فهرست مطالب

پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی - سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1400)

فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا ماحوزی* صفحات 1-25

    امروزه، مباحث فلسفه آموزش به طورکلی و فلسفه دانشگاه به طورخاص عمدتا معطوف به جزییات نظام آموزش از قبیل اخلاق آموزش، آزادی آکادمیک، رابطه آموزش و روانشناسی رشد و مانند آن است. این وضعیت که بی تاثیر از فضای گفتمانی رایج دهه های اخیر به ویژه بی اعتباری فلسفه قاره ای از یک سو و باز بودن میدان برای جامعه شناسان و روانشناسان و مدیران همسو با برنامه های توسعه جهانی از سوی دیگر نیست، می تواند ما را با حقیقت های نغزی مواجه سازد. اما نباید فراموش کرد که روزگاری گستره شمول فلسفه آموزش بسی گسترده تر از گستره ای است که اینک با آن مواجه هستیم. این نوشتار با تمرکز بر فلسفه آموزش کانت، فیلسوف آلمانی قرن هجدهم، نشان می دهد که پیش کشیدن این موضوع متضمن گستره ای پیوسته از مدرسه تا دانشگاه است. برای کانت این گستره مقتضی درکی از چیستی انسان و غایت وی، آینده، پیوستگی فرهنگی و تشکیل جامعه جدید و آرمان های اخلاقی جهان شمول است، موضوعاتی که تعیین کننده کارکردهای آموزش و مکانیسم های آموزشی است. کانت در دو رساله مستقل، اما سازگار با هم کوشیده است تا این کلیت در هم بافته را بر مبنای اصول فلسفه نقدی خود بر درکی از تاریخ و آینده انسان مبتنی سازد و پیوستگی مدرسه و دانشگاه را به گونه ای سازگار با خواست «طبیعت» در کارکردها و اهداف نشان دهد. از آنجا که برای کانت «طبیعت» واجد اراده و خواست هایی معطوف به آزادی و روشنگری است، او تلاش دارد تا در این دو اثر کارکردهای نظام آموزشی از مدرسه تا دانشگاه را متناسب با این خواست ها و بر اساس ارزش های روشنگرانه و ایدیالیستی تبیین کند، الگویی که مقتضی گام هایی تجربی است.

    کلیدواژگان: آموزش، مدرسه، دانشگاه، عقل، طبیعت، آزادی، کانت
  • علی اقبالی، اکبر صالحی*، یحیی قائدی، علیرضا محمودنیا صفحات 27-50

    یکی از مهم ترین هدف های آموزش رهایی بخش، پرورش انسان های مسیول، نقاد و مشارکت جوست. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های کلاس درس رهایی بخش و نسبت آن با کلاس های درس آموزش عالی ایران بود. لذا،  با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و با رجوع به نظریه های انتقادی و پژوهش های مرتبط با آموزش عالی ایران، در پی پاسخگویی به این سوال بود که ویژگی های کلاس های درس رهایی بخش چیست و چه نسبتی با کلاس های درس آموزش عالی ایران دارد؟ یافته ها نشان داد که هدف آموزش رهایی بخش توسعه دموکراسی و خلق یک انسان جدید است. بر این اساس، استاد سیاستمدار و تسهیل گر یادگیری و دانشجو نیز سوال محور و تردیدمحور است. در این زمینه در محتوای آموزشی بر جست وجوگری و دیدن شقوق مختلف موضوع تاکید می شود و روش تدریس نیز مبتنی بر رابطه شریک یاددهی و یادگیری و گفت وگو خواهد بود. بر همین مبنا، فضای کلاس درس رهایی بخش فرصت هایی را برای تمرین و توسعه کنش های دموکراتیک دانشجویان فراهم می آورد. اما آنچه از سنجش نسبت کلاس های درس آموزش عالی ایران با ویژگی های رهایی بخش به دست آمد، این بود که با این ویژگی ها نسبتی ندارد، کلاس های درس آموزش عالی ایران غیرمشارکتی و اقتدارگراست، استادان به ایجاد رابطه با دانشجویان تمایلی ندارند، دانشجویان از آموزش رهایی بخش تجربه ای ندارند، محتوای کلاس ها حافظه محور و کمی گر است، فضای درس غیرانگیزشی و سلسله مراتبی و تدریس نیز به صورت یکطرفه انجام می شود.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، کلاس درس رهایی بخش، تفکر انتقادی، رهایی بخشی
  • سکینه اشرفی، حمیدرضا آراسته*، حسن رضا زین آبادی، حسین عباسیان صفحات 51-87

