فهرست مطالب

تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی - پیاپی 3 (بهار 1400)

فصلنامه تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی
پیاپی 3 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرتضی ابراهیم زاده، کمال عزیزبیگی*، خالید محمدزاده سلامت، سامان پاشایی صفحات 1-12
    مقدمه و هدف

    پژوهش های پیشین تاثیر مثبت تمرین هوازی و کورکومین را بر دیابت نشان داده اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی با و بدون مکمل کورکومین بر سطوح آپلین، مقاومت به انسولین و گلوکز در موش های مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش ها

    40 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل شاهد سالم، شاهد دیابتی، دیابت+کورکومین، دیابت+ تمرین هوازی، دیابت +کورکومین + تمرین هوازی تقسیم شدند. پس از اعمال مداخله بر اساس نام گروه حیوانات قربانی شدند و متغیرهای مورد نظر در نمونه های پلاسمایی جمع آوری شده اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه آنالیز شدند و ارزش P کمتر از 05/0 به عنوان تفاوت معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تمرین هوازی با شدت متوسط باعث افزایش سطوح آپلین (05/0<p) و کاهش مقاومت انسولینی (05/0<p) و گلوکز (05/0<p) پلاسمای موش های دیابتی شد. استفاده از کورکومین نیز باعث افزایش سطوح آپلین (05/0<p) و کاهش مقاومت انسولینی (05/0<p) و گلوکز (05/0<p) پلاسمای موش های دیابتی شد.

    بحث و نتیجه گیری

    تمرین هوازی با شدت متوسط می تواند راه حلی مناسب برای کاهش قند خون و جلوگیری از افزایش آن در پی بیماری دیابت شود. همچنین، مصرف کورکومین در محدوده مقادیر سلامت به همراه تمرین هوازی می تواند بر حصول نتایج بهتر تاثیر بگذارد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، کورکومین، دیابت، آپلین
  • بهرام عابدی*، نفیسه قنادزاده صفحات 13-22
    مقدمه و  هدف

    کبد چرب به عنوان شرایط پاتوفیزیولوژیک در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر نوع تمرین (تدامی و تناوبی) بر نشانگر های جدید کبد چرب در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش ها:

     30 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به صورت تصادفی به سه گروه تمرینات تناوبی (10 نفر)، تمرینات تداومی (10 نفر) و گروه کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه به تمرینات تناوبی و تداومی پرداختند. نمونه های خونی قبل و پس از 8 هفته پروتکل تمرینی از سه گروه گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون تحلیل کواریانس استفاده گردید (05/0≥P).

    یافته  ها: 

    محصول تجمعی چربی (LAP) و شاخص چربی کبد  (FLI) پس از تمرینات تداومی و تناوبی، در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0≥P) با این وجود در متغیر های شاخص استیاتوز کبدی  (HSI) و شاخص استیاتیز فرامینگهام  (FSI) تغییر معنی داری مشاهده نشد (05/0≤P) همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه تداومی و تناوبی در سطح  LAPو FLI مشاهده نشد (05/0≤P).

    بحث و نتیجه  گیری: 

    به نظر می رسد 8 هفته انجام تمرینات تداومی و تناوبی موجب کاهش معنی دار در شاخص های   LAPو FLI در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می گردد. با توجه به نتایج به دست آمده در تحقیق حاضر استفاده از برنامه تمرینات تداومی و تناوبی در برنامه هفتگی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی، تمرین تناوبی، کبد چرب، دیابت نوع 2
  • حمید محمدی حسین آبادی، خسرو جلالی دهکردی*، غلامرضا شریفی، زهره مظاهری تیرانی صفحات 23-33
    مقدمه و هدف

