فهرست مطالب

نشریه سیاست نامه علم و فناوری
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سجاد صالحی پور باورصاد، سعید کاظم پوریان* صفحات 5-17
    تحول دیجیتال مسئله ای است که در سالیان اخیر در دنیا مطرح شده است و از اهمیت ویژه ای برای اکثر سازمان های دولتی و خصوصی برخوردار است. ثمره تحول دیجیتال، تغییر در روابط با مشتریان، فرآیندهای داخلی و ارزش آفرینی خواهد بود. دغدغه اصلی ذینفعان تحول دیجیتال، تعریف ره نگاشت و چشم اندازی است که گام های پیشروی در این مسیر را مشخص سازد. هدف از پژوهش حاضر، کمک به سازمان ها در راستای پیاده سازی تحول دیجیتال در قالب فازها و گام های مشخص و از پیش تعیین شده است. در این راستا، مروری نظام مندی روی پژوهش ها و چارچوب های ارایه شده در سال های اخیر انجام گرفت و پس از استخراج 47 پژوهش و 11 چارچوب مناسب برای این مطالعه، تحلیلی جامع روی آن ها صورت پذیرفت. ابتدا مقالات منتخب با استفاده از نرم افزار VOSviewer مورد تحلیل قرار گرفتند و نتایج حاصل از این تحلیل نشان دادند که موضوع فرآیندها در حوزه تحول دیجیتال، اکثریت پژوهش های سال های اخیر را به خود اختصاص داده است. با این وجود، روند مقالات در حال تغییر مسیر به سوی موضوع تدوین راهبرد تحول دیجیتال است. سپس با ترکیب پژوهش ها و چارچوب های انتخابی، ره نگاشتی برای تحول دیجیتال تدوین شد که شامل 6 فاز اصلی با نام های شروع، ایده، ارزیابی، تعهد، پیاده سازی و پایداری و نیز 20 فعالیت در این فازها بود. سازمان ها با طی کردن این مراحل به صورت گام به گام می توانند از استقرار اثربخش تحول دیجیتال، اطمینان حاصل کنند.
    کلیدواژگان: تحول دیجیتال، راهبرد فناوری اطلاعات، مرور نظام مند، همراستایی راهبردی
  • مهکامه طاعتی*، عین الله کشاورز ترک، حاکم قاسمی، فرهاد درویشی سه تلانی صفحات 18-34
    شتاب علم و فناوری و توسعه ارتباطات بین المللی، جهان را با پدیده پیچیدگی و عدم قطعیت های فراوان برای تصمیم گیری های جهانی و محلی مواجه کرده است. با ورود به هزاره جدید، پروژه بین المللی هزاره (میلنیوم) با بهره گیری از آینده پژوهی و با مشارکت گسترده آینده پژوهان سراسر جهان، به شناسایی مهم ترین چالش های پیش روی هزاره و چشم اندازهای بلندمدت آنها پرداخته و راهکارهایی را برای دخالت دادن این چشم اندازها در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها ارایه نموده است. در این مقاله، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای (عمدتا منابع منتشر شده از سوی پروژه هزاره) و شیوه پژوهش توصیفی-تحلیلی، به طور مختصر موضوعات طرح شده در چالش های پانزده گانه جهانی مرور شده و نکات مربوط به ضرورت کاربست آینده نگاری در تصمیم گیری و سیاست گذاری ارایه خواهد گردید. در ادامه، با توجه به نتایج پروژه هزاره، راهکارهای ارایه شده از سوی صاحب نظران جهانی برای برقراری ارتباط چشم اندازهای جهانی و کاربست آینده نگاری در سیاست گذاری و تصمیم گیری های جهانی پرداخته خواهد شد. سپس، برخی اقدامات انجام شده توسط کشورها بیان، و در انتها پیشنهاداتی برای ایران ارایه خواهد شد. نتایج حاصله می تواند در به-کارگیری آینده نگری در سیاست گذاری و حکمرانی در ایران، و توسعه آنچه حکمرانی پیش نگرانه قلمداد می شود، مورد بهره برداری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: چالش های جهانی، حکمرانی پیش نگرانه، چشم اندازهای جهانی، سیاست گذاری، آینده نگاری
  • سهیلا کشاورز*، نورمحمد یعقوبی، عادله دقتی صفحات 35-50
    درپژوهش پیش رو، به سنجش و رتبه بندی پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس پرداخته شده است. این پژوهش از نظر هدف، جزو تحقیقات توصیفی، پیمایشی و همبستگی است و به لحاظ تقسیم بندی بر مبنای نتیجه و کاربرد، پژوهشی کاربردی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش برای پرسشنامه شماره 1، شامل تمامی خبرگان و مدیران شرکت های دانش بنیان در پارک علم وفناوری فارس به تعداد 135 نفر می باشد. همچنین به منظور اولویت بندی ابعاد، مولفه ها و شاخص های پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان، پرسشنامه شماره 2 طراحی شد که برای استفاده از تحلیل سلسله مراتبی، مدیران عالی شرکت های دانش بنیان به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از تحلیل عاملی تاییدی و الگوسازی معادلات ساختاری با نرم افزار SMART PLS، نسخه 2 و به منظور اولویت بندی ابعاد و مولفه ها، از روش تحلیل سلسله مراتبی با استفاده از نرم افزار Expert choice استفاده شده است. نتایج نشان می دهد تمامی شاخص های شناسایی شده بر موفقیت شرکت های دانش بنیان پارک علم وفناوری فارس تاثیرگذار است و بعد سازمانی به عنوان مهم ترین بعد شناخته شده است و ابعاد محیطی و فردی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. از میان 7 مولفه پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان، فرهنگ سازمانی به عنوان مهم ترین مولفه شناخته شده است و پس ازآن به ترتیب مولفه های توانمندی سازمانی، سازوکارهای حمایتی، خط مشی سازمانی، ویژگی های شخصیتی، زیرساخت های محیطی و ویژگی های جمعیت شناختی در اولویت های بعدی قرارگرفته اند. زیرساخت های مرتبط با فناوری اطلاعات (نرم افزار، سخت افزار، شبکه و مغزافزار)، ثبت اختراع و مالکیت فکری، سیاست های پشتیبان دولت در بین شاخص های مدل رتبه های اول تا سوم را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: شرکت های دانش بنیان، پارک علم وفناوری، استان فارس، پیشران های موفقیت، مدل سازی معادلات ساختاری
  • فاطمه محمدی، سعید کاظم پوریان*، محمدرضا تقوا صفحات 51-68

