فهرست مطالب

جاده - سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 107، تابستان 1400)

فصلنامه جاده
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 107، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه افراسیابی، رامین صادقیان*، فرناز ترابی صفحات 1-18
    این مقاله، بر روی زمانبندی وسایل حمل و نقل در یک مدل جامع تمرکز دارد. هدف از این تحقیق بررسی حوزه ای از مدیریت عملیات در سیستم های انبار متقاطع شامل ورود و خروج کامیون ها، دریافت و حمل اقلام از انبارها است. یک مدل چند هدفه با اهداف کمینه کردن مجموع هزینه های عملیاتی به همراه بیشترین توان عملیاتی سیستم انبار متقاطع و مجموع کل زمان عملیات ها ارایه شده است. هم چنین به منظور نزدیکی هر چه بیشتر مدل با شرایط واقعی، انبار متقاطع چندگانه فرض شده است. مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط با اهداف چندگانه برای زمانبندی باراندازها با توجه به محدودیت در ظرفیت پیشنهاد شده و به منظور حل مدل ارایه شده از الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب کنترل شده استفاده شده است. هدف از طراحی روش فوق، دستیابی هر چه بیشتر به جواب های بهینه سراسری یا پارتو است. جهت همگرایی سریع تر الگوریتم از روش تاگوچی برای تنظیم پارامترها استفاده شده است. در نهایت نتایج حاصل از حل مدل ارایه و تفسیر شده است.
    کلیدواژگان: وسایل نقلیه، انبار متقاطع چندگانه، الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب کنترل شده
  • بابک ابراهیمیان*، سید محمد منصورزاده صفحات 19-44
    کیسون های مکشی به طور فزاینده ای در پروژه های فراساحلی نظیر سکوهای نفت و گاز، توربین های بادی، المان های مهاری و لنگرگاهی به کار گرفته می شوند. کیسون های مکشی به عنوان پی سازه های دریایی معمولا در معرض نیروهای ناشی از باد، امواج و ضربه کشتی ها قرار دارند. اغلب مطالعات موجود در خصوص بار تناوبی جانبی وارد بر کیسون های مکشی، شامل چرخه های بارگذاری تا چند هزار چرخه و در خاک تک لایه هستند، حال آن که سازه های دریایی در طول عمر خود در معرض میلیون ها چرخه بارگذاری قرار می گیرند و خاک بستر دریا نیز می تواند شامل لایه بندی های متفاوت باشد. در این مقاله پس از مروری بر نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در زمینه بارگذاری جانبی کیسون های مکشی با تعداد چرخه های محدود، نتایج مطالعات موجود صورت پذیرفته اخیر با تعداد چرخه های بارگذاری بسیار زیاد و در حدود 1 میلیون چرخه ارایه می گردد و رفتار بلند مدت کیسون مکشی به بارگذاری تناوبی جانبی در بستر تک لایه و دو لایه بررسی می شود. بر اساس جمع بندی نتایج حاصل از مطالعات موجود، به نظر می رسد که بارگذاری تناوبی جانبی حتی می تواند در مواردی باعث افزایش ظرفیت لنگر خمشی تا 30٪ و افزایش سختی پایه تا 50٪ شود که این تغییر سختی باید در تغییر فرکانس طبیعی سیستم یا بررسی رخداد احتمالی پدیده تشدید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیسون مکشی، بارگذاری تناوبی جانبی، مهندسی فراساحل، سختی، چرخش تجمعی
  • علی مصیب زاده*، اسماء مظفری نیا صفحات 45-62
    بحران زلزله یکی از مخربترین حوادث طبیعی به شمار میرود که در زمان وقوع و پس از رخداد حادثه نیز قابل توجه خواهد بود. بنابراین جلوگیری از تبدیل بلایای طبیعی به فجایع انسانی مستلزم بالا بردن توان مدیریتی و برنامه ریزی های مدیریت بحران است. مدیریت صحیح بحران این امکان را می دهد که در برابر بحران آماده بوده و ضمن مدیریت بحران، بیشترین کمک را به نقاط آسیب دیده ارایه دهند. هدف پژوهش حاضر واکاوی شبکه حمل و نقل شهری در شرایط بحران زلزله و تدوین استراتژی های آن با استفاده از تکنیک SWOTو QSPM در شهر ارومیه و با روش توصیفی- تحلیلی است. داده های پژوهش با رویه مطالعات اسنادی از جمله مقالات، طرح های بالادست و کارشناسان مربوطه گردآوری شده است و به منظور تحلیل داده ها از تکنیک AHP و SWOT استفاده شده است. در نهایت این نتیجه حاصل شده است که به دلیل شکل شعاعی شبکه شهر ارومیه و تمرکز کاربر های جاذب سفر و امداد رسان در مرکزیت شهر، این قسمت از شبکه حمل و نقل شهر در شرایط بحران آسیپ پذیرتر است. تدوین جدول SWOT و محاسبات آن استراتژی محافظه کارانه را نشان می دهد و در پایان پژوهش، راهبردها بر اساس ماتریس راهبردهای کمی QSPM اولویت بندی و پیشنهاد شدند. بر اساس یافته های پژوهش راهبرد بهبود نظام سلسله مراتب معابر که شامل: اصلاح، تعریض و بازگشایی معابر متناسب با نقش معبر به منظور تخلیه سریع شهر و کاهش آسیب پذیری جانی و مالی ساکنین در شرایط بحران تعیین شده است.
