فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 12، بهار 1400)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 12، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم پورزنگنه*، مونا عبدالحمید طهرانی صفحات 1-7
    مقدمه و هدف

    کودکان کم توان ذهنی از ویژگی های جسمی و روانی متفاوتی نسبت به همتایان سالم خود برخوردار می-باشند. به نظر می رسد راهی برای پیشگیری از وضعیت ناتوانی ذهنی وجود ندارد. اما می توان با آموزش و فراهم کردن شرایط مناسب، آن را به حداقل محدودیت رساند. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطح شاخص های سندرم متابولیک در دختران مبتلا به سندرم داون بود.

    روش شناسی:

     جامعه آ ماری این پژوهش شامل دختران مبتلا به سندرم داون شهرستان اهواز با دامنه سنی 10 تا 14 سال می باشد که تعداد 20 نفر به صورت هدفمند انتخاب، و بعد از انجام پیش آزمون در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه گروه تجربی شامل 16 جلسه تمرین هوازی با شدت 60-70% حداکثر ضربان قلب بود و گروه کنترل در این مدت فعالیتی نداشت، در نهایت پس آزمون به عمل آمد و نتایج ثبت گردید.

    یافته ها

    نتایح حاصل از آزمون t نشان داد که در میزان گلیسیرید، سطح انسولین، مقاومت انسولین، کلسترول بد و میزان هموگلوبین تفاوت معنی داری بین گروه تجربی و کنترل مشاهده نشد. ولی در میزان کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول خوب، لیپوپروتیین کم چگال گروه تجربی نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان گفت که تمرینات هوازی بر برخی شاخص های سندرم متابولیک در افراد سندرم داون اثرات مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: سندرم داون، سندرم متابولیکی، تمرین هوازی
  • جواد فسنقری *، علی اکبر خوشنویس زارچ، ندا موید صفحات 9-20

    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه مولفه‌های هوش عاطفی و فرهنگ سازمانی کارآفرینانه در کارکنان ادارات ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی از نوع کاربردی بوده و به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان فدراسیون هندبال است که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی 148 پرسشنامه جمع آوری گردید. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه هوش عاطفی و پرسشنامه سنجش نگرش کارآفرینانه می‌شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار PLS در سطح 05/0p < استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که از بین مولفه‌های هوش عاطفی، مهارت‌های اجتماعی و خود آگاهی و خود تنظیمی به ترتیب از بیش‌ترین ارتباط با فرهنگ سازمانی کارآفرینانه برخوردار هستند. نتایج حاصل از مدل این تحقیق هم‌چنین نشان داد که مولفه‌های هوش عاطفی نیز ارتباط معناداری با فرهنگ سازمانی کارآفرینانه دارند. با توجه به نتایج می توان اینگونه استنباط کرد که ارتباط مولفه‌های هوش عاطفی با فرهنگ سازمانی کارآفرینانه نشان دهنده حرکت سازمان به سمت توسعه مستمر، انسجام و نوآوری و همکاری، ارتباطات، پیشگامی و ریسک‌پذیری بیشتر و ارایه طرح های کارآفرینانه مطلوب تر خواهد بود.

    کلیدواژگان: خودآگاهی، فرهنگ کارآفرینانه، خودتنظیمی، هندبال
  • داود آریافر *، لنا مطلبی صفحات 21-27
    مقدمه و هدف

    فعالیت بدنی و ورزش باوجود فواید فراوان برای ورزشکاران و عموم مردم می تواند موجب بروز آسیب های مختلف گردد. کوفتگی عضلانی تاخیری یکی از این پیامدهای منفی است که درنتیجه تمرینات با شدت بالا اتفاق می افتد، در همین راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین با شدت بالا بر کوفتگی تاخیری (کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز) بازیکنان فوتسال حرفه ای و غیرحرفه ای بود.

