فهرست مطالب
مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 30 (زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/11/01
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 1-3
مفهوم مبانی نظری، هر آن چیزی است که منسوب به «نظر» و برای فهمیدن آن «فکر و نظر» نیاز باشد. برای بیان نظر به مفهوم نیاز است و به همین دلیل، مفهوم یا سازه، اجزایی برای بیان انتزاعی نظر هستند. سازه اغلب با مولفهها و ابعاد آن مشخص میشود. هر سازه میتواند دارای چند مولفه کلی و مولفه شامل چند بعد باشد. وقتی مفهوم یا سازه در شکل عینی و قابلاندازهگیری مطرح شود، به آن متغیر میگویند. «فرضیه» و «نظریه» هر دو نوعی «نظر» هستند که با مفاهیم بیان میشوند؛ اما «نظریه» همان «فرضیه» مستدل شده یا تاییدشده در فرایندهای خاص است. در سطحی کلیتر رویکردهای نظری با توسعه پاسخها به اجزای فلسفه در یک زمینه فکری، شرایط ایجاد مکاتب فکری و فلسفی را فراهم کردند. در برخی علوم مانند هندسه، ریاضی و فیزیک، به مدد اثبات ریاضی، نظریهها به قضیههای با درجه قطعیت بالا تبدیلشدهاند (مانند قضیه حد مرکزی در آمار یا قضیه فیثاغورث در هندسه). در برخی از حوزههای علوم انسانی، نظریهها با نزدیک شدن به تجارب عمومی بشر، به اصولی با کمترین تعارض و پذیرش عمومی، مانند «اصول اخلاقی، اصول کار با وزنه یا اصول مدیریت و امثال آن» تبدیل میشوند. برخی از این اصول به بیان قوانین طبیعی و تشریح نظم جهانی میپردازند که ازاینرو به آنها قانون با بالاترین درجه از مقبولیت عمومی اطلاق میشود.
کلیدواژگان: نظریه، مبانی نظری، پژوهش -
صفحات 13-25
ورزش به عنوان یک پدیده ای اجتماعی از ذینفعان مختلفی تاثیر می پذیرد و بر آن ها تاثیر می گذارد و ممکن است در این فرایند مشکلات و بحران هایی را تجربه کند. هدف از این تحقیق درک تجربه زیسته مدیران روابط عمومی ورزشی از بحران های رسانه ای است که از طریق روش تحقیق کیفی و با استفاده از استراتژی پدیدارشناسی انجام شد. با استفاده از نمونه گیری هدفمند 16 مشارکت کننده انتخاب شدند و از طریق مصاحبه های عمیق و پدیدارشناسانه داده ها جمع آوری شدند. با استفاده از رویکرد هفت مرحله ای دیکلمن (1989) داده ها تجزیه وتحلیل شدند. بر اساس تجزیه وتحلیل انجام شده پنج دسته معانی برای تجربه زیسته مدیران روابط عمومی از بحران های رسانه ای شناسایی شدند که عبارت اند از تخریب وجهه و اعتبار سازمان؛ فقدان آینده نگری و شفافیت؛ پاسخ سنجیده و فعالانه به بحران؛ سنجش به هنگام امور و گزینش گری اقدامات؛ و ابهام اطلاعاتی و لایه ای شدن منافع ذینفعان. این معانی تجربه شده در زیست جهان های مدیران روابط عمومی ورزشی برساخت هایی از کنش اجتماعی شان هستند که در صورت تحلیل صحیح، مدنظر قرار دادن و به کارگیری آن ها می توان مدیریت بهتری را در بحران های رسانه ای ورزشی شاهد بود.
