فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:27 Issue: 2, 2021

Internal Medicine Today
Volume:27 Issue: 2, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباد روحبخش، علیرضا براری*، هاجر عباس زاده صفحات 130-147
    اهداف

     رژیم غذایی پرچرب، استعمال دخانیات و بی تحرکی از دلایل عمده بیماری عروق کرونر (CAD) است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرین دوره ای همراه با مصرف عصاره دانه شنبلیله بر بیان ژن FGF-21 و VEGF در بیماران مبتلا به CAD انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی روی 32 بیمار مرد مبتلا به CAD انجام شد که سن آن ها بین 55 تا 65 سال بود. این افراد به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، فقط تمرین، فقط شنبلیله و گروه تمرین+ شنبلیله تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته تمرین دویدن با فاصله زمانی، سه جلسه در هفته با شدت 55 تا 65 درصد ذخیره ضربان قلب و با افزایش تدریجی شدت بود. افراد روزانه ده میلی گرم عصاره شنبلیله مصرف کردند. برای اندازه گیری بیان ژن های FGF-21 و VEGF از PCR در زمان واقعی استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نسبت بیان FGF21 در گروه های فقط تمرین، فقط شنبلیله و تمرین+ شنبلیله به طور قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل بود (P<0/0001). گروه تمرین+ شنبلیله از نظر آماری افزایش معنی دار بیشتری نسبت به گروه های فقط تمرین و فقط شنبلیله داشت (P<0/0001). علاوه بر این، میانگین ضریب تغییرات (CV) بیان ژن VEGF در گروه فقط تمرین (P<0/0001)، فقط شنبلیله (P= 0/0004) و تمرین+ شنبلیله (P<0/0001) به طور قابل توجهی بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین گروه تمرین+ شنبلیله افزایش معنی دار بیشتری نسبت به گروه فقط تمرین (P= 0/0181) و فقط شنبلیله (P<0/0495) نشان داد.

    نتیجه گیری

    ترکیبی از تمرین دوره ای و مصرف عصاره دانه شنبلیله، موفق به افزایش CV بیان ژن FGF21 و VEGF می شود؛ بنابراین می تواند اثرات مفیدی در مسیر آنژیوژنز در بیماران با انسداد شریان کرونر داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین دوره ای، شنبلیله، فاکتور رشد فیبروبلاست (FGF-21)، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)، بیماری عروق کرونر
  • فاطمه محمدزاده*، علی دلشاد نوقابی، جواد باذلی، حمیدرضا کریمی، حسین اعلمی صفحات 148-163
    اهداف

     شیوع بیماری کووید-19 سطح قابل توجهی از استرس و اضطراب را برای مراقبین بهداشتی ایجاد کرده است. این مطالعه با هدف بررسی عوامل استرس زا و راهکارهای مقابله با آن در کارکنان بیمارستان علامه بهلول شهر گناباد در دوران شیوع بیماری کووید-19 انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی در اسفند 1398 تا فروردین 1399 روی 252 نفر از کارکنان بیمارستان علامه بهلول شهر گناباد انجام شد. ابزار اندازه گیری شامل فرم کوتاه سبک های مقابله ای (Brief-COPE) و پرسش نامه محقق ساخته عوامل استرس زای ناشی از شیوع بیماری کووید-19 بین مراقبین بهداشتی بود. داده ها با استفاده مدل های رگرسیون خطی و رگرسیون ترتیبی در سطح معنا داری 0/05 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    به ترتیب 74/2 درصد، 69/4 درصد، 52/7 درصد، 52/7 درصد و 99/2 درصد از کارکنان در حیطه های عوامل درونی، خانوادگی اجتماعی، عوامل مربوط به کار، کنترل عفونت و اقدامات دولتی، استرس متوسط تا شدید داشتند. میزان استفاده از سبک های مقابله ای سازگار و ناسازگار به ترتیب در 52/0 درصد و 23/8 درصد از کارکنان در سطح متوسط به بالا بود. سبک های مقابله ای ناسازگار ارتباط مثبت و معنا داری با شدت استرس داشت، به طوری که به ازای هر یک واحد افزایش در نمره مقابله ناسازگار، شانس تجربه سطوح بالاتر استرس 1/24 تا 1/45 برابر افزایش می یافت (0/001>P). همچنین شانس تجربه سطوح بالاتر استرس در کسانی که دارای فعالیت ورزشی بودند، 24 تا 76 درصد کمتر بود (0/003=P).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر حاکی از وجود سطح بالای استرس بین کارکنان بود. همچنین استفاده از سبک های مقابله ای ناسازگار و انجام فعالیت ورزشی، به ترتیب ارتباط مثبت و منفی معناداری با شدت استرس داشتند؛ بنابراین طراحی آزمایشات موثر با تمرکز بر کاهش شیوه های مقابله ناسازگار بین کارکنان و تشویق افراد به انجام فعالیت های ورزشی می تواند در مدیریت هرچه بیشتر استرس ناشی از شیوع بیماری کووید-19 کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله، کووید-19، مراقبین بهداشتی، بیمارستان ها، سلامت روان
  • فاطمه طاهری، مهرداد فتحی*، کیوان حجازی صفحات 164-181
    اهداف