    در دهه های اخیر، فناوری به پدیده ای مهم و کلیدی برای جوامع و سازمان ها تبدیل شده که شناسایی و رصد تغییرات آن، امری ضروری است. همچنین، افزایش دسترسی به اطلاعات و فناوری های مختلف باعث تغییر فضای کسب وکارها و پیچیدگی روزافزون دنیای رقابت شده است. در این محیط پیچیده رقابتی تنها سازمان هایی قادر به بقا هستند که توانایی ها و ظرفیت های فناورانه خود را بهبود بخشیده و رویکردهای هوشمندی فناوری را در سازمان خود به کار بگیرند. موضوع هوشمندی فناوری طی سال های اخیر مورد توجه پژوهشگران بسیاری قرار گرفته است. بررسی ادبیات موجود در این زمینه، سهم بسزایی در فهم بهتر هوشمندی فناوری خواهد داشت و می تواند منجر به بهبود فرآیندهای برنامه ریزی و تصمیم گیری سازمانی در حوزه فناوری شود. هدف از نگارش این مقاله، بررسی مبانی نظری و پیشینه پژوهش های هوشمندی فناوری با روش کتابخانه ای است. تعاریف، جایگاه، اهداف و چالش های هوشمندی فناوری از دیدگاه محققان مختلف به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرند و کاربردها و نمونه های پیاده سازی هوشمندی فناوری نیز در داخل کشور و در چندین صنعت مختلف ارایه می شود.

