فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 48 (بهار 1400)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 48 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم دلفان، محمدرضا کردی*، علی اصغر رواسی، مجید صفا، انسیه نسلی اصفهانی، کاملیا رامبد صفحات 1-13

    هدف از مطالعه حاضر مقایسه یک دوره تمرین تناوبی شدید با استقامتی تداومی بر بیان ژن mir-1 و IGF 1 در کاردیومیوسیت رت های دیابتی بود. 21 سر رت نر نژاد ویستار، پس از القای دیابت به صورت تصادفی به سه گروه هفت تایی (کنترل، استقامتی تداومی و تناوبی شدید) تقسیم شدند، برنامه تمرینی 5 روز در هفته به مدت 8 هفته بود، هر جلسه تمرین استقامتی 30 دقیقه دویدن با شدت 60 درصد VO2max و هر جلسه گروه تناوبی چهار تناوب سه دقیقه ای با شدت 90 درصد VO2max و یک دقیقه ریکاوری با شدت 30 درصد VO2max بین هر تناوب بود. بیان ژن IGF-1 و mir-1 از بافت بطن چپ، به وسیله روش qRT PCR  سنجیده شد. نتایج نشان داد هر دو نوع تمرین سبب کاهش معنادار بیان ژن mir-1 نسبت به گروه کنترل شده است ، اما این کاهش در گروه تناوبی شدید نسبت به گروه استقامتی بیشتر بود (05/0P≥)؛ همچنین بیان ژن IGF-1 در هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری یافته بود که این افزایش در گروه تناوبی شدید نسبت به گروه استقامتی بیشتر بود (05/0P≥). به نظر می رسد تمرین تناوبی شدید با سرکوب mir-1 می تواند مداخله موثری برای کاهش عوارض کاردیومیوپاتی دیابتی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، کاردیومیوپاتی، IGF-1، microRNA-1
  • محسن جعفری*، امیر رشیدلمیر، رضا نوری صفحات 15-24

    ABCG8، پروتئین ناقل غشای سلولی است که موجب خروج کلسترول از سلول می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره بازتوانی قلبی بر بیان ژن ABCG8 بود. 20 مرد میانسال (50 تا 60 سال) که تحت عمل جراحی CABG قرار گرفته بودند، در دو گروه کنترل (10 نفر) و تجربی (10 نفر) قرار گرفتند. تمرینات هوازی به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته) با شدتی معادل 11 تا 13 (شدت متوسط براساس مقیاس بورگ) تحت کنترل پزشک انجام گرفت. خون گیری پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 48 ساعت قبل از شروع تمرینات و 48 ساعت پس از پایان برنامه تمرینی انجام گرفت. از روش RTPCR برای بررسی بیان ژن ABCG8 در هر دو گروه استفاده شد. تجزیه وتحلیل یافته ها با استفاده از آزمون Independent T-test نشان داد که در گروه تجربی بیان ژن ABCG8 در سلول های PBMN افزایش و نیمرخ لیپید بهبود یافت (05/0P≤). براساس یافته های تحقیق، بیان ژن ABCG8 پس از بازتوانی قلبی در سلول های PBMN یکی از سازوکارهای مربوط به انتقال معکوس کلسترول است که می تواند در پیشگیری از وقوع حمله مجدد قلبی پس از CABG موثر باشد.

