فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 62 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علیرضا فرزین*، هادی خانیکی، مهدی فرقانی صفحات 11-25

    در این تحقیق با تحلیل نظریه ارزش نمایشی بنیامین و مولفه های اصلی نظریه ریزوماتیک دلوز، عکاسی خبری در بستر شبکه های اجتماعی بررسی شد. اهمیت و ضرورت تحقیق به سبب پدید آمدن بستر جدید تکنولوژیک در فضای مجازی (شبکه های اجتماعی) در تغییر تعاریف و کارکردهای عکس خبری و عکاسی خبری است. نتایج تحقیق نشان می دهند که مهم ترین شاخصه بستر شبکه اجتماعی برای عکاسی خبری، ظهور مفهوم فردیت و همچنین تکثر در جهت از بین بردن روایت برتر (روایت غالب) است. در این فضا، عکس عبور از ساختارها و چارچوب های خبری را تجربه می کند و نمایشی که توسط بازتولید مکانیکی از واقعیت صورت می گیرد، به نوعی رابطه مردم با مردم را تایید می کند. در این رویکرد عکاسی خبری به ژورنالیسم نوشتاری یا خبرگزاری ها بی نیاز است و رابطه عکس با واقعیت صرفا با هنر و ذهنیت عکاس در پیوند است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده بر اساس داده های کتابخانه ای و اینترنتی سامان داده شده است.

    کلیدواژگان: عکاسی خبری، شبکه های اجتماعی، ارزش نمایشی، ریزوماتیک
  • فرزانه بازیار، حمید عبداللهیان*، تقی آزادارمکی، مهرداد نوابخش صفحات 27-49
    هدف این مقاله پژوهشی همانا شرح و تبیینی از سازوکارهای بازنمایی سبک زندگی زنان در آگهی های تبلیغاتی محصولات بهداشتی- آرایشی مجلات خانوادگی هست. برای این کار و به لحاظ نظری از رویکرد نشانه شناختی بارت و نظریه سبک زندگی گیدنز در این پژوهش استفاده کرده ایم تا به این پرسش پاسخ بدهیم که آیا آگهی های تبلیغاتی محصولات آرایشی مجلات خانوادگی سبک زندگی مبتنی بر یک نظام اروتیک را بازنمایی می کنند؟ به لحاظ نظری و روش شناسی، مولفه های سبک زندگی بکار رفته در تبیین آگهی های تبلیغاتی عبارت اند از هویت اجتماعی، هویت فردی، خصوصی سازی شور و شعف و مدیریت بدن. میدان پژوهش مجلات خانوادگی و واحد مشاهده تصاویر تبلیغاتی موجود در این مجلات هست. یافته های پژوهش بر مبنای نمونه آماری که همانا 4 نشریه سیب سبز، زندگی ایده آل، زندگی ایرانی و زندگی مثبت است، نشان می دهد که آگهی های تبلیغاتی محصولات بهداشتی در تبلیغات خود، بدن زنانه را، ابژه جنسی برساخت می کنند که در این فرآیند روایت هایی از مهارت های جنسی به مخاطب ارایه می شود. در این میان مفهوم زیبایی امری استاند ریزه می شود که هرگونه تعریفی ورای آن طرد می شود. بدین سان بدن زن به مثابه یک رسانه هویت ساز صورت بندی می گردد که در آن مولفه های جنسی نمود عینی به خود می گیرد و درنهایت بیش از بیش شبیه به یکدیگر می شوند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، نشانه شناسی، خصوصی سازی شور و شعف، مدیریت بدن، ابژه جنسی
  • آرش حسنپور*، وحید قاسمی، احسان آقابابایی، علی ربانی صفحات 51-83

    در این پژوهش با تاکید بر اهمیت حوزه ی سینما در شناخت جامعه تلاش شده تا فیلم «جدایی نادر از سیمین» با روش تفسیری و از منظر ایماژ دین و اخلاق مورد توصیف، خوانش و واکاوی قرار گیرد. نتایج این مطالعه نشان می دهد اخلاق منتسب به شخصیت هایی همچون نادر، سیمین و ترمه بیشتر از نوع اخلاق پیامدگرایانه است گرچه در دقایقی از فیلم رگه هایی از اخلاق وظیفه گرا و فضیلت مندانه نیز از آنان قابل مشاهده و تاویل است؛ اما اخلاق منتسب به شخصیت راضیه به عنوان نماینده ی طبقه ی فرودست بیشتر از نوع وظیفه گرا، غیرسودنگرانه و شریعت محور است. این موقعیت همچنین برای شخصیت ها سویه و پیامد تراژیک خواهد داشت و این امر برای آنان موجب رنج، تشویش، اضطراب و انزوای هستی شناسانه ی غریبی شده است. در جهان متن مسئله مندی اخلاق ناظر بر قطبیت سازی نیست بلکه ناظر بر امکان یا امتناع اخلاقی زیستن و حتی پرسش از چیستی امر اخلاقی است. در انتها نیز با استفاده از نظریه ماتریالیسم فرهنگی این مسئله مورد اهتمام قرارگرفته که متون فرهنگی مانند جدایی نادر از سیمین چگونه ممکن می شوند. در اینجا به رابطه ی پیچیده ی امر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در دوران تولید فیلم و گفتمان عدالت و ارزش مدار دولت نهم و دهم پرداخته شده و این امر تشریح گردیده که فیلم واجد مواضع هژمونیک و ضد هژمونیک و مقاومت های متنی با محوریت اقطابی مانند سبک زندگی سنتی- مدرن، هویت ملی در برابر هویت سلامی، تنازعات طبقاتی بوده که در آن سوژه ی زن با نظام قدرت چالش داشته و تقابل مهاجرت یا ماندن در ذهنیت سوژه جدی و اساسی است.

