فهرست مطالب

تعاون و کشاورزی - سال دهم شماره 37 (بهار 1400)

نشریه تعاون و کشاورزی
سال دهم شماره 37 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی مرادی*، رابعه زندی پاک، حدیثه قلیچ خانی صفحات 1-41

    از تکنیک های موثر در عصر حاضر و در بازار در حال اشباع با توجه به اهداف بازاریابی ارزش محور جهت افزایش عملکرد مالی، توسعه مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکتی و افزایش کیفیت در کالبد محصولات و خدمات می باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی شرکتی بر عملکرد مالی شرکت ها با میانجی گری مشتری گرایی و رضایت شغلی و تعدیلگری کیفیت خدمات است. جهت گردآوری داده ها، از پرسش نامه 21 گویه ای طبق طیف 7 گزینه ای لیکرت استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، پرسنل تعاونی های روستایی استان فارس به تعداد 1767 نفر بود که 316 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان به روش طبقه ای نسبی به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. پایایی ابزار تحقیق با استفاده ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و به منظور بررسی اعتبار سازه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد؛ همچنین به منظور تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق، از مدل تحلیل مسیر؛ برای تحلیل متغیر میانجی از آزمون سوبل و برای تحلیل متغیر تعدیل گر از از روش آزمون رگرسیون چندگانه تعدیل شده، استفاده گردید. نتایج نشان داد، مسئولیت اجتماعی شرکتی، مشتری گرایی و رضایت شغلی می توانند بر عملکرد مالی به طور مستقیم و غیرمستقیم تاثیر مثبت و معنی داری بگذارند. جهت بررسی نقش متغیر میانجی ، از روش آزمون سبل و متغیر تعدیل گر، از روش آزمون رگرسیون چندگانه تعدیل شده استفاده شد که نتایج بیانگر آن بود که مشتری گرایی و رضایت شغلی نقش متغیر میانجی و کیفیت خدمات نقش متغیر تعدیل گر را در ارتباط بین متغیرهای دیگر ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکتی، کیفیت خدمات، مشتری گرایی، رضایت شغلی، عملکرد مالی
  • حسین دانش مهر*، علیرضا کریمی، جهانگیر محمودی صفحات 43-71

    در چند دهه اخیر همزمان با سیاست های نیولیبرالیستی دولت، سیاست خودگردانی تعاونی های تولید روستایی نیز به اجرا درآمد. هدف این سیاست گذاری ها در متون نهادی کاهش تصدی گری دولت و افزایش مشارکت و توان تصمیم گیری جامعه محلی و توانمندسازی تعاونی های تولید اعلام شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی انتقادی پیامدهای این سیاست در تعاونی های تولید روستایی استان کردستان است. بر همین سیاق، پژوهش حاضر با پشتوانه نظری و مفهومی نیولیبرالیسم در حوزه اقتصاد و مدیریت و روش شناسی مردم نگاری نهادی دوروتی اسمیت به بحث و بررسی موضوع حاضر می پردازد. در این پژوهش جهت پی بردن به سیاست خودگردانی به بحثی انتقادی در پیوند با خودگردانی تعاونی های تولید پرداخته می شود و سپس با استفاده از تحلیل تماتیک، تجربه زیسته مصاحبه شوندگان (ارکان تعاونی های تولید: مدیرعامل، هییت مدیره و کشاورزان عضو) مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. تعداد مصاحبه شوندگان این پژوهش بر اساس تکنیک اشباع نظری 34 نفر است که با تمامی آن ها مصاحبه عمیق و نیمه ساخت یافته به عمل آمد. نتایج پژوهش نشان داد که تعاونی های تولید روستایی استان کردستان علاوه بر مسایل و آسیب های اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی و... پس از اجرای سیاست خودگردانی، درگیر مسایل و مشکلات دیگری گردیده اند که ناشی از شوک خودگردانی، خودگردانی بدون برنامه و لغو حمایت های دولتی بوده است. به عبارت دیگر، سیاست خودگردانی و تعدیل ساختاری تعاونی ها تولید در تحقق اهداف خود دچار یک شکست بزرگ شده اند. پیامدهایی همچون خصوصی سازی خدمات کشاورزی، سیاست های حامی پرورانه و افول جایگاه خدماتی تعاونی های تولید و... لزوم اخذ سیاست های ترمیمی تعاونی ها را به یک راهبرد اساسی در راستای توسعه آن ها بدل کرده است.