    کلیدواژگان: بازتوانی، جراحی قلب، سلول تک هسته ای، نیمرخ لیپید، ABCG8
  • ساقی زعفرانیه*، رحمان سوری صفحات 25-38

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های DRP1, MFN2 و OPA1 در عضله قلبی رت های نر ویستار دیابتی نوع 2 بود. بدین منظور 20 سر رت 10 هفته ای (با میانگین وزن 20±220 گرم) به صورت تصادفی به 2 گروه 10 تایی کنترل دیابتی و دیابتی با تمرین تناوبی شدید تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 12 هفته و هفته ای 5 جلسه با مدت و سرعت مشخص اجرا شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، عضله بطن قلب حیوانات از بطن جهت آزمایش های ژنتیک جدا شد. نتایج پژوهش با استفاده از آزمون T مستقل (05/0P≤) تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در بیان ژن MFN2 میان گروه های کنترل دیابتی و دیابتی تمرینی وجود نداشت (337/0=P)، اما 12 هفته تمرین به افزایش معنادار بیان ژن پروتئین های DRP1 (001/0=P) و OPA1 (001/0=P) در رت های دیابتی منجر شد. به طور کلی می توان گفت که تمرین ورزشی تناوبی شدید ممکن است بیان ژن های مربوط به پویایی میتوکندریایی را در بیماری دیابت به طور مثبتی تنظیم کند.

