فهرست مطالب

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 28 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • خالد میراحمدی*، اباصلت خراسانی، محمدتقی نظرپور، غلامرضا شمس مورکانی صفحات 1-25

    هدف اصلی این پژوهش، آسیبشناسی آموزش منابع انسانی در آموزش عالی و تدوین و اعتباریابی الگویی برای آن بود. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و توسعهای و از نظر شیوه گردآوری داده ها، ترکیبی اکتشافی متوالی و از نوع الگوسازی بوده که با استفاده از روش همسوسازی داده های چندگانه در دو مرحله، چارچوب نظری اولیه تدوین و در قالب یک الگو اعتباریابی شد. برای شناسایی آسیبها، در مرحله اول با بهره گیری از مطالعه موردی کیفی، دیدگاه ها و تجارب 11 نفر از خبرگان با رویکرد هدفمند و معیار اشباع نظری از طریق مصاحبه نیمه-ساختمند مورد بررسی قرار گرفته و سپس با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون، داده ها تحلیل شدند. در مرحله دوم با استفاده از روش پیمایشی، ابعاد و مولفه های استخراج شده از طریق پرسشنامه محقق ساخته از دیدگاه 98 نفر از مدیران و کارشناسان منابع انسانی دانشگاه های دولتی تهران بر اساس روش نمونه گیری تصادفی نسبتی بررسی شد. جهت تحلیل داده ها، برای اعتباریابی چهارچوب تدوین شده از تحلیل حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار اسمارت. پی. ال. اس استفاده شد. در نتیجه کدگذاری داده های حاصل از تحلیل مصاحبه 215 کد استخراج شد که که در قالب 34 مولفه و 14 بعد؛ تجزیه و تحلیل مشاغل و شایستگی، نیازسنجی، طراحی و برنامه ریزی، اجرای آموزش، ارزشیابی و پایش، انتقال آموزش، سیستمی، مدیریت دانش و تجارب، فرهنگ دانشگاهی و منابع انسانی، قوانین و اسناد بالادستی، مالی و بودجه، آشناسازی و آگاهی بخشی، ساختار سازمانی و منابع انسانی، و فن آوری دسته بندی و الگوی آسیب شناسی آموزش منابع انسانی دانشگاه ها تدوین و اعتبارسنجی شد. متغیرهای ارزشیابی و پایش، طراحی و برنامه ریزی و انتقال آموزش (با ضریب تعیین 74/0، 73/0، 71/0) بیشترین تبیین و متغیرهای مدیریت دانش و تجارب، قوانین و اسناد بالادستی و مالی و بودجه (با ضریب تعیین، 50/0، 40/0، 31/0) کمترین تبیین را از الگوی تدوین شده نشان دادند.

    کلیدواژگان: آسیبشناسی، نظام آموزش منابع انسانی، آسیب شناسی آموزش منابع انسانی، آموزش عالی
  • منیژه احمدی*، صمد بارانی صفحات 26-43

    یادگیری سازمانی مهمترین سرمایه برای تسهیل توسعه حرفه ای کارکنان و نیز تحول سازمانی محسوب می شود. هدف پژوهش؛ بررسی تاثیر یادگیری سازمانی بر تحول سازمانی با توجه به نقش میانجی توسعه حرفه ای کارکنان در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. روش پژوهش توصیفی- کاربردی و از نوع معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری کلیه مدیران و کارشناسان مدیریتی سطوح بالای بانک مرکزی و سازمانهای تابعه (429 نفر) که از میان آنها 203 نفر نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد یادگیری سازمانی (عزیزی؛ 1393)، تحول سازمانی (جان گاتر و پیتر دراکر؛2005) و توسعه حرفه ای کارکنان (لانگ و همکاران؛2015) استفاده شد که روایی آن از طریق روایی صوری و پایایی توسط آلفای کرونباخ (یادگیری سازمانی:95/0، تحول سازمانی:92/0، توسعه حرفه ای کارکنان:88/0) ارزیابی گردید. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شدند. نتایج نشان داد یادگیری سازمانی بر توسعه حرفه ای کارکنان و تحول سازمانی تاثیر مستقیم داشته و توسعه حرفه ای کارکنان در رابطه بین یادگیری سازمانی و تحول سازمانی نقش میانجی معناداری دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، تحول سازمانی، توسعه حرفه ای کارکنان، بانک مرکزی، معادلات ساختاری
  • فیروز نوری کلخوران، طلعت دیبا * صفحات 44-61