    کلیدواژگان: ارومیه، بحران زلزله، حمل و نقل شهری، QSPM، SWOT
  • محمد اکبری*، عبدالرحمن مصطفائی، فاطمه نجیبی، مهدی صمدی فرد صفحات 63-78
    رشد سریع جمعیت، گستردگی جغرافیایی شهرها را بدنبال دارد. در چنین شهرهایی سیستم حمل و نقل درون شهری اهمیت ویژه یافته و به نحوی طراحی می گردد که حداکثر کارایی را در سرویس دهی به شهروندان داشته باشد. بدین منظور بیشتر مدیریت ترافیک جاری مدنظر بوده و بخش دیگری از ترافیک شهری یعنی ترافیک ساکن (وسایل نقلیه پارک شده) و نیز اثرات آن بر ترافیک جاری کمتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مشکلات عمده در مدیریت ترافیک، مدیریت ترافیک ساکن است که امروزه به عنوان یکی از معضلات اصلی شهرهای بزرگ درآمده است؛ در شهرستان بیرجند نیز به دلیل رشد جهشی شهر به لحاظ وسعت و جمعیت در سال های اخیر و عدم برنامه ریزی برای این رشد جهشی در مناطق مرکزی شهر، مشکلاتی را متوجه همشهریان نموده است. یکی از مهمترین این مشکلات ترافیکی بحث ترافیک ساکن و پارکینگ خیابان های مرکزی شهر می باشد. در این تحقیق توسعه مدل های موجود ترافیک ساکن برای منطقه تجاری و بافت قدیمی شهر صورت گرفته و چارچوب های پیاده سازی آن تعریف گردید. در این راستا، مطالعه موردی برای خیابان حکیم نزاری بیرجند انجام شد. پس از مدلسازی مساله، نمونه برداری میدانی انجام، سپس تحلیل های آماری بر اساس آن صورت گرفته و الگوی پارکینگ منطقه تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده بیشتر فضای پارک حاشیه ای موجود توسط متقاضیان بلند مدت اشغال می شود که مربوط به صاحبان مراکز تجاری و مسکونی حاشیه خیابان می باشد و سهم متقاضیان سفرهای با هدف خرید کم می باشد.
    کلیدواژگان: ترافیک ساکن، پارکینگ، عرضه، تقاضا، حکیم نزاری بیرجند
  • کسری پورکرمانی* صفحات 79-92
    وقتی حرف از تدارکات دریایی سبز می زنیم، منظورمان برآورده شدن توامان عملکرد زیست محیطی مطمین زنجیره تامین در بخش تدارکات و ترابری دریایی و نیز رعایت ضوابط سنتی در حوزه اقتصاد است. در مطالعه حاضر، کانون توجه زیست محیطی بر انتشار آلودگی های ناشی از کشتی رانی و دریانوردی است. دستیابی به چنین هدفی، در گرو ایجاد چندین و چند تعادل پایدار است. معمولا در این مسیر راه حل های برد- برد مورد جستجو قرار می گیرند؛ اما برآورده شدن این گونه راهکارها، احتمالا سخت تر از آن چیزی است که در نگاه نخست به چشم می آید. در اینجا به طور خلاصه به چالش های پیش روی لجستیک دریایی سبز می پردازیم و مثال هایی را نیز در رابطه با انتشار گازهای گلخانه ای و غیرگلخانه ای بیان می کنیم. کاهش سرعت کشتی منوط بر اجرای آن در سطح استراتژیک (طراحی) است. یعنی از طریق کاهش تاسیسات تامین انرژی کشتی، تاثیراتی روی ایمنی خواهد گذاشت؛ چرا که این کاهش با حداقل قدرت مطمین مورد نیاز کشتی در شرایط آب و هوایی نامساعد مغایرت دارد. انتشار آلودگی کشتی کندتر بسیار کمتر از انتشار آلودگی کشتی سریع تر است. اگر بخواهیم به وسیله کاهش سرعت، هزینه های سوخت (و جلوگیری از توسیع انتشار) را کاهش دهیم، می توانیم این کار را در دو مرحله ساده انجام دهیم.
    کلیدواژگان: لجستیک دریایی سبز، لجستیک ترابری سبز، لجستیک دریایی پایدار، حمل ونقل سبز
  • مصطفی کاشانی*، سعید گرگین، سید وهاب شجاع الدینی صفحات 93-100
    با کلاسبندی جاده ها و مسیرهای ترافیکی به سطوح مختلف خطر، می توان تعیین نمود که کدام یک از بخش های این جاده ها و مسیرهای ترافیکی احتمال رخداد تصادف بیشتری دارند و براساس این میزان خطر، حداکثر سرعت مجاز و تابلوهای ترافیکی متفاوتی تعین نمود تا میزان تصادفات به حداقل مورد ممکن برسد. در این مطالعه با استفاده از گراف فازی به عنوان مدل ریاضی شبکه ترافیکی شهری به ارایه روشی جهت تعیین مناطق مختلف ترافیکی از نظر میزان خطر پرداخته ایم. براساس میزان احتمال رخداد تصادفات مناطق ترافیکی را به سه بخش کم خطر (سبز)، در محدوده خطر (زرد) و پرخطر (قرمز) کلاسبندی نمودیم. در این مطالعه یک روش رنگ آمیزی گراف که شامل دو بخش اتوماتای سلولی نامنظم و منطق فازی بوده است ارایه شده است. این در این روش رنگ آمیزی گراف موجود را با استفاده یک سیستم اتوماتای سلولی فازی رنگ آمیزی می نماییم. در این مطالعه میزان α بیانگر میزان حساسیت به کیفیت در آن جاده است و نشان داده شد که با افزایش میزان α تعداد جاده های پرخطر بیشتر شده و میزان حساسیت نسبت به کیفیت رانندگی بیشتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: اتوماتای سلولی، مناطق پرخطر ترافیکی، رنگ آمیزی گراف، منطق فازی
  • محمد مهدی خبیری*، پویا افخمی، احسان مولایی صفحات 101-112
    زمینه

