فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:13 Issue: 27, Winter-Spring 202

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:13 Issue: 27, Winter-Spring 202

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 16
|
  • پرویز آژیده، لین باتلر کیسبر، علی اکبر انصارین، ثریا مظفرزاده* صفحات 35-57
    عبور آرام از یادگیری سنتی به یادگیری مستقل و در نتیجه ی آن حرکت از ارزیابی معلم به سمت خودارزیابی معلمان را با چالش تصمیم گیری در مورد پیشرفت نهایی زبان آموزان روبرو می سازد. مطالعه ی حاضر در جهت کمک به از بین بردن این معضل و مقایسه ی نتیجه ی خودارزیابی زبان آموزان با ارزیابی معلم از مهارت درک مطلب انجام گرفت. به همین منظور 190 دانشجوی کارشناسی رشته های مهندسی بر اساس کلاس های دست نخورده انتخاب شدند. مهارت زبانی شرکت کنندگان با آزمون تعیین سطح سریع آکسفورد مشخص شد. قبل از آموزش توانایی شرکت کنندگان در استفاده از دو مهارت خواندن مرور اجمالی و خوانش سطحی توسط مربی آنها و خودشان با استفاده از پرسشنامه ی مقیاس لیکرت ارزیابی شد. بعد از تدریس هر مهارت، شرکت کنندکان دو پس آزمون بصورت خودارزیابی و ارزیابی معلم دریافت کردند. همچنین پس از پس آزمون، شرکت کنندگان جهت تامل در ارزیابی خود به یک پرسشنامه ی باز پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و درک تفاوت ها و همبستگی بین دو نوع ارزیابی، از نرم افزار SPSS استفاده شد. به طرز جالب توجهی ، نتایج حاصل از ارزیابی معلم و خودارزیابی به نفع خودارزیابی بود. علاوه بر این ، نتایج پرسشنامه باز نشان داد که زمان آن فرا رسیده است که به زبان آموزان اعتماد کنیم و به آنها اجازه دهیم یادگیری خود را ارزیابی کرده و در مورد روند یادگیری خود تصمیم بگیرند.
    کلیدواژگان: خوداریابی، ارزیابی معلم، درک مطلب
  • مسعود دهقان، حبیب سلیمانی* صفحات 59-80
    پژوهش حاضر با هدف بازنمایی چند معنایی واژگان انگلیسی در قالب رویکرد شناختی به نگارش درآمده است تا به بررسی مساله ی چگونگی یادگیری واژگان انگلیسی به فارسی زبانان با استفاده از اصول و مفاهیم مطرح شده در زبان-شناسی شناختی از قبیل سرنمون، چندمعنایی، مقوله بندی و امثال آن بپردازد. ماهیت انجام این پژوهش کیفی به روش توصیفی-تحلیلی بوده که به بررسی و چگونگی آموزش معانی واژگان می پردازد. پس از تحلیل پیکره ی گردآوری-شده بر اساس الگوی دیرون و ورسپور (2004) مشخص شد که معانی واژگان با استناد به راهکارهای نظری معنی-شناسی شناختی قابل طبقه بندی است. نگارندگان در صددند تا نشان دهند که زبان شناسی شناختی چگونه بر اساس مفاهیم شناختی می تواند برای آموزش واژگان انگلیسی مورد استفاده قرارگیرد. یافته ها نشان داد که، به طورکلی، آگاهی از فراگیری ساختار شناختی معانی کلمات در زبان آموزی با یادگیری رابطه ی معناداری دارد. همچنین، نتایج نشان داد که واژگان به لحاظ معنایی دارای یک شبکه ی معنایی هستند که در آن مفهوم هسته یا همان سرنمون در مرکز شبکه قرار می گیرد و بقیه ی معانی در حاشیه قابل بررسی هستند.
    کلیدواژگان: آموزش واژگان، رویکرد شناختی، فارسی زبانان، سرنمون، چندمعنایی، مقوله بندی
  • علی درخشان*، محمد غفوری، مریم فریبی صفحات 81-112
    شناسایی و برطرف نمودن موثر موانع یادگیری منجر به افزایش بازدهی و عملکرد دانشجویان خواهد شد. تاثیر منفی عوامل انگیزه زدا در عملکرد و یادگیری افراد می تواند بواسطه ی عوامل انگیزه بخش به حداقل رسیده و خنثی شود. بررسی این دو طیف از عوامل در کنار یکدیگر مسئله ایست که در میان دانش آموختگان زبان انگلیسی در ایران کمتر به آن پرداخته شده است. در همین راستا تحقیق پیش رو می کوشد تا با شناسایی عوامل انگیزه زدا در میان داوطلبان آزمون ورودی مقطع ارشد و دکترای آموزش زبان در ایران گامی در جهت کاهش تاثیر این عوامل برداشته و اثرات مخرب آن را با ارایه ی فاکتورهای انگیزه بخش به حداقل برساند. بدین منظور 100 نفر از دانش آموختگان کارشناسی و 78 نفر از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد که داوطلب شرکت در آزمون های ورودی مقطع کارشناسی ارشد و دکترای آموزش زبان بودند در تحقیق حاضر شرکت کردند. نتایج حاصل از تحلیل دیتای بدست آمده از پرسشنامه و مصاحبه در خصوص عوامل انگیزه زدا و انگیزه بخش نشان می دهد که مشکلات اقتصادی در صدر معضلاتی است که دانشجویان زبان با آن دست و پنجه نرم می کنند. شناسایی و برطرف نمودن این عوامل گامی مثبت در جهت سوق دادن دانشجویان به سمت دستیابی به رضایت تحصیلی شان خواهد بود.