    هدف از این پژوهش، تشریح روند تکوین مدل آسیب شناسی آموزش و بهسازی منابع انسانی، شناسایی و تعیین آسیب های آموزش و بهسازی منابع انسانی و ارایه برنامه های بهبود آموزش صندوق بیمه کشاورزی در حوزه آموزش و توسعه منابع انسانی می باشد. رویکرد پژوهش در این مطالعه آمیخته می باشد. در این پژوهش از رویکردهای کمی و کیفی استفاده شده است. پژوهش در بخش کیفی مبتنی بر روش ارزشیابی می باشد. و در بخش کمی از روش پیمایش برای تعیین اولویت برنامه های بهبود آموزشی (مبتنی بر نرخ اولویت ریسک) استفاده شده است. برای سازماندهی الگوی آسیب شناسی آموزشی و شناسایی و انتخاب شاخص های آسیب شناسی از مصاحبه با متخصصین و مدیران مجموعه استفاده شده است. انتخاب شرکت کنندگان در فرآیند مصاحبه با روش نمونه گیری هدفمند (از نوع نظری) صورت گرفت. پس از انجام مصاحبه ها، محورهای آسیب شناسی آموزشی تعیین شدند و شاخص های مرتبط در قالب الگوی آسیب شناسی آموزشی موسوم به MTM جانمایی شدند. پس از نهایی سازی الگوی MTM برای وزن دهی به محورهای آسیب شناسی از نرم افزار مدل سازی تفسیر ساختاری (IMS) استفاده شد. پس از نهایی شدن الگو و شاخص های مرتبط، شاخص های آموزش و بهسازی منابع انسانی در شهرداری کرج مورد ارزیابی قرار گرفت و برنامه های بهبود برای ترمیم و یا کاهش آسیب ها تعیین شدند و در نهایت با استفاده از تکنیک امتیاز اولویت ریسک (RPN) برنامه های بهبود اولویت بندی و ارایه شدند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی آموزشی، الگوهای آسیب شناسی، برنامه های بهبود، آموزش و بهسازی منابع انسانی
  • محمد عزیزی*، حمید حسین لو، یوسف وکیلی صفحات 62-90
    هدف

    جامعه کسب و کار امروزی بیش از هر چیز به مربیان کارآفرینی نیاز دارد. مربیان کارآفرین، کارآفرینان را تشویق می کند تا چشم انداز استراتژیک خود را به عمل تبدیل کنند. این تحقیق با هدف شناسایی مولفه های مربیان کارآفرین در کسب و کارهای کوچک و متوسط صنعت دارویی کشور است.

    روش

    روش تحقیق توسعه ای - کاربردی و گردآوری داده ها کیفی است. به منظور شناسایی مولفه های مربیان کارآفرین در کسب و کارهای کوچک و متوسط، 16 نفر از خبرگان تجربی و مطلعین در زمینه مربی گری که به شیوه هدفمند و به طور خاص از تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند، استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داد ها از روش کدگذاری باز و محوری استفاده شده است.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که عوامل و مولفه های مربیان کارآفرین در کسب و کارهای کوچک و متوسط از سه عامل دانش و مهارت های مربی گری، ویژگی های روان شناختی و اقدامات مربیان کارآفرین تشکیل می شوند.

    کلیدواژگان: مربی گری، مربی گری کارآفرینانه، مربی کارآفرین، کسب و کارهای کوچک و متوسط
  • مجتبی حاج خزیمه*، خدایار ابیلی، جواد پورکریمی صفحات 91-114
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش، طراحی و تبیین الگوی توسعه حرفه ای مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تهران بر اساس رویکرد ناب است.