    آماده سازی معابر در اولین زمان پس از سوانح و تقویت آنها در مقابل عوامل مخرب طبیعی، حفظ سرمایه های ملی است. مسیرهای با ترافیک کم و معابر حاشیه کویر و سواحل در هنگام وقوع جریان آب، بشدت مقاومت خود را از دست داده و امکان برقراری جریان ترافیک را ندارند. از طرفی در مواقع معمول پیاده روی در این فضاها به عنوان اصلی ترین الگوی ورزشی و تفریحی در این نواحی محسوب می شوند. بستر روسازی در این مناطق اغلب از جنس ماسه می باشد دارای ظرفیت باربری پایین می باشد. لذا ارایه یک روسازی مناسب برای این مناطق از اهمیت ویژه برخوردار می باشد.

    روش

    در این تحقیق از نرم افزار آباکوس جهت تحلیل بلوک های بتنی پیش ساخته بر روی بسترهای ماسه ای مرطوب استفاده گردیده است. از مدل رفتاری موهر-کولمب جهت مدلسازی رفتار پلاستیک خاک استفاده شده است. بعلاوه تماس میان سطح فونداسیون و خاک شامل دو نوع رفتار عمودی Normal behavior  و مماسی (Tangential behavior) تعریف گردیده است. همچنین در مقیاس آزمایشگاهی تعدادی نمونه رویه بلوکی بر بسترهای ماسه ای تحت بارگذاری فشاری قرار گرفتند.

    نتیجه گیری:

     درمدلسازی آزمایشگاهی نشان داده شد که افزایش رطوبت بستر به شدت نشست رویه های بلوکی مقاومت را کاهش ومیزان نشست را افزایش می دهد.تحلیل عددی روی تغیرشکل مدل اجزاء محدود نشان داد که فاصله بین زایده های زرین میزان تغییرشکل سطحی وامکان شکست را کاهش می دهد ودر نهایت باعث ایجاد روسازی مناسب در مواقع بحرانی برای جریان ترافیک فوق العاده در هنگام امدادرسانی مواقع بحرانی به ویژه در حالت رواناب های نفوذپذیر در بسترهای ماسه ای در مناطق حاشیه کویر و ساحل می شود.