    کلیدواژگان: سیاست خودگردانی، تعاونی های تولید روستایی، شکست سیاست ها، سیاست های ترمیمیگ، استان کردستان
  • سجاد خلیلی، غلامرضا جمالی*، کریمه رامشی صفحات 72-97

    این پژوهش با هدف، بررسی تاثیر استراتژی های بازاریابی سبز بر مزیت رقابتی شرکت های تعاونی شهر بوشهر در سال 1398 انجام شده است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش انجام پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی- تحلیلی است. از نظر بازه زمانی نیز از نوع پژوهش های مقطعی به حساب می آید. جامعه آماری این پژوهش شامل 1374 نفر از مدیران، معاونین و کارشناسان شرکت های تعاونی شهر بوشهر هستند که حداقل تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 300 نفر با روش های نمونه گیری تصادفی ساده محاسبه شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه شامل 32 گویه می باشد و با استفاده از طیف پنج گزینه ای لیکرت مورد سنجش قرار گرفتند. به منظور سنجش روایی پرسشنامه، دو نوع روایی منطقی و روایی سازه در نظر گرفته شد. در این راستا، روایی محتوا، اعتبار ظاهری و اعتبار عاملی (تحلیل عاملی) بررسی شدند. همچنین نتایج پایایی ترکیبی نشان داد که همه مولفه های پژوهش دارای پایایی ترکیبی بزرگتر از 7/0 بوده اند. برای بررسی مدل مفهومی پژوهش با کمک تحلیل عاملی تاییدی و آزمون فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزیی و با استفاده از نرم افزارSmartPLS2 بهره گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان داد که استراتژی های محصول سبز، قیمت گذاری سبز، تامین کنندگان سبز، تبلیغ سبز، تحقیق و توسعه سبز، توزیع سبز و بسته بندی سبز تاثیر مثبت (مستقیم) و معناداری بر مزیت رقابتی شرکت های تعاونی شهر بوشهر دارند.

    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، مزیت رقابتی، شرکتهای تعاونی
  • جلال الفتی*، حسن رنگریز، کیومرث احمدی، بیژن رضایی صفحات 98-130

    هدف اصلی این پژوهش طراحی و تبیین مدل توسعه شرکتهای تعاونی کشاورزی با رویکرد داده بنیاد است. این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی و از لحاظ ماهیت جزو پژوهش های کیفی است. خبرگان با روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی شناسایی شدند. با توجه به کفایت داده ها در مجموع با 26 نفر از خبرگان مصاحبه به عمل آمد، روش تجزیه و تحلیل داده ها، نظریه داده بنیاد مبتنی بر رویکرد نظام مند بود به طوری که داده ها از طریق مصاحبه عمیق گردآوری شدند. نتایج کیفی تجزیه و تحلیل مصاحبه ها نشان داد در شرایط علی، دانش، مشارکت‏ پذیری، توانایی فردی، کار تیمی و قانونمندی؛ در پدیده اصلی، فرهنگ تعاون، استراتژی، نیازسنجی، ثبات اقتصادی، فراهم نمودن بستر لازم برای تولید و صادرات؛ در شرایط زمینه ای، حمایت نهادهای دولتی، بالابردن توان علمی و بروز بودن دانش و فناوری تعاونی ها و تقویت زیرساخت ها؛ در رابطه با راهبرد اصلی، مشوق های دولتی، افزایش آگاهی اعضاء، کارآیی تعاونی ها و برنامه ‏ریزی علمی؛ در شرایط مداخله گر، تدوین قوانین مناسب، ریسک سرمایه گذاری، ثبات اقتصادی و سیاسی نهادهای قانون گذار و استقلال مالی، هم افزایی، انضباط فردی و گروهی، سرمایه اجتماعی، کاهش ریسک، افزایش بهره‏ وری، قدرت چانه ‏زنی سیاسی، توسعه پایدار و رضایت مندی به عنوان پیامدهای مدل طراحی شده، شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: تعاونی های کشاورزی، توسعه تعاونی ها، طراحی مدل
  • محمدرضا فلاح*، رسول عباسی، یاسمن اشراق صفحات 131-152

