فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 100، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد رشید، محسن رشید، احمدرضا کیانی* صفحات 3-12
    مقدمه

    سالیانه تقریبا یک میلیون نفر در اثر خودکشی در سرتاسر جهان می میرند؛ لذا درک ریشه های زیستی خودکشی و کارکرد احتمالی آن در گذشته تکاملی انسانها می تواند درک کاملی از این پدیده و پیشگیری آن فراهم کند.

    روش کار

    در این مطالعه مروری با هدف جمع بندی دیدگاه های معتبر و ارایه یک دیدگاه کلی بر اساس جدیدترین یافته های این حوزه،  کلیدواژه های مرتبط تا آگوست سال 2018 در پایگاه های علمی معتبر، وارد و مقاله های مرتبط استخراج شدند.

    نتایج

    یافته ها نشان می دهند که مدل های گوناگونی نظیر خودکشی از روی نوع دوستی، تناسب اندک ارگانیسم، فرضیه تحمل، فرضیه چانه زنی، فرضیه پاسخ ضد شکارچی، فرضیه یوسوشالیتی، فرضیه دستکاری انگلی و خودکشی به عنوان محصول جانبی یادگیری و انعطاف پذیری رفتاری و محصول جانبی درد ارایه شده اند. همچنین تقریبا همه ی مدل های نوین روان شناسی به خصوص مدل گریه برای کمک و مدل بین فردی خودکشی بر اساس فرضیات تکاملی شکل گرفته اند. این مدل ها به همراه یافته های مطالعات دوقلوها، فرزندخواندگی و خانوادگی نشان می دهند که خودکشی صرفا یک پدیده فرهنگی و اجتماعی نیست و ژن ها نقش بسیار مهمی در بروز آن دارند.

    نتیجه گیری

     به طور کلی ، شواهد زیادی نشان می دهد که خودکشی احتمالا محصول جانبی درد است تا محصول مستقیم انتخاب طبیعی.

    کلیدواژگان: تکامل، خودکشی، روان شناسی تکاملی، ژنتیک رفتاری
  • فهیمه رضایی پور، کاظم برزگر بفرویی* صفحات 13-21
    مقدمه

    نظر به تاثیر بینایی بر فعالیت های عاطفی، ارتباطی و تحصیلی و پیشگیری از اثرات منفی ناشی از این آسیب، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای ترس از ارزیابی منفی در رابطه بین ابعاد دلبستگی با سازگاری اجتماعی و تحصیلی در دانشجویان با آسیب بینایی صورت پذیرفت.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی-همبستگی شامل دانشجویان با آسیب بینایی مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی تمام دانشگاه های ایران در سال تحصیلی 97-1396 بود. تعداد 211 نفر به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند و به مقیاس ابعاد دلبستگی کولینز، مقیاس کوتاه ترس از ارزیابی منفی لری و خرده مقیاس های سازگاری اجتماعی و تحصیلی پرسشنامه سازگاری دانشجویان با دانشگاه بیکر و سیریک پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS22  انجام گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان دادند که مدل مفروض با داده های تجربی برازش دارد و اثرات مستقیم اضطراب دلبستگی و ترس از ارزیابی منفی بر سازگاری اجتماعی (05/0 <p) و تحصیلی معنی دار بود (01/0 <p). علاوه براین، اجتناب دلبستگی به واسطه ترس از ارزیابی منفی بر سازگاری اجتماعی (01/0 <p) و تحصیلی (05/0 <p) تاثیر معنی دار داشت. همچنین اثر اضطراب دلبستگی بر ترس از ارزیابی منفی در سازگاری اجتماعی (05/0>p) و تحصیلی (01/0>p) تایید شد.

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های پژوهش، ابعاد دلبستگی و ترس از ارزیابی منفی می توانند سازگاری اجتماعی و تحصیلی دانشجویان با آسیب بینایی را پیش بینی کنند. بنابراین، توجه به دلبستگی ایمن، سازگاری و پیشگیری از ترس از ارزیابی منفی در این دانشجویان الزامی است.

    کلیدواژگان: آسیب بینایی، ترس، سازگاری، دلبستگی
  • الهه پوراکبران، جعفر حسنی*، مهدی قاسمی مطلق صفحات 23-29
    مقدمه

    این مطالعه با هدف بررسی فعالیتهای سیستم مغزی رفتاری و تاب آوری با نقش واسطه ای باورهای فراشناختی در بیماران با سردرد تنشی انجام گرفت.