    روش

    این پژوهش در دو مرحله کیفی و کمی، با به کارگیری روش پژوهش آمیخته اکتشافی انجام شد. بخش کیفی پژوهش در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول بخش کیفی، به بررسی پیشینه پژوهش موجود مرتبط با مولفه های توسعه حرفه ای مدیران گروه های آموزشی بر اساس رویکرد ناب به زبان های فارسی و انگلیسی در فاصله سال های 2000 تا 2020 پرداخته شد. پس از جستجو، غربالگری و ارزیابی کیفی مطالعات، سنتز نهایی بر روی 72 مطالعه انجام شد. در مرحله دوم بخش کیفی جهت شناسایی الگوی مناسب بافت دانشگاه تهران، با 20 نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه آموزش عالی که به روش هدفمند انتخاب شده بودند مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. تحلیل داده های کیفی با استفاده از کدگذاری باز و محوری (تحلیل تم) انجام و پایایی و روایی آن بررسی گردید. در مرحله کمی، روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری شامل تمامی مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تهران به تعداد 252 نفر بود که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 152 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. روش نمونه گیری در این پژوهش، روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی بود. در بخش کمی داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. برای ارزیابی روایی ابزار کمی پژوهش، از روایی محتوا و روایی سازه و جهت بررسی پایایی ابزار از آلفای کرونباخ استفاده شد که پایایی و روایی مناسب ابزار پژوهش را تایید کرد.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش نشان داد که توسعه حرفه ای مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تهران بر اساس رویکرد ناب دارای پنج مولفه اصلی (1. مهارت های رهبری/ مدیریتی ناب، 2. مهارت های دانشگری ناب، 3. مهارت های پژوهشگری ناب، 4. مهارت های رفتاری ناب و 5. مهارت های فردی ناب) و 19 شاخص بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم نشان داد که مولفه های پنج گانه شناسایی شده، دارای بار عاملی کافی جهت پیش بینی توسعه حرفه ای مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تهران بر اساس رویکرد ناب است.نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه ای نشان داد که مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تهران وضعیت کلی توسعه حرفه ای خود را بر اساس رویکرد ناب در حد متوسط ارزیابی کردند.

    نتیجه گیری:

     پنج مولفه اصلی حاصل از این پژوهش، می تواند الگویی اثربخش برای توسعه حرفه ای مدیران گروه های آموزشی در دانشگاه تهران باشد و نتایج مفیدی در ارتقای کیفیت، کارایی، اثربخشی و کاهش اتلافات در دانشگاه تهران داشته باشد.

    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، رویکرد ناب، مدیران گروه های آموزشی، دانشگاه تهران
  • احمدعلی صادقی، محمدعلی حسینی*، کامران محمد خانی صفحات 115-136

    در عصر حاضر، سازمان ها و شرکت ها خواستار شایستگی کارکنان در مجموعه گسترده ای از دانش، مهارت ها و نگرش های ضروری هستند زیرا شایستگی ها به عنوان پیش بینی کننده های مهم عملکرد و موفقیت کارکنان مطرح می شوند. هدف پژوهش حاضر ارایه ی شایستگی های مدیریتی مدیران در سازمان امور مالیاتی کشور و مقایسه آن با وضعیت موجود این شایستگی ها است. این تحقیق با روش ترکیبی انجام شده و به این منظور در بخش کمی با استفاده از جدول مورگان 356 نفر به روش تصادفی ساده و در بخش کیفی 30 نفر به روش هدفمند از مدیران سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. داده های این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه و پرسش نامه جمع آوری گردید. در بخش کیفی از نرم افزار MAXQDA و در بخش کمی از نرم افزارSPSS بهره گرفته شده است. با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها، برای تحلیل داده های پرسش نامه از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. با توجه به یافته های پژوهش، ابعاد سلامت فکری، کمال گرایی، ارتباطات، تعهد، توانایی فردی، سلامت روانی و اجتماعی، در حوزه شایستگی های عمومی، ابعاد شخصیت مدیریتی، ارتباطات مدیریتی، مهارت های مدیریتی و رهبری در حوزه شایستگی های مدیرتی، ابعاد هوش مالیاتی و دانش مالیاتی در حوزه مهارت های تخصصی احصا گردید. از کل مولفه ها 48 درصد نامطلوب و 52 درصد مطلوب بوده اند. به عبارت دیگر 42 درصد مربوط به شایستگی های عمومی، 41 درصد مربوط به شایستگی های مدیریتی و 17 درصد مربوط به شایستگی های تخصصی می باشد.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، مدل های شایستگی، شایستگی مدیران، سازمان مالیاتی
  • مهدی صحرائی بیرانوند*، غلامرضا شمس مورکانی، اباصلت خراسانی، محمدصادق خیاطیان یزدی صفحات 137-167

