فهرست مطالب

راهبردهای نو در روانشناسی و علوم تربیتی - پیاپی 9 (بهار 1400)

مجله راهبردهای نو در روانشناسی و علوم تربیتی
پیاپی 9 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شهلا علیلو و هاله بهروتی *، نازگل شهبازی صفحات 1-13

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ساختاری پیامدهای روان‌شناختی کرونا فوبیا و درون‌گرایی-برونگرایی باواسطه گری خستگی هیجانی ناشی از قرنطینه است. ازنظر هدف، پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. طرح پژوهش توصیفی بوده و از نوع همبستگی از طریق الگویابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی افرادی بودند که در خلال بیماری کرونا دچار کرونا فوبیا شده بودند. تعداد 120 نفر از اعضا به‌صورت در دسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. این افراد به‌وسیله پرسشنامه اضطراب کرونا علی پور و همکاران (1398) تشخیص گذاری شدند. سپس این افراد به پرسشنامه‌های پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ)، پرسشنامه‌ی شخصیت آیزنگ و پرسشنامه خستگی هیجانی مزلج و همکاران (2001) که به سبب شرایط پاندمیک کرونا به‌صورت لینک اینترنتی تهیه شد پاسخ دادند. سپس نتایج به‌وسیله نرم‌افزارهای spss و ایموس تجزیه‌وتحلیل شد. نتایج نشان داد بین پیامدهای روان‌شناختی کرونا فوبیا و درون‌گرایی-برونگرایی باواسطه گری خستگی هیجانی ناشی از قرنطینه ارتباط معنادار وجود داشت. (0/194= Fو 0/002=p). درنتیجه احساسات منفی متناقض، ناکامی، اضطراب، افسردگی، اختلالات خواب و دانش ناکافی از پیامدهای روان‌شناختی هستند که در بروز یک بیماری همه‌گیر و ناشناخته در افراد تحت قرنطینه بروز می‌کند که می‌توانند منجر به خستگی هیجانی شده و این پیامدها در افراد برون‌گرا و درون‌گرا با نتایج متفاوتی بروز پیدا می‌کند.

    کلیدواژگان: پیامدهای روانشناختی، کرونا فوبیا، درونگرایی، برونگرایی، خستگی هیجانی، قرنطینه
  • نرگس صمدی * صفحات 14-25

    هدف پژوهش حاضر تحلیل و بررسی پیامدهای تربیتی گسترش فضای مجازی در وضعیت کرونایی و پسا کرونایی بر دانش آموزان است که به شیوه ی توصیفی با بهره گیری از مقالات مرتبط با موضوع انجام گرفت. 18 مقاله فارسی و انگلیسی مرتبط با بیماری های حاد تنفسی و شرایط تربیتی در فضای مجازی از بانکهای اطلاعاتی PubMed ،Scopus،SID ،Google Scholar ،Direct Science ،Civilica جستجو شد. نتایج نشان داد نفوذ ابعاد مختلف فضای مجازی بر تعلیم و تربیت تاثیرات مختلفی از جمله پیشرفت در حوزه های آموزشی و افزایش کیفیت سیستم های آموزشی را به همراه داشته است. از طرفی دیگر می تواند با آسیب هایی همچون به خطر افتادن امنیت داده های شخصی، قلدری و تهدید در فضای مجازی، دسترسی به اطلاعات نامناسب، دیدار و گفتگو با مخاطبین مجازی، رفتارهای غیراخلاقی، مشکلات ایجاد شده در تعاملات خانوادگی و عدم مشارکت برخی خانواده ها در آموزشهای مجازی همراه باشد. می توان نتیجه گرفت که لازم است به مساله ی فضای مجازی به عنوان یک فرصت در دوران کرونا و پسا کرونا نگریست و به دانش آموزان و خانواده ها چگونگی استفاده ی درست از این فضا را یاد داد.

    کلیدواژگان: تربیت، فضای مجازی، کرونا، دانش آموزان
  • اعظم پور باقری بهابادی *، مسعود قربانعلی پور صفحات 26-37

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه‌ای کمال‌گرایی در رابطه بین اضطراب مرگ با نگرانی بود. طرح پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه‌ی آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه در سال تحصیلی 98-97 و نمونه آماری این پژوهش 373 نفر از دانشجویان دانشگاه بود که به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب گردیدند. برای سنجش آزمودنی‌ها از پرسشنامه نگرانی پنسیلوانیا (1990)، اضطراب مرگ تمپلر (1970) و کمال‌گرایی هیل و همکاران (2004) استفاده گردید. جهت تحلیل داده‌ها از روش‌های همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج تحلیل نشان داد اثر مستقیم اضطراب مرگ بر نگرانی و کمال‌گرایی مثبت و معنادار است. همچنین، اثر غیرمستقیم اضطراب مرگ بر نگرانی به‌واسطه کمال‌گرایی مثبت و معنادار بود. نتایج این پژوهش شواهدی فراهم کرد که اضطراب مرگ باواسطه گری کمال‌گرایی قادر به‌پیش‌بینی نگرانی در دانشجویان بوده است و این یافته می‌تواند گامی در جهت شناخت بیشتر ماهیت نگرانی باشد.

