فهرست مطالب
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دهم شماره 2 (بهار 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/04/27
- تعداد عناوین: 16
-
-
صفحات 123-132مقدمه
با توجه به افزایش شیوع سنگ کلیه اطفال در چند دهه اخیر و افزایش بار بهداشت عمومی و عوارض نگران کننده ی سنگ کلیه در این سنین و ارتباط محسوس سطح 1 و 25 دی هیدروکسی ویتامین دی و کلسیم پلاسما این مطالعه کوتاه مدت 6 ماهه با هدف بررسی تاثیر سطح ویتامین دی بر روی سنگ کلیه کودکان زیر 18 سال انجام شد.
روش بررسیمطالعه حاضر از نوع توصیفی است که به روش مقطعی انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کودکان مبتلا به سنگ کلیه است. تعداد نمونه مورد نیاز پژوهش 60 نفر از کودکان بود که به دو گروه مورد 30 نفر از کودکان دارای سنگ کلیه و گروه شاهد 30 نفر کودک سالم (بدون سنگ کلیه) تقسیم شدند. اطلاعات ضروری بیماران شامل: مشخصات فردی، تاریخچه، نتیجه آزمایش های ضروری از پرونده بیماران استخراج شد سپس موارد لازم وارد چک لیست از پیش طراحی شده شد.داده ها بعد از جمع آوری و کنترل در محیط نرم افزار spss(17) و ترسیم جداول و شاخص ها تحت تجزیه وتحلیل توسط آزمون ضریب همبستگی پیرسون وآنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه قرار گرفت.
یافته هامیانگین ویتامین دی، کلسیم سرم و کلسیم ادرار در بیماران به ترتیب 06/20±56/48، 65/0±65/9 و 56/59±28/102 میلی گرم در دسی لیتر بود.از نظر توزیع جنسیتی، 7/58 درصد بیماران (27=n) پسر و 3/41 درصد (19=n) دختر بودند.از نظر توزیع جنس سنگ، 2/52 درصد بیماران (24=n) دارای سنگ اگزالاتی، 1/26 درصد بیماران (12=n) دارای سنگ فسفاتی و 7/21 درصد (10=n) دارای سنگ اوریکی بودند.از نظر توزیع علایم، 2/15 درصد بیماران (7=n) دارای درد، 9/10 درصد بیماران (5=n) دارای هماچوری و 9/73 درصد (34=n) بدون علایم بودند.از نظر همبستگی سطح ویتامین دی، سطح کلسیم ادرار و سرم نتایج فقط بین سطح ویتامین دی با سطح کلسیم سرم یک همبستگی معنی دار معکوس وجود داشت یعنی با افزایش یکی مقادیر دیگری 36 صدم واحد کاهش یافت (014/0=p).
نتیجه گیریبراساس این مطالعه سنگ دستگاه ادراری درکودکان پسر زیر 18 سال شایعتر بود. مقادیر ویتامین دی، کلسیم ادرار و سرم با جنس سنگ در ارتباط نیست. همچنین دختر یا پسر بودن نیز در جنس سنگ تاثیری نشان نداد.
کلیدواژگان: سنگ کلیه، کودکان، ویتامین D -
صفحات 133-136
جابه جایی کروموزومی متقابل (balanced reciprocal translocation) با کاهش باروری، افزایش خطر سقط خودبه خودی و یا کاریوتایپ نامتعادل در فرزندان افراد مبتلا همراه است. در این مقاله، به گزارش وراثت یک جابه جایی بین کروموزوم های 12 و 16 در خانواده ای با سابقه پنج حاملگی پوچ (Blighted ovum) و تولد فرزندی با سه رده سلولی با ژنوتیپ های متفاوت می پردازیم. کاریوتایپ والدین نشانگر جابه جایی متقابل هتروزیگوت در پدر به صورت 46, XY.t (12; 16)(q24.12; p13.2) بود. جابه جایی t (12; 16) می تواند با از دست رفتن جنین همراه باشد و سقط های مکرر خانواده می تواند به آن نسبت داده شود. این یافته ها می تواند به عنوان ابزاری موثر برای مشاوره ژنتیک و راهنمایی جهت بارداری های بعدی به کار گرفته شود.
کلیدواژگان: موزائیسم در جنین، جابه جایی کروموزومی والدین، جابه جایی کروموزومی متقابل، سقط مکرر -
صفحات 137-142مقدمه
باکتری استافیلوکوک اوریوس از عوامل مهم عفونت های شدید در بیمارستان و جامعه بوده و میتواند باعث مورتالیتی و موربیدیتی قابل توجهی در بیماران گردد. در این مطالعه الگوی حساسیت و مقاومت استافیلوکوکوک های اوریوس نسبت به آنتی بیوتیکهای رایج، با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن، تعیین MIC (Minimal-inhibitory concentration) با نوار E-test ((epsilometer test و D-test(تست بررسی مقاومت در برابر القای کلیندامایسین در استافیلوکوکوس اوریوس) مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسیاین پژوهش که بر روی 66 نمونه بالینی استاف اوریوس جمع آوری شده از بخش های مختلف بیمارستان آیت الله موسوی زنجان به مدت یک و نیم سال انجام گرفت در ابتدا با روش دیسک دیفیوژن حساسیت، مقاومت و حد واسط بودن استافیلوکوک های اوریوس نسبت به آنتی بیوتیکهای سفازولین، کلوگزاسیلین، وانکومایسین، کلیندامایسین، اریترومایسین و کوتریموکسازول تعیین گردید. در مواردی که استاف اوریوس به کلیندامایسین حساس ولی نسبت به اریترومایسین مقاوم بود، جهت بررسی مقاومت القایی به کلیندامایسین، D-Test نیز به عمل آمد. همچنین فراوانی استاف اوریوس مقاوم به متی سیلین علاوه بر روش دیسک دیفیوژن با روش MIC نیز تعیین شد.
نتایجاز 66 نمونه جمع آوری شده در طی یک ونیم سال، تمام نمونه ها به ونکومایسین حساس بودند. میزان حساسیت به کوتریموکسازول 9/90%، سفازولین 4/86%، کلیندامایسین 8/81%، کلوگزاسیلین 2/71%، بود. D-Test نیز در 5/5 درصد نمونه ها مثبت بود. فراوانی استاف اوریوس مقاوم به متی سیلین در هر دو روش E-test و دیسک دیفیوژن مساوی با 8/28 درصد تعیین شد. بیشترین میزان مقاومت مربوط به بخش ICU بود که 2/31 درصد موارد را تشکیل میداد.