    این پژوهش با هدف ارایه ی الگوی خودتوسعه ای رهبران بر اساس سنتزپژوهی پژوهش های گذشته صورت گرفته است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع سنتزپژوهی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهش ها و مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1970 تا 2020 در حوزه خودتوسعه ای رهبری به تعداد 2890 که پس از مراحل مختلف حذف و کاهش، تعداد 61 پژوهش بعنوان نمونه انتخاب شد. منابع مرتبط به وسیله کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی کدگذاری شدند. به منظور بررسی کیفیت کدگذاری، از قابلیت اعتماد، تایید پذیری و اطمینان پذیری برای یافته ها استفاده شده و ضریب کاپای کوهن برای توافق بین ارزیابان عدد 75/0به دست آمده است. طبق یافته های این پژوهش مدل فرآیند خودتوسعه ای رهبران بدین صورت می باشد که عوامل خودتوسعه ای از طریق یکی از انواع خودتوسعه ای (ساختاریافته، هدایت شده یا فردی) و با استفاده از یکی از سازوکارهای خودتوسعه ای (خودرهبری،خودمدیریتی، خودنظم دهی و خودراهبری یادگیری) فرآیند خودتوسعه ای رهبران را شکل می دهند.

    کلیدواژگان: خودتوسعه ای، رهبری، سنتزپژوهی
  • داود قرونه *، فرزاد مشهدی صفحات 168-193

    پژوهش حاضر به بررسی فرآیند به کارگیری مربی گری به منظور جانشین پروری مدیران در اداره کل کمیته امداد خراسان رضوی پرداخته است. رویکرد پژوهش کیفی بوده است و از روش مطالعه موردی برای این منظور استفاده شده است. ابزارهای گردآوری داده ها شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته با تعداد دوازده نفر از مدیران و روسای این سازمان و نیز تحلیل اسناد و مدارک سازمانی بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری در دو مرحله کدگذاری باز و محوری استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از این است که مربی گری می تواند از طریق سازوکارهایی زمینه جانشین پروری مدیران را فراهم سازد. اصلی ترین این سازوکارها عبارتند از: یادگیری ضمن خدمت، ارتقای مهارت حل مسیله، فراهم کردن فرصت رشد، آینده نگری، تفویض اختیار، چرخش و ارتقای شغلی، و فرصت ریسک کردن. همچنین نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که فرآیند به کارگیری مربی گری در سازمان با چالش هایی ساختاری، قانونی، مالی، فرهنگی و فردی نیز مواجه بوده است.

    کلیدواژگان: مربی گری، جانشین پروری، مدیران، اداره کل کمیته امداد خراسان رضوی
  • افسانه زمانی مقدم، سعید هداوند*، علی تقی پور ظهیر صفحات 194-217

