فهرست مطالب

مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی - پیاپی 37 (زمستان 1399)

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 37 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/06
  • تعداد عناوین: 17
|
  • محمدصادق نصراللهی، علی رشیدی کوچی* صفحات 2-21

    از آن جا که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، اصلی ترین و رسمی ترین رسانه جمعی در ایران است و از این جهت جایگاهی ویژه دارد، مقوله نظارت بر حرکت درست و متعالی این نهاد ضروری است. بر همین اساس، برمبنای قانون اساسی، ساز و کار نظارتی برون سازمانی با محوریت شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما برای آن تعبیه شده است. به همین خاطر، ارزیابی عملکرد شورای نظارت بر صداوسیما امری ضروری است. این پژوهش در پی کشف مسایل و آسیب های ناظر به عملکرد شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما است. به این منظور با انجام و تحلیل مضمونی 13 مصاحبه با خبرگان این حوزه ، نهایتا 5 کد یکپارچه ساز که معرف مسایل و آسیب های شورا است، صورت بندی شده که شامل مواردی همچون: 1-مشکلات قانونی شورا، 2-ضعف ساختاری و مالی در شورا، 3-آسیب در نوع نظارت شورا، 4-ضعف اعضای شورا و 5-مشکلات قانونی و پیچیدگی در سازمان صدا وسیما است.

    کلیدواژگان: نظارت رسانه ای، شورای نظارت بر صدا و سیما، نظارت رادیو و تلویزیون، مقررات گذاری رسانه ای
  • علی رضا حیدری* صفحات 22-40

    توانمندسازی حرفه ای معلمان در دنیای دانش بنیان و رقابتی امروز امری حیاتی و سرنوشت ساز است. این در حالی است که پدیده جهانی شدن، سیاست گذاری در این حوزه اثرگذار را دشوارتر و پیچیده تر ساخته است. از این رو، بسیاری از دولت ها در تدوین و اجرای سیاست های کارآمد در زمینه تربیت معلم تراز جهانی توفیقات لازم را به دست نیاورده اند. هدف پژوهش طراحی مدلی برای اثربخشی سیاست گذاری تربیت معلم در مواجهه با تغییرات جهانی شدن است. پرسش اصلی این است که سیاست گذاری تربیت معلم برای پاسخگویی خردمندانه به دگرگونی های و آثار جهانی شدن بر حرفه معلمی می بایست از چه ابعاد، جهت گیری ها و مشخصاتی برخوردار باشد؟ بر اساس فرضیه تحقیق، سیاست گذاری تربیت معلم در عصر جهانی شدن باید ضمن پرهیز از تقلیل-گرایی و جزءنگری، از ویژگی های جامعیت، نظام مندی و انسجام برخوردار باشد. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شیوه های اکتشافی و سنتزپژوهی و جمع آوری داده ها با روش اسنادی و کتابخانه ای صورت پذیرفته است. پس از طبقه بندی اطلاعات حاصله و استخراج مضامین و مقوله های اصلی، مدل نظری پژوهش ارایه شده است. بر اساس یافته-ها و نتایج، مدل طرحی شده شامل چهار راهبرد کلان، شانزده مولفه و سی ودو راهکار است. راهبردهای کلان و مولفه های هر کدام عبارتند از: بهره گیری از فرصت ها و مزایای جهانی-شدن (ارتباطات بین المللی، کثرت گرایی جهانی، الگوهای ارزیابی، شبکه های سیاستی)، مدیریت تهدیدات و چالش های جهانی شدن (بیگانگی معلمان، تقویت سوداگری، کاهش مرجعیت، فردگرایی افراطی)، نوسازی نظام تربیت معلم بر پایه پیشرفت های بین المللی (نظام مدیریت، ساختارهای سازمانی، رویکردهای مشارکت جویانه، پارادایم های نوین) و بهسازی حرفه ای دانشجومعلمان در تراز جهانی (شایستگی های حرفه ای، برنامه های درسی، الگوهای کارورزی، فناوری های نوین).

    کلیدواژگان: جهانی شدن، سیاست گذاری تربیت معلم، نوسازی آموزش معلمان، بهسازی حرفه ای دانشجومعلمان، تربیت معلم تراز جهانی
  • احمدرضا دالوند*، حمیدرضا عباسیان، مهدی روان شادنیا، احسان الله ضیغمی صفحات 42-61

    بهره وری کارکنان تابع و معلول عملکرد مدیران سازمان به طور عامل و فعالیت های مدیریت منابع انسانی به طور خاص است. مجموعه ای از فعالیت های هماهنگ مدیریت منابع انسانی می تواند نگرش و رفتارهای کارکنان را تقویت کند. بذل توجه به ارتقای استراتژیک و راهبردی که پایه های توسعه منابع انسانی را بنا می-نهد، بسیار ضروری و منطقی به نظر می رسد، محققان معتقدند، هنوز معلوم نیست راهبردهای مدیریت سرمایه انسانی، چگونه و از طریق کدام فرآیندها، سازمان را تحت تاثیر خود قرار می دهند و از طرفی فرآیند ارزیابی نیروی انسانی، یکی از فرآیندهای پیچیده و بسیار مهم در سازمان ها است که نیازمند شناسایی راهبردهای ارتقای سطح بهره وری به تفکیک مشاغل راهبردی، کلیدی و عملیاتی به منظور پایش دوره ای، جذب و استخدام سرمایه ی انسانی است. در همین راستا، در مقاله ی حاضر محقق مبتنی بر روش توصیفی و بر اساس راهبردهای سازمان کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان یک سازمان ماموریت محور در امر محرومین و مستضعفان کشور با شناسایی معیارهای موثر در بهره-وری سرمایه ی انسانی در شش بعد تخصصی شامل: مدیریتی، تصمیم گیری، شاخص های ارتباطی، توانایی ها، سایر مهارت ها و مرتبط با کسب کار از طریق مطالعه ی پژوهش های مرتبط به ارایه ی چارچوب نظری تحقیق پرداخت و با استفاده از رویکرد فازی و نظرسنجی از خبرگان معیارها وزن دهی شدند.