    کلیدواژگان: بیان ژن، پویایی میتوکندری، تمرین تناوبی، دیابت
  • علی رضا خادمی، اصغر توفیقی، جواد طلوعی آذر*، حیدر سیفی نبی آباد، اکبر نوری حبشی صفحات 39-57
    چاقی سبب به هم خوردن تعادل بین عوامل انعقادی (افزایش) و فیبرینولیزی (کاهش) می شود و در القای ترومبوز موثر است. فعالیت ورزشی در کنترل آسیب های ناشی از چاقی نقش دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی و هوازی بر PAI-1، فیبرینوژن، PT، PTT، tPA، پلاسمینوژن و دی دایمر بود. 30 زن کم تحرک (30-25 سال، نمایه توده بدن 30 کیلوگرم بر متر مربع) داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به سه گروه تمرین هوازی، مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. تمرین هوازی، 3 جلسه در هفته، هر جلسه 45-30 دقیقه با شدت 85-60 درصد ضربان قلب بیشینه اجرا شد. تمرین مقاومتی نیز براساس RM 10 با رعایت اصل اضافه بار به مدت 8 هفته انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون آماری ANOVA و آزمون T همبسته انجام گرفت (5/0P<). تمرین هوازی سبب افزایش معنا دار tPA نسبت به گروه کنترل و تمرین مقاومتی شد (001/0P=). هر دوی تمرین مقاومتی و هوازی سبب افزایش معنا دار زمان پروترومبین (PT)، پلاسمینوژن، D دایمر و PAI-1 نسبت به گروه کنترل شدند (001/0P=). تمرین هوازی به افزایش معنا دار (001/0P=) و تمرین مقاومتی به کاهش معنا دار (003/0P=) فیبرینوژن نسبت به گروه کنترل منجر شد. زمان نسبی پروترومبوپلاستین (PTT) در گروه تمرین مقاومتی افزایش (03/0P=) و گروه تمرین هوازی کاهش (001/0P=) نسبت به گروه کنترل نشان دادند. تمرین هوازی تاثیر بهتری بر عوامل فیبرینولیزی مهم از جمله t-PA دارد، درحالی که تمرین مقاومتی کنترل بهتری بر برخی متغیرهای مهم انعقادی از جمله فیبرینوژن دارد.
    کلیدواژگان: PAI-1، tPA، انعقاد خون، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی
  • جواد وکیلی، وحید ساری صراف، توحید خانواری* صفحات 59-73
    چاقی از مهم ترین چالش های بهداشت عمومی قرن حاضر است که سبب افزایش سطوح پلاسمایی سایتوکین های التهابی و کاهش عوامل ضدالتهابی و آنتی آتروژنیک می شود. احتمالا تمرینات تناوبی با شدت بالا بتوانند این تاثیرات مخرب را متوقف یا معکوس کنند. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات تناوبی بر عوامل التهابی پسران نوجوان دارای اضافه وزن است. در یک طرح تحقیقی نیمه تجربی از میان پسران نوجوان دارای اضافه وزن (18-13 سال، میانگین قد 33/154 سانتی متر، میانگین شاخص توده بدنی 05/27 کیلوگرم بر متر مربع)، 30 نفر به صورت داوطلبانه در 3 گروه 10 نفره شامل گروه تمرین تناوبی کوتاه مدت (9 وهله 30 ثانیه ای، 100تا 110 درصد حداکثر سرعت با 150 ثانیه استراحت)، طولانی مدت (4 وهله 150 ثانیه ای، 90 تا 95 درصد حداکثر سرعت با 240 ثانیه استراحت) و گروه کنترل قرار گرفتند. 48 ساعت قبل از شروع و بعد از اتمام پروتکل ورزشی، وزن، قد، شاخص توده بدنی و درصد چربی به وسیله دستگاه تعیین ترکیب بدنی اندازه گیری و نمونه های خونی برای تعیین شاخص های اینترلوکین-6، اینترلوکین 10 و پروتئین واکنشی C اخذ شد. نتایج نشان داد 8 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا موجب افزایش اینترلوکین 10 و کاهش پروتئین واکنشی C می شود. اما بر اینترلوکین-6 تاثیر معناداری ندارد. همچنین مشخص شد بین دو نوع تمرین کوتاه مدت و بلندمدت HIIT هیچ تفاوتی در تاثیرگذاری بر شاخص های مدنظر وجود ندارد. براساس یافته ها می توان گفت نوجوانان دارای اضافه وزن یا چاق احتمالا بتوانند با استفاده از تمرینات HIIT سیستم ضدالتهابی خویش را با افزایش اینترلوکین-6 و کاهش پروتئین واکنشی C تقویت کنند. اما برای تعیین اثر این تمرینات بر اینترلوکین 6 به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، اینترلوکین-6، اینترلوکین-10، پروتئین واکنشی c، تمرینات تناوبی با شدت بالا.C
  • کریم عبادی فر، حسن متین همایی*، عبدالعلی بنائی فر صفحات 75-88
    تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون (BFR) به منزله راهبرد تمرینی پیشگیری کننده از آسیب های مفصلی و بافتی به افزایش هورمون های آنابولیک و افزایش هایپرتروفی و قدرت عضلانی منجر می شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12جلسه تمرین سنگ نوردی با BFR بر تستوسترون، کورتیزول و نسبت آنها در خون سنگ نوردان نخبه ورزشی است. در این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون20 مرد از سنگ نوردان (وزن 69/4 ± 55/64 کیلوگرم، چربی 50/8± 30/15 درصد و سن 6/2 ±26سال) به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین (هر کدام 10مرد) با BFR و بدون BFR تقسیم شدند. پروتکل تمرین 4 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین سنگ نوردی بود. فشار بر عروق حدود 40 تا 100میلی متر جیوه بود. خون گیری به طور ناشتا 24ساعت قبل و بعد از دوره تمرین به منظور تعیین میزان هورمون تستوسترون، کورتیزول انجام گرفت. همچنین عملکرد سرعت صعود و قدرت پنجه دست برتر سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و مستقل با سطح معناداری 05/0P< ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در گروه BFR مقادیر تستوسترون (02/0=P)، نسبت تستوسترون به کورتیزول (03/0=P)، قدرت پنجه دست (006/0=P) و سرعت صعود (03/0=P) بعد از تمرین سنگ نوردی نسبت به قبل از آن افزایش معنا داری داشت. همچنین میزان کورتیزول خون بعد از دوره تمرینی در هر دو گروه نسبت به قبل از آن تغییر معنا داری نداشت (54/0=P، 85/0=P). به نظر می رسد تمرین سنگ نوردی با BFR به افزایش هورمون های آنابولیکی منجر می شود و از آن می توان به منظور بهبود عملکرد ورزشی سنگ نوردان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، سنگ نوردی، کورتیزول، محدودیت جریان خون
  • مریم نظری، وازگن میناسیان*، سیلوا هوسپیان صفحات 89-105
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سطوح سرمی سالوسین ها با نیمرخ لیپیدی، مقاومت انسولینی آمادگی قلبی تنفسی، ترکیب بدنی و درصد چربی بدن متعاقب یک دوره تمرینات تناوبی منتخب با شدت های متفاوت در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود. در این مطالعه 40 زن غیرفعال در 3 گروه همگن به شکل هدفمند تقسیم شدند: کنترل (14=n ؛ kg/m28/2± 2/30=BMI)؛ تمرین تناوبی با شدت متوسط،80-75%ضربان قلب بیشینه (13=n ؛kg/m23/3±2/31=BMI) و تناوبی با شدت زیاد، 95-90%ضربان قلب بیشینه (13=n؛ kg/m24/3 ±19/30=BMI). آزمودنی های تجربی به مدت 8 هفته در تمرینات تناوبی رکاب زدن با شدت های مختلف شرکت داشتند. نمونه گیری خون به ترتیب به فاصله 48 ساعت قبل از شروع اولین جلسه تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی انجام گرفت و متغیرهای تحقیق در شرایط یکسان اندازه گیری شدند. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل آماری داده ها در سطح 05/0P< استفاده شد. نتایج نشان داد که میان سطوح سالوسین بتا و کلسترول تام، سالوسین آلفا و HDL، سالوسین آلفا و آمادگی قلبی تنفسی آزمودنی ها ارتباط مثبت و معنادار، و میان سالوسین آلفا و درصد چربی بدن ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. به نظر می رسد تمرینات تناوبی با شدت های مختلف می توانند در بهبود آمادگی قلبی و سلامت عمومی افراد چاق موثر باشند. از آنجا که بین شدت تمرینات تناوبی و بهبود آمادگی قلبی تنفسی، مقاومت انسولینی و نیمرخ لیپیدی آزمودنی ها رابطه قابل توجهی وجود دارد، بنابراین انجام تمرینات تناوبی با شدت بالا برای توسعه تندرستی این گروه از افراد جامعه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تمرین، چاقی، سالوسین آلفا، سالوسین بتا
  • عبدالرضا کاظمی * صفحات 109-123