    کلیدواژگان: دین، اخلاق هنجاری، اخلاق وظیفه گرا، اخلاق شریعت محور، ماتریالیسم فرهنگی
  • محمد رضا مریدی*، معصومه تقی زادگان صفحات 85-112
    مساله چیستی سینمای دینی، پاسخ های متعددی همچون سینمای اشراقی، عرفانی، معناگرا و سینما حقیقت داشته و تلاش هایی برای مطالعه سینمای دینی همچون ژانر، گونه و سبک انجام شده است. اما در این مقاله به جای ارایه تعاریف ساختاری و پایدار از سینمای دینی، رویکردی استقرایی در پیش گرفته شده تا فضای مفهومی یا تلقی های اجتماعی و فرهنگی از سینمای دینی در متن فیلم ها ترسیم شود. لذا با مطالعه فیلم های راه یافته به جشنواره سینمای دینی رویش و بررسی تعداد 369 فیلم بر اساس روش شناسی تحلیل محتوا، به این پرسش پاسخ داده شده که ظهور و تجلی دین در آثار این جشنواره چگونه است؟ چه ابعاد و شاخص هایی از دین در آثار سینمایی این جشنواره نمود دارد؟ همچنین با مطالعه تطبیقی اولین دوره جشنواره (1384) با دهمین دوره جشنواره رویش (1395)، تحولات فرهنگی و اجتماعی در سینمای دینی مورد مطالعه گرفته و به این پرسش پرداخته شده که نمودهای دینی در فیلم ها چه تغییراتی داشته است؟ نتایج پژوهش نشان داد که مواجهه ستایشگرانه سینماگران با دین جای خود را به مواجهه ای پرسشگرانه و جستجوگرانه نسبت به دین داده است؛ همچنین بازنمایی مناسکی دین در سینما به طور چشم گیری کاهش داشته و نوعی سینمای دینی غیرمناسکی افزایش یافته است؛ همچنین مواجهه های سنتی و نوستالژیک در سینمای دینی که بر معصومیت ذاتی (کودکانه، ساده دلی روستایی، طبیعت گرایی ناب) یا بازسازی و حفظ سنت ها (آیین های سنتی، مشاغل سنتی، بناهای سنتی، هنرهای سنتی) تاکید دارد کاهش یافته و جای خود را به سینمای تروماتیک و بحرانی داده است.