    کلیدواژگان: سرمایه، بهره وری، عملیاتی، راهبردی، پشتیبانی
  • سمیه لبافی*، صفر بیگ زاده صفحات 62-83

    مفهوم بی طرفی شبکه در سال های اخیر مورد توجه سیاستگذاران رسانه ای قرار گرفته است. آنها نیازمند به درک تاثیرات مثبت و منفی این مفهوم در رابطه با منافع عمومی هستند تا قادر باشند تعیین کنند که چگونه و در چه زمانی باید در این موضوع مداخله سیاستگذارانه داشته باشند. از این رو پژوهش حاضر با هدف تحلیل مفهوم بی طرفی شبکه در ارتباط با موضوع منافع عمومی انجام شده است. رویکرد پژوهش کیفی و روش آن تحلیل مضمون بوده است. مشارکت کنندگان در پژوهش را 10 نفر از سیاستگذاران رسانه ای، حقوقدانان و متخصصان صنعت رسانه تشکیل داده اند که با آنها مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. به دلیل شیوع ویروس کرونا (اسفند ماه 1398 و فروردین 1399) و ضرورت حفظ فاصله گذاری اجتماعی، پژوهشگران جهت انجام مصاحبه ها از نرم افزار های گفتگوی آنلاین استفاده کرده اند. نتایج تحلیل داده ها بر اساس چارچوب مفهومی اتخاذ شده (مساوات، تعدد دیدگاه ها و تعیین دستور کار)، در قالب سه مضمون اصلی (بی طرفی شبکه و رعایت مساوات در صنعت رسانه، بی طرفی شبکه و تعدد دیدگاه ها در صنعت رسانه و بی طرفی شبکه و تعیین دستور کار توسط رسانه ها) سازمان داده شد. در نهایت ارتباط این مضامین اصلی با مضمون سازمان دهنده «بی طرفی شبکه و منافع عمومی» تبیین گردید.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری رسانه ای، بیطرفی شبکه، منافع عمومی، مساوات، دستورکار گذاری
  • مهدی مالمیر* صفحات 84-107

    مساله نظم و وفاق اجتماعی فراگیر یکی از مسایل اجتماعی کنونی در جوامع چندفرهنگی و چندقومیتی به شمار می رود. چگونگی مواجهه و نحوه حل این مساله در طول چند دهه گذشته در بین جوامع متنوع نشان دهنده رویکردهای نطری و تفاوت در عملی است که خود را به شکل سیاست قومی این جوامع نشان می دهد. در این مقاله درصدد بوده ایم تا با بررسی سیاست های قومی و ارزیابی آنها به یک مدل نظری و سیاست قومی مطلوب برسیم. به لحاظ روش شناسی این مقاله در سنت سیاست پژوهی و با کاربست روش ارزیابی انتقادی و استفاده از تکنیک پژوهشی مطالعه اسنادی نوشته شده است. بدین منظور پس از مفهوم شناسی مرتبط با مساله و مرور اسنادی در سیاست های قومی تلاش شده است تا یک مدل تحلیلی ساخته شود. سیاست قومی مطابق این مدل محصول یک رابطه سه گانه بین سه عامل دولت، ملت و قومیت است که تحت تاثیر وزن، ماهیت و نوع روابط متقابل بین این عناصر تعیین می گردد. ادعای مقاله این است که اولا نوع حکومت و حکمرانی، ثانیا درجه ضعف و قدرت دولت و ثالثا نگاه دولت به ملت و قومیت تاثیری مهم بر الگو و مدل های سیاست قومی در جوامع مختلف داشته است. در نهایت در چارچوب مثلث دولت، ملت و قومیت، الگوی شهروندی به عنوان الگوی مطلوب سیاست قومی پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: دولت، ملت، قومیت، سیاست قومی و سیاست گذاری قومی
  • سجاد معین فر، رضاعلی محسنی*، علیرضا محسنی تبریزی صفحات 108-136
    مقاله حاضربا استعانت از رویکردی کیفی و مبتنی بر روش نظریه مبنایی می کوشد مدل پارادایمی از مفهوم خشونت قومی بر اساس برداشت های ذهنی و تفاسیر و تعاریف کنشگران از این مفهوم را بدست دهد.روش پژوهش ، روش نظریه زمینه ای با استفاده از مدل پارادایمی استراس و کوربین می باشد .داده های کیفی در این مطالعه با استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق گردآوری شدند. سوژه های تحت مطالعه 26 نفر از نخبگان قومی استان آذربایجان غربی از دو قومیت ترک و کرد می باشند . که بر اساس روش نمونه گیری کیفی/ هدفمند و معیار اشباع نظری انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری وگزینشی استفاده شده است.داده های گردآوری شده در قالب121 مفهوم و13 مقوله محوری در مصاحبه با نخبگان کرد و ترک آذری زبان بدست آمد .نتایج حاصل نشان داد ،شکاف قومی و مذهبی، ناسیونالیسم قومی، ضعف ارتباطات میان فرهنگی-قومی، بازنمایی خشونت در رسانه، روابط قدرت قومیتی، عدم رعایت حقوق شهروندی ، عدم استقرار جامعه مدنی و تبعیض از مهمترین شرایط علی بروز خشونت قومی می باشند. .پیامدهای این پدیده تضعیف همکاری بین قومی،تضعیف هویت ملی،ناامنی و تهدید امنیت ملی پایدار،مهاجرت اجباری ساکنان ،توسعه نیافتگی اقتصادی در استان آذربایجان غربی خواهد بود. شرایط زمینه ای ناظر بر مواردی نظیر حساسیت قومی،بافت ناهمگون جمعیتی است. مدارای اجتماعی،توزیع عادلانه ثروت،قدرت ، منزلت و سیاستگذاری اجتماعی به عنوان راهبردهای این پدیده شناسایی شدند.در نهایت پدیده ظاهر شده خشونت قومی (خشونت سیاسی واجتماعی) » می باشد.
    کلیدواژگان: خشونت قومی، شکاف قومی و مذهبی، ضعف ارتباطات میان فرهنگی-قومی، بازنمایی خشونت در رسانه، نظریه مبنایی
  • آرش بیدالله خانی* صفحات 138-158