    تغییرات ساختاری قامتی ناشی از افزایش سن در میان سالمندان به علت کاهش توده عضلانی و از دست رفتن بافت عضله رایج است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر ده هفته تمرینات عضلات مرکزی بر سطوح فولیستاتین، مایوستاتین سرمی و میزان درد زنان سالمند مبتلا به کمر درد مزمن بود.

    مواد و روش ها

    هجده زن سالمند مبتلا به کمر درد مزمن با دامنه سنی بین شصت تا هفتاد سال به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (نه نفر) و کنترل (نه نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین عضلات مرکزی شامل ده هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 55 تا 60 دقیقه انجام شد. پیش و پس از پایان دوره تمرین نمونه های خونی فولیستاتین، مایوستاتین سرمی، میزان شدت درد و عملکرد کمر اندازه گیری شد. آزمون تی همبسته و آنالیز کوواریانس (ANCOVA) برای مقایسه تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب استفاده شد.

    یافته ها

    تمرین عضلات مرکزی منجر به کاهش معنادار درد شد (0/001=P). سطوح فولیستاتین (0/001=P) و مایوستاتین (0/001=P) در پایان دوره تمرینی به ترتیب افزایش و کاهش معنادار یافت. عملکرد کمر در گروه تمرین بهبود یافت. تغییرات میانگین های بین گروهی در متغیرهای مقیاس نسبی درد، فولیستاتین، مایوستاتین سرمی و عملکرد کمر تفاوت معنا دار دارد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    تمرین عضلات مرکزی با افزایش فولیستاتین و کاهش مایوستاتین سرمی و بهبود عملکرد کمر همراه بود. به طور خلاصه، ممکن است تمرین عضلات مرکزی موجب کاهش آتروفی عضلانی وابسته به سن شود.

    کلیدواژگان: کمر درد، سالمندی، فولیستاتین، مایوستاتین
  • فرح نامنی*، رویا علی اکبر علوی صفحات 182-197
    اهداف

     فعالیت ورزشی سنگین ممکن است موجب آسیب اکسیداتیو به سیستم دفاعی شود. نقش مکمل های گیاهی در حین و بعد از تمرینات ورزشی ناشناخته است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار و یک دوره تمرین تناوبی شدید بر پروتئین واکنشی C و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش صحرایی صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع تجربی بود. جامعه آماری موش های صحرایی بودند. برای انجام پژوهش، 36 موش صحرایی نژاد ویستار به عنوان نمونه انتخاب و به شکل تصادفی ساده در چهار گروه (کنترل، عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار، تمرین تناوبی شدید و عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار+تمرین تناوبی شدید) قرار گرفتند. پس از هشت هفته مکمل یاری و تمرین، از موش ها نمونه های خونی اخذ و پروتئین واکنشی C و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز توسط تحلیل واریانس یک طرفه بررسی شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد در گروه عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار + تمرین تناوبی شدید، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (P=0/000) و کاتالاز (P=0/003) افزایش معنادار و پروتئین واکنشی  C (P=0/002) کاهش داشته است. معناداری تغییرات توسط آزمون توکی در گروه کنترل نسبت به گروه عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار +تمرین تناوبی شدید تایید شد. 

