فهرست مطالب

رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری - پیاپی 66 (تابستان 1400)

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 66 (تابستان 1400)

  • جلد پنجم
  • تاریخ انتشار: 1400/04/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نجمه سلیمانپور صفحات 1-6

    کودک گردشگر الهام بخش دنیای گردشگری می باشد، حلقه گمشده ای که کمتر به آن توجه شده است.گردشگری بواسطه لمس مستقیم زندگی در فراسوی زندگی معمول، فرصت های بسیاری را برای ذهن کنجکاو و حساس کودک فراهم می کند تا بتواند بسیار بیشتر از والدینی که او را همراهی می کنند، آموزش ببیند ویا در ذهن خود، تاثیرات شگرف ایجاد کند. فضاهای سفر برای کودکان، بسیار بیشتر از بزرگترها با تاثیرات عمیق همراه است. گردشگری به عنوان یکی ازسریعترین بخشهای اقتصادی درحال رشد است.کشورهای پیشرو در این بعد از فعالیتهای اقتصادی، سالانه سهم عمده ای ازدرآمدهای ناشی از ورودگردشگران را به خود اختصاص می دهند. گردشگری یک صنعت پایدار می باشد که موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال می گردد، گردشگری کودک نیز پدیده ای نوظهور می باشد که در حال افزایش است، کودک گردشگر می تواند در دنیای گردشگری الهام بخش باشد و با برنامه ریزی و فرهنگ سازی موجبات رشد اقتصادی کشور را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، کودک گردشگر، الهام بخشی، رشد اقتصادی
  • سحر کرمی، عباس اللهیاری، سارا حسن زاده صفحات 7-22

    شرکت‌ها برای افزایش دارایی‌های نقدی خود سعی می‌کنند از مدیران با تجربه‌ای که کمیته سرمایه گذاری را تشکیل داده‌اند استفاده نمایند تا بدین وسیله بتوانند مسیرهای عملکرد و فعالیت‌های شرکت را بهتر انجام دهند و با اعتماد و اطمینان بیشتری در روند تصمیم گیری‌ها و اعمال اهداف سازمانی قدم بردارند. با توجه به مطالعاتی که احمد و همکاران در سال 2020 انجام داده اند، ویژگی‌های کمیته سرمایه گذاری متغیری است که بر دارایی نقدی و رشد شرکت تاثیر می‌گذارد؛ این ویژگی‌ها را می‌توان تجربیات، استقلال، تعداد جلسات و اندازه اعضای کمیته سرمایه گذاری در نظر گرفت؛ از این رو هدف از انجام این پژوهش تعیین رابطه بین ویژگی‌های کمیته سرمایه گذاری و دارایی‌های نقدی می‌باشد. جامعه آماری شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد که 66 شرکت به عنوان نمونه آماری که به روش حذفی سیستماتیک و داده‌های آن از بین سال‌های 1393 الی 1399 انتخاب گردید. روش پژوهش، توصیفی - تحلیلی که با استفاده از روش‌های پانلی می‌باشد و با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 9 صورت پذیرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین ویژگی‌های کمیته سرمایه گذاری و دارایی‌های نقدی رابطه معناداری وجود داردبه طوری که مدیران بتوانند با توجه به آنها در تصمیم گیری‌های سرمایه گذاری و تامین مالی موثرتر واقع شوند و شرکت را به سوی سود بیشتر سوق دهند.