بحث و نتیجه گیریدراین مطالعه مقاومتهای آنتی بیوتیکی در کل نسبت به اغلب مراکز شیوع کمتری داشت که میتواند بخاطر فراوانی بیشتر نمونه های زخم که درصد مقاومت کمتری داشتند و یا بخاطر اجتناب از تجویز آنتی بیوتیکهای وسیع الطیف و مصرف مناسب تر آنتی بیوتیکها در بخشهای مختلف غیراز بخشهای مراقبت ویژه باشد. همچنین بر اساس روش D-Test مقاومت القایی قابل توجهی به کلیندامایسین در مرکز ما وجود نداشت بنابراین میتوان از این دارو در صورت حساس بودن ارگانیسم، براحتی استفاده نمود.
کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، حساسیت آنتی بیوتیکی، E-test، D-test -
صفحات 143-152زمینه و هدف
زندگی انسان همواره با بحران ها و آسیب های زیادی همراه است. ضربه یا آسیب، حادثه ای است که می تواند چالشی جدی برای فرد ایجاد کند. هدف از این پژوهش، ارایه الگوی ساختاری پیش بینی رشد پس از آسیب براساس ویژگیهای شخصیتی با میانجیگری تابآوری در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
مواد و روش هاطی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، 200 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین تهران و مجتمع امام علی دانشگاه علوم پزشکی البرز به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و از نظر ویژگیهای شخصیتی، تاب آوری و رشد پس از آسیب مورد آزمون قرار گرفتند.
یافته هاداده ها با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری تحلیل شد. در این مدل سه متغیر پیش بین (برونگرایی، گشودگی به تجربه و وظیفه شناسی)، یک متغیر میانجی (تاب آوری) و یک متغیر ملاک (رشد پس از آسیب) وجود دارد. اثرات مستقیم و غیرمستقیم در این مدل به صورت متفاوت نشان داده شدهاند. برخی از ضرایب در سطح اطمینان 99% معنادار هستند برخی از ضرایب در سطح اطمینان 95% معنادار نشدهاند (سطح معناداری بیشتر از 05/0 شده است). نتایج نشان داد برونگرایی، بیشترین تاثیر را بر تابآوری و گشودگی به تجربه، کمترین میزان تاثیر را داشته است. همچنین، تابآوری بیشترین تاثیر را بر رشد پس از آسیب داشته است.
نتیجه گیریتاب آوری، برونگرایی و وظیفهشناسی را میانجیگری میکند. برونگرایی و وظیفه شناسی بر رشد پس از آسیب تاثیر دارند.
کلیدواژگان: تاب آوری، رشد پس از آسیب، سرطان پستان، ویژگی های شخصیت -
صفحات 153-164زمینه و هدف
مهارکننده های هیستون داستیلازی اثرات حفاظت کننده عصبی در ترمیم ضایعات ایسکمیک مغزی دارند. پژوهش حاضر، اثر سدیم بوتیرات را به عنوان یک مهارکننده هیستون داستیلازی بر آسیب سلولی و تراکم نورونی/دارک نورونی هیپوکامپ در مدل موش صحرایی ایسکمی هایپوکسیک مغزی (HI) مورد بررسی قرار می دهد.
مواد و روش هادر این تحقیق تجربی، 40 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار (با وزن 10±210 گرم) به صورت تصادفی در چهار گروه کنترل، HI+NS، HI+SB150 و HI+SB300 گروه بندی شدند. جهت القای مدل HI، پس از انسداد کامل شریان کارویید چپ، حیوانات یک ساعت در محفظه القای هیپوکسی (حاوی 6/7 درصد اکسیژن) قرار گرفتند. 24 ساعت پس از جراحی، سدیم بوتیرات با دوزهای 150 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان به مدت یک هفته به صورت درون صفاقی تزریق گردید. سپس، به مطالعه هیستوپاتولوژیک هیپوکامپ پرداخته شد. دانسیته سلولی و دارک نورونی در نواحی CA1، CA2، CA3 و ژیروس دندانه ای به روش استریولوژیک ارزیابی شد.
نتایجآسیب سلولی به همراه افزایش تعداد دارک نورون ها در نواحی مختلف هیپوکامپ در گروه HI+NS نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0˂p). این در حالی است که تیمار با سدیم بوتیرات به صورت وابسته به دوز سبب کاهش آسیب سلولی و افزایش دانسیته نوررونی در هر 4 ناحیه مختلف هیپوکامپ گردید (05/0˂p).
نتیجه گیریسدیم بوتیرات با اثرات حفاظت کننده عصبی از آسیب نورونی هیپوکامپ و تولید نورون های آپوپتیک در مدل ایسکمی هایپوکسیک مغزی جلوگیری به عمل می آورد.
کلیدواژگان: سدیم بوتیرات، هیپوکامپ، ایسکمی مغزی، موش صحرایی -
صفحات 165-172زمینه و هدف
سرطان معده یکی از مهم ترین و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در دنیاست. ارتباط فلزات سنگین با برخی از سرطان ها اثبات شده ولی ارتباط این فلزات با آدنوکارسینوم معده هنوز به طور کامل شناخته نشده است. در این مطالعه سطح سرمی 4 فلز سنگین شامل سرب، روی، مس و کادمیوم در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده با گروه کنترل مقایسه شده است.
مواد و روش هادر مجموع 114 نفر شامل 60 بیمار که از بیماران بستری در بخش آنکولوژی بیمارستان ولیعصر بودند و تشخیص آدنوکارسینوم معده برای آنان مسجل شده بود و 54 شاهد که از بیماران بستری در بخش چشم یا سایر بخش های غیرمرتبط بیمارستان ولیعصر(عج) بودند، در این مطالعه شرکت کردند. پس از اخذ خون از شرکت کنندگان و آماده سازی نمونه ها، غلظت سرمی 4 فلز سنگین شامل سرب، روی، مس و کادمیوم با استفاده از روش پلاروگرافی اندازه گیری شد و نتایج حاصل از آن وارد نرم افزار SPSS شد و مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته هادر این مطالعه میانگین سطح سرمی مس در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده به طور معناداری بالاتر از گروه شاهد بود (P-Value=0.04). اختلاف سطح سرمی سه فلز دیگر در افراد بیمار و شاهد به لحاظ آماری معنادار نبود، هرچند که میانگین سطح سرمی روی و مس در گروه بیماران بالاتر از افراد سالم بود.
نتیجه گیریبا توجه به این مطالعه می توان مس را به عنوان یک کارسینوژن احتمالی درآدنوکارسینوم معده در نظر گرفت اما برای تعیین اثر قطعی این فلزات نیاز به مطالعات با تعداد شرکت کنندگان بیشتر می باشد. ضمنا باتوجه به افزایش تمایل مردم نسبت به استفاده از ظروف مسی، باید هشدارهای لازم به لحاظ احتمال کارسینوژن بودن مس به جامعه داده شود.