    روش شناسی: 

    شرکت کنندگان پژوهش حاضر شامل 9 بازیکن حرفه ای و 9 بازیکن غیرحرفه ای فوتسال بود که به صورت هدفمند انتخاب شدند. در ابتدا میزان کراتین کیناز و لاکتات دهیدرودناژ گروه ها سنجیده شد سپس تمرینات با شدت بالا از طریق پروتکل بروس برای ایجاد کوفتگی اعمال گردید. همچنین در 4 نوبت بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت بعد از اجرای برنامه تمرینی اندازه گیری سطوح CK و LDH بررسی و داده ها ثبت شدند. درنهایت از آزمون تحلیل واریانس مرکب برای تجزیه وتحلیل داده ها و برای دیدن اختلافات بین گروه ها و مراحل به ترتیب از آزمون پیگردی توکی و بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد شرکت کنندگان هر دو گروه افزایش معنی داری در سطوح کراتین کیناز و لاکتات دهیدرودناژ بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از تمرینات نسبت به قبل از تمرینات نشان دادند. همچنین افزایش معنی داری در هر مرحله نسبت به مراحل قبل تا 48 ساعت بعد از تمرین نشان داده شد، اما در 72 ساعت بعد از تمرین کاهش معنی داری نسبت به 48 ساعت بعد از تمرین ایجاد شد.

    کلیدواژگان: تمرینات با شدت بالا، التهاب، کوفتگی تاخیری، فوتسال
  • سعید ارشم *، ایرج رحمانی صفحات 29-37
    مقدمه و هدف

    کارکردهای اجرایی به عنوان بالاترین سطح از عملکرد شناختی برای فعالیت‌های ذهنی و رفتار هدفمند ضروری است. علاوه براین، نقش فعالیت‌های جسمانی و تمرینات هماهنگی در ایجاد تفاوت‌های عصب شناختی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، پیش بینی کارکردهای اجرایی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی در ارتباط با هماهنگی حرکتی بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود و به‌صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دوره ابتدایی (12-7 ساله) شهرستان سرپل‌ذهاب بود که از بین آنها 150 آزمودنی (88 پسر و 62 دختر) با رعایت ملاک های ورود یعنی مشارکت داوطلبانه، عدم سابقه آسیب و بیماری، و عدم تکرار پایه تحصیلی به صورت هدفمند از چهار مدرسه انتخاب شدند. داده‌های مربوط به هماهنگی حرکتی، کارکردهای اجرایی و وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به ترتیب با استفاده از آزمون تبحر حرکتی برونینکز-اوزرتسکی، پرسشنامه رفتاری کارکردهای اجرایی بریف و کارنامه تحصیلی دانش آموزان جمع آوری شد و سپس با استفاده از تحلیل رگرسیون بررسی گردید. هماهنگی حرکتی به عنوان متغیر پیش‌بین و متغیرهای کارکردهای اجرایی و پیشرفت تحصیلی به عنوان ملاک درنظر گرفته شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین هماهنگی حرکتی با کارکردهای اجرایی و پیشرفت تحصیلی ارتباط معناداری وجود ندارد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    می توان گفت که هماهنگی حرکتی به عنوان یک عامل پیش‌بینی کننده کارکردهای اجرایی و پیشرفت تحصیلی محسوب نمی شود و نقش چندان مهمی در آنها ندارد.

    کلیدواژگان: بریف، پیشرفت تحصیلی، مهارت حرکتی ظریف، مهارت حرکتی درشت، هماهنگی حرکتی
  • سمیرا کامیابی*، منصور صاحب الزمانی، اسماعیل شریفیان، عبدالحمید دانشجو، حانیه سبزکار، سمیه گرجی بازیاری صفحات 39-45
    مقدمه و هدف

