فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهزاد سهیلی، مهدی بابایی*، عباس خدایاری صفحات 11-27

    در شرایط بحران برنامه اقدام مشخص برای ارتقاء ورزش مقاوم تر و پایدار می تواند مدلی برای حاکمیت مشارکتی مدیریت بحران تلقی گردد. هدف این پژوهش بررسی حکمرانی مشارکتی مدیریت بحران ویروس کرونا در کسب و کارهای کوچک و متوسط ورزشی است. روش پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اعضای هیات علمی و مدرسین دانشگاه ها، مدیران و کارشناسان حوزه ورزش بودند و در بخش کمی شامل اعضای هیات علمی و مدیران ورزشی بودند. در بخش کیفی تعداد 15 نفر و در بخش کمی برای هر سوال بین 5 تا 10 آزمودنی نیاز بود، بنابراین تعداد 320 نفر نمونه آماری را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند بود که نتایج برگرفته از مصاحبه ها در قالب پرسشنامه ای با 7 عامل اصلی طراحی شد. برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و از شاخص های پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی واگرا و همگرا و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. شاخص برازش مدل 47/0=GOF گزارش شد و نتایج 7 عامل اصلی رویکرد سیستمی، راهبرد جبرانی، دولت الکترونیک، سازمان های مردم نهاد، سیاست گذاری مقابله با بحران، حکمرانی بحران و حمایت رسانه ای را مورد تایید قرار داد. تشکیل ستاد بازگشت به ورزش تحت حاکمیت مشارکتی مدیریت بحران و استفاده از پژوهشگران و مدیران باتجربه و افراد خبره و کارشناسان آگاه از پیشنهادات کاربردی پژوهش می باشد که می تواند به تاب آوری کسب و کارهای ورزشی و کاهش آثار بحران موجود بر آنها کمک نماید.

    کلیدواژگان: حکمرانی مشارکتی، کسب و کارهای ورزشی، مدیریت بحران، ویروس کرونا
  • شمس الدین رضایی، علیرضا آقابابا*، هادی روحانی، مقصود نبیل پور صفحات 29-42

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرات شیوع کروناویروس 2019 بر میزان فعالیت های ورزشی و خلق و خوی بازیکنان غیرحرفه ای فوتبال در ایران انجام شد. این پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع میدانی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه فوتبالیست های غیرحرفه ای زن و مرد در ایران قبل از شیوع بیماری کووید-19 می باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد گروه بین المللی پژوهشگران کووید-19 و ورزش استفاده شد که پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ (82/0) تعیین و روایی نیز پس از بررسی توسط تعدادی از اساتید متخصص در این زمینه مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه مربوطه با کمک هیات های فوتبال به صورت الکترونیکی و آنلاین منتشر و تعداد 686 پرسشنامه از کل کشور به روش کاملا تصادفی و طبقه ای تکمیل و جمع آوری گردید و به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. نتایج پژوهش حاکی از این است که در زمان قرنطینه 84 درصد اماکن سرپوشیده و 6/66 درصد اماکن روباز تعطیل هستند و 7/28 درصد افراد شغل خود را به دلیل شیوع کووید-19 از دست داده اند. همچنین نتایج نشان داد که بین تعداد جلسات، مدت و شدت تمرینات قبل از دوره کرونا و حین دوره کرونا تفاوت معناداری در فوتبالیست ها وجود دارد؛ ولی بین نتایج تست کووید-19 و میزان پایبندی به قوانین و پروتکل های بهداشتی تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجه گیری اینکه فعالیت های ورزشی و به پیروی از آن خلق و خوی به شدت تحت تاثیر کووید-19 قرار گرفته و کاهش یافته اند.