کلیدواژگان: آدنوکارسینوم معده، روی، سرب، کادمیوم، مس -
صفحات 173-184
اصطلاح "میدانهای الکترومغناطیسی " (EMF) ترکیبی از میدانهای الکتریکی و مغناطیسی هستند که به عنوان روشی تشخیصی و همچنین یک ابزار درمانی با مزایای فراوان مانند سهولت در انجام، عدم دردناکی و کنترل پذیری بسیار مناسب است که امروزه کاربرد فراوانی در پزشکی بازساختی و درمان سرطان یافته است. علاوه بر ارگان هایی مانند عصب، قلب و استخوان که دارای عملکرد الکتریکی هستند، وجود ذرات باردار الکتریکی درون سلول ها سبب ایجاد میدان الکترومغناطیسی داخلی می گردد. این میدان می تواند تحت میدان الکترومغناطیسی خارجی تحت تاثیر قرار بگیرد و سبب ایجاد اثرات درمانی گردد. اثرات درمانی آن به کاربردهای میدان الکترومغناطیسی به عنوان ابزاری تحریکی برای القای اثرات مختلف بیولوژیکی روی سلول ها مانند ایجاد تغییر در تکثیر سلولی، تمایز، چرخه سلولی، آپوپتوز، تکثیرDNA، بیان سایتوکاین و موارد دیگر مربوط می شود. همچنین درمان ترکیبی با میدان الکترومغناطیسی به همراه سایر درمان های فیزیکی مانند رادیوتراپی و حتی درمان سیستمیک نظیر شیمی درمانی مهمترین رویکردهای استفاده از میدان الکترومغناطیسی در درمان سرطان است. میدان های الکترومغناطیسی می تواند سبب تکثیر و تمایز سلول های بنیادی و تعدیل سیستم ایمنی گردد که نقش موثری در درمان بیماری های التهابی و پزشکی بازساختی دارد. همچنین این حوزه با توجه به مزایای بسیار نظیر غیرتهاجمی بودن عملکرد انتخابی و نیز سهولت استفاده و همچنین قیمت مناسب می تواند افق های نوینی را در درمان سرطان ایجاد کند.
کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، پزشکی بازساختی، سلول های بنیادی، درمان سرطان، تحریک بیوفیزیکی -
صفحات 185-195زمینه و هدف
تاثیر بازیابی تعاملی اطلاعات در بهبود فرآیند آموزش و توانمندی اعضای هیات علمی در زمینه های تدریس و پژوهش سبب تحقق هر چه بیشتر رسالت و اهداف گسترده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می گردد. در پژوهش حاضر به آزمون و اعتباریابی مدل نقش بازیابی تعاملی اطلاعات در توانمندی روانشناختی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز پرداخته شده است.
مواد و روش هااین پژوهش، مطالعه ای کاربردی و از نوع توصیفی -پیمایشی بود و نمونه آماری شامل 120 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1397 بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه محقق ساخته توانمندی روانشناختی و پرسش نامه محقق ساخته بازیابی تعاملی اطلاعات بود. گزاره ها براساس مقیاس لیکرت امتیاز داده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از بسته نرم افزاری SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که بازیابی تعاملی اطلاعات در توانمندی روانشناختی اعضاء هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز تاثیر مثبت و معناداری دارد.
نتیجه گیریبا توجه به اهمیت توانمندی مدرسین و پیشبرد کیفیت آموزش، بازیابی تعاملی اطلاعات می تواند مهارت های پایه ای کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار داده و تقویت نماید و در یک محیط فراگیر محور، سبب ارتقا گردد.
کلیدواژگان: بازیابی تعاملی اطلاعات، توانمندی روانشناختی، اعضای هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی البرز -
صفحات 196-205زمینه و هدف
زنان سرپرست خانوار از جمله اقشار مهم، حساس و آسیب پذیر در جامعه هستد که وضعیت سلامت آنها در جهت ایجاد امکانات، تسهیلات و سیاستگذاری ها مهم است. هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط بین سبک زندگی سلامت محور و سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین شهر کرج در سال 1398 بود.
مواد و روش ها160 نفر از زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین شهر کرج، به روش نمونه گیری طبقه بندی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار تحقیق، پرسشنامه استاندارد سلامت اجتماعی و سبک زندگی سلامت محور بود. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون چندگانه با سطح معنی داری کمتر از 5 درصد بوسیله نرم افزار آماری Spss 22.0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هانتایج نشان داد که بین سبک زندگی سلامت محور و سلامت اجتماعی در زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین، رابطه ای مستقیم و معنی دار وجود دارد (r=0.33, P-Value<0.01). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین زیرمقیاس های سبک زندگی سلامت محور، روابط بین فردی (B=0.31, P-Value=0.01) و سپس مسئولیت پذیری (B=0.27, P-Value=0.004)، بیشترین تاثیر را روی سلامت اجتماعی داشتند. میزان تحصیلات زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین با سبک زندگی سلامت محور(r=0.20, P-Value=0.01) و همچنین میزان سلامت اجتماعی آنان رابطه مستقیم معناداری داشت (r=0.18, P-Value=0.025).
نتیجه گیریسبک زندگی سلامت محور خصوصا زیرمقیاس روابط بین فردی، روی سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین تاثیر دارد. با توجه به اینکه میزان تحصیلات در زنان سرپرست خانوار حاشیه نشین خیلی پایین بود، توصیه می شود که در این مناطق، به مسئله آموزش خصوصا یادگیری مهارت های فردی و اجتماعی بیشتر توجه شود.
کلیدواژگان: حاشیه نشینی، زنان سرپرست خانوار، سبک زندگی سلامت محور، سلامت اجتماعی -
صفحات 206-214
ایکتیوزیس دلقکی شدیدترین شکل ایکتیوز مادرزادی همراه با علایم بالینی پوست شاخی و ضخیم شده در تمام بدن می باشد. شاخی شدن اپیدرم پوست در این اختلال ضعف عملکردی سد دفاعی و مستعد شدن نوزاد برای دهیدراتاسیون و عفونت را به دنبال دارد. در این مقاله یک مورد نوزاد ترم پسر مبتلا به ایکتیوزیس دلقکی حاصل زایمان طبیعی، از یک مادر 29 ساله گزارش می شود. در معاینه اولیه صورت گرفته توسط پزشک اطفال، پوست ضخیم همراه با شکاف های عمیق عرضی و هیپرکراتینیزاسیون مشاهده شد و دستور ترخیص نوزاد مبتلا به دلیل عدم وجود اختلال تنفسی و برقراری ضربان قلب، داده شد.
کلیدواژگان: ایکتیوزیس دلقکی، هیپرکراتینیزاسیون، ایکتیوز -
صفحات 211-216مقدمه
پارگی رحم هنگام بارداری یک عارضه کشنده بوده که با عوارض شدیدی همراه است. شیوع پارگی رحم هنگام بارداری در افرادی که اسکار رحمی نداشته اند و به خصوص در افراد نولی پار و بدون عامل خطر بسیار نادر است. از جمله عوامل خطر پارگی رحمی در خانم های بدون سابقه اسکار می توان به مانورهای مامایی، پاریته بالا، چندقلویی، داروهای یوتروتونیک و تروما نام برد.