    حدود 80-60 درصد مردم جامعه در طول عمرشان حداقل یکبار به عارضه کمردرد مبتلا می شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین شدت ناتوانی، درد و کیفیت زندگی در دانشجویان دختر مبتلا به کمر درد مزمن می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     تعداد 117 دانشجوی مبتلا به کمر درد مزمن (میانگین±انحراف استاندارد؛ 56/1±45/21 سال، قد 35/5±08/162 سانتی متر و وزن 81/7±88/56 کیلوگرم) در این تحقیق شرکت کردند. برای بررسی شدت درد، میزان ناتوانی و کیفیت زندگی به ترتیب از پرسشنامه های شدت درد کیوبک، میزان ناتوانی اوسوستری و کیفیت زندگی SF-36استفاده شد. از ضریب همبستگی پیرسون جهت تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین شدت درد با ناتوانی (05/0 p < ، 716/0 =r) و کیفیت زندگی (05/0 p < ، 554/0 -=r) ارتباط معنا داری وجود داشت. بین محدودیت روحی با شدت درد (05/0 p < ، 261/0 =r)، با میزان ناتوانی (05/0 p < ، 128/0 =r) و سلامت روان (05/0 p < ، 308/0 =r) ارتباط معنی داری مشاهده نشد. میزان ناتوانی و کیفیت زندگی ارتباط معنا داری با یکدیگر داشتند (05/0 p < ، 540/0- =r).

    نتیجه گیری

    همانطور که نتایج نشان می دهد بیشترین امتیاز درمورد ابعاد کیفیت زندگی، مربوط به عملکرد جسمانی است که بیانگر این مطلب است که کمر درد مزمن کمترین تاثیر را روی عملکرد جسمانی داشته است. و کمترین امتیاز مربوط به بعد محدودیت روحی می باشد که نشان دهنده بیشترین تاثیر منفی کمر درد مزمن بر این فاکتور است. درواقع از عوامل پایین بودن این ابعاد، فشارهای روانی بر دانشجویان است.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، ناتوانی، شدت درد، کیفیت زندگی
  • مهدیه شیروانی *، محمدحسین علیزاده، هومن مینونژاد صفحات 47-55

    هدف از پژوهش حاضر,مقایسه اثر تمرینات حس عمقی و تمرینات ترکیبی (حس عمقی + تصویرسازی ذهنی) بر درد,ناتوانی عملکردی و حس عمقی کمر در زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.جامعه آماری,زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی 30 تا 50 سال شهر تهران بودند. که به طور تصادفی به سه گروه تمرینات حس عمقی,تمرینات ترکیبی (حس عمقی و تصویرسازی ذهنی),و گروه کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه تمرینی به مدت شش هفته تمرینات را انجام دادند و گروه گنترل هیچ تمرینی در این مدت انجام ندادند. کمردرد,ناتوانی عملکرد و حس عمقی کمر آزمودنی‌ها در پیش آزمون و پس آزمون(پس از شش هفته) اندازه‌گیری شد. جهت اندازه‌گیری کمردرد,ناتوانی عملکردی و حس عمقی کمر به ترتیب از مقیاس بصری شدت درد (VAS),پرسشنامه شاخص ناتوانی اسوستری و بازسازی زاویه‌ی 30 درجه فلکشن کمر استفاده شد.یافته‌های پژوهش نشان داد که تمرینات حسی عمقی و نیز تمرینات ترکیبی بر کمردرد و ناتوانی عملکرد و حس عمقی کمر زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی تاثیر معنی داری دارد و موجب کاهش آنها می گردد (0,05>P). اما بین تاثیر آنها بر کمردرد و ناتوانی عملکرد تفاوت معنی داری وجود ندارد (0,05<P).نتایج پژوهش حاضر بیان داشت که,تمرینات ترکیبی (تمرین فعال با تصویرسازی ذهنی) در مقایسه با تمرینات فعال,بر درد و ناتوانی عملکردی و حس عمقی کمر اثرگذاری یکسان دارند.

    کلیدواژگان: حس عمقی، تصویرسازی ذهنی، کمردرد مزمن غیر اختصاصی، ناتوانی عملکردی، درد
  • عفت کمائی*، لنا مطلبی صفحات 57-62
    مقدمه و هدف

    تحقیقات نشان می‌دهند که فعالیت جسمانی می‌تواند وضعیت التهابی را تغییر دهد. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین با شدت بالا بر فاکتورهای التهابی (IL-6,IL-10,TNFa) بازیکنان فوتسال حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای بود.