    آتروفی عضلانی از برجسته‌ترین مشخصه‌های بی‌تمرینی و همراه با کاهش قدرت و عملکرد عضله است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر خراش عصبی (CCI) پس از 6 هفته تمرین مقاومتی، استقامتی و ترکیبی بر مقدار پروتئین Tweak و Fn14 در عضله کف پایی بود. 32 سر موش صحرایی نر به‌طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: 1. گروه کنترل-خراش عصبی(CCI-C) ، 2. گروه تمرین ترکیبی-خراش عصبی (CCI-CO)، 3. گروه تمرین استقامتی-خراش عصبیCCI-E)) و 4. گروه تمرین مقاومتی-خراش عصبی  (CCI-S). گروه‌های تجربی به مدت 6 هفته و 4 روز در هفته در برنامه تمرینات استقامتی و مقاومتی مخصوص خود شرکت کردند. پس از 6 هفته تمرین، پروتکل کاهش فعالیت بدنی به شکل CCI به مدت 4 هفته اجرا شد. در پایان عضله کف‌پایی استخراج و مقدار پروتئین‌ها به روش وسترن بلات سنجیده شد. برای تعیین تفاوت در مقدار پروتئین‌ها از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا‌داری کمتر از 05/0 استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین Tweak و Fn14 در گروه‌های CCI-E ،  CCI-S  و CCI-CO نسبت به گروهCCI-C  به‌طور معنا‌داری کمتر بود (05/0P<). همچنین، تفاوت معنا‌داری در پروتئین Tweak در گروه CCI-E با گروه‌های CCI-S و CCI-CO و میزان پروتئین Fn14 در گروه CCI-E با گروه CCI-CO مشاهده شد (05/0P<). با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر و افزایش کمتر پروتئین‌های آتروفیک در موش‌هایی که برنامه تمرینی انجام دادند، می‌توان ادعا کرد انجام تمرینات ورزشی  قبل از یک دوره کاهش فعالیت بدنی سبب کاهش افت عملکرد عضلانی پس از بی‌تمرینی خواهد شد.