معرفی بیماربیمار خانم 23 ساله، گراوید اول، حاملگی ترم، با شکایت انقباضات رحمی به بخش زایمان مراجعه می نماید. در معاینه اولیه: دیلاتاسیون cm5-4، افاسمان:50%، جایگاه 2- ، FHR:145 می باشد. در دیلاتاسیون و افاسمان کامل، به علت خستگی و عدم همکاری مادر در مرحله دوم زایمان، فشار بر روی فوندوس رحمی انجام گردید. بعد از پنج دقیقه، نوزاد آغشته به خون با آپگار پایین (4/3) و وزن 3500گرم به دنیا آمد. بعد از زایمان، جفت و ضمایم کامل خارج گردید. خونریزی بعد از زایمان شدید بوده که سرویکس چک گردید و سالم بوده است. عوامل یوتروتونیک جهت کنترل خونریزی تجویز گردید که موثر نبوده، ماساژ رحمی دو دستی داده شد. بیمارآژیته بوده از درد تیز و برنده در ناحیه شکم شکایت دارد. کوراژ گردید و در کوراژ بقایای رحمی نداشته ولی مشکوک به پارگی رحم بوده است. بیمار به اتاق عمل منتقل گردید. در لاپراتومی پارگی رحم در محل فوندوس و تنه رحم مشهود بود که ترمیم رحم توسط متخصص زنان صورت گرفته شد و بیمار 72 ساعت بعد از عمل جراحی با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص گردید.
نتیجه گیریدر برخی از در بیماران با فشار فوندال همراه با عوارض مادری و نوزادی مانند آپگار پایین، پارگی های درجه بالا، پارگی رحم و پارگی دهانه رحم بوده است. اگر چه گاهی فشار فوندال ممکن است به مادر در تولد سریع نوزاد کمک کند اما با توجه به عوارض بالای آن توصیه به عدم بکارگیری آن می شود.
کلیدواژگان: خونریزی بعد از زایمان، پارگی رحم، حاملگی -
صفحات 217-222مقدمه
خونریزی بعد از زایمان یکی از سه علت اصلی مرگ و میر مادران می باشد. آتونی مسیول 90-75 درصد موارد خونریزی بعد از زایمان است. اخیرا استفاده از ترانگزامیک اسید در کاهش خونریزی پس از زایمان توجه محققین را به خود جلب کرده است. ترانگزامیک اسید (TXA) مهار کننده فیرینولیز است و سال هاست که جهت کاهش خونریزی اعمال جراحی پیوند عروق کرونر، اسکولیز و همچنین جهت درمان متروراژی از آن استفاده می شود.
معرفی بیماربیمار خانم 24 ساله، حاملگی دوم، با شکایت کاهش حرکات جنین و کاهش حجم مایع آمنیوتیک و سن حاملگی ترم، در بخش زایمان بستری گردید. جهت القای زایمان از شیاف میزوپروستول استفاده گردید. زایمان طبیعی با نوزاد 3100گرم و آپگار10/9 انجام گردید. بعد از خروج جفت، رحم شل و آتونیک بوده و خونریزی در حد شدید بود. کوراژ انجام گردید و رحم فاقد بقایا بوده است. جهت کنترل خونریزی از داروهای یوتروتونیک نظیر آمپول سنتوسینون، آمپول مترژن و میزوپروستول استفاده گردید، ماساژرحمی دو دستی انجام گردید اما موثر نبود و همچنان خونریزی فعال وجود داشت و رحم آتونیک بود، سپس از آمپول ترانگزامیک اسید جهت کنترل خونریزی استفاده گردید. 10 دقیقه بعد از تزریق IV آمپول ترانگزامیک اسید رحم کنتراکته و خونریزی بیمار نرمال گردید.
نتیجه گیریبا توجه به مقرون به صرفه بودن داروهای ترانگزامیک اسید و عدم احتمال سوء استفاده از آن ها جهت سقط های غیرقانونی در مقایسه با پروستاگلاندین می توان از آن در جهت کنترل خونریزی بعد از زایمان استفاده نمود.
کلیدواژگان: آتونی، ترانگزامیک اسید، خونریزی بعد از زایمان -
صفحات 223-232مقدمه و هدف
پره اکلامپسی یک بیماری جدی با واسطه مکانیسم های التهابی بوده که حدود 8% از تمام بارداری ها را تحت تاثیر خود قرار میدهد. براساس یافته های مطالعات اخیر، زنان با کمبود ویتامین D در ریسک بالاتری از بروز پره اکلامپسی قرار دارند. هدف این مطالعه بررسی سطح ویتامین Dو پروتئین واکنشی Cو جستجوی نقش و ارتباط آنها با یکدیگر در بروز پره اکلامپسی میباشد.
مواد و روش ها55 بیمار پره اکلامپسی و 55 بیمار با بارداری طبیعی انتخاب شدند. 6 سی سی خون وریدی از هر بیمار به منظور اندازه گیری سطح سرمی ویتامین Dو پروتئین واکنشی C به روش الایزا اخذ گردید. داده های مطالعه با استفاده از آزمون t مستقل، آزمون مان- ویتنی، مجذور کای و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته هابیماران پره اکلامپسی در مقایسه با بیماران با بارداری طبیعی به شکل معنا داری دارای سطح پایین تری از ویتامین D بودند (به ترتیب 61/7 ± 73/13 و 58/6 ± 90/18باP value <0.001). سطح پروتئین واکنشی C نیز به شکل معنا داری در بیماران پره اکلامپسی نسبت به بیماران با بارداری طبیعی بالاتر بود (به ترتیب 24/5 ± 65/6 و 23/3 ± 48/3 باP value = 0.001). این اختلاف همچنان پس از تعدیل بر اساس سن و شاخص توده بدنی مادر معنی دار باقی ماند (نسبت شانس 54/12، فاصله اطمینان 95/154 - 03/1 با P=0.047).
نتیجه گیرینتایج حاصل از این مطالعه بیانگر ارتباط معنی دار کمبود ویتامین D و شرایط التهابی با پره اکلامپسی بوده و تایید کننده فرضیه نقش کمبود کمبود ویتامین D به عنوان ریسک فاکتور در بروز این بیماری در یک بستر التهابی میباشد.
کلیدواژگان: ویتامین D، بارداری، پره اکلامپسی، پروتئین واکنشی C -
صفحات 233-240زمینه و هدف
این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط بر انجام رفتار غربالگری پیشدیابت براساس الگوی انگیزش حفاظت در کارمندان چاق و دارای اضافه وزن اداره آموزش و پرورش کرج انجام شد.