    روش‌شناسی

    شرکت‌کنندگان پژوهش حاضر شامل 9 بازیکن حرفه‌ای و 9 بازیکن غیرحرفه‌ای فوتسال بود که به‌صورت هدفمند انتخاب شدند. در ابتدا میزان فاکتورهای التهابی (IL-6,IL-10,TNFa) گروه‌ها سنجیده، سپس تمرینات با شدت بالا از طریق پروتکل بروس برای ایجاد کوفتگی اعمال گردید. همچنین در 4 نوبت بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت بعد از اجرای برنامه تمرینی اندازه‌گیری سطوح IL-6,IL-10,TNFa بررسی و داده‌ها ثبت شدند. درنهایت از آزمون تحلیل واریانس مرکب برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و برای دیدن اختلافات بین گروه‌ها و مراحل به ترتیب از آزمون پیگردی توکی و بونفرونی استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد شرکت‌کنندگان هر دو گروه افزایش معنی‌داری در سطوح فاکتورهای التهابی (IL-6,IL-10,TNFa) بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از تمرینات نسبت به قبل از تمرینات نشان دادند. همچنین افزایش معنی‌داری در هر مرحله نسبت به مراحل قبل تا 48 ساعت بعد از تمرین نشان داده شد اما در 72 ساعت بعد از تمرین کاهش معنی‌داری نسبت به 48 ساعت پس از تمرین دیده شد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت تمرینات با شدت بالا موجب افزایش شاخص‌های التهابی در ورزشکاران با سطوح مختلف آمادگی جسمانی می‌شود.

    کلیدواژگان: تمرینات با شدت بالا، التهاب، کوفتگی تاخیری، فوتسال
  • فرزانه اویسی ثانی، محمد کشتی دار*، مهدی طالبپور صفحات 65-75

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل بازدارنده توسعه استارت آپ های دانشجویان تربیت بدنی استان خراسان رضوی بود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و جزء تحقیقات اکتشافی تحلیلی بود؛ از طرفی به دلیل ماهیت کیفی و کمی بودن جزء تحقیقات آمیخته می باشد. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی و کمی شامل اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی در استان خراسان رضوی، فارغ التحصیلان کارشناسی و دانشجویان ارشد و دکتری رشته تربیت بدنی و مدیران استارت آپ های ورزشی خراسان رضوی تشکیل داد. روش نمونه گیری در بخش کیفی به شیوه گلوله برفی بود و 13 مصاحبه انجام شد تا داده‍ ها به اشباع نظری رسید و در بخش کمی روش نمونه گیری به صورت دسترس بود که تعداد 108 نفر پرسشنامه را به طور کامل پاسخ دادند. از نظریه داده بنیاد و روش گلیزر برای تحلیل داده های کیفی و از مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس برای تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.یافته ها نشان داد که 5 عامل کلی به عنوان بازدارنده استارت آپ های دانشجویان تربیت بدنی وجود دارد که شامل عوامل فردی، سواد غیرعملیاتی، موانع اقتصادی، موانع ساختاری و ضعف سیستم آموزشی تربیت بدنی می باشد.نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل تحقیق از برازش خوبی برخوردار است و تمامی مسیرها معنادار می باشند و همچنین امتیاز نرمال نشده متغیر فردی از سایر مولفه ها بیشتر است.

    کلیدواژگان: عوامل بازدارنده، توسعه، استارت آپ، تربیت بدنی، استان خراسان رضوی
  • مهدی فهیمی*، ملیناز رحمن قلهکی صفحات 77-87

    هدف این پژوهش تعیین بهترین روش مشارکت ورزشی بر یادگیری مهارت های ورزشی منتخب با تاکید بر ایده اختصاصی سازی و تنوع بخشی تمرینی بر کودکان می باشد. بدین منظور 120 نفر از پسران 12-10 ساله کلاس سوم تا پنجم شهر قم انتخاب و در چهار گروه تمرین هدفمند والیبال، فوتبال، بسکتبال و بازی هدفمند قرار گرفتند. از آزمون تحلیل واریانس و نرم افزار spss در سطح معنی داری پنج صدم استفاده شد. نتایج نشان داد که در مقایسه چهار گروه، بازی هدفمند موجب رشد همه مهارت های ورزشی می شود. همچنین تمرین هدفمند والیبال و فوتبال علاوه بر مهارت های خود، موجب بهبود مهارت های دریبل و حرکت پای دفاعی بسکتبال نیز می شود درحالیکه تمرین هدفمند بسکتبال تنها موجب بهبود مهارت های حرکتی بسکتبال شد. به نظر می رسد که بازی هدفمند، می تواند موجب ایجاد محیطی غنی برای انتقال مهارت های حرکتی، شناختی و فیزیولوژیکی عمومی، و تا حدودی جایگزین برخی ساعات تمرین ورزشی شود.