    روش کار

    جامعه این مطالعه همبستگی مبتلایان به سردردهای تنشی در شهر مشهد بودند. تعداد 292 نفرمراجعه کننده به کلینیک های تخصصی و مطب های پزشکان متخصص مغز و اعصاب و نیز روانشناسان بالینی در فاصله تیر 97 تا فروردین 98 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان از طریق ابزار سنجش تحقیق شامل سیستم های بازداری/فعال سازی جکسون، پرسشنامه فراشناخت (MCQ-30) وپرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از روش معادلات رگرسیون ساختاری، و بر اساس نرم افزار spss16 مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    سیستم های مغزی رفتاری با هر 3 زیر مقیاس بازداری رفتاری ،فعال سازی رفتاری و جنگ و گریز بر تاب آوری تاثیرمستقیم دارد و دو مولفه سیستم فعال سازی رفتاری BAS و بازداری رفتاری  BIS برباورهای فراشناختی به عنوان متغیر میانجی تاثیرمستقیم نداردوتنها مولفه جنگ و گریز و بهت (FFFS) برباورهای فراشناختی تاثیر مستقیم منفی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر بین سیستم بازدارنده رفتار و سردردتنشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد وبین سیستم فعال ساز و جنگ و گریز نیز رابطه مستقیم منفی وجود دارد .همچنین باورهای شناختی به عنوان یک متغیر میانجی با اختلال در تنظیم هیجانی همراه است. همچنین سیستم مغزی رفتاری و تاب آوری با نقش میانجی باورهای فراشناختی بر روی بیماران مبتلا به سردرد تنشی تاثیر می گذارند

    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، تاب آوری، سردرد تنشی، سیستم مغزی رفتاری
  • محمد آرش رمضانی، میلاد شیرخانی، مسعود رضوان حسن آبادی، درسا مظاهری اسدی، امیرحسین صادقی* صفحات 31-39
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری دشواری تنظیم هیجانی بین اضطراب سلامتی و اضطراب حالت در زمان همه گیری کرونا ویروس است.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بزرگسالان ایرانی است که در بازه ی آوریل و می 2020 در شهر مشهد زندگی می کردند. از این میان370 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر (STAI)، مقیاس دشواری تنظیم هیجانی (DERS) و پرسشنامه اضطراب سلامتی (HAI-18) جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان می دهند که مولفه های اضطراب سلامتی شامل ابتلا به بیماری (02/0=sig)، پیامدهای بیماری (02/0=sig) و نگرانی کلی سلامت (01/0=sig)، به ترتیب با اندازه اثرهای 27/0، 30/0 و 14/0- به واسطه دشواری تنظیم هیجانی بر اضطراب حالت اثر معناداری دارند (Sig<0.05)؛ که افزایش (کاهش) مولفه های ابتلا به بیماری و پیامدهای بیماری از اضطراب سلامتی با افزایش (کاهش) دشواری تنظیم هیجانی، منجر به افزایش (کاهش) اضطراب حالت می شوند. اما افزایش نگرانی کلی سلامت (کاهش) به واسطه کاهش (افزایش) دشواری تنظیم هیجانی، منجر به کاهش (افزایش) اضطراب حالت می گردد.

    نتیجه گیری

    کسانی که زیر مقیاس های"ابتلا به بیماری" و "پیامدهای بیماری" بالاتری در اضطراب سلامتی دارند، در موقعیت هایی که سلامتی آن ها در خطر است، اضطراب بیشتری را ادراک می کنند. اما افرادی که زیر مقیاس"نگرانی کلی سلامت" بالاتری دارند تنظیم هیجانی بهتری داشته و اضطراب کمتری را در این موقعیت ها ادراک می کنند.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامتی، اضطراب حالت، تنظیم هیجان، کرونا ویروس
  • ملیکا قهرمان زاده، علی مشهدی*، زهره سپهری شاملو، سید علی کیمیایی صفحات 41-48
    مقدمه

    تشخیص قطعی بیش فعالی-نقص توجه (ADHD) در بزرگسالان چالش برانگیز است زیرا بسیاری از علایم آن با سایر اختلالات همپوشانی دارد و تحقیقات کمی در مورد زوج های با اختلال بیش فعالی انجام شده است. بنابراین ، مطالعه حاضر برای مقایسه اختلالات عاطفی (اضطراب ، استرس و افسردگی) و کیفیت زندگی در زوجین مبتلا به بیش فعالی و زوج های عادی انجام شده است.