    کلیدواژگان: کمیته سرمایه گذاری، نگهداری پول نقد، دارایی نقدی، مالکیت نهادی و خارجی، تجربه، استقلال، جلسات و اندازه کمیته سرمایه گذاری
  • بهنام گیلانی نیا صومعه سرایی*، ندا سرخی صفحات 23-47

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مکانیزم‎های حاکمیت شرکتی بر مدیریت سود واقعی با تاکید بر نقش تعدیلگر قدرت و تمرکز بازار شرکت‏های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفت. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 132 شرکت از بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی بین سال‌های 1391 تا 1397 بودند. تجزیه و تحلیل اطلاعات در این تحقیق توسط نرم‌افزار آماری ایویوز و با استفاده از روش رگرسیون ترکیبی و پانل دیتا انجام گردیدند. بر اساس نتایج حاصل از آزمون‌های انجام شده در این فصل در سطح اطمینان 95 درصد می‌توان عنوان کرد استقلال هیات مدیره تاثیر منفی و معناداری بر مدیریت سود واقعی شرکت دارد. مالکیت نهادی تاثیر مثبت و معناداری بر مدیریت سود واقعی شرکت دارد. نوع حسابرس مستقل تاثیر معناداری بر مدیریت سود واقعی شرکت ندارد. قدرت بازار بر رابطه میان استقلال هیات مدیره و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر معناداری ندارد. قدرت بازار بر رابطه میان مالکیت نهادی و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر منفی و معناداری دارد. قدرت بازار بر رابطه میان نوع حسابرس مستقل و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر معناداری ندارد. تمرکز بازار بر رابطه میان استقلال هیات مدیره و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر معناداری ندارد. تمرکز بازار بر رابطه میان مالکیت نهادی و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر معناداری ندارد. تمرکز بازار بر رابطه میان نوع حسابرس مستقل و مدیریت سود واقعی شرکت تاثیر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: تمرکز بازار، حاکمیت شرکتی، قدرت بازار، مدیریت سود واقعی
  • نرگس صبوری صفحات 48-66
    هدف

    طبق پژوهش ژیادونگ و همکاران در سال 2021؛ شرکت ها برای بهبود عملکرد خود می بایست به انعطاف پذیری مالی دقت نمایند تا بتوانند براساس آن عملکرد شرکت را تقویت نمایند از طرفی دارایی های مشهود نیز در این زمینه می تواند به آنها کمک نماید. هدف از انجام این مطالعه تعیین و بررسی نقش انعطاف پذیری مالی در توسعه پایدار بر عملکرد شرکت در طول بحران بیماری کوید 19 با توجه به دارایی های مشهود (مطالعه موردی: شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)، می باشد.

    روش

    جهت تحلیل فرضیه های پژوهش، جامعه آماری را از بین سال های 1396 الی 1399 و به مدت 4 سال انتخاب نموده و شامل شرکت های بورسی بوده‌اند که نمونه آماری با روش حذفی و به تعداد 101 شرکت انتخاب شد. روش پژوهش مورد استفاده نیز، روش توصیفی- تحلیلی بوده و داده‌های پژوهش از نوع تاریخی با مراجعه به صورت‌های مالی و گزارشات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران جمع آوری و طبقه بندی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از روش داده‌های پانل دیتا استفاده شد؛ و در بخش تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی، آمار استنباطی و آزمون های مختلف مربوطه انجام گردید و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 9 صورت گرفت.

    یافته‌ها:

    یافته ها نشان می دهد، فرضیه اصلی مورد تایید قرار گرفت و مشخص شد که انعطاف پذیری مالی در توسعه پایدار بر عملکرد شرکت در طول بحران بیماری کوید 19 با توجه به دارایی های مشهود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نقش مثبت و معناداری دارد.

    نتایج

    بنابراین نتایج حاکی از آن است که مدیران شرکت ها می بایست جهت افزایش عملکرد شرکت در طول بحران بیماری کوید 19، به انعطاف پذیری مالی و نقدی و بدهی توجه نمایند تا بدین وسیله توانایی شرکت را تقویت نمایند و مانع از ضرر و زیان شرکت گردند.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری مالی نقدی و بدهی، عملکرد شرکت، دارایی مشهود، توسعه پایدار، بحران، بیماری کوید 19
  • نرگس صبوری، عنایت کریم پور صفحات 67-83
    هدف