    استفاده از تمرینات ورزشی و مکمل های گیاهی برای درمان بیماری ها و اختلالات سوخت و سازی در بین مردم رواج یافته است. با توجه به اثرات بهبود دهنده سلامتی تمرین هوازی و عصاره هسته انگور مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی همراه با عصاره هسته انگور بر بیان ژنی Bax و Bcl2 بافت قلب موش های صحرایی مبتلا به سکته قلبی انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش تجربی 20 سر موش صحرایی در چهار گروه پنج سری شامل 1) کنترل، 2) تمرین هوازی، 3) عصاره انگور، و 4) تمرین + عصاره انگور تقسیم شدند. جهت بررسی اثرات القای سکته قلبی بر متغیرهای تحقیق پنج سر موش صحرایی سالم در گروه کنترل سالم قرار گرفتند. در مدت هشت هفته گروه های 3 و 4 روزانه 150 میلی گرم عصاره انگور به صورت گاواژ مصرف کردند همچنین تمرین تناوبی هوازی در گروه های 2 و 4 با 7 تناوب اینتروال و هر تناوب شامل 4 دقیقه با شدت 80 تا 90 حداکثر اکسیژن مصرفی  و 3 دقیقه با شدت 65 تا 75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفیانجام گرفت. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها، از آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

     القای سکته قلبی اثر معنی داری بر افزایش  بیان ژنی Bax و کاهش بیان ژنیBcl2  بافت قلب داشت (001/0≥P).با این وجود تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره نانو ذره  هسته انگور  اثر معنی داری بر کاهش بیان ژنیBax  و افزایش بیان ژنیBcl2  بافت قلب موش های صحرایی مبتلا به سکته قلبی داشت (01/0≥P).

    بحث و نتیجه گیری

     به نظر می رسد تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره انگور نسبت به هر کدام به تنهایی اثرات مطلوب تری بر بهبود سطوح ژنیBax  و  Bcl2در وضعیت ابتلا به سکته قلبی دارد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، هسته انگور، BAX، BCL2، سکته قلبی
  • محمدعلی زارعی، سید ابراهیم حسینی، محمدامین عدالت منش* صفحات 34-46
    مقدمه و هدف

    تشنج مادری با القاء استرس اکسیداتیو در سیستم عصبی جنین، سبب آپوپتوز نورون های هیپوکامپ می گردد. این مطالعه به ارزیابی اثر تمرین شنا (ST) و تجویز ترانس سینامیک اسید (CIN) در دوران بارداری بر میزان اضطراب، آسیب سلولی و دانسیته نورون های آپوپتیک در هیپوکامپ نوزادان موش های صحرایی متعاقب تشنج پریناتال ناشی از پنتیلن تترازول (PTZ) می پردازد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی نوزادان حاصل از 25 سر موش صحرایی باردار نژاد ویستار که به صورت تصادفی در 5 گروه کنترل سالم، نرمال سالین (NS) + PTZ، PTZ+CIN،PTZ+ST  و PTZ+CIN+ST قرار گرفتند، استفاده شد. از روز 14 بارداری، حیوانات به مدت 5 روز متوالی در معرض تجویز مکررPTZ  (50 میلی گرم بر کیلوگرم، درون صفاقی) قرار گرفتند. در طول بارداری، تمرین شنا با شدت متوسط (20 دقیقه، 3 جلسه در هفته) و گاواژ سینامیک اسید (100 میلی گرم/کیلوگرم) روزانه و تا قبل از زایمان انجام شد. رفتارهای شبه اضطرابی و حافظه کاری به ترتیب با ماز صلیبی مرتفع و  ماز Y و دانیسته دارک نورونی هیپوکامپ نوزادان نر در 30 روزگی سنجیده شد.

    یافته ها

    کاهش معنی دار رفتارهای تناوبی،افزایش میزان اضطراب باتراکم بالای دارک نورونی در نواحی مختلف هیپوکامپ در گروه PTZ+NS  نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0≥p) از طرفی، در گروه PTZ+CIN+ST در مقایسه با گروه PTZ+NS  کاهش میزان اضطراب، بهبود اختلال حافظه کاری و کاهش دانسیته دارک نورونی هیپوکامپ مشاهده شد (05/0≥p).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تعاملتمرین شنا و تجویز ترانس سینامیک اسید سبب کاهش اختلالات شناختی- رفتاری و آسیب سلولی در هیپوکامپ نوزادان موش های صحرایی در معرض تشنجات مادری می گردد.