    کلیدواژگان: تحولات فرهنگی ایرانی، سینمای ایران، فیلم دینی، سینمای اجتماعی، سینمای مناسکی
  • محمد لکزایی، زهرا قاسمی*، منیژه نویدنیا صفحات 113-141
    مفهوم ارزشها یکی از مهمترین مفاهیم حوزه های مختلف علوم انسانی بخصوص جامعه شناسی است. علیرغم مهم و کلیدی بودن نقش ارزشها در نظریه توافقی و دیگر نظریات جامعه شناسی، گونه بندی مدونی تاکنون بر اساس مکاتب جامعه شناسی به صورت تلفیقی صورت نگرفته است. هدف از این تحقیق ضمن شناسایی ارزشها اجتماعی، به گونه بندی آن در حوزه عمومی با روش توصیفی- تحلیلی با رویکرد دیالکتیکی می باشد. بدین منظور ارزشهای اجتماعی در هر حوزه بر اساس دیدگاه های اندیشمندان جامعه شناسی در نظریه های توافقی، تضادی،کنش متقابل نمادین، انتخاب عقلانی مورد مطالعه قرار گرفت، مشاهده گردید این دسته بندیها با طبقه بندی ارزشهای شوارتز انطباق زیادی دارد. از این رو گونه بندی انجام شده بر اساس مولفه های دهگانه ارزشی شوارتز یعنی(1-قدرت2- منابع 3-موفقیت4- لذت جوی 5- بر انگیختگی6-خیرخواهی7-سنت 8-همنوایی 9- جهانگرایی10- ایمنی) انجام شد. همچنین مشخص شد گونه های مختلف ارزشی از پنج کنش بنیادین دیگر (1-تامین زیستی2-تایید طلبی3-سلطه4-خودیابی 5-ایمن سازی) تشکیل شده که گرایشهای فردی و جمعی از آن نشات گرفته است. بر اساس اصل دیالکتیک، پدیده های اجتماعی همواره در حال تغییر و تحول هستند حتی در زیر پوسته ارزشهای اجتماعی جمعی و داوطلبانه نیز نوعی تغییر مستمر، ستیزه و تضاد منافع وجود دارد که با مدرنیته شدن و عقلانیت فزاینده بر سرعت تغییر و تنوع آن افزوده شده، یعنی ارزشهای اجتماعی جمعی نیز در سیطره ارزشهای فردی قرار می گیرند . گونه بندی و معرف سازی صورت گرفته در واقع سنجش این تغییرات در عرصه عمومی جامعه خواهد بود.
    کلیدواژگان: ارزشهای اجتماعی، حوزه عمومی، دیالکتیک، ارزشهای فردی، ارزشهای جمعی
  • محمود شهابی*، مریم هاشم پور صادقیان صفحات 143-163
    فساد یکی از پدیده های مهمی است که بسیاری از جوامع را در طول تاریخ، درگیر نموده است. یکی از عوامل تضعیف کننده ی فساد، شکل گیری و گسترش جامعه ی مدنی است و یکی از الزامات اساسی جامعه مدنی، گسترش و توسعه رسانه های جمعی آزاد و رسانه های اجتماعی هستند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی نحوه بازنمایی مسئله فساد توسط کاربران ایرانی در اینستاگرام انجام شد. روش پژوهش، تحلیل محتوای کیفی است که با رویکرد عرفی به انجام رسیده است بدین صورت که 160 پست اینستاگرام که دارای هشتگ فساد بودند با استفاده از نمونه گیری نظری انتخاب و تحلیل شدند. یافته ها نشان می دهند که کاربران به 11 نوع فساد اشاره نموده اند که 7 نوع آن به طور مستقیم و 4 نوع به طور غیر مستقیم به حوزه فساد اقتصادی مرتبط هستند. 3 مقوله ی اصلی از تحلیل ها ظهور یافته که عبارتند از درک وضعیت موجود فساد، مکانیسم های تبیین و مکانیسم های اعتراض علیه فساد. 9 مقوله ی فرعی نیز ذیل مقوله های اصلی بدست آمد است. تحلیل ها حاکی از این است که کاربران در مواجهه با فساد، از این رسانه جهت توصیف و تبیین فساد و اعتراض علیه آن استفاده می نمایند.