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین مدل ارتقای بالندگی حرفه ای مدیران ارشد صنعت مخابرات ایران انجام گرفت. بدین منظور از روش تحقیق آمیخته اکتشافی استفاده شد. بدین صورت که در بخش کیفی به منظور آگاهی از مولفه های اصلی تحقیق، مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 17 نفر از مدیران ارشد صنعت مخابرات و اعضای هیات علمی دانشگاه که به طور بالقوه بیشتریت اطلاعات را در خصوص بالندگی حرفه ای مدیران داشتند صورت گرفت و با تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش کدگذاری سیستماتیک، یافته های به دست آمده به صورت 5 مولفه اصلی شامل «بالندگی فردی، بالندگی سازمانی، بالندگی آموزشی، بالندگی پژوهشی و بالندگی حرفه ای» و 25 عامل فرعی مشخص گردید.در بخش کمی پژوهش و بر مبنای یافته های کیفی، پرسشنامه ای محقق ساخته، طراحی و بر روی نمونه ای متشکل از 172 نفر از مدیران ارشد که با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب گردیده اند اجرا شد. روایی پرسشنامه توسط چهار نفر از خبرگان موضوع تایید و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ محاسبه شد که ضریب 876/. بیانگر انسجام سوالات و عدم پراکندگی معنادار بین آنها است. داده ها به روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار AMOS بررسی گردید که نتایج به دست آمده تایید کننده ابعاد مدل استخراج شده بود. در پایان، وضع موجود بالندگی حرفه ای مدیران ارشد در هریک از ابعاد مدل مورد مطالعه قرار گرفت که با توجه به نتایج به دست آمده مشخص گردید که بین همه میانگین های محاسبه شده و میانگین فرضی تفاوت معنادار وجود دارد. محاسبه تفاوت میانگین ها نیز بیانگر این موضوع بود که بالندگی پژوهشی و بالندگی حرفه ای از مقدار تفاوت منفی برخوردار هستند و مدیران ارشد صنعت مخابرات ایران به طور معناداری از میزان بالندگی پایین -تر از سطح متوسط برخوردار هستند که باید در برنامه های آموزشی لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: بالندگی حرفه ای، بالندگی مدیران، مدل ارتقای بالندگی حرفه ای مدیران، صنعت مخابرات ایران
  • کاظم نصیرپور، مسلم چرابین*، احمد اکبری، داود کاوه صفحات 218-246

    از آنجا که فهرست استانداردی از شایستگی ها وجود ندارد، سازمان های مختلف، شرکت ها و موسسات، وزارتخانه ها و نهادهای دولتی در سراسر جهان، همه بسته به شرایط و نیازهای خود، چارچوبی را برای شایستگی های مورد انتظار خود تعریف می کنند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی شایستگی های مدیران راهبردی سازمان بهزیستی خراسان رضوی انجام گردید. روش پژوهش، اکتشافی آمیخته (کیفی- کمی) بوده که در بخش کیفی، تحلیل مضمون و در بخش کمی، پیمایشی لحاظ گردیده است. نمونه آماری در بخش کیفی، 15 نفر از اساتید هییت علمی رشته مدیریت و با روش نمونه گیری نظری و در قسمت کمی، نیز 12 نفر از اساتید شاغل در دانشگاه های خراسان رضوی با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. روش تجزیه وتحلیل داده‏های مصاحبه در بخش کیفی، شبکه مضامین و در بخش کمی تحلیل آنتروپی شانون انتخاب شده است. یافته های پژوهش در بخش کیفی شامل 25 مضمون سازماندهند در قالب 4 مضمون فراگیر (فردی،راهبردی، سازمانی و رهبری) و نتایج بخش کمی نشان داد که شایستگی راهبردی به عنوان مهمترین و شایستگی فردی به عموان کم اهمیت ترین شاخص شناسایی شده اند. با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت مولفه های شناسایی شده برای ارزیابی شایستگی مدیران راهبردی بهزیستی میتواند مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیران راهبردی، آنتروپی شانون
|
  • Khaled Mirahmadi *, Mohammadtaghi Nazarpour Pages 1-25