    نتیجه گیری

    ترکیبی از تمرین تناوبی شدید و عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی، توسعه بالقوه عملکرد ورزشی و تسریع بازیافت بعد از تمرینات ورزشی شود. استفاده از تمرین تناوبی شدید و عصاره هیدرواتانولی پوست میوه انار موجب هم افزایی آثار تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت جسمانی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین اینتروال، التهاب، آنزیم های آنتی اکسیدانی، مکمل قرص انار
  • الناز جعفروند، امین عطائی*، ساره عدالتی صفحات 198-213
    اهداف

     مرگ به دلیل دیابت در دنیا روند رو به رشدی را دارد که باعث کاهش امید به زندگی در جامعه می شود. دیابت از چالش های مهم بهداشتی در دهه های اخیر بوده و بار اقتصادی فراوانی را به جامعه تحمیل می کند. هدف این مطالعه بررسی روند مرگ دیابت طی 5 سال در ایران است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که از نوع مقطعی تحلیلی است، از اطلاعات مرگ و میر منتشر شده توسط وزارت بهداشت و درمان استفاده شده است. تعداد و میزان آن ها به تفکیک گروه های سنی، جنسی، محل سکونت و همچنین سیر مرگ از دیابت طی سال های 1385 تا 1389 بیان شده است.

    یافته ها

    54/9 درصد مرگ ها مربوط به زنان و 45/1 درصد مربوط به مردان با نسبت جنسی 0/82 بود. بیشترین میزان مرگ به ترتیب در گروه های سنی بالای هفتاد سال و 69-50 سال و با میانگین سنی 68/1 سال مشاهده شد. میزان مرگ در شهر بیشتر از روستا و 40 درصد مرگ ها به دلیل دیابت غیروابسته به انسولین بود.

    نتیجه گیری

    طی سال های 1385 تا 1389 میزان مرگ به دلیل دیابت روند رو به رشدی داشته است. مرگ در زنان بیشتر از مردان و در شهرها بیشتر از روستا اتفاق افتاده است. با توجه به افزایش جمعیت مسن در ایران، با انجام غربالگری ها و برنامه ریزی و آموزش می توان اقدامات آزمایش در جهت پیشگیری و کنترل دیابت انجام داد.

    کلیدواژگان: مرگ و میر، دیابت، ایران، اپیدمیولوژی
  • راضیه سنجری، سید ابراهیم حسینی* صفحات 214-229
    اهداف

     نیتریت سدیم از مواد نگهدارنده مواد غذایی است که می تواند سلامت انسان ها را به خطر اندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات پریناتال و نیوناتال نیتریت سدیم بر ساختار بافتی و عملکردی اندام کلیه فرزندان موش های صحرایی انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی از 56 سر موش صحرایی ماده که به هفت گروه هشت تایی شامل گروه های کنترل، کنترل پریناتال و نیوناتال، گروه های تجربی یک و دو پریناتال و نیوناتال (تحت تیمار خوراکی دزهای 90 mg/kg و 180 نیتریت سدیم در دوران بارداری و شیردهی) تقسیم شدند، استفاده شد. در پایان شیرخوارگی از هر گروه به طور تصادفی هشت سر موش انتخاب شدند. پس از خون گیری از نمونه ها، میزان کراتینین، اوره و اسید اوریک سنجیده و با جداسازی کلیه ها، ارزیابی هیستوپاتولوژیک روی آنها صورت گرفت. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تجویز پریناتال و نیوناتال دزهای mg/kg 90 و 180 نیتریت سدیم باعث آسیب به ساختار بافتی کلیه و افزایش معنادار سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در سطح P<0/001 در فرزندان موش های صحرایی نسبت به گروه های کنترل می شود. 

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که مصرف نیتریت سدیم در دوران بارداری و شیردهی با تغییر در ساختار بافتی کلیه فرزندان باعث افزایش میزان سرمی اوره، اسید اوریک و کراتینین در آنها می شود.