    پژوهش ها نشان می دهد بسیاری از بیماری ها منشا غذایی دارند و مواد غذایی که به شیوه طبیعی تولید می شوند برای سلامتی، مفیدتر هستند. به همین علت، توجه به محصولات غذایی ارگانیک در حال افزایش است. ازآنجایی که کسب وکارهای زیادی در حوزه محصولات غذایی ارگانیک مشغول به فعالیت هستند، هدف اصلی این پژوهش، ارایه چارچوبی برای توانمندسازی کسب وکارهای کوچک و متوسط در صنعت محصولات غذایی ارگانیک می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی، ازنظر روش، توصیفی- پیمایشی و از حیث نحوه گردآوری داده ها کیفی است. جامعه آماری را خبرگان حوزه کسب وکارهای کوچک و متوسط در حوزه محصولات غذایی ارگانیک تشکیل می دهند. نمونه آماری این تحقیق با روش غیر احتمالی و هدفمند انتخاب گردیده و مبتنی بر قاعده اشباع نظری، 13 نفر مصاحبه شونده است. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، عوامل موثر بر توانمندسازی و ورود موفق به کسب وکارهای کوچک و متوسط در حوزه محصولات غذایی ارگانیک شامل قابلیت های درونی، عوامل برانگیزاننده مشتری، عوامل تسهیل کننده و قابلیت های تعاملی با محیط می باشند. در انتها پیشنهاد می شود کسب و کارهای محصولات غذایی ارگانیک با عنایت به ویژگی های این صنعت و بازار آن، به افزایش توانمندی خود در سه بعد دیگر مدل پژوهش یعنی ارتقای قابلیت های درونی شرکت در حوزه منابع فیزیکی و مهارت های انسانی، افزایش اعتماد مشتریان به محصولات ارگانیک و افزایش تعاملات شرکت با محیط به ویژه از طریق شبکه سازی نهادی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، عوامل برانگیزاننده مشتری، عوامل تسهیل کننده، قابلیت های تعاملی، محصولات غذایی ارگانیک
  • مجید کریم زاده* صفحات 153-180

    پژوهش حاضر با هدف اولویت بندی موانع توسعه کشاورزی روستایی شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است. برای اولویت بندی موانع توسعه کشاورزی روستایی از رویکرد تصمیم گیری چند معیاره مبتنی بر روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. 20 نفر از صاحب نظران اجرایی و دانشگاهی فعال در حوزه کشاورزی و توسعه روستایی به صورت هدفمند انتخاب شدند و نظر آنان در قالب پرسش نامه جمع آوری شد. براساس نتایج بدست آمده از این پژوهش، مهم ترین موانع موثر بر توسعه کشاورزی روستایی در سراوان به ترتیب ضعف و عدم حمایت مناسب از کشاورزان، موانع اقتصادی، موانع محیطی، موانع زیرساختی و ساختاری، موانع انگیزشی و نگرشی و موانع اطلاعات و دانش کشاورزان بودند. موانع ضعف و عدم حمایت مناسب از کشاورزان با بیشترین اهمیت و موانع اطلاعات و دانش کشاورزان با کمترین اهمیت بر توسعه کشاورزی روستایی شهرستان تاثیر گذار بوده اند.