    کلیدواژگان: ادراک فساد، فساد اقتصادی، فساد اداری، رسانه های اجتماعی، اینستاگرام
  • وجیهه جوانی*، شهرزاد نیری صفحات 165-191
    هدف این پژوهش بررسی ارزش ویژه برند به اشتراک گذاشته شده توسط یک تیم ورزشی، نوع تعاملات فرا اجتماعی هواداران تیم در قبال این محتوا و تاثیر این دو متغیر بر سطح مشارکت هواداران در بستر شبکه اینستاگرام است. این پژوهش در زمره تحقیقات آمیخته است. جامعه آماری این پژوهش پست های صفحه اینستاگرام باشگاه فوتبال استقلال تهران است (2370 پست) که 500 پست آن به عنوان نمونه بررسی شدند. جهت شناسایی ارزش ویژه برند مستتر در تصاویر اینستاگرام و شناسایی تعاملات فرا اجتماعی هواداران از روش تحلیل محتوا و برای بررسی تاثیر این دو متغیر بر سطح مشارکت هواداران از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه استفاده شد. تحلیل محتوای تصاویر نشان داد که این باشگاه ده ویژگی برند شامل موفقیت تیم، بازیکن ستاره، سرمربی، نشان تجاری، مدیریت، تاریخچه و سنت باشگاه، فرهنگ و ارزش های باشگاه، تصویر رویداد، حامی مالی و هواداران را با هواداران خود به اشتراک می گذارد. هواداران نیز در قالب چهار دسته تعامل ایجاد اشتیاق، ابراز محبت، ابراز تعلق و تقبیح نسبت به این ویژگی های برند واکنش نشان می دهند. نتایج آزمون تحلیل واریانس حکایت از تفاوت معنادار میان میانگین سطح مشارکت هواداران برحسب ویژگی های برند داشت. به علاوه نتایج این آزمون نشان داد که میانگین سطح مشارکت هواداران بر حسب نوع تعاملات فرا اجتماعی آنها نیز تفاوت معنادار دارد. همچنین نتایج این آزمون حاکی از تفاوت معنادار میان میانگین سطح مشارکت هواداران در ترکیب های تشکیل شده از ویژگی های برند و تعاملات هواداران بود. بیشترین سطح مشارکت هواداران مرتبط با ترکیب تعامل ابراز محبت و ویژگی برند بازیکنان ستاره بود.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، تعامل فرااجتماعی، تعامل به هنجار، تعامل نابهنجار، اینستاگرام
  • هادی درویشی*، احمد رضایی صفحات 193-220
    هرچند خاستگاه بنیادگرایی، جامعه آمریکای پروتستان دهه دوم قرن بیستم است اما بدلیل سرایت این مفهوم به سایر ادیان و هم چنین کاربرد آن در حوزه های غیر دینی، بنیادگرایی به یکی از مفاهیم کلان چند دهه گذشته تبدیل شده است، در نتیجه از معنای اولیه خود دور افتاده و نیاز به باز تعریف دارد. اینکه بنیادگرایی اسلامی چیست و چه شاخص هایی دارد؟ سوال اساسی مقاله است که برای پاسخ به آن به هجده متخصص مراجعه شده است. تحلیل محتوای پاسخ های مصاحبه شوندگان این نتیجه را به دست داده است که اگر چه بنیادگرایی اسلامی دارای شاخص های فراوانی است اما می توان چهار شاخص «نص گرایی»، «استفاده از خشونت»، «ساختن جامعه بر مبنای شریعت» و «مخالفت و مبارزه با مدرنیته» را اصلی ترین شاخص های آن دانست، بنابراین بنیادگرای اسلامی عبارت است از هر فرد یا گروه نص گرای مخالف با مدرنیته که خواستار ساخت جامعه بر مبنای شریعت است و در راه رسیدن به این هدف، از خشونت استفاده می کند.
    کلیدواژگان: بنیادگرایی، بنیادگرایی اسلامی، نص گرایی، خشونت
  • عباس کاظمی، سردار فتوحی* صفحات 221-246
    از دهه اول انقلاب اسلامی و بعد از آن، علوم انسانی در جبهه متخاصم جای گرفته و پروژه اسلامی سازی هدفش را کنترل و بازسازی علوم انسانی قرار داده است، ولی با وجود این، از ظرفیت های پذیرش دانشجویان علوم انسانی نه تنها کاسته نشده بلکه در مقایسه با سایر رشته ها رشد قابل توجهی نیز داشته است. از آن جا که توسعه و افزایش پذیرش دانشجویان تابع سیاست گذاری های دولتی است، این پرسش مطرح می شود که چنین جهت گیری های متفاوت چگونه باید درک شود؟ چگونه می توان با علوم انسانی مخالف بود ولی بیش از سایر رشته ها، ظرفیت پذیرش دانشجویان آن را افزایش داد؟ ما در این مقاله سیاست گذاری ها و عملکرد ها، روند افزایش پذیرش دانشجویان علوم انسانی را بررسی می کنیم. یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که این گسترش را باید ذیل سه گفتمان درک کرد: گفتمان بهنجارسازی که بر مدار تولید سوژه دیندار شکل می گیرد ، گفتمان خودکفایی که بر حول تامین منابع مالی استوار می شود، و در نهایت گفتمان توسعه محور که کمیت رشد دانشگاه ها و نیروی انسانی در آن هدف می شود.در نهایت نشان خواهیم داد که چگونه علیرغم گسترش رشته ای(به ویژه از لحاظ افزایش پذیرش دانشجو)، علوم انسانی موقعیت متزلزل و بدبینانه اش را از چشم انداز حاکمیتی از دست نداده است.