    روش کار

    در این تحقیق علی- مقایسه ای، از بین تمام زوجین بیش فعال و عادی در شهر مشهد، 87 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تشخیص ADHD همراه با مصاحبه بالینی از مقیاس درجه بندی ADHD برای بزرگسالان بارکلی (BAARS-IV) استفاده شد. شرکت کنندگان مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) و مقیاس کیفیت روابط زناشویی (RDAS) را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS و تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) تحلیل شدند.

    نتایج

    اختلالات هیجانی (اضطراب، استرس و افسردگی) تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد. به عبارت دیگر، میزان اضطراب، استرس و افسردگی در زوجین ADHD در مقایسه با زوجین عادی بیشتر است (001/0 >P) اما از نظر کیفیت زندگی و رابطه و مولفه های آن (توافق زناشویی، رضایت زناشویی، انسجام زناشویی) ، بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0< P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که زوجین مبتلا به بیش فعالی بیش از زوجین عادی از اختلالات عاطفی (اضطراب، استرس و افسردگی) رنج می برند.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی-نقص توجه بزرگسالان، اضطراب، استرس، افسردگی، کیفیت زندگی
  • آفرین صادقی اردوبادی، زهرا باقرزاده گل مکانی*، مهدی امیری، احمد منصوری صفحات 49-56
    مقدمه

    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی درمان فراتشخیصی در نشانگان بالینی، تنظیم شناختی هیجان و تحمل آشفتگی دانشجویان بود.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه بالینی شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های شهر مشهد بود. تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در یک گروه آزمون (15 نفر) و گروه شاهد (15 نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس تحمل آشفتگی سیمونز و گاهر، پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجان گروس و جان و مقیاس افسردگی اضطراب و استرس بود. پس از اجرای پیش آزمون، گروه آزمون مداخله درمان فراتشخیصی  را طی10 جلسه ی دو ساعته دریافت نمودند. تحلیل داده ها با کمک آمار توصیفی و تحلیل واریانس با ارزیابی مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد.

    نتایج

    بر اساس نتایج بین دو گروه دانشجویان در نمرات نشانگان بالینی، تنظیم شناختی هیجان و تحمل آشفتگی تفاوت معنیداری دیده می شود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که درمان فراتشخیصی در نشانگان بالینی، تنظیم شناختی هیجان و تحمل آشفتگی دانشجویان موثر است.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، تحمل آشفتگی، شناخت، درمان فراتشخیصی، نشانه های بالینی
  • فهیمه دهقانی*، پریناز فلاحی صفحات 57-62
    مقدمه

    به منظور کاهش آسیبهای ناشی از پرخاشگری لازم است که پیشایندهای ایجاد کننده آن شناسایی شوند. تحقیقات نشان داده است که ناگویی هیجانی یکی از این عوامل است، اما سازوکارهایی زیربنای این رابطه به خوبی مشخص نشده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش واسطه ای تکانشگری در رابطه بین ناگویی هیجانی و رفتارهای پرخاشگرانه در دانشجویان دانشگاه بود.

    روش کار

    شرکت کنندگان این پژوهش توصیفی همبستگی شامل 198 دانشجوی دانشگاه یزد در سال تحصیلی 97-1396 بودند که با پرسشنامه های پرخاشگری باس و پری، ناگویی هیجانی تورنتو و مقیاس تکانشگری بارات ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار Amos تحلیل شدند.

    یافته ها

    ناگویی هیجانی و پرخاشگری با یکدیگر رابطه مثبت معنادار دارند. همچنین بین تکانشگری و پرخاشگری نیز رابطه مثبت و معنادار وجود داشت. نتایج آزمون جهت بررسی نقش واسطه ای نشان داد که تکانشگری در رابطه بین ناگویی هیجانی و پرخاشگری در دانشجویان دارای نقش میانجی جزیی است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که اثر ناگویی هیجانی بر پرخاشگری تا حدی ناشی از تکانشگری است. پژوهش های آینده باید نقش سایر متغیرهای میانجی را بررسی کنند.