    طبق پژوهش میکاییل و همکاران در سال 2021؛ با توجه به فعالیت های شرکت ها، ممکن است فسادمالی رخ بدهد؛ بنابراین پژوهشگر به دنبال آن است که بتواند نقش مدیریت کمیته حسابرسی را مورد سنجش قرار دهد. کمیته حسابرسی با وظایفی که در اختیار دارند، می توانند بر فساد مالی نظارت داشته باشند و یا با شناسایی آنها، مدیران را موظف به مسیول آن نماید. هدف از انتخاب و انجام این موضوع، تعیین نقش مدیریت کمیته حسابرسی دارای صلاحیت چهارگانه بر نظارت و فساد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.

    روش

    جهت تحلیل فرضیه های پژوهش، جامعه آماری را از بین سال های 1392 الی 1399 و به مدت 8 سال انتخاب نموده و شامل شرکت های بورسی بوده‌اند که نمونه آماری با روش حذفی و به تعداد 69 شرکت انتخاب شد. روش پژوهش مورد استفاده نیز، روش توصیفی- تحلیلی بوده و داده‌های پژوهش از نوع تاریخی با مراجعه به صورت‌های مالی و گزارشات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران جمع آوری و طبقه بندی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از روش داده‌های پانل دیتا استفاده شد؛ و در بخش تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی، آمار استنباطی و آزمون های مختلف مربوطه انجام گردید و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 9 صورت گرفت.

    یافته‌ها:

    با توجه به تحلیل مدل رگرسیونی، فرضیه اصلی مورد تایید قرار گرفت و مشخص شد مدیریت کمیته حسابرسی دارای صلاحیت چهارگانه بر نظارت و فساد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نقش موثری دارد.

    نتایج

    بنابراین نتایج حاکی از آن است که براساس آماره t میزان تاثیرپذیری هر چهار فرضیه ویژه بر نظارت و فساد مالی شرکت به ترتیب در شاخص های استقلال، تجربه مدیرتی، ظرفیت و مالکیت سهام، تخصص مالی مدیران کمیته های حسابرسی که با پژوهش میکاییل و همکارانش در سال 2021، همراستا می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت کمیته حسابرسی، نظارت، فساد مالی، ظرفیت و مالکیت سهام، تخصص مالی، مهارت و تجربه
  • اکبر محمدی، سحر بابائی صفحات 84-102

    شرکت های کوچک تا متوسط امروزه بعنوان پیشران اصلی توسعه اقتصادی کشورها شناخته می شوند. یکی از چالش های کلیدی این شرکت ها در مسیر توسعه و جذب فناوری های کلیدی است. با توجه به ضعف مطالعات انجام شده در این حوزه هدف اصلی پژوهش، شناسایی الزامات و عوامل کلیدی موفقیت در شناسایی و جذب فناوری های کلیدی برای بنگاه های کوچک و متوسط می باشد. این پژوهش با هدف افزایش توانمندسازی بنگاه های کوچک و متوسط داخل کشور در مسیر شناخت عوامل مهم و تاثیرگذار برای جذب فناوری های آن ها، طرح ریزی شده است. روش تحقیق در این مطالعه یک روش ترکیبی کیفی، کمی است و با رویکرد اکتشافی صورت پذیرفته است. در این مطالعه، ابتدا به شناسایی عوامل کلیدی از مرور ادبیات پرداخته شد و در نهایت 15 عامل کلیدی در این خصوص شناسایی شدند. سپس براساس مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شده این عوامل به 19 عامل افزایش یافت. پس از آن اعتبارسنجی میزان تاثیر و اولویت بندی این عوامل براساس آزمون فریدمن و نرم افزار SPSS صورت گرفت. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که اهمیت کیفیت دانش فناورانه، رشد جذابیت فناوری و شناسایی انطباق مناسب فناوری بیشترین تاثیر را در شناسایی و جذب موفق فناوری ها در شرکت های کوچک تا متوسط دارد.