    کلیدواژگان: آتروفی عضلانی، پروتئین Tweak و Fn14، تمرین ورزشی، عضله کف پایی
|
  • Maryam Delfan, Mohammad Reza Kordi *, Ali Asghar Ravasi, Majid Safa, Ensieh Nasli Esfahani, Kamelia Rambod Pages 1-13

    This study aimed to compare high intensity interval training and continuous endurance training on the gene expression of mir-1 and IGF-1 in cardiomyocytes of diabetic rats. After induction of diabetes, 21 male Wistar rats were randomly divided into three groups (each group 7 subjects): control, continuous endurance training, high intensity interval training). The training program included 5 days a week for 8 weeks. Each endurance session consisted of 30 minutes of running with the intensity of 60% VO2max. Each interval session consisted of 4 intervals, each interval 3 minutes, with the intensity of 90% VO2max and 1 minute of recovery with the intensity of 30% VO2max between each two intervals. Gene expression of IGF-1 and mir-1 of left ventricle tissue was assessed by qRT PCR. The results showed that both types of training significantly reduced the gene expression of mir-1 compared to the control group, but this decline was severer in the high intensity interval group than the endurance group (P≥0.05). Also, the gene expression of IGF-1 significantly increased in both training groups compared to the control group but this increase was severer in high intensity interval group than the endurance group (P≥0.05). It seems that high intensity interval training can be an effective intervention to reduce the complications of diabetic cardiomyopathy by repression of mir-1.

    Keywords: Cardiomyopathy, IGF-1, microRNA-1, Training
  • Mohsen Jafari *, Amir Rashidlamir, Reza Nuri Pages 15-24

    ABCG8 is a cellular membrane transport protein that induces cholesterol efflux. The aim of this study was to investigate the effects of a period of cardiac rehabilitation on ABCG8 gene expression. 20 middle-aged men (50 to 60 years old) that experienced CABG, were assigned to two groups (control (n=10) and experimental (n=10)). Aerobic exercises were performed for 8 weeks (3 sessions per week) with the intensity of 11 to 13 (moderate intensity on the basis of Borg scale) under the control of a physician. Blood samples were collected after 12 to 14 hours of fasting 48 hours before and 48 hours after the exercises. RTPCR method was used to examine the gene expression of ABCG8 in both groups. Analysis of data using independent t test showed that ABCG8 gene expression in PBMN cells increased and lipid profile improved in experimental group (P≤0.05). According to research findings, ABCG8 gene expression after cardiac rehabilitation in PBMN cells is one of the mechanisms related to reverse cholesterol transport that can affect the prevention of recurrent myocardial infarction after CABG.

    Keywords: ABCG8, cardiac surgery, lipid profile, mononuclear cell, rehabilitation
  • Saghi Zafaranieh *, Rahman Soori Pages 25-38

    The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks of high intensity interval training (HIIT) on gene expression of DRP1, MFN2 and OPA1 in cardiac muscle of type 2 diabetic male Wistar rats. Therefore, 20 rats (age: 10 weeks old and mean weight: 220±20 g) were divided randomly into 2 groups: diabetic control (n=10) and diabetic HIIT (n=10). The training protocol was performed for 12 weeks, 5 days a week with specific duration and intensity. 48 hours after the last training session, ventricular cardiac samples were obtained for further genetic experiments. Independent t test was used for data analysis (P≤0.05). The results showed no significant difference in MFN2 gene expression between diabetic control and diabetic HIIT groups (P=0.337). But 12 weeks of training significantly increased gene expression of DRP1 (P=0.001) and OPA1 (P=0.001) proteins in diabetic rats. It can be generally stated that HIIT may positively regulate gene expression of mitochondrial dynamics in diabetes.