    کلیدواژگان: کووید-19، فوتبال، فاصله گذاری اجتماعی، فعالیت ورزشی
  • مهدی گودرزی*، مرتضی گودرزی صفحات 43-57

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل ارتباطی مسئولیت اجتماعی و یادگیری سازمانی بر توسعه مشتریان (اعضاء و مخاطبان) فدراسیون ورزش سه گانه بود. روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان فدراسیون ورزش سه گانه و هیات های استانی این فدراسیون بود (200=N) که نمونه گیری به روش تمام شمار انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های استاندارد مسئولیت اجتماعی، یادگیری سازمانی و توسعه مشتریان بود که برای تایید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از نظر 8 نفر از اساتید مدیریت ورزشی استفاده و برای تایید پایایی نیز با انجام مطالعه ای مقدماتی بر روی 30 نفر از جامعه، ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب مسئولیت اجتماعی 81/0، یادگیری سازمانی 88/0 و توسعه مشتری 85/0 محاسبه و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های چولگی و کشیدگی، همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری با استفاده از SPSS 23 و Smart PLS3 استفاده شد. یافته ها نشان داد که مسئولیت اجتماعی و یادگیری سازمانی اثر مثبت و معنی داری بر توسعه مشتریان فدراسیون سه گانه دارند و یادگیری سازمانی علاوه بر اثر مثبت و مستقیم بر توسعه مشتریان، از طریق مسئولیت اجتماعی نیز تاثیر غیرمستقیم و معناداری بر توسعه مشتریان دارد. درنهایت الگوی مسئولیت اجتماعی و یادگیری سازمانی بر توسعه مشتریان فدراسیون ورزش سه گانه طراحی و برازش آن نیز مورد تایید قرارگرفت.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، یادگیری سازمانی، توسعه مشتریان
  • احد سلطانی بناوندی، لیلا قربانی قهفرخی*، امیرحسام رحیمی صفحات 59-69

    هدف از پژوهش حاضر بررسی عومل تاثیرگذار بر اشتباهات داوران لیگ یک و لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش تحقیق این پژوهش پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی داوران فوتبال لیگ یک و لیگ برتر ایران در سال 99-1398 تشکیل دادند (165=N)، که نمونه پژوهش بصورت تمام شمار انتخاب شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی آن با آلفای کرونباخ (93/0= α) محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون پارامتریک تی تک نمونه ای و آنالیز واریانس مکرر با استفاده از نرم افزار spss استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که به جز عامل محیطی بقیه عوامل شامل: فردی، آموزشی، مدیریتی و اقتصادی، تاثیر معناداری بر اشتباهات داوران گذاشته و همچنین این مولفه ها با یکدیگر اختلاف معنی داری داشته اند. بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که با کنترل بیشتر وضعیت جسمی و روحی داوران، برگزاری کلاسهای آموزشی بیشتر در طول فصل، متناسب کردن حقوق داوران با کل دنیا و پرداخت به موقع آن و استفاده از مدیران ورزشی و کارآزموده در حوزه داوری فوتبال ایران می توان شرایطی ایجاد کرد تا هر چه کمتر شاهد اشتباهات داوری بوده و داوران روز به روز به سطح مطلوب تری نزدیک شوند.

    کلیدواژگان: اشتباهات، ایران، داوران، لیگ فوتبال
  • محمد قادرخانی، فرزاد غفوری، حبیب هنری، نجمه مرادی* صفحات 71-88

    هدف از انجام این تحقیق سنجش وضعیت هویت و شخصیت تیم های لیگ برتر فوتبال بانوان ایران از دیدگاه بازیکنان آن ها بود. این تحقیق کاربردی به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری بازیکنان تیم های فوتبال بانوان بود که در لیگ برتر حضور داشتند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه 52 سوالی محقق ساخته استفاده شد که دارای شش عامل بود. 94 پرسشنامه مورد تحلیل و بررسی آماری قرار گرفت. از آمار توصیفی، جهت توصیف فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و از آمار استنباطی جهت آزمون های کلموگروف-اسمیرنوف و شاپیرو ویلک، ضریب آلفای کرونباخ، تی تک نمونه ای، رگرسیون چند متغیره و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. جهت عملیات آماری از نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 26 و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده گردید. پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ معادل 871/0 برآورد شد. بر اساس نتایج تحقیق ابعاد استعداد، موفقیت، سرگرمی، تعهد، تحسین و مراقبت تبیین کننده مدل شخصیت تیم های لیگ برتر فوتبال بانوان می باشد که از مجموع خرده مقیاس های موفقیت و استعداد، عامل عملکرد و از مجموع خرده مقیاس های تحسین و مراقبت، عامل منش استخراج شد. مدل کلی معادلات ساختاری پژوهش با استفاده از معیار نیکویی برازش 563/0 بدست آمد، که برازش بسیار مناسب مدل کلی تحقیق تایید شد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش مدیران ورزشی و مربیان باشگاه ها می توانند با به کارگیری ابعاد و متغیرهای تبیین کننده هر بعد، در ارتقاء سطح عملکرد بازیکنان و همچنین بهبود تصویر هویت و شخصیت تیمی و باشگاه خود در جهت جلب و جذب حامی و هوادار گامی موثر بردارند.