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی الزام های اجرایی دوره های برخط آزاد انبوه (موک) در دانشگاه پیام نور از منظر پداگولوژی صورت گرفت. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و رویکرد تحلیل محتوای کیفی برای تحلیل داده ها استفاده شد. مولفه های استفاده شده بر اساس بررسی اسناد و مدارک و ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند شناسایی شدند. به منظور بررسی اسناد و مدارک و تحلیل یافته های مصاحبه از روش تحلیل محتوای استقرایی در سه سطح باز، محوری و گزینشی استفاده شد. برای شناسایی جامع مولفه های اصلی و زیرمولفه های موک در دانشگاه پیام نور از منظر پداگولوژی، علاوه بر بررسی مطالعه های انجام شده در این زمینه، مصاحبه ای نیمه ساختارمند با 15 نفر از خبرگان حوزه در دوره های برخط آزاد انبوه (موک) صورت گرفت. نتایج نشان داد که الزام های اجرایی دوره های برخط آزاد انبوه (موک) در دانشگاه پیام نور از منظر پداگولوژی شامل سه مولفه اصلی تشکیل تیم پداگولوژی، طراحی آموزشی و ارایه خدمات پشتیبانی پداگولوژی و 17 زیرمولفه است. الزام های آموزشی شناسایی شده (تشکیل تیم پداگولوژی، طراحی آموزشی و ارایه خدمات پشتیبانی پداگولوژی) به عنوان راهنما و دستورالعمل اجرای متناسب با اوضاع، شرایط و نیازهای آموزشی بومی کشور عمل خواهد کرد. بدیهی است که این الزام ها و بایست های آموزشی در طراحی، توسعه و اجرای اولین دوره های موک در دانشگاه پیام نور نقش موثری خواهد داشت.

    کلیدواژگان: الزام های اجرایی، دوره های برخط آزاد انبوه (موک)، پداگولوژی، ایران
  • ناهید نورمحمدی، فرحناز رستمی* صفحات 89-116

    یکی از مهم ترین چالش های تحقیقات دانشگاهی بحث رفتار بی اخلاقی پژوهشی است، به گونه ای که امروزه رعایت نکردن اخلاق در پژوهش های دانشجویان تحصیلات تکمیلی به بحران جدی در نظام آموزش عالی کشور تبدیل شده است. پژوهش حاضر با هدف اصلی واکاوی عوامل موثر بر بروز رفتار بی اخلاقی پژوهشی در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی بود که با روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی (284= N) در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) تعداد 163 نفر از آنها با روش نمونه گیری تصادقی طبقه ای با انتساب متناسب برای مطالعه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی از نرم افزارهای SPSS نسخه 25 و Smart PLS نسخه سه استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که پاسخگویان از نظر سطح رفتار بی اخلاقی پژوهشی تقریبا در وضعیت متوسطی هستند. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهای هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده تاثیر مثبت و معنادار بر نیت و نیت تاثیر مثبت و معنادار بر رفتار بی اخلاقی پژوهشی دارند، ولی تاثیر مستقیم نگرش بر نیت و کنترل رفتاری درک شده بر رفتار تایید نشد.