    سیاستگذاری ارتقای سلامت عمومی از جمله حوزه های مهم سیاستگذاری عمومی در کشورهای مختلف است. جهت گیری سیاسی و ساختار نظام حکمرانی ارتباط مستقیمی با کیفیت نظام سلامت عمومی کشورهای مختلف و متعاقبا درجه توسعه آنها دارد. درجه مسئولیت پذیری سیاسی- اجتماعی دولتها و شهروندان در رابطه با سلامت عمومی در کشورهای مختلف متفاوت است. بر همین مبنا، هدف اصلی این پژوهش شناسایی نقش و جهت گیری ساختارهای حکمرانی در کشورهای نوردیک (دانمارک، فنلاند، سوید و نروژ) و تاثیر آن بر نظام سیاستگذاری ارتقاء سلامت عمومی در رابطه با درجه بندی مسئولیت پذیری دولت- شهروندان است. سوال اساسی پژوهش حاضر این است که آیا کشورهای نوردیک در سیاستگذاری ارتقای سلامت عمومی، جهت گیری سیاسی- ایدیولوژیک مشترکی دارند؟ مقاله بر این امر تاکید می کند که چهار کشور منطقه نوردیک هر کدام رویکردهای سیاسی و سیاستی متفاوتی را در این زمینه طرح ریزی کرده اند که در برخی مسایل اشتراکات و در برخی موارد افتراقاتی دارند. پژوهش بر مبنای روش واکاوی توصیفی- کتابخانه ای این رویکردها را توضیح می دهد و در نهایت بر مبنای خروجی و نتایج پژوهش و تجربیات کشورهای نوردیک، برخی توصیه های سیاستی برای بهبود نظام سیاستگذاری سلامت عمومی و درمان در جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: ارتقاءسلامت، سیاستگذاری عمومی، ساخت حکمرانی، کشورهای نوردیک
  • عباس عباس پور*، علی خورسندی طاسکوه، عبدالحسین کلانتری، محمد مهدی فرقانی، کیوان مرادی صفحات 160-179

    بررسی پژوهش های صورت گرفته حول ارتقای اعضای هیات علمی موید این امر است که تاکنون مطالعه ای در مورد سیر تطور معنایی مفهوم ارتقاء در آموزش عالی ایران صورت نگرفته است. لذا، این پژوهش با هدف واکاوی این موضوع با استفاده از رویکرد کیفی از گونه انتقادی انجام گرفت. برای گردآوری شواهد از اسناد قانونی/ سیاستی همچون قوانین برنامه های توسعه کشور، سند دانشگاه اسلامی و آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی، استفاده شد. این اسناد بر اساس رویکرد گفتمانی لاکلایو و موف و جامعه شناسی سیاست استیفن بال و همچنین طرح مارپیچ تحلیل کرسول، مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که در سه دهه اخیر سیاست های ارتقای اعضای هیات علمی متاثر از گفتمان کاربردی سازی، وجه عملکردمحوری را بر فضای کار اعضای هیات علمی حاکم کرده است، به نحوی که معنای ارتقاء در قالب میزان ارزش اقتصادی قابل اندازه گیری که دانشگاهیان تولید می کنند، مفهوم سازی شده است. در حالی که وجه ارزشی و حرفه ای کار آنها به حاشیه رفته و نادیده گرفته شده است.

    کلیدواژگان: شبکه معنایی آموزش عالی، ارتقای اعضای هیات علمی، گفتمان های سیاستی
  • سپهر قاضی نوری*، فاطمه هشدار، سید فرهنگ فصیحی صفحات 180-202

    همراستایی و یکپارچگی رهنگاشت های فناوری تدوین شده در سطوح گوناگون صنعت را به یک مساله اساسی تبدیل نموده است، آنچنانکه باید تعیین نمود که برای رهنگاری فناوری در هر سطح چه ورودی ها و خروجی ها را باید در نظر گرفت و به طور کلی رهنگاشت فناوری در سطح صنعت، شرکت های اصلی و برای هر واحد فناوری از چه ویژگی هایی برخوردار است. مطالعه موردی صنعت گاز به عنوان نمونه ای از مجموعه های با پیچیدگی های بسیار زیاد در برنامه ریزی فناوری و استفاده از روش های کمی (ارتقاء عملکرد کیفیت (QFD))و کیفی (رهنگاری فناوری و نظرات خبرگی) در پارادایم طراحی قابیلیت منحصربفردی ایجاد کرده است. در پارادایم طراحی در طی یک فرآیند خلاقانه توام با سعی و خطاء راه حل های موثری برای حل مساله مورد نظر طراحی و ایجاد می شود. در این مقاله با تشریح رهنگاری های موجود در بخش هایی از صنعت گاز به عنوان مجموعه ای از صنعت نفت ایران در بالادست و مجموعه ای از شرکت های تابعه و مراکز توسعه دهنده فناوری در پایین دست، چارچوب همراستایی و یکپارچگی رهنگاشت های فناوری در سطوح مختلف ارایه شده است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی فناوری، رهنگاشت فناوری، همراستایی، صنعت نفت و گاز
  • مهدی ناجی*، علیرضا توکلی کاشی، محمدجواد قاسمی صفحات 204-243

    پیشنهاد این طرح برای اصلاح نظام یارانه ها در دوران گذار از شرایط فعلی به شرایط مطلوب، اعطای یک سهمیه قابل مبادله انرژی به تمام افراد در قالب یک پول مجازی و بر اساس هزینه های یک سبد منصفانه انرژی است. مهم ترین مزیت در طرح های سهمیه به افراد وجود یک نظام بازتوزیع غیرمتمرکز عواید حاصل از افزایش قیمت انرژی در جامعه است، زیرا ضمن وجود سهمیه یکسان انرژی برای افراد؛ به دلیل یکسان نبودن مصرف افراد، بازار تبادل انرژی شکل خواهد گرفت و از آنجایی که عمدتا دهک های پردرآمد مصرف کننده بزرگتر حامل های انرژی هستند؛ این بازتوزیع عواید از دهک های ثروتمند به سمت دهک های فقیر است. نتایج محاسبات نشان می دهد در صورت اجرای موفق طرح اصلاح نظام یارانه ها در یک دوره 5 ساله می توان قیمت تمام حامل های انرژی را بدون وارد آوردن شوک هزینه ای به جامعه، به قیمت های رقابتی رساند. در طرح پیش رو در پایان 2 سال در سناریوهای مختلف شکاف رفاهی بین دهکی قطعا کاهش خواهد یافت و وضع دهک های کم درآمد در تمام سناریوها بهبود خواهد یافت. همچنین بر اساس سناریوهای مختلف بین 50 تا 140 هزارمیلیارد تومان عایدی تجمیع می شود که با توجه به کسری بودجه شدید دولت در دوره پیش رو می توان آن را در قالب خرید اوراق دولتی به دولت قرض داد و از پولی شدن کسری بودجه که به تورم های بالا در اقتصاد منتهی می شود دوری کرد.