    کلیدواژگان: ابعاد شخصیت تیم، هویت تیمی، لیگ برتر فوتبال بانوان، مدیریت ورزشی، معادلات ساختاری
  • محمود جمالی، مینا مستحفظیان*، حمید قاسمی، حمید زاهدی صفحات 89-99

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل اثر سبک رهبری تحول آفرین بر انطباق پذیری سازمانی با نقش میانجی مهارت های ارتباطی و سازگاری شغلی در فدراسیون های ورزشی ایران انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را فدراسیون های ورزشی و هییت های ورزشی زیرمجموعه آن تشکیل دادند که 386 نفر از کارکنان و مدیران آنها از طریق پرسشنامه حضوری و آنلاین به عنوان نمونه آماری انتخاب و نتایج آن با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار ایموس محاسبه و مدل نهایی ارایه گردید. پایایی کل پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ 93 درصد محاسبه و تایید شد. نتایج حاکی از برازش مناسب مدل مبنی بر تاثیر تمامی مسیرهای مدل پیشنهادی پژوهش بود. نتایج نشان داد که رهبری تحول آفرین از طریق مهارت های ارتباطی و سازگاری شغلی، اثر مثبت و معناداری بر ارتقای انطباق پذیری سازمانی می گذارد. در این میان بیشترین اثر مربوط به نقش رهبری تحول آفرین بر مهارت های ارتباطی با میزان اثر 69 درصد می باشد. از این رو به مدیران فدراسیون ها و هییت‎های ورزشی توصیه می گردد با تغییر رویه در سبک رهبری خود و استفاده از سبک رهبری تحول آفرین که منجر به بهبود مهارت های ارتباطی و سازگاری شغلی کارکنان خواهد شد، انطباق پذیری را در شرایط متغیر کنونی تسهیل بخشند.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، انطباق پذیری سازمانی، مهارت های ارتباطی، سازگاری شغلی
  • فرهاد نظری*، بهرام یوسفی صفحات 101-113

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر رهبری فراگیر بر یادگیری از خطاها در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان غرب کشور با نقش میانجی امنیت روانی و تعدیل گر فاصله قدرت بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که با استفاده از روش معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان ادرات کل ورزش و جوانان غرب کشور بود که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند 203 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه های رهبری فراگیر کارملی و همکاران (2010)، یادگیری از خطاها ریبوویکا (1999)، امنیت روانی کارملی و همکاران (2010) و فاصله قدرت دورفمن و هاول (1998) استفاده گردید. که روایی و پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده-ها از مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزار پی.ال.اس نسخه 3 استفاده شد. نتایج نشان داد که رهبری فراگیر هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم از طریق امنیت روانی بر یادگیری کارکنان از خطاها تاثیر گذار بوده است. همچنین فاصله قدرت رابطه بین رهبری فراگیر با امنیت روانی و یادگیری کارکنان از خطاها را تعدیل می کند. لذا به مدیران ادارات کل ورزش و جوانان پیشنهاد می شود که به منظور توسعه یادگیری کارکنان از خطاها هنگام بکارگیری سبک رهبری فراگیر تفاوت فردی کارکنان در فاصله قدرت را در نظر گرفته و همچنین زمینه توسعه امنیت روانی کارکنان را در سازمان فراهم سازند.