    کلیدواژگان: تشنج، شنا، ترانس سینامیک اسید، هیپوکامپ، بارداری
  • امیر امید، آسیه سید*، مریم خیرده صفحات 47-58
    مقدمه

    امواج الکترومغناطیس اطراف ما به بروز اختلالات روانشناختی منجر می شوند، اگرچه نقش ورزش و گیاهان دارویی در بهبود سلامت روان نشان داده شده است، ولی اثر تعاملی تمرین هوازی و مکمل سیر بر سیستم عصبی در شرایط امواج مضر الکترومغناطیس ناشناخته است. از این رو هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با عصاره  سیر بر موش های صحرایی در معرض اشعه الکترومغناطیس ساطع شده از مودم WIFI بود.

    روش ها

    در این کارآزمایی تجریی 40 سر موش صحرایی نر هشت هفته ای با وزن  g150-200 به طور تصادفی به پنج گروه (1) کنترل (Co)، (2) کنترل تحت اشعه الکترومغناطیسWIFI، (WIFI) (3) تمرین هوازی+ WIFI (AT+WIFI) (4) عصاره  سیر+ WIFI  (Al+WIFI) و (5) تمرین هوازی+عصاره  سیر + WIFI  (AT+Al+WIFI) تقسیم شدند. گروه های 2-5 به مدت 1 ساعت در روز به مدت  هشت هفته در معرض اشعه با فرکانس 45/2 گیگا هرتز که از یک مودم WIFI منتشر می شد، قرار گرفتند. گروه های 3 و 5 تمرین هوازی را  هشت هفته، سه جلسه در هفته با سرعت m/min 12-18 انجام دادند و گروه های 4 و 5 عصاره آبی سیر، روزانه mg/kg 800 را در آب آشامیدنی دریافت نمودند.

    یافته ها

    تمرین هوازی و مکمل سیر اثر معنی داری بر کاهش افسردگی (P≤0.05) و اضطراب (P≤0.05) در موش های صحرایی در معرض اشعه الکترومغناطیس WIFI داشت، ولی تمرین و مکمل سیر دارای اثر تعاملی در کاهش اضطراب و افسردگی موش های صحرایی نمی باشند (P≥0.05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین هوازی و مصرف عصاره  سیر هر کدام به تنهایی دارای اثرات ضد اضطرابی و افسردگی در موش های صحرایی تحت اشعه الکترومغناطیس WIFI می باشند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سیر، اضطراب، افسردگی، امواج الکترومغناطیس
  • آزیتا بردبار، وحید رفیعی*، امین رعیت صفحات 59-67
    مقدمه و هدف

    کیفیت زندگی کاری رضایت کارکنان با نیازهای گوناگون از طریق منابع، فعالیت ها و نتایج ناشی از حضور در محل کار اشاره دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمری مقاومتی بر کیفیت زندگی کاری و ترکیب بدنی پزشکان زن بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی 20 پزشک عمومی زن مراجعه کننده به باشگاه ورزشی گارد شهر شیراز به عنوان نمونه آماری انتخاب و در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته تمرینات مقاومتی را انجام دادند همچنین گروه کنترل در طول این مدت فقط فعالیت های روزانه خود را داشتند. قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از اخرین جلسه تمرینی ترکیب بدنی به وسیله دستگاه ترکیب بدنی و کیفیت زندگی کاری به وسیله پرسشنامه کیفیت زندگی والتون اندازه گیری شد. جهت بررسی تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون های اماری شاپیرو-ویلک، t مستقل و وابسته استفاده شد (05/0≥P).