    کلیدواژگان: تمرین هدفمند، بازی هدفمند، تخصصی سازی، تنوع بخشی، مهارت های ورزشی
  • مهناز گل گلی، محمد کشتی دار*، زهرا سادات میرزازاده صفحات 89-100

    اکوسیستم کارآفرینی به عناصر، افراد، سازمان ها یا موسساتی اشاره دارد که می توانند همچون محرک یا مانعی در جهت کارآفرین شدن افراد عمل کنند (قمبرعلی، 2014). لذا هدف از پژوهش حاضر شناسایی و سطح بندی ابعاد اکوسیستم کارآفرینی ورزشی استان خراسان رضوی مبتنی بر رویکرد ساختاری تفسیری (ISM) می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ ماهیت و هدف از نوع کاربردی، از لحاظ نوع جستجوی داده ها جزو تحقیقات کیفی و از حیث روش تحلیل داده ها از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته از نمونه آماری درخواست شد به سوالات مصاحبه مبنی بر ابعاد و شاخص های ابعاد اکوسیستم کارآفرینی ورزشی استان خراسان رضوی، پاسخ دهند. نمونه گیری در این قسمت از پژوهش به صورت هدفمند بود و 15 نفر از جامعه پژوهش به عنوان نمونه پژوهش در این بخش انتخاب شدند. در انتها، با استفاده از روش تجزیه و تحلیل میک مک، نمودار قدرت نفوذ و وابستگی اجزای ساختاری تفسیری تعیین شد. در نهایت شناسایی 28 شاخص در زیر مجموعه شش بعد بود که این ابعاد شامل بازار، فرهنگ، حمایت، سرمایه انسانی، سرمایه مالی و سیاست بودند. ابعاد بازار و سرمایه انسانی در سطح اول و به صورت دوسویه بر هم تاثیرگذارند و در ادامه نیز سرمایه انسانی، حمایت، سیاست و فرهنگ در سطح دوم تا پنجم قرار دارند. برای حضور موفق کارآفرینان توجه به تمام عوامل امری ضروری است و اکوسیستم موفق، اکوسیستمی است که به تمام ابعاد توجه کند، اما برخی عوامل براساس سطح بندی مشخص شده از اولویت بالاتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی ورزشی، اکوسیستم کارآفرینی، منابع مالی، رویکرد ساختاری- تفسیری
|
  • Maryam Pourzangneh *, Mona Abdul Hamid Tehrani Pages 1-7

    Introduction and goal: 

    Children with intellectual disabilities have different physical and mental characteristics than their healthy counterparts. There seems to be no way to prevent a state of mental disability. But it can be minimized by training and providing the right conditions. In this regard, the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of aerobic exercise on the level of metabolic syndrome indicators in girls with Down syndrome.

    Methodology

    The statistical population of this study includes girls with Down syndrome in Ahvaz city with an age range of 10 to 14 years. 20 people were purposefully selected, and after pre-test were divided into experimental and control groups. The program of the experimental group consisted of 16 sessions of aerobic exercise with an intensity of 60-70% of the maximum heart rate and the control group was inactive during this period. Finally, a post-test was performed and the results were recorded.

    Results

    The results of t-test showed that there was no significant difference in glyceride level, insulin level, insulin resistance, bad cholesterol and hemoglobin level between the experimental and control groups. But in the amount of total cholesterol, triglyceride, good cholesterol, low-density lipoprotein, the experimental group performed better than the control group.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that aerobic exercise has some positive effects on some indicators of metabolic syndrome in people with Down syndrome.