مواد و روشهاروش پژوهش، از نوع توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری، شامل کارمندان چاق و دارای اضافه وزن ادارات آموزش و پرورش کرج که دیابت نداشته باشند، میباشد. روش نمونهگیری، بصورت در دسترس و از بین جامعه آماری تعداد 350 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و تحلیلی (آزمون تی و مدل رگرسیون) صورت گرفت.
یافتههانتایج نشان دادکه 6/58 نمونهها مرد و 3/38 درصد نمونهها اقدام به انجام آزمایش کردهاند. آزمون تی مستقل اختلاف معنیدار را بین میانگین نمرات حساسیت درک شده، ترس، هزینه پاسخ و پاداش دو گروه انجام آزمایش و عدم انجام آزمایش نشان داد و سه متغیر پیشبینی به لحاظ آماری توان تبیین متغیر ملاک را داشتهاند (حساسیت درک شده-هزینه پاسخ-پاداش). سطح معناداری بدست آمده برای هر یک از این متغیرها کمتر از (01/0) بوده است (01/0>p). قویترین سازهی تیوری انگیزش حفاظت پیشبینی برای احتمال غربالگری پیشدیابت با انجام آزمایش هموگلوبینHbA1C، حساسیت درک شده بود.
نتیجهگیریبراساس نتایج بدست آمده میتوان نتیجهگیری کرد که تیوری انگیزش محافظت به عنوان یک چارچوب مناسب در پیش بینی رفتار غربالگری دیابت میباشد.
کلیدواژگان: تئوری انگیزش محافظت، پیش دیابت، غربالگری HbA1C، چاقی -
صفحات 241-248مقدمه
اسینتوباکتربومانی به دلیل توانایی بالا درکسب ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی و ایجاد سویه های مقاوم به چند دارو (MDR) اهمیت ویژه ای دارد. امروزه پمپ های افلاکس فعال به عنوان یکی از مهمترین مکانیسم های مقاومت ذاتی و اکتسابی آنتی بیوتیکی در باکتری ها مطرح شده اند. هدف از این تحقیق بررسی بیان فنوتیپی و ژنوتیپی پمپ افلاکس سویه های بالینی اسینتوباکتر بومانی مقاوم به سیپروفلوکساسین و جنتامیسین می باشد.
روش کار28سویه اسینتوباکتر بومانی از نمونه زخم و تراشه بیماران بستری در بیمارستان قلب تهران جدا شد و با آزمون های بیوشیمیایی تشخیص داده شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با روش انتشار دیسک بر اساس استاندارد CLSI تعیین شد. تعیین فعالیت فنوتیپی پمپ افلاکس به روش کارت ویل انجام شد و بعد از تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی میزان بیان ژن های adeA، adeBو abeMبا استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز معکوس بررسی گردید.
نتایجتست تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی در ایزوله های اسینتوباکتر بومانی نشان داد تمام سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، جنتامیسین، تتراسایکلین و ایمیپنم مقاوم بودند. نتایج کارت ویل قبل و بعد از اثر دادن آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین و جنتامیسین یکسان بود. میزان بیان ژنهای مقاومت آنتی بیوتیکی پمپ افلاکسadeA، adeBوabeM حدود 50% مشاهده شد.
نتیجه گیریبررسی نتایج فنوتیپی افلاکس و میزان بیان ژن های پمپ افلاکس نشان داد که بین پمپ افلاکس به روش فنوتیپی و روش مولکولی بیان ژن های adeA، adeBوabeMدر حضور دو آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و جنتامیسین ارتباط معنی داری وجود ندارد.
کلیدواژگان: اسینتوباکتربومانی، مقاومت چند دارویی، ژن ها، سیپروفلوکساسین، جنتامیسین -
صفحات 249-254زمینه و هدف
رابدومیولیز یک سندرم بالینی و بیوشیمیایی است که در برخی از بیماران با مسمومیت حاد شیمیایی و یا دارویی مشاهده میشود. هدف از این مطالعه، بررسی میزان شیوع و عوارض رابدومیولیز در بیماران مسمومیت حاد ناشی از مواد شیمیایی مختلف و یا مصرف بیش از حد دارو میباشد.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی گذشته نگر، کلیه بیماران مبتلا به مسمومیت حاد که بین فروردین تا اخر اسفند سال 1398 در بخش مسمومیت بیمارستان شهیدرجایی کرج تحت درمان قرار بوده و دارای کراتین فسفوکیناز سرم بالای 1000 بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته هااز بین 4190 بیمار بستری شده در بخش مسمومیت در سال 1398، 80 بیمار (%65/3) دچار رابدومیولیز شده بودند. شایع ترین ماده مصرفی در این بیماران اپیوم(%5/32) بود. حدود 60% بیماران کراتین بالا داشته و دچار ARF شده بودند. اما مشکلات تنفسی، کاهش سطح هوشیاری و برادیکاردی در بیماران مبتلا شایع نبود.
بحث و نتیجه گیریبیماران مبتلا به مسمومیت حاد در معرض خطر ابتلا به رابدومیولیز هستند. در این مطالعه شیوع رابدومیولیز در مسمومین مراجعه کننده %65/3 بود که این میزان قابل توجه میباشد. مسمومیت حاد با مواد مخدر (اپیومها) شایع ترین علت رابومیولیز در بیماران دچار مسمومیت میباشد و در بین عوارض، ARF عارضه اصلی آن است.
کلیدواژگان: مسمومیت حاد، نارسایی حاد کلیوی، کراتین کیناز، رابدومیولیز
-
Pages 123-132Introduction
Due to the increasing prevalence of kidney stones in children in recent decades and the increasing public health burden and worrying complications of kidney stones in these ages and the significant relationship between levels of 1,25-Dihydroxyvitamin D and plasma calcium, the aim of this study was to evaluate the effect of vitamin D level on kidney stones in children under 18 years of age.
MethodsThis cross-sectional descriptive study was conducted on 60 children, 30 of whom had kidney stones as a case group and 30 healthy children (without kidney stones) as a control group. Patient information including demographic information, history and results of necessary tests were extracted from patientschr('39') files and the necessary items were entered into a pre-designed checklist. Data were collected and analysed in SPSS software version 17.
ResultsThe mean of vitamin D, serum calcium and urinary calcium in patients were 48.56 ± 20.06, 9.65 ± 0.65 and 102.59 ± 28.56 mg / dl, respectively. In terms of gender distribution, 58.7% of patients (n=27) were boys and 41.3% (n=19) were girls. In terms of stone material distribution, 52.5% of patients (n=24) had oxalate stones, 26.1% of patients (n=12) had phosphate stones and 21.7% (n=10) had uric stones. Regarding symptoms, 15.2% (n=7) of patients had pain, 10.9% (n=5) of patients had hematuria and 73.9% (n=34) were asymptomatic. There was a significant inverse correlation between serum calcium and vitamin D levels (P = 0.014).