    کلیدواژگان: نیتریت سدیم، پریناتال، نئوناتال، اوره، کراتینین، اوریک اسید
  • فاطمه احمدی، معرفت سیاه کوهیان*، شادمهر میردار، لیلی تاپاک صفحات 230-245
    اهداف

     بی تمرینی ممکن است سازگاری های قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از تحقیق حاضر، اثر یک دوره بی تمرینی متعاقب تمرین مقاومتی بر بیان ایمنو هیستوشیمیایی کانال های پتاسیمی حساس به ATP و بیوژنز میتوکندریایی بافت قلب موش های صحرایی نر است.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع تجربی بود. سی سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، کنترل بی تمرینی، تمرین مقاومتی و تمرین مقاومتی بی تمرینی) تقسیم شدند. گروه کنترل در ابتدای تحقیق قربانی شده و گروه کنترل بی تمرینی (11 هفته) فعالیت ورزشی نداشتند. گروه تمرین مقاومتی هشت هفته تمرین را اجرا کردند. گروه تمرین مقاومتی بی تمرینی بعد از اتمام تمرینات به مدت سه هفته تمرین نکردند. برای بررسی آماری از آزمون واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    بیان KIR6.2 ، SUR2a ، PGC1α و TFAM در بافت قلب گروه کنترل بی تمرینی به طور معناداری کمتر از گروه تمرین مقاومتی (0/001=P) و در گروه تمرین مقاومتی به طور معناداری بیشتر از گروه تمرین مقاومتی بی تمرینی (001/P=0) بود. بیان PGC1α در گروه تمرین مقاومتی بی تمرینی بیشتر از گروه کنترل بی تمرینی بود (001/P=0).

    نتیجه گیری

     تمرین مقاومتی از طریق افزایش بیان KIR6.2 و SUR2a باعث افزایش PGC1α و TFAM در بافت قلب موش های صحرایی می شود، اما بی تمرینی باعث کاهش بیان کانال های پتاسیمی و عوامل افزایش دهنده بیوژنز میتوکندریایی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، بی تمرینی، کانال های پتاسیمی، بیوژنز میتوکندریایی
  • نیما ثابت فر، فرحناز مسچی*، مرجان حسین زاده تقوایی صفحات 246-263
    اهداف

     بیماران مبتلا به فشار خون معمولا استرس بالایی دارند که این استرس، تنظیم هیجانات و رفتارهای خودمراقبتی این بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی شناختی بر استرس ادراک شده، نظم جویی شناختی هیجانی و رفتارهای خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشار خون انجام شد. 

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد مبتلا به فشار خون مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کیش در سه ماهه نخست سال 1399 بودند. نمونه پژوهش 32 نفر از داوطلبین واجد شرایط بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. از پرسش نامه های استرس ادراک شده، نظم جویی هیجانی، شناختی، و خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشار خون برای جمع آوری اطلاعات در مرحله پیش آزمون، پس آزمون، و پیگیری استفاده شد. گروه آزمایش تحت گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفت، اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. تحلیل داده ها با استفاده روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام پذیرفت. سطح معنی داری آزمون ها 0/05 در نظر گرفته شد. 

    یافته ها

    بر اساس نتایج بین میانگین نمرات استرس مثبت (0/001=P)، استرس منفی (0/001=P)، هیجان مثبت (0/001=P)، هیجان منفی (0/001=P)، رژیم دارویی (0/003=P)، رژیم غذایی (0/011=p) و مدیریت بیماری (0/026=P) بین دو گروه آزمایش و کنترل در نمرات پس آزمون و پیگیری تفاوت معنی دار مشاهده شد، اما بین میانگین نمرات برچسب مواد غذایی (0/195=P) تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی شناختی بر کاهش استرس و هیجان و بهبود خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشار خون پیشنهاد می شود علاوه بر مولفه های جسمانی بیماری های مزمن، به مولفه های روان شناختی بیماران نیز توجه شود تا علاوه بر پیشگیری از عود بیماری، تبعیت از درمان در آن ها را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی شناختی، استرس ادراک شده، نظم جویی شناختی هیجانی، خودمراقبتی، فشار خون
  • جلال مردانه* صفحات 264-287
    اهداف

    کرونوباکتر ساکازاکی (CS) عضوی از خانواده انتروباکتریاسه است و یک باسیل از نظر ژنتیکی ناهمگن، متحرک و گرم منفی است. این باکتری یک پاتوژن منتقله از طریق غذا و مرتبط با بلعیدن شیرخشک است که می تواند باعث سپسیس نوزادان، انتروکولیت نکروزان کننده و مننژیت شود. این بررسی روی جدیدترین اطلاعات در مورد ویژگی باکتریایی کرونوباکتر ساکازاکی و عفونت های انسانی ناشی از این باکتری بیماری زا متمرکز شده است.