    کلیدواژگان: بی اخلاقی پژوهشی، سوء رفتار پژوهشی، هنجارهای ذهنی، کنترل رفتاری
  • شادی روحانی*، زهرا رشیدی صفحات 117-152

    هدف پژوهش حاضر ارایه چارچوبی برای خودگردانی مالی دانشگاه های دولتی شهر تهران، با رویکردی کیفی و از منظر روش کاربردی و قلمرو مکانی پژوهش دانشگاه های دولتی شهر تهران بود. با توجه به محدود بودن جامعه، نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد و 20 نفر از خبرگان با سابقه اجرایی در زمینه مدیریت منابع مالی دانشگاه انتخاب شدند. داده ها با روش مصاحبه نیمه ساختار یافته گردآوری شد. دو گام اصلی برای دستیابی به هدف پژوهش، شناسایی راهبردهای کلی برای خودگردانی مالی دانشگاه ها با استفاده از روش سوات و ارایه چارچوب خودگردانی مالی دانشگاه ها با بهره گیری از روش مدلسازی ساختاری تفسیری بود. در مرحله نخست از تشکیل ماتریس سوات و برهمکنشی راهبردهای چهارگانه، 14 راهبرد کلی و بهینه برای خودگردانی مالی دانشگاه شناسایی شد. می توان گفت که خودگردانی مالی با بازاندیشی و مدیریت در فرایندهای درونی دانشگاه ها آغاز می شود. مرحله دوم پژوهش چرایی مرحله نخست را تبیین کرد و نشان داد که هر یک از راهبردهای شناسایی شده در مرحله نخست، در یک ساختار شماتیک چگونه با یکدیگر و با کل ساختار دانشگاه مرتبط هستند. بر پایه نتایج این مرحله، راهبردهای خودگردانی مالی دانشگاه های مورد مطالعه در 5 سطح دسته بندی شد. با توجه به ویژگی های هر سطح و اصول حاکم بر تفسیر نتایج مدلسازی ساختاری تفسیری، اگر دانشگاه بخواهد در قلمرو خودگردانی مالی به نتیجه برسد، باید از نقطه ای آغاز کند که در برگیرنده عوامل درونزای نظام دانشگاهی است. عوامل میانجی شناسایی شده در این چارچوب از جمله عواملی هستند که با مدیریت و برنامه ریزی مناسب می تواند تغییرات چشمگیری را در قلمرو کسب درآمد و تغییر رویه های درآمدزایی دانشگاه ایجاد کنند. نتایج نشان داد که در میان عوامل مختلف و متعدد موثر بر خودگردانی مالی دانشگاه ها، برخی با توجه به جایگاه آنها در چارچوب، نقش کلیدی تری دارند و می توانند عاملی برای حرکت رو به جلو دانشگاه در رسیدن به خودگردانی مالی باشند. مدیریت و برنامه ریزی برای تغییر و فعال سازی هر یک از عوامل میانجی می تواند دانشگاه را یک گام به خودگردانی مالی نزدیک تر کند. با توجه به محدودیت منابع و ناپایداری های اقتصادی، بهتر است دانشگاه نخست راهبردهایی را برگزیند که اولویت بالاتری دارند.

    کلیدواژگان: خودگردانی مالی، دانشگاه های دولتی، مدلسازی ساختاری- تفسیری
  • اکرم قدیمی*، الهه حجازی صفحات 153-182

    در سال های اخیر عمومی سازی علم یا ترویج علم در کشور ایران اهمیت زیادی یافته است. علاوه بر دانشگاه ها و مراکز علمی، بسیاری دیگر از نهادهای دولتی و غیردولتی هم به موضوع ترویج علم پرداخته اند. با وجود این، هنوز تعریفی مشخص و مورد تایید همگان در خصوص ترویج علم وجود ندارد. هدف این مطالعه طراحی الگوی ترویج علم در ایران بود. در این پژوهش از روش کیفی با رویکرد داده بنیاد استفاده  شد. شرکت کنندگان در پژوهش با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که افراد متخصص (اعضای هییت علمی، استادان، نمایندگان وزارتخانه ها، روسا و مدیران موسسه های علمی/ پژوهشی و...) بودند و در پنج گروه کانونی متشکل از ده نفر شرکت کردند. سوال های مصاحبه بر مبنای عوامل متعددی که منتج به طراحی الگو شود، تدوین شد. با توجه به روش اتخاذ شده و اطلاعات استخراج شده ، درمجموع، 129 کد مفهومی اولیه از تحلیل متنی مصاحبه ها استخراج شد. کدهای خام استخراجی به دلیل فراوانی و تعداد زیاد به 61 کد ثانویه و در ادامه کدهای ثانویه به 12 کد مفهومی تبدیل شدند. با توجه به کدهای مفهومی، مقولات (6 طبقه فرعی) و 6 طبقه اصلی استخراج شد. بر اساس الگوی تدوین شده، تعریف مشترک از ترویج علم ، عوامل موثر بر ترویج علم و همچنین اثرهای ترویج علم در جامعه مشخص شد. علاوه بر آن، نقش راهبردهای ترویج علم در ایجاد پیامدهای مثبت ناشی از ترویج علم تبیین شد.