    کلیدواژگان: انگیزه، عوامل انگیزه زدا، عوامل انگیزه بخشی دوباره، داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد زبان انگلیسی، داوطلبان آزمون دکتری زبان انگلیسی، روانشناسی مثبت گرا
  • معصومه دوستی، زهرا امیریان*، داریوش نژادانصاری صفحات 113-136
    انگیزه ی کم و عدم دانش کافی فراگیران زبان انگلیسی را می توان موانعی دانست که مانع موفقیت آنها در ارایه ی مقاله هایی با کیفیت بالا می شود. برای حل مشکلات ذکر شده، وب کویست به عنوان یک مدل آموزشی مبتنی بر رایانه که لینک سایت های از قبل انتخاب شده را ارایه می دهد، می تواند به عنوان یک نامزد مناسب پیشنهاد شود. از این رو ، هدف اصلی این مطالعه ی آزمایشی پیش/پس آزمون، پرداختن به تاثیر آموزش مبتنی بر وب کویست بر موفقیت دانشجویان زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی بر روی دست آورد کلی و مقیاس های تمرکز، دقت، سازماندهی، علامت گذاری و انتخاب واژگان در نگارش مقالات دانشگاهی می باشد. بدین منظور، 50 شرکت کننده در گروه آزمایش و 49 شرکت کننده در گروه کنترل، به ترتیب تمارین مبتنی بر وب کویست و تمارین مشابه بدون دسترسی به لینک سایت ها را انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، شش آنکوا اجرا شد. نتایج نشان دهنده ی بهبود قابل توجهی در نگارش فراگیران زبان انگلیسی و همچنین عملکرد بهتر آنها در مقیاس های تمرکز، دقت، سازماندهی و انتخاب واژگان می شود، اما عملکرد آنها در علامت گذاری تغییری نکرد. بهبود عملکرد نگارش، فراگیری بیشتر لغات و همچنین افزایش انگیزه و همکاری زبان آموزان در کلاسهای نگارش مبتنی بر وب کویست می تواند به عنوان یک سرنخ ارزشمند برای معلمان، مدیران و طراحان آموزشی قلمداد شود تا زمینه ی ادغام بیشتر فناوری های نوآورانه درمحیط های زبان انگلیسی فراهم شود.
    کلیدواژگان: کاربرد آموزش مبتنی بر وب کوئست در محیط آموزش عالی: موفقیت دانشجویان زبان انگلیسی در مهارت نگارش
  • رجب اسفندیاری* صفحات 137-162
    دیر زمانی است که روش های ارتباطی فشرده جایگاه خود را در یادگیری زبان دوم پیدا کرده اند. توصیه موکد بر این است که زبان آموزان نسبت به فرم های زبانی آگاهی پیدا کنند تا زبان آموزی اتفاق افتد. برجسته سازی متن و برون داد روش هایی هستند که اخیرا نظر پژوهشگران را به خود جلب کرده اند. در مطالعه حاضر، نویسنده از روش برجسته-سازی متن استفاده کرده است تا تاثیر آن را برروی متوجه شدن و یادگیری دانش نهفته ی زبان دوم در بین زبان آموزان ایرانی بررسی کند. به همین منظور، دو گروه آزمایش و گواه انتخاب شدند. در گروه آزمایش، ده داستان کوتاه به مدت ده جلسه در اختیار زبان آموزان قرار گرفت تا و از آن ها خواسته شد تا هر داستان را با دقت بخوانند، به سوالات جواب بدهند، و خلاصه ای از داستان بنویسند. تمام افعال اصلی در این ده داستان در زمان حال ساده با استفاده از روش هایی مثل درشت نمایی، خط کشیدن، و حروف بزرگ مشخص شدند. در گروه گواه، زبان آموزان فقط با این ده داستان آشنا شدند بدون اینکه کار دیگری انجام بدهند. داده ها با استفاده از دو آزمون تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل آماری مشخص کرد که گروه آزمایش عملکر بهتری در متوجه شدن و یادگیری دانش نهفته ی زبان دوم داشتند. کابردهای آموزشی نتایج مطالعه مورد بحث و بررسی قرار می گیند.
    کلیدواژگان: داده، درونبرد، روش تعاملی فشرده، متوجه شدن
  • صفحات 163-192
    آزمون های سرنوشت ساز بر ادراک، روش تدریس، فعالیت ها، و مطالب آموزشی مدرسان تاثیر می گذارد. با این حال، مطالعات پیشین نقش تجارب گذشته و مرتبط با آزمون مدرسان را بر برنامه ریزی آموزشی قبل، حین، و پس از دوره های آمادگی آزمون آنها را نادیده گرفته است. در این راستا، مطالعه حاضر تاثیر آزمون آیلتس بر برنامه ریزی آموزشی مدرسان ایرانی زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی را از منظر تجارب مرتبط با آزمون مورد بررسی قرار داد. با استفاده از روش تحقیق مختلط، دو پرسشنامه میان 120 مدرس ایرانی آیلتس با هدف بررسی تاثیر این آزمون بر ادراک آنها از برنامه ریزی آموزشی توزیع گردید. سپس به منظور تکمیل داده های قبل، یک مصاحبه نیمه ساختارمند با 15 مدرس برگزیده از میان 120 شرکت کننده اولیه انجام گرفت. نتایج آزمون t و ویلکاکسون (Wilcoxon Signed Ranks) نشان داد که سطح برنامه ریزی آموزشی مدرسان آیلتس در سطح سوال و نمره کلی فراتر از میانگین بود. همچنین، نتایج ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن (Spearman Rho) نشان دهنده رابطه مثبت و معنا دار میان سطح برنامه ریزی آموزشی مدرسان و تجربیات مرتبط با آیلتس قبلی آنها بود. علاوه براین، نتایج بررسی ها نشان داد که آزمون آیلتس مدرسان را مجبور به طرح و پیروی از برنامه ریزی های آموزشی آزمون-محور و متمرکز بر عملکرد داوطلبان در آزمون می کند.