    مواد و روش ها

    ما در پایگاه داده های پزشکی مانند اسکوپوس، پاب مد، آی اس آی ، وب آو ساینس و سایر وب سایت ها جست و جو کردیم.

    یافته ها

    کرونوباکتر ساکازاکی به عنوان یک خطر میکروبی در زنجیره غذایی نوزادان، همراه با مرگ ومیر بالایی در نوزادان است. کمیسیون مشخصات میکروبیولوژیکی مواد غذایی، کرونوباکتر ساکازاکی را به عنوان باکتری خطرناک شدید برای افراد محدود، مدت زمان طولانی، عوارض مزمن قابل توجه یا تهدید کننده زندگی طبقه بندی کرده است. اگرچه میزان بروز عفونت کرونوباکتر ساکازاکی کم است، اما پیش آگهی بیماری ضعیف است و عفونت، با مرگ ومیر قابل توجهی همراه است. محصولات شیرخشک (PIF) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی از نظر اپیدمیولوژیک با چندین مورد بالینی مرتبط شده اند. نوزادان نارس و کم وزن و بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیشتر از نوزادان بزرگ تر در معرض خطر عفونت قرار دارند.

    نتیجه گیری

    ما تمرکز بر راهکارهای پیشگیرانه ساده مانند ارتقای تغذیه با شیر مادر، درج هشدار روی بسته های شیرخشک مبنی بر آلودگی آن ها به کرونوباکتر ساکازاکی و پرهیز از عمل گرم شدن مجدد شیرخشک را توصیه می کنیم.در بزرگسالان باید از مصرف محصولات لبنیاتی بازسازی شده در جمعیت سرکوب شده سیستم ایمنی خودداری شود. اقدامات احتیاطی پیشگیری کننده مناسب باید در تنظیمات NICU و ICU رعایت شود، جایی که شیوع عفونت ممکن است بیشتر باشد.

    کلیدواژگان: پاتوژن منتقله از غذا، کرونوباکتر ساکازاکی، نوزادان، بیماران بستری، عفونت ها، راهکارهای پیشگیری
|
  • Ebad Roohbakhsh, Alireza Barari*, Hajar Abbaszadeh Pages 130-147
    Aims

    A high-fat diet, smoking, and a sedentary lifestyle are the major causes of Coronary Artery Disease (CAD). This study aimed to explore the effect of interval training and the consumption of fenugreek seed extract on FGF-21 and VEGF gene expression among patients with CAD.
    Methods & Materials: The present quasi-experimental study was conducted on a sample of 32 male patients with CAD, aged between 55 and 65 years. They were randomly divided into four groups: control, training only, fenugreek only, and training + fenugreek. The training program consisted of eight weeks of interval running, three sessions per week with an intensity of 55% and 65% of heart rate reserve, with a gradually increasing intensity. Subjects consumed 10 mg/kg of fenugreek extract daily. Real-time PCR was used to measure the expression of FGF-21 and VEGF genes.

    Findings

     The results showed that the mean expression ratios of FGF-21 in training only, fenugreek only, and training + fenugreek groups were significantly higher than the control group (P<0.0001). The fenugreek + training group had a greater significant increase (P<0.0001) more than the training + fenugreek group. Moreover, the mean Coefficient of Variation (CV) of VEGF gene expression was significantly increased more than that in the training group (P<0.0001), fenugreek group (P=0.0004), and the training + fenugreek group (P<0.0001), compared to the control group. The fenugreek + training group had a greater and more significant increase than the training only (P=0.0181) and the fenugreek only groups (P<0.0495).

    Conclusion

     The results showed that a combination of interval training and consumption of fenugreek seed extract increased the CV of FGF-21 and VEGF gene expression and thus, have beneficial effects on the angiogenesis pathway in patients with CADs.