    کلیدواژگان: رهبری فراگیر، یادگیری از خطاها، امنیت روانی، فاصله قدرت
  • سید جلیل میریوسفی*، نیما اسماعیل نسب صفحات 115-128

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش سلامت سازمانی و سرمایه روانشناختی بر ارتقاء بهزیستی کارکنان در سازمان های ورزشی استان کرمان بود. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کارکنان سازمان های ورزشی استان کرمان تشکیل دادند (245=N) که از بین آنها 150 نفر به روش تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی و پایایی از پرسش نامه های بهزیستی ریف (1989) ، پرسشنامه استاندارد 24 سوالی سرمایه روانشناختی لوتانز (2007) و پرسشنامه 44 سوالی استاندارد سلامت سازمانی هوی و فیدمن (1987) استفاده گردید. داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزیی تحلیل شد. نتایج نشان داد که سلامت سازمانی و سرمایه روانشناختی بر ارتقاء بهزیستی کارکنان در سازمان های ورزشی تاثیر مستقیم و معنادار دارد. با توجه به یافته های پژوهش حاضر به مسیولان سازمان های ورزشی توصیه می شود که بسترهای لازم را برای پیاده سازی سلامت سازمانی و افزایش سرمایه روانشناختی جهت توسعه نیروی انسانی در این سازمان ها فراهم آورند.

    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، سرمایه روانشناختی، ارتقاء بهزیستی، کارکنان سازمان ورزشی
  • مسعود نادریان جهرمی*، منصوره ارزشمند، علی محمد صفانیا، ابوالفضل فراهانی صفحات 129-142

    تنوع روزافزون کارکنان در سازمان‌های ورزشی، از نظر اجتماعی، فرهنگی و مهارتی باعث شده است تا تمرکز بر جنبه‌های بین فرهنگی و مدیریت‌تنوع کارکنان بیشتر مورد توجه قرار گیرد. لذا هدف این پژوهش تحلیل تاثیر‌‌‌ مدیریت ‌تنوع بر بهره‌وری کارکنان تربیت بدنی دانشگاه پیام نور با نقش میانجی عدالت‌سازمانی بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، براساس گردآوری داده‌ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران، معاونین، کارکنان و مربیان ادارات تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور کشور (264 نفر) بود و بااستفاده از فرمول کوکران 157 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها سه پرسشنامه‌ استاندارد (فینک و همکاران، 2003 و نیهوف و همکاران، 1993 و بوری، 2015) بود. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از شاخص‌های مناسب تایید شد. همچنین جهت تحلیل داده‌ها از ‌‌مدل‌یابی معادلات ساختاری در PLS استفاده شد. نتایج یافته‌ها نشان داد ‌‌‌مدیریت‌تنوع و عدالت‌سازمانی به صورت مثبت و معنی‌داری بر بهره‌وری کارکنان تاثیر می‌گذارند و 40 درصد از واریانس بهره‌وری را تبیین می‌کنند. همچنین اثر مستقیم، غیر مستقیم (با در نظرگرفتن عدالت‌سازمانی) و اثر کل و شمول واریانس (587/0) ‌‌‌مدیریت‌ تنوع بر بهره‌وری کارکنان مثبت و معنی‌‌‌دار بود، لذا نقش میانجی عدالت‌سازمانی تایید گردید. یعنی اینکه 587/0 از تاثیر مدیریت‌تنوع بر روی بهره‌وری از طریق عدالت‌سازمانی انتقال داده می‌شود.

    کلیدواژگان: بهره وری کارکنان، عدالت سازمانی، مدیریت تنوع، ادارات تربیت بدنی، دانشگاه پیام نور
  • حمید تابلی*، محبوبه عسکری باقرآبادی صفحات 143-157

    رهبری توانمندساز سبکی از رهبری است که در آن ، رهبران می توانند توزیع و اعمال قدرت را همراه با زیردستان به منظور توسعه استقلال وخودکنترلی آنها تنظیم و هماهنگ کنند . رهبران توانمندساز افراد را برمی انگیزانند تا ذهنیت های منفعل را درهم شکسته، مسئولیت پذیری خود را افزایش دهند و در قبال پیامدهای کاری توان پاسخگویی بیشتری داشته باشند . هدف این پژوهش، طراحی مدل ساختاری تفسیری پیشایندهای رهبری توانمندساز در سازمان های ورزشی است. در این پژوهش پس از مطالعه ادبیات پژوهش و شناسایی پیشایندهای رهبری توانمندساز و گنجاندن آنها در پرسشنامه نیمه بسته ای مبتنی بر طیف لیکرت، پرسشنامه میان 18 نفر از مدیران و خبرگان سازمان های ورزشی استان کرمان توزیع گردید که با استفاده از نمونه گیری های مفهوم و گلوله برفی شناسایی شدند. طبق نتایج به دست آمده از تحلیل داده های سنجه اخیر، درمجموع 12متغیر در5سطح، سطح اول(اعتماد رهبر به کارکنان ، رابطه رهبر عضو ، خودکارآمدی ، ریسک پذیری و عزت نفس) ، سطح دوم (جو سازمانی)، سطح سوم (ساختارسازمانی ، فاصله قدرت و اجتناب از عدم اطمینان) ، سطح چهارم (شخصیت رهبر و تمایل به کنترل) و سطح پنجم (جنسیت) به عنوان پیشایندهای رهبری توانمندساز شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری توانمندساز، مدل یابی ساختاری تفسیری، سازمان های ورزشی
|
  • Behzad Soheili, Mehdi Babaei *, Abbas Khodayari Pages 11-27