    The present research aims to conduct a pathological study of Human Resource Training in higher education and, thereby, proceed to codify and validate a model for it. The methodology was practical and developmental. A combined sequential exploratory (heuristic) method of the modelling type was utilized for data collection. Drawing from multiple data synchronization in two stages, a primary theoretical framework was codified and, accordingly, it was validated in the form of a model. For the pathology of the staffing system, the first stage, qualitative case study was used according to which the perspectives and experiences of 11 experts, managers and specialists were taken into account with a purposeful approach through theoretical saturation criterion. It should be noted that semi-structured interview was utilized at this stage and the gathered data were analyzed by drawing from Thematic Analysis technique. At the second stage, applied a survey method and the components extracted from an ascertained questionnaire given to 98 staffing managers and experts in public universities under supervision of Tehran Ministry of Science, Research and Technology were analyzed based on a relative class sampling method. In order to analyze the gathered data and validate the codified framework, partial least squares analysis was utilized by drawing from Smart PLS software. After coding the data derived from analysis of documents and interviews, 215 codes were defined and categorized as 34 components and 14 perspectives as follows: jobs and Competency analysis, Need assessment, Design and planning, Implementation of training, Evaluation and monitoring, Transfer of training, systematic, Knowledge and experience management, Human resource culture, Upstream laws and documents, Finance and budget, orientation and awareness, Organizational and human resources structure and technology. According to identified defects, the pathological model for staffing system in universities was codified and validated. Evaluation and monitoring, Design and planning and Transfer of training as variables played the highest role (coefficient of determination calculated to be 0.83, 0.79 and 0.79 respectively) while Knowledge and experience management, Upstream laws and documents and Finance and budget factors (coefficient of determination calculated to be 0.41, 0.49 and 0.51 respectively) had the lowest role in determining the pathological model of the Training system.

    Keywords: Pathology, Human Resource Training System, Pathology of Human Resource Training, Higher Education
  • Manijeh Ahmadi *, Samad Barani Pages 26-43

    Organizational learning is the most important asset to facilitate the professional development of employees as well as organizational transformation. Purpose of the research; Investigating the effect of organizational learning on organizational change with regard to the mediating role of professional development of employees in the Central Bank of the Islamic Republic of Iran. The research method is descriptive-applied and structural equations. Statistical population of all managers and management experts of high levels of the Central Bank and its affiliated organizations (429 people) from which 203 people were selected by simple random sampling. The standard questionnaire of organizational learning (Azizi; 2014), organizational transformation (John Gutter and Peter Drucker; 2005) and staff professional development (Long et al., 2015) were used to collect data. Its validity was assessed through face validity and reliability by Cronbach's alpha (organizational learning: 0.95, organizational transformation: 0.92, staff professional development: 0.88). Data were analyzed using SPSS and AMOS software. The results showed that organizational learning has a direct effect on staff professional development and organizational change and staff professional development has a significant mediating role in the relationship between organizational learning and organizational change.

    Keywords: Organizational learning, organizational transformation, staff professional development, central bank, structural equations
  • firouz nouri Pages 44-61

    The purpose of this article is to develop the model and identify the damages of training and improvement of human resources and provide improvement programs in the Agricultural Insurance Fund. The research approach is mixed and in this research quantitative and qualitative approaches are used. The method of this study is evaluation. The interview has been used to identify and select indicators. The selection of participants in the interview process was conducted using a targeted sampling method. Structural Interpretation Modeling Software (IMS) was used for weighting the pathology axes. After determining the axes, they were placed in the pathology model of the MTM. After planning and organizing the pathology, an assessment of human resources training and improvement processes was performed and improvement programs for repair or reduction of injuries were determined and using the RPN technique, Prioritized

    Keywords: Pathological models, Training pathology
  • Mohammad Azizi *, hamid hosseinlo, yousef vakili Pages 62-90
    Objective

    Today's business community needs entrepreneurship coaches more than anything else. Entrepreneurial coaches encourage entrepreneurs to turn their strategic vision into action. This research aims to identify the components of entrepreneurial coaches in small and medium businesses of the pharmaceutical industry.

    Method

    Developmental-applied research method and qualitative data collection were used. In order to identify the components of entrepreneurial coaches in small and medium businesses, 16 experienced and knowledgeable experts in the field of coaching who were selected in a purposeful manner and specifically from the snowball technique. Open and central coding has been used to analyze the data.

    Results

    The analysis of the findings showed that the factors and components of entrepreneurial coaches in small and medium businesses consist of three factors: knowledge and skills of coaching, psychological characteristics and actions of entrepreneurial coaches.