    Keywords: down syndrome, Metabolic Syndrome, Aerobic exercise
  • javad fesanghari *, Ali Akbar khoshnevis zarch, neda moayed Pages 9-20

    The current study aimed to investigate the relationship between the components of emotional intelligence and entrepreneurial organizational culture in employees of Sports Departments. The research method is applied descriptive-correlational in a field form. The statistical population consisted of all employees of the Handball Federation. One hundred forty-eight questionnaires were collected by random sampling method. The data were collected by emotional intelligence questionnaire and entrepreneurial attitude questionnaire. Structural equation modeling with PLS was used to analyze the data at the level of p <0.05. The results of this study showed that among the components of emotional intelligence, social skills, self-awareness, and self-regulation have the most relationship with entrepreneurial organizational culture, respectively. The results of this research also showed that components of emotional intelligence have a significant relationship with entrepreneurial organizational culture. According to the results, it can be concluded that the relationship between the components of emotional intelligence and entrepreneurial organizational culture reflects the organizational movement towards continuous development, coherence and innovation, more cooperation, communication, leadership and risk-taking and providing more favorable entrepreneurial designs.

    Keywords: Self-awareness, Entrepreneurial culture, Self-regulation, Handball
  • Davood Aryafar *, Lena Motalebi Pages 21-27

    Introduction and goal: 

    Physical activity and sports, despite the many benefits for athletes and the general public, can cause a variety of injuries. Delayed muscle contusion is one of the negative consequences that occurs as a result of high-intensity training. In this regard, the aim of this study was to investigate the effect of a high-intensity training session on delayed contusion (creatine kinase, lactate dehydrogenase) in professional and non-professional futsal players.

    Methodology

    Participants of the present study included 9 professional players and 9 non-futsal players who were purposefully selected. Initially, the amount of creatine kinase and lactate dehydration was measured, then high intensity exercises were applied through Bruce protocol for burning. Also, in 4 turns immediately, 24, 48 and 72 hours after the implementation of the training program measured CK and LDH levels and data were recorded. Finally, compound analysis of variance analysis was used to analyze the data and to see differences between groups and steps, respectively, Tukey and Bonfernron's follow-up test.

    Results

    The results showed that participants in both groups showed a significant increase in creatine kinase and lactate dehydration levels immediately, 24, 48 and 72 hours after exercise compared to before exercise. There was also a significant increase in each stage compared to the previous stages up to 48 hours after training, but in 72 hours after training there was a significant decrease compared to 48 hours after training.

    Keywords: High-intensity exercise, Inflammation, delayed contusion, futsal
  • Saeed Arsham *, Iraj Rahmani Pages 29-37
    Introduction & Purpose

    Executive functions are essential as the highest level of cognitive functioning for mental activity and directed behavior. In addition, the roles of physical activity and coordination exercises in creating neurological differences have been considered. This study aimed to determine the relationship between motor coordination with executive functions and the academic achievement of primary school students.

    Methodology

    The statistical population of the study consisted of elementary school students (7-12 years old) in Sarpol Zahab city, 150 of them (88 boys and 62 girls) were selected according to the inclusion criteria, such as voluntary participation, no history of injury and illness, and lack of repetition of the educational course. A random sample was selected from four schools. Data related to motor coordination, executive functions, and students' academic achievement status were collected using the test of Bruininks-Oseretsky motor proficiency, Behavior Rating Inventory of Executive Function (BRIEF), and the Student's educational results, respectively, and then analyzed using regression analysis. Motor coordination was a predictor variable and the executive functions, and academic achievement was considered as criteria.

    Results

    The results showed no significant correlation between motor coordination with executive functions and academic achievement (P <0.05).

    Conclusion

    It can be said that motor coordination is not considered a predictor of executive functions and academic achievement and does not play a very important role in them.

