فهرست مطالب

پژوهش های راهبردی سیاست - پیاپی 36 (بهار 1400)

فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست
پیاپی 36 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید محمد وهاب نازاریان*، ابوالفضل دلاوری صفحات 9-45

    با سقوط رژیم شاه تحقق هنجارهای ایدیولوژیک در زندگی روزمره، دستورکار رهبران نظام جدید بود. موفقیت این دگرگونی به نحوه پذیرش مردم بستگی داشت، به عبارتی نیازمند مشروعیت بود. بر این اساس، هدف پژوهش بررسی این پرسش اکتشافی است که تحولات زندگی روزمره چه تاثیری بر الگوی مشروعیت سیاسی در دو دهه نخست پس از پیروزی انقلاب داشته است؟ برای پاسخ از روش کیفی آمیخته استفاده شده که به دلیل اکتشافی بودن به طرح فرضیه نیاز ندارد. داده ها به ما نشان داده اند که زندگی روزمره از سه مرحله تنوع، یکدستی و تقابل ایدیولوژیک بین پدیده های معمولی و سیاست رسمی عبور کرده است که با سه وضعیت سیاست یعنی تنوع نیروهای فعال، یکدستی نیروهای سیاسی و نهایتا تلاش حاشیه نشین ها برای بازگشت به فعالیت آشکار سیاسی هم راستاست. نتیجه این بررسی نشان می دهد که زندگی روزمره از محملی برای پیروزی انقلاب به محملی برای شکل گیری تعارض های بنیادین بین نظم سیاسی با اعضای عادی جامعه تبدیل شده است و به همین دلیل، تحول الگوی مشروعیت سیاسی از تسلط الگویی متلون به الگویی واحد و سپس به الگوهای متنوع را در پی داشته است که تا امروز تداوم دارد.

    کلیدواژگان: سیاست، مشروعیت سیاسی، زندگی روزمره، امر روزمره، مصرف
  • مقصود رنجبر*، علی اکبر ندائی، ماشاالله حیدرپور صفحات 47-72

    سیاستگذاری عمومی کنش جمعی را می طلبد و بالتبع متضمن وابستگی به مسیر است. این موضوع در اتخاذ سیاست ها کمتر لحاظ گردیده و نیازمند توجه و واکاوای اثرات منفی آن در این رشته می باشد. اما وابستگی به مسیر چگونه سبب این نوع تاثیرات نامطلوب می گردد؟ وابستگی به مسیر با قفل و منوط کردن اکنون در گذشته، مانع از تغییر سیاست ها در اثر تغییر شرایط و گذشت زمان می گردد. این مقاله با جستجو در کتب و مقالات گوناگون به بررسی پیامدهای منفی و مصادیق فرایندهای وابسته به مسیر بعنوان مانعی مهم و اثرگذار در سیاستگذاری پرداخته و نشان می دهد این عامل چگونه و در چه بستری منشا اثر خواهد شد و چگونه و با چه سازوکاری در تصمیم گیری و عدم تصمیم گیری دخالت می کند. همچنین با بیان مصادیقی از تاثیرات منفی این عامل در بسترهای اقتصادی و سیاسی در طول زمان به آثار مخرب آن اشاره شده است. از آنجاییکه به وابستگی به مسیر در اقتصاد و بطور گذرا در مدیریت پرداخته شده، لذا این امر محرک تنظیم نوشته پیش رو برای جلب توجه به عامل فوق در سیاستگذاری گردیده است.