    کلیدواژگان: آزمون های سرنوشت ساز، تجارب مرتبط با آزمون آیلتس، مدرسان آیلتس، برنامه ریزی آموزشی، تاثیر آزمون
  • سیمین ستارپور* صفحات 215-238
    توافق عمومی در خصوص کمک بسیار ارزشمند ابزارهای دیداری-شنیداری بر اساس نظریه آموزش چند رسانه ای در ارتقا کیفیت کلاسهای زبان، این ابزارها را به عناصر ضروری تدریس تبدیل کرده است که مدرسین زبان برای تدریس موثر مهارتهای مختلف زبانی از آنها بهره می جویند. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی تاثیرابزارهای دیداری-شنیداری روی مهارت خواندن در سطح دانشگاه بود. هدف دوم عبارت بود از اینکه آیا تغییر مواد آموزشی به این شکل روی انگیزه و نگرش دانشجویان تاثیر گذار است. بدین منظور، این مطالعه از رویکرد تحقیقی پیش آزمون- پس آزمون استفاده نموده است. در مجموع 256 دانشجوی کلاسهای زبان عمومی به دو گروه کنترلی (81) و آزمایشی (184) تقسیم شدند. آموزش گروه آزمایشی با استفاده از ویدیوها و فایل های صوتی مرتبط به متون صورت گرفت در حالیکه گروه کنترل با استفاده از روش مرسوم مبتنی به متن آموزش داده شدند. بخش درک مطلب آزمون PET و تست انگیزه و نگرش گاردنر به عنوان ابزار جمع آوری داده مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج تست های آماری نشان دادند که دانشجویان گروه آزمایشی نتایج بهتری در آزمون درک مطلب کسب کردند و همینطور نگرش مثبت تر و انگیزه بالاتری از خود به نمایش گذاشتند. بنابراین توصیه می شود که ابزارهای دیداری-شنیداری بطور گسترده تری توسط مدرسین زبان عمومی مورد استفاده قرار گیرند تا کیفیت آموزشی و درک مطلب فراگیران ارتقا یابد.
    کلیدواژگان: نگرش، انگیزه، کمکهای دیداری-شنیداری، درک مطلب، آموزش چند رسانه ای
  • محمد خطیب*، عبدالباسط سعیدیان صفحات 239-264
    دو مفهوم اصلی در مهارت های تدریس، تصمیم گیری و استدلال آموزشی هستند. با بهره گیری از کمبود پژوهش در زمینه تصمیم گیری معلمان در موقعیت های واقعی، این پژوهش با هدف دستیابی به تصمیمات معلمان تازه کار زبان انگلیسی ایرانی در دو زمان مختلف با استفاده از شش سناریوی آموزشی مبتنی بر تحقیق انجام شد که منعکس کننده ویژگی های شخصی و زبان آموزی بودند. به علاوه، استدلال های آموزشی آنها نیز یک بار از طریق پاسخ آنها به سناریوهای تخیلی و یک بار از طریق تصمیمات واقعی آن ها در کلاس ثبت شد. شرکت کنندگان متشکل از ده معلم تازه کار زبان انگلیسی ایرانی (شش زن و چهار مرد) با دامنه سنی 19 تا 25 سال و یک معلم با تجربه مرد، 30 ساله بودند که معلم با تجربه مسیول استخراج استدلال آموزشی معلمان تازه کار در تصمیات کلاسی آنها بود. داده ها با استفاده از شش سناریو تدریس، مشاهده کلاس، و یادآوری های تحریک شده ویدیویی جمع آوری شد. یافته های بدست آمده از طریق تجزیه و تحلیل مکالمه و متن های خلاصه و قسمت های مرتبط کلاسی با آن نشان داد که شرکت کنندگان در دو حالت از سه سناریومربوط به ویژگی های زبان آموزی تغییراتی در تصمیمات خود داشتند در حالی که مطابقت تقریبی را می توان در تمام سناریوهای منعکس کننده ویژگی های شخصی مشاهده کرد. مشخص شد که هر زمان استدلال معلمان تغییر می کند ، تصمیمات آنها نیز تغییراتی می کند. به علاوه، یافته ها نشان داد که جریان مکالمه در کلاس می تواند به شدت تحت تاثیر تصمیمات معلمان باشد. تعدادی از موارد استفاده از این پژوهش و توصیه هایی برای تحقیقات بیشتر نیز ارایه شده است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، استدلال آموزشی، معلمان تازه کار، ویژگی های دانش آموز، ویژگی های شخصی
  • سید محمد علی منصوریان*، سید آیت آله رزمجو صفحات 295-331
    سید محمد علی منصوریان- دکتر سید آیت اله رزمجومطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر وضعیت اقتصادی اجتماعی بر پیشرفت زبان در زبان آموزان و سبک های پردازش هویت زبان آموزان ایرانی انجام شده است. برای رسیدن به این هدف ، 148 دانشجو در حال تحصیل در درس انگلیسی عمومی بر اساس نمونه گیری هدفمند از دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انتخاب شدند. در اولین گام ، از طریق 20 مصاحبه ، سوالات مربوط به زمینه های اجتماعی ، فرهنگی و مالی از 20 شرکت کننده پرسیده شد. سپس ، یک محقق پرسشنامه ای را از اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ، در مورد عوامل مربوط به عوامل اجتماعی ، فرهنگی و مالی (متغیرها) تهیه کرد و در میان جمعیت (148 دانشجو) مطالعه توزیع شد. نمرات انگلیسی آزمون سراسری ورودی دانشگاه از شرکت کنندگان در دفتر آموزش دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به دست آمد. پس از آن ، بوسیله نسخه اصلاح شده سبک هویت Berzonsky ، سبک هویت هر یک از شرکت کنندگان را ارزیابی کرد. بررسی نتایج نشان داد که رابطه ساختاری بین متغیرهای سبک پردازش هویت و مهارتهای زبانی 84/0 و مقدار استاندارد آن برابر 345/0 است. این مقدار بیانگر رابطه مثبت و متوسط بین دو ساختار بود. یعنی با تغییر سبک پردازش هویت ، مهارت های زبانی شرکت کنندگان تغییر کرده است.
