فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عارفه ایرانی شاد، فرح حبیب* صفحات 1-26
    اهداف

    کاربری مسکونی، مانع از ارتباط موثر بنای تاریخی و مخاطبان بنا می گردد، نوع کاربری جدیدی که در جریان روند احیای بنای تاریخی، به آن ها تخصیص داده می شود، دارای اهمیت است. هدف اصلی مقاله تحلیل اقدامات سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران در تغییر کاربری خانه های ارزشمند تهران براساس مدل معاصرسازی مکان مبنا می باشد.

    ابزار و روش ها

    روش پژوهش کیفی مبتنی بر تحلیل گفتمان همزمان می باشد. با بررسی رویکرد معاصرسازی مکان مبنا، حفاظت از آینده همتراز با حفاظت گذشته درک موضوع را پیچیده کرده و با در نظر گرفتن هدف مکان سازی، مشارکت دادن تمام افراد ذینفع و ذی نفوذ به ناچار با واگرایی گفتمان، مواجه می گردد. درنظر گرفتن گروه های مختلف در نه نمونه موردی تغییر کاربری خانه های تاریخی تهران به تحلیل کیفیت محله با رویکرد مقاله پرداخته می شود. فرآیند تغییر کاربری خانه های تاریخی نیز براساس این مدل تبیین شد..

    یافته ها

    در همه نمونه ها گفتمان توسعه ای شامل مرمت موضعی، افزایش کیفیت و محرک توسعه از همه گفتمان ها دارای نمره بالاتری است. گفتمان بازتولید ناخودآگاه شامل استفاده از مکان و تعاملات و تجارب بعد از گفتمان توسعه ای دارای اهمیت می باشد.  

    نتیجه گیری

    تغییر کاربری خانه های تاریخی با رویکرد مقاله می تواند این خانه ها را به مکانی بهتر تبدیل کند و به محله پیوند دهد، موضوعی که بر اساس نظریه معماری سرآمد، اساس تجلی پایداری در مقیاس معماری و شهرسازی است.

    کلیدواژگان: میراث معاصر، پایداری، معماری سرآمد، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران
  • ملیکا متقی، ویدا نوروز برازجانی*، مزین دهباشی شریف صفحات 27-48
    اهداف

     رمز بقای یک بنای تاریخی فعال بودن و دمیدن پویایی در بطن آن است. پویایی فضا همواره فرصتی برای ایجاد رابطه قوی تر مابین معماری و جامعه، جهت سازماندهی توسعه پایدار شهری است. از این رو پرداختن به شبکه های واسط در احیای دینامیسم شهری جایگاه بالایی دارد. هدف از این مقاله بازشناسی و تحلیل حوزه های تاثیرگذار بر پویایی شهری در تعامل با مفهوم فضای میانوند، با راهکار تغییر کاربری بناهای قدیمی فاخر است و در پی پاسخ به این سوال است که دینامیسم درون شهری از طریق تغییر کاربری خانه های تاریخی به عنوان فضای میانوند چگونه تعریف می شود؟

    ابزار و روش ها

     به منظور رسیدن به اهداف پژوهش، روند تحلیل و آنالیز با انتخاب بناهای ارزشمند تاریخی و چگونگی تغییر کاربری آنها پیش می رود. این پژوهش بر آنست که با مطالعات کیفی شاخص های برآمده از رویکرد باززنده سازی، اثرگذاری تغییرات کاربری بناهای منتخب را به عنوان فضای واسط در دینامیسم درون شهری مورد بررسی قرار داده و با بهره مندی از نظرات طیف چهارگانه از مشارکت کنندگان به ارزیابی میزان تاثیرگذاری سنجه های موثر پرداخته است.

    یافته ها

     تعدادی از خانه های تاریخی احیاء شده ی شهر تهران با رویکرد TND، موردتحلیل قرار گرفته، سپس حوزه ها و راهبردهای تاثیرگذار در پویایی شهری حاصل از تغییر کاربری استخراج شد و در نهایت بارزترین شاخصه های اثربخش در بناهای میانوند منتخب به عنوان شبکه ارتباط شهری معرفی شدند.

    نتیجه گیری

     دستاوردهای پژوهش نشان دهنده آنست که حوزه های متعددی ازجمله راهبردهای توسعه و تنوع عملکرد اقتصادی و زیرساختارهای حیات اجتماعی-فرهنگی در جریان احیاء خانه های تاریخی تاثیر گذارند که در نهایت احیاء این خانه ها منجر به دینامیسم شبکه درون شهری می شوند.