    کلیدواژگان: تکانشگری، پرخاشگری، ناگویی هیجانی
  • حمیدرضا قنبری*، نرگس ابراهیمی ثالث، شیما جمالی صفحات 63-73
    مقدمه

    اساس بسیاری از اختلالات روانشناختی ریشه در کیفیت زندگی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر تحمل پریشانی و تنظیم شناختی هیجان در سوء مصرف کنندگان مواد بود.

    روش  کار: 

    جامعه آماری شامل مردان بالای 20 سال مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد در مشهد در سال 1398 بود. تعداد پنجاه نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون (25 نفر) و شاهد (25 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمون 10 جلسه مهارت آموزی بر اساس کیفیت زندگی دریافت کرده و گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و مقیاس تحمل پریشانی (DTS) توسط شرکت کنندگان در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3 ماهه تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس اندازه گیری مکرر و با نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    از نظر تنظیم شناختی هیجان و تحمل پریشانی، بعد از مداخله، بین گروه های آزمون و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (01/0<p). همچنین، میانگین نمرات تنظیم هیجان شناختی و تحمل پریشانی در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله و مرحله پیگیری تفاوت معنی داری داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که آموزش مهارتهای مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، بر تحمل پریشانی و تنظیم شناختی هیجان در سوء مصرف کنندگان مواد، موثر است.

    کلیدواژگان: تحمل پریشانی، تنظیم شناختی هیجان، سوء مصرف مواد، درمان مبتنی بر کیفیت زندگی
|
  • Sajjad Rashid, Mohsen Rashid, Ahmadreza Kiani * Pages 3-12
    Introduction

    Every year, around one million people die by suicide throughout the world. So, understanding the biological origins of suicide can provide etiological and preventive advantages to our understanding of this complicated phenomenon.

    Materials and Methods

    The current study is a review study aimed at assessing the validity of evolutionary hypotheses based on the newest findings of this domain. For this reason, relevant articles from the reliable scientific database until august 2018 were selected.

    Results

    According to the literature, various models such as altruistic suicide, eusociality, the bargaining hypothesis, the parasite manipulation hypothesis etc., to some extent, can explain suicide behavior. However, no precise evolutionary mechanism yet identified. In addition, almost all of the new suicide models, particularly the crying for help model and interpersonal psychological model of suicide, are formed based on these evolutionary hypotheses. These models, along with other genetical studies, showed that suicide is not just a socio-cultural phenomenon; genes have an important role in suicide incidence.

    Conclusion

    In sum, shreds of evidence suggest that suicide is probably the by-product of pain rather than the direct product of natural selection.

    Keywords: Behavioral genetics, Evolution, Evolutionary psychology, Suicide
  • Fahimeh Rezaeipour, Kazem Barzegar Bafrooei * Pages 13-21
    Introduction

    Considering the effect of vision on emotional, communication, and academic activities, also to prevent the negative impact of impaired vision, the present study aimed to investigate the mediating role of fear of negative evaluation in the relationship between attachment dimensions and social and academic adjustment in students with visual impairment.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study included students with visual impairment at the undergraduate and postgraduate levels of all Iranian universities in the academic year 2017-2018. Amongst them, 211 cases were selected through snow-ball sampling method and responded to Collins' Attachment Scale, a brief version of the Fear of Negative Evaluation of Leary and social and academic adjustment subscales of the Student Adaptation to College Questionnaire Baker and Siryk. Data analyzed by structural equation modeling using AMOS 22 software.

    Results

    The results showed that the hypothesized model fits the experimental data and the direct effects of attachment anxiety and fear of negative evaluation on social (p < /em><0.05) and academic adjustment were significant (p < /em><0.01). Also, attachment avoidance by mediating fear of negative evaluation had a significant effect on social (p < /em><0.01) and academic adjustment (p < /em><0.05). The effect of attachment anxiety on fear of negative evaluation in social (p < /em><0.05) and academic adjustment (p < /em><0.01) was also confirmed.

    Conclusion

    Based on the research findings, attachment and fear of negative evaluation can predict students' social and academic adjustment with visual impairment. Therefore, it is necessary to pay attention to secure attachment, adjustment and prevention of fear of negative evaluation in these students.