    کلیدواژگان: سبکهای پردازش هویت، وضعیت اجتماعی اقتصادی، مهارتهای زبانی
  • مودت سعیدی* صفحات 333-358
    مطالعه ی حاضر به مقایسه ی کتاب جدید التالیف زبان انگلیسی برای پایه ی دوازدهم و کتاب قدیم پیش دانشگاهی پرداخته است. بدین منظور، 130 معلم زبان انگلیسی پایه ی دوازدهم که تجربه ی تدریس کتاب پیش دانشگاهی و کتاب ویژن را داشتند، پرسشنامه ای شامل 38 سوال را تکمیل کردند که به بررسی نه معیار ملاحظات کلی، کلمات، دستور زبان، صحبت کردن، شنیدن، خواندن، نوشتن، تلفظ، مطالب کمک آموزشی، تکالیف و فعالیت ها مربوط می شدند. همچنین، 20 معلم برای تعمیق یافته های کمی، مورد مصاحبه قرار گرفتند. به طور کلی، نتایج نشان دهنده ی رضایت معلمان از کتاب جدید التالیف بود. به طور مشخص، نتایج بررسی پاسخ های معلمان نشان داد که از نظر آنها، بخشهای صحبت کردن و شنیداری بالاترین میزان رضایت را ایجاد نموده اند درحالیکه معلمان، بخش مطالب کمک آموزشی را در پایین ترین میزان رضایت ارزیابی کردند. آنها بر این باور بودند که علیرغم تغییرات مثبت در کتاب جدید، اصلاحات جدی بیشتر می تواند کتاب را در جهت توانمندسازی دانش آموزان برای برقراری ارتباط صحیح و موثر یاری بخشد. یافته ها می تواند به مولفان محترم کتاب کمک نماید تا بخشهایی که نیازمند اصلاحات بیشتر هستند شناسایی نمایند.
    کلیدواژگان: کتاب درسی، ارزشیابی، کتاب زبان انگلیسی پیش دانشگاهی، ارزشیابی کتاب درسی، ویژن 3
  • غزال شوشتری زاده، هوشنگ خوشسیما، حسن سلیمانی صفحات 359-388
    تدریس ترجمه براساس رویکرد یادگیری موقعیتی نه تنها باعث گسترش مهارتهای ترجمه شده، بلکه در ایجاد یادگیری دایمی و پرورش مهارتهای مترجم موثراست. پژوهشهایی که تاکنون انجام شده است بیشتر به بررسی تاثیر یکی از روش های تدریس ترجمه بر اساس رویکرد یادگیری موقعیتی بر مهارتهای مختلف مترجم پرداخته اند و در واقع تحقیقی در زمینه بررسی مقایسه ای تاثیر سه روش تدریس ترجمه بر اساس رویکرد مذکور انجام نشده است. به همین منظور، پژوهش اخیر با بکارگیری شیوه تحقیق تلفیقی (کمی-کیفی) و با هدف بررسی تاثیر مقایسه ای تدریس ترجمه براساس روش شاگرد-استادی شناختی، تدریس ترجمه مبتنی بر پروژه شبیه سازی محیط واقعی ، و تدریس تلفیقی بر کیفیت ترجمه حقوقی دانشجویان، توانایی تفکر انتقادی و استراتژیهای بکاررفته توسط آنها برای حل مشکلات ترجمه اسناد حقوقی انجام شده است. برای رسیدن به این هدف، 71 دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مترجمی زبان انگلیسی انتخاب و به سه گروه آزمایشی تقسیم شدند که دانشجویان گروه اول تحت تدریس ترجمه اسناد حقوقی مبتنی بر پروژه شبیه سازی محیط واقعی ودانشجویان گروه دوم تحت تدریس بر اساس شیوه استاد-شاگردی شناختی قرارگرفتند درحالیکه برای دانشجویان گروه سوم روش تلفیقی تدریس ترجمه اسناد حقوقی بکارگرفته شد.طرح تحقیق در بخش کمی شبه آزمایشی و پیش آزمون-آموزش-پس آزمون می باشد و طرح تحقیق در بخش کیفی براساس نظریه داده بنیاد است. نتایج تحلیلهای کمی نشان داد که دانشجویان گروه دوم و سوم در اکثر خردمقیاسهای کیفیت ترجمه و توانایی تفکرانتقادی عملکرد بهتری نسبت به دیگر گروه ها داشتند. نتایج حاصل از تحلیل موضوعی داده های بدست آمده از پروتکل فکر کردن با صدای بلند نشان داد تنوع استراتژیهای بکاررفته توسط گروه سوم برای حل مشکلات زبانی در ترجمه اسناد حقوقی و استراتژیهای مورد استفاده توسط گروه دوم برای حل مشکلات غیر زبانی در ترجمه اسناد حقوقی از دیگر گروه ها بالاتر است.