    Keywords: coaching, entrepreneurial coaching, coaching behavior, SMEs
  • mojtaba hajkhozeymh *, Khodayar Abili, javad pourkarimi Pages 91-114
    Purpose

    The main purpose of this study is to design and explain the professional development model of the departments chairs of the University of Tehran based on a Lean approach.

    Method

    This research was carried out in two qualitative and quantitative stages, using the mixed exploratory research method. The qualitative part of the research was done in two stages. In the first stage of the qualitative section, the existing research background related to the components of professional development of department heads based on a lean approach in Persian and English between 2000 and 2020 was reviewed. After searching, screening and qualitative evaluation of the studies, the final synthesis was performed on 72 studies. In the second stage of the qualitative section, semi-structured interviews were conducted with 20 experts and experts in the field of higher education who were purposefully selected to identify the appropriate pattern of the context of the University of Tehran. Qualitative data analysis was performed using open and axial coding (theme analysis) and its reliability and validity were evaluated. In the quantitative stage, the descriptive-analytical research method and the statistical population included all the managers of the departments of the University of Tehran with 252 people who using Cochran's sampling formula, 152 people were selected as the sample. Sampling method in this study was stratified random sampling method. In the quantitative part, the required data were collected using a researcher-made questionnaire. To evaluate the validity of the quantitative research instrument, content validity and construct validity were used and to evaluate the reliability of the instrument, Cronbach's alpha was used, which confirmed the appropriate reliability and validity of the research instrument.

    Results

    The results showed that the professional development of the managers of the departments of the University of Tehran based on a lean approach has five main components (1. Lean leadership / management skills, 2. Lean student skills, 3. Lean research skills, 4. Lean behavioral skills and 5. Skills Lean individual) and 19 indicators. The results of the second-order confirmatory factor analysis showed that the five identified components have a sufficient factor load to predict the professional development of department heads of the University of Tehran based on a lean approach. The results of one-sample t-test showed that the managers of the departments of the University of Tehran evaluated the general situation of their professional development based on a lean approach at a moderate level.

    Conclusion

    The five main components of this research can be an effective model for the professional development of department heads in university of Tehran and have beneficial results in promoting quality, efficiency, effectiveness and waste reduction in university of Tehran.

    Keywords: Professional Development, Lean Approach, Heads of departments, University of tehran
  • MohamadAli Hosseni *, kamran mohammad khani Pages 115-136

    Nowadays, organizations and companies demand employee competence in a wide range of essential knowledge, skills and attitudes because competencies are considered as important predictors of employee performance and success. The purpose of this study is to present the managerial competencies of managers in the Tax Affairs Organization and compare it with the current situation of these competencies. For this purpose, in the quantitative part, using Morgan table, 356 managers of the country's tax affairs organization were selected by simple random method, and in the qualitative part, 30 people were selected as a sample by purposeful method. The data of this research were collected using library studies, interviews and questionnaires. In the qualitative part, MAXQDA software has been used and in quantitative part, SPSS software have been used. Due to the normality of data distribution, one-sample t-test was used to analyze the data of the questionnaire. According to the research findings, the dimensions of mental health, perfectionism, communication, commitment, individual ability, mental and social health in the field of general competencies, dimensions of managerial personality, managerial communication, managerial skills and leadership in the field of managerial competencies, Dimensions of tax intelligence and tax knowledge in the field of specialized skills were counted. Of the total components, 48% were undesirable and 52% were favorable. In other words, 42% are related to general competencies, 41% are related to managerial competencies and 17% are related to specialized competencies.

    Keywords: Human resources, Competency models, Managers competency, Tax organization
  • mahdi sahraei beiranvand *, Abasalt Khorasani, Mohammadsadegh Khayatian yazdi Pages 137-167

    This research aims to present a model of leaders' self-development based on the synthesis of past research. The research method is qualitativeand it's kind of a synthesis. The statistical population of the study includes researches and studies conducted in the period 1970-2020 in the field of self-development leadership 2890 that after various stages of elimination and reduction, 61 research samples were selected. Related resources were coded by three-step open, axial, and selective coding. Reliability, validity and credibility of the findings were used to evaluate the quality of coding, and the Kappa coefficient of coefficient for agreement between the evaluators was 0.75. According to the findings of this study, the model of leaders' self-development process is that self-development factors through one of a variety of self-development (structured, guided or individual) and using one of self-development mechanisms (self-leadership, self-management, self-regulation and self-directed learning) shapes the process of leaders' self-development.