    Keywords: Adjustment, attachment, fear, Visual impairment
  • Elaheh Pourakbaran, Jafar Hassani *, Mehdi Ghasemi Motlagh Pages 23-29
    Introduction

    This study aimed to investigate the relationship between the activity of behavioral brain systems and resilience with emphasis on the mediating role of metacognitive beliefs.

    Materials and Methods

    The population of this correlational study consist the patients with tension-type headaches who referred to neurology clinics and clinical psychologists in Mashhad city during 2018-2019. Amongst them 292 cases were selected by convenient sampling method. Participants were assessed through research assessment tools including Jackson Inhibition / Activation Systems, Metacognition Questionnaire (MCQ-30) and Connor & Davidson (2003) Resilience Questionnaire.

    Results

    The findings showed that behavioral brain systems with all three subscales of behavioral inhibition, behavioral activation and warfare have a direct effect on resilience. (P <0.05), and the two components of the Behavioral Activation System (BAS and Behavioral Inhibition) (BIS) have no direct effect on metacognitive beliefs as a mediating variable, only the FFFS component has a direct negative effect on metacognitive beliefe(P <0.05)

    Conclusion

    According to the results of the present study, there is a positive and significant relationship between behavioral inhibition system and tension headache. Also, brain -behavioral system and resilience through mediating role of cognitive beliefs can impact on patients with tension headaches.

    Keywords: Brain Behavioral System, Metacognitive beliefs, Resilience, Tension headache
  • Ramezani, Mohammad Arash, Shirkhani Milad, Masoud Rezvan Hasanabad, Dorsa Mazaheri Asadi, Amirhosein Sadeghi * Pages 31-39
    Introduction

    The aim of the present study was to investigate the mediating role of emotion regulation difficulties between health anxiety and state anxiety during Coronavirus pandemic.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive-correlation of structural equations. The statistical population of the study includes all Iranian adults who lived in Mashhad between April and May 2020 from which 370 Iranian adults were selected as the sample by available sampling method. The Spielberg State-Trait Anxiety Inventory (STAI), the Difficulties in Emotion regulation Scale Questionnaire (DERS) and the Health Anxiety Inventory (HAI-18) were used to assess state anxiety, emotion regulation and health anxiety, respectively. Data analysis was performed using Pearson correlation method and structural equation analysis.

    Results

    The results show that the components of health anxiety, which include getting sick (p < /em>=0.02), patient outcomes (p < /em>=0.02), and general health concerns (p < /em>=0.01), have a significant effect (p < /em><0.05) on state anxiety through the emotion regulation difficulties with effects of 0.27, 0.30 and -0.14, respectively. Increasing (decreasing) the getting sick and the patient outcomes components of health anxiety increases (decreases) the state anxiety by increasing (decreasing) the emotion regulation difficulties. However, increasing (decreasing) general health concerns lead to a decrease (increase) in state anxiety by decreasing (increasing) emotion regulation difficulty.

    Conclusion

    Individual who have higher subscales of "getting sick" and "patient outcomes" in health anxiety perceive more anxiety in situations where their health is at risk. But people with higher "general health concerns" subscale have better emotion regulation and perceive less anxiety in these situations.

    Keywords: Coronavirus, Emotion regulation, Health anxiety, State anxiety
  • Melika Ghahramanzadeh, Ali Mashhadi *, Zohreh Sepehri Shamloo, Seyed Ali Kimiaee Pages 41-48
    Introduction

    Definitive diagnosis of Attention Deficit-Hyperactivity Disorder(ADHD) in adults is challenging because many of the symptoms of ADHD overlap with other disorders and little research has been done on ADHD couples. Therefore, the present study was conducted to compare emotional disturbances (anxiety, stress and depression) and quality of life in couples with ADHD and normal couples.

    Materials and Methods

    In this causal-comparative study, out of all ADHD and normal couples in Mashhad, 87 cases were selected. Barkley Adult ADHD Rating Scale-IV (BAARS-IV) was used for diagnosis of ADHD along with clinical interview. The participants fulfilled Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS), and Marital Relationship Quality Scale (RDAS). Data were analyzed by SPSS software and multivariate analysis of variance (MANOVA).