    Keywords: diabetes, gene expression, interval training, Mitochondrial Dynamics
  • Alireza Khademi, Asghar Tofighi, Javad Tolouei Azar *, Haidar Saify Nabiabad, Akbar Nouri Habashi Pages 39-57
    Obesity contributes to disrupt balance between coagulation (increasing) and fibrinolysis (decreasing) factors and is effective in inducing thrombosis. Physical activities play a role in controlling the damages caused by obesity. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic and resistance training on PAI-1, fibrinogen, PT, PTT, t-PA, plasminogen and D-dimer. 30 sedentary women (age: 25-30 years, body mass index: 30 Kg/m2) voluntarily participated in this study and were randomly divided into three groups: aerobic training, resistance training and control. Aerobic training was performed 3 sessions a week, 30-45 minutes each session with an intensity of 60-85% of maximum heart rate. Resistance training was performed based on 10RM, following the principle of overload for 8 weeks. Data were analyzed by ANOVA and dependent t test (P<0.5). Aerobic training significantly increased tPA compared to control and resistance training groups (P=0.001). Both resistance and aerobic training significantly increased prothrombin time (PT), PAI-1, plasminogen and D-dimer (P=0.001) compared to the control group. Aerobic training significantly increased (P=0.001) and resistance training significantly decreased (P=0.003) fibrinogen compared to the control group. The partial thromboplastin time (PTT) increased in the resistance training group (P=0.03) and decreased in aerobic training group (P=0.001) compared to the control group. Aerobic training has a better effect on important fibrinolysis factors including t-PA, while resistance training has a better control on some important coagulation variables including fibrinogen
    Keywords: Aerobic training, blood coagulation, PAI-1, resistance training, t-PA
  • Javad Vakilii, Vahid Sari Saraf, Tohid Khanvari * Pages 59-73
    Obesity is one of the most important public health challenges of the present century, which increases the plasma levels of inflammatory cytokines and decreases anti-inflammatory and anti-atherogenic agents. High intensity interval training may be able to stop or reverse these destructive effects. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of interval training on inflammatory factors in overweight adolescent boys. In a quasi-experimental research project, from overweight adolescent boys (13-18 years old, mean height 154.33 cm, mean body mass index 27.05 kg/m2), 30 subjects were voluntarily assigned to 3 groups (10 subjects each group): short-term interval training (nine 30-second bouts, 100 to 110% of maximum speed with 150 seconds of rest), long-term (four 150-second bouts, 90 to 95% of maximum speed with 240 seconds of rest) and control. 48 hours before the beginning and the end of the training protocol, weight, height, body mass index and fat percentage were measured by a body composition apparatus and blood samples were collected to determine the interleukin-6, interleukin-10 and C-reactive protein indices. The results showed that 8 weeks of high intensity interval training increased interleukin-10 and decreased C-reactive protein. But it had no significant effect on interleukin-6. It was also found that there were no differences between short-term and long-term HIIT in influencing the desired indicators. Based on these findings, it can be said that overweight or obese adolescents may be able to use HIIT to boost their anti-inflammatory system by increasing interleukin-6 and decreasing C-reactive protein. But more studies are needed to determine the effect of this training on interleukin-6.
    Keywords: C-reactive protein, high intensity interval training, Interleukin-6, interleukin-10, overweigh
  • Karim Ebadifar, Hasan Matinhomaee *, Abdolali Banaeifar Pages 75-88
    Resistance training with blood flow restriction (BFR) as a training strategy preventing joint and tissue injuries, increases anabolic hormones, hypertrophy and muscle strength. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 12 sessions of rock climbing with BFR on testosterone, cortisol and their ratio in elite rock climbers. In this quasi-experimental study with a pretest-posttest design, 20 male rock climbers (weight: 64.55±4.69 kg, fat percentage: 15.30±8.50 and age: 26±2.6 years) were selected purposively and were randomly divided into two training groups (10 men each) with BFR and without BFR. The training protocol was 4 weeks and 3 sessions of rock climbing per week. Blood pressure was about 40 to 100 mm Hg. Fasting blood samples were collected 24 hours before and after training to determine testosterone and cortisol levels. Also, the strength of the dominant hand grip and climbing speed were measured. Data were analyzed using paired and independent t tests at P<0.05. Results showed that the testosterone (P=0.02), the ratio of testosterone to cortisol (P=0.03), hand grip strength (P=0.006) and climbing speed (P=0.03) increased significantly after rock climbing training compared with the period before the training. Also, cortisol did not change significantly in both groups after the training compared with the period before the training (P=0.54, P=0.85). It seems that rock climbing training with BFR increases anabolic hormones and it can be used to improve the performance of rock climbers.
    Keywords: Blood flow restriction, Cortisol, rock climbing, Testosterone
  • Maryam Nazari, VAZGEN MINASIAN *, Silva Hovsepian Pages 89-105
    The aim of this study was to investigate the relationship between serum levels of salusins and lipid profile, insulin resistance, cardio-respiratory fitness, body composition and body fat percentage after a period of selected interval training with different intensities in overweight/obese women. In this study, 40 sedentary women were divided into 3 homogeneous groups purposively: control (BMI=30.2±2.8 kg/m2, n=14), moderate-intensity interval training: 75-80% HRmax (BMI=31.2±3.3 kg/m2, n=13), and high-intensity interval training: 90-95% HRmax (BMI=30.19±3.4 kg/m2, n=13). The subjects of experimental groups participated in the interval training (pedaling) with different intensities for 8 weeks. Blood samples were collected 48 hours before the first training session and 48 hours after the last training session. The research variables were measured under similar conditions. Pearson correlation coefficient test was used to statistically analyze the data (P<0.05). The findings revealed significant positive relationships between salusin β levels and total cholesterol, salusin α and HDL and salusin α and cardio-respiratory fitness; there was a significant reverse relationship between salusin α and body fat percentage. It seems that interval training with different intensities can influence the improvement of cardio fitness and general health of obese individuals. Since there is a considerable relationship between the intensity of interval training and the improvement of cardio-respiratory fitness, insulin resistance and lipid profile, high-intensity interval training is recommended to improve well-being of this group of people.
    Keywords: Obesity, salusin α, salusin β, Training
  • abdolreza kazemi* Pages 109-123