    کلیدواژگان: اولویت بندی، موانع توسعه کشاورزی، شهرستان سراوان، سیستان و بلوچستان
  • البرز محمدی، مریم امیدی نجف آبادی*، علیرضا پورسعید صفحات 178-206

    معیشت پایدار در دهه ی 1980به ،عنوان یکرویکرد جدید در مبحث توسعه روستایی وبا هدف کاهش و ریشه کنی فقرروستایی مطرح شد دستیابی به معیشت پایدار روستایی، بدونتوجه بهدارایی ها وسرمایه های معیشت درروستاها امکان پذیرنمی باشد. پژوهش حاضر جزو تحقیقات کمی از نوع روش همبستگی است وازنظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها از نوع پیمایشی محسوب می شود . هدف اصلی آن طراحی الگوی معیشت پایدار(تاثیر سرمایه های معیشتی) با رویکرد روستا تعاون انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مدیران تعاونی های طرح روستا تعاون تشکیل می دهند(405(N= که با استفاده از روش نمونه گیری انتساب متناسب و فرمول کوکران 198 نفر در پژوهش مشارکت داشتند.از پرسشنامه ای ساختارمند و محقق ساخته بعنوان ابزار گردآوری داده ها دراین تحقیق بهره گرفته شد. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه بوسیله پانل متخصصان تایید شد. با استفاده از پیش آزمون و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ از پایایی آن اطمینان حاصل گردید. یافته ها نشان داد، متغیرهای سرمایه مالی (419/.)، سرمایه فیزیکی (402/.)، سرمایه اجتماعی(314/.)، سرمایه انسانی(256/.) و سرمایه طبیعی (222/.)، بترتیب موثرترین متغیرها بر معیشت پایدار اعضای تعاونی های تحت پوشش طرح روستا تعاون می باشند. نتایج بدست آمده از تحلیل یافته با استفاده از روش بیزی (Baysian SEM)  نشان داد که میزان پایداری و استمرار در کسب وکار در سرمایه مالی، دسترسی به وسایل ارتباطی، در سرمایه فیزیکی، مشارکت در فعالیت های مرتبط با بحران های اجتماعی در سرمایه اجتماعی، علاقه به کار ی جدید و نوآوری در سرمایه انسانی و امکانات بالقوه طبیعی روستا برای گردشگری درسرمایه طبیعی بیشترین تاثیر را روی معیشت پایدار داشته اند.

    کلیدواژگان: سرمایه های معیشتی، پایداری معیشت، اعضای تعاونی، روستا تعاون، تحلیل بیزی
  • لیلا برفی زاده*، منصور غنیان، مسلم سواری صفحات 182-200

    مطالعات انجام شده در نقاط مختلف جهان و ایران نشان می‏دهد که تعاونی‏های تولید به‏عنوان یک نظام بهره‏برداری مناسب، می‏تواند با ایجاد زمینه‏های مناسب بر کم و کیف عملکرد کشاورزان و توسعه کشاورزی تاثیر داشته باشد و همچنین از موثرترین شبکه‏های موجود در سطح روستا هستند که به‏طور مستقیم به کشاورزان و توده‏های روستایی خدمت و در تحقق برنامه‏های کلان کشور نقش مهمی ایفا می‏کنند. لذا کارکردهای موثر تعاونی‏ها می‏توانند نقش آن‏ها را در توسعه روستایی پر رنگ‏تر نماید. در این راستا پژوهش حاضر با رویکرد کمی - کیفی به منظور طراحی مدل دینامیکی کارکردهای تعاونی‏های تولید روستایی استان لرستان انجام شد. جامعه‏ی آماری مورد مطالعه شامل 2602 اعضای تعاونی تولید روستایی استان لرستان بود که در بخش کمی با استفاده از جدول کرجسی مورگان 335 نفر به روش نمونه‏گیری تصادفی برای مطالعه شدند. اما روش نمونه‏گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند بود. در بخش کیفی به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات به‏دست آمده از روش تحلیل محتوای ادراکی جهت مدل‏سازی دینامیکی و خروجی‏های روش گرندد تیوری (نظریه‏ زمینه‏ای) به منظور ترسیم مدل دینامیکی از نرم‏افزار Vensim استفاده گردید. در بخش کمی نتایج نشان داد مهم‏ترین اثرات اجتماعی، اقتصادی، فردی و زیست محیطی تعاونی‏های تولید روستایی به ترتیب شامل ایجاد همدلی و اعتماد تعاونی در راستای تولید محصولات کشاورزی و بهره‏برداری، فرایند بیمه تامین اجتماعی، بیمه روستایی و عشایری اعضا، یجاد احترام، روابط دوستانه و حس آرامش و همدلی بین اعضا و عرضه‏ی کود و سم و تامین نهاده‏های مورد نیاز کشاورزان بوده است.