ConclusionAccording to this study, urinary tract stones were more common in boys under 18 years of age. Vitamin D, urinary calcium and serum levels, also being a girl or a boy are not related to the material of the stone.
Keywords: Renal Stone, children, Vit D -
Pages 133-136
Reciprocal translocation carriers have reduced fertility, increased risk of spontaneous abortion or unbalanced karyotype in their offspring. Here, we report the inheritance of a translocation between chromosomes 12 and 16 in a family with a history of five consecutive blighted ova and an offspring with three cell lines of different genotypes. We assessed parental karyotypes and identified a heterozygous reciprocal translocation in the father (46, XY.t (12; 16) (q24.12; p13.2)). The t (12; 16) is associated with fetal wastage and may play a role in the etiology of the familychr('39')s miscarriage. These findings can be used as an effective tool for reproductive guidance and genetic counseling.
Keywords: Mosaicism in fetus, Parental translocation, Reciprocal translocation, Recurrent miscarriages -
Pages 137-142Introduction
Staphylococcus aureus is an important cause of severe infections in hospital and community and can cause significant mortality and morbidity in patients. In this study, the susceptibility and resistance pattern of Staphylococcus aureus to common antibiotics was investigated by disk diffusion, MIC (Minimal-inhibitory concentration) determination with E-test and D-test
MethodsThis study was performed on 66 clinical specimens of Staphylococcus aureus from different wards of Ayatollah Mousavi Hospital in Zanjan for one and a half years. Sensitivity, intermediate susceptibility and resistance status of Staphylococcus aureus to antibiotics for cefazolin, cloxacillin, vancomycin, clindamycin, erythromycin and cotrimoxazole were determined by disk diffusion method. In cases where Staphylococcus aureus was susceptible to clindamycin but resistant to erythromycin, a D-Test was also performed to evaluate the inducible resistance to clindamycin. The frequency of methicillin-resistant Staphylococcus aureus in addition to disk diffusion method was also determined by MIC method.
ResultsOf 66 samples collected during one and a half years, all samples were sensitive to vancomycin. The sensitivity to co-trimoxazole was 90.9%, cefazolin 86.4%, clindamycin 81.8%, cloxacillin 71.2%. D-Test was positive in 5.5% of the samples. The frequency of methicillin-resistant Staphylococcus aureus in both E-test and disk diffusion methods was 28.8%. The highest rate of resistance was in the ICU ward (31.2%).
ConclusionIn this study, antibiotic resistance in general was less prevalent than in most other centers, which could be due to the higher prevalence of ulcer samples with lower resistance percentage or to avoid the administration of broad-spectrum antibiotics and more appropriate use of antibiotics in wards (other than intensive care units). Also, according to the D-Test method, there was no significant resistant induction of clindamycin in our center, so it can be used easily if the organism is sensitive.
Keywords: Antibiotic susceptibility, D-test, E-test, Staphylococcus aureus -
Pages 143-152Background
Human life is always accompanied by many crises and injuries. Impact or injury is an incident that can create a serious challenge to the individual. This study aims to present a structural model for predicting post-traumatic growth Inventory based on personality traits mediated by resilience in women with breast cancer.
MethodsThis is a descriptive correlational study in which 200 women diagnosed with breast cancer admitted to Imam Hosein Hospital in Tehran and Imam Ali Hospital Complex of Alborz University of Medical Sciences were selected by convenience sampling method and tested in terms of personality traits, resilience and post-traumatic growth Inventory.
ResultsData were analyzed using structural equation modeling. This model contains three Predictor variable (extraversion, openness to experience, and conscientiousness), one mediating variable (resilience), and one criterion variable (post-traumatic growth Inventory). The results showed different direct and indirect effects of the variables. Some coefficients were significant at 99% confidence level while some others were not significant at 95% confidence level (the level of significance was greater than 0.05). Extroversion and openness to experience had the greatest and least effects on resilience, respectively. Moreover, resilience had the greatest effect on posttraumatic growth.
ConclusionResilience mediates extraversion and conscientiousness. Extraversion and conscientiousness affect post-traumatic growth Inventory.
Keywords: Breast Cancer, Personality Traits, Post-Traumatic Growth Inventory, Resilience -
Pages 153-164Introduction and aim
Histone deacetylase inhibitors (HDACi) have neuroprotective effects on amelioration of cerebral ischemic injuries. This study was investigated the effects of sodium butyrate (SB) as a HDACi hippocampal cell damage and neuronal/dark neuronal density in a rat cerebral hypoxic ischemia (HI) model.
Materials and MethodsIn this experimental study, 40 male Wistar rats (weight: 210±10 gr) were randomly divided into 4 groups; control, HI+NS, HI+SB150 and HI+SB300. To induce The HI model after complete occlusion of the left carotid artery, animals were placed in a hypoxic chamber (containing 7.6% oxygen) for one hour. Twenty-four hours after surgery, SB was injected intraperitoneally for one week at doses of 150 and 300 mg / kg body weight. Then, the hippocampus was histopathologically studied. Cell density and neuronal dark density in the CA1, CA2, CA3 and dentate gyrus subareas were assessed by stereological method.
ResultsCell damage with increased dark neurons was observed in the different subareas of hippocampus in HI+NS group compared with the control group (p˂0.05). However, treatment with SB dose-dependently reduced cell damage and increased neuronal density in all four different hippocampal subareas (p˂0.05).
ConclusionSB with its neuroprotective effects suppresses hippocampal neuron damage and production of apoptotic neurons in the cerebral HI model.
Keywords: Sodium butyrate, Hippocampus, Brain Ischemia, Rat -
Pages 165-172Background
Gastric cancer is an important, prevalant and second most fatal cancer in the world. Previous studies show heavy metals have various roles in human health. Heavy metals are known to be associated with various cancers but their function in gastric adenocarcinoma is unclear. In this study we examined serum level of these metals in gastric adenocarcinoma patients compared to control group.
MethodIn total, 114 subjects (54 controls and 60 cancer patients) were included in this study. We took blood samples from 60 known cases of gastric adenocarcinoma hospitalized in oncology Ward of Valiaasr Hospital and 53 none cancerous patients hospitalized in other wards of the Valiasr hospital, as control group. After sample preparation, serum concentration of Zinc, Cadmium, Lead and Copper were determined by polarography and the obtained data were analyzed by SPSS software.
ResultsSerum level of Copper was significantly higher in patients with gastric adenocarcinoma compared to control group (P-Vlue= 0.04). No significant differences were found in serum level of zinc, lead and cadmium in gastric adenocarcinoma patients compared to control group (P-Value > 0.05), however the mean concentration of zinc and Lead were higher in cancerous patients.