    کلیدواژگان: چرخه هوشمندی فناوری، مدیریت نوآوری، هوشمندی رقابتی، هوشمندی فناوری
  • مهدی زیودار* صفحات 69-82

    آینده نگاری رویکردی نظام مند، پیوسته و دایمی است که بر اساس مجموعه ای از روش ها و روش شناسی های آزمون شده انجام می شود. این فرایند، آینده علم و فناوری، بازارها، مشتریان و جامعه را می نگرد و وظیفه محوری آن، مهیاسازی کسب و کار جهت تصمیم گیری های راهبردی، حفظ توان رقابت پذیری آتی، و تقویت قابلیت های کسب و کار در یادگیری و نوآوری است. به طور خلاصه، هدف آینده نگاری، آینده گرا نمودن کسب و کار است. از دیگر سو، کارآفرینی هنر و کارکردی است که واکاوی ارتباط آن با مبانی آینده نگاری، رابطه ای تنگاتنگ میان آینده نگاری و نظریه های خلق و اثرسازی در کارآفرینی را آشکار می سازد. آینده نگاری در فرایند خلق، توسعه و تثبیت کسب و کارهای کارآفرینانه، نقش محوری ایفا می کند. بر همین اساس در این مقاله، ضمن معرفی و تشریح مفاهیم مرتبط با آینده نگاری و همچنین، مبانی روانشناختی آینده نگاری و تصمیم گیری کارآفرینانه، آینده نگاری در دو مرحله مجزا و تعیین کننده از مراحل تکامل کسب و کار (پیش از تثبیت کسب و کار و پس از تثبیت کسب و کار) مورد بررسی قرار می گیرد و آن گاه به منظور ارایه یک دسته بندی متمایز و مجزا، نتایج پراکنده برخی مطالعات پیرامون موضوع آینده نگاری در کسب و کار، به لحاظ مفهومی، تلفیق می شود.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، کارآفرینی، آینده، کسب و کار
  • منا آهنی*، محمدعلی افشارکاظمی صفحات 83-100
    توسعه اقتصادی شامل فرآیند و خط مشی هایی است که در یک جامعه به منظور رفاه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مردم، به کار گرفته می شود. به منظور بررسی وضعیت توسعه اقتصادی در کشور و تعیین جایگاه ایران در بین دیگر کشورهای جهان، شاخص های اقتصادی ارایه شده بر روی سایت بانک جهانی مورد بررسی قرار گرفت، که با بکارگیری روش دلفی و استفاده از نظر خبرگان، 8 شاخص در وضعیت توسعه پایدار ایران، موثر شناخته شد. به منظور بررسی توسعه پایدار اقتصادی بر مبنای هشت شاخص منتخب (تولید ناخالص داخلی GDP))؛ صادرات کالا؛ واردات کالا؛ پس انداز ناخالص؛ درآمد سرانه؛ مالیات بر درآمد، سود و سود سرمایه؛ نقدینگی بخش خصوصی؛ قدرت خرید برابر)، دیتاها از بانک جهانی برای 186 کشور جهان، استخراج گردید. هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت ایران بر مبنای هشت شاخص منتخب حوزه اقتصادی و تعیین جایگاه ایران در بین دیگر کشورهای جهان، با استفاده از تکنیک خوشه بندی؛ و سپس شناسایی شبیه ترین کشورها در طی 18 سال گذشته با وضعیت توسعه پایدار اقتصادی در ایران، است. یافته های پژوهش نشان می دهد، کشور ایران از منظر شاخص های اقتصادی توسعه پایدار بیشترین هم خوشه گی را با کشورهای اندونزی، ویتنام، سایوتومه و پرنسیپ دارد که 13 بار در طی سال های 1996 تا 2016، در یک گروه قرار گرفتند؛ و 7 بار با کشور نیجریه در یک خوشه قرار گرفته است؛ و با کشور کلمبیا و پاراگویه 6 بار هم خوشه بوده است. در پایان بر مبنای یافته های پژوهش پیشنهادهایی برای پژوهش های آتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، توسعه اقتصادی، بانک جهانی، ایران
  • محمدصالح ترکستانی*، سید سروش قاضی نوری، پدرام جاهدی صفحات 101-112