    کلیدواژگان: وابستگی به مسیر، سیاستگذاری عمومی، تصمیم گیری، بازگشت های فزآینده، مسیر خود تقویت شونده
  • حسین حیدری*، باقر ساروخانی، مهرداد نوابخش صفحات 73-97

    این مقاله می کوشد احساس عدالت در آذربایجان و تحول آن را با روش تحلیل ثانویه و بر اساس داده های پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان در سال های 1379 و 1394 بررسی نماید. احساس عدالت در این تحقیق در سه بعد احساس عدالت اجتماعی، عدالت قضایی و عدالت قومی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که احساس عدالت در شاخص های بررسی شده در حد متوسط است. بر اساس نتایج این تحقیق، نگرش به «پایمال شدن حق افراد در صورت نداشتن پول و پارتی» و «نرسیدن افراد عادی متخصص به مقامات بالاتر» از شاخص های عدالت اجتماعی و همچنین نگرش به «اجرای یکسان قانون در مورد مسیولین و مردم» از شاخص های احساس عدالت قضایی می باشد که بهبود یافته ولی نگرش به «احقاق حق از طریق قانونی» و «احساس عدالت قومی» کاهش پیدا کرده است. اختلاف مشاهده شده در متغیرهای مورد بررسی به غیر از نگرش به «احقاق حق از طریق قانونی» معنادار است.

    کلیدواژگان: عدالت، عدالت اجتماعی، احساس عدالت قضایی، احساس عدالت قومی، آذربایجان
  • خلیل سردارنیا*، کوروش بدری، سینا امینی زاده صفحات 99-125

    پرسش اصلی پژوهش آن است که چه رابطه ای میان اعتماد به شبکه های اجتماعی و منابع اعتماد اجتماعی با اعتماد نهادی در بین دانشجویان وجود دارد؟ فرضیه اصلی آن است که اعتماد به شبکه های اجتماعی سایبری (فیس بوک، تویتر و غیره) بر عوامل اعتماد اجتماعی همچون خانواده، هویت ملی و مذهبی و اعتماد نهادی اعم از نهادهای حاکمیتی و نهادهای مدنی تاثیر معناداری می گذارد. این پژوهش با روش پیمایشی انجام شده است. یافته کلی آن است که در قالب معادلات ساختاری، 38% درصد از متغیر وابسته یعنی اعتماد نهادی توسط اعتماد به شبکه اجتماعی (متغیر مستقل) و عوامل یا منابع اعتماد اجتماعی همچون خانواده، هویت ملی و هویت دینی به عنوان متغیرهای کنترل یا واسطه ای تبیین گردیدند. اعتماد به شبکه های اجتماعی در حد 26 درصد بر کاهش اعتماد به عوامل اعتماد اجتماعی بویژه هویت ملی تاثیر گذاشته و این کاهش اعتماد اجتماعی نیز باعث کاهش اعتماد نهادی عمدتا در سطح نهادهای حاکمیتی- حکومتی شده است. در بین مولفه های عوامل اعتماد اجتماعی، هویت ملی بیشترین تاثیر منفی با 23% را از شبکه های اجتماعی گرفته است. در بین مولفه های اعتماد نهادی، اعتماد به نهادهای حکومتی بصورت غیرمستقیم بیشترین تاثیر منفی را با 14 % از شبکه های اجتماعی گرفته است.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی مجازی، اعتماد نهادی، اعتماد اجتماعی، اعتماد سیاسی، دانشگاه شیراز
  • حسین رفیع*، سروش رزمی صفحات 125-148

    اینترنت به مثابه یک حوزه عمومی، دگرگونی های ژرفی در اشکال مشارکت سیاسی ایجاد کرده که صاحب نظران از آن تحت عنوان ظهور فرم های پست مدرن مشارکت سیاسی یاد می کنند. بسیاری از مسایل جوامع مدرن در ذیل مسایل بدخیم قرار دارند که در این میان، پیامدهای سیاسی و اجتماعی شبکه های مجازی از جمله مسایل پیچیده در هندسه جوامع نوین است. حال این موضوع مطرح است که شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان یک مسئله بدخیم چه تاثیری بر سپهر سیاسی کشور دارد؟ از آنجا که برای رویارویی با مسایل بدخیم، اتخاذ رویکردهای سنتی و اقتدارگرایانه به شکست خواهد انجامید، لذا باید استراتژی های دیگری اتخاذ نمود. این نوشته می کوشد تاثیرهای چندجانبه شبکه های مجازی در فضای سیاسی کشور را مورد بررسی قرار داده و نشان دهد که نحوه مدیریت نهادهای دولتی و رسمی کشور باید در چه چارچوبی باشد. تصمیم های مبتنی بر مشارکت و تلاش برای فهم عمیق از مقوله تکنولوژی، می تواند فضای مثبتی را برای ظهور قابلیت های نوین جامعه ایران فراهم سازد.