ConclusionFindings in this study appear to support that Copper overload may be risk factor of Gastric Adenocarcinoma but to find out the exact roles of theses heavy metals, more extended studies are needed. Recently, tendency to use copper containing dishes has been increased in our society, so necessary warnings should be given to the community as to the possible carcinogenicity of copper.
Keywords: Gastric Adenocarcinoma, Zinc, Lead, Cadmium, Copper -
Pages 173-184
The term "electromagnetic fields" (EMF) is a combination of electric and magnetic fields as a diagnostic method as well as a therapeutic tool with many advantages such as ease of operation and painlessness, very controllable, which today has found wide application in regenerative medicine and also cancer treatment. In addition to organs such as nerves, hearts, and bones that have an electrical function, the presence of electrically charged particles inside the cells creates an internal electromagnetic field. This field can be affected by the external electromagnetic field and cause therapeutic effects. Its therapeutic effects relate to the applications of the electromagnetic field as a stimulus to induce various biological effects on cells, such as altering cell proliferation, differentiation, cell cycle, apoptosis, DNA proliferation, cytokine expression, and more. Also, combination therapy by the electromagnetic field, along with other physical therapies such as radiotherapy and even systemic therapy such as chemotherapy, are the most important approaches to using the electromagnetic field in the treatment of cancer. Subsequently, Electromagnetic fields can lead to the proliferation and differentiation of stem cells and the modulation of the immune system, which plays an important role in the treatment of inflammatory disease and regenerative medicine treatments. Also, this field can create new horizons in cancer treatment due to its many advantages such as being a non-invasive, selective function, and ease of using and as well as affordability.
Keywords: Electromagnetic Field, Regenerative Medicine, Stem Cells, Cancer Treatment, Biophysical Stimulation -
Pages 185-195
The term "electromagnetic fields" (EMF) is a combination of electric and magnetic fields as a diagnostic method as well as a therapeutic tool with many advantages such as ease of operation and painlessness, very controllable, which today has found wide application in regenerative medicine and also cancer treatment. In addition to organs such as nerves, hearts, and bones that have an electrical function, the presence of electrically charged particles inside the cells creates an internal electromagnetic field. This field can be affected by the external electromagnetic field and cause therapeutic effects. Its therapeutic effects relate to the applications of the electromagnetic field as a stimulus to induce various biological effects on cells, such as altering cell proliferation, differentiation, cell cycle, apoptosis, DNA proliferation, cytokine expression, and more. Also, combination therapy by the electromagnetic field, along with other physical therapies such as radiotherapy and even systemic therapy such as chemotherapy, are the most important approaches to using the electromagnetic field in the treatment of cancer. Subsequently, Electromagnetic fields can lead to the proliferation and differentiation of stem cells and the modulation of the immune system, which plays an important role in the treatment of inflammatory disease and regenerative medicine treatments. Also, this field can create new horizons in cancer treatment due to its many advantages such as being a non-invasive, selective function, and ease of using and as well as affordability.
Keywords: Electromagnetic Field, Regenerative Medicine, Stem Cells, Cancer Treatment, Biophysical Stimulation -
Pages 196-205Background
Female-headed households are one of the most important, sensitive and vulnerable groups in society whose health status is important for facilitating and policy-making. The aim of this study was to determinate the relationship between health-promoting lifestyle and social well-being in female heads of suburban households of Karaj city.
Materials and methodsOverall, 160 female-headed households of suburban of Karaj were selected by stratified random sampling method. Data were collected through the standard social well-being and Health-Promoting Lifestyle Profile (HPLP) questionnaires. Data analysis was performed using Pearson correlation, one-way analysis of variance (ANOVA) and multiple regression tests with a significance level of 5% by SPSS 22.0.
ResultsThe results showed a significant positive correlation between health-promoting lifestyle and social well-being in female-headed households of suburban (r = 0.33, P-Value <0.01). Regression analysis showed that from subscales of the health-promoting lifestyle, interpersonal relationships (B = 0.31, P-Value = 0.014) and responsibility (B = 0.27, P-Value = 0.004) had the greatest impact on social well-being. Education level had a significant positive correlation with social well-being (r = 0.18, P-Value = 0.025) and health-promoting lifestyle (r = 0.20, P-Value = 0.01).
ConclusionHealth-promoting lifestyle, especially sub-scale of interpersonal relationships affect the social well-being of female-headed households of suburban. Given that the education level of these women was very low, it is recommended to pay more attention to education, especially the learning of individual and social skills in these areas
Keywords: Female-headed households, Health-Promoting Lifestyle, Marginalization, Social well-being -
Pages 206-214
Harlequin ichthyosis is the most severe form of congenital ichthyoses with horny (Keratinized) and chapped thick skin throughout the body. In this disease, disruption in keratinization of epidermis results in the impaired barrier function and susceptibility of the neonate to dehydration and infection. In this article, a term male neonate with harlequin ichthyosis, born of a 29-year-old mother, was reported. On initial examination by a pediatrician, thick skin was observed with deep transverse clefts and hyper keratinization, and the infant was the infant was discharged because of absence of respiratory disorder and regularity of heart rate.
Keywords: Harlequin ichthyosis, Hyper keratinization, Ichthyosis -
Pages 211-216Background
Uterine rupture in pregnancy and labour is a fetal complication. Prevalence of uterine rupture in pregnancy in women with no previous uterine scare specially, nulliparous women without any risk is rare. Risk factors of uterine rupture in women with no previous scare are such as trauma, obstetrics maneuvers, high parity, multiple babies and uterotonic agents.
Casa PresentationA 23 years woman with prime gravid, term pregnant was admitted in with chief complaint of uterine contractions. In the first examination shows: dilatation:4-5 cm, effacement : 50%, station: -2 and FHR:145. In full dilatation and complete effacement mother was exhusted. Due to her lack of cooperation in the 2nd Stage fundal pressure has been performed. After 5 minutes a baby with Apgare Score 3/4 has been born. Weighing 3500 grms. Placenta and itchr('39')s appendix completely evacuated. Uterine massages has been performed. Hemorrhage was heavy. Cervix was observed it was intac. Uterine agents and two hand uterine massage has been performed but there was persistent hemorrhage. Patient complaints of sharp pain in the abdomen. Corrugated has been done, there was no remains. Patient was suspected to uterine rupture. Immediately she was shifted to op room. In laparotomy uterine rupture in the fundus and body has been observed and repaired by gynecologist. After 72 hrs patient has been discharged from hospital with normal state.
Conclusionwe recommend which in the patient with fundal pressure specially with bradycardia an internal evaluation to be performe. In case of uterine rupture diagnosis, therefore rapid actions can be done.