    کلیدواژگان: پذیرش دانشجو، آموزش عالی، انقلاب فرهنگی، سیاست، علوم انسانی
  • ثمینا رستگاری، مجید وحید*، مجید توسلی رکن آبادی صفحات 247-278
    پدیده مهاجرت و به طور ویژه مسئله «ایرانیان مهاجر» مساله ای غامض است که برخلاف اهمیت آن هم در ادبیات دانشگاهی و هم در ساحت سیاست گذاری به اندازه کافی و به طور جدی به آن پرداخته نشده است.. این مقاله با رویکردی تحلیلی- انتقادی و مبتنی بر داده های اکتشافی تصویری آسیب شناسانه از مواجهه دولت های پس از انقلاب با پدیده مهاجرت ایرانیان به دست می دهد. به بیان دقیق تر، هدف پژوهش حاضر بررسی و شناخت آسیب های سیاست گذاری جمهوری اسلامی ایران در قبال ایرانیانی است که از کشور مهاجرت کرده اند . به لحاظ روشی ، داده های مورد نیاز با پیمایش نظرات از 28 نفر از خبرگان و متخصصین امر سیاست گذاری، مهاجرت و امور ایرانیان مقیم خارج از کشور و با ابزار پرشسنامه جمع آوری شده است. اطلاعات به دست آمده نیز با استفاده از نرم افزار SPSS با روش آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های ضریب توافقی کندال، تی یک نمونه ای و آنالیز رتبه ای فریدمن) تجزیه و تحلیل شد.طبق یافته های پژوهش، در فرآیند سیاست گذاری در خصوص مهاجرت ایرانیان شانزده آسیب شناسایی شد که  اصلی ترین آن ها، پراکندگی سازمانی و فقدان یک نهاد مرجع با قابلیت اتخاذ تصمیم نهایی است. آسیب های دیگری مانند نگاه امنیتی به ایرانیان مهاجر، موازی کاری، فقدان ضمانت اجرایی قانونی برای بازگشت ایرانیان مهاجر، فقدان بانک آماری و خلا تقنینی در این حوزه و...،  نیز استخراج شد. به طور کلی در نتیجه این مقاله می توان گفت، مجموعه ای از اقدامات حکومت جمهوری اسلامی به عنوان عامل رانشگر و ترغیب افراد به مهاجرت عمل کرده است.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری مهاجرت، آسیب شناسی، مهاجرت، ایرانیان مهاجر
  • کوشا گرجی صفت* صفحات 279-314
    این مقاله درباره چگونگی زایش سوژه انقلابی در تقاطع زبان و مادیت در سال های منتهی به انقلاب اسلامی است. مقاله به طور خاص به دنبال روشن کردن ارتباط درونی واژگان علی شریعتی به عنوان ایدیولوگ انقلاب اسلامی، جهان اشیاء و شکل گیری سوژه انقلابی در تهران است. این تحلیل از طریق بررسی درهم آمیختگی اشیایی مانند ماه، بدن، و ادکلن های گران از یک سو، و واژگان کلیدی شریعتی مانند «حق و باطل»، «ظلم»، و «امپریالیسم» از سوی دیگر، میسر شده است. این مقاله با استفاده از روش تفسیر روایی زندگی نامه (BNIM) که برگرفته از سنت جامعه شناسانه هرمنوتیک عمیق است، نشان می دهد هم آمیزی دو جهان مادی و زبانی باعث شکل گیری و بسط کنشگری هایی شد که انقلاب و سوژه های آن را میسر کرد.
    کلیدواژگان: چرخش فرهنگی، چرخش مادی، انقلاب
  • محمد حمل آبادی، علی جعفری* صفحات 315-337
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه تبلیغات تلویزیونی با جذب و توسعه صنعت توریسم در استان اردبیل پرداخته است. این تحقیق به روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی گردشگران وارد شده به استان اردبیل در سال 1395 است و با توجه به نامشخص بودن حجم جامعه آماری، تعداد نمونه آماری براساس فرمول حجم نمونه برای جامعه نامحدود به تعداد 246 نفر و با روش نمونه گیری تصادفی ساده مشخص شده است. نتایج فرضیه های تحقیق نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین تبلیغات تلویزیونی با جذب و توسعه صنعت توریسم در استان اردبیل وجود دارد. همچنین یافته های تحقیق نشان داد که بین نمایش مستقیم جاذبه های گردشگری، محتوای تبلیغات تلویزیونی، وضعیت گویندگی تبلیغات، تایید عمومی تبلیغات تلویزیونی، عنصر زمان تبلیغات تلویزیونی، کارکردهای تبلیغات تلویزیونی با جذب و توسعه صنعت توریسم در استان اردبیل رابطه مستقیمی وجود دارد. بنابراین تبلیغات مناسب تلویزیونی در خصوص جاذبه های توریستی استان اردبیل می تواند صنعت توریسم این استان را به سمت رونق هدایت می کند.