    کلیدواژگان: یارانه انرژی، سهمیه بندی قابل مبادله به افراد، بازار انرژی
  • ایرج تیموری*، فریبا کوهی قولقاسم، رویا عابدینی ایرانق صفحات 244-267

    حیات شهر وابسته به سرمایه ای است که در شهر ایجادشده یا به آن وارد می شود، اما مسئله ی مهم این است که این سرمایه در کجا انباشت می شود چراکه انباشت سرمایه موتور محرکه ی توسعه است. در کشور ما وجود حاکمیت، برنامه ریزی متمرکز، تغییر در سبک زندگی، تبدیل جامعه به جامعه ای مصرفی و وابستگی به درآمدهای نفتی، فضای رانتی را ایجاد می کند که باعث انباشت سرمایه در زمین شهری می شود. پژوهش حاضر رابطه ی میان متغیرهای کلان اقتصادی و توسعه فیزیکی شهرها بررسی می کند. پژوهش از نوع کمی و همبستگی است و برای جمع آوری داده ها از روش اسنادی و آمارنامه ها و تصاویر ماهواره ای استفاده شده است. دوره زمانی تحقیق از سال 1380 تا 1393 و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است . متغیرهای مورد بررسی این تحقیق شامل متغیرهای مستقل (متغیرهای مربوط به درآمدهای نفتی، متغیر کلان اقتصادی متغیرهای مربوط به هزینه) و متغیرهای وابسته (مساحت شهرها) است. نتایج نشان می دهد که توسعه فیزیکی شهرها با متغیرهای مربوط به درآمدهای نفتی به ویژه باقیمت سالانه نفت سنگین دارای همبستگی است بنابراین نظریه اقتصاد سیاسی دولت رانتیر را تایید کرده و نشان می دهد که توسعه شهرها وابسته به تولیدات داخلی نیست بلکه وابسته به درآمدهای نفتی است.

    کلیدواژگان: انباشت سرمایه، متغیرهای کلان اقتصادی، توسعه فیزیکی شهر
  • میثم نریمانی*، محمدصادق صارمی، مهدی الیاسی، محمدحسین پیروی صفحات 268-294

    یکی از ابزارهای مهم در تحریک تقاضای نوآوری، بهره گیری از ظرفیت خریدهای دولت و بخش عمومی است. به دلیل تنگناهای تامین بودجه بخش عمومی، بخش مهمی از تدارکات دولتی کشورهای درحال توسعه و خصوصا ایران از محل منابع اعتبارات صادراتی کشورهای خارجی در قالب تسهیلات اعتبار صادراتی (فاینانس) صورت می پذیرد که الزامات این تسهیلات از کشور اعتباردهنده، سبب شده به کارگیری این ظرفیت به عنوان ابزار سیاست نوآوری و تحریک تقاضای داخلی با مشکل مواجه شود. هدف این مقاله بررسی الزامات بهره برداری از این کمک های مالی به مثابه سیاست های تدارکات عمومی حامی نوآوری است. برای بررسی این موضوع روش تحقیق مطالعه چند موردی به منظور طراحی ساختار واحد از چند منظر موضوعی و تنظیم الزامات موردنظر به صورت چندبعدی در طول زمان معین در دستور کار قرارگرفته است. بر این اساس، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با دست اندرکاران مرتبط با پروژه های مذکور و تحلیل محتوای کیفی داده ها انجام شده و الگوی الزامات مرتبط با موضوع تحقیق بر اساس مقولات اصلی تدوین شده است. به منظور انتخاب این موارد، از پایگاه داده مصوبات شورای اقتصاد در حوزه تسهیلات اعتبار صادراتی از سال 1390 تا 1396، 5 پروژه برزگ از میان 5 وزارتخانه ای بیشترین تقاضا را داشتند انتخاب شدند. با توجه به بررسی های انجام شده، الگوی پیشنهادی در شش محور در انتهای مقاله ارایه شده است که محوریت آن، مشارکت پیمانکارآن توانمند داخلی به عنوان واسطه دستگاه های کارفرمایی داخلی با وام دهنده خارجی و اصلاح نظامات پشتیبان است این شش محور در سه گروه چگونگی تقاضا، ساختار قرارداد و توانمندی عرضه تقسیم بندی شده است.