    کلیدواژگان: معاصرسازی محله-بنیان، میراث معاصر، پایداری، معماری سرآمد، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران
  • محمد مهدی مولائی*، نعیمه جدیری حیدری، خیرالله همتی صفحات 49-65
    اهداف

    معاصرسازی خانه های تاریخی فرصتی برای توسعه گردشگری پایدار با هدف رونق بافت های باارزش فرهنگی و تاریخی است. هدف عملیاتی این پژوهش، بررسی یکی از بناهای تغییر کاربری یافته توسط سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران به نام عمارت ارباب هرمز است. پژوهش با تحلیل متغیرهای گوناگون نشان می دهد که این بنا به عنوان پتانسیلی برای ایجاد جاذبه گردشگری در فضاهای شهری، شهر تهران است.

    روش ها

    چارچوب مفهومی پژوهش بر اساس نظریه معماری سرآمد بنیان نهاده شده، از این رو ماهیتی اقناعی و مبتنی بر فرآیند طراحی معماری دارد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی، تاریخی بوده و جمع آوری اطلاعات از طریق روش های اسنادی و کتابخانه ای، و مشاهده تشخیصی در این محدوده صورت گرفته است.

    یافته ها:

    یافته های پژوهش نشان می دهد که سازمان زیباسازی شهر تهران در تغییر کاربری و بازکاربست همساز این بنا موفق بوده است، به گونه ای که امروزه یکی از قطب های گردشگری شهری در شمال شرق تهران، و مراکز ماندگار تبدیل به شده است.

    نتیجه گیری:

    نتایج پژوهش بر اهمیت و تاثیر ابتکار عمل شهرداری تهران در تغییر کاربری خانه های تاریخی تهران حکایت دارد. این خانه ها در راستای سیاست های جاذب گردشگری شهری، عامل توسعه پایدار در بافت های کهن شهری محسوب می شوند. تبدیل میراث معماری معاصر به قطب گردشگری، عامل رونق مشارکت مدنی، اخلاق و رفتار اسلامی و ایرانی، بروز خلاقیت و توانایی مردم، ایجاد اشتغال پایدار، تحکیم روابط خانوادگی و توسعه مهارت های فرهنگی و اجتماعی است.

    کلیدواژگان: سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران، معاصرسازی، میراث معماری معاصر، فناوری های نوین، معماری پایدار
  • فاطمه کریمی، سمانه جلیلی صدراباد*، فاطمه برجی صفحات 66-85
    اهداف

    خانه کاظمیان از بناهای تاریخی در شهر تهران می باشد؛ که مورد مرمت و به خانه موزه تهران تغییر کاربری داده شده است. در این پژوهش، به ارزیابی و تحلیل میزان پایداری در تغییر کاربری خانه کاظمیان به عنوان نمونه ای از میراث معاصر تغییر کاربری یافته توسط سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران پرداخته شده است.

    روش ها:

     این پژوهش کاربردی و شیوه جمع آوری داده های آن مطالعات اسنادی و میدانی است. ابتدا به مطالعه و بررسی اصول و شاخص های پژوهش پرداخته شده است. سپس جهت تحلیل شاخص ها در خانه کاظمیان به مشاهده و مصاحبه با 15 نفر از کارشناسان و متخصصان این حوزه پرداخته شده است.

    یافته ها: 

    پایداری اجتماعی در سطح بالا به دلیل حفظ و تقویت حس زمان، حس مکان، سرزندگی اجتماعی و تجدید خاطرات جمعی، پایداری کالبدی در سطح بالا، به دلیل تغییرات منعطف و حفظ اصول، ساختار و ارزش های تاریخی- فرهنگی بنا، پایداری عملکردی پایین به دلیل تنوع پایین کاربری و فعالیت و تطابق پایین با نیاز ساکنان بافت پیرامونی، پایداری اقتصادی در سطح پایین به دلیل سودآوری اقتصادی پایین و پایداری زیست محیطی در سطح متوسط ارزیابی شده است.