    کلیدواژگان: الگو، داده بنیاد، عمومی سازی، ترویج علم
  • مرجان عرب رحمتی پور، زهره میرحسینی*، احمد سعیدی صفحات 183-210

    با توجه به اهمیت تبادل دانش به عنوان مهم ترین عامل در فرایند تولید علم، در این پژوهش دیدگاه اعضای هییت علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های دولتی شهر تهران بررسی شد تا رابطه بین این دو متغیر مشخص شود. این پژوهش مطالعه ای کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی بود و جامعه آماری 48 نفر از اعضای هییت علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های دولتی شهر تهران در سال 1398 بودند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل دو پرسشنامه محقق ساخته «تبادل دانش» با 23 گزاره و در 5 بعد و پرسشنامه «تولید علم» با 15 گزاره بود. سنجش پایایی همسانی درونی میان گویه های پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 859/0 و 854/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از بسته نرم افزاری SPSS  نسخه 23 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین تبادل دانش و تولید علم از دیدگاه اعضای هییت علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های دولتی شهر تهران رابطه و همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (001/0<P). همچنین بین تولید علم و ابعاد تسریع در پژوهش، تسهیل در استفاده از دانش، کاهش موانع در پژوهش، شفاف سازی دانش به دست آمده و گسترش پژوهش نیز ارتباط قوی و معنا دار وجود داشت (001/0<p). آزمون رگرسیون نیز تاثیر تبادل دانش بر تولید علم را نشان داد. نتایج به دست آمده همچنین نشان داد که موفقیت فرایند تولید علم در به کارگیری تبادل دانش و گسترش تولیدات علمی مستلزم استفاده از ابزارها، روش ها، برنامه ریزی مناسب و تعاملات علمی است.

    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، تبادل دانش، تولید علم، دانشگاه های دولتی تهران
|
  • Reza Mahoozi* Pages 1-25

    Nowadays, the topics of the philosophy of education, in general, and the philosophy of university, in particular, are mainly focused on the details of the education system such as ethics, academic freedom, the relationship between education and developmental psychology and the like. This scenario, which is not unaffected by the prevailing discourse of recent decades, especially the discrediting of continental philosophy, on the one hand, and the opening of the field for sociologists, psychologists, and administrator in line with global development programs, on the other hand can confront us with the mental truths. But we must not forget that one day we would come across a much wider scope of the philosophy of education than the one we are facing now. The current paper, focusing on the philosophy of education of the eighteenth-century German philosopher Immanuel Kant, shows that this issue involves a continuous range from school to university. For him, this appropriate scope is an understanding of human anthropology and its purpose and includes future, cultural cohesion and the formation of a new society, universal moral ideals; these are the topics that determine the functions of education and educational mechanisms. In his two independent but consistent treatises, Kant bases this intertwined theory on an understanding of human history and the future based on the principles of his own critical philosophy, and shows the continuity of school and university in a manner consistent with the will of "nature" in functions and goals. By this way, since for Kant "nature" has wills and aspirations for freedom and enlightenment, he, in his two works, tries to explain the functions of the educational system from school to university in accordance with those aspirations and on the basis of enlightening and idealistic values; a patterns that requires empirical steps.