    Keywords: Self-Development, Leadership, Synthesis
  • Farzad Mashhadi, Davood Ghorooneh * Pages 168-193

    The present study examines the process of employing coaching to replace managers in the General Office of the Khorasan Razavi Relief Committee. The research approach has been qualitative and the case study method has been used for this purpose. Data collection tools included semi-structured interviews with twelve managers and heads of the organization as well as analysis of organizational documents. In order to analyze the data, the coding method was used in two stages of open and axial coding. The results of data analysis indicate that coaching can provide a substitute for managers through mechanisms. The main mechanisms are: on-the-job learning, improving problem-solving skills, providing growth opportunities, foresight, delegation, rotation and career advancement, and risk-taking opportunities. The results of this study also show that the process of applying coaching in the organization has faced structural, legal, financial, cultural and individual challenges.

    Keywords: Coaching, Succession Planning, Managers, Khorasan Razavi Relief Committee
  • Afsaneh Zamanimoghadam, Saeed Hadavand*, Ali Taghipoorzahir Pages 194-217

    The aim of this study was to design and explain the model of promoting the professional development of senior managers in the Iranian telecommunications industry. For this purpose, the exploratory mixed research method was used. In the qualitative section, in order to be aware of the main components of the research, semi-structured interviews with 17 senior managers of the telecommunications industry and faculty members of the university who potentially had more information about the professional development of managers. By analyzing the information through systematic coding method, the findings were identified as 5 main components including "individual maturity, organizational maturity, educational maturity, research maturity and professional maturity" and 25 sub-factors. In the quantitative part of the research and based on qualitative findings, a researcher-made questionnaire was designed and administered on a sample of 172 senior managers who were selected using the non-probability sampling method. The validity of the questionnaire was confirmed by four experts and its reliability was calculated by Chronbach’s alpha with a coefficient of / 876. Indicates the coherence of the questions and the significant lack of dispersion between them. Data were analyzed by confirmatory factor analysis using AMOS software. The results confirmed the dimensions of the extracted model. Finally, the current situation of professional development of senior managers in each of the dimensions of the model was studied, which according to the results, it was found that there is a significant difference between all calculated means and the hypothetical average. Calculating the difference between the means also showed that research maturity and professional maturity have a negative difference and senior managers of Iran's telecommunications industry have a significantly lower-than average level of growth that should be in the program. Educational considerations to be considered.

    Keywords: professional development, manager’s development, professional development promotion model for managers, Iran Telecommunication Industry
  • kazem Nasirpour, Moslem Cherabin *, Ahmad Akbari, Davoud Kaveh Pages 218-246

    Because there is no standard list of competencies, various organizations, companies and institutions, ministries and government agencies around the world all define a framework for their expected competencies, depending on their circumstances and needs. The aim of this study was to identify and rank the competencies of strategic managers of Khorasan Razavi Welfare Organization. The research method is mixed exploration (qualitative-quantitative) which in the qualitative part is content analysis and in the quantitative part is a survey. Statistical sample In the qualitative section, 15 faculty members in the field of management were selected by theoretical sampling method and in the quantitative section, 12 professors working in Khorasan Razavi universities were selected by random sampling method. The method of analyzing the interview data has been selected in the qualitative part, the network of topics and in the quantitative part of Shannon entropy analysis. Findings of the research in the qualitative section include 25 organizational themes in the form of 4 comprehensive themes (individual, strategic, organizational and leadership) and the results of the quantitative section showed that strategic competence was identified as the most important and individual competence as the least important indicator. According to the research findings, it can be said that the identified components can be considered to assess the competence of strategic welfare managers

    Keywords: competence, strategic managers, shannon entropy