    Keywords: Interval training, Fenugreek, Fibroblast Growth Factor (FGF21), Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF), Coronary artery disease
  • Fatemeh Mohammadzadeh*, Ali Delshad Noghabi, Javad Bazeli, Hamidreza Karimi, Hossein Aalami Pages 148-163
    Aims

     The emergence of COVID-19 disease has created significant stress and anxiety for health care workers. This study aimed to investigate the stressors and coping strategies in the staff of Allameh Bohlool Hospital in Gonabad City, Iran, during the outbreak of the COVID-19 disease.
    Methods & Materials: This cross-sectional study was performed on 252 employees of Allameh Bohlool Hospital in Gonabad from March 2020 to April 2020. Study tools included a brief form of coping styles (Brief-COPE) and a researcher-made questionnaire of stressors due to the emergence of COVID-19 among health care workers. The obtained data were analyzed using linear regression and ordinal regression models at the significance level of 0.05.

    Findings

     About 74.2%, 69.4%, 52.7%, 52.7%, and 99.2% of the hospital staff had moderate to high stress in the domains of internal, family-social, workplace-related, infection control, and government measures, respectively. The degree of using adaptive and maladaptive coping styles used by staff were 52.0% and 23.8% at the moderate to the high level, respectively. Maladaptive coping styles had a positive and significant relationship with stress intensity so that for each unit increase in maladaptive coping score, the odds of experiencing higher levels of stress increased 1.24 to 1.45 times (P<0.001). Also, the odds of experiencing higher levels of stress in those who had sports activities was 24% to 76% lower (P=0.003).

    Conclusion

     The findings of the present study indicated a high level of stress among hospital staff. Also, the use of maladaptive coping styles and sports activities had a significant positive and negative relationship with stress intensity, respectively. Therefore, designing effective interventions focusing on reducing maladaptive coping patterns among hospital staff and encouraging people to engage in sports activities can help manage stress as much as possible due to the outbreak of COVID-19 disease.

    Keywords: Coping behaviors, COVID-19, Health care workers, Hospitals, Mental health
  • Fatemeh Taheri, Mehrdad Fathi*, Keyvan Hejazi Pages 164-181
    Aims

     Structural postural changes due to aging are common among the elderly due to decreased muscle mass and tissue. We evaluated the effect of 10 weeks of core muscle training on serum levels of follistatin, myostatin, and pain in older women with low back pain.
    Methods & Materials: A total of 18 older women with low back pain (aged 60 to 70 y) were randomly assigned into two groups: experimental (n=9) and control (n=9). The training program of core muscles included 55 to 60 min sessions, 3 times per week for 10 weeks. Before and after the training, serum follistatin and myostatin, along with pain intensity and lumbar function, were evaluated. The obtained data were analyzed by paired sample t test and Analysis of Covariance (ANCOVA) to compare intragroup and intergroup differences, respectively.

    Findings

     Core muscle training led to a significant reduction in the relative pain scale (P=0.001). Follistatin (P=0.001) and myostatin (P=0.001) levels increased and decreased significantly at the end of the training period, respectively. Lumbar function improved in the training group. Changes in means of between groups in relative pain scale, follistatin, myostatin, and lumbar function have a significant difference (P<0.05).

    Conclusion

     Core muscle training was associated with a decline in myostatin level, increase in follistatin level, and improving lumbar function. In summary, core muscle training may decrease muscle atrophy related to age.

    Keywords: Low back pain, Aged, Follistatin, Myostatin
  • Farah Nameni*, Roya Aliakbar Alavi Pages 182-197
    Aims

     Heavy exercise can damage the immune system by oxidative stress. The role of herbal supplements during and after strenuous exercise is unknown. Therefore, the present study aimed to determine hydroethanolic extract of pomegranate peels and a period of high-intensity interval training on the C-reactive protein and antioxidant enzyme activity in rats.

    Methods & Materials

    This research was an experimental study. The statistical population was rats, of which 36 Wistar rats were randomly selected and were divided into 4 groups (control, hydroethanolic extract of pomegranate peels, high-intensity interval training, and hydroethanolic extract of pomegranate peels + high-intensity interval training). After 8 weeks of interval training and supplementation, blood samples were taken from the rats. Then, the C-reactive protein and the activity of the antioxidant enzymes of superoxide dismutase and catalase were assessed by 1-way analysis of variance. 