Keywords: Postpartum hemorrhage, Uterine rupture, Pregnancy -
Pages 217-222
PPH is one of three main causes of maternal mortality in the developing countries. Atony is responsible for 75-90 % of PPH. In the lack of essential actions for reparation there will be substantial increase of maternal deaths. Recently TXA benefits in reduction of PPH is considered by many researchers. TXA is a finaquinolysis inhibitor. It’s been years TXA is commonly used in surgeries such as coronary artery bypass craft, scoliosis, orthoplasty as well as idiopathic metrorrhagia.
Case PresentationA 24 years woman G2P1L1 was admitted in Hospital for termination of pregnancy. (GA=40 w+4d) The main complaints were reduction of fetal movements and AFI=6-8cm.Misoprostol inserts for labour induction, after 6 hrs induction continues with oxytocin. By normal delivery baby with normal Apgar score has been born weighing 3100 gr. Placenta and appendix normally delivered. But the uterine was sleazy and atonic. Hemorrhage was +1. Corrugate has been done, there was no remains. Uterotonic agents such as syntosinon, methergine, sublingual misoprostol and two hand uterine massage has been performed. But there was persistently uterine atony and active hemorrhage. Afterwards, finally Amp Tranexamic Acid has been used. Behind 10 minutes of IV injection uterine was well contracted with normal bleeding.
ConclusionAccording to literatures and anti fibrinolytic effect of TXA we can use this medicine for resistant atonic uterus.
Keywords: Atony, Tranexamic Acid, PPH -
Pages 223-232Introduction
Preeclampsia is a serious, inflammatory-mediated hypertensive disorder of pregnancy affecting approximately 8% of all pregnancies. Based on recent studies, women with vitamin D deficiency may have an increased risk of developing preeclampsia. The aim of the study was to evaluate the vitamin D and CRP levels and explore the role and correlation between each other and also occurrence of preeclampsia.
Material and methods55 preeclamptic women and 55 healthy pregnant women were selected from Kamali hospital in karaj, Iran. 6 ml of venous blood sample was collected from each pregnant woman and the serum 25-OH-D and CRP levels were measured by ELISA which reported in ng/mL and mg/dL, respectively. Data were analyzed by independent t-test, Mann-Whitney U test, Chi square and logistic regression.
ResultsPreeclamptic women (n=55) were noted to have decreased total 25-OH-D and elevated CRP levels relative to healthy control women (n=55; P<0.001). This difference in vitamin D deficiency remained significant after adjustment for maternal age and BMI [odds ratio (OR) = 12.54, confidence interval (CI) = 1.03–154.95, P=0.047].
ConclusionThese results showed that vitamin D deficiency and abnormal inflammatory status have a statistically significant relationship with preeclampsia and support the hypothesis that vitamin D deficiency may be a risk factor for preeclampsia in the context of an inflammatory condition.
Keywords: Vitamin D, Pregnancy, Preeclampsia, C-reactive protein -
Pages 233-240Background objective
This research paper aimed at to study the factors in relevance to the performance of screening behavior in per diabetes based on the stimulus model of preserve from the overweight and obese personnel of Karaj education administration.
Materials and methodsthe research method of the study is descriptive-analytical one and the statistical community of survey, are including of overweight and obese personnel of Karaj education administration of without diabetes. The sampling method is accessible one and350 individuals have been selected for gathering of data from the scholar-made inventory the analysis of data performed by exploitation from analytical and descriptive statistics (t-test of regression Modell).
Findingsthe results indicating that 58.6% of samples (men) and 38.3% of them women have took part in the tests. and autonomous t-test is indicating of meaningful disagreement among the overage scores of apprehension sensitivity, fear ,prepones amount, and reward in two groups of including of test and without test and three prediction variables statistically had the ability for Explanation of standard variable (apprehension sensitivity ,response mount, and reward.)The obtained level of significance for each of these variables were less than (p<0. 01) and the strongest construct of motivation theory of preservation for the prediction of possibility of screening of Pre-diabetes with the conduct of experiment of hemoglobin HbA1C has been the apprehension sensitivity.
ConclusionBased on the results, it can be concluded that protection motivation theory is an appropriate framework for predicting diabetes screening behavior.
Keywords: Protection Motivation Theory, PREdiabetes, HbA1C screening, Obese -
Pages 241-248Introduction
Acinetobacter baumannii is an important bacteria because of high ability to obtain antibiotic resistance genes and creation of multi-drug resistant strains (MDR). Today, the active efflux pumps has been suggested as one of the most important mechanisms of intrinsic and acquired resistance of antibiotics in bacteria. The aim of this study was Evaluation of phenotypic and genotypic expression of efflux pumpin clinical isolates of Acinetobacter baumannii resistant to ciprofloxacin and gentamicin.
MethodTwenty eight strains of Acinetobacter baumannii were isolated from wound of patients were admitted to Tehran heart hospital and diagnosed by biochemical tests. Antibiotic susceptibility of isolates was determined by disc diffusion method according to CLSI. Cartwheel method was used to determine the activity of the efflux pump after determining the antibiotic resistant profile, the expression of adeA, AdeB and AbeM gene evaluated by RT-PCR
ResultsAntibiotic susceptibility test of isolated Acinetobacter baumannii show a high resistance to ciprofloxacin, gentamicin, tetracycline and imipenem antibiotics in all strains. The results of the cartwheel were identical before and after the administration of the ciprofloxacin and gentamicin antibiotics. Also Antibiotic resistance to the gene expression of adeA, adeB and abeM were up to 50%.
conclusionEvalution of phenotypic result of efflux and gene expression of the efflux pump indicates that, there is no significant relationship between the efflux pump in phenotypic method and the molecular method of gene experssion of adeA, adeB, abeM in presences of to ciprofloxacin and gentamicin.
Keywords: Acinetobacter baumannii, MDR, Genes, Ciprofloxacin, Gentamicin -
Pages 249-254Introduction
Rhabdomyolysis is a clinical and biochemical syndrome that occurs in some patients with acute chemical or drug poisoning. The aim of this study was to evaluate the rate of rhabdomyolysis in patients with acute toxicity due to different chemicals or overdose.
Materials and MethodsAfter approval by the University Medical Research Committee, in this cross-sectional retrospective study, all patients with acute intoxication who had been treated in the Poisoning ward of Shahid Rajaei Hospital in Karaj between March 2019 and March 2020 with high serum creatinine phosphokinase (>1000 UI/I) were studied.
ResultsOut of 4190 hospitalized patients in poisoning ward, 80 patients (3.6%) had rhabdomyolysis. Opium (32.5%) was the most common drug in these patients. About 60% of patients had high creatine and ARF. Discussion and
ConclusionPatients with acute poisoning are at increased risk of rhabdomyolysis. Acute drug poisoning (opium) is the most common cause of rhabdomyolysis in patients with poisoning, and ARF is a major complication.
Keywords: Acute poisoning, Acute renal failure, Creatine kinase, Rhabdomyolysis