    دانش انسان مجموعه‎ای از مسیله‎ها و چاره‎ها در مواجه با دنیای پیرامون است. انسان در مواجه‎با مسیله‎های جدید یا قدیم ناگریز از خلق چاره‎های جدید یا خلق صورت‎بندی جدید از چاره‎های قدیم است. فرآیند چاره‎جویی انسانی در مواجه‎با مسیله‎ها در دنیای واقع یا مفهوم نوآوری در دنیای ذهنی در فرهنگ‎ها و زبان‎های متفاوت دارای بار معنایی متفاوت است. پژوهش حاضر تلاشی برای شناسایی عنصرهای سازنده واقعیت اجتماعی نوآوری در شرکت‎های دانش‎بنیان در بستر زبان فارسی است. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی با رویکردی توصیفی است. صبغه پژوهش کیفی و برمبنای رویکرد برساخت‎گرایی‎اجتماعی از روش حافظه‎ران استفاده می‏شود. جامعه‎ی آماری پژوهش افراد شاغل در شرکت‎های دانش‏بنیان فعال در پارک علم‎و‎فناوری استان گیلان است. روش نمونه‎گیری غیرتصادفی از نوع در دسترس و حجم نمونه شامل هفتاد نفر است. براساس یافته‎های پژوهش عناصر سازنده واقعیت اجتماعی نوآوری در شرکت‎های دانش‎بنیان در دو دسته‎ی عناصر مربوط به سوبژه شامل صبرکردن، خستگی، کنجکاوی، مشاهده‎کردن، انگیزه حل‎مشکل، حفظ‏آرامش، جزیی‎نگری، ترس‎از شکست، تلاش‎کردن، شک‎کردن، هدف‎شخصی و عناصر مربوط‎به ابژه شامل جست‎وجو در اینترنت، گذر‎زمان، تغییر ترکیب اجزا، شوخی‎کردن، محیط پرسروصدا، تغییر ترتیب اجزا، گروه‎کاری، محیط ساکت و آزمایش‎کردن هستند. بررسی عنصرهای پدیدارشده نشان از تضاد بین میل به تغییر و میل به سکون در زمان حال و موکول کردن تغییر به آینده در عناصر مربوط‎به سوبژه دارد، که نمونه‎ای از عناصر مربوط‎به سکون در زمان حال و موکول کردن تغییر به آینده در تحقیقات پیشین یافت نمی‏شود. بررسی عناصر مربوط‏به ابژه نیز نشان می‏دهد که عنصر اینترنت مهم‎ترین منبع الهام افراد برای نوآوری است.

    کلیدواژگان: نوآوری، برساخت‎گرایی اجتماعی، ساخت اجتماعی واقعیت، مفهوم‎های ذهنی، حافظه‎ران
  • محمدعلی صادقی کیا* صفحات 113-128
    این مقاله روی آموزه های وسیع تری از برنامه های ماموریت گرای سیاست نوآوری -و در واقع سیاست هایی که هدفشان رشد سرمایه محور است- تمرکز دارد. هر چند در مورد مطالعات موردی ماموریت ها زیاد نوشته شده، اما این نوشته ها به یک جعبه ابزار سیاست گذاری جایگزین ختم نشده است. ماموریتها -حداقل- نیازمند ابزارهایی هستند تا به همان اندازه که در مورد تثبیت بازار می باشند، در مورد خلق مشترک بازار و شکل دادن به بازار هم باشند. این مقاله ویژگی های برنامه های ماموریت گرا را مرور کرده، به ویژگی های اصلی برنامه های آموزنده نگاهی می اندازد، و با ارایه یک مثال، در مورد این که چگونه می توان سیاست های ماموریت گرا را انتخاب و اجرا کرد بحث و گفتگو می کند.
    کلیدواژگان: سیاست نوآوری، سیاست نوآوری ماموریت گرا، نظام نوآوری
  • علی چنگیزی*، حیدر تورانی صفحات 129-139