    کلیدواژگان: جامعه مجازی، حوزه عمومی، ذی نفعان رسمی، شبکه های اجتماعی، مسائل بدخیم
  • مجیدرضا مومنی*، مرضیه چهارمحالی اصفهانی صفحات 149-174

    پایان جنگ سرد موجب همکاری های جدید بین کشورها شد. یکی از انواع همکاری، رژیم های بین المللی می باشد. وجود قدرت های نوظهور در منطقه مانند چین و هند و کشورهای افغانستان و ایران با یک گذشته تاریخی مشترک و ارزش های فرهنگی و پیوستگی اقتصادی، زمینه مناسب برای تشکیل یک رژیم بین المللی در منطقه را ایجاد می کند. بندر استراتژیک چابهار می تواند در مرکز این رژیم قرار گیرد. در این راستا این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش اساسی است که چابهار چه ظرفیت هایی برای تبدیل شدن به یک رژیم بین المللی دارد و عناصر مشترک برای همکاری در غرب آسیا چگونه تشکیل این رژیم را تسهیل می نماید؟ و فرضیه ای که در پاسخ به این پرسش مهم مطرح است مبتنی بر این واقعیت می باشد که چابهار به سبب موقعیت ژتواکونومیک و ژیواستراتژیک خود می تواند به یک رژیم بین المللی اقتصادی تبدیل شود و پیشینه روابط و ارزش های مشترک میان کشورهای منطقه، شکل گیری این رژیم را تسهیل می کند. این مقاله با روش تبیینی- تحلیلی و با استفاده از منابع ثانویه شامل کتب، مقالات و سایت های اینترنتی انجام می شود.

    کلیدواژگان: ایران، چابهار، رژیم بین المللی، همکاری اقتصادی، همگرائی منطقه ای
  • غلامرضا حداد* صفحات 175-209

    این پژوهش به هدف فهم منطق درونی و معناکاوی سخنرانی حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2018 انجام پذیرفته است. پرسش این است که متاثر از تغییر زمینه سیاست خارجی ج.ا.ا در پی خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام؛ در این سخنرانی، چه اهداف سیاسی، چگونه و در چه مفصل بندی و چارچوبی در پس چه کنش های گفتاری و در ذیل چه ساختار معنایی بیان شده است. با برداشتی آزاد و عملیاتی از روش تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف؛ ابتدا متن، موضوع توصیف واژگان ارزشی قرار گرفته و استراتژی های غیریت سازی، متن/حاشیه، بینامتنیت، ناگفتنی های بین خطوط و مفروض های آن بررسی و نهایتا ساختارهای ادراکی، ارزشی و تحریکی آن استخراج شده است. نتایج نشان می دهد متن، برسازنده این تصویر است که جهان سیاست بین الملل، جامعه ای مدنی است که در آن حقوق و سازمان های بین المللی اصیل ترین ارزش ها و کلیدی ترین نهادها هستند، پس باید برای حفظ آن و حمایت از عضو متعهد (جمهوری اسلامی ایران) با قانون شکن (آمریکا) مواجهه ای قاطع و متحد توسط سایر اعضای متعهد جامعه صورت گیرد. در پیوند با زمینه، معنای متن در راستای تحریک قدرت های بزرگ در مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا حول محور برجام و به هدف بهره گیری از ظرفیت های موجود در این کنش تحریکی قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: حسن روحانی، تحلیل گفتمان انتقادی، غیریت سازی، بینامتنیت، ساختارهای ارزشی ادراکی تحریکی
  • احمد عزیزخانی* صفحات 211-243