    کلیدواژگان: شناسایی و جذب، فناوری کلیدی، شرکت های SME، عوامل کلیدی موفقیت
  • سحر کرمی، عباس اللهیاری*، علیرضا رضایی صفحات 103-118

    پذیرش استاندارد‌های بین المللی گزارشگری مالی (IFRS)، حمایت از سرمایه‌گذاران و مدیریت سود از موضوعاتی است که امروزه توسط پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. مدیران جهت اعمال تصمیمات مناسب، می‌بایست به رعایت استاندارد‌های گزارشگری مالی توجه نمایند؛ از این رو هدف از انجام این پژوهش تعیین روابط بین پذیرش استاندارد‌های بین‌المللی گزارشگری مالی و حمایت از سرمایه‌گذاران با مدیریت سود د رشرکت‌ها است. داده‌های آماری بین سال‌های 1390 تا 1397 از بین شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب گردیده است. پذیرش استاندارد‌های بین المللی گزارشگری مالی، حمایت از سرمایه‌گذاران و مدیریت سود، از متغیرهای این پژوهش محسوب می‌شوند. نمونه آماری به روش سیستماتیک به تعداد 128 شرکت انتخاب شده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بوده و داده‌های پژوهش از نوع تاریخی با مراجعه به صورت‌های مالی و گزارشات شرکت‌ها استخراج و نیز تحلیل آماری توسط نرم افزار Eviews نسخه 9 و با استفاده از مدل رگرسیونی انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که بین پذیرش استاندارد‌های بین‌المللی گزارشگری مالی، حمایت از سرمایه گذاران و مدیریت سود رابطه‌ای معنادار برقرار است و مدیران شرکت‌ها باید به استراتژی‌ها و خط مشی‌های مربوط به استانداردهای گزارشگری مالی توجه نمایند تا بتوانند به حمایت از سرمایه‌گذاران و مدیریت سود بپردازند و موجب بهبود عملکرد شرکت‌ها شوند.

    کلیدواژگان: پذیرش استاندارد های بین المللی گزارشگری مالی، حمایت از سرمایه گذاران، مدیریت سود، کیفیت اقلام تعهدی
  • نرگس صبوری*، عنایت کریم پور صفحات 119-136

    طبق مطالعاتی که توسط پژوهشگران پیشین انجام گرفته است مشخص شد که به بررسی ساختار سرمایه، عدم قطعیت سیسات اقتصادی و ویژگی های شرکت به صورت جداگانه پرداخته اند، اما تاکنون هیچ پژوهشگری نقش عدم قطعیت سیاست اقتصادی و ویژگی های شرکت را به صورت همزمان بر ساختار سرمایه مورد سنجش قرار نداده است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات مشترک عدم قطعیت سیاست اقتصادی و ویژگی های شرکت بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفته است. جهت تحلیل فرضیه های پژوهش، جامعه آماری را از بین سال های 1395 الی 1399 و به مدت 5 سال انتخاب نموده و شامل شرکت های بورسی بوده‌اند که نمونه آماری با روش حذفی و به تعداد 90 شرکت انتخاب شد. روش پژوهش مورد استفاده نیز، روش توصیفی- تحلیلی بوده و داده‌های پژوهش از نوع تاریخی با مراجعه به صورت‌های مالی و گزارشات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران جمع آوری و طبقه بندی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌های آماری از روش داده‌های پانل دیتا استفاده شد؛ و در بخش تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی، آمار استنباطی و آزمون های مختلف مربوطه انجام گردید و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 9 صورت گرفت. با توجه به تحلیل مدل رگرسیونی، یافته های پژوهش نشان می دهد فرضیه اصلی مورد تایید قرار گرفته است و مشخص شد که عدم قطعیت سیاست اقتصادی و ویژگی های شرکت بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران تاثیر مشترک و معناداری دارد. با نتایج بدست آمده مشخص شد که عدم قطعیت سیاست اقتصادی بر اهرم مالی و ساختار سرمایه اثر مستقیم و مثبت دارد اما ویژگی های شرکتی بر اهرم مالی و ساختار سرمایه اثری معکوس و منفی دارد. به عبارتی دیگر، عدم قطعیت سیاست اقتصادی به میزان 79/10 باعث افزایش ساختار سرمایه و ویژگی های شرکتی به میزان 20/5 منجر به کاهش آن می شود که با پژوهش شیایو و کیو در سال 2021، همراستا می باشد.