    Findings

     The results showed that in the group of hydroethanolic extract of pomegranate peels + high-intensity interval training, the superoxide dismutase (P=0.000) and catalase (P=0.003) significantly increased, and the C-reactive protein (P=0.002) decreased. Tukey’s test confirmed the significance of these changes in the hydroethanolic extract of pomegranate peels+high-intensity interval training compared to the control group.

    Conclusion

     The combination of high-intensity interval training and hydroethanolic extract of pomegranate peels could strengthen the immune system, potentially enhances athletic performance, and accelerates recovery after exercises. The hydroethanolic extract of pomegranate peels and high-interval training synergistically boost the immune system and increase physical endurance.

    Keywords: Interval training, inflammation, Antioxidant enzyme, Pomegranate supplementation
  • Elnaz Jafarvand, Amin Ataey*, Sare Edalati Pages 198-213
    Aims

     Diabetes mortality undergoes a growing trend worldwide that results in reducing life expectancy in society. Diabetes has been a significant health challenge in recent decades and imposed a lot of economic burden on the community. The present study aimed to evaluate the trend of diabetes mortality in Iran over five years.

    Methods & Materials

    The mortality data published by the Ministry of Health and Medical Education has been used in this analytical cross-sectional study. The number and rate of diabetic cases are specified based on age, gender, location, and the death process from 2006 to 2010.

    Findings

     About 54.9% and 45.1% of the deaths occurred in women and men, respectively, with a male to female ratio of 0.82. The highest death rate was observed in individuals aged above 70 and 50-69 years with an average age of 68.1 years. A higher mortality rate was observed in the cities than in the countryside, and 40% of deaths occurred due to non-insulin-dependent (type II) diabetes mellitus.

    Conclusion

     Diabetes mortality has increased from 2006 to 2010. Higher deaths were observed in women and cities. Considering the increasing population of older adults in Iran, diabetes prevention and control interventions can be carried out through screening, planning, and education.

    Keywords: Mortality, Diabetes, Iran, Epidemiology
  • Razieh Sanjari, Seyyed Ebrahim Hosseini* Pages 214-229
    Aims

     Sodium nitrite is a food preservative that can endanger human health. This study aimed to investigate the perinatal and neonatal effects of sodium nitrite on the functional and tissue structure of rats’ offspring kidneys.

    Methods & Materials

    In this experimental study, 56 female rats were divided into seven groups (n=8): control, perinatal and neonatal control groups, experimental groups 1 and 2 perinatal and neonatal (under oral treatment of doses of 90 and 180 mg/kg sodium nitrite during pregnancy and lactation). At the end of infancy, 8 offspring of rats were randomly selected from each group. After blood sampling, creatinine, urea, and uric acid levels were measured, and by extracting their kidneys, histopathological evaluation was performed.

    Findings

     Perinatal and neonatal administration of 90 and 180 mg/kg sodium nitrite impaired renal tissue structure and significantly increased serum levels of creatinine, urea, and uric acid levels (P<0.001) in rats’ offspring compared to those in the control groups.

    Conclusion

     Sodium nitrite consumption during pregnancy and lactation increases the serum levels of urea, uric acid, and creatinine by changing the tissue structure of the offspring kidneys.

    Keywords: Sodium nitrite, Perinatal, Neonatal Creatinine, Urea, Uric acid
  • Fatemeh Ahmadi, Marefat Siahkouhian*, Shadmehr Mirdar, Leily Tapak Pages 230-245
    Aims

     Detraining may affect cardiovascular adaptations. The present study aimed to investigate the effect of a detraining period followed by resistance training on immunohistochemical expression of ATP-sensitive potassium channels and mitochondrial biogenesis of heart tissue in male rats.

    Methods & Materials

    The present study was experimental. Thirty male Wistar rats were randomly divided into four groups (control, control-detraining, resistance training, and resistance-detraining training). The control group was sacrificed at the beginning of the study, and the control-detraining group did not exercise for 11 weeks. The resistance training group performed eight weeks of training. The resistance-detraining group did not train for three weeks after training. One-way analysis of variance and Tukey’s post hoc test were used for statistical analysis.