    کلیدواژگان: تعاونی‏های تولید روستایی، کارکرد تعاونی‏های تولید، توسعه روستایی، استان لرستان
  • حسین ستوده آرانی، ابوالفضل باغبانی آرانی*، یاسر مقصودی گنجه، محمد مهتری آرانی، زهرا سرپله صفحات 201-218

    مدیریت استعداد رویکرد جدیدی است که می تواند تحولی در مدیریت منابع انسانی شرکت های تعاونی ایجاد کرده و نقاط ضعف و مشکلات رویکردهای سنتی آن ها را از میان بردارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فرایندهای مدیریت استعداد بر قابلیت شبکه سازی و عملکرد در شرکت های تعاونی استان اصفهان انجام گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی می باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه 30 پرسشی بر اساس مقیاس ترتیبی و طیف پنج درجه ای لیکرت استفاده شد که روایی آن بوسیله خبرگان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. جامعه آماری پژوهش، مدیران شرکت های تعاونی کشاورزی استان اصفهان به تعداد 580 نفر می باشند و حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی مورگان 230 نفر محاسبه شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SmartPLS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که فرایندهای مدیریت استعداد شامل ارزیابی و کشف، جذب، حفظ و نگهداری و توسعه و آموزش استعدادهای سازمانی بر عملکرد سازمانی تاثیرگذار است. علاوه براین، تاثیر شبکه سازی بر عملکرد شرکت های تعاونی کشاورزی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، قابلیت شبکه سازی، عملکرد، شرکت های تعاونی
  • لاله صالحی*، کمال رستمی صفحات 219-245

    شرکت ها به طور فزاینده ای از اهمیت مسئولیت پذیری اجتماعی در رقابت های جهانی آگاه شده اند و به این نتیجه رسیده اند که نه تنها باید بر تولید کالا و خدمات تمرکز داشته باشند، بلکه باید تصمیماتی اتخاذ کنند که توسط همه ی طرف های ذینفع به صورت اخلاقی و اجتماعی مورد قبول واقع شود. یکی از مهمترین ابعاد مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی، مسئولیت پذیری در قبال محیط زیست است. با این حال، هنوز یک شکاف مطالعاتی در زمینه ی مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی در قبال محیط زیست و عامل های اثرگذار بر اجرای فعالیت های مرتبط با آن توسط شرکت ها در سوابق پژوهشی وجود دارد. بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی عامل های اثرگذار بر نهادینه سازی مسئولیت پذیری اجتماعی در ساختار شرکت های تعاونی روستایی شهرستان کامیاران بود. این شرکت ها در مجموع دارای 14100 عضو هستند (14100 =N) که از این تعداد، 358 تن به عنوان نمونه ی آماری و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای محقق ساخت بود که روایی محتوایی و شکلی آن از طریق نظرسنجی متخصصان موضوعی و پایایی آن با کمک محاسبه ی آلفای کرونباخ (91/0 تا 81/0 =α) تایید شد. یافته های تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که چهار عامل بر اجرای رفتارهای پایداری محور زیست محیطی در شرکت های تعاونی روستایی و اعضای آنها اثرگذارند و در مجموع 66 درصد از واریانس مسئولیت پذیری اجتماعی نسبت به محیط زیست را تبیین می کنند. این عامل ها عبارت بودند از: 1) استراتژی حمایتی، نظارتی و هدایتی؛ 2) قانونمندی و توانمندی روانی و ساختاری؛ 3) درون‏زایی و برون‏گرایی؛ و 4) سازوکار مشارکتی.