    کلیدواژگان: تدریس ترجمه براساس روش شاگرد-استادی شناختی، تدریس ترجمه مبتنی بر پروژه شبیه سازی محیط واقعی، تدریس تلفیقی ترجمه، کیفیت ترجمه حقوقی، توانایی تفکر انتقادی، استراتژیهای حل مشکلات ترجمه
  • صفحات 389-416
    این مطالعه به بررسی تاثیر پیچیدگی تکلیف بر عملکرد زبان آموزان ایرانی در دو سطح پیش-متوسطه و پیشرفته پرداخت. این مطالعه همچنین ارتباط حافظه کوتاه مدت با عملکرد را بررسی کرده و نقش واسطه ای حافظه کوتاه مدت را در تاثیر پیچیدگی تکلیف بر عملکرد زبان را سنجید. پیچیدگی تکلیف با طراحی تکلیف های متنوع در راستای +/- استدلال و +/- چند عنصره، عملیاتی شد. هشتاد زبان آموز ایرانی (40 نفر در سطح پیش-متوسطه و 40 نفر در سطح پیشرفته) تکلیف استدلالی را که از نظر پیچیدگی متفاوت بود انجام دادند. ظرفیت حافظه کوتاه مدت با بکار گیری ترجمه فارسی آزمون حافظه کوتاه مدت وکسلر (1987) اندازه گیری شد و همچنین صحت و سلاست انجام تکلیف ارزیابی شد. نتایج نشان داد که برای زبان آموزان سطح پیش-متوسطه، پیچیدگی بیشتر تکلیف منجر به کاهش صحت در تکلیف می شود، در حالی که سلاست در تکلیف ساده افزایش می یابد. برای زبان آموزان پیشرفته، پیچیدگی تکلیف منجر به بهبود صحت می شود، در حالی که سلاست در تکلیف پیچیده کاهش می یابد. نتایج آزمون چند متغیره(MANOVA) نشان می دهد که عملکرد زبان آموزان در گروه تکلیف پیچیده به طور قابل توجهی از گروه تکلیف ساده در متغیرهای ترکیبی وابسته برای زبان آموزان هر دو سطح پیش متوسطه و پیشرفته متفاوت است. هیچ رابطه معناداری بین حافظه کوتاه مدت و ارزیابی عملکرد یافت نشد.
    کلیدواژگان: آموزش زبان تکلیف-محور، تکلیف استدلالی، پیچیدگی تکلیف، صحت، سلاست، حافظه کوتاه مدت
  • امیررضا وکیلی فرد*، شراره خالقی زاده صفحات 417-443
    تاکنون پژوهشی به بررسی انگیزه فارسی آموزان غیرایرانی در محیط یادگیری زبان فارسی به عنوان زبان خارجی نپرداخته است. از این رو، پژوهش حاضر می کوشد انگیزش های سازگاری، ابزاری، درونی و بیرونی را که از مهمترین انواع انگیزه های مربوط به حوزه ی آموزش زبان است، در میان فارسی آموزان غیرایرانی در محیط یادگیری زبان خارجی مورد بررسی قرار دهد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ای شامل 40 پرسش برگرفته از پژوهش های گاردنر (2001)، رایان و دسی (2000) و نویلز و همکاران (2001) استفاده گردیده است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری در مورد 135 (59 زن و 73 مرد) زبان آموز بررسی شد. نتایج آزمون ها نشان داد که انگیزش سازگاری مهمترین عامل انگیزشی در یادگیری زبان فارسی به عنوان زبان خارجی و انگیزش بیرونی کم اهمیت ترین عامل انگیزشی بوده است. شاخص های فهم هنر و تاریخ ادبیات زبان فارسی، گسترش دانش، علاقه به یادگیری زبان و علاقه به ارتباط با ایرانیان، از مهمترین شاخص ها در انگیزش فارسی آموزان غیرایرانی جهت یادگیری فارسی به عنوان زبان خارجی بوده است. همچنین در مورد تاثیر جنسیت، مقطع تحصیلی و سن بر انواع انگیزه های فارسی آموزان، نتایج نشان داد که فقط در مورد انگیزش های ابزاری، و درونی، تفاوت در میان زنان و مردان معناداری ود. در خصوص انگیزش سازگاری در میان مقاطع مختلف تحصیلی تفاوت معنادار بود، اما در بازه های سنی مختلف، تفاوت معنا داری در مورد انگیزش ها وجود نداشت.
    کلیدواژگان: انگیزه سازگاری، انگیزه ابزاری، انگیزه درونی، انگیزه بیرونی، فارسی آموز
|
  • Mohammad Ahmadi Safa *, Seyed Amir Afzalimir Pages 1-33
    This study aimed at investigating the comparative effects of cooperative and competitive learning on English as Foreign Language (EFL) learners’ speaking ability and self-confidence. Moreover, EFL learners’ attitude towards cooperative and competitive learning procedures were explored. To these ends 90 learners were selected on the basis of a sample PET results and were assigned into three 30-learner cooperative, competitive and control groups. The speaking section of a sample PET test and Academic Confidence Scale were administered to the three groups before the treatment. As the treatment, the first experimental group members were engaged in cooperative learning, the second experimental group members were engaged in competitive learning, and the control group received regular teacher-fronted instruction. At the end of the treatment, the speaking section of another sample PET and Academic Confidence Scale were re-administered as the posttests.10 EFL learners were randomly selected from each experimental group and seated for a semi-structured interview. The analyses revealed that while both cooperative and competitive learning procedures had significant within-group effects on the learners' speaking ability, the impact on academic self-confidence was significant only for cooperative learning procedure. Moreover, analyses verified that the impact of cooperative learning on speaking ability and self-confidence of EFL learners was statistically superior to the other procedures. Content analysis of the interview data showed that the majority of EFL learners believed that cooperative learning helps them develop their own ideas in greater depth, enhance their participation and creativity in speaking, improve self-confidence and reduce anxiety.
    Keywords: Cooperative learning, competitive learning, Speaking Ability, self-confidence, EFL learners
  • Parviz Ajideh, Lynn Batler-Kisber, Ali Akbar Ansarin, Sorayya Mozaffarzadeh * Pages 35-57
    Transitioning smoothly from traditional learning of language to independent learning and consequently, moving from teacher-assessment to self-assessment faces teachers with a dilemma of deciding on learners’ final improvement. To assist to eliminate this dilemma and to compare learners’ self-assessment of reading comprehension skills with those of teacher assessment, the present study was set out. To this end, 190 B.S. Iranian engineering students were selected based on intact classes. The participants’ proficiency was determined by the Oxford Quick Placement Test. Prior to the instruction, the participants’ ability to use two reading skills, i.e. scanning and skimming was assessed by their instructor and by themselves through using a Likert Scale questionnaire. After instructing each skill, the participants received post-tests, both self-assessment and teacher assessment. Following the post-self-assessment, the participants answered an open-ended questionnaire to reflect on their assessment. To analyze the data and understand the differences and correlations between the two types of assessments, SPSS was performed. Intriguingly, the results from self- and teacher-assessment were pro-self-assessment. Besides, the outcomes of the open-ended questionnaire indicated that it is time to trust learners and allow them to assess their own learning and decide on their learning process.