    صنعت هوانوردی ایران ظرفیت کافی برای ارتقای جایگاه خود در جهان را دارد، اما ضریب استفاده از این ظرفیت ها در کشورمان ناچیز است. یکی از راه های جبرانش توجه به کیفیت آموزش هاست هدف از این تحقیق شناسایی چالش ها و موانع سیاستگذاری های آموزشی حوزه حمل و نقل هوایی است. این تحقیق از نوع آمیخته است. تحلیل کیفی با روش تحلیل مضمون انجام شده است. مصاحبه ها به طریق نیمه ساختار یافته به وسیله نمونه گیری هدفمند، تا رسیدن به اشباع نظری با 10 نفر از مدیران، استادان و کارشناسان برای یافتن موانع و چالش های پیش روی آموزش در حوزه حمل و نقل هوایی انجام شد، با تجزیه و تحلیل داده ها پنج مضمون اصلی شناسایی شد: منابع انسانی ناکارآمد، فقدان سیاستگذاری جامع، ضعف مدیریت، محیط ناپایدار، به روز نبودن فن اوری، ضعف آموزش و ارتباطات ناموثر. در بخش کمی، جامعه آماری شامل دانشجویان دانشکده صنعت هواپیمایی و به تعداد 280 است حجم نمونه 169 نفر محاسبه شد که با توجه به فرمول کوکران کافی است، تحلیل کمی با استفاده از آزمون تی و فریدمن انجام شد. با استفاده از آزمون تی تاثیرگذاری عوامل بررسی و تایید شد و با استفاده از آزمون فریدمن میزان تاثیر و اهمیت هر کدام معین شد، از بین مضامین اصلی ارتباط ناموثر بین بخش های مختلف صنعت هواپیمایی مهم ترین چالش و مانع سیاستگذاری در حوزه آموزش صنعت حمل و نقل هوایی است.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری آموزشی، موانع سیاستگذاری، حمل و نقل هوایی، آموزش
|
  • Sajad Salehipour Bavarsad, Saeed Kazem Pourian * Pages 5-17
    Digital transformation is a global issue that has gained prominence in recent years. It is particularly relevant to the majority of public and private organizations, as it will affect customer relationships, internal processes, and value creation. The primary concern of stakeholders in digital transformation is to define the roadmap and vision that will guide future steps in this direction. This study's objective is to assist organizations in implementing digital transformation through the use of predefined phases and stages. In this regard, a systematic review of recent research and frameworks was conducted. After retrieving 47 studies and 11 frameworks, a thorough analysis was conducted on them. Selected articles were first analyzed using the VOSViewer software, and the results indicated that the majority of research in recent years has focused on processes in the field of digital transformation. However, the trend is shifting toward developing a strategy for digital transformation. Then, by combining the selected studies and frameworks, a roadmap for digital transformation was developed, consisting of six major phases: initiation, idea, assessment, commitment, implementation, and sustainability, as well as twenty activities within each phase. By gradually implementing these steps, organizations can ensure the effective deployment of digital transformation.
    Keywords: Digital transformation, Information technology strategy, Systematic review, Strategic Alignment
  • Mahakameh Taati *, Einollah Keshavarz Tork, Hakem Ghasemi, Farhad Darvishi Setallani Pages 18-34
    The acceleration of science and technology development and the expansion of international communications in the twenty-first century have presented the world with numerous complexities and uncertainties in terms of global, regional, and national governance and policymaking. The Millennium Project identified the most significant challenges facing the millennium and their long-term prospects, as well as provided solutions to incorporate these perspectives into decision-making through the use of futures studies and broad participation of futurists and researchers. The Millennium Project's 15 global challenges are briefly discussed in this paper, utilizing previous studies (mostly published by the Millennium Project) and a descriptive-analytical research method. It first discusses the benefits of foresight in decision making.  The strategies and activities proposed by global experts to integrate global perspectives and foresight with global decision making will then be reported based on the Millennium Project results. Finally, after reporting on some countries' efforts to integrate foresight and decision making, some suggestions for how to link foresight and long-term perspectives with policy making in Iran are made. The findings of this paper can leverage incorporation of foresight into policy formulation and governance, as well as develop what is referred to as 'anticipatory governance' for Iran's context.
    Keywords: Global Challenges, Anticipatory Governance, Global Perspectives, Policy-making, Foresight
  • Soheila Keshavarz *, Noormohammad Yaghoubi, Adele Deghati Pages 35-50
    The present research measures and ranks the success drivers of knowledge-based companies located in Fars' Science and Technology Park. The research was descriptive, correlational and applied. The statistical population for the first questionnaire was comprised of all experts and managers of knowledge-based businesses in Fars Science and Technology Park, a total of 135 individuals. n order to prioritize the dimensions, components, and indicators of the successful knowledge-based companies, the second questionnaire was designed, with the top managers of the companies serving as the sample population for hierarchical analysis.  Confirmatory factor analysis and structural equation modelling (SEM) with SMART PLS software were used to analyze the data. The method of hierarchical analysis was used to prioritize dimensions and components using Expert Choice software. The findings indicate that all identified indicators had an effect on the success of the companies, with the organizational dimension ranked as the most critical, followed by the environmental and individual dimensions. Among the seven components, organizational culture was ranked first, followed by organizational capability, support mechanisms, organizational policy, personality traits, environmental infrastructure, and demographic characteristics. Information technology infrastructure (software, hardware, network, and brain), patents and intellectual property, and government support policies were among the top to third-ranked model indicators.
    Keywords: Knowledge-Based Companies, Science, Technology Park, Fars Province, Success Motivators, Structural Equation Modeling
  • Fatemeh Mohammadi, Saeed Kazem Pourian *, Mohammad Reza Taghva Pages 51-68