    کلیدواژگان: نگرانی، اضطراب مرگ، کمال گرایی
  • ناصر محمدی احمدآبادی *، الهام جعفری کافی آباد صفحات 38-48

    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه کارکردهایی اجرایی و سبک‌های مقابله با تنیدگی با اضطراب امتحان دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهرستان بافق انجام گرفت. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری آن تمامی دانش‌آموزان دختر دوره اول متوسطه شهرستان بافق در سال تحصیلی 96-1395 بود که از این جامعه آماری 270 نفر به روش نمونه گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای و بر مبنای فرمول کوکران با درصد خطای 0/05 از تعداد 700 نفر انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون، مقیاس نارسایی‌ها در کنش وری اجرایی و پرسشنامه سبک‌های مقابله با موقعیت های استرس زا استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در spss-18 انجام شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط معناداری بین همه مولفه‌های کارکردهای اجرایی و سبک های مقابله با تنیدگی (سبک هیجان مدار و سبک اجتناب مدار) با اضطراب امتحان دانش‌آموزان وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مولفه‌های خودسازمان‌دهی/ حل مسئله و خود مدیریتی زمان به ترتیب 0/24 و 0/12 درصد واریانس نمرات اضطراب امتحان دانش آموزان را پیش‌بینی می‌کند؛ نتایج همچنین نشان داد که 0/27 و 0/06- درصد واریانس نمرات اضطراب امتحان دانش آموزان از طریق سبک هیجان مدار و سبک مسئله مدار، قابل تبیین است. طبق یافته های به‌دست‌آمده می توان گفت که کارکردهایی اجرایی و سبک‌های مقابله با تنیدگی، پیش‌بینی کننده‌های مهمی برای اضطراب امتحان دانش آموزان هستند، بنابراین باید با آموزش های مناسب، کارکردهایی اجرایی و سبک‌های مقابله با تنیدگی را در دانش‌آموزان بهبود بخشید تا اضطراب امتحان کمتری مشاهده شود.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، کارکردهای اجرایی، سبک های مقابله، تنیدگی
  • نرگس کرمی *، ابوالقاسم خوش کنش، محمد ناصحی صفحات 49-64

    این پژوهش باهدف تعیین رابطه‏ ی کنش ‏وری ادراک‌شده خانواده و نظام ارزشی دانش ‏آموزان در انتخاب رشته دوره متوسطه با نقش واسطه‏ ای توانمندی من انجام شد. مطالعه حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش‏ آموزان دختر مشغول به تحصیل در کلاس نهم شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بود. تعداد 120 نفر از دانش ‏آموزان دختر با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‏ ای چندمرحله ‏ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سنجش خانواده (اپشتاین و همکاران، 1983)، پرسشنامه توانمندی من (بشارت، 1386) و پرسشنامه نظام ارزشی (شوارتز، 2004) بود. تحلیل داده ‏های پژوهش با استفاده از روش‏ های آمار توصیفی (میانگین و انحراف‏ معیار)، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره و مدل‏یابی معادلات ساختاری انجام شد. بر اساس نتایج این پژوهش، مدل پیشنهادی روابط علی بین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود. به‌طورکلی، در مدل پیشنهادی پژوهش، نتایج نشان دادند که کنش ‏وری ادراک‌شده خانواده هم به‏ صورت مستقیم و هم به‏ صورت غیرمستقیم از طریق توانمندی من در بین دانش آموزان با نظام ارزشی رابطه دارد. همچنین، نتایج نشان داد که بین کنش‏ وری ادراک‌شده خانواده و توانمندی من در انتخاب رشته تحصیلی دوره متوسطه دانش‏ آموزان رابطه وجود دارد (0/713=r و 0/05>P)؛ و رابطه بین نظام ارزشی دانش ‏آموزان و توانمندی من در انتخاب رشته تحصیلی دوره متوسطه مثبت و معنادار بود (0/781=r و 0/05>P). با توجه به یافته‌های این پژوهش می‏ توان دریافت که پیوستگی اعضای خانواده و توانمندی من باعث نظام ارزشی مناسب و سازگار با هنجارهای خانواده و اجتماع در دانش آموزان و انتخاب رشته آگاهانه‏ تر و متناسب بااستعدادهای دانش آموزان خواهد شد.