    پژوهش پیش رو حول مساله انحطاط و پاسخ های آن در مصر معاصر شکل گرفته است. این پرسش که پس از سقوط قاهره به دست ناپلیون در میان نخبگان مصری رواج یافت؛ پاسخ هایی چون غرب گرایی، ناسیونالیسم و بنیادگرایی دینی را در پی داشت. فرضیه پژوهش آن است که به دلیل ناتوانی این سه جریان در حل همزمان بحران هایی چون ناکارآمدی و مسخ هویت، پاسخ چهارم در قالب اسلام سیاسی سر برآورد که در صدد بود مشکلات فوق را با ارایه الگویی نو حل نماید؛ الگویی که از یک سو به ارزش های اسلامی توجه داشت و از سوی دیگر به امکان همسویی عقلانیت اسلامی و عقلانیت مدرن می اندیشید. بنابراین اسلام سیاسی در مصر همواره درگیر دو روند احیای هویت اسلامی و انطباق با ارزش های جهانی بوده است؛ هر چند که متاثر از واقعیت های بیرونی، همواره یکی بر دیگری اولویت می یافت؛ فرایندی که برخی بر آن نام دگردیسی جنبش اسلامی نهاده اند. پژوهش پیش رو به روند دگردیسی این جنبش در قالب دو مفهوم «هویت یابی» و «منطبق سازی» می پردازد.

    کلیدواژگان: اسلام سیاسی، مصر، اخوان المسلمین، هویت یابی، منطبق سازی
  • سید عبدالامیر نبوی*، نوژن اعتضادالسلطنه صفحات 245-271

    رژیم ها و گروه های ایدیولوژیک در راستای رسیدن به جهان آرمانی و مدینه فاضله موعود همواره درصدد پرورش انسان هایی طراز نوین بوده اند و برای تحقق این امر در پی کنترل همه جانبه ابعاد گوناگون زندگی انسان ها برآمده اند. به نظر می رسد داعش نیز به عنوان یک سازمان سیاسی- نظامی تمامیت خواه از این امر مستثنی نبوده است. تجربه دوره هرچند کوتاه مدت خلافت نشان می دهد این گروه با قرایتی خاص از متون مقدس اسلامی به طور خاص به دنبال آموزش و پروش کودکان و نوجوانان بوده است تا در نهایت انسان آرمانی و مدینه فاضله مدنظر خود را بیافریند. در این مقاله، ضمن تحلیل محتوای آثار درسی و تبلیغی، نظر آن گروه درباره علوم مختلف و روش های نظام تعلیم و تربیت برای رسیدن به هدفش پرداخته شده است و در این مسیر از مفهوم دستگاه های ایدیولوژیک دولت (آلتوسر) بهره گرفتهشد. از سوی دیگر با آگاهی از تلاش داعش برای بهره گیری از روش ها و ابزارهای گوناگون در جهت کسب تعهد و وفاداری هواداران، این مقاله می کوشد تا مسیرهای محتمل اثرگذار و نفوذ داعش بر کودکان و نوجوانان را در مرحله ارتباط و تماس اولیه مورد بررسی قرار دهد که عبارتند از: حساسیت زدایی نسبت به خشونت، نمایش شیوه مثبت زمامداری، اعطای حس هویت جمعی، الگوی نقش مثبت فقدان و جایگزینی و افراد بزرگسال قابل اعتماد و اثرگذار.