    یافته ها

    تفاوت معنی داری در تغییرات آب کل بدن (27/0=P)، توده پروتئین (24/0=P)، توده مواد معدنی (09/0=P)، توده خالص بدن (97/0=P)، توده چربی (84/0=P) و کیفیت زندگی کاری (23/0=P) در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در گروه های تمرین و کنترل وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد پروتکل تمرین مقاومتی مطالعه حاضر بر بهبود کیفیت زندگی کاری و ترکیب بدنی پزشکان اثر موثر نمی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، کیفیت زندگی کاری، ترکیب بدنی، پزشک
  • الهام الهی، مهران قهرمانی*، پریسا بنایی صفحات 68-75
    مقدمه و هدف

    طی سال‌های اخیر شیوع چاقی و اضافه وزن در بین زنان و مردان تمرین نکرده رشد زیادی داشته و هم اکنون به یک مشکل جدی در دنیا تبدیل شده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات تناوبی بی هوازی بر شاخص های ترکیب بدنی در زنان چاق غیر فعال می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر روش نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و با دو گروه تمرین تناوبی بی هوازی و کنترل بوده و از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود که روش گردآوری داده‌ها به‌صورت میدانی می باشد. نمونه آماری مطالعه حاضر شامل 24 نفر از زنان بالای 40 سال تمرین نکرده چاق می باشند که در دو گروه شامل گروه تمرینات تناوبی بی هوازی و گروه کنترل سازمان دهی شدند. تمرینات تناوبی بی هوازی به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هر هفته و هر جلسه 25 دقیقه انجام شد. قبل از شروع تحقیق و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی درصد چربی بدن، توده چربی بدن، توده بدون چربی و شاخص توده بدن اندازه گیری شد. تجزیه ‌و تحلیل‌های آماری یافته ها با استفاده از آزمونt  مستقل و وابسته در سطح معنی داری P<0.05  انجام شد.

    یافته ها

    هشت هفته تمرینات تناوبی بی هوازی اثر معنی داری بر کاهش درصد چربی بدن و شاخص توده بدنی و همچنین افزایش توده بدون چربی دارد (05/0≥P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد هشت هفته تمرینات تناوبی بی هوازی منجر به بهبود ترکیب بدنی زنان چاق غیرفعال می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی بی هوازی، ترکیب بدنی، چاقی
|
  • Morteza Ebrahimzadeh, Kamal Azizbeigi *, Khalid Mohammad Zadeh Salamat, Saman Pashaie Pages 1-12
    Introduction

    Previous studies have shown the positive effect of aerobic exercise and curcumin on diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with and without curcumin supplementation on apelin levels, insulin resistance, and glucose in rats with type 2 diabetes.

    Materials and methods

    Forty male rats were randomly divided into 5 groups of 8 including healthy control, diabetic control, diabetes + curcumin, diabetes + aerobic exercise, diabetes + curcumin + aerobic exercise. After the intervention, the animals were sacrificed based on the name of the group, and the desired variables were measured in the collected plasma samples. Data were analyzed by using one-way analysis of variance and a P value less than 0.05 was considered as a significant difference.

    Findings

    The results showed that moderate-intensity aerobic exercise increased the levels of apelin (P<0.05) and decreased insulin resistance (P<0.05) and glucose (P<0.05) in the plasma of diabetic rats. The use of curcumin also increased the levels of apelin (P<0.05) and decreased insulin resistance (P<0.05) and glucose (P<0.05) in the plasma of diabetic rats.

    Conclusion

    Moderate-intensity aerobic exercise can be a good way to lower blood sugar and to prevent from increasing it in diabetic patients. Also, taking curcumin in the range of health values along with aerobic exercise can affect better on the results.

    Keywords: Aerobic exercise, Curcumin, Diabetes, aplin
  • Bahram Abedi *, Nafiseh Ghannadzadeh Pages 13-22
    Introduction

    Fatty liver is recognized as a pathophysiological condition in people with type 2 diabetes. The aim of the present study was to investigate the effect of exercise (intermittent and periodic) training on new markers of fatty liver in women with type 2 diabetes in Kashan.

    Materials and Methods

    Thirty women with type 2 diabetes were randomly divided into three groups: periodic exercise (n = 10), continuous exercise (n = 10) and control group (n = 10). Experimental groups performed pre-specified exercises for 8 weeks. Blood samples were taken from three groups before and after 8 weeks of exercise protocol. Covariance analysis was used to test the research hypotheses. SPSS software was used for statistical analysis.

    Findings

    The results of the present study showed that LAP and FLI decreased significantly after continuous and intermittent training compared to the control group, although no significant change was observed in the HSI and FSI variables.