    کلیدواژگان: توانمندی من، کنش‏ وری ادراک شده خانواده، نظام ارزشی، دانش ‏آموزان
  • صبا سروی، مرضیه دهقانی *، علی مقدم زاده صفحات 65-71

    امروزه فراگیران به‌عنوان یکی از ارکان نظام آموزش مهم‌ترین نقش را در فرایند یاددهی یادگیری ایفا می کنند. بدیهی است که عملکرد تحصیلی این فراگیران به میزان توانایی های آموخته‌شده یا اکتسابی آن‌ها در موضوعات آموزشگاهی اطلاق می شود که خود این متغیر متاثر از میزان درگیری تحصیلی یادگیرندگان در فرایند یاددهی-یادگیری است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین درگیری تحصیلی و عملکرد تحصیلی در بین دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. بدین منظور348 دانشجو (175 نفر مرد، 173 نفر زن) با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند که به پرسشنامه درگیری تحصیلی ریو وتسنگ (2011) پاسخ دادند. همچنین برای عملکرد تحصیلی دانشجویان، معدل کل نمرات سال تحصیلی 94-93 مورداستفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد بین درگیری تحصیلی و ابعاد آن (درگیری عاملیت، درگیری شناختی، درگیری رفتاری، درگیری عاطفی و درگیری فراشناختی) با عملکرد تحصیلی دانشجویان ازلحاظ آماری رابطه مثبت و معنی داری است. همچنین نتایج نشان داد که عملکرد تحصیلی و درگیری تحصیلی در بین زنان و مردان تفاوت معناداری وجود ندارد و درنهایت عملکرد تحصیلی و درگیری تحصیلی بین دوره های لیسانس و ارشد و دکتری تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین تحلیل رگرسیون بر عملکرد تحصیلی معنادار بود ضمنا متغیرهای درگیری تحصیلی قادر به تبیین 32 درصد تغییرات عملکرد تحصیلی است.

    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی، عملکرد تحصیلی، دانشجویان
  • محمدحسن عظیمی *، سمیه آورند صفحات 72-83

    قصه‌گویی به‌عنوان روشی غیرمستقیم به‌منظور فراهم کردن چارچوبی برای آموزش و ارتقاء درک خود، کارآیی و تجربیات متحد سازی، در کودکان و نوجوانان نقش دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی قصه‌گویی بر ارتقای سلامت روان کودکان 4 تا 10 بود. روش الهام‌بخش این مطالعه با استفاده از کلیدواژه‌های سلامت روان، قصه‌گویی و کودکان در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی نظیر ایران داک، ایران مدکس، سید، مگ ایران، گوگل اسکالر و ساینس دایرکت، بین سال های 1385 تا 1398 صورت پذیرفت؛ که از میان آن‌ها 89 مقاله مرتبط بررسی و انتخاب شد. معیارهای سلامت روانی در چهار حوزه‌ی شناختی، ارتباطی، مدیریتی و بدنی جدا و طبقه‌بندی شدند. مطابق تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها بیشترین میزان تطابق در مقاله‌ها مهارت‌های زندگی (22 درصد) و انواع حمایت‌ها (19 درصد) معرفی شدند. بااطلاع کافی از معیارهای سلامت روان و تاثیر خواندن داستان بر روی این شاخص‌ها می‌توان بسته‌های علمی- آموزشی برای پیشگیری و مداخله‌های درمانی در کودکان استفاده کرد. سازمان‌های ذی‌ربط نظیر آموزش‌وپرورش و حوزه سلامت می‌توانند از نتایج این پژوهش در برنامه‌ریزی و اجرایی کردن چنین برنامه‌های استفاده کنند.