کلیدواژگان: اعتبار سازمان، بحران، رسانه، پدیدارشناسی، ورزش -
صفحات 27-36
هدف از این تحقیق نقش ابعاد زیباشناختی معماری با تاکید بر رویکردهای ارتباطی در جذب دانش آموزان دختر مقطع متوسطه به اماکن ورزشی آموزش و پرورش شهر اردبیل بود. این تحقیق از نوع کاربردی می باشد و از نظر روش جمع آوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق حاضر، شامل کلیه ی دانش آموزان دختر متوسطه شهر اردبیل در سال تحصیلی 1398-1397 می باشد که بر اساس مرکز آمار و اطلاعات آن اداره در این سال تحصیلی 16524 نفر می باشند. روش نمونه گیری مورد استفاده برای انتخاب نمونه گیری خوشه -تصادفی است. سپس از میان خوشه های مناطق، تعداد 375 نفر بر اساس جدول کرجسی-مورگان به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه زیبایی شناختی بود که شامل 23 سوال در طیف پنج ارزشی لیکرت می باشد. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه به وسیله اساتید مدیریت ورزشی تایید و سپس پایایی پرسشنامه 0.80 گزارش گردید. برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی و آزمون دو جمله ای و رتبه بندی فریدمن استفاده شد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که ابعاد زیبایی شناختی در گرایش دانش آموزان به اماکن ورزشی تاثیر مثبت و معناداری دارند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اماکن ورزشی موجود در مدارس آموزش و پرورش باید از معماری مناسب و استاندارد لازم برخوردار باشد تا موجب سلامتی و امنیت جسمی و روحی دانش آموزان شود.
کلیدواژگان: رویکردهای ارتباطی، اماکن ورزشی، معماری ورزشی -
صفحات 37-48
هدف اصلی پژوهش حاضر واکاوی نقش اطلاع دهندگی تبلیغات، تصویر اجتماعی و خلاقیت در تبلیغات بر نگرش نسبت به تبلیغات رسانه های اجتماعی و قصد خرید است. این مدل در جامعه آماری مخاطبان صفحه اینستاگرامی شرکت محصولات ورزشی مجید (مروژ) به آزمون گذاشته شده است. در ادامه 238 نفر از استفاده کنندگان محصولات شرکت مجید که در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعال بوده اند و با تبلیغات این شرکت مواجه شده اند، از طریق پرسشنامه و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعه حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی و با روش پیمایشی بود. جهت سنجش اطلاعات از پرسشنامه استاندارد 16 گویه ای با طیف 5 گزینه ای لیکرت استفاده شد و داده ها به کمک مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار Pls3 Smart- مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که اطلاع دهندگی تبلیغات، نقش و تصویر اجتماعی و خلاقیت در تبلیغات تاثیر مثبت و معناداری بر نگرش نسبت به تبلیغات رسانه های اجتماعی دارد. سرانجام، بین نگرش نسبت به تبلیغات رسانه های اجتماعی و قصد خرید تاثیر مثبت و معناداری یافت شد. بنابراین، هر چه نگرش افراد نسبت به تبلیغات اینترنتی بیشتر باشد، انگیزه آن ها نسبت به جستجو درباره اطلاعات تشدید می یابد. به عبارت دیگر، نگرش افراد، مقدمه ای بر پاسخ افراد نسبت به تبلیغات و متعاقبا قصد خریدشان است.
کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، خلاقیت، تصویر اجتماعی، اطلاع دهندگی تبلیغات -
صفحات 49-60
هدف از تحقیق حاضر، تاثیرگذاری تصویر برند یک شخصیت مشهور ورزشی روی وفاداری هواداران به محصولات تبلیغ شده توسط وی و تمایل به خرید آن ها از آن محصول است. بدین منظور از پرسش نامه های استاندارد تصویر برند ورزشکاران (ارای و همکاران،2013)، تمایل به خرید (دیالو،2012) و (کاترین ومییر،2010) و وفاداری به برند هواداران (کارول و آهوویا،2006) و (بنت و رندل تیلی،2002) استفاده شد. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق، تعداد 30 پرسش نامه به صورت آزمایشی در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام، در اختیار هواداران قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به دست آمد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و واریانس به دست آمده برای جامعه نامحدود، برابر 296عدد برآورد شده است. به منظور طبقه بندی و خلاصه نمودن داده های خام از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری اس پی اس اس و ایموس نسخه 23 انجام پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان دهنده این است که بیشترین تاثیرگذاری بر ابعاد تصویر برند در بعد عملکرد ورزشی مربوط به سبک بازی، در بعد جذابیت ظاهری مربوط به جذابیت فیزیکی در بعد سبک زندگی مربوط به الگوی رفتاری است. همچنین بیشترین تاثیرگذاری ابعاد تصویر برند بر وفاداری و تمایل به خرید هواداران مربوط به سبک زندگی بازارپسند است. با عنایت به نتیجه پژوهش می توان اذعان کرد که تصویر برند حسن یزدانی برای تبلیغات محصولات باعث ایجاد وفاداری در هواداران نسبت به آن محصول و تمایل به خرید در آن ها می گردد.