    Conclusion

    The results showed that 8 weeks of continuous and intermittent exercise significantly decreased LAP and FLI in women with type 2 diabetes. Therefore, it is recommended to include a weekly exercise program in these patients.

    Keywords: Continuous exercise, Intermittent exercise, Fatty liver, Type 2 diabetes
  • Hamid Mohammadi Hosseinabadi, Khosro Jalali Dehkordi *, Gholamreza Sharifi, Zohreh Mazaheri Tirani Pages 23-33
    Introduction

    The use of exercise and herbal supplements for the treatment of metabolic diseases and disorders among the population has increased. Grape seed extract is one of the richest sources of Anti-inflammatory and antioxidants. The Aim of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic exercise with grape seed extract on heart Bax and Bcl2 gene expression myocardial infarction model in rats

    Materials and Methods

    25 wistar rats were randomly selected in this experimental research, and one week after the induction of diabetes, they were divided into four groups of 5 rats. These groups include: 1) control, 2) , Strok, 3) Strok with exercise, 4) Strok with grape seed extract,5) Strok with grape seed extract and exercise. Groups 4 and 5 received 150mg grape seed extract by gavaged . Also, groups 3 and 5 AIT was performed with 7 intervals of each interval including 4 minutes with intensity of 80 to 90% Vo2max and 3 minutes with intensity of 65 to 75% Vo2max. In this study, Kolmogorov- Smirnov test, one way ANOVA and Tukey’s post- hoc tests were used for the statistical analysis of data (p≤0.05).

    Findings

    Aerobic training , grape seed extract and aerobic training with consumption of grape seed extract, had a significant effect on the reduction of heart Bax gene expression (p≤0.05). Furthermore, Aerobic training , grape seed extract and aerobic training with consumption of grape seed extract, had a significant effect on the increase of heart Bcl2 gene expression (p≤0.05).

    Conclusion

    It seems that aerobic training along with the use of grape seed extract has more favorable effects on improving Bax and Bcl2 gene expression levels than the either one alone in heart strok.

    Keywords: Aerobic training, grape seed extract, BAX, BCL2, Strok
  • MohammadAli Zarei, Seyed Ebrahim Hosseini, MohammadAmin Edalatmanesh * Pages 34-46

    Intruduction: 

    Perinatal seizure cause hippocampal neuronal apoptosis by inducing oxidative stress in the fetal central nervous system. This study evaluates the effect of swim training (ST) and trans-cinnamic acid (CIN) administration during pregnancy on anxiety, cell damage and density of apoptic neurons in the neonatal hippocampus following penthylentetrazol (PTZ)-induced perinatal seizures.

    Material and method

    In this experimental study neonates from 25 Wistar pregnant rats were randomly divided into 5 healthy control, PTZ+NS, PTZ+CIN, PTZ+ST and PTZ+CIN+ST groups were used. From embryonic day (ED) 14, the animals were treated with repeated PTZ administration (50 mg / kg, intraperitoneally) for 5 consecutive days. During pregnancy, moderate intensity swimming (20 min, 3 sessions per week) and CIN gavage (100 mg/kg) were performed daily until term delivery. Anxiety-like behaviors and working memory were assessed with elevated plus maze and Y maze, respectively and dark neurons density was measured in the hippocampus of male neonate at postnatal day (PND) 30.

    Finding

    Significant decrease in alteration behavior, increase in anxiety with high density of dark neuron in different areas of hippocampus were observed in the PTZ+NS group compared to the control group (p ˂ 0.05). On the other hand, in PTZ+CIN+ST group, in comparison with PTZ+NS group, a decrease in anxiety, amelioration of working memory deficit and a decrease in hippocampal dark neuron density were observed (p ˂ 0.05).

    Conclusion

    Interaction of swimming training with trans-cinnamic acid administration ameliorates cognitive-behavioral deficits and cell damage in the hippocampus of rats exposed to maternal seizures.