    کلیدواژگان: تبلیغات تلویزیونی، جاذبه های توریستی، صنعت توریسم، استان اردبیل
|
  • Alireza Farzin *, Hadi Khaniki, Mehdi Forghani Pages 11-25

    In this study, by analyzing Benjamin's theory of Exhibition value and the main components of Deleuze's rhizomatic theory, photojournalism in the context of social networks was investigated. The importance and necessity of research is due to the emergence of a new technological platform in cyberspace (social networks) in changing the definitions and functions of news photography. The results show that the most important feature of the social network platform for photojournalism is the emergence of the concept of individuality as well as pluralism in order to eliminate the grand narrative. In this space, the photograph experiences the transition of news structures and frameworks, and the representation made by mechanical reproduction of reality somehow confirms the relationship of people to people. In this approach photojournalism does not need written journalism or news agencies, and the relationship between photography and reality is only related to the art and mentality of the photographer. The research method is descriptive-analytical based on library and internet data.

    Keywords: Photojournalism, Social networks, Exhibition value, Rhizomatic
  • Farzaneh Bazyar, Hamid Abdollahyan *, Taghi Azadarmaki, Mehrdad Navabakhsh Pages 27-49
    The purpose of this research is to show how the lifestyle of women is being represented in family magazines though advertising the beauty products. To this aim, we used Barthes's semiotic approach and the Giddens lifestyle theory to provide an answer to the question of whether advertising for beauty products, represent family-style magazines based on an erotic system of lifestyle. It should be noted that according to the research question, the indicators of lifestyle used in the explanation of advertisements are: social identity, individual identity and body management. The research unit of observation include current family magazines; such as Sib-e- Sabz, Zendegi-e- Ideal, Zendegi-e- Irani, Zendegi-e- Mosabat. Someofthe research findings show that advertisements for beauty products represent a female body as a sexual object, in which the narrative of sexual skills is presented to the audience. Thus, the woman’s body becomes an identity-maker, in which the sexual component becomes more and more objective.
    Keywords: lifestyle, Semiotics, Body Management, Sexual Object
  • Arash Hasanpour *, Vahid Ghasemi, Ehsan Aqababaee, Ali Rabbani Pages 51-83

    Art is the most important sphere of everyday-life representation, and so as influenced by history and Results showed ethics attributed to characters such as Nader, Simin, and Termeh is consecutive-oriented. Although streaks of task-oriented and virtue-oriented ethos are also visible from them in some minutes of movie, ethics attributable to the character Razieh as representative of the lower-class is non-profit-oriented, task-oriented, and sharia-oriented. It is also necessary to mention that existentialist reading of the movie showed that in this film the issue of selection, responsibilities, election, and power and value worlds are problematic, and the issue of choosing between ethics and minor conditions raised by the position so that as the cases in terms of being in the tough stance of selecting moral choices were put in a terrible, frightening, anxiety-making, and responsibility-awarding situation. This position has also a tragic outcome for the character, and this would cause them to suffer anxiety and isolation. In the world of the text, the issue of morality is not polarity-building, but it observes the possibility or refusing of a moral life and even questioning the nature of morality in modern times. In the end, using the theory of cultural materialism, the issue of possibility of the cultural texts such as separation was analyzed.

    Keywords: cinema: normative ethics, task-oriented ethics, consecutive-oriented, sharia-oriented morality, Cultural Materialism
  • Mohammad Reza Moridi *, Masoomeh Taghizadegan Pages 85-112
    The question of the nature of religious cinema has had many answers, such as the Spiritual, Transcendental and Conceptual cinema and efforts have been made to study religious cinema such as style, genre, and type. Rather than presenting structural definitions of religious cinema, this article try to an inductive approach to determine the social and cultural perceptions of religious cinema in the context of films.Therefore, by studying films in “Rooyesh film: the festival of religious cinema” and examining 369 films based on the methodology of content analysis, the question has been answered: how is the representation of religion in the films of this festival? What aspects and feature of religion are depicted in the Rooyesh festival Movies?Also cultural and social developments in religious cinema have been studied by comparing study of the first festival (2005) with the 10th Rooyesh festival Movies (2016) and has been try to answer to this question: How has the representation of the results show that admirable depict of religion was replaced by questionable confrontation of religion. Also, the representation of rituals and ceremonies of religion has declined dramatically and non-traditional religious cinema has increased in Iranian cinema. Traditional and nostalgic depiction of religious cinema that emphasizes the inherent innocence (childishness, rural simplicity, pure naturalism) or restoration and preservation of traditions (traditional rituals, traditional occupations, traditional monuments, traditional arts). These narratives were replaced by critical and traumatic cinema.