    کلیدواژگان: تسهیلات اعتباری صادراتی (فاینانس)، تدارکات عمومی حامی نوآوری، سیاست فناوری و نوآوری، سیاست تحریک تقاضا
  • حافظ امرایی*، علی اسماعیل زاده، نگار خسروی پور صفحات 296-335
    هدف اصلی این پژوهش، مطالعه بررسی عوامل موثر در کارایی نظارت و ارزیابی عملکرد مالی در بخش عمومی در بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد می باشد و هدف کاربردی آن، ارایه پیشنهادها و راهکارهای مناسب به عملکرد مالی در بخش عمومی در بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد می باشد. روش پژوهش به کارگرفته شده در این مطالعه آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. ابتدا با استفاده از روش تحلیل کیفی فراترکیب مبادرت به استخراج شاخص ها از مقالات و مطالعات پیشین نموده و از تعداد 82 مقاله به دست آمده، تعداد 42 مقاله نهایی جهت بررسی عوامل موثر در کارایی نظارت و ارزیابی عملکرد مالی در بخش عمومی در بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد استفاده گردید. در ادامه با مقوله بندی شاخص ها و انجام تکنیک دلفی فازی، محتوای طرح مورد تحلیل قرار گرفته ،شاخص های اصلی شناسایی و غربالگری شدند. سپس با استفاده از روش سوارا نسبت به اولویت بندی و وزن معیارها اقدام و 13عامل به ترتیب اولویت تعیین گردید.لازم به ذکر است، تحلیل داده های پژوهش در فاز کیفی با نرم افزار MaxQDA و در فاز کمی با نرم افزار Matlab انجام شده است.
    کلیدواژگان: رویکرد کیفی فراترکیب، نظارت و ارزیابی عملکرد مالی، بخش عمومی، بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد
  • حسین شیرازی* صفحات 336-358
    مقاله حاضر سیاستهای کلی حمل ونقل در شهر تهران را از منظر توجه به حمل ونقل عمومی مورد نقد قرار داده و بسته سیاستی مطلوب را پیشنهاد می نماید. در سالهای گذشته براساس آمار و اطلاعات، اگرچه گسترش حمل ونقل عمومی در دستور کار شهرداری بوده، اما تسهیل عبورومرور وسایل نقلیه شخصی، منابع بیشتری را بخود اختصاص داده است. درنتیجه براساس نظریه انتخاب عقلایی و فرض انسان اقتصادی که برای بیشنیه کردن رضایتمندی خود به هزینه-فایده دست می زند، افراد عموما استفاده از خودروی شخصی را بر حمل ونقل عمومی ترجیح میدهند. سیاست مطلوب، حرکت به سمت حمل ونقل عمومی پایدار خواهد بود. این مقاله، اصلاح وضعیت حمل ونقل را در درجه نخست نیازمند تغییر نگرشی در سیاستگذاران دانسته و در وهله دوم وجود یک بسته سیاستی هماهنگ را ضروری میداند؛ چراکه انجام پاره ای اصلاحات در عین حال ثابت بودن برخی متغیرهای دیگر، نه تنها وضعیت را بهبود نمیبخشد، بلکه فشار مضاعف بر مردم و منابع وارد میسازد. بنابراین هماهنگی در اجرای عناصر بسته سیاستی در ارتباط با یکدیگر، کلید موفقیت آن خواهد بود.
    کلیدواژگان: حمل ونقل عمومی، انتخاب عقلایی، سیاستگذاری، مترو، هزینه فایده
  • کامل منیری*، رسول میرزاخانی صفحات 360-383
    در نظام بین الملل، بازدارندگی و مصادیق دفاعی آن، یکی از مهمترین موضوعات امنیت ملی کشورها محسوب می شود. بنابراین دولت ها برای تحقق ثبات و امنیت خود، مجبور به طراحی و ساخت انواع سامانه های دفاعی، موشک ها، هواپیماها، ناوهای جنگی و سایر تجهیزات پیشرفته نظامی هستند. این جستار با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، بررسی سایت های معتبر علمی مرتبط با سامانه موشکی خانواده S-300PMU-2 به دنبال پاسخ به این پرسش است که سامانه دفاع هواییS-300PMU-2 چه تاثیری بر بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران دارد؟ و پوشش پدافندی ایران را تا چه سطحی می تواند تامین کند؟ برای پاسخ این ابهام، محقق اهداف مختلفی در ابعاد تعیین مفهوم بازدارندگی بر پایه سامانه دفاع هوایی، حریم امنیتی، گستره جغرافیایی و شناسایی جنگنده های در تیررس سامانه مذکور را دنبال کرده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که سامانه موشکی مذکور در سطح نسبتا بالایی توان پوشش پدافندی کشور در دو سطح داخلی و منطقه ای و همچنین توان نبرد با هواپیماهای جنگی و موشک های بالستیک نسل چهارم و چهارونیم را به خوبی داراست. نتیجه کلی پژوهش بیانگر حاکی از این است که سیستم پدافندی جمهوری اسلامی ایران با وجود طی فرآیند تکاملی هنوز نیازمند ارتقاء می باشد. سامانه دفاع هوایی S-300PMU-2به عنوان یکی از مهمترین حلقه های تکامل الگوی دفاع هوایی کنونی است که می تواند دفع تهدیدات کشور در سطح منطقه ای را تامین نماید و برای ارتقاء سامانه پدافندی کشور به سطح قاره ای و جهانی نیازبه بکارگیری تجهیزات جدیدت در آینده همچنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: بازدارندگی دفاعی، نظام بین الملل، سامانه موشکی S-300PMU-2، تهدیدات استراتژیکی
  • یحیی کمالی*، صدیقه شیخ زاده جوشانی، اطهره دولت کردستانی صفحات 384-417

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و دسته بندی سازوکارهای پیشگیری و مبارزه با فساد اداری در ایران بر اساس فراترکیب پژوهش های منتشرشده در سال های 1370 تا 1396 است. با استفاده از روش فراترکیب، یافته های این پژوهش ها که بیانگر سازوکارهای پیشگیری و مبارزه با فساد اداری بوده اند در قالب فرم استخراج داده ها، تدوین شده اند. در مرحله بعد سازوکارهای ارایه شده در این پژوهش ها، به روش کدگذاری باز و محوری، مفهوم سازی و مقوله بندی شده اند. مقوله بندی این سازوکارها بر اساس هشت شاخص نظریه حکمرانی خوب و دو شاخص نظام ملی درستکاری انجام شده است. این مقوله ها عبارت اند از مشارکت، شفافیت، حکومت قانون، مسئولیت پذیری، توافق عمومی، عدالت و برابری، پاسخگویی، کارایی و اثربخشی، رسانه و نظارت می باشند که دربرگیرنده تعداد دویست و سه سازوکار پیشگیری و مبارزه با فساد هستند. درنهایت نتایج پژوهش حاضر با پژوهش های قبلی که سازوکارهایی درزمینه پیشگیری و مبارزه با فساد اداری ارایه داده بودند، مقایسه شده است.

    کلیدواژگان: فراترکیب، سازوکار، پیشگیری، مبارزه با فساد، فساد اداری
  • سهیلا رجایی* صفحات 418-421
    مفهوم کلی دیپلماسی جهانی بهداشت شامل توصیف و تبیین شیوه هایی با هدف افزایش هماهنگی کشورها به منظور بهبود سلامت جهانی برای اولین بار در سال 1851 میلادی در اولین کنفرانس بهداشت کشورهای اروپایی پدید آمده است. دیپلماسی سلامت در سال های اخیر به عنوان سازوکار بین المللی دولت ها در مواجهه با تهدیدات سلامت جهانی به یکی از اولویت های اصلی جوامع در حوزه سیاست خارجی مبدل شده است و در دسته دیپلماسی های غیررسمی قرار می گیرد. در واقع دیپلماسی سلامت در دوران همه گیری کووید-19 به عنوان یک هنر و یک روش در راستای روابط بین الملل بیش از پیش اهمیت یافته و به عنوان سازوکاری فراملی در جهت کنترل آسیب های جهانی سلامت، زمینه ای را برای کارآزمایی کشورها از جمله کشورهای در حال توسعه را فراهم نموده است. با توجه به جایگاه راهبردی و نیاز حیاتی ایران به توسعه دیپلماسی سلامت در عرصه جهانی، نیازمند همکاری و هم اندیشی بیش از پیش سیاستگذاران، فعالان سیاسی در حوزه روابط بین الملل، متخصصان در حوزه اقتصاد و مدیریت نظام سلامت به منظور تدوین الگویی کارآمد برای حضوری فعال در عرصه حل و فصل مسایل حیاتی نظام سلامت است تا بتوان از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در این حوزه بیشترین منافع را در جهت صیانت از سلامت جامعه در شرایط بحران و تحریم کسب نمود.
    کلیدواژگان: دیپلماسی سلامت، کووید-19، اقتصاد سلامت، سیاستگذاری سلامت
|
  • Mohammadsadegh Nasrollahi, Ali Rashidi Kouchi * Pages 2-21