    Decreasing muscle mass is one of the detraining characteristics that associated with attenuated in muscle strength and muscle performance, and resulting in disability in performing of daily tasks. The purpose of the present study was to investigate the effect of decreased physical activity in the form of chronic constriction injury (CCI) on the Tweak and Fn14 proteins after resistance, endurance and combined exercises. 32 rats were randomly divided into four groups: 1- Control group-CCI (Sham+CCI), 2- Mixed training group-CCI (Mix+CCI), 3- Endurance training group-CCI (TE+CCI), and 4- Resistance training group-CCI (LA+CCI). Mix+CCI, TE+CCI and CCI+SNL groups participated in training program for six weeks. After performing 6 weeks training, chronic constriction injury was implemented for four weeks. Western blotting technique was used to measure proteins. The results extracted by ANOVA and showed that Tweak and Fn14 proteins increased by CCI. The level of Tweak and Fn14 proteins in CCI+La and CCI+Mix groups and also CCI-TE group was significantly lower than Sham+CCI group (P <0.05). One the other hands, the level of Fn14 protein in CCI-LA compared with CCI-TE and CCI-MIX was not significant (P >0.05). According to the findings of the present study, it seems that mice that had resistance training in their training program experienced less atrophy than the group that did only endurance training.

    Keywords: chronic constriction injury, Plantaris Muscle, Tweak, Fn14