    کلیدواژگان: بستر ماسه ای، بلوک بتنی پیش ساخته، تثبیت بستر، المان محدود، مدیریت بحران
  • واحد قیاسی*، شهاب والی راستی صفحات 113-134

    در این مقاله مروری برعملکرد توزیع تنش در تونلهای دایره ای شکل اریه گردیده است. با توجه به اینکه در خصوص نحوه توزیع تنش در اطراف تونل نظریه ها و روش های متعدد و متنوعی وجود دارد که بعضا چالش برانگیز می باشند. این مسئله باعث گردید که مقایسه ای دقیق تر این خصوص صورت پذیرد. روش انجام پژوهش در این مقاله مبتنی بر بررسی و مقایسه روش های متعارف در مقالات پژوهشگران در این زمینه می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش در جداول مقایسه ای روش های مختلف نشان داده شده است.  در حالت کلی، در توده های سنگی و خاکی موجود در اعماق زمین، تنشهایی موسوم به تنشهای برجا اثر می کنند. عامل اصلی تنشهای برجا، وزن طبقات  بالا و فعالیتهای تکتونیکی منطقه است. واضح است که این امر یعنی اغتشاش در وضعیت تنشهای برجا، فقط تا فاصله معینی از محور تونل ادامه دارد که این فاصله را شعاع تاثیر می گویند و در ماورای آن، وضعیت تنشها همچنان دست نخورده باقی می ماند. بر همین اساس کنترل و بررسی تنشهای القایی بسیار مهم خواهد بود. برای این منظور در این تحقیق پارامترهای شامل شکل و ابعاد تونل، شیوه و سرعت حفر تونل و همچنین مرحله بندی حفر اجزای مختلف مقطع (در مواردی که مقطع تونل در چند مرحله حفر می شود) نیز در آرایش تنشهای القایی موثراند و سیستم حفاری باید به گونه ای طراحی شود که کمترین ناپایداری را در پی داشته باشد. در این پژوهش سعی شده است با بررسی روند توزیع تنش در اثر حفر تونل و نحوه عملکرد آن تحقیقات صورت گرفته در این زمینه را به طور مختصر شرح داده و نتایج آن ها با یکدیگر مقایسه شود. بصورت دقیق روش های اندازه گیری تنش های برجا شامل شکاف هیدرولیکی و جک تخت و مغزه گیری دوباره، بصورت عددی، تحلیلی و آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: تنش برجا، سازه تونلی، تنش های القایی، تونل های دایره ای
  • علی اصغر گهرپور*، اسماعیل اسدی صفحات 135-148

    با بررسی آمار مختلف تصادف های کشور این نتیجه به دست می آید که وجود دسترسی های نامناسب و احداث نقاط دسترسی غیر اصولی، باعث وقوع تصادف های متعدد در راه های کشور می شود. آمار، این گونه بیان می کنند که حدود 37 درصد از تصادف های برون شهری کشور در محل تقاطع های هم سطح رخ داده اند، که بیشترین درصد تصادف ها در بررسی وضعیت معابر را شامل می شود. نبود ضوابط، دستورالعمل ها و آیین نامه های مناسب در کشور برای طراحی و احداث دسترسی های حاشیه ای از یک سو، فقدان مقررات مناسب به منظور مدیریت و کنترل دسترسی از دیگر سو باعث شده است که کاربری های مختلف، دسترسی های بسیار زیادی را به راه های اصلی ایجاد کنند که در نتیجه تردد و ایمنی حرکت در راه ها را به مخاطره می اندازند .به همین علت این مقاله به منظور بررسی عوامل تاثیرگذار بر تصادفات برونشهری محور تیران - داران در استان اصفهان مطرح می شود. هدف از اجرای این پژوهش بررسی عملکرد دسترسی ها افزایش ایمنی آنها است که به دنبال تاثیر احتمالی آنها در بروز تصادفات شناسایی و سپس رتبه بندی می شوند.