    Keywords: Iranian culture, Iranian Cinema, Religious Film, Social Cinema, Ritual Cinema
  • Mohammad Lakzaee, Zahra Ghasemi *, Manije Nawydina Pages 113-141
    The concept of values is one of the most important concepts of the various disciplines of the humanities, especially sociology. Despite the importance and importance of the role of values in consensus theory and other sociological theories, the codification has so far not been consolidated according to sociology schools. The purpose of this research is to identify social values in terms of its categorization in the public sphere through a descriptive-analytic method with a dialectical approach.To this end, social values in each domain were studied based on the views of sociologists in consensus, contradiction, symbolic interaction, rational choice, and it was observed that these categories are consistent with the classification of Schwartz's values. Hence, the categorization is based on the Schwarz value values of the decimal (1) power 2) sources 3) success 4) pleasure 5) arousal 6) benevolence 7) tradition 8-harmony 9) universalism 10) safetyt was also found that different types of value were formed from five other fundamental actions (1-Bio-supply2-Verification-3-Domination-Incitement-5-Immunization), with individual and collective trends.According to the principle of dialectic, social phenomena are constantly changing. Even under the shell of social and voluntary social values, there is also a kind of continuous change, conflict and conflict of interests which, with modernization and increasing rationality, accelerates its change and diversity.Collective social values are also in the control of individual values. Categorizing and introducing will actually measure these changes in the general public
    Keywords: Social Values, Public Sphere, Dialectics, individual values, collective values
  • Mahmood Shahabi *, Maryam Hashempoor Sadeghian Pages 143-163
    Corruption is one of the major phenomena that has involved many societies throughout history. One of the weakening factors of corruption is the formation and expansion of civil society and two basic requirements of civil society are free mass media and social media. The present study was conducted to investigate the representation of corruption issue by Iranian users in Instagram. Our methodology is qualitative content analysis that has been accomplished with a customary approach. 160 Instagram posts implying corruption hashtag were chosenand analysed by theoretical sampling. The findings show that users have pointed out to 11 corruption which 7 of them directly and 4 of them indirectly related to economic corruption. Three main categories emerging from the analysis are understanding of the current state of corruption, the mechanisms of explanation and the mechanisms for protesting corruption. Nine Sub-categories are also emerged out of three main categories. Analysis suggests that users in the face of corruption, use this medium to describe and explain corruption and protest against it.
    Keywords: Perceptions of Corruption, Economic corruption, Corruption, Social Media, Instagram
  • Vajiheh Javani *, Shahrzad Nayyeri Pages 165-191
    The study aims to investigate the shared brand equity of a sports team, types of social interactions of team fans towards this content and the impact of these two variables on the level of fans' engagement in the context of the Instagram network. This study was a kind of mixed method research. The statistical population of this study was posts of Esteghlal F.C. Instagram page (2370 Post) that 500 posts was selected as a sample. Content analysis method was used to identify the covered brand equity in Instagram images and to identify the parasocial interactions of fans, and the effect of these two variables on the engagement level of the fans were analyzed by Two-way ANOVA. Analyzing the content of images showed that the club has shared ten brand attributes including team success, star player, head coach, brand mark, management, club’s history and tradition, club’s culture and values, event’s image, sponsor and fans with fans. Fans also react to these brand attributes in the form of four kinds of engagement: loving, aspiring, belonging and criticizing. The results of two way Anova showed a significant difference between the average levels of fans engagement in brand attributes. In addition, the results of this test showed that the average level of fans engagement in terms of their parasocial interactions has a significant difference. Also, the results of this test indicate a significant difference between the average levels of fans engagement in the composition of brand attributes and fans interactions. The highest level of engagement was related to the combination of loving and brand attributes of star players.
    Keywords: Brand equity, Parasocial interactions, Adaptive interaction, Maladaptive interaction, Instagram
  • Hadi Darvishi *, Ahmad Rezaii Pages 193-220
    However, the origins of fundamentalism are in Protestant American society in the second decade of the twentieth century but due to the spread of this concept to other religions and also its application in non-religious areas, fundamentalism has become one of the major concepts of the last few decades. As a result, it is far from its original meaning and needs to be redefined. What is Islamic fundamentalism and what are its indicators? The main question of the article is that eighteen experts have been referred to answer it. The content analysis of the interviewees' answers has led to the conclusion that although Islamic fundamentalism has many indicators, there are four indicators: "Literalism", "use of violence", "building a society based on Sharia" and "opposition and "Fight against modernity" as its main indicators, Thus, Islamic fundamentalism is any literal individual or group opposed to modernity that seeks to build a society based on sharia and uses violence to achieve this goal.