کلیدواژگان: تصویر برند ورزشکار، وفاداری هواداران، تمایل به خرید هواداران، ورزشکار مشهور -
صفحات 61-77
هدف از تحقیق حاضر طراحی الگوی موفق سیستم اطلاعات مدیریت رویداد کورس اسب دوانی می باشد. لذا با تدوین طرح آمیخته ، در مرحله کیفی تعداد 20 نفر از خبرگان به صورت نمونه گیری گلوله برفی و در مرحله کمی تعداد 350 نفر از تماشاگران، مربیان، رسانه و منابع انسانی اجرایی به صورت هدفمند حضور داشتند. در مرحله کیفی پژوهش با انجام مصاحبات نیمه ساختار یافته، کدهای انتخابی با تحلیل عاملی اکتشافی بر مبنای چرخش واریمکس با بار عاملی (4/0 >) شناسایی گردید و در گام بعدی از ممیزی کدها به روش پایایی دوکدگذار (82/0 ≥ α) اطمینان حاصل گردید. در فاز کمی پس از اطمینان از روایی محتوایی و پایایی درونی ابزار تحقیق به روش آلفای کرونباخ (78/0 >α) ، نسخه اصلاح شده پرسشنامه سیستم اطلاعات رویداد محور لیو (2010) شامل سه سازه کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و کیفیت خدمات استفاده گردید. درنهایت پس از آزمون نکویی برازش مطلوب الگو (شاخص های سه گانه فورنل و لارکر) و شاخص کفایت نمونه برداری، داده ها با استفاده از نرم افزار (Smart PLS-2) و نرم افزار اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل عاملی داده ها حاکی از تاثیرگذاری معنادار سازه های سه گانه آشکار پژوهش بر سازه تمایل به استفاده کاربران بود. همچنین براساس نتایج رگرسیون چندگانه، سازه کیفیت سیستم از بالاترین قدرت تبیین کنندگی سازه پنهان برخوردار بود (05/0≥ Sig،41/0 R2=). لذا مطابق با نتایج پژوهش، استقرار سیستم های اطلاعاتی رویداد محور با مشخصه های ارایه اطلاعات درست و دقیق، موثق و به موقع و دسترسی آسان به مدیران اجرایی رویداد اسب کشور پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات، مدیریت رویداد، سیستم اطلاعات مدیریت -
صفحات 79-94
خلق محیطی که از شاخصه های معنوی برخوردار بوده و منجر به رفتارهایی فراتر از وظیفه کارکنان شود، یکی از این الزاماتی است که می تواند ضریب موفقیت سازمان ها را ارتقاء دهد. پژوهش حاضر با هدف تبیین الگوی روابط ساختاری بین رهبری معنوی و رفتار شهروندی سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی معنویت سازمانی انجام شد. روش تحقیق از حیث هدف، توسعه ای-کاربردی و از حیث شیوه ی جمع آوری داده ها، توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه ی آماری شامل کارکنان رسانه های ورزشی در شهر زاهدان سال 1397 بود که تعدادشان 273 نفر بود. داده های پژوهش از طریق 3 پرسشنامه ی استاندارد رهبری معنوی، معنویت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی جمع آوری شدند و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ به ترتیب 0.87، 0.89 و 0.83 به دست آمد. داده های جمع آوری شده از طریق آزمون تحلیل مسیر در نرم افزار LISREL تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق بیانگر این بود که: 1) رهبری معنوی اثر معنی داری روی معنویت سازمانی دارد. 2) معنویت سازمانی اثر معنی داری روی رفتار شهروندی سازمانی دارد. 3) رهبری معنوی بر رفتار شهروندی سازمانی از طریق معنویت سازمانی اثر معنی داری دارد.
کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، معنویت سازمانی، رهبری معنوی، الگوی روابط ساختاری، رسانه های ورزشی -
صفحات 95-102
این تحقیق با هدف امکان سنجی طراحی و پیاده سازی نرم افزار بازاریابی در رویدادهای ورزشی انجام شده است تا از نظر مالی، فنی، انسانی، قانونی، عملیاتی و زمانی بررسی شود.پژوهش حاضر توصیفی و از لحاظ هدف کاربردی بوده که برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه امکان سنجی که با 40 گویه در 6 بعد مالی، فنی، انسانی، قانونی، عملیاتی و زمانی تهیه شد. میزان پایایی آن به بوسیله آزمون آلفای کرونباخ وروایی محتوایی پرسشنامه توسط 5 نفر از اساتید حوزه مدیریت ورزشی بررسی (با استفاده از شاخص CVI و CVR) و مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری این تحقیق 270 نفر از مدیران و کارشناسان ورزشی و طراحان نرم افزار شهر اردبیل را شامل می شوند که نمونه گیری در آن به صورت تصادفی طبقه ای صورت گرفته وحجم نمونه با توجه به فرمول کوکران 154 نفر برآورد و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان دادکه که از نظر بعد انسانی امکان اجرای نرم افزار بازاریابی در رویدادهای ورزشی استان اردبیل تایید می شود ولی از نظر بعد فنی، قانونی، مالی، عملیاتی و زمانی امکان اجرای نرم افزار بازاریابی در رویدادهای ورزشی استان اردبیل تایید نمی گردد. با توجه به نتایج بدست آمده طراحی و پیاده سازی نرم افزاربازاریابی رویدادهای ورزشی در استان اردبیل مثبت ارزیابی نمی شود و قبل از اقدام به چنین طراحی حتما بایستی موانع احتمالی و راه های بررسی آن مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: امکان سنجی، طراحی نرم افزار، پیادهسازی نرم افزار، بازاریابی، رویداد ورزشی -
صفحات 103-115
هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تعدیل کنندگی استفاده از اینستاگرام در رابطه بین درگیری با تیم، وابستگی و وفاداری هواداران بود. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان هوادار تیم فوتبال پرسپولیس در دانشگاه کردستان بودند که420 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از پرسشنامه های ابعاد درگیری ورزشی از کایل و همکاران (2003)، وابستگی از فانک و جیمز (2006)، وفاداری از بایر و همکاران (2008) استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به وسیله متخصصان و همسانی درونی آنها از طریق آلفای کرونباخ تایید و برای آزمون فرضیات از مدل معادلات ساختاری و رگرسیون خطی استفاده گردید. نتایج نشان داد که درگیری با تیم با ضریب رگرسیون 24/0 بر وابستگی به تیم و متغیر وابستگی به تیم نیز با با ضریب رگرسیون 50/0 بر وفاداری هواداران اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین متغیر درگیری با تیم بدون حضور استفاده از اینستاگرام به میزان 14 درصد از واریانس وابستگی به تیم را پیش بینی می کند و این مقدار در حضور استفاده از اینستاگرام به میزان 5/3 درصد یعنی برابر با 5/17 درصد افزایش می یابد به لحاظ نظری نتایج این پژوهش کاربرد شبکه اجتماعی اینستاگرام و اهمیت تولید محتوای مجازی در استراتژی های بازاریابی تیم های ورزشی را برجسته می کند. به لحاظ عمی، به مدیران تیم های ورزشی پیشنهاد می شود، با تقویت روابط خود با هواداران از طریق اینستاگرام، افزایش احتمال درگیری، وابستگی و وفاداری هواداران خود را فراهم سازند.
کلیدواژگان: اینستاگرام، درگیری، وابستگی، وفاداری، هواداران
-
Pages 1-3
The concept of theoretical foundations is anything that is attributed to "opinion" and "thought and opinion" is needed to understand it. Concept is needed to express an opinion, and for this reason, concept or structure are components for subjective expression of opinion. The structure is often characterized by its components and dimensions. Each structure can have several general and minor components. When a concept or structure is presented in an objective and measurable form, it is called a variable. "Hypothesis" and "theory" are both types of "opinions" that are expressed by concepts; but "theory" is the same "hypothesis" substantiated or confirmed in particular processes. In general ,theoretical approaches provided the conditions for the establishment of intellectual and philosophical schools by developing answers to the components of philosophy in an intellectual field. In some sciences, such as geometry, mathematics, and physics, with the help of mathematical proof, theories have been transformed into theorems of high certainty (such as the central limit theorem in statistics or the Pythagorean Theorem in geometry). In some fields of the humanities, theories become the principles with the least conflict and general acceptance as they approach public human experiences, such as "ethical principles, or management principles, and the like". Some of these principles express natural laws and describe the world order, so they are referred to as the law with the highest degree of public acceptance.