    کلیدواژگان: تصادف، دسترسی، ایمنی، جاده های برون شهری
  • کیوان جندقی، مهدی روانشادنیا* صفحات 149-160
    در این مجال سعی شد تا الگوهای توسعه حمل و نقل ریلی در سایر کشورهای اروپایی و آسیایی مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس ظرفیت های منطقه ای و ملی کشور عزیزمان از جمله بحث مهم ترانزیت بین المللی کالا و توسعه استانی و منطقه ای معیارهای انتخاب الگوی مناسب ترسیم گردد. در نهایت با تبیین معیارها نسبت به اولویت بندی طرح های در دست انجام ساخت و توسعه راه آهن که بدلیل کمبود اعتبارات و منابع مالی و همچنین زمان مناسب بهره وری و بهره برداری از طرح های در دست ساخت لاجرم میبایست اولویت بندی شوند اقدام شد.در ادامه جداول بهرهدهی و تهدیدات موجود با راهکارهای تبدیل به فرصت نیز آورده شده است . امید است با مد نظر قراردادن تحقیقات علمی انجام شده در زمینه اولویت بندی طرح های عمرانی شاهد کاهش مدت زمان اجرای طرح ها در زمان مناسب در نظر گرفته شده در مطالعات اولیه باشیم.
    کلیدواژگان: حمل و نقل ریلی، اولویت بندی، تصمیم گیری چند معیاره، پروژه توسعه خطوط ریلی
  • آرمین سپهری راد*، آرمان صفارزاده، محمود صفارزاده صفحات 161-174
    حوادث ترافیکی، بخصوص در بزرگراه های شهری بسیار پرتکرار هستند و نه تنها موجب تاخیر شدید در سفرها می شوند، بلکه می توانند موجب حوادث ثانویه شود که خطر آن شش برابر بیشتر از حادثه اولیه است. کاهش خطر تصادفات ثانویه یک هدف کلیدی برای مدیریت تصادفات است. با وجود این، اقدامات محدودی برای دستیابی به این هدف انجام گرفته است و این کمبود عمدتا به دلیل ماهیت تصادفی تصادفات ثانویه است. از این رو، بسیاری از پژوهش های قبلی تلاش های وسیعی برای ارایه تعریف مشخص و شناسایی حوادث ثانویه انجام داده اند. پس از شناسایی محدوده وقوع این گونه تصادفات (از نظر زمانی و مکانی پس از وقوع تصادف اولیه)، شناسایی عوامل اثرگذار بر این تصادفات گامی اساسی در جهت کاهش آن ها است. در حقیقت تا عوامل اثرگذار بر یک پدیده مشخص نباشد، ارایه راهکار برای کاهش آن بی فایده است. بنابراین، تعدادی از پژوهش های پیشین به مرور عوامل اثرگذار بر وقوع تصادف های ثانویه پرداختند. این عوامل شامل هندسه راه ها، وضعیت ترافیکی، وضعیت جوی و ویژگی های وسایل نقلیه عبوری است. پس از شناخت عوامل اصلی اثرگذار بر وقوع تصادفات ثانویه، می توان راهکارهایی برای کاهش این گونه تصادفات ارایه کرد. از این رو، تعدادی از مطالعات پیشین پیشنهادهایی در جهت کاهش احتمال وقوع تصادفات ثانویه مطرح کرده اند. در این پژوهش، مرور نسبتا جامعی بر هر سه گروه مطالعات یاد شده انجام می شود.
    کلیدواژگان: تصادف اولیه، تصادف ثانویه، سیستم های هوشمند حمل و نقل، ایمنی ترافیک
  • رضا شهابیان مقدم، سید علی صحاف* صفحات 175-197
    ارزیابی خرابی های روسازی یکی از مهم ترین عناصر سیستم های مدیریت روسازی جهت تعیین راهکار بهینه عملیات ترمیم و نگهداری راه محسوب می شود. در دو دهه اخیر، تحقیقات گسترده ای پیرامون توسعه روش های خودکار جهت شناسایی خرابی های روسازی انجام گرفته است. اغلب این روش ها بر پایه بینایی ماشین و فنون پردازش تصویر می باشند. یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده سیستم های بینایی ماشین، فرآیند استخراج ویژگی است. در سال های اخیر روش های آنالیز چنددقته هم چون تبدیل موجک، ابزار مناسبی جهت تجزیه و تحلیل ویژگی های بافتی تصویر با سرعت و دقتی قابل قبول، فراهم آورده است. در این پژوهش، پس از برداشت تصاویر شش گروه مختلف از خرابی های سطح روسازی آسفالتی در شرایط کنترل شده، به منظور تشخیص و طبقه بندی آن ها، از 4 نوع تبدیل چنددقته دوبعدی شامل موجک گسسته Haar، موجک گسسته Daubechies 3، موجک گسسته Coiflet 1 و موجک مختلط دو درختی استفاده گردید. پس از تجزیه تصاویر توسط اعمال تبدیل های مذکور، شاخص های آماری مرتبه اول بر پایه خصوصیات هیستوگرام و آمارگان مرتبه دوم مبتنی بر ماتریس هم رخداد سطوح خاکستری، به منظور آنالیز آماری بافت باند های فرکانسی موجک ها به کارگیری گردید. نتایج حاصل از طبقه بندی تصاویر خرابی بر اساس روش کمینه فاصله ماهالانوبیس، حاکی از آن است که شاخص های آماری مرتبه دوم مستخرج از زیرباندهای تبدیل موجک مختلط دو درختی و موجک گسسته Haar به ترتیب با دقت کلاس بندی 99 درصد و 95 درصد، نسبت به سایر الگوریتم های توصیف بافت استفاده شده در این تحقیق، در شناسایی انواع خرابی نتایج بهتری به دنبال داشته است. هم چنین شاخص های آماری حاصل از ماتریس هم رخداد سطوح خاکستری، به طور میانگین با دقت عملکردی 87 درصد، عملکرد برتری نسبت به خصوصیات آماری هیستوگرام در کلاسه بندی تصاویر خرابی دارا می باشند.
    کلیدواژگان: خرابی های روسازی، بافت تصویر، تبدیل موجک گسسته، تبدیل موجک مختلط دو درختی، کمینه فاصله ماهالانوبیس
|
  • Fatemeh Afrasyabi, Ramin Sadeghian *, Farnaz Torabi Pages 1-18
    This paper is focused on transportation scheduling at a comprehensive model. The purpose of this study is evaluating field of operation management in cross docking systems. By including input and output of trucks, receiving and carrying items from the warehouses. A bi-objective model proposed that the objectives are minimizing the total cost of the operation along with the highest throughput cross docking system and the total time of the operations. In order to proposed model more closely to the real conditions, multiple cross docking warehouse is assumed. Mixed integer programming multi objective model for docks scheduling with considering the limitations in capacity is proposed and controlled non-dominated sorting genetic algorithm has been used to solve the problem. This method is designed to achieve Pareto solution. Taguchi method is used to tune the parameters in order to faster convergence of the algorithm. Finally the results of the model are presented and interpreted.
    Keywords: scheduling, vehicles, multiple cross docking warehouse, controlled non-dominated sorting genetic algorithm
  • Babak Ebrahimian *, Seyed Mohammad Mansoorzadeh Pages 19-44
    Suction caissons have been used increasingly by the offshore industry throughout the world to anchor floating production systems, offshore wind turbines, oil and gas industry and anchorage elements. Suction caissons as the foundation of marine structures are usually exposed to the lateral cyclic forces of wind, waves and the impact of ships. Recent studies have considered the response of suction caissons to such loading in single-layer soil, but have generally been limited to a few thousand cycles, whereas offshore structures will generally experience millions of loading cycles over their service life. seabed soils can also contain different layers. In this article, after reviewing the results of research on lateral loading of suction caissons with a limited number of cycles, the results of recent studies with a very large number of loading cycles and about 1 million cycles are presented. Also, the long-term behavior of suction caissons to lateral cyclic loading in single-layer and layered seabed are reviewed. based on the summary of the results of existing studies, it seems that lateral cyclic loading can even in some cases increase the caisson capacity by up to 30% and stiffness by up to 50%. This change in stiffness must be taken into account in changing the natural frequency of the system or investigating the possible occurrence of the resonance phenomenon.