    In times of crisis, a specific action plan to promote more resilient and sustainable sports can be considered a model for participatory governance in crisis management. The research purpose was to investigate participatory governance of coronavirus crisis management in small and medium sports businesses. The research method was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population in the qualitative part included faculty members and university lecturers, managers and experts in the field of sports and in the quantitative part included faculty members and sports managers. In the qualitative part, 15 people were needed and in the quantitative part, between 5 and 10 subjects were needed for each question, so 320 people formed a statistical sample. The data collection tool in the qualitative section was semi-structured interview that the results of interviews were designed in the form of a questionnaire with 7 main factors. For content validity, expert’s opinion and construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis) and combined reliability indicators, Cronbach's alpha, divergent and convergent validation and structural equation modeling were used by SPSS23 and PLS2 software. The fit index of model was reported 0.47 and results confirmed 7 main factors: Systematic approach, compensatory strategy, e-government, NGOs, policy-making of dealing with crisis, crisis governance and media support. Establishing a headquarter of returning to sports under the participatory governance of crisis management and using experienced researchers, managers, and knowledgeable experts are among the practical suggestions of research that can help resilience of sports businesses and reducing the effects of the crisis on them.

    Keywords: Participatory Governance, Sports Business, Crisis management, Coronavirus
  • Shamseddin Rezaei, Alireza Aghababa *, Hadi Rohani, Maghsod Nabilpuor Pages 29-42

    The aim of this study was to investigate the The effects of the new 2019 coronavirus outbreak (Covid-19) on the level of sports activities and mood of non-professional football players in Iran. This study is descriptive and a kind of field study. The statistical population of this study includes all male and female athletes who were played in non-professional football in the country before the Covid-19 era. For data collection, the standard questionnaire of the International Group of Covid-19 and Sport Researchers was used. The reliability of this questionnaire was determined by Cronbach's alpha method (R=0.82) and its validity was confirmed after review by a number of experts in this field. The mentioned questionnaire was published with the help of football delegations electronically and online and 686 questionnaires were completed and collected from all over the country in a random and stratified manner and were selected as a research sample. The results show that 84% of indoor places and 66.6% of open places are currently closed and 28.7% of people have lost their jobs due to the prevalence of Covid-19. Other results showed that there was a significant difference between the number of sessions and the intensity of training before the corona and during the corona; But there is no significant difference between the results of Covid-19 test and the degree of adherence to health laws and protocols. Conclusion that sports activities and mood are strongly influenced and reduced by Covid-19.

    Keywords: COVID-19, football, Social Distance, Sports Activity
  • Mahdi Goudarzi *, Morteza Goudarzi Pages 43-57

    The purpose of this study was to design a communication model of social responsibility and organizational learning on customer development (members and audiences) of the Iran Triathlon Federation. The method of the present study was descriptive-survey and correlational. The statistical population of the study included all employees of the Triathlon Federation and the provincial delegations of this federation (N=200) that sampling was done by whole number method. Data collection tools were standard questionnaires of social responsibility, organizational learning and customer development that to confirm the face and content validity of the questionnaires from the perspective of 8 professors of sports management and to confirm the reliability by conducting a preliminary study on 30 people in the community and the calculation of Cronbach's alpha coefficient was used and approved by 0.81 for social responsibility, 0.88 for organizational learning and 0.85 for customer development, respectively. For data analysis, skewness and Kurtosis tests, Pearson correlation and structural equations were used by using SPSS 24 and Smart PLS 3. The results showed that Social responsibility and organizational learning have a positive and significant effect on the development of customers of the Triathlon federation also organizational learning, in addition to a positive and direct effect on customer development, through social responsibility has an indirect and significant impact on customer development too. Finally, the model of social responsibility and organizational learning on customer development (members and audiences) of the Triathlon Federation was designed and approved.