    نتیجه گیری: 

    می توان معیارهایی نظیر تغییر کاربری سازگار در خانه های تاریخی با رعایت اصول و فرایند مشخص، توجه به ارزش های اجتماعی و فرهنگی بنا،  توجه به ارزش های زیست محیطی و ارزش های بازار و ایجاد رونق اقتصادی مستمر را در ایجاد توسعه پایدار در خانه های تاریخی و حرکت در مسیر توسعه پایدار موثر دانست.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، پایداری محیطی، میراث معماری معاصر، سرای کاظمی، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران
  • امیر بهرامی پناه*، الناز امیرزاده دانا صفحات 86-100
    اهداف

    کاربری مسکونی و مسکن نمونه ای کامل از معماری ایرانی است که مملو از آموزه های زیبایی شناسانه و فنی برای معاصرسازی در روزگار حاضر است. هدف اصلی معرفی رهنمودهای معمارانه در مفاهیم پایداری با در نظر گرفتن سنت و ارزشهای بومی است.

    ابزار و روش ها

    روش پژوهش کیفی مبتنی بر استدلال منطقی است. نمونه مطالعاتی به صورت هدفمند از میان خانه های تغییر کاربری یافته توسط سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران انتخاب شده است. خانه مینایی بین دو کوچه ناصرخان انشاء و کامرانیه در خیابان ولیعصر بالاتراز میدان منیریه در محله منیریه قرار دارد که پس از تغییر کاربری، در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان از ارزش های پایدار خانه مینایی به عنوان نمونه ای از آثار گرانسنگ معماری سنتی ایران دارد. نتایج نشان می دهد که تغییر کاربری این خانه، باعث تعامل بیشتر خانه و شهر شده است، خانه ای نیمه مخروب به منبع الهام برای معماری امروز و آینده تبدیل شده است، مفاهیمی که همه در راستای حرکت به سمت پایداری است.

    نتیجه گیری

    خانه مینایی الگوی ارزشمند از گنجینه آموزه های معماری سنتی ایران و بافت کهن تهران است که آن را می توان نمونه ای ارزشمند از تجلی پایداری در معماری و شهرسازی ایرانی دانست. نتیجه گیری مقاله همراه با رهنمودهایی است به عنوان راهنما و یا دستورالعمل هایی برای طراحی خانه های پایدار مفید خواهند بود.

    کلیدواژگان: میراث معاصر، پایداری، معاصرسازی، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران
  • فاطمه یزدگرد، پیروز حناچی*، محمدحسن طالبیان صفحات 101-119
    اهداف

    محوطه های پویای میراث فرهنگی جهانی، مجموعه ای از منابع میراثی غیرقابل جایگزین در ابعاد ملموس و ناملموس، در نتیجه فرآیندهای تولید فرهنگی- اجتماعی و تجربیات در بستر زمانی و مکانی شکل یافته اند و در حال گذراندن تحولات در گذر زمان می باشند. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی وضعیت حفاظت محوطه های پویای میراث فرهنگی جهانی به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات در فرایند نظارت بر میراث می باشد، که این فرایند ارزیابی باید با مشارکت ذینفعان مختلف مرتبط با بستر فرهنگی مربوطه در طول زمان محقق شود.

    روش ها: 

    پژوهش از نوع کاربردی- توسعه ای است و در دو بخش مطالعات نظری و عملی با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. در بخش نظری از روش استدلال منطقی و تکنیک تحلیل محتوا و استنتاج منطقی و در بخش عملی از روش پیمایشی و تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی بهره گرفته شده است.

    یافته ها: 

    دستیابی به ارزیابی کارامد وضعیت حفاظت محوطه های پویای میراث فرهنگی جهانی، مبتنی بر معیار "حفاظت، پایداری و انتقال برجستگی و منزلت فرهنگی سایت میراثی" تحت تاثیر زیر معیارهای "یکپارچگی" و "اصالت" و همچنین معیار "تجربه سایت میراثی" تحت تاثیر زیر معیارهای "ادراک برجستگی و منزلت فرهنگی" و "تجربه اصالت" محقق می گردد.

    نتیجه گیری:

     شاخص "حس دلبستگی مکانی" به عنوان مهم ترین عامل در مدل ارزیابی وضعیت حفاظت محوطه میراث فرهنگی جهانی محسوب می شود. بهره گیری به طور ادواری از این مدل پیشنهادی در فرایند نظارت، می تواند بستر مناسبی را برای سنجش میزان کارآمدی سیستم مدیریت محوطه پویای میراث جهانی مورد مطالعه فراهم سازد و می تواند با ابتکار اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران به کار رود.