    کلیدواژگان: عدم قطعیت سیاست اقتصادی، ویژگی های شرکتی، ساختار سرمایه، سودآوری، نسبت پوشش هزینه بهره
  • ماشاءالله ستوده صفحات 137-154

    مدیران شرکت ها در تلاشند تا بتوانند با توجه به فرهنگ سازمانی، سیستم های اطلاعات حسابداری را تقویت و با شفاف سازی اطلاعات آن در عملکرد شرکت نقش بهتری داشته باشند؛ در این راستا تاثیرگذار باشد که وان دانگ ها در سال 2020 به این موضوع پرداخته است و از این رو، محقق سعی بر این دارد که موضوع و فرضیات وی را در ایران مورد سنجش قرار دهد؛ از این رو هدف از انجام این مقاله تعیین و بررسی نقش تعدیلی فرهنگ سازمانی بر رابطه بین سیستم اطلاعات حسابداری و عملکرد عملیاتی شرکت های کوچک و متوسط منطقه ویژه عسلویه می باشد. داده های پژوهش به روش مقطعی و در سال 1400، از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. فرهنگ سازمانی، سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری و عملکرد عملیاتی، از متغیرهای این پژوهش محسوب می‌شوند. نمونه آماری با توجه به جدول مورگان تعداد 162 شامل مدیران، کارکنان، کارشناسان حسابداری و متخصصان مالی در این شرکت ها انتخاب شده است. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی از نوع کاربردی بوده و توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 و روایی و پایایی داده ها با استفاده از آزمون نرمال بودن اسمیرنوف و آزمون تی تک نمونه ای انجام گرفته است. یافته های پژوهش پژوهش نشان می‌دهد که فرهنگ سازمانی بر رابطه بین سیستم اطلاعات حسابداری و عملکرد عملیاتی شرکت های کوچک و متوسط منطقه ویژه عسلویه نقش تعدیلی دارد؛ بنابراین، استفاده از شاخص فرهنگ سازمانی نظیر مشارکت، بی ثباتی، ماموریت و تطبیق پذیری می تواند علاوه بر اثرگذاری در رابطه سیستم اطلاعات حسابداری و عملکرد عملیاتی شرکت های کوچک و متوسط، در ایجاد نوآوری ها، تکنولوژی ها و فناوری های نوظهور مفید باشد و باعث تسهیل ثبت اطلاعات حسابداری شود.

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعاتی حسابداری، فرهنگ سازمانی، عملکرد عملیاتی، مشارکت، تطبیق پذیری، بی ثباتی، ماموریت
  • آسو امین عشایری صفحات 155-170

    بازاریابی الکترونیکی مساله بسیار مهمی است که اکنون به شدت مد نظر قرار گرفته است. جهت گیری های بازاریابی در این مورد بسیار با اهمیت است، در این پژوهش به بررسی تاثیر جهت گیری بازاریابی الکترونیک بر عملکرد کسب و کار استراتژیک، پرداخته میشود. به این منظور از روش پرسشنامه ای انجام میشود و در نهایت مشخص میشود که جهت گیری های بازاریابی الکترونیک بر عملکرد کسب و کار استراتژیک دارای تاثیر میباشد.