    کلیدواژگان: قصه گویی، سلامت روان، کودکان
  • محمد الماسی *، مهنوش عابدینی صفحات 84-95

    تغییرات گسترده در عصر اخیر باعث تفاوت در هر حوزه‌ای شده است و آموزش نیز در این فرایند دچار تغییراتی شده است و الگوی آموزش به سمت رویکرد آموزش الکترونیک و مجازی رفته است. در همین راستا این تحقیق به بررسی تحولات سبک‌های یاددهی و یادگیری در هزاره سوم، آموزش مجازی، آموزش الکترونیک، آموزش ترکیبی پرداخت. این مطالعه از انواع تحقیقات کتابخانه و تحلیلی بود و یافته‌ها نشان داد در دوره آموزش الکترونیک الگوی تدریس نگاه آموزشی قبلی نیست و رویکرد فعال آموزشی و ابزار محور متناسب با شرایط و نیاز فراگیر جایگزین دوره قبلی شده است و عامل تدریس از معلم به ترکیب آموزش‌دهنده و فراگیر تغییر کرده است، ابزار تدریس به رویکرد فناوری محور و استفاده از وسایل آموزشی متنوع چون واقعیت افزوده در این مسیر تغییریافته است و بین دانش‌آموز و معلم روابط نزدیکی برقرار گردیده است و پیامد آموزش منتهی به ورد به بازار کار و یادگیری تخصصی معطوف شده است. همچنین در بررسی اثرات مثبت و منفی الگوی جدید یاددهی و یادگیری الکترونیک؛ آموزش در این دوره معطوف به زمان و مکان نبودن خاص، تخصصی سازی و آموزش گسترده و نیز نظارت بیشتر و دقیق‌تر به شیوه آموزش مهم‌ترین مزایای موردنظر است و سطحی سازی روابط و نبود واکنش‌های عملیاتی و اکت های مختلف بین فراگیران و در ارتباط با معلم از مهم‌ترین معایب این طرح است. با توجه به بررسی‌های صورت گرفته آموزش الکترونیک می‌تواند اثری مثبت بر آموزش داشته باشد که در صورت ترکیب با آموزش حضوری کیفیت و اثرات مثبت آن افزایش می‌یابد.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، یاددهی - یادگیری، الگوی تدریس، آموزش فعال
  • بررسی رابطه اشتیاق تحصیلی و هوش معنوی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان کوهدشت
    حسن امرائی * صفحات 96-104

    هدف این پژوهش، بررسی رابطه اشتیاق تحصیلی و هوش معنوی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان کوهدشت بود. پژوهش به روش همبستگی اجرا شد. جامعه آماری، شامل تمامی دانش آموزان دوره دوم متوسطه در سال تحصیلی 1398-1397 شهرستان کوهدشت بودند و که گروه نمونه شامل 250 نفر به صورت تصادفی با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اشتیاق تحصیلی (AEQ) فردریکز و همکاران(2004)، پرسشنامه هوش معنوی (SISRI-24) کینگ (2008) و همچنین پرسشنامه عملکرد تحصیلی فام و تیلور (1999) استفاده شد. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار آماری 23-SPSS انجام شد یافته ها نشان داد که بین اشتیاق تحصیلی و هوش معنوی با پیشرفت تحصیلی رابطه معنی ‏داری وجود دارد (001/0>P). بنابراین توجه به هوش معنوی و اشتیاق تحصیلی در عملکرد تحصیلی دانش آموزان امری مهم و ضروری است.

    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، هوش معنوی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان
|
  • Shahla alilou*, Nazgol Shahbazi Pages 1-13

    The aim of this study was to investigate the structural relationship between the psychological consequences of coronary phobia and introversion-extroversion mediated by emotional fatigue caused by quadriceps. In terms of purpose, the present study is applied. The research design is descriptive and correlational through structural equation modeling. The statistical population of the present study was all people who had coronary phobia during coronary heart disease. A total of 120 members were selected by convenience sampling. These individuals were identified by Corona Alipour et al. (1398) Anxiety Questionnaire. They then answered the Goldberg General Health Questionnaire (GHQ), the Eising Personality Questionnaire, and the Massage et al. SPSS and Amos were analyzed. The results showed that there was a significant relationship between the psychological consequences of coronary phobia and introversion-extroversion with the mediation of emotional fatigue caused by quadratic. (F = 0.194 and p = 0.002). As a result, conflicting negative emotions, failure, anxiety, depression, sleep disorders, and insufficient knowledge are some of the psychological consequences of an unknown and pandemic in quarantined individuals that can lead to emotional exhaustion. Extroverts and introverts appear with different results.