    Keywords: Social responsibility, Organizational learning, Customer development
  • Ahad Soltani Banavandi, Leila Ghorbani *, Amirhesam Rahimi Pages 59-69

    The purpose of this study was to investigate the factors influencing the mistakes of referees of League 1 and Iranian Premier League. The research method of this study was survey and purposeful. The statistical population of this study consisted of all the referees of Iranian Football League 1 and Premier League in 2019-20 (N = 165). The research tool was a researcher-made questionnaire whose validity was calculated by exploratory factor analysis and its reliability by Cronbach's alpha (α = 0.93). One-sample t-test and repeated measures analysis of variance were used to analyze the data using SPSS software. The results showed that except for the environmental factor, other factors including: individual, educational, managerial and economic, had a significant effect on the errors of referees of League One and Premier League and also these components had significant differences with each other. Based on the findings of this study, it can be concluded that: By controlling the physical and mental status of the referees, conducting more training and justification sessions throughout the season, adjusting the referees' rights to the whole world and paying it on time and using managers. Sport and training in the field of refereeing of Iranian football can create conditions that are less likely to see the referees' mistakes in judging and referees to reach the desired level of referees day by day.

    Keywords: Errors, Iran, referees, Soccer League
  • Mohammad Ghaderkhani, Farzad Ghafouri, Habib Honari, Najme Moradi * Pages 71-88

    The purpose of this study was to assess the identity and personality of the teams of the Iranian Women's Football Premier League from the perspective of their players. This applied research was conducted by descriptive-correlation method. The statistical population was the players of the women's soccer teams that participated in the Premier League. In order to collect data, a 52-item researcher-made questionnaire was used which had six factors. 94 questionnaires were statistically analyzed. Descriptive statistics were used to describe frequency, mean, standard deviation and inferential statistics were used for Kolmogorov-Smirnov and Shapiro-Wilk tests, Cronbach's alpha coefficient, one-sample t-test, multivariate regression and structural equation model. For statistical operations, SPSS software version 26 and Smart PLS software version 3 were used. The reliability of the questionnaire based on Cronbach's alpha was estimated to be 0.871. Based on the research results, the dimensions of talent, success, entertainment, commitment, admiration and care explain the personality model of the women's soccer premier league teams, which was derived from the sum of success and talent subscales, performance factor and from the sum of admiration and care subscales, character factor. . The general model of structural equations of the research was obtained using the goodness of fit criterion of 0.563, which confirmed a very good fit of the general model of the research. According to the results of this study, sports managers and coaches of clubs can take effective steps to improve the level of performance of players and also improve the image of identity and personality of their team and club in order to attract sponsors and fans by using the dimensions and variables that explain each dimension. Take.

    Keywords: Dimensions of team personality, team identity, women's football, women's premier league, Sports management
  • Mahmoud Jamali, Mina Mostahfezian *, Hamid Ghasemi, Hamid Zahedi Pages 89-99

    This study was conducted in Iran with the aim of presenting a model of the effect of transformational leadership style on organizational adaptability, with the mediating role of communication skills and job adjustment in sports federations. The statistical population of the study consisted of sports federations and sports delegations, of which 386 employees and their managers were selected as a statistical sample through a face-to-face and online questionnaire, and the results were analyzed using structural equation modeling. Emos software was calculated and the final model was presented. The reliability of the questionnaire was calculated and confirmed using Cronbach's alpha method of 93%. The results showed that the appropriate fit of the model was based on the effect of all paths of the proposed research model. The results showed that transformational leadership through communication skills and job adaptation has a positive and significant effect on promoting organizational adaptability. Among them, the most effect is related to the role of transformational leadership on communication skills with an effect rate of 69%. Therefore, the directors of sports federations and boards are advised to facilitate adaptation to the current changing conditions by changing the practice in their leadership style and using a transformational leadership style that will lead to improved communication skills and job adaptation of employees.

