financial statements that inflate earnings or revenue. In breaking down earnings management, companies use earnings management to smooth out fluctuations in earnings and present more consistent profits each month or year. A company's stock price often rises or falls after an earnings announcement, depending on whether the earnings meet or fall short of expectations. In this research, we study the effect of earnings management on the long-term investment productivities of selected companies in Tehran Stock Exchange. We also study these companies in two separated groups, companies with Decreasing Earnings Management and companies with Increasing Earnings Management.
    The results showed that the earnings management is not common among selected companies listed on the Tehran Stock Exchange. Most cases are increasing earnings management (over 88%). Increasing earnings management does not have a negative impact on the long-term investment productivity of these companies. But, increasing earnings management and investment productivity is inversely correlated. Also, decreasing earnings management has a negative impact on the long-term investment productivity of these companies.
    Keywords: Earnings Management, Long-term Investment Productivity, Tehran Stock Exchange
  • Ali Mohammadi *, Mozhgan Ebrahimzade Khorasani Pages 119-132
    In today's world, accounting plays an important role in advancing the profitability of companies and organizations. Given the growing importance of liquidity, knowing the factors that affect it can help improve it. The present study was conducted to gather evidence regarding the role of earnings management in the liquidity of a company's stock. Profit management is a special form of profit manipulation in which managers manipulate profits in a way that does not reduce the value of the company by exercising their authority in accordance with standards and rules or through the structure of transactions. The statistical population of the present study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period under study between the years 91 to 95. Using a systematic elimination method, a sample of 189 companies is considered. In this research, model M Used to measure earnings management. In this study, Eview software was used to analyze the data. The results show that there is a positive and significant relationship between earnings management and market liquidity. The results of the research hypothesis indicate a significant effect of earnings management on market liquidity.
    Keywords: Profit Management, Market Liquidity, Bid Price
  • Amirhossein Bahramian, MohammadHossein Ranjbar *, Faegh Ahmadi, Bejan Abedini Pages 133-154

    The future of “auditing” like any other phenomena depends on a range of variables: conditions such as forthcoming developments in international trade, globalization, needs of auditors and stakeholders for modern financial services and consulting, as well as developments in information technology, etc. could all have their own effects.

    Methodology

    This research lies in the “application research category”. Utilizing view and comment by 16 experts, the future model of auditing was formalized (designed). Based on views and comments expressed by 264 pundits, professional auditors and financial directors, the recommended model is tested. Technically, grounded theory and analytic network process (ANP) have been utilized. To achieve this objective, a primary model was developed; and re-implementing PLS model, an optimum model was prepared and was evaluated by pundits, auditors and finance directors. An optimum model was thus evolved.

    Findings

    The optimum model was determined. Based on the final model, internal factors have positive effect on future of auditing while external factors have negative effect. Furthermore, application of the model confirmed modifying effects of the IFRS requirements as well as business cycles in connection with internal and external factors effecting audit profession.

    Keywords: Geranded Theory, Audit, IFRS, Business Cycle
  • Elnaz Tajvidi, Mohsen Ghaempanah * Pages 155-174
    As an integral part of the corporate governance structure, the audit committee is charged with overseeing the financial reporting process, and limiting earnings management is one of the main benefits of companies with an audit committee. Hence, this study examines the relationship between the characteristics of audit committee and accrual earnings management. For this purpose, we investigate the data of 88 companies listed by Tehran Stock Exchange for the period 2014 of 2016. The results of the research indicate that the participation of financial experts in audit committees, increasing the independence and size of audit committee has a significant relationship with less earnings management. Also, the results indicate that there is a U-shaped relationship between audit committee independence and earnings management. In other words, the low independence of the audit committee will not be able to prevent managers' opportunistic behaviors. So, when the majority of members of the Audit Committee are independent (over 50%), Audit Committee independence is leading to lower earnings management. In addition, the results of the research indicate that there is an inverse U-shaped significant relationship between audit committee meetings and earnings management. In this case, holding monthly audit committees (12 meet a year) has the most effectiveness in preventing earnings management. The “effective” number of audit committee meetings is determined at the minimum of the curve (minimum level), reflecting the lowest level of discretionary accruals.
    Keywords: Audit Committee Characteristics, Audit committee effectiveness, Earnings Management
  • Narjes Kamali Kermani * Pages 175-194
    In this study, the relationship between CEO characteristics and the growth value of listed companies in Tehran Stock Exchange was investigated. For this purpose, 117 companies were surveyed during the period 1389-1395. Required financial data were extracted by referring to financial statements and financial software and classified, summarized and calculated by Excel software and finally analyzed by Eviews software. Regarding to the statistical methods performed at the level of 0.95, using regression test results showed that there is a positive and significant relationship between CEO tenure and company value, and the same is true in companies with growth opportunity. There is a positive relationship between CEO financial knowledge and firm value in high growth opportunity companies. In addition, no reliable evidence was found that there was a relationship between CEO duality and firm value with 95% confidence level for growth opportunities.
    Keywords: CEO Ownership, CEO Tenure, Q Tobin & Company Evaluation
  • Mehrdad Mehrkam *, Fatemeh Hesni Mog Pages 195-206
    The purpose of this study was to investigate the effect of tax on bank transactions on equity, company and industry products.Due to the high level of dissatisfaction with the implementation of some financial and tax laws in the country, it is necessary to simplify the complexity of the current tax system. Therefore, simplifying the complexity of the tax system requires the amendment of some tax laws and regulations. The major issues in reforming these rules and regulations are simplifying the complexity of the current tax system, reducing tax expense and imposing a single-rate tax on bank transactions. This research was conducted in Tehran Stock Exchange companies. Since financial statements do not have statistical data for research variables, especially independent variables, a questionnaire was used to collect the research data. The questionnaire was designed for 60 shareholders, managers and experts selected by random sampling method. Data analysis was performed by structural equations (SEM). The results showed that the simplification of complexity in the banking tax system, the reduction of the cost of tax on bank transactions and the application of single-rate taxation on bank transactions affect the equity, company's products, and industry output, and this effect is high in all of the above cases.
    Keywords: Taxes, Bank Transactions, Equity, Company Products, Industrial Products