    کلیدواژگان: شرکت های تعاونی روستایی، حفاظت زیست محیطی، مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی
|
  • Dr. Morteza Moradi *, Rabeah Zandipak, Hadiseh Ghelichkhani Pages 1-41

    Develop the concept of corporate social responsibility and increase quality in the body of products and services. The purpose of this study is to investigate the effect of corporate social responsibility on financial performance of companies mediated by customer orientation and job satisfaction and adjusting the quality of services. The present study is applied in terms of purpose, descriptive-survey in terms of nature and method. To test the hypotheses, a questionnaire consisting of 21 questions arranged according to the Likert 7-choice spectrum was used. The statistical population of the study includes 1767 personnel of rural cooperatives in Fars province. The sample size of 316 people, which was selected based on Krejcie and Morgan table by relative stratification method, was calculated using CSS software, Cronbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis was used to evaluate the validity of the structure using Lisrel software. In order to analyze the findings, the path analysis model was used, to analyze the mediating variable, the Sobel test was used, and to analyze the moderator variable, the modified multiple regression test was used. The results showed that corporate social responsibility, customer orientation and job satisfaction can have a direct and indirect positive and significant effect on financial performance. In order to investigate the role of mediator variable, we used Sobel test and moderator variable, multiple regression test the results indicated that Customer-centric and job satisfaction play a moderating role and service quality plays a moderating role in the relationship between other variables.

    Keywords: corporate social responsibility, Service Quality, Customer-centric, Job Satisfaction, financial performance
  • Hossein Daneshmehr *, Alireza Karimi, Jahangir Mahmoudi Pages 43-71

    In the last few decades, along with the wave of structural adjustment and privatization of neoliberal policies of the ninth government in Iran, one of the policies and strategies in the field of agricultural development and its related cooperatives was self-regulation. The purpose of these policies has been announced in the institutional texts, statutes and organizational rules and regulations, reducing the government's role, increasing the participation and decision-making power of the local community, and empowering the production cooperatives. The purpose of this research is to study the consequences of this policy in rural production cooperatives in Kurdistan province. On this issue, the present study deals with theoretical and conceptual support of neoliberalism in the field of economics and management and the methodology of the Institute of Ethnography of Dorothy Smith to discuss the present subject. In this research, a critique of the autonomy of the production cooperatives is discussed in order to identify the policy of self-regulation. Then, using the temporal analysis, the interviewed interviewer's experience (the components of production co-operatives: CEO, board and member farmers) is discussed. The number of interviewees in this study was based on the theoretical saturation technique of 34 people, with all of them having a deep and semi-structured interview. The results of this research indicate that rural production cooperatives in Kurdistan province, in addition to social, cultural and managerial problems and after the implementation of self-regulation policy, have been involved with other problems caused by self-regulation shock, self-governing autonomy and abolition of state support.

    Keywords: Self-governing policy, Rural Production Cooperatives, Failure policies, Restorative policies', Kurdistan province
  • Sajad Khalili, Gholamreza Jamali *, Karimeh Rameshi Pages 72-97

    The aim of this paper is to study the effect of green marketing strategies on competitive advantage cooperative companies in Bushehr city in 2019. This research is applied in terms of purpose and descriptive and survey-analytical in terms of research method. It is also considered as a cross-sectional research. Statistical population of this research included 1374 managers, assistants and experts of cooperative companies in Bushehr city. Sample size included 300 people selected by Cochran formula using simple random sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect. The questionnaire consisted of 32 items and was assessed using a five-point Likert scale. To assess the validity of the questionnaire, two types of rational validity and construct validity were considered. Also, the results of combined reliability showed that all components had a combined reliability greater than 0.7. To investigate the conceptual model confirmatory factor analysis and testing of research hypotheses, Structural Equation Modeling (SEM) and Partial Least Squares (PLS) method have been used using SmartPLS2 software. Results showed that green product, green pricing, green suppliers, green advertising, research and development of green, green distribution and green packaging strategies, has positive and significant effect on competitive advantage of cooperative companies in Bushehr city.