    کلیدواژگان: حفاظت، سازمان زیباسازی شهر تهران، ادراک برجستگی و منزلت فرهنگی، معاصرسازی بافت تاریخی، شهرداری تهران، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
  • طاهره متقی، مجتبی رفیعیان*، حمیدرضا صارمی صفحات 120-136
    اهداف

    بافت تاریخی شهری به مثابه سند زنده از تاریخ گذشتگان و عامل هویت جمعی، در عمل شاهد تعارض دو مفهوم «توسعه» و «حفاظت» است موضوعی که از چالش های سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران در اجرای طرح های حفاظت و معاصرسازی شهری است. یکی از چالش های اصلی برنامه ریزی بافت های تاریخی شهری، تقابل حفاظت با نیازهای معاصر ساکنان است. هدف اصلی پژوهش، تحلیل و مدیریت تعارضات فراروی برنامه ریزی بافت های تاریخی شهری است تا بتواند با ارایه یک الگوی مفهومی جدید، بستر تحقق رویکرد معاصرسازی شهری مبتنی بر تحلیل تعارض را فراهم نماید.

    روش ها

    پژوهش در چارچوب پارادایم کیفی تدوین و داده های موردنیاز با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، تحلیل اسنادی و مصاحبه عمیق گردآوری شده است. تحلیل تعارضات فراروی برنامه ریزی بافت های تاریخی شهری در چارچوب نظریه زمینه ای و پیوند دو مفهوم مدیریت تعارض و معاصرسازی بر پایه راهبرد استدلال منطقی صورت گرفته است.

    یافته ها

    ضعف و ناکارآمدی نظام برنامه ریزی حفاظت و مدیریت بافت تاریخی در سطح تصمیم گیری، مهم ترین عوامل بروز تقابل نیروهای حفاظت و توسعه در این نواحی هستند؛ که در سطح عملیاتی منجر به ظهور تعارضات ثانویه می گردند. تحلیل ها حاکی از آن است که در صورت مدیریت این تعارضات، تلفیق دو انگاشت مدیریت تعارض و معاصرسازی در این نواحی امکانپذیر خواهد بود.

    نتیجه گیری

    مدیریت و حل تعارض جریان های توسعه و حفاظت در بافت های شهری تاریخی، بستر تحقق توسعه تعاملی حفاظت گرا را که یکی از مولفه های اصلی معاصرسازی شهری است، فراهم می سازد. بنابراین حفظ ارزش ها در عین تامین نیازهای مدرن ساکنان امکان پذیر خواهد بود.

    کلیدواژگان: بافت تاریخی شهری، مدیریت تعارض، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران، معاصرسازی شهری، بافت تاریخی شهر ری
|
  • Arefeh Iranishad, Farah Habib* Pages 1-26
    Aims

    Residential use prevents effective communication between the monument and the audience, therefore the new type of use that is assigned to them during the restoration process is significant. The main purpose of this article is to analyze the adaptive reuse of the Tehran valuable houses by Tehran Beautification Organization and Municipality of Tehran based on the place-based contemporization model.

    Materials & Methods

    The qualitative research method is adopted based on the "synchronic discourse analysis". By examining the place-based contemporization approach, the participation of all stakeholders and influential people is inevitably divergent. Considering different groups in nine case studies of changing the use of historic houses in Tehran, the quality of the neighborhood is analyzed with the approach of the article. The process of changing the use of historic houses was also explained based on this model.

    Findings

    In all cases, developmental discourse, including local restoration, quality enhancement and development stimulus has a higher score than all other discourses. The discourse of unconscious reproduction involves the use of place and interactions and experiences after developmental discourse is important.

    Conclusion

    In the highperformance architecture theory, contemporization and reuse of the valuable houses in Tehran with the approach of the article can make these houses a better place and link them to the neighborhood. The conclusion highlighs the successful record of the Tehran Beautification Organization and the Municipality of Tehran in contemporization of the Tehran valuable houses; as well as benefits and drawbacks.