    Keywords: Academic achievement, BRIEF, Fine motor skills, Motor coordination, Gross motor skills
  • Samirae Kamyabi *, Mansour Sahebozamani, Ismail Sharifian, Abdolhamid Daneshjoo, Hanieh Sabzkar, Somayeh Gorji Baziari Pages 39-45
     Introduction and objective

    about 80-60% of people in the community suffer from low back pain at least once in their lifetime. The aim of this study was not to investigate the relationship between disability resistance, pain and quality of life in female students with chronic low back pain.Research: 117 students with chronic low back pain (mean±standard deviation; age 21/45 ±1/56 years, height 162/08± 5/35 cm, weight 56/88± 7.81 kg ) in participating in this study, the Quebec pain warfare questionnaire, Ostosteric disability rate and SF-36 quality of life, respectively. Pearson correlation coefficient was used to analyze the data.

    Result

    The result showed that there was a significant relationship between pain intensity with disability (p < 0.05, r=0.716) and quality of life (p < 0.05, r=0.555). Between mental limitation with pain intensity(p < 0.05, r=0.261), with disability (p < 0.05,r=0.128) and mental health (p < 0.05, r=0.308) no significant correlation was observed. The rate of disability and quality of life were significantly related (p < 0.05, r= -0.540).

    Conclution: 

    as the results show, higher scores in superior quality of life is related to physical function, which indicates that chronic pain is the least effective on physical funection. And the lowest score is related to the dimension of mental limitation, which indicates the most negative effect of chronic pain relief on this factor. being pressured by these dimensions is a psychological pressure on students.

    Keywords: chronic low back pain, Disability, war pain, Quality of Life
  • Mahdiyeh Shirvani *, Mohammad Hosein Alizadeh, hooman minoonejad Pages 47-55

    The purpose of the present study was to investigate and compare the effects of two types of proprioceptive exercises and combination of proprioceptive exercises and mental imagery on pain, functional disability and lumbar proprioception in women with non-specific chronic low back pain. Subjects voluntarily participated in this study and were randomly divided into three groups of proprioceptive exercises and combination of proprioceptive exercises and mental imagery, and the control group. Two training groups performed their exercise protocol for 6 weeks. Pre-test and post-test of pain severity, functional disability and lumbar proprioception were assessed by visual analogue scale of pain (VAS), the Oswestry disability Index questionnaire and 30 degree lumbar flexion, respectively. The results showed that all three variables of pain intensity, functional disability and proprioception were significantly different in pre-test and post-test in comparing the exercise group, combination group and the control group. But the difference between the exercise group and combination group was not significant. According to the results of the present study, despite the slight differences in the averages, both exercise protocols had similar effects on pain relief and functional disability, and lumbar proprioception. It can be stated that mental imagery exercises affect the variables of pain and functional disability, and lumbar proprioception so as to active exercises do. Therefore, patients with nonspecific chronic low back pain are advised to use mental imaging exercises along with other therapeutic exercises to improve the disease.

    Keywords: Proprioception, Mental Imaging, Nonspecific chronic Low Back Pain, Functional Disability, Pain
  • Effat kamaei *, lena motalebi Pages 57-62
    Introduction and goal

    Research shows that physical activity can reverse an inflammatory condition. In this regard, the aim of this study was to investigate the effect of a high-intensity training session on inflammatory factors (IL-6, IL-10, TNFα) of professional and non-professional futsal players.

    Methodology

    The participants of the present study included 9 professional and 9 non-professional futsal players who were purposefully selected. At first, the amount of inflammatory factors (IL-6, IL-10, TNFα) of the groups was measured, then high-intensity exercises were applied through the Bruce protocol to cause contusions. Also, IL-6, IL-10, TNFα levels were measured and data were recorded in 4 sessions immediately, 24, 48 and 72 hours after the exercise program. Finally, the combined analysis of variance test was used to analyze the data and to see the differences between groups and stages, Tukey and Bonferroni follow-up test were used, respectively.

    Results

    The results showed that participants in both groups showed a significant increase in levels of inflammatory factors (IL 6, IL 10, TNFα) immediately, 24, 48 and 72 hours after exercise compared to before exercise. Also, a significant increase in each stage compared to the previous stages up to 48 hours after training was shown, but in 72 hours after training, a significant decrease was seen compared to 48 hours after training.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that high-intensity exercise increases inflammatory indicators in athletes with different levels of physical fitness.