    Keywords: Transformational Leadership, Organizational Adaptability, Communication Skills, Job Adaptation
  • Farhad Nazari *, Bahram Yousefi Pages 101-113

    The purpose of this study was to the effect of inclusive leadership on the learning from errors of the employees of the General Offices of Sports and Youth in West of Iran with mediating role of psychological safety and moderating role of power distance. This research is descriptive research was a correlation based on structural equations. Statistical population was all of the employees of the General Offices of Sports and Youth in West of Iran. Statistical samples were 203 people that were selected by purposive sampling. For measure the variables, the Carmeli’s et al (2013) inclusive leadership, Rybowiak’s et al (1999) learning from errors, Carmeli’s et al (2010) psychological safety and Dorfman and Howell (1998) power distance questionnaires were used. That validity and reliability were confirmed. For data analysis, structural equations model were used by SMART PLS3 software. The research findings showed that inclusive leadership, both directly and indirectly through and psychological safety affect the learning from errors of employees. Also moderates the power distance of the relationship between inclusive leadership with psychological safety and learning from errors. Therefore, it is suggested to General Offices of Sports and Youth managers that in order to improve their employees learning from errors, using their appropriate leadership style, they will develop the fields of psychological safety. Also consider the individual differences of employees in power distance.

    Keywords: Inclusive Leadership, Learning from Errors, Psychological Safety, Power Distance
  • Sayyed Jalil Miryousefi *, Nima Esmaeel Nesab Pages 115-128

    The purpose of this study was to investigate the role of Organizational Health and psychological capital with Staff’s improving the psychological well-being in sports organizations of Kerman province. This study was a descriptive-correlative type that was administered as a field study. The population of this study included all employees of sports organizations of Kerman province (N=245), that among them 150 persons selected by cluster sampling method. After determining validity and reliability, in order to data gathering use of Organizational Health, psychological capital and psychological well-being questionnaires. The data analyzed by method Partial Least Square. Findings indicated that Organizational Health and psychological capital has a direct and significant impact on psychological well-being of sports organizations employees. According to the findings of this study, suggested to the experts sports organizations employees do provide the necessary context for the implementation of the Organizational Health and increase the psychological capital for human resource development in these organizations.

    Keywords: Organizational Health, Psychological Capital, psychological well-being, sports organizations employees
  • Masoud Naderian jahromi *, Mansourh Arzeshmand, MohammadAli safania, Abolfazl Farahani Pages 129-142

    Increasing diversity of employees in sports organizations, in terms of social, cultural and skill has led to a focus on intercultural aspects and management of employee diversity, so the purpose of this study was to analyze the impact of diversity management on employee productivity with mediating of organizational justice. The present study was applied in terms of purpose and is descriptive-survey based on data collection. The statistical population included managers, deputies, staff and instructors of physical education departments of Payame Noor University (264 people) and the Using Cochran's formula, 157 people were selected by simple random sampling The data collection tool was a standard questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed using appropriate indicators. Structural equation modeling in PLS was also used to analyze the data. The results showed that diversity management and organizational justice have a positive and significant effect on employee productivity and explain 40% of the variance in productivity. Also, the direct, indirect (through organizational justice), total effect and variance inclusion (0. 587), diversity management on employee productivity were positive and significant, so the mediating role of organizational justice was confirmed. This means that 0. 587 of the impact of diversity management on productivity is transferred through organizational justice

    Keywords: Employee Productivity, Organizational Justice, Diversity Management
  • Hamid Taboli *, Mahboobeh Askari Bagher Abadi Pages 143-157

    Empowering leadership is a style of leadership in which leaders can regulate and coordinate the distribution and exercise of power with subordinates to develop their independence and self-control. Empowering leaders motivate people to break passive mindsets, increase their responsibility, and be more accountable for the consequences of their actions. The purpose of this study is to design an interpretive structural model of empowering leadership antecedents in sports organizations. In this study, after studying the research literature and identifying the precedents of empowering leadership and including them in a semi-closed questionnaire based on the Likert scale, a questionnaire was distributed among 18 managers and experts of sports organizations in Kerman province. Snowballs were identified. According to the results obtained from the analysis of recent survey data, a total of 12 variables in 5 levels, the first level (leader trust in employees, leader relationship, self-efficacy, risk-taking and self-esteem), the second level (organizational climate), the third level (organizational structure, distance Power and avoidance of uncertainty), the fourth level (leader personality and desire for control) and the fifth level (gender) were identified as the precursors of empowering leadership.

    Keywords: Leadership, Empowering Leadership, Interpretive Structural Modeling, sports organizations