    Keywords: Green marketing, Competitive advantage, cooperative companies
  • Jalal Olfati *, Hassan Rangriz, Kumars Ahmadi, Bizhan Rezaei Pages 98-130

    The main objective of this research is design and explanation of agricultural development model with grounded theory approach. This research is applicable in terms of purpose, development - functional and in terms of nature of qualitative research. Experts were identified by purposive sampling and snowball. With respect to the adequacy of the data, we interviewed about 26 interviewed experts; the method of data analysis was based on the systematic approach based on the systematic approach so that the data were collected through a deep interview. The qualitative results of the interviews showed that in Ali's condition, it is knowledge, competence, individual ability, teamwork, and legitimacy; in the main phenomenon, cooperative culture , strategy , needs assessment , economic stability , providing opportunities for production and exportation; In the context of context, the support of state institutions, the enhancement of the scientific capability and the emergence of knowledge and technology of cooperatives and the strengthening of the infrastructure; Relationship with the main strategy, government incentives, enhancing members ' awareness, efficiency of cooperatives and scientific planning; in the intervening conditions, the formulation of appropriate laws, investment risk, economic and political stability and financial independence, social capital, risk reduction, efficiency enhancement, political bargaining power, sustainable development and satisfaction were identified as model outcomes.

    Keywords: Agricultural cooperatives, development of cooperatives, Model design
  • Mohammad Reza Fallah *, Rasoul Abbasi, Yasaman Eshragh Pages 131-152

    Researches show that many diseases have a nutritional origin and naturally produced foods are more beneficial to health. For this reason, attention to organic food products is on the rise. Since many businesses are engaged in organic food products, the main objective of this research is to provide a framework for successful performance of SMEs in organic food products. The present research is qualitative, applied and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population consists of experts in the field of small and medium enterprises in the field of organic food products. The statistical sample of this research was selected by non-probabilistic and purposeful method and based on the theoretical saturation rule, 13 people were interviewed. Thematic analysis method has been used to analyze the data. Based on the results, the factors affecting the successful entry and empowerment of SMEs in the field of organic food products include internal capabilities, customer motivating factors, facilitating factors and interactive capabilities. Finally, it is recommended that organic food businesses with regard to the characteristics of this industry and its market, increase their ability in three other dimensions of the research model include improving the company's internal capabilities in the field of physical resources and human skills, increasing customer trust in organic products and increasing the company's interactions with the environment, especially through institutional networking.

    Keywords: Empowerment, Motivating Factors, Facilitating Factors, interactive capabilities, organic food products
  • Majid Karimzadeh * Pages 153-180

    The aim of this study was to prioritize the barriers to rural agricultural development in Saravan County in Sistan and Baluchistan province. To prioritize the barriers to rural agricultural development, a multi-criteria decision-making approach based on the Analytic Hierarchy Process (AHP) was used. 20 executive and academic experts active in the field of agriculture and rural development were purposefully selected and their opinions were collected in the form of a questionnaire. According to the results of this study, the most important barriers affecting the development of rural agriculture in Saravan were weakness and lack of proper support of farmers, economic barriers, environmental barriers, infrastructure and structural barriers, motivational and attitudinal barriers and farmers' information and knowledge barriers respectively. Weakness and lack of proper support of farmers’ barriers with the most importance and barriers to information and knowledge of farmers with the least importance have affected the development of rural agriculture in the County.

    Keywords: Prioritization, Barriers to Agricultural Development, Saravan, Sistan & Baluchistan
  • Alborz Mohammadi, Maryam Omidi Naajafabadi *, Alireza Poursaeed Pages 178-206

    This research has been done with the aim of designing a sustainable living model with a cooperative village approach. The present study is a quantitative research of the correlation method. The research is the effect of livelihood capital on the sustainable livelihood of members of cooperative companies in the cooperative village plan. The research statistical population includes 198 managers of cooperatives under the auspices of the cooperative village who were selected by proportional assignment sampling. As data input was used in this research. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. Using the pilot study and calculating the Cronbach's alpha coefficient, its reliability was ensured. Findings from path coefficients showed that the variables of financial capital (.419), physical capital (.402), social capital (.314), human capital (.256) and natural capital (.222), respectively. The most effective variables on sustainable livelihood are the members of cooperatives covered by the cooperative village plan. The results obtained from the analysis using Bayesian method (Baysian SEM) showed that the degree of stability and continuity in business in financial capital, the degree of access to communication tools in physical capital, the degree of participation in activities related to social crises Social capital, the level of interest in new work and innovation in human capital and the potential natural facilities of the village for tourism in natural capital have had the greatest impact.