    Keywords: self-assessment, teacher-assessment, reading comprehension
  • Masood Dehghan, Habib Soleimani * Pages 59-80
    The present study aims at investigating English lexicon polysemy within the cognitive approach to study the way based on which Persian language learners learn English lexicon with the concepts used in cognitive linguistics such as, prototype, polysemy, categorization, etc. The nature of the methodology used in this qualitative research for studying the meanings of English lexicon is a descriptive-analytic method. After the semantic analysis of the English lexicon based on the model of Dirven & Verspoor (2004), it was found that the meanings of the lexicon are classifiable based on theoretical procedures on cognitive semantics. The authors are trying to show the cognitive concepts in cognitive linguistics can be used for teaching English lexicon. The findings, generally, showed that the unconscious knowledge of learners in learning the cognitive structure of the meanings of the lexicon has a meaningful relationship with learning. The results also revealed that the lexicon has a semantic network semantically, in which the notion of core or prototype is located in the center of the semantic network and the rest of the meanings can be examined as the peripheral meanings of a lexicon.
    Keywords: lexicon, cognitive approach, Persian speakers, prototype, polysemy, categorization
  • Ali Derakhshan *, Mohammad Qafouri, Maryam Faribi Pages 81-112
    Learning outcomes will highly increase if barriers are identified and removed appropriately. Since demotivating factors can affect the learning process negatively, regaining the lost interest of learners leads to higher levels of academic achievement. Demotivation has been referred to as low motivation instead of being an independent concept on its own on the one hand, and the demotivating factors related to PhD exam candidates have not been taken into consideration so far on the other hand. As a result, this research attempted to examine both the demotivating and remotivating factors in the Iranian milieu, for which 100 MA and 78 PhD exam candidates from various universities took part in our study. The participants filled out a validated demotivating questionnaire for data collection, and 15 MA and 20 PhD participants participated in a semi-structured interview, encompassing five open-ended questions. The multivariate analysis of ANOVA depicted a significant difference between the most demotivating factor (economic problems) and the least demotivating one (curriculum decisions). Moreover, the data provided by the participants were analyzed to reduce the effect of these factors. Identifying the demotivating factors and trying to neutralize their negative effects by considering the remotivating options enables the policymakers to help the students move towards academic satisfaction which in the long run leads to their psychological well-being.
    Keywords: motivation, Demotivating Factors, Remotivating Factors, MA Exam Candidates, PhD Exam Candidates, Positive Psychology
  • Masoumeh Dousti, Zahra Amirian *, Daryush Nejadansari Pages 113-136
    EFL learners’ low motivation and lack of sufficient prior knowledge can be regarded as the barriers that impede their success in presentation of high quality writing pieces. To solve the mentioned problems, some researchers suggest the application of inventive technology-enhanced instructions in teaching the writing skill. In this regard, WebQuest as a computer-based instructional model providing the already-selected website links can be proposed as an appropriate candidate. Hence, the very aim of the present experimental pre-test/post-test study was to address the effect of WebQuest-based instruction on Iranian undergraduate EFL learners’ achievements in their overall essay writing ability as well as their writing ability concerning the elaboration, focus, conventions, vocabulary, and organization sub-skills. To do so, 50 participants in the experimental group and 49 participants in the control group performed the WebQuest-based and the alternative tasks without access to the web links, respectively. To analyze the obtained data, six ANCOVAs were run. The results revealed a significant improvement in EFL learners’ overall writing performance as well as their outperformance in the organization, focus, elaboration, and vocabulary subskills, but not the conventions sub-skill. The findings of this study indicated optimistic implications about the potential applicability of novel educational technologies in Iranian higher education context. EFL learners’ improved writing performance and vocabulary acquisition as well as their increased motivation and collaboration in WebQuest-based writing classes can be regarded as a valuable clue for teachers, administrators, and designers to pave the way for further integration of innovative technologies in EFL settings.
    Keywords: Technology-enhanced instruction, WebQuest-based instruction, writing skill, writing sub-skills
  • Rajab Esfandiari * Pages 137-162
    Attention to form in input now seems to have found its way into second language acquisition (SLA), and it is recommended that language learners’ consciousness be raised for language learning to occur and become intake. Input enhancement and output have received considerable attention in recent SLA as two attention-drawing devices. In the present study, we chose visual input enhancement to examine its effect on noticing and acquisition. To that end, two classes were randomly assigned to experimental and control groups. Both groups were exposed to ten different short stories for ten sessions for five weeks, but the type of exposure was different for each group. The English third person singular was highlighted for the experimental group through formatting techniques such as underlining, italicizing, and capitalising. Language learners in the experimental group were supposed to answer the questions following each short story and write a summary for it. Both groups were post tested one week after the treatment on both Noticing Test and a Written Production Test. The results of two independent t-tests showed the superiority of experimental group over the control group in noticing and learning the third person singular. Implications of the findings are discussed.