    کلیدواژگان: جهت گیری بازاریابی الکترونیک، عملکرد کسب و کار استراتژیک، روش پرسشنامه ای
|
  • Najmeh Soleimanpou Pages 1-6

    The tourist child inspires the world of tourism, a lost link that has received little attention. Accompany him, train him or make a wonderful impression on his mind. Travel spaces for children, far more than adults, are associated with profound effects. Tourism is growing as one of the fastest growing economic sectors. Leading countries in this dimension of economic activities, annually account for a major share of income from tourist arrivals. Tourism is a sustainable industry that leads to economic prosperity and job creation, child tourism is also an emerging phenomenon that is increasing, the tourist child can be an inspiration in the world of tourism and by planning and creating culture leads to economic growth Provided the country.

    Keywords: Tourism industry, child tourist, inspiration, economic growth
  • Sahar Karami, Abbas Allahyari, Sara Hasanzadeh Pages 7-22
    Objective

    To increase their cash assets, companies try to use experienced managers who have formed the investment committee so that they can better perform the company's performance and activities and with more confidence and confidence in the decision-making process Take steps and implements organizational goals.

    Method

    According to studies conducted by Ahmed et al. In 2020, the characteristics of the investment committee are variable that affect the company's cash assets and growth; These characteristics can be considered experiences, independence, number of meetings and size of investment committee members; Therefore, the purpose of this study is to determine the relationship between the characteristics of the investment committee and cash assets.

    Results

    The statistical population of companies listed on the Tehran Stock Exchange is 66 companies as a statistical sample that was selected by systematic elimination method and its data from 2014 to 2019. The research method was descriptive-analytical using panel methods and using Eviews software version 9.

    Conclusion

    The results indicate that there is a significant relationship between the characteristics of the investment committee and cash assets so that managers can be more effective in investment and financing decisions according to them and lead the company to more profits. Give

    Keywords: Investment Committee, Cash Holding, Cash Assets, Institutional, Foreign Ownership, Experience, Independence, Meetings, Size of Investment Committee
  • Behnam Gilani Nia Somehsarayi, Neda Sorkhi Pages 23-47

    The aim of this study was to investigate the effect of corporate governance mechanisms on real profit management with emphasis on the moderating role of power and market concentration of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The sample studied in this study included 132 companies from Tehran Stock Exchange in the period between 2012 and 1397. Data analysis in this study was performed by Ivory statistical software using combined regression and data panel. Based on the results of the tests performed in this chapter at a 95% confidence level, it can be said that the independence of the board of directors has a negative and significant effect on the management of the company's real profit. Institutional ownership has a positive and significant effect on the company's real profit management. The type of independent auditor does not have a significant effect on the company's actual profit management. Market power has no significant effect on the relationship between board independence and the company's actual profit management. Market power has a negative and significant effect on the relationship between institutional ownership and management of the company's real profit. Market power has no significant effect on the relationship between the type of independent auditor and the company's actual profit management. Market focus does not have a significant effect on the relationship between board independence and the company's actual profit management. Market focus does not have a significant effect on the relationship between institutional ownership and management of the company's actual profits. Market focus does not have a significant effect on the relationship between the type of independent auditor and the company's actual profit management.

    Keywords: Market focus, corporate governance, market power, real profit management
  • Narges Sabouri Pages 48-66
    Objective

    According to research by Jiadong et al. In 2021; to improve their performance, companies must pay attention to financial flexibility so that they can strengthen the company's performance based on it. On the other hand, tangible assets can help them in this regard. The purpose of this study is to determine and investigate the role of financial flexibility in sustainable development on company performance during the crisis of Quid 19 disease with respect to tangible assets (Case study: companies listed on the Tehran Stock Exchange).

    Method

    In order to analyze the research hypotheses, the statistical population was selected from 2013 to 2020 for 8 years and included stock companies. The statistical sample was selected by elimination method and 101 companies were selected. The research method used is descriptive-analytical method and research data were collected and classified by referring to the financial statements and financial reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange. Data panel data method was used to analyze statistical data; in the analysis of descriptive statistics, inferential statistics and various related tests were performed and data analysis was performed using Eviews software version 9.