    Keywords: Seizure, Swimming, trans-Cinnamic acid, Hippocampus, pregnancy
  • Amir Omid, Asiye Seyyed *, Maryam Kheirdeh Pages 47-58
    Introduction

    Electromagnetic waves around us lead to psychological disorders. Although the role of exercise and herbs in improving mental health has been shown, the interactive effect of aerobic exercise and garlic supplementation on the nervous system under harmful electromagnetic waves is unknown. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of endurance training with garlic extract on rats exposed to electromagnetic radiation emitted from a wifi modem.

    Methods

    In this experimental trial, 40 eight-week-old male rats weighing 150-200 g were randomly divided into five groups: (1) control (Co), (2) control under WIFI electromagnetic radiation, (WIFI) (3) aerobic exercise + WIFI (AT + WIFI) (4) Garlic extract + WIFI (Al + WIFI) and (5) Aerobic exercise + Garlic extract + WIFI (AT + Al + WIFI) were divided. Groups 2-5 were exposed to 2.45 GHz radiation emitted from a WIFI modem for 1 hour a day for eight weeks. Groups 3 and 5 performed aerobic exercise for eight weeks, three sessions per week at a rate of 18-12 m / min, and groups 4 and 5 received 800 mg / kg of garlic aqueous extract daily in drinking water.

    Results

    Aerobic exercise and garlic supplementation had a significant effect on reducing depression (P≤0.05) and anxiety (P≤0.05) in rats exposed to WIFI electromagnetic radiation, but garlic exercise and supplementation had an interactive effect on reducing anxiety and depression in rats. They are not desert (P≥0.05).

    Conclusion

    It seems that aerobic exercise and consumption of garlic extract from separate pathways and individually have anti-anxiety and anti-depressant effects in rats under WIFI electromagnetic radiation.

    Keywords: Aerobic exercise, Garlic, anxiety, Depression, Electromagnetic waves
  • azita bordbar, vahid rafiee *, amin rayat Pages 59-67
    Introduction

    Quality of work life refers to the satisfaction of employees with different needs through resources, activities and the results of being at work. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training on the quality of work life and body composition in female physicians.

    Materials and methods

    In this quasi-experimental study, 20 female general practitioners referring to Shiraz Guard Sports Club were selected as the statistical sample and were divided into training and control groups. The training group performed resistance training for eight weeks and three sessions per week. Also, the control group had only their daily activities during this period. Before training and 24 hours after the last training session, body composition was measured by the body composition device and quality of work life by the Walton Quality of Life Questionnaire. Shapiro-Wilk, independent and dependent t-tests were used to analyze the findings (P≥0.05).

    Findings

    There were significant differences in changes in total body water (P=0.27), protein mass (P=0.24), mineral mass (P=0.09), net body mass (P=0.97), fat mass (P=0.84) and no quality of work life (P=0.23) was seen in the training and control groups in the post-test compared to the pre-test.

    Conclusion

    It seems that the resistance training protocol of the present study does not have a significant effect on improving the quality of work life and body composition of physicians.

    Keywords: Resistance Training, Quality of Work Life, Body Composition, Physician
  • Elham Elahi, Mehran Ghahramani*, Parisa Banaei Pages 68-75
    Introduction

    In recent years, the prevalence of obesity and overweight among untrained men and women has grown significantly and has now become a serious problem in the world. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of anaerobic interval training on body composition indices in inactive obese women.

    Materials and methods

    As an applied research, the present quasi-experimental study with pre-test and post-test design was conducted with two groups of anaerobic interval training and control, in which data were collected through a field study. The statistical sample of the study included 24 obese women over 40 years of age who were assigned into two groups including anaerobic interval training group and control group. Anaerobic interval training was performed for 8 weeks, 5 sessions per week and 25 minutes per session. Before the start of the study and 48 hours after the last training session, body fat percentage, body fat mass, lean body mass and body mass index were measured. Statistical analysis of the findings was performed using independent and dependent samples t-test at a significance level of P <0.05.

    Findings

    Eight weeks of anaerobic interval training has a significant effect on reducing body fat percentage and body mass index as well as increasing lean body mass (P≥0.05).

    Conclusion

    It seems that eight weeks of anaerobic interval training improves the body composition of inactive obese women.

    Keywords: Anaerobic Interval Training, Body Composition, Obesity