    کلیدواژگان: دستگاه های ایدئولوژیک دولت، جامعه آرمانی، تعلیم و تربیت، داعش، اسلام گرایی رادیکال
  • ابوذر عمرانی*، حسین دهشیار صفحات 285-313

    بسیاری از پژوهشگران معتقدند حقوق بین الملل طی قرون اخیر در راستای تحقق اهداف قدرت های بزرگ و در سایه آن شکل گرفته و رشد یافته است. در این راستا اینپرسش مطرح می شود که قدرت های بزرگ نظام بین الملل چرا و چگونه در شکل گیری و گسترش حقوق بین الملل تعیین کننده می باشند؟ به نظر می رسد قدرت های بزرگ به علت جایگاهی که به لحاظ توانمندی های مختلف دارند به طرق مختلفی مانند عرف سازی و شکل دادن به معاهدات بین المللی می توانند در ایجاد و گسترش حقوق بین الملل موثر باشند. هدف مقاله بررسی نقش قدرت های بزرگ در تحولات حقوق بین الملل بویژه حقوق فضایی است. همانطور که قدرت های بزرگ، حقوق بین الملل کلاسیک را که قبلا وجود نداشت، به وجود آورده اند؛ در عصر مدرن نیز این جایگاه و توانمندی قدرت های بزرگ بخصوص در زمینه تکنولوژی و فناوری است که به این قدرت ها فرصت داده است تا در این موارد پیشقدم باشند. بنابراین مقاله مدعی است قدرت های بزرگ شکل دهنده، تثبیت کننده و حامی قواعد حقوقی می باشند. در این راستا سعی بر این است که بر مبنای روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از داده های تاریخی، نقش قدرت های بزرگ بویژه ایالات متحده امریکا و روسیه در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، حقوق فضا، قدرت های بزرگ، ایالات متحده امریکا، هژمون
|
  • Seyyed Mohhamdvahab Nazaryan *, Abolfazl Delavari Pages 9-45

    After the Fall of shah’s regime, the very first measurement of the political leaders under the new political regime was realization of the ideological norms in the daily life. The Success of this shift depended on people’s reactions; In other words, it needed legitimacy. Accordingly, the present article aimed to investigate about this question: what influence have had the transformations of everyday life on the paradigm of Political legitimacy during the first two decades of the Revolution? For answering the mentioned question, we used the mix qualitative method that did not need any hypothesis. The finding reveled that daily life of the people came through three levels: pluralism, unification, and confrontation between ordinary phenomena and official politics. That means, three situations could be observed: the diversity of the active forces in the revolutionary political government, the unity of the political forces and ideological adversary, and ultimately the endeavor of the marginalized forces to return to the political activity. In conclusion, daily life which was a dynamic to the victory of the revolution have altered to a place for formation of the fundamental conflicts between the current political order and the people.

    Keywords: politics, political legitimacy, everyday life, the Everyday, Consumption
  • Maghsood Ranjbar *, AliAkbar Nedaee, Mashaallah Hidarpour Pages 47-72

    Public policy requires collective action and, consequently, depends on the path. This issue has been less considered in policy-making, and we need to pay attention to and analyze its negative effects in this field, But how does path dependence cause these kinds of adverse effects? Route dependence on locking and subjugation now in the past prevents policies from changing due to changing circumstances and the passage of time. The present article, by searching in various books and articles, examines the negative consequences and examples of path-related processes as an important and effective obstacle in policy-making and shows how and in what context this factor will have an effect; how and by what mechanism it intervenes in decision-making and non-decision-making. Also by giving examples of the negative effects of this factor in economic and political contexts over time; Its destructive effects have been mentioned. Since the dependence on the path in economics and transiently in management has been dealt with, so this has been the stimulus for the regulation of the forthcoming writing, to draw attention to the above factor in policy.