    Results

    Findings show that the main hypothesis was confirmed and it was found that financial flexibility in sustainable development on the performance of the company during the crisis of Quid 19 due to the tangible assets of companies listed on the Tehran Stock Exchange a positive and significant role has it.

    Conclusion

    Therefore, the results indicate that company managers should pay attention to financial and cash flexibility and debt flexibility in order to increase the company's performance during the Covid 19 disease crisis, thereby strengthening the company's ability and preventing the company's losses.

    Keywords: Cash, debt financial flexibility, company performance, tangible assets, sustainable development, crisis, Covid's disease 19
  • Narges Sabouri, Enayat Karimpor Pages 67-83
    Objective

    According to research by Michael et al. In 2021; Depending on the activities of companies, corruption may occur; therefore, the researcher seeks to be able to assess the management role of the audit committee. With their responsibilities, the audit committee can monitor corruption or, by identifying them, appoint managers to be responsible. The purpose of selecting and conducting this issue is to determine the role of the management of the audit committee with four competencies in monitoring and financial corruption of companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Method

    To analyze the research hypotheses, the statistical population was selected from 2013 to 2020 for 8 years and included listed companies. The statistical sample was selected by elimination method and 69 companies were selected. The research method used is descriptive-analytical method and research data were collected and classified by referring to the financial statements and financial reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange. Data panel data method was used to analyze statistical data; In the analysis of descriptive statistics, inferential statistics and various related tests were performed and data analysis was performed using Eviews software version 9.

    Results

    According to the analysis of the regression model, the main hypothesis was confirmed and it was found that the management of the audit committee with four competencies has an effective role in monitoring and financial corruption of companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Conclusion

    Therefore, the results indicate that based on t-statistics, the effectiveness of all four specific hypotheses on the supervision and financial corruption of the company in the indicators of independence, managerial experience, capacity and stock ownership, financial expertise of audit committee managers, respectively The year 2021 is in line.

    Keywords: Management of the Audit Committee, Supervision, Corruption, Capacity, Ownership of Stocks, Financial Expertise, Skills, Experience
  • Akbar Mohammadi, Sahar Babaei Pages 84-102

    Small to Medium Firms Recognized as the Main Drivers of Economic Development of Countries. One of the Key Challenges for these Firms is to Develop and Absorb These Key Technologies. Due to the Lack of Studies Conducted in this Field, The Main Purpose of the Research is to Identify the Requirements and Key Factors for Success in Identifying and Absorbing Key Technologies for Small to Medium Firms. This Research has been designed with the Aim of Increasing the SMEs empowerment in order to Identify Important and Effective Factors for Absorbing their Technologies. The Research Method in this Study is a Qualitative, Quantitative Mixed Method and has been Done with an Exploratory Approach. In This Study, Firstly The Key Factors of Literature Review Were Identified and Finally 15 Key Factors in this Regard Were Identified. Then, Based on Semi-Structured Interviews, These Factors Became 19 Factors. After that, The Prioritization of Factors was Done based on Friedman Test and SPSS Software. The Results of This Study Indicate that the Importance of the Technological Knowledge Quality, Technology Attractiveness Growth, and the Appropriate Technology Adaptation Identification have the Greatest Impact on the Successful Identification and Absorption of Technologies in Small to Medium Firms.