Keywords: Theory, Theoretical Foundations, Research -
Pages 13-25
Sport as a social phenomenon, influences different stakeholders. therefore It will experience problems and crises in this process. The aim of this study is Understanding Lived Experience of Sports Public Relations Managers from Media Crisis. Research was carried out by qualitative method and through phenomenological approach. The 16 participants were selected from the purposeful sampling. Through deep and phenomenological interviews, data were collected. data were analyzed by using the seven – step Diekelman`s (1989) approach. According to the data analysis, five categories of meanings were identified about the media crisis. They are: Reducing the prestige and reputation of organization, Lack of prospecting and transparency, deliberative and actively responding to crisis, evaluating on time and selection of best practices, Information ambiguity and confusing of interests of the stakeholders. These concepts of experienced in the life-world of sport relations managers are Constitutions of their social action. In case of proper analysis and application, they can be helpful in better managing sport media crises.
Keywords: Reputation of organization, crisis, Media, Phenomenology, Sport -
Pages 27-36
The purpose of this study was to investigate the role of the cognitive dimensions of sport architecture with emphasis on communication approaches in the absorption of female students to sport education places in Ardabil. This research is an applied and is descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of this study includes all high school female students in Ardabil city in the academic year 1398-1397. The sampling method used is random-cluster sampling. Then, 375 individuals were selected randomly from the clusters based on the Krejcie-Morgan table. The aesthetic questionnaire consisted of 23 questions on a five-point Likert scale. Content and face validity of the questionnaire was confirmed by sport management professors and then the reliability of the questionnaire was 0.80. The descriptive statistics, test and Friedman's rank were used for analysis. The findings showed that aesthetic dimensions have a positive and significant effect on students' tendency to sports places. Therefore, it can be concluded that the sports facilities in the schools of education must have the proper and standard architecture to ensure the health and safety of the students.
Keywords: communication approaches, Sports places, sports architecture -
Pages 37-48
The main issue of the present research is to examine the role of advertising informativeness, social image and creativity in advertising on attitudes toward social media advertising and purchasing intention. This model has been tested in the statistical population of Majid Sport Products Manufacturing Company's Instagram page. Afterwards, 238 users of Majid Company's products that were active on the social network Instagram and were exposed to the company's advertising were surveyed through a questionnaire and using the available sampling method as a statistical sample. The purpose of this study is descriptive and survey research. Data were collected using a 16-item standard questionnaire with 5 Likert options and Structural equations’ modeling was used to analyze research data with Smart-PLS3 software. The results indicate that advertising informativeness, social role and image and creativity have a positive and significant effect on the attitude towards social media advertising. Finally, there was a positive and significant relationship between attitude toward social media advertising and purchase intention. Therefore, the more people's attitude toward internet advertising, the greater their motivation to search for information. In other words, people's attitude is an introduction to people's response to advertising and subsequently their intention to buy.
Keywords: Social Media, Creativity, social image, informativeness advertising -
Pages 49-60
The aim of the present study was to investigate the effect of a sports celebrity’s brand image on loyalty of fans to products advertised by him/her and fans’ purchase intention toward products. For this purpose, standard questionnaires for athletes’ brand image(Arai Et al,2013), purchase intention(Diallo, 2012; Meyer,2010) and loyalty-to-brand of customers(Carroll & Ahuvia, 2006; Bennet & Rundle-Theile, 2002) were used. In order to determine the reliability of the tools, thirty questionnaires were accessed by fans experimentally through telegram and instagram social media. Obtained Cronbach's alpha coefficient and combined reliability. The size of sample was estimated to be 296 based on Cochran Formula and variance of infinite population. Descriptive statistics was used for categorization and summarization of raw data, and structural equations modeling was used among inferential statistics. The data were analyzed using SPSS and Amos 23. The results indicated that the most effect on the aspects of brand image were related to competing style in athletic performance aspect, to attractiveness in appearance attractiveness aspect, and to behavioral model in lifestyle aspect. Moreover, the most effect of aspects of brand image on loyalty and purchase intention was related to fashionable lifestyle. With respect to the results of the study, it can be asserted that the brand image of Hasan Yazdani in advertising of products results in loyalty of the fans toward the products and their purchase intention.