    Keywords: Education, School, University, Intellect, Nature, Freedom, Kant
  • Ali Eghbali, Akbar Salehi*, Yahya Ghaedi, Alireza Mahmoudnia Pages 27-50

    One of the most important goals of emancipatory education is to nurture responsible, critical and participatory people. The purpose of present study was to investigate the characteristics of the emancipatory classroom and its relationship with the classrooms of Iranian higher education. Therefore, by using descriptive-analytical method and referring to critical theories and research related to higher education in Iran, it seeks to answer the question of what are the characteristics of emancipatory classrooms and what is their relationship with higher education classes in Iran? The findings showed that the goal of emancipatory education is to develop democracy and create a new human being. Accordingly, the professor is a politician and a facilitator of learning and the student is also question-oriented and skeptical. In this regard, the educational content emphasizes searching and understanding the different aspects of the issue. The teaching and learning method will be based on partnership and dialogue. Accordingly, the emancipatory classroom atmosphere also provides opportunities for students to practice and develop democratic actions. But what obtained from the comparison of Iranian higher education classrooms with emancipatory characteristics indicated that there is no relation between these characteristics; Iranian higher education classrooms are non-participatory and authoritarian; professors are reluctant to interact with students; students have no experience of emancipatory education;  the syllabus is memory-oriented and quantitative;  and the atmosphere of the class is non-motivational and hierarchical with one-way teaching.

    Keywords: Higher education, Emancipatory classroom, Critical theory, Emancipatory
  • Sakine Ashrafi, Hamidreza Arasteh*, Hasanreza Zinabadi, Hossin Abbasian Pages 51-87

    The aim of present research was to identify applied requirements of Massive Open Online Course (MOOC) in Payam Noor University from a pedagogical perspective. In this research, qualitative research method and qualitative content analysis approach were used to analyze data. The components used were identified based on the review of documents and semi-structured interview tools. In order to review the documents and analyze the interview findings, the inductive content analysis method was used at three levels: open, axial and selective. In order to comprehensively identify the main components and sub-components of the implementation requirements of Massive Open Online Courses (MOOC) at Payame Noor University from a pedagogical perspective, in addition to reviewing the studies conducted in this field, semi-structured interviews with 15 experts in MOOC were conducted. The results showed that the implementation requirements MOOC in Payam Noor University from a pedagogical perspective include three main components: forming a pedagogy team, structural design and providing pedagogical support services and 17 sub-components. The identified educational requirements (formation of pedagogy team, educational design and provision of pedagogical support services) will act as a guide and implementation instructions appropriate to the situation, conditions and educational needs of the country. Obviously, these educational requirements will play an important role in the design, development and implementation of the first MOOC program in Payam Noor University.

    Keywords: Applied requirements, Massive Open Online Course (MOOC), Pedagogy, Iran
  • Nahid Noormohamadi, Farahnaz Rostami* Pages 89-116

    One of the most important challenges in academic research is an unethical research behavior issue. Todaychr('39')s unethical academic behavior of graduate students is a serious crisis in Iranchr('39')s higher education system. The purpose of current study was to examine the factors effecting unethical research behavior among graduate students in Agriculture and Natural Resources campus at Razi University. This research was applied in terms of purpose, which was done by descriptive-correlation method. The statistical population of the study consisted of all graduate students in Agriculture and Natural Resources campus at Razi University (N= 284). Using Krejcie and Morgan table (1970), 163 of them were selected for the study by stratified random sampling. SPSS software version 25 and Smart PLS version 3 were used to analyze the data in two sections of descriptive and inferential statistics. Findings showed that the respondents are almost average in terms of the level of research unethical behavior. The findings of Structural Equation Modeling showed that the variables of mental norms and perceived behavioral control had a positive and significant effect on intention and the intention had a positive and significant effect on research unethical behavior. However, the direct effect of attitude on intention and perceived behavioral control behavior was not confirmed.