    Keywords: Path dependence, Public Policy Making, Decision making, Increasing return, Self- reinforcing processes
  • Hossein Heidari *, Bagher Saroukhani, Mehrdad Navabakhsh Pages 73-97

    This paper tries to investigate the feeling of deprivation and justice and its evolution process in Azerbaijan with using the secondary analysis method and based on the data of the surveys of Iranians' values and attitudes on 2000 and 2015. Feeling of justice in this paper analyzed in three demission: "Feeling of social justice", "judicial justice" and "ethnic justice". The results show that the feeling of justice -in all of the examined indicators- is moderate or higher than it. Based on the results of this research attitudes towards "the violation of individuals' rights if they haven't money and nepotism" and "professionals, experts and ordinary individuals not being appointed to the higher positions" from social justice indicators and also the attitude toward "implementing the same law on both officials and people" from judicial justice indicators have been improved but attitudes towards "enforcing the rights through legitimate ways" and "ethnic justice" have been diminished. The observed differences in the investigated variables are statistically significant except for the attitude towards "enforcing the rights through legitimate" means.

    Keywords: justice, social justice, Judicial Justice, Ethnic Justice, Azerbaijan
  • Khalil Sardarnia *, Kooroush Badri, Sina Aminizadeh Pages 99-125

    The main question of this research is, what is the relationship between trust to cyber social networks and social trust factors and institutional trust among students? The main hypothesis is that trust on social networks (facebook, twitter and etc) has meaningful impact on factors of social trust (family and religious & national identity) and institutional trust in two levels of government and civil institutions. The overall finding of this study shows that in the form of structural equations, 38% of the dependent variable,means institutional trust, was determined by independent variables, means trust in the social network and the mediating variables of social factors (family, national identity, and religious identity).Trust in social networks has a 26% negative effect on social factors of trust specially national identity, and this decrease in social trust also reduces institutional trust specially in governmental- sovereignty level. Among the components of social factors, national identity has the most negative impact on social networks with 23%; among institutional components, trust in political institutions indirectly has the highest negative impact on 14% of social networks, ultimately the main hypothesis of this research is proved.

    Keywords: Virtual Social Networks, Institutional trust, social trust, political trust, Shiraz university
  • Hossein Rafie *, Soroush Razmi Pages 125-148

    The Internet, as a public sphere, has created profound transformations in the forms of political participation that political scientists refer to as the emergence of post-modernist forms of Political participation. Many of the problems of modern societies are characterized by wicked issues, among which the political and social implications of social networks are the complex issues in the context of modern societies. Now, what is the effect of virtual networks as a wicked issue on the political sphere of Iran? Because in order to deal with wicked issues, the adoption of traditional approaches will fail, so other strategies will have to be adopted to deal with such problems. This article examines the multifaceted effects of social networks in the political atmosphere of Iran and shows the framework in which the management of government and official institutions of Iran should be. Decisions based on participation and striving for a deep understanding of technology can provide a positive environment for the emergence of new capabilities of Iranian society.

    Keywords: Virtual Society, public sphere, Official Beneficiaries, Social networks, Wicked Problems
  • Majidreza Momeni *, Marzieh Chaharmahali Esfahani Pages 149-174

    The end of the Cold War led to development of new cooperation among the states. International regimes are one of the types of cooperation. The presence of emerging powers in the region such as China and India as well as countries like Afghanistan and Iran with the common historical past, cultural values and economic cohesion, provide an appropriate ground for the development of an international regime in the region. The strategic port of Chabahar could be the hub of this regime. In this regard, this piece of research work is an attempt to address the main question as to what capacities does Chabahar have to become an international regime and how do the common elements of cooperation in West Asia facilitate the development of this regime? The hypothesis to answer the question is based on the fact that Chabahar due to its geo-economic and geostrategic location could become an international economic regime and the historical relations as well as common values among the countries of the region facilitate the development of this regime. This research is done through explanatory-analytical method by using secondary data including articles and books and internet sites.