    Since The Islamic Republic of Iran's Broadcasting is the main and most official mass media in the Islamic Republic of Iran, And because of this, it has a special position, It is necessary to monitor the proper and transcendent movement of this institution. Therefore, According to the constitution, an external oversight mechanism has been established for it, focusing on the Supervisory Council of the IRIB. Therefore, it is necessary to evaluate the performance of the Broadcasting Supervisory Council. This research seeks to discover issues and harms related to the performance of the Broadcasting Supervisory Council. For this purpose, by conducting thematic analysis of 13 interviews with experts in this field, finally 5 integrated codes that represent the issues and damages of the council have been formulated, Which include: 1. Council legal problems 2. Structural and financial weakness in the council 3. Issus of supervisory types 4. Weakness of council members 5. Legal problems and complexity in IRIB.

    Keywords: Media supervisory, supervisory council, TV, radio supervisory, media regulation
  • AliReza Heidari * Pages 22-40

    Globalization has changed many aspects of social life. Due to the growing importance of the teaching profession in the accumulation of capital forms in today's competitive world, government policies to empower teachers in the context of globalization are vital and crucial. Nevertheless, according to studies, many countries have not been successful in formulating and implementing efficient and effective teacher education policies. The purpose of this article is to examine the requirements of teacher education policy in the age of globalization. The main question of research is what requirements should be put in the teacher education policy agenda to interact wisely with globalization? The author tries to provide a comprehensive and holistic conceptual model in terms of the requirements of teacher education policy in the age of globalization, while describing the nature of globalization and analyzing its effects on the teaching profession. Based on the findings, it is necessary for decision makers in the field of teacher training to plan and implement strategies based on the implications of international policy and by putting centralized policies on the agenda ,including: "taking advantage of the opportunities and benefits of globalization", "management threats and challenges of globalization", "modernizing the teacher education system based on international development", "Professional empowerment of teaching students in the world level".

    Keywords: Globalization, Teacher education policy making, Modernization of teacher education, Professional empowerment of teaching students, World-class teacher training
  • Ahmadreza Dalvand *, HamidReza Abassian, Mehdi Ravanshadniya, Ehsanollah Zeyghami Pages 42-61

    Employee productivity is a function of the performance of managers in the organization and human resource management activities in particular. A set of coordinated human resource management activities can enhance employee attitudes and behaviors. It seems very necessary and logical to pay attention to the strategic and strategic development that lays the foundation for human resource development. Researchers believe that it is not yet clear how and through which processes human capital management strategies On the other hand, the process of manpower evaluation is one of the complex and very important processes in organizations that need to identify strategies to improve the level of productivity by strategic, key and operational jobs in order to periodically monitor, Attracting and hiring is human capital. In this regard, in the present article, a researcher based on a descriptive method and based on the strategies of Imam Khomeini Relief Committee as a mission-oriented organization in the deprived and oppressed of the country by identifying effective criteria in the productivity of human capital In six specialized dimensions including: management, decision making, communication indicators, abilities, other skills and related to business through the study of related research to provide a theoretical framework for research and using Criteria were weighted from a fuzzy approach and a survey of experts.

    Keywords: human, productivity, Operational
  • Somayeh Labafi *, Safar Beigzade Pages 62-83

    Net neutrality has attracted the attention of media policymakers in recent years. They need to understand the positive and negative effects of this concept on the public interest in order to be able to determine how and when they should have a policy intervention in this issue. Therefore, the present study aims to analyze net neutrality in relation to public interest. The qualitative research approach and content analysis Has been adopted. Participants in the study consisted of 10 media policymakers, lawyers and media industry experts and in-depth and semi-structured interviews were conducted. Due to the prevalence of coronavirus and the need to keep social distance, researchers have used online chat software to conduct interviews. The results of data analysis are based on the conceptual framework adopted (Fairness, Pluralism of views and agenda setting), in the form of three main themes (network neutrality and Fairness in media industry, network neutrality and Pluralism of views in media industry and agenda setting by media). Finally, the relationship between these main themes and the theme of "network neutrality and public interest" was explained.

    Keywords: Media Policy, net neutrality, public interest, fairness, Agenda setting
  • Mahdi Malmir * Pages 84-107

    One of the current social problem in multicultural and multi-ethnic societies is the problem of social integration. Multiculturalism societies have dealt with this problem in different ways that are reflected in their ethnic policies. This paper attempts to attain a theoretical model and optimal policy by examining and evaluating ethnic policies. Develop an analytical model for this purpose. According to this model, ethnic policies is the product of the relationship between the three factors of state, nation and ethnicity. Ethnic policy is determined by the weight, nature, and type of interactions between the elements of this model. The article claims that the type of government and governance, the degree of weakness and power of the state, and the state's view of the nation and ethnicity have had a significant impact on the patterns and models of ethnic policies in different societies. So, in the framework of the triangle of state, nation and ethnicity, the citizenship model has been suggested as the preferred model of ethnic policies.