    Keywords: High-intensity exercise, inflammation, delayed contusion, futsal
  • Farzaneh Oveysi Sani, Mohammad Keshtidar *, Mahdi Talebpour Pages 65-75

    The aim of this study was to identify and rank the factors hindering the development of startups of physical education students in Khorasan Razavi province. This research was applied in terms of purpose and part of analytical exploratory research; On the other hand, due to its qualitative and quantitative nature, it is part of mixed research. The statistical population of this research in the qualitative and quantitative part consisted of faculty members in the field of physical education in Khorasan Razavi province, undergraduate and graduate students in the field of physical education and managers of startups and sports app stores in Khorasan Razavi. The sampling method in the qualitative part was snowball and 13 interviews were conducted to saturate the data. In the quantitative part, the sampling method was available and 108 people answered the questionnaire completely. Foundation data theory and Glaser method were used to analyze qualitative data and structural equation modeling was used using Smart Payals software for confirmatory factor analysis. Findings showed that there are 5 general factors as a deterrent to startups of physical education students, which include individual factors, non-operational literacy, economic barriers, structural barriers and weakness of the physical education education system. The results of confirmatory factor analysis showed that the research model has a good fit and all paths are significant and also the normalized score of the individual variable is higher than other components.

    Keywords: Deterrents, Development, Startup, Physical Education, Khorasan Razavi Province
  • Mahdi Fahimi *, Melinaz Rahman Gholhaki Pages 77-87

    The aim of study was finding the most efficient training with emphasis on developing sport skills. The 120 boys 10-12 years grade 3th to 5th Qom city selected and randomly were divided into four groups of volleyball, soccer, basketball deliberate practice and deliberate play. All of the subjects received pre-test and post-test AAHPERD volleyball, soccer and Basketball sport skills test. They performed their training program for16 weeks and 3sessions per week and 90minutes each session. For data analysis, due to normality of the data, and MANOVA and Tukey post hoc test were used for intra-group and inter-group comparison. The results showed that compared four groups, deliberate play had improved volleyball, soccer and Basketball skills. volleyball and soccer deliberate practice can be improved soccer dribble skill and control dribble and defensive movement basketball skills. basketball deliberate practice did not improve the others soccer and volleyball skills. The results showed that deliberate play as deliberate exercise can cause the development of athletic skills by developing the general cognitive and physiological skills and providing a rich environment for children and partly replaced the deliberate practice.

    Keywords: deliberate practice, deliberate play, specialization, Diversification, sport skills
  • Mahnaz Golgoli, Mohammad Keshtidar *, Zahra Sadat Mirzazadeh Pages 89-100

    Entrepreneurial ecosystem refers to elements, individuals, organizations or institutions that can act as a stimulus or obstacle to entrepreneurship (Ghambar Ali, 2014). Therefore, the purpose of this study is to identify and level the dimensions of sports entrepreneurship ecosystem in Khorasan Razavi province based on the structural-interpretive approach (ISM). The present research is of qualitative research in terms of nature and purpose, qualitative research in terms of data search and descriptive-analytical in terms of data analysis method. Using in-depth and semi-structured interviews, the statistical sample was asked to answer the interview questions based on the dimensions and indicators of the dimensions of the sports entrepreneurship ecosystem of Khorasan Razavi province. Sampling in this part of the study was purposeful and 15 people from the research community were selected as the research sample in this section. Finally, using the Mikmak analysis method, a diagram of penetration power and dependence of structural-interpretive components was determined. Finally, 28 indicators were identified under a set of six dimensions, which included market, culture, support, human capital, financial capital and politics. The dimensions of the market and human capital affect each other in the first level and bilaterally, and then human capital, support, politics and culture are in the second to fifth levels. For successful entrepreneurs, it is necessary to pay attention to all factors, and a successful ecosystem is an ecosystem that pays attention to all dimensions, but some factors have a higher priority based on the specified leveling.

    Keywords: Sports Entrepreneurship, Entrepreneurship ecosystem, Financial Resources, Structural-Interpretive Approach