    Keywords: fundamentalism, Islamic Fundamentalism, Literalism, Violence
  • Abbas Kazemi, Sardar Fotuhi * Pages 221-246
    From the first decade of the Islamic Revolution onwards, the humanities have been on the warring front, with the Islamization project aiming to control and rebuild the humanities. However, the admission capacity of humanities students has not only not decreased but has also grown significantly compared to other disciplines. Since the development and increase of student admission is subject to government policies, It is controlled by the government The question is, how should such different orientations be understood? How can one oppose the humanities but increase its admission capacity more than other disciplines? In this article, we review the policies and practices, the process of increasing the admission of humanities students. Findings from the research show that this extension should be understood under three discourses: The normative discourse that seeks to produce a religious subject, Self-sufficiency discourse that has been formed around the provision of financial resources. In a nutshell, we will show how, despite the expansion of the discipline (especially in terms of increasing student enrollment), the humanities has not lost its shaky and pessimistic position from a governance perspective.
    Keywords: Student Admission, Higher Education, Cultural Revolution, Politics, Humanities
  • Samina Rastegary, MAJID VAHID *, MAJID TAVASOLI ROKN ABADI Pages 247-278
    Immigration, in general, and "Iranian immigrants” in particular are recognized as serious issues that, despite their high importance, have not been adequately addressed in the academic literature and in the field of policy-making. In the present article, an analytical-critical approach based on exploratory data is used to offer a pathological image of post-revolutionary governments' attitude towards the phenomenon of Iranian migration. More precisely, the present study was an attempt to investigate and identify the social harms of Islamic Republic of Iran’s policies with regard to Iranian immigrants. As for methodology, in the present study the opinions of 28 policy-making and immigration experts involved in affairs of Iranians living abroad were surveyed and collected through questionnaires. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Kendall's coefficient of concordance, one sample t-test and Friedman test) within the framework of SPSS software.According to the research findings, a total of 16 harms were identified in the process of policy-making regarding Iranian immigration. Organizational disparity and lack of access to a reference institution with the power to make the final decision were recognized as major harms. Other harms extracted in this field include security attitudes towards Iranian immigrants, parallelism, lack of legal surety bond for the return of Iranian immigrants, lack of data banks, the legislative gaps in this area, and so on.In general, it can be argued that a series of measures taken by the Islamic Republic of Iran have actually served as migration driving and encouraging factors.
    Keywords: Immigration Policy, pathology, Immigration, Iranian Immigrants
  • Kusha Sefat * Pages 279-314
    This paper is about how a revolutionary subject was born at the intersection of language and materiality in Tehran in the lead up to the 1979 Revolution. More specifically, it seeks to illuminate the interconnections between the vocabulary of one of the ideologues of the Iranian Revolution, Ali Shariati, the object world, and the formation of a revolutionary subject in Tehran. This analysis progresses by examining the fusion of things like the moon, bodies, and expensive cologne, on the one hand, and Shariati’s key terms such as “Good and Evil,” “oppression” and “Imperialism,” on the other. Relying on the biographical narrative interpretive method (BNIM), which draws from the sociological tradition of in-depth hermeneutics, the paper shows how the confluence of these linguistic and material worlds afforded and diffused the agencies that traversed the revolution and its subjects. .............................................................................
    Keywords: Cultural turn, material turn, Revolution
  • Mohammad Haml Abadi, Ali Jafari * Pages 315-337
    the present study investigated the relationship between television advertising to attract and develop the tourism industry in the province of Ardabil.this study was conducted to survey and questionnaire. the study consisted of all the tourists enter the province of Ardabil in 1395. of being determined according to population size,sample size on the basis of a sample of 246 individuals for unlimited society is marked by simple random sampling.the result of analyzing research assumptions in the pearson correlation and regression model shows that there is a direct relation between television advertising and attracting and developing tourism industry in the province of Ardabil.findings of this study shows that the direct view of tourist attraction,the content of television advertising,television advertising announcers,public approval television advertising,television advertising time element,the function of television advertising to attract and develop the tourism industry in the province of Ardabil there are direct interface.
    Conclusion
    the result shows relevant advertise on television abot the tourist attraction of Ardabil province,the province's tourism industry will lead to prosperity.
    Keywords: Television Advertising, tourist attraction, Tourism, Ardabil