    Keywords: State, Nation, Ethnicity, Ethnic Policy, Citizenship
  • Sajjad Moeinfar, Rezaali Mohseni *, Alireza Mohsenitabrizi Pages 108-136
    The present paper attempts to derive a qualitative and grounded theory approach to the paradigmatic model of the concept of ethnic violence based on subjective perceptions and actors' interpretations and definitions of this concept.The research method is grounded theory method using Strauss and Corbin paradigm model. The qualitative data in this study were collected using in-depth interview technique. The subjects under study are 26 ethnic elites of West Azerbaijan Province from two Turkic and Kurdish ethnicities. They were selected based on qualitative / purposeful sampling method and theoretical saturation criterion. Continuous comparison method was used for data analysis during three stages of open coding, axial selection and selection.The data were collected in the form of 121 concepts and 13 central categories in the interviews with the Kurdish and Azeri Turkic elites. The results showed ethnic and religious divisions, ethnic nationalism, weakness of intercultural communication, media violence representation, ethnic power relations. Non-compliance with civil rights, non-establishment of civil society and discrimination are the most important causes of ethnic violence. The consequences will be a weakening of inter-ethnic cooperation, a weakening of national identity, insecurity and a threat to sustainable national security, forced migration of residents, and economic underdevelopment in West Azerbaijan province. Underlying conditions such as ethnic susceptibility are heterogeneous populations. Social tolerance, equitable distribution of wealth, power, dignity and social policymaking were identified as strategies for this phenomenon. Ultimately, the phenomenon of ethnic (political and social violence) emerged. ”
    Keywords: Ethnic Violence, Ethnic, Religious Divide, The Weakness of Cross-Ethnic Communication, Representation of Violence in the Media, grounded theory
  • Arash Beidollahkhani * Pages 138-158

    Promotion of health policy system is one of the important areas of public policy in different countries. Given the enormous costs of public health policies in the development planning of different countries, the degree of socio-political responsibility of governments and individuals as ordinary citizens are varies in different countries. The degree to which governments are responsible or irresponsible in promoting public health is directly related to the structure and system of governance of countries and their political orientations. Accordingly, the main purpose of this study is the impact of the role and orientation of governance structures in Nordic countries (Denmark, Finland, Sweden and Norway) on the public health policy system. The main question of the research is whether public health policies in the Nordic countries have a common ideological-political orientation or not? The paper emphasizes that the four Nordic countries each have different political approaches to this issue which some of them are commonalities and some cases are differences. Each of these countries has a range of strategies, regarding the context of the government and its policy structure and governance. The paper based on the descriptive-library analysis method explains these strategies. Finally, based on the output and results of research and experiences of Nordic countries, some policy recommendations are proposed to improve the public health and care policy system in the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Health promoting policy, Public Policy, Governance, Nordic countries
  • Abbas Abbaspour *, Ali Khorsandi, Abdolhossein Kalantari, MohammadMahdi Forghani, Keyvan Moradi Pages 160-179

    Research on faculty promotion confirms that no study has been conducted on the concept of promotion in Iranian higher education. Therefore, purpose of this critical study is to reveal the meaning of promoting faculty members as part of the semantic network of the Iranian higher education system. There has been limited substantive and analytical research into what the meaning and concept of promotion policies is in embedded policy texts. Therefore, in this study, the essence of the meaning of promotion of faculty members in Iranian higher education has been analyzed. The policy texts related to promotion was used to collect the data. The findings showed that faculty promotion policies in Iran, influenced by the discourses of higher education, have dominated the faculty-oriented work environment, in a way that promotion the concept in terms of the measurable economic value that academics produce. However, their professionalism is on the verge of disappearing.

    Keywords: Higher Education Semantic Network, Faculty Promotion, Policy Discourses
  • Sepehr Ghazinoory *, Fatemeh Hoshdar, S.Farhang Fassihi Pages 180-202

    Iran's petroleum industry is facing challenges including maturity of hydrocarbon fields, growing population of the nation that demands additional revenues from petroleum exports, and international economic sanctions that have limited access to technology sources. Restrictions from international technology providers have led managers of the industry enterprises to try to develop their needed technologies inside the country. The Ministry of Petroleum has supervised this and as a result, a technology planning systems has been developed and implemented since 2009. In this paper, an overview of the Iranian petroleum industry is provided from a technology planning perspective. The focus has been on the events and the behavior of the system after the implementation of the new technology planning system, which coincides with the period of the intensification of international sanctions against Iran. Results of the study, and a comparison between features of the technology planning systems before and after 2009 show that while the new approach has promoted the planning system from several aspects it still suffers lack of attention to two key elements of a planning system i.e. integration and alignment between different levels of planning. As a result of recognizing the necessity of an evolutionary model at the industry level to address these two factors and by reviewing experiences from several countries, a general model is proposed. The proposed model brings the two issues of integration and alignment in technology planning systems into consideration with special attention to key factors such as

    Keywords: Technology planning, TRM, alignment
  • Mehdi Naji *, Alireza Tavakoli Kashi, MohammadJawad Ghasemi Pages 204-243

    This paper proposes tradable energy quotas for energy subsidy reform in Iran. This approach is merely proposed to departure from current situation to a favorable one using a virtual currency and based on a fairly designed energy basket. The main advantage of this approach is a decentralized distribution system in which indentical quotas of individuals can simply be traded in a particular market. Our studies show that through this mechanism the poorest segments in income distribution of population will be major winners. Moreover, after a 5-year period of implementing this proposal the energy price will be totally determined in the market. Also, the impacts of implementation of this idea has been studied and illustrated under different scenarios. In all of introduced scenarios, in welfare gap between segments will decrease and the total benefit of this plan would be between 500 000 to 1 400 000 billion Rials based on the chosen scenario.

    Keywords: Energy Subsidy, Tradable Energy Quotas, Energy Market
  • Iraj Teimouri *, Fariba Kohi Gholghasem, Roya Abedini Iranq Pages 244-267

    City life depends on the capital created or imported in the city, but the important issue is where that capital is accumulated, since capital accumulation is the engine of the development engine. In our country, the existence of sovereignty, centralized planning, change in lifestyle, transformation of society into a consumer society and dependence on oil revenues create a rentier atmosphere in which capital is accumulated in urban land. The present study addresses the relationship between macroeconomic variables and physical development of cities. Quantitative research and correlation and data were collected as documents from the statistical reports and reports of the central bank. To calculate the annual construction area of cities, data from satellite images of interest The period is from 1380 to 1393. Data analysis was done using Pearson correlation coefficient and linear regression analysis of multiple variables. This research has been studied in large, middle and small cities, and has examined two groups of changes including independent variables (variables related to oil revenues, macroeconomic variables related to cost) and dependent variables (urban area). The results of the research show that the physical development of cities is correlated with variables related to oil revenues, especially with the annual price of heavy oil, and the variables related to oil revenues in the physical development of cities have a high coefficient. Therefore, the theory of political economy of the rentier government is confirmed and Indicates the development of cities Depending on local production but is dependent on oil revenues.