    Keywords: Psychological Consequences, Corona Phobia, Introversion, Extroversion, Emotional Fatigue, Quarantine
  • narges samadi* Pages 14-25

    The purpose of this study is to analyze the educational consequences of the expansion of cyberspace in the coronary and post-coronary status on students, which was done in a descriptive manner using articles related to the subject. 18 Persian and English articles related to acute respiratory diseases and educational conditions in cyberspace were searched from PubMed, Scopus, SID, Google Scholar, Direct Science, Civilica databases. The results showed that the influence of different dimensions of cyberspace on education has had different effects, including progress in educational fields and increasing the quality of educational systems. On the other hand, it can lead to harms such as endangering the security of personal data, bullying and threats in cyberspace, access to inappropriate information, meeting and talking to virtual audiences, immoral behaviors, problems in family interactions and lack of participation of some families. Be accompanied in virtual tutorials. It can be concluded that it is necessary to look at the issue of cyberspace as an opportunity in the Corona and post-Corona eras and teach students and families how to use this space properly.

    Keywords: Education, Cyberspace, Corona, Students
  • Azam poorbagheri bahabadi*, Massoud Ghorbanalipour Pages 26-37

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of perfectionism in the relationship between death anxiety and worry. The present research design was descriptive-correlation of structural equation. The statistical population includes all students of Urmia Azad University in the 2018- 2019 academic year and the stastical sample of this study was 373 university students who were selected by available sampling method. The Pennsylvania Worry Questionnaire (1990), Templer\'s Death Anxiety (1970), and Hills Perfectionism Scale (1993) were used to assess subjects. Pearson correlation, and structural equation modeling methods were used to analyze the data. The results of the analysis showed that death anxiety and perfectionism can directly and positively explain worry. The indirectly effect of death anxiety on worry due to perfectionism was positive and significant. The results of this study provided evidence that death anxiety mediated by perfectionism was able to predict anxiety in students and this finding could be a step towards better understanding the nature of worry.

    Keywords: worry, death anxiety, perfectionism
  • Nasser Mohammadi Ahmadabadi, Elham Jafari Kafiabad Pages 38-48
    Background

    The aim of this study was to The Investigate the Relationship between Executive Function and strategies of coping with stress with Test Anxiety in first school female students of Bafgh City.The study was a descriptive-correlational researched was performed on girl high School Students of Bafgh who were studying in the academic year 2016-2017. A sample of 270 persons selected by the cluster sampling method and using the margin of error Cochran 0/05 on 700 student. The questionnaires including Sarason Test Anxiety Inventory, Barkley Deficits in executive functioning scale (DEFS) & Coping Inventory for Stressful Situation were used for data gathering. Correlation test and regression analysis were used to data analysis by SPSS-18.The results showed that there was a significant correlation in all components of Executive Function and strategies of coping with stress (Emotional style and Avoid style (with Test Anxiety in Students. Also, Regression analysis showed that Self-organization / problem solving and self-management of time can explain 0/24 & 0/12 of the variance of Test Anxiety in in students. Also, the results showed that 0/27 & -0/06 of the variance of Test Anxiety can be explained by Emotional and Avoid style.According to the results it can be stated that Executive Function and strategies of coping with stress are important predictors for students\' Test Anxiety, therefore, they should improve their education, Executive Function and strategies of coping with stress, in order to see Less Test Anxiety.

    Keywords: Test Anxiety, Executive Function, Strategies of coping, stress
  • Narges Karami*, Abolghasem Khoshkonesh, Mohammad Naseh Pages 49-64

    The aim of this study was to determine the relationship between perceived family interaction and students\' value system in choosing a high school course with the mediating role of my ability. The present study was descriptive-correlational and structural equations. The statistical population included all female students studying in the ninth grade of Tehran in the 2020 academic Year. 120 female students were selected by multi-stage cluster random sampling. Data collection tools included the Family Assessment Questionnaire (Epstein et al., 1983), My Empowerment Questionnaire (Besharat, 2007), and the Value System Questionnaire (Schwartz, 2004). Data analysis was performed using descriptive statistical methods (mean and standard deviation), Pearson correlation coefficient, multivariate regression and structural equation modeling. Based on the results of this study, the proposed model of causal relationships between these variables had an acceptable fit. In general, in the proposed research model, the results showed that perceived family interaction, both directly and indirectly, is related to the value system through my ability among students. Also, the results showed that there is a relationship between perceived family interaction and my ability to choose the field of study of high school students. And the relationship between the value system of students and my ability to choose a field of study in high school was positive and significant. Based on the findings of this study, it can be seen that the continuity of family members and my ability will lead to a proper value system that is compatible with the norms of the family and society in students and choosing a field that is more conscious and appropriate to students\' talents

    Keywords: My ability, perceived family interaction, value system, students
  • Saba Sarvi, Marzieh Dehghani*, Ali Moghadamzadeh Pages 65