    Keywords: Modern heritage, Sustainability, Highperformance architecture, Tehran Beautification Organization, Municipality of Tehran
  • Melika Mottaghi, Vida Norouzborazjani*, Mozayan Dehbashisharif Pages 27-48

    The key to the survival of a historical building is in its active mode and the spirit of dynamism in it. The dynamism of space is always an opportunity to create a stronger relationship between architecture and society, to organize sustainable urban development. Hence, in-between urban networks are highly important in reviving urban dynamism. The purpose of this article is to recognize and analyze the areas affecting urban dynamism interacting with the concept of in-between space, with the solution of changing the land-use of sumptuous historical buildings based on neighborhood-based contemporization model and seeks to answer the question how intracity dynamism  is  defined as in-between space. In order to achieve the objectives of the research, the process of analysis proceeds by selecting valuable historical buildings and how to change their land-use. This study aims to study the impact of changes in the land-use of selected buildings as an in-between space in urban dynamism by qualitative research of the indicators derived from the contemporization theory and has evaluated the effectiveness of metrics using the opinions of four groups of participants. Several rehabilitated historical houses in Tehran were analyzed with TND approach and an emphasis on the neighborhood-based contemporization theory, then areas and strategies affecting urban dynamism resulting from land-use change were extracted, and finally, the most obvious effective characteristics in selected in-between buildings were introduced as urban communication network.

    Keywords: Neighborhood-Based Contemporization, Modern heritage, Sustainability, Highperformance architecture, Tehran Beautification Organization, Municipality of Tehran
  • Mohammadmehdi Moulaii*, Naeemeh Jodeyriheydari, Kheirollah Hemati Pages 49-65
    Aims

    The contemporization of historic houses is an opportunity to develop sustainable tourism with the aim of boosting valuable cultural and historical contexts. The purpose of this study is to investigate one of the buildings changed by the "Tehran Beautification Organization" and "Tehran Municipality" called "Arbab-Hormoz Mansion". The analysis of variables shows that this building serves as a potential for creating a tourist attraction in urban spaces, the city of Tehran.

    Methods

    The conceptual framework of the research is based on the "highperformance architecture theory"; therefore, it has a persuasive nature and is based on the architectural design process. The research method is descriptive-analytical, and data collection has been done through documentary and archives, and diagnostic observation has been done in this area.

    Findings

    The findings show that the Tehran Beautification Organization has been successful in adaptive reuse of Arbab-Hormoz Mansion, so that it has become one of the urban tourism hubs in the northeast of Tehran.

    Conclusion

    The results of the study indicate the importance and impact of the initiative of Tehran Municipality in changing the use of historic houses in Tehran. These houses are considered as a factor of sustainable development in the old urban contexts in line with the attractive urban tourism policies. Transforming the modern heritage into a tourism hub is a factor in the prosperity of civic participation, Islamic and Iranian ethics and behavior, the emergence of creativity and empowerment of the people, creating sustainable employment, strengthening family relationships and developing cultural and social skills.

    Keywords: Tehran Beautification Organization, Tehran Municipality, Contemporization, Modern Heritage, New Technologies, Sustainable architecture
  • Fatemeh Karimi, Samaneh Jalilisadrabad*, Fatemeh Borji Pages 66-85
    Objectives

    Kazemian House is one of the historical monuments in Tehran; Which has been renovated and changed to the Tehran Museum House. In this research, the degree of stability in changing the use of Kazemian house as a sample of modern heritage which has experienced adaptive reuse by Tehran Beautification Organization and Municipality of Tehran.

    Methods

    This is an applied research and the data collection method is documentary and field studies. First, the principles and indicators of research are studied. Then, in order to analyze the indicators in Kazemian House, 15 experts and specialists in this field have been observed and interviewed.

    Finding

    The results indicate a high level of social stability due to maintaining and strengthening the  ense of time, sense of place, social vitality and collective recollection, high level of physical stability due to flexible changes and maintaining the principles, structure, and historical cultural values of the building, Low sustainability performance due to low diversity of use and activity and low adaptation to the needs of the inhabitants of the surrounding area, economic stability at a low level due to low economic profitability and environmental sustainability at medium level.

    Conclusion

    criteria such as an adaptive land use change in historic houses by observing specific principles and processes, paying attention to social and cultural values of the building, paying attention to environmental values and market values, and creating continuous economic prosperity in creating sustainable development in historic houses and moving along Sustainable development is considered adequate.