    Keywords: Capital accumulation, Macroeconomic Variables, City physical development
  • Meysam Narimani *, MahamadSadegh Saremi, Mahdi Elyasi, MohammadHossein Peyrovi Pages 268-294

    One of the important tools in stimulating the demand for innovation is to take advantage of the capacity of public procurement. Due to the difficulties of financing the public sector, a significant part of the government procurement of developing countries especially Iran, is done from the sources of of finance. As a tool, the policy of innovation and stimulation of domestic demand will be difficult. The purpose of this paper is to examine the requirements for the use of these financial aids as pro-innovation public procurement policies. To investigate this issue, a multi-case study research method has been put on the agenda in order to design a single structure from several thematic perspectives and to set the required requirements in a multidimensional manner over a certain period of time. Based on this, semi-structured interviews were conducted with the managers of the projects related to the mentioned projects and the analysis of the qualitative content of the data and the pattern of requirements related to the research topic was developed based on the main categories. In order to select these cases, from the database of approvals of the Economic Council in the field of export credit facilities from 1390 to 1396, 5 large projects were selected from the 5 ministries that had the highest demand. According to the studies, the proposed model is presented in six axes, which focuses on the participation of its capable domestic contractor as an intermediary between domestic employers and foreign lenders and supporting support systems.

    Keywords: Foreign Export Credit, Public Procurement for Innovation, Technology, Innovation Policy, Demand Stimulation Policy
  • Hafez Amraei *, Ali Esmaeelzadeh, Negar Khosravipour Pages 296-335
    The main purpose of this research is to study the factors affecting the efficiency of monitoring and evaluating financial performance in the public sector in performance-based budgeting and its practical purpose is to provide appropriate suggestions and solutions to financial performance in the public sector in performance-based budgeting. The research method used in this study is mixed (qualitative-quantitative one.). First, using meta-combined qualitative analysis method, the indicators are extracted from previous articles and studies, and out of 82 articles obtained, 42 final articles were used to examine the effective factors in the efficiency of monitoring and evaluating financial performance in the public sector in the above mention budgeting. Then, by categorizing the indicators and performing fuzzy Delphi technique, the content of the design was analyzed; the main indicators were identified and screened. Then, using the several method, the criteria were prioritized and the weight of the criteria and the (13) effective factors were determined prioratively. It should be noted that the research data analysis was performed in the qualitative phase with MaxQDA software and in the quantitative phase with Matlab software.
    Keywords: Ultra-combined Qualitative Approach, Financial Performance Monitoring, Evaluation, Public Sector, Performance Based Budgeting
  • Hossein Shirazi * Pages 336-358
    This article reviews public transportation policy in Tehran, presenting appropriate policy package. Based on available data, policy makers values private transportation than public. So we can see more facilities for private cars than publics. Constructing roads, bridges, tunnels and … in large scale presents this view. In result, according cost- benefit analysis, people choose private car more often, because it is easier and more available. To amend this situation, a change in policy makers attitudes is necessary as well as a coordinated, integrated policy package for transportation. Because changing some factors while keeping others fixed even may deteriorate present condition. This policy package needs a national decision in many different aspects and it’s implementation should be done based on an harmonious plan with participation of different but coordinated organizations. otherwise, the plan can not be successful because it put the burden on one side, so unbalanced plan does not pave the road toward goal.
    Keywords: Public Transportation, Policymaking, metro, rational choice theory, cost-benefit
  • Kamel Moniri *, Rasul Mirzakhani Pages 360-383
    In the international system, deterrence and its defensive deterrence instances are considered one of the most important issues of national security. Therefore, to achieve stability and security, governments have to design and build a variety of defensive systems, missiles, aircraft, warships, and other advanced military equipment. This paper by descriptive-analytical method and using library resources, review of reputable scientific sites related to the S-300PMU-2 family missile system, sought to answer the question that what effect S-300PMU-2 air defense system has on the defensive deterrence of the Islamic Republic of Iran; and to what extent it provides defensive coverage for Iran. To answer this question, the researcher persuaded various goals in dimensions determining the concept of deterrence based on air defense system, security, geographical scope and identification of fighters within the scope of the system. Findings showed that the missile system has a relatively high level of defense of the country at both domestic and regional levels.It also has the ability to fight fourth generation fighters and ballistic missiles.The general result of the research indicated that the defensive system of the Islamic Republic of Iran despite the evolutionary process still needs to be upgraded.The S-300PMU-2 air defense system, as one of the most important links in the evolution of the current air defense model of the country,can repel the threats of the country at the regional level and upgrade the country's defense system to the continental and global levels, there is still need to use new weapons in the future.
    Keywords: Defensive deterrence, International System, S-300 missile system, strategic threats
  • Yahya Kamali *, Sedigheh Sheikhzadehjooshani, Athare Dolatkordestani Pages 384-417

    Meta synthesis of the mechanisms of preventing and Combating Administrative Corruption in IranAbstractThis study aims to identify and categorize the mechanisms of prevention and Combating Administrative Corruption in Iran based on published research from 1991 to 2017. By Using of Meta-synthesis method, the findings of these studies, which indicate the mechanisms of preventing and combating Administrative Corruption, have been formulated in the form of data production. In the next step, the mechanisms presented in these researches have been coded by open and axial coding. The concepts of research as mechanisms of preventing and combating corruption has been categorized based on eight indicator of good governance theory and two indicator of national integrity system. These categories include participation, transparency, rule of law, accountability, public agreement, justice and equality, accountability, effectiveness and efficiency, media, monitoring, which include 203 mechanisms for preventing and combating Administrative corruption.

    Keywords: Meta-synthesis, Mechanism, prevention, Combating, Administrative Corruption
  • Soheila Rajaie * Pages 418-421
    The general concept of global health diplomacy, including the description and explanation of methods aimed at increasing the coordination of countries to improve global health, first emerged in 1851 at the first European Health Conference. In recent years, health diplomacy as an international mechanism of governments in the face of global health threats has become one of the main priorities of societies in the field of foreign policy and is included in the category of informal diplomacy. In fact, health diplomacy has become increasingly important during the Covid-19 epidemic as an art and a method of international relations, and as a transnational mechanism for controlling global health harms, has provided the ground for trials of countries, including developing countries. Given Iran's strategic position and vital need to develop health diplomacy in the global arena, it needs more attention from policymakers and political activists in the field of international relations in order to develop an effective model to get the most out of existing capacities and potentials in this field.
    Keywords: Health Diplomacy, COVID-19, Health Economics, Health Policy