    Technology has evolved into a significant and critical phenomenon for societies and organizations over the last few decades, and it is critical to identify and monitor its changes. Increased access to information and various technologies has also resulted in a shift in the business environment and increased complexity in the world of competition. Only organizations that can enhance their technological capabilities and abilities and implement technologically intelligent approaches within their organization will survive in this complex competitive environment. In recent years, numerous researchers have examined the issue of technology intelligence. A review of the available literature in this field contributes significantly to our understanding of technology intelligence and can result in enhanced organizational planning and decision-making processes in the field of technology. The purpose of this paper is to examine the theoretical underpinnings and historical context of technology intelligence researches using the library method. The definitions, position, goals, and challenges of technology intelligence are discussed in detail from the perspectives of various researchers, as well as applications and examples of technology intelligence implementation in Iran and across a variety of industries.

    Keywords: technology intelligence cycle, Innovation Management, competitive intelligence, technology intelligence
  • Mehdi Zivdar * Pages 69-82

    Foresight is a systematic, continual, and permanent approach that employs a wide range of tested strategies and techniques. This process addresses the future of science and technology, markets, customers, and society, with a primary focus on business intelligence for strategic decision making, sustaining future competitiveness, and strengthening business learning and innovation capabilities. In a nutshell, foresight's objective is to propel the business forward. On the other hand, entrepreneurship is an art of investigating future principles, revealing a close connection between foresight and theories of creation and implementation in entrepreneurship. Foresight is critical in the process of establishing, growing, and consolidating entrepreneurial enterprises. Thus, while introducing and describing the concept of foresight, as well as the psychological foundations of foresight and entrepreneurial decision making, this paper discusses foresight in two distinct stages of business evolution (before and after the establishment of the business). The article then discusses foresight in three distinct stages of business evolution in order to present a distancing argument (before, during, and after the establishment of the business).