    Keywords: Iran, Chabahar, Economic cooperation, International Regime, Regional integration
  • GholamReza Haddad * Pages 175-209

    The purpose of this study is to understand the internal logic and semantic structure of Hassan Rouhani's speech at the UN General Assembly in 2018. The question is, influenced by the changing context of Iran's foreign policy following the unilateral withdrawal of the USA from JCPOA, in this speech, what political goals, how and in what framework, behind what speech acts and under what semantic structure is expressed. With a practical understanding of Fairclough's method, the text is described in vocabulary order, then its strategies are interpreted, and finally its conceptual, value, and directive structures are extracted. The results show that the text is based on the perception that the world of international politics is a civil society in which international law and organizations are the most original values and key institutions, so to protect of the IRI as a committed member, decisive and united confrontation to USA as the outlaw member with other members is necessary. In accordance with the Context, the semantic structure of the text can be explained in order to direct the great powers against USA unilateralism around the JCPOA axis and with the aim of taking advantage of the capacities available in this directive action.

    Keywords: Hasan Rouhani, critical discourse analysis, other making, intertextuality, marginalization
  • Ahmad Azizkhani * Pages 211-243

    This paper is shaped based on the question about the fall of Egypt and probable answers in the contemporary Egypt. (Question) With the fall of Cairo by Napoleon, this very question was raised amongst the Egyptian elites and three answers as westernism, nationalism, Islamic fundamentalism were mentioned. this research propose is that due to the incapability of these three ways to solve the issues like incompetency and lack of identity, the fourth answer as political Islam flourished which sought to eradicate above-written problems by presenting a new model.  (Proposal) this model not only paid attention to the Islamic values, but also tried to put Islamic rationalism and modern rationalism into same direction. Therefore, Political Islam has been always involved with reviving Islamic identity as well as conforming it to global values. It should be noticed that one at times has been prioritized over the other, a process which is called transforming Islamic movement. This paper is to focus on the transformation of this movement under the two topics of “finding identity” and “adaptation” (Achievements).

    Keywords: Political Islam, Egypt, Islamic Brotherhood, Finding Identity, conformity
  • Seyed Abdolamir Nabavi *, Nozhan Etezadolsaltaneh Pages 245-271

    As an ideological totalitarian state, on the way towards the utopic society, Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) has attempted to cultivate people via totalitarian control over the human lives. However, through an unusual reading of the sacred text (Koran), ISIS has focused on a special version of education for kids and non-adults. Focusing on the ideological content of the educational texts and content Analysis of them, and based on the important conceptual frameworks introduced by Louis Althusser on the Ideological State Apparatus, the present study attempts to explore the ISIS textbooks, besides the emotional utilities they use in order to strengthen members’ loyalty to the Kaliph. Doing such exploration, our endeavor is concentrated on the different techniques ISIS applies to absorb and train non-adult members: 1. Desensitization to Violence, 2. Collective Identity Inculcation, 3. Positive Governance, 4. Loss/ Replacement of Positive Role Model (s) and 5. Trusted Adult Influencers.

    Keywords: Ideological State Apparatus, Utopia, Education, ISIS, Radical Islamism
  • Aboozar Omrani *, Hossein Deheshyar Pages 285-313

    Many researchers believe that, in the recent century, international law has grown and formed in order to achieve the goals of the great powers and in its shadow. In this way, the question is: Why and how great powers of the international system are determinative in the formation and expansion of international law. It seems that the great powers, due to their position in terms of their various capabilities, can be effective in the creation and expansion of international law in various ways, such as customizing and shaping international treaties. The purpose of this article is to investigate the role of major powers in the evolution of international law, especially space law. In any case, just as the great powers created classical international law which did not exist before, in the modern era, it is the position and capability of the great powers, especially in the field of technology, that has given these powers the opportunity to take the lead in these matters. So the present study claims great powers are shapers, stabilizers and advocates of legal rules. In this regard, we try to study the role of the great powers, especially the United States and Russia, based on a descriptive-analytical method and using historical data.

    Keywords: International Law, Space rights, Great Powers, United States of America, Hegemon