    Keywords: Unethical research behavior, Research misbehavior, Subjective norms, Perceived behavioral control
  • Shadi Rouhani*, Zahra Rashidi Pages 117-152

    The purpose of this study was to provide a framework for financial autonomy of public universities in Tehran with qualitative approach. Due to the limited size of the population, purposive sampling was performed in which 20 experts with experience in the field of university financial management were selected. Semi-structured interviews were used to collect the required data. To achieve the goal of the research, two main steps were taken: 1) Identifying general strategies for financial self-governance of universities, in which at this stage, the SWOT technique was used to achieve general strategies. Analysis of results in the first step of the formation of the SWOT matrix and the interaction of the four strategies, identified 14 general and optimal strategies for financial autonomy of the university. Thus, it can be concluded that financial autonomy begins with rethinking and managing the internal processes of universities. 2) Providing a framework for financial autonomy of the studied universities, in which the Interpretive Structural Modeling method was used.  The second step of the research actually explained why the first stage shows the policy maker and planner of higher and university education how each of the strategies identified in the first stage, in a schematic structure together with the whole structure of the university are in touch. Based on the results of this stage, the financial autonomy strategies of the studied universities were classified into 5 levels. Given the characteristics of each level and the principles governing the interpretation of the results of ISM, if universities are to succeed in the realm of financial autonomy, they must start from a point that is more inclusive of the endogenous factors of the university system. Identified linkage factors in this context are among the factors that with proper management and planning can be expected to make significant changes in the realm of revenue and change revenue generation practices. In general, the results showed that among the various factors that can affect the financial autonomy of universities, some have more key role compared to other actors, due to their position in the framework, and they can be a factor in moving the university forward in achieving financial autonomy. Therefore, managing and planning to change and activate each of the factors extracted in the linkage factors section, can bring the university one step closer to financial autonomy. Due to limited resources and economic instability, it is better for a university to first choose strategies that have a higher priority.

    Keywords: Financial autonomy, Public universities, Interpretive Structural Modeling
  • Akram Ghadimi*, Elaheh Hejazi Pages 153-182

    In recent years, generalization or the popularization of science has become very important in Iran. In addition to universities and academic centers, many other governmental and non-governmental institutions have also addressed the issue of science popularization. However, there is still no clear and universally accepted definition of the popularization of science. The purpose of this study was to develop a model for the popularization of science in Iran. In this study, a qualitative method with a Grounded Theory approach was used. Participants in the study were selected by purposive sampling method, which includes experts (including faculty members, professors, state representatives, heads of scientific, research institutes, and etc.). They participated in five focus groups consisting of ten people. The interview questions were designed based on several factors that led to develop the final model. According to this method and information gathered, a total of 129 initial concept-codes have were extracted from the textual analysis of the interviews. Extracted raw codes have become 61 secondary codes due to their frequencies, and then secondary codes have reduced to 12 concept-codes. According to these concept-codes, 6 sub-categories and 6 main categories were extracted. Based on the developed model, a common definition of science popularization, factors affecting of science popularization and also the effects of science popularization in society were identified. In addition, the role of science popularization strategies in creating positive outcomes of science popularization was explained.

    Keywords: Model, Grounded theory, Generalization, Science popularization
  • Marjan Arab Rahmatipour, Zohreh Mirhosseini*, Ahmad Saeedi Pages 183-210

    Considering the importance of knowledge sharing as the most important factor in the science production process, this study investigated the relationship between these two variables from viewpoints of faculty members of Knowledge and Information Science at public universities in Tehran.  This study was an applied and descriptive-correlation study. The statistical population consisted of 48 faculty members of Knowledge and Information Science of Tehranchr('39')s public universities in 2019. Data gathering tools were two researcher-made questionnaires included: “knowledge sharing” with 23 questions in 5 dimensions and “science production” with 15 questions. Cronbachchr('39')s alpha method was used to measure the internal consistency reliability of the items that was 0.873 for “Knowledge Sharing Questionnaire”, and 0.854 for “Science Production Questionnaire". SPSS software version 23 was used for data analysis. The results showed that there is a positive and significant relationship among “knowledge sharing” and “science production” (p<0.001). Also, there was a strong and significant relationship between "production of science" and dimensions of “research” acceleration, “facilitating the use of knowledge” research barriers reduction”, “clarification of knowledge gained” and “research development” (p<0.001). Linear regression analysis also showed the effect of knowledge sharing on the science production. The results of this study showed that the success of the science production process is in applying knowledge sharing, and the development of scientific productions requires the use of tools, methods, suitable planning and scientific interactions.

    Keywords: Faculty members, Knowledge sharing, Science production, Public universities of Tehran