    Keywords: suction caisson, cyclic lateral loading, offshore engineering, stiffness, accumulated rotation
  • Ali Mosayyebzadeh *, Asma Mozafari Niya Pages 45-62
    Earthquake crisis is one of the most devastating natural disasters that will be significant at the time of occurrence and after the event. Therefore, preventing natural disasters from turning into human catastrophes requires increasing management capacity and crisis management planning. Proper crisis management allows them to be prepared for the crisis and, while managing the crisis, provide maximum assistance to the affected areas. The purpose of this study is to investigate the urban transportation network in earthquake crisis and formulate its strategies using SWOT and QSPM techniques in Urmia and descriptive-analytical method. Research data have been collected through documentary studies, including articles, upstream designs and related experts, and AHP and SWOT techniques have been used to analyze the data. Finally, it has been concluded that due to the radial shape of the Urmia city network and the concentration of travel-absorbing and relief users in the city center, this part of the city transportation network is more vulnerable in times of crisis. The SWOT table and its calculations show a conservative strategy, and at the end of the research, the strategies were prioritized and proposed based on the QSPM quantitative strategy matrix. Based on the research findings, the strategy of improving the hierarchical system of roads, which includes: modifying, widening and reopening the roads in accordance with the role of the road in order to quickly evacuate the city and reduce the life and financial vulnerability of residents in crisis has been determined.
    Keywords: Urmia, Earthquake Crisis, Urban transport, SWOT, QSPM
  • Mohammad Akbari *, Abdolrahman Mostafaie, Fatemeh Najibi, Mahdi Samadifard Pages 63-78
    The rapid growth of the population cause the geographical expansion of cities. In such cities, the intra-urban transportation system is important and should be designed in such a way to maximize the efficiency of service to citizens. For this purpose, mostly the current traffic management is considered, and the other part of urban traffic, stationary traffic (parked vehicles) and its effects on current traffic, is less considered. Today, one of the major problems in the traffic management is the stationary traffic, which is more complicated in big cities. In Birjand, due to the city growth and population jump growth in recent years and also the lack of planning for this growth, speciallyin the central regions of the city has been encountered citizens with serious problems. One of the most important of these problems is the traffic congestion and parking spaces of the city's central streets. In this study, a case study was conducted on Hakim Nazari Street in Birjand, which field sampling was performed and then statistical analyzes were carried out. After analyzing and assessment of street parking information and discovery of the parking pattern on the street, the final solution for solving the lack of parking space is the construction of non-marginal parking. Because, based on the results obtained, more marginal park space is occupied by long-term applicants who are the owners of the shopping and residential centers of the street, and the share of applicants for shopping trips is low.
    Keywords: Stationary Traffic, Parking, Supply, demand, Hakim Nazari of Birjand
  • Kasra Pourkermani * Pages 79-92
    When we talk about green maritime logistics, we mean the fulfillment of both the secure environmental performance of the supply chain in the maritime logistics and transportation sector, as well as the observance of traditional rules in the field of economics. In the present study, the focus of environmental attention is on the emission of pollution from shipping and maritime. Achieving such a goal depends on creating many, many lasting balances. Win-win solutions are usually sought in this direction; but such solutions are probably more difficult to implement than they seem at first glance. Here we briefly address the challenges facing green marine logistics and provide examples of greenhouse gas and non-greenhouse gas emissions. Slowing down the ship depends on its implementation at the strategic level (design). That is, it will have an impact on safety by reducing the ship's power supply facilities; this is because the reduction contradicts the minimum reliable power required by the ship in adverse weather conditions. The emission of slower ship pollution is much lower than the emission of faster ship contamination. If we want to reduce fuel costs (and prevent emissions) by slowing down, we can do so in two simple steps.
    Keywords: Green Maritime Logistics, Green Transportation Logistics, Sustainable Maritime Logistics, Green transportation
  • Mostafa Kashani *, Saeid Gorgin, Seyed Vahab Shojaedini Pages 93-100
    With regard to roads and traffic routes to different levels of risk, it can be determined which of these sections of these roads and paths are more likely to crash and based on this risk, the maximum speed and the various authorized routes As low as possible. In this study, using a fuzzy graph as a math model of the urban chip network, we present a method for determining the different areas of traffic in terms of the level of risk. Based on the probability of accidents, traffic areas fall into three low risk areas (green), in the danger zone (yellow) and high risk (red). In this study, a graph coloring method is presented that includes two automatic solitary and fuzzy logic segments. In this method, we perform the coloring of the existing graph using a fuzzy automaton system. In this study, the amount of α indicates the quality sensitivity of that road and it has been shown that increasing the amount of α will increase the number of most dangerous routes and increase the sensitivity to driving quality.
    Keywords: automatic cells, hazardous traffic areas, Graph Coloring, Fuzzy logic
  • MohammadMehdi Khabiri *, Poya Afkhamy, Ehsan Molaiea Pages 101-112
    Background