    Keywords: Technology acquisition, SMEs, key success factors
  • Sahar karami, Abbas allahyari, Alireza rezaei Pages 103-118

    Adoption of International Financial Reporting Standards (IFRS), investor advocacy and earnings management are some of the topics that are being considered by researchers today.Managers must adhere to financial reporting standards to make appropriate decisions; Therefore, the purpose of this study is to determine the relationship between the acceptance of international financial reporting standards and support for investors with earnings management in companies.Statistical data between 2011 to 2018 have been selected from companies listed on the Tehran Stock Exchange.Adoption of international financial reporting standards, investor support and earnings management are among the variables of this research. The statistical sample was systematically selected from 128 companies.The research method is descriptive-analytical correlation and the research data is historical by referring to financial statements and company reports and statistical analysis is performed by Eviews software version 9 using regression model.The results show that there is a significant relationship between the acceptance of international financial reporting standards, investor support and earnings management, and company managers should pay attention to strategies and policies related to financial reporting standards in order to support Investors and profit management and improve the performance of companies.

    Keywords: Adoption of international financial reporting standards, investor protection, earnings management, accruals quality
  • Narges Sabouri, Enayat Karimpor Pages 119-136

    Studies by previous researchers have shown that they have examined capital structure, economic policy uncertainty, and company characteristics separately, but so far no researcher has considered the role of economic policy uncertainty and company characteristics simultaneously on the structure. Capital has not been measured. The aim of this study was to determine the common effects of economic policy uncertainty and company characteristics on the capital structure of companies listed on the Tehran Stock Exchange. In order to analyze the research hypotheses, the statistical population was selected from 2016 to 2020 for 5 years and included stock companies. The statistical sample was selected by elimination method and 90 companies were selected. The research method used is descriptive-analytical method and research data were collected and classified by referring to the financial statements and financial reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange. Data panel data method was used to analyze statistical data; In the analysis of descriptive statistics, inferential statistics and various related tests were performed and data analysis was performed using Eviews software version 9. According to the analysis of the regression model, the research findings show that the main hypothesis has been confirmed and it was found that the uncertainty of economic policy and company characteristics have a common and significant effect on the capital structure of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The results showed that the uncertainty of economic policy has a direct and positive effect on financial leverage and capital structure, but the characteristics of the company have a negative and negative effect on financial leverage and capital structure. In other words, the uncertainty of economic policy by 10.79 increases the capital structure and characteristics of the company by 5.20, leading to a decrease, which is in line with Xiao and Qiu research in 2021.

    Keywords: Uncertainty of economic policy, corporate characteristics, capital structure, profitability, interest cost coverage ratio
  • Mashaallah Setoudeh Pages 137-154

    Company managers are trying to be able to strengthen accounting information systems according to the organizational culture and have a better role in the company's performance by making its information transparent; In this regard, it is effective that Van Dongs has dealt with this issue in 2020, and therefore, the researcher tries to test his issue and hypotheses in Iran; Therefore, the purpose of this article is to determine and investigate the moderating role of organizational culture on the relationship between accounting information system and operational performance of small and medium enterprises in Assaluyeh Special Zone. Research data were collected cross-sectionally in 2021 through a questionnaire. Organizational culture, accounting information systems and operational performance are the variables of this research. The statistical sample is selected according to Morgan table number 162 including managers, employees, accounting experts and financial specialists in these companies. The research method is descriptive-survey and is applied by SPSS software version 20 and data validity and reliability using Smirnov normality test and one-sample ttest. Findings The research shows that organizational culture has a moderating role on the relationship between accounting information system and operational performance of small and medium enterprises in Assaluyeh Special Zone.Therefore, the use of organizational culture indicators such as participation, instability, mission and adaptability can be useful in creating innovations, technologies and emerging technologies, in addition to influencing the relationship between the accounting information system and the operational performance of small and medium enterprises. Facilitate the registration of accounting information.

    Keywords: Accounting information system, organizational culture, operational performance, participation, adaptability, instability, mission
  • Aso Amin Ashayeri Pages 155-170

    Electronic marketing is an important issue that is now highly considered. Marketing orientation in this case is very important, in this study the effect of e - marketing orientation on strategic business performance is addressed. in this purpose, a questionnaire method is conducted and it is finally determined that e - marketing bias has an impact on strategic business performance.

    Keywords: Electronic marketing, strategic business performance