    Results

    Emotional disturbances (anxiety, stress and depression) showed a significant difference between the two groups. In other words, the levels of anxiety, depression and stress in ADHD couples were higher compared to normal couples (p < 0.001). But regarding the quality of the life and relationship and its components (marital agreement, marital satisfaction, marital cohesion), there was no significant difference between the two groups (P>0.05).  

    Conclusion

    This study showed that couples with ADHD suffer from emotional disturbances (anxiety, stress and depression) more than the normal couples.

    Keywords: Adult ADHD, Anxiety, Depression, Quality of life, stress
  • Afarin Sadeghi Ordoubadi, Zahra Bagherzadeh Golmakani *, Mahdi Amiri, Ahmad Mansouri Pages 49-56
    Introduction

    The present study aimed to evaluate the effectiveness of meta-diagnostic treatment in clinical symptoms, cognitive emotion regulation, and students' distress tolerance.

    Materials and Methods

     The statistical population of this clinical trial included all students of Mashhad universities. Among them, 30 students were selected by the convenient sampling method and randomly assigned to an equal experimental group and a control group. The instruments included Simmons and Gaher Distress Tolerance Scale (DTS), Gross and John emotion regulation questionnaire, and Depression, Stress and Anxiety Scale (DASS). After performing the pretest, the experimental group received meta-diagnostic treatment intervention in 10 two-hour sessions. Data analyzed using descriptive statistics and analysis of variance with repeated measures and SPSS 26 software.

    Results

     Based on the findings, there were significant differences between experimental and control groups in the scores of clinical symptoms, cognitive emotion regulation, and distress tolerance (p < 0.05).

    Conclusion

    It seems that transdiagnostic treatment is effective in clinical symptoms, cognitive regulation of emotions, and distress tolerance in university students.

    Keywords: Clinical symptoms, Cognition, Distress tolerance, Emotion regulation, Meta-diagnostic treatment
  • Fahimeh Dehghani *, Parinaz Falahi Pages 57-62
    Introduction

    In order to reduce the harm inflicted by aggression, the antecedent of it must be identified. The previous research findings have demonstrated that alexithymia is one of these factors, but the mechanisms underlying this connection are not well-understood. The present study aimed to assess impulsivity as a mediator of the relationship between alexithymia and aggressive behavior among university students.

    Materials and Methods

    This study was descriptive correlational in design and the participants were 198 students from Yazd University in the academic year of 2017-2018. These students were assessed by Toronto Alexithymia Scale-20 (TAS-20), Buss-Perry Aggression Questionnaire (BPAQ), and Barratt Impulsiveness Scale (BIS). Afterwards, the data was analyzed by Structural Equation Modeling Technique (SEM) utilizing Amos software.

    Results

    Analyses indicated that alexithymia and aggression were positively correlated with one another, as well as impulsivity. Analyses of mediation indicated that impulsivity partially mediated the association between alexithymia and aggression in Iranian students.

    Conclusion

    The results indicate that the effect of alexithymia on aggression was partially mediated by impulsivity. Hence, the future research can examine the other possible mediators.

    Keywords: Aggression, Alexithymia, Impulsivity
  • Hamidreza Ghanbari *, Narges Ebrahimi Sales, Shima Jamali Pages 63-73
    Introduction

    The basis of many psychological disorders is rooted in quality of life. The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of education based on improving quality of life on tolerance of distress and cognitive emotion regulation in substance abusers.

    Materials and Methods

    The statistical population of men over 20 years old referred to addiction treatment centers in Mashhad city, Iran in 2019. Fifty individuals were selected and randomly divided into experimental (n= 25) and control (n= 25) groups. The experimental group received 10 sessions of skills training based on quality of life and the control group did not receive any experimental test. The Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) and the Distress Tolerance Scale (DTS) questionnaires were completed by the participants in the pre-intervention, post-intervention and 3-month follow-up. Data were analyzed by repeated measure Covariance with SPSS software.

    Results

    There was a significant difference between the experimental and control groups regarding cognitive emotion regulation and distress tolerance after intervention (P< 0.01). Also, the mean scores of cognitive emotion regulation and distress tolerance were significantly different in the experimental group before, after the intervention and the follow-up phase (P< 0.001).

    Conclusion

    Based on the findings, it seems that training in skills based on improving quality of life on distress tolerance and cognitive emotion regulation is effective in substance abusers.

    Keywords: cognitive emotion regulation, Distress tolerance, quality of life therapy, substance abuse