Keywords: athlete’s brand image, fans’ loyalty, fans’ purchase intention, sports celebrity -
Pages 61-77
The purpose of research was designing Information System Success Model of Events Management in Sport Organization. Therefore, by formulating the mix method, in qualitative phase number of 20 experts by snowball sampling and in quantitative research phase there were 350 spectators, coaches, media, and executives by purposely sampling. In qualitative phase with semi-structured interviews, selected codes were verified by exploratory Factor Analysis based on varimax rotation with factor load (>0.4).Then the codes were verified by two-way reliability (α≥ 0.82). In quantitative phase after assuring the contextual validity and internal reliability of the research instrument by Cronbach's alpha method (α<0.78), corrected version of liu (2010) information system management questioner with three construct of system quality, information quality, and service quality were used. Finally after confirmation of Good of fit index of the model (Fornell and Larker triple indices) and sampling adequacy index, data were analyzed with Smart PLS-2. The results of factor analysis of data indicated a significant impact of the apparent triple constructs on users' willingness to use construct. Also, based on the results of multiple regression, the system quality construct had the highest explanatory power (R2=0.41,Sig≤0.05). Therefore, according to the research results, the establishment of event-based information systems with the characteristics of providing accurate, accurate, timely and reliable information and easy access to the country horse event managers is suggested
Keywords: System Quality, Information Quality, Event Management, Information System Management -
Pages 79-94
Creating an environment that has spiritual characteristics and leads to behaviors beyond the function of employees is one of these requirements that can enhance the success rate of organizations. The purpose of this study was to explain the pattern of structural relationships between spiritual leadership and organizational citizenship behavior considering the mediating role of organizational spirituality. The research method is a descriptive - correlation in terms of purpose, developmental-applied, and in terms of collecting data. The statistical population included the staff of sport media in the city of Zahedan in 1397, numbering 273 people. The data were collected through three standard questionnaires: Spiritual Leadership, Organizational Spirituality, and Organizational Citizenship Behavior. The reliability of the questionnaires was 0.87, 0.89 and 0.83, using Cronbach's alpha test, respectively. The collected data were analyzed by path analysis using LISREL software. The results of the research indicated that: 1) spiritual leadership has a significant effect on organizational spirituality. 2) Organizational spirituality has a significant effect on organizational citizenship behavior. 3) Spiritual leadership has a significant effect on organizational citizenship behavior through organizational spirituality.
Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Organizational Spirituality, Spiritual Leadership, Structural Relationship Patterns, Sports media -
Pages 95-102
The purpose of this study was to evaluate the feasibility of designing and implementing marketing software in sporting events to investigate the financial, technical, human, legal, operational and schedule aspects of the study. The feasibility questionnaire was prepared with 40 items in 6 dimensions: financial, technical, human, legal, operational and scheduling. Its reliability was assessed by Cronbach's alpha test and content validity of the questionnaire by 5 professors of sport management (using CVI and CVR indices). The statistical population of this research is 270 sport managers and experts and software designers in Ardabil city. Sampling was categorical random and the sample size was estimated 154 according to Cochran formula. The research findings showed that the human aspect of marketing software in Ardebil sport events is confirmed but technical, legal, financial, operational and scheduling aspects of marketing software in Ardebil province is not confirmed. According to the results, the design and implementation of sports event marketing software in Ardabil province is not evaluated positively and it is necessary to consider the possible obstacles and ways of investigating it before to design it.
Keywords: Feasibility, Software Design, Software Implementation, Marketing, Sport Event -
Pages 103-115
The purpose of the present study was to examine moderating role of using Instagram in relationship between involvement with the team, Attachment and the fans loyalty ) Case Study: Persepolis football team). The research method was descriptive-correlational. The statistical population consisted of all students of Persepolis fans football team in University of Kurdistan, that 420 of them were selected as statistical sample. The questionnaires of sports involvement dimensions by Kyle et al. (2003), attachment from Funk and James (2006), loyalty by Baer et al. (2008) were used, that its formal and content validity was by experts and their internal consistency was confirmed through alpha Cronbach, and structural equations and linear regression were used to test the hypotheses. The results showed that the involvement with the team, with a regression coefficient of 0.24, had a positive effect on the team's dependency variable, and also dependency variable of the team with a 0.50 regression coeficient, had a positive and meaningful effect on fans’ loyalty. Also, the team involvement variable without the use of the Instagram, predicts 14% of the variance of the team's attachment, which increases by 3.5% in the presence of Instagram, that is, 17.5% of increasing. Theoretically, the results of this research highlight the importance and application of the social media platform and the production of optimal content in the team marketing strategies. Scientifically, it is suggested to the sport team managers, by strengthening their relationships with fans through Instagram, increase the likelihood of involvement, dependence and loyalty of their
Keywords: Instagram, involvement, Attachment, Loyalty, fans