    Keywords: Input, Intake, Planned Focus on Form, Noticing
  • Masoomeh Estaji *, Farhad Ghiasvand Pages 163-192
    High-stakes tests exert impacts on teachers’ perceptions, methodology, practices, and materials used in the classroom. However, previous research studies have overlooked the role of teachers’ past experiences in the tests and their instructional planning prior to, during, and after the preparation courses. This study inspected the washback effect of IELTS examination on Iranian EFL teachers’ instructional planning considering their IELTS related experiences. Through a mixed-methods research design, two sets of questionnaires were distributed among 120 Iranian IELTS instructors to examine the IELTS washback effect on their perceptions of instructional planning. Afterward, a semi-structured interview was held with 15 instructors, selected from among 120 initial participants, to supplement the previously collected data. The results of one sample t-test and Wilcoxon signed-ranks test indicated that the current level of Instructional planning at item and total score level was beyond average. Likewise, the results of Spearman rho indicated a positive and significant relationship between instructors’ instructional planning and their past IELTS related experiences. It was also found that the IELTS examination made the instructors develop exam-oriented plans by focusing on the students’ test performance. The results are invaluable for IELTS instructors in that they can raise their knowledge and awareness about the nature and scope of IELTS washback effect and ways to develop exam-oriented plans.
    Keywords: High-stakes tests, IELTS related experiences, IELTS instructors, instructional planning, washback effect
  • Farahman Farrokhi, Aylar Fallah Vazirabad * Pages 193-213
    Developing, exploring and standardizing digital game based learning for EFL and English for Specific Purposes (ESP), requires a thorough understanding of learning context, gaming elements, ludical manners, as well as features of virtual reality in a real-life and career like setting. Unlike some traditional scientific approaches that focuses only on individual systems separately as a dipped in fashion approach, digital game requires a platform for understanding game genres, games’ use and various kind of games in order to define game design characteristics, theories of learning in digital era and to expand the characteristics and patterns of CALL application combined with linguametric perspective for digital games. It is a means and umbrella term for combined framework for multidimetional advancements, research and practices from major areas of inquiry, namely applied linguistics, psychometrics, and edumetrics of inter, supra disciplinary perspectives and emotional intelligence which gives importance to this discussion and a need to implement, develop, blend and use positive features of various digital game types in a user friendly and massively online course platform worldwide.
    Keywords: CALL, Digital Game-Based Learning, MOOC
  • Assef Khalili, Maryam Zeinolabedini, Fatemeh Poorebrahim, Simin Sattarpour * Pages 215-238
    The general consensus on the invaluable contributions of audio-visual materials based on cognitive theory of multimedia learning (CTML) to enhancing the quality of language classes has turned them into indispensable tools which teachers utilize for more effective teaching of different language skills. The primary aim of this study was to explore the effect of audio visual aids on reading skill at university level. The secondary aim was to find out if this change in materials could have any impact on the motivation and attitudes of the students toward English learning. To this end, this quasi-experimental study adopted a pre-test post-test research method. A total of 256 General English university students were divided to experimental (n=184) and control (n=81) groups. The experimental group received audio-visual aids as the treatment while the control group was taught by a conventional text-based method, commonly practiced in General English classes at Tabriz University of Medical Sciences (TUMS). The reading section of preliminary English test (PET) and Gardner’s attitude and motivation test battery (AMTB) were used for data collection. The results of independent samples t-test and Mann-Whitney tests revealed that the students provided with audio-visual materials obtained greater reading outcomes and also showed more positive attitudes and higher motivation toward English learning. Thus, our research revealed that the higher productivity and livelihood of reading classes can be tangible even in the in the narrow space of a single university semester.
    Keywords: Attitude, audio-visual aids, motivation, multimedia based education, reading comprehension
  • Mohammad Khatib *, Abdulbaset Saeedian Pages 239-264
    Two of the central concepts in teaching skills are decision making and pedagogical reasoning. Taking benefit from the dearth of studies on teachers’ actual or real-world decisions, this study aimed to respond to this invitation by keeping track of novice Iranian English as a foreign language (EFL) teachers’ decisions in two different times using six research-oriented teaching scenarios reflecting the student and personal features. Furthermore, their pedagogical reasoning was also attended to once through their responses to imaginary teaching scenarios and once through their actual classroom decisions. The participants comprised of ten novice Iranian EFL (six female and four male) teachers with an age range of 19 to 25 and a male experienced teacher, aged 30, who acted as a researcher-as-participant and was only accountable for the novices’ real-world reasoning. The data were collected through utilizing a total of six teaching scenarios, classroom observation, and video stimulated recalls. The findings, obtained through conversation analysis and pertinent vignettes and excerpts, revealed that the participants underwent a change in their decisions in two of the three scenarios reflecting the student features, while an approximate conformity could be observed in all scenarios mirroring personal features. It was revealed that whenever the teachers’ reasoning changed, their decisions underwent some changes as well. In addition, the findings showed that the flow of conversation in the classroom could be strongly influenced by the teachers’ decisions. A number of implications and recommendations for further research are also pinpointed.
    Keywords: Decision Making, pedagogical reasoning, novice teachers, student features, personal features
  • Farzaneh Khodabndeh * Pages 265-294
    Collaborative technologies provide opportunities for English foreign language learners (EFL) to have interactive learning and access to online interactive environments. Interactions that take place between teachers and their students in a classroom context affect learners’ language learning. As such, this research compared interactions between the instructor and her students and between students themselves that took place in conventional and Learning Management Systems (LMS) classes. Second, two different approaches of teaching grammar (implicit and explicit) in conventional and LMS classes were examined. The participants of this study were selected from 94 students of EFL freshmen at two groups of different teaching classes namely, virtual and conventional classes. Having administered a test of homogeneity, the researcher selected 60 learners. They were assigned into four groups, two experimental and two comparative groups. After the treatment, the results of the pre-and post-tests confirmed the positive effect of teaching grammar both explicitly and implicitly in LMS classes. In addition, examination of interaction patterns revealed that teaching through LMS was student-centered and dynamic in contradiction with the comparative groups. The study can help instructors understand the prospective benefits of teaching on LMS and also improve social interactions among uncommunicative students.