    Preparing the roads in the first period after the accidents and strengthening them against natural destructive factors is the preservation of national assets. Roads with low traffic and passages along the desert and beaches lose their resistance when water currents occur and it is not possible to establish traffic flow. On the other hand, in normal times, walking in these spaces is considered as the main model of sports and recreation in these areas. Pavement subgrade in these areas is often made of sand with low bearing capacity. Therefore, providing a suitable pavement for these areas is of special importance.

    Conclusion

    In laboratory modeling, it was shown that increasing the bed moisture sharply reduces the settling of block pavement and increases the settling rate. Numerical analysis on finite element model deformation showed that the distance between the golden appendages reduces the surface deformation and the possibility of failure. Creating a suitable pavement in critical situations for the flow of heavy traffic during emergency relief, especially in the case of permeable runoff in sandy subgrade in the desert and sea areas.

    Keywords: sand subgrade, prefabricated concrete block, sandy stabilization, Finite Element, Low Volume Loading
  • Vahed Ghiasi *, Shahab Valirasti Pages 113-134

    In this paper, a review of stress distribution in circular tunnels is presented. Given that there are many different theories and methods on how to distribute stress around the tunnel, some of which are challenging. This led to a more accurate comparison. The research method in this article is based on reviewing and comparing conventional methods in the articles of researchers in this field. The results of this research are shown in comparative tables of different methods. In general, in the rocky and soil masses in the depths of the ground, stresses called in situ stresses act. The main cause of in situ stresses is the weight of the upper classes and the tectonic activities of the region.Understanding the status of inductive and inductive stresses is one of the essential requirements of tunnel design and other underground structures because in many cases the inductive stresses may exceed the rock resistance level and, if not thought through, may damage the structure. This perturbation of the in situ stress condition only extends to a certain distance from the tunnel axis, which is called the radius of impact, and beyond that, the stress situation remains intact. In addition to the shape and dimensions of the tunnel, the manner and velocity of tunnel digging as well as the staging of the various sections (in cases where tunnel sections are dug in several steps) are also effective in arranging the induced stresses and the drilling system must be designed to minimize instability.