    Keywords: Livelihood capital, Livelihood Sustainability, Cooperative Members, cooperative village, Bayesian analysis
  • Mostafa Barfizadeh *, Mansour Ghanian, Moslem Savari Pages 182-200

    studies conducted in different parts of the world and in Iran show that production cooperatives, as a suitable exploitation system, can have a good impact on the performance of farmers and agricultural development by creating suitable fields. They are also one of the most effective networks in the village, which directly serve farmers and rural masses and play an important role in the implementation of the country's macro-programs.Therefore, the effective functions of cooperatives can make their role more colorful in rural development.In this regard, the present study examined the effective functions in production cooperatives in Lorestan province.In the present study, a qualitative approach and a case study method were performed with the aim of investigating the dynamic model of rural production cooperatives' functions.The statistical population under study includes members of the Lorestan Rural Production Cooperative he sampling method was randomly simple.335 members of seven rural production cooperatives in four cities (Dorud, Boroujerd, Khorramabad and Aligudarz) were studied. In order to analyze information obtained from the method of analytical and dynamic content analysis, the Grand Theory method (background theory) was used.Vensim software was used to draw the dynamic model. The results showed that most important social, economic, individual and environmental effects of rural production cooperatives, respectively, include creating empathy and cooperative trust in order to produce agricultural products and exploitation, supply of fertilizers and pesticides and providing the required inputs. Farmers' need for respect, friendly relations, and a sense of calm and empathy between members has been consolidation of agricultural land.

    Keywords: Rural Production Cooperatives, Functioning of Production Cooperatives, Rural development, Lorestan province
  • Hossein Sotudeh Arani, Abolfazl Baghbani Arani *, Yaser Maghsoudi-Ganjeh, Mohammad Mahtari Arani, Zahra Sarple Pages 201-218

    Talent management is a new approach that can revolutionize the human resource management of cooperatives and eliminate the weaknesses and problems of their traditional approaches. The aim of this study was to investigate the effect of talent management processes on networking capability and performance in cooperatives in Isfahan province. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey method. To collect the data, a 30-item questionnaire based on a sequential scale and a five-point Likert scale was used, the validity of which was confirmed by experts and its reliability was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient. The statistical population of the research is 580 managers of agricultural cooperatives in Isfahan province and the sample size was calculated using Krejcie Morgan table of 230 people who were selected by simple random sampling. SmartPLS software was used to analyze the data. The results showed that talent management processes including evaluation and discovery, absorption, retention and maintenance and development of organizational talent affect organizational performance. In addition, the impact of networking on the performance of agricultural cooperatives was confirmed.

    Keywords: Talent Management, Networking capability, performance, Cooperatives
  • Laleh Salehi *, Kamal Rostami Pages 219-245

    Companies have become increasingly aware of the Corporate Social Responsibility (CSR) vital role in global competition and have come to the conclusion that they must not only focus on the production of goods and services, but also make decisions that are ethically and socially accepted by all stakeholders. One of the most important aspects of CSR is responsibility for the environment. However, there is still exist a gap in CSR studies on factors that influencing Environmental Corporate Social Responsibility (ECSR). Accordingly, the purpose of the manuscript was to identify factors affecting the ECSR activities in Kayaran’s rural cooperatives. The statistical population included cooperatives members at Kamyaran township (N= 14100). Form these, 358 persons were selected as sample using proportional assignment random sampling method. The made questioner was used ton data gathering which its content and structure reliability, and its validity arrangement confirmed by exploratory factor analysis (KMO= 0.961, p= 0.00) and Cronbach's alpha (α= 0.81-0.91). Results of explanatory factor analysis showed that four factors including of “support, guidance and monitoring strategy”, “Psychological and structural legitimacy and empowerment”, “Endogeneity and Extroversion”, and “participatory mechanism” explaining about 66% of variance of cooperatives social responsibility to pro-environmental activities.

    Keywords: corporate social responsibility, Environmental protection, Rural Cooperatives