    Keywords: Classroom discourse, E-learning, Explicit instruction, implicit instruction, IRF, Learning Management System (LMS)
  • Seyed Mohammad Ali Mansoorian *, Seyyed Ayatollah Razmjoo Pages 295-331
    The present study intended to address the impact of the socio-economic status (SES) on the Iranian EFL learners’ language achievement and identity processing styles. To attain this goal, 148 students studying General English were designated on the base of purposive sampling from Yasuj University of Medical Sciences (YUMS). At the first step, questions related to social, cultural, and financial background was asked of 20 participants (sample) by an interview. Then, a the researcher constructed a questionnaire from the information attained from the interview, regarding the factors related to the social, cultural, and financial factors (variables) and was distributed among the population (148 students) of the study. The participants’ English University Entrance Exam Score (Achievement test) scores were obtained from the Education Office of Yasuj University of Medical Sciences. Afterward, Berzonsky’s forty item revised version of the identity style inventory (ISI3) (Berzonsky, 1992) assessed the identity style of each participant. Examination of the results indicated that the structural relationship between the variables of identity processing style and language skills was 0.84 and its standard value was equal to 0.345. This value indicated a positive and average relationship between the two structures. That is, with the change of identity processing style, the language skills of the participants have changed.
    Keywords: Identity processing styles, Social-economic status, language skills
  • Mavadat Saidi * Pages 333-358
    The current comparative study aimed to juxtapose the newly compiled English textbook for the students in the third grade of senior high school, Vision 3, and the previously taught English textbook for pre-university students. To this end, 130 experienced teachers, with the experience of teaching both textbooks, were asked to complete an eclectic checklist comprising 38 items and evaluating the book in terms of nine major criteria, namely general considerations, vocabulary, grammar, speaking, listening, reading, writing, pronunciation supplementary materials, tasks, and activities. Following that, 20 teachers were interviewed to enrich the results of the quantitative data. Overall, the results revealed the teachers’ contentment with the newly developed English textbook. In particular, the mean values indicated that English teachers rated the speaking and listening sections as the most satisfactory parts while they ranked the supplementary materials criterion as the least satisfactory one in Vision 3. Indeed, they believed that notwithstanding the dramatically positive changes in Vision 3, the book still requires undergoing major revisions to act as a rich source for enabling the EFL students to communicate fluently, accurately, and effectively. In this regard, the findings would benefit the materials developers to locate the areas for further modifications.
    Keywords: English textbook, evaluation, Pre-university English textbook, Textbook evaluation, Vision 3
  • Ghazal Shooshtarizadeh, Manoochehr Jafarigohar *, Hooshang Khoshsima, Hassan Soleimani Pages 359-388
    Situated-learning translation training approach has been proven to be an efficacious translation training approach in cultivating translators' long-life learning, translation competence as well as translator competence. However, previous studies have mainly delved into the effect of simply one single trend of this modern translation training model on student translators' competencies and sub-competencies and have not compared the effects of different situated-learning trends. To fill this gap, this mixed-methods study was set out to explore the comparative effects of cognitive-apprenticeship (CA), simulated project-based (SPB), and integrative (I) training methods on students' legal translation quality (TQ), their critical thinking ability (CTA), as well as employed problem-solving strategies (PSS). To this end, 71 undergraduate translation students were assigned to three experimental groups of CA, SPB, and I. The quantitative phase involved a quasi-experimental, pretest-treatment-posttest design and the qualitative phase was established on the grounded theory method. Data analysis results indicated that CA and I groups outperformed their counterparts in most subscales of TQ and CTA. The results of the thematic analysis of TAP data also showed that the largest variety of linguistic and non-linguistic PSS was respectively used by G3 and G2.
    Keywords: Cognitive-apprenticeship training, Critical Thinking, Integrative training, Legal translation quality, Problem-solving strategies, Simulated project-based training
  • Hassan Soodmand Afshar *, Somayeh Tofighi Pages 389-416
    This study explored the impact of task complexity on task performance of Iranian lower-intermediate and advanced language learners. It also investigated how working memory was related to task performance and mediated the influence of complexity conditions on language performance. Task complexity was operationalized by designing differing tasks along the +/- reasoning and the +/- few elements dimensions. Eighty Iranian EFL learners (40 lower-intermediate and 40 advanced) carried out argumentative tasks which differed in complexity level. Working memory capacity was measured by applying the Persian translation of Wechsler's (1987) working memory test, and task performance was measured in terms of accuracy and fluency. The results revealed that for lower-intermediate learners, task complexity led to decrease in accuracy in the complex tasks, while fluency was boosted in simple task condition. For advanced learners, task complexity resulted in improved accuracy, while fluency decreased in complex condition. The results of multivariate analyses revealed that learners' language performance in the complex group significantly differed from that of the simple group on the combined dependent variables for both lower-intermediate and advanced learners. There was no significant correlation between working memory and any performance measures.
    Keywords: Task-based language teaching, argumentative task, task complexity, Working memory, accuracy, fluency
  • Amirreza Vakilifard *, Sharareh Khaleghizadeh Pages 417-443
    Research has not investigated the motivation of students toward learning Persian as a foreign/second language. This study examines the integrative, instrumental, intrinsic, and extrinsic types of motivation among language learners learning Persian as a second language. A questionnaire consisting of 40 questions, adapted from Gardner (2001), Ryan and Deci (2000), and Noels et al. (2001), was used to collect the required data. Statistical procedures were followed to analyze the data from 135 (59 females and 73 males) language learners. Results showed that integrative and extrinsic were respectively the most and the least significant forms of motivation among these participants. They reasoned that they mainly learn Persian language to understand Persian art, literature and history, increase their knowledge, and communicate with Iranians. Variables such as gender, education, and age showed significant differences among the males and females concerning instrumental and intrinsic types of motivation. Furthermore, whereas the results indicated significant variation between the participants’ education levels and their integrative motivation, there was not any significant relationship between the age and motivation.
    Keywords: Integrative Motivation, Instrumental Motivation, Intrinsic Motivation, Extrinsic Motivation, Persian Language learners