    Findings

     The expression of KIR6.2, SUR2a, PGC1α, and TFAM in the heart tissue of the control-detraining group was significantly lower than those in the resistance training group (P=0.001). Also, they were significantly higher in the resistance training group compared to those in the resistance-detraining group (P=0.001). PGC1α expression in the resistance-detraining group was higher than in the control-detraining group (P=0.001).

    Conclusion

     Resistance training increases PGC1α and TFAM in the heart tissue of rats by increasing the expression of KIR6.2 and SUR2a. But lack of exercise reduces the expression of potassium channels and factors that increase mitochondrial biogenesis.

    Keywords: Resistance training, Detraining, Potassium channels, Mitochondrial biogenesis
  • Nima Sabetfar, Farahnaz Meschi*, Marjan Hosseinzade Taghvaei Pages 246-263
    Aims

     Patients with high blood pressure usually experience high levels of stress that affect their emotion regulation and self-care behaviors. The current study aimed to examine the cognitive-minded group therapy on perceived stress, emotional, cognitive regulation, and self-care behaviors in patients with hypertension. 

    Methods & Materials

    The study has a quasi-experimental design with a pre-test, post-test, follow-up, and a control group. The study population was all people with hypertension referred to medical centers in Kish Island, Iran, in 2010 (March to June). The research sample consisted of 32 qualified candidates who were selected using the purposive sampling method. Then they were randomly assigned to the experimental and control groups. Perceived stress, emotional and cognitive regulation, and self-care questionnaires of patients with hypertension were used to collect information in the pre-test, post-test, and follow-up stages. The experimental group underwent mindfulness-based group therapy, but the control group did not receive any intervention. The obtained data were analyzed with repeated measures analysis of variance in SPSS v. 22. The significance level of the tests was considered 0.05.

    Findings

     The results showed a significant difference between the experimental and control groups in the mean scores of positive stress (P=0.001), negative stress (P=0.001), positive emotion (P=0.001), negative emotion (P=0.001), medication regimen (P=0.003), diet (P=0.011), and disease management (P=0.026) in the post-test and follow-up. But there was no significant difference between the mean scores of food labels (P=0.195).

    Conclusion

     The effectiveness of mindfulness-based group therapy on reducing stress and negative emotion and improving self-care of patients with hypertension suggests that in addition to the physical components of chronic diseases, the psychological components of patients be considered to prevent recurrence diseases and increase adherence to treatment in them.

    Keywords: Mindfulness, Stress, Emotional regulation, Self Care, Hypertension, Self-care, Blood pressure
  • Jalal Mardaneh * Pages 264-287
    Aims

    Cronobacter sakazakii (CS) is a member of the Enterobacteriaceae family. It is a genomically heterogeneous, motile, Gram-negative bacillus. It is also an emergent foodborne pathogen associated with the ingestion of infant formula milk that can cause neonatal sepsis, necrotizing enterocolitis, and meningitis. This review is focused on the newest information about the bacterial characteristics of C. sakazakii and human infections causing by this pathogenic bacterium.

    Methods & Materials: 

    We searched medical databases such as ISI Web of Science, PubMed, Scopus, and other websites.

    Findings

    Cronobacter sakazakii acts as a microbiological hazard in the infant food chain, with historic high mortality in neonates. The International Commission for Microbiological Specifications for Foods has categorized C. sakazakii as a severe hazard bacterium for some individuals, with long duration, substantial chronic sequelae, or life-threatening complications. Although the incidence of C. sakazakii infection is low, the prognosis of the disease is poor, and infection is associated with significant morbidity and mortality. Powdered Infant Formula (PIF) milk products contaminated with C. sakazakii have been epidemiologically linked to several clinical cases. Premature infants, low-birth-weight ones, and patients hospitalized in the Neonatal Intensive Care Units (NICUs) are more at infection risk than older infants.

    Conclusion

    We recommend focusing on simple preventative strategies such as the promotion of breast milk feeding, the inclusion of warnings on the powder infant formula packages that may be contaminated with C. sakazakii, and abstinence from the practice of re-warming of reconstituted formula. Reconstituted dairy products should be avoided in adult immunosuppressed populations. Appropriate barrier precautions should be observed in NICU and intensive care unit settings, where the spread of infection may be more prevalent.

    Keywords: Foodborne pathogen, Cronobacter sakazakii, Neonates, Hospitalized patients, Infections, Prevention strategies