    Keywords: Sustainable development, Sustainability, Historic house, Tehran Beautification Organization, Municipality of Tehran, Modern heritage
  • Amir Bahramipanah*, Elnaz Amirzadehdana Pages 86-100
    Aims

    Residential and residential use is a complete example of Iranian architecture that is full of aesthetic and technical teachings for modernity in the present time. The main purpose is to introduce architectural guidelines in the concepts of sustainability, taking into account local traditions and values.

    Tools and Methods

    The method of qualitative research is based on logical reasoning. The study sample has been purposefully selected from among the modified houses by the Tehran City Beautification Organization and Tehran Municipality. The enamel house is located between Naser Khan Ansha and Kamraniyeh alleys on Valiasr Street, above Moniriyeh Square in Moniriyeh neighborhood, which has been given to the citizens after changing the use.

    Results

    The research results show the lasting values ​​of the enamel house as an example of the precious stones of traditional Iranian architecture. The results show that the change of use of this house has caused more interaction between home and city, a dilapidated house has become a source of inspiration for architecture today and in the future, concepts that are all in the direction of moving towards sustainability.

    Conclusion

    Enamel house is a valuable model of the treasures of traditional Iranian architectural teachings and the ancient texture of Tehran, which can be considered a valuable example of the manifestation of sustainability in Iranian architecture and urban planning. Conclusion The article comes with guidelines that will be useful as guides or guidelines for designing sustainable homes.

    Keywords: Modern heritage, Sustainability, Contemporization, Tehran City Beautification Organization, Tehran Municipality, Modern Heritage
  • Fatemeh Yazdgerd, Pirouz Hanachi*, Mohammadhassan Talebian Pages 101-119
    Aims

    Dynamic cultural World Heritage Sites, as irreplaceable resources with tangible and intangible dimensions, have been shaped by a result of the processes of sociocultural production and experiences in the temporal and spatial context and are going through a series of changes over time. The main purpose of this research is assessing the state of conservation of dynamic cultural World Heritage Sites, which is one of the most fundamental issues in the World Heritage monitoring process.

    Instrument & Methods

    This study elaborates on applied-developed research methods, using an analytical descriptive method in two sections. The theoretical section is based on the logical reasoning method and technique of content analysis and logical inference; and the practical section is based on the survey method and analytic hierarchy process technique.

    Findings

    Achieving the effective assessment for the state of conservation of dynamic cultural World Heritage Site is based on two substantial criteria: 1) “securing and conveying cultural significance of the heritage site” with the sub-criteria of “integrity” and “authenticity”; 2) “heritage site experience” with the sub-criteria of “perception of cultural significance” and “experience of authenticity”.

    Conclusion

    The results show that the “sense of place attachment” indicator is the most important factor in assessing the state of conservation. And periodic use of this proposed model in the monitoring process provides a coherent platform for measuring the efficiency of the study heritage site management system. The developed framework might be used by Tehran Beautification Organization and Tehran Municipality in culturally-rich sites of Tehran.

    Keywords: Conservation, Tehran Beautification Organization, Perception of cultural significance, Contemporization of historic setting, Tehran Municipality, Ministry of Cultural Heritage, Handicrafts, Tourism
  • Tahereh Motaghi, Mojtaba Rafieian*, Hamidreza Saremi Pages 120-136

    Urban historic areas as a living witness of the history of the past and the main factor in collective identity are dealing with dialectic conflict of "development" and "conservation" that leads to different types of conflicts especially secondary ones. Confrontation of conservation and contemporary needs of the residents is one of the challenging issues. So, this paper tries to analyze conflicts toward planning of urban historic in order to define a new conceptual framework for achieving conflict management-driven urban contemporization.This study has been done based upon qualitative paradigm and the required data have been collected by using snowball sampling, document analysis and in-depth interviews. Analyzing conflict toward planning of urban historic areas has been done based upon grounded theory and bridging conflict management and urban contemporization done based on logical argumentation.Findings show that the weakness of conservation planning and management system of the historic areas and the inefficiency of planning and management system of development in such areas at decision-making level are the main factors in the confrontation of development and conservation that lead to the emergence of secondary conflicts at operational level. In case of conflict management, it will be possible to combine two concepts of conflict management and urban contemporization.Managing conflict between development and conservation can be resulted in achieving conservation-led integrative development as a factor of urban contemporization. Therefore, protecting heritage values along with supplying modern needs of residents can be achievable.

    Keywords: Urban historic area, Conflict management, Tehran City Beautification Organization, Tehran Municipality, Urban contemporization, Historic area of Rey City