    Keywords: Foresight, Entrepreneurship, Future, Business
  • Mona Ahani *, Mohammad Ali Afshar Kazemi Pages 83-100
    Economic development refers to the processes and policies that a society employs to ensure its citizens' economic, political, and social well-being. To assess Iran's economic development status and global ranking, the World Bank determined eight indicators effective in assessing Iran's sustainable economic development status using the Delphi method and expert opinions, among other methods. The indicators are Gross National Product (GDP); merchandise exports; merchandise imports; gross savings; GDP per capita; taxes on income, profits, and capital gains; broad money growth; and PPP conversion factor. The purpose of this research is to investigate Iran's economic status and global position using these indicators and the clustering technique; Then it identifies the most similar countries in the last 18 years to Iran. The results showed that Iran has been co-clustered mostly with Indonesia, Vietnam, Sao Tomé and Príncipe, i.e., 13 times between 1996 and 2016; seven times with Nigeria, and six times with Colombia and Paraguay. Following research findings, a number of policy recommendations are presented
    Keywords: Sustainable Development, Economic Development, World Bank, Iran
  • Mohammad Saleh Torkestani *, Seyed Soroush Ghazinoori, Pedram Jahedi Pages 101-112

    When confronted with new or old challenges, humans are inevitably forced to create new solutions or new formulations of existing solutions. The practice of issue solving in the physical world or the concept of innovation in the mental world have varying connotations across cultures and languages. The present study is an attempt to identify the constituent elements of the social reality of innovation in knowledge-based companies in the context of Persian language in Iran. This study takes an applied, descriptive approach. The research is qualitative in nature and employs the memory-work method in accordance with the social constructivist perspective. The statistical population consists of individuals employed in knowledge-based firms in Guilan Province's Science and Technology Park. Seventy participants were sampled using a non-random sampling procedure. The study showed that the factors of social construction of innovation in knowledge companies fall into two categories. The first consisted of subject-related elements, including patience, exhaustion, curiosity, observing, drive for problem solving, calmness, partiality, fearing, struggling, doubting, and having a personal purpose. The second consisted of object-related elements, including Internet surfing, time passing, changing decor, joking, a noisy setting, a working group, silence, and experimenting. The examination of the elements revealed a conflict between motion and stillness in the subject-related aspects, which has not been observed in past research where stillness in the present time and deferring change to a later time are not present. An analysis of the object-related components revealed that the primary source of innovation was Internet surfing.

    Keywords: innovation, Social constructivism, Social construction of reality, Concepts, Memory-Work
  • Mohammad Ali Sadeghikia * Pages 113-128
    This article focuses on the broader lessons from mission-oriented programs for innovation policy— and indeed policies aimed at investment-led growth. While much has been written about case studies on missions, this has not resulted in an alternative policy making toolkit. Missions—in the least— require those tools to be just as much about market cocreating and market shaping, as they are about market fixing. The article reviews the characteristics of mission-oriented programs, ooks at key features of those programs that can provide lessons, and discusses how to choose and implement mission-oriented policies, with an example.
    Keywords: Innovation Policy, mission oriented innovation policy, Innovation System
  • Ali Changizi *, Heydar Toorani Pages 129-139

    Iran's aviation sector has the capacity to increase its global standing, however this capability is underutilized in our country. One approach to compensate for this is to place a premium on educational quality. The goal of this study is to identify the challenges and impediments to aviation educational policies. This is a mixed-method study. Qualitative analysis is carried by using the content analysis technique. Ten managers, professors, and experts were interviewed in a semi-structured manner to ascertain the barriers and challenges associated with aviation training. Seven major themes emerged from the data analysis: inefficient human resources, a lack of comprehensive policies, weak management, an unstable workplace, a lack of technology, inadequate training, and insufficient communication all contribute to this situation. In the quantitative section, the statistical population consisted of 280 students from the College. The sample size was 169 individuals, which was sufficient per Cochran's formula. The effectiveness and significance of factors were tested using the t-test and Friedman test, respectively. The most significant policy impediment was found to be poor communication between the aviation industry's various subsectors.

    Keywords: Educational Policy Making, policy Making barriers, air transportation, Education