    Keywords: Stress, Tunnel, induction stresses
  • AliAsghar Goharpoor *, Esmaeil Asadi Pages 135-148

    The evaluation of statistics related to accidents in different countries has revealed that inappropriate accessible areas and the construction of unsystematic accessible areas is the cause of many accidents in the country roads. As the statistics reveal, about 37 percent of suburban accidents in our country have occurred in leveled crossings that the maximum number of accidents occur in the roads. The lack of appropriate rules, instructions, and criteria for the design and construction of marginal accessible areas in the country on the one hand and the lack of appropriate principles for the management and control of accessible areas on the other hand has caused various applications to create so many accessibilities to the main roads. This would consequently put in danger the security of movement in the roads. The aim of the present research study is to evaluate the factors influencing suburban accidents in Tiran-Daran road in Isfahan province. The aim of the performance of this project is to recognize the traffic design, accessible areas, enhancement of their security and then to rate them based on their influence on the probable occurrence of the accidents.

    Keywords: Accident, Access, safety, suburban roads
  • Keivan Jandaghi, Mehdi Ravanshadnia * Pages 149-160
    In this thesis, we tried to study the patterns of rail transportation development in European and Asian countries, taking into account the development criteria of the rail network in our country and no matter of political, ethnic and taste orientations, taking into account the potential of provincial development and increasing the transit of international goods based on upstream documents regarding the prioritization of the planning and executive projects of the Deputy Director of Construction and Development of the country's railways and transparent horizons For development of rail transportation network according to the restrictions of the lead Financial particularly drawn to be placed on the agenda.It is hoped that by considering the scientific research conducted in the field of prioritization of construction projects, we will see a reduction in the duration of projects at the appropriate time considered in the studies Due to the lack of funds and financial resources, as well as the appropriate time of productivity and operation of projects under construction, they must be prioritized..
    Keywords: Rail Transport, Prioritizing, Development of Rail project, multi-criteria decision
  • Armin Sepehri Rad *, Arman Saffarzadeh, Mahmoud Saffarzadeh Pages 161-174
    Nowadays traffic collisions in highways is frequent and they not only cause delay in trips but they also may lead to secondary accidents which may be 6 times more dangerous than the primary accident. In order to manage traffic collisions, reducing secondary accidents is a key factor. However, enough attention has not been paid to secondary accidents, which is because of the random nature of these accidents. As a result, most of the past studies have focused on the definition and recognition of secondary accidents. After recognizing secondary accidents, defining the factors that affect them is the main procedure to reduce this kind of accidents. In fact, when the key factors influencing a phenomenon is not yet known, presenting methods to deal with it, is useless. Therefore, many of the past studies have focused on the key factors that cause a secondary accident, such as road geometry, traffic condition, weather and vehicle characteristics. After defining the key factors affecting secondary accidents, it is possible to reduce them, and some of the previous studies have presented these methods. In this article, a general review on all of the 3 aforementioned categories of study, has been provided.
    Keywords: Secondary Accident, Primary Accident, ITS, traffic safety
  • Reza Shahabian, Ali Seyed Sahaf * Pages 175-197
    Inspection of the pavement distresses is one of the most prominent phases of pavement management process in regard with determining optimum pavement maintenance strategies. Over the past few decades, a considerable number of efforts have been carried out on developing automatic methods for objectively distress detection all of which rely on machine vision and image processing techniques. One of the most important assets comprising machine vision systems is the feature extraction process. In the past few years, multi-resolutional analysis approaches, namely wavelet transforms has provided a great tool for fast and accurate image texture representation. In the present study, after acquisition of six different types of asphalt pavement distresses under controlled condition, in order to identify and categorize them, four 2-D multi-resolution transforms including Haar discrete wavelet, Daubechies3 discrete wavelet, Coiflet1 discrete wavelet and dual-tree complex wavelet were utilized. After decomposition of the distress images by applying the aforementioned transforms, first-order statistical indices based on histogram and second-order statistics based on gray level co-occurrence matrix were employed, in order to describe the wavelet frequency sub-bands texture. The distress classification results based on minimum Mahalanobis distance classifier indicate that extracting second-order statistics from the sub-bands of the dual-tree complex wavelet and Haar discrete wavelet transforms, yielding classification accuracy of 99% and 95% respectively, outperform other feature extraction algorithms in distress recognition. Furthermore, statistical indices acquired from gray level co-occurrence matrix with average classification rate of 87%, obtained superior performance in distress images discrimination compared to histogram statistics.
    Keywords: Pavement distress, Image texture, discrete wavelet transform (DWT), dual-tree complex wavelet transform (DT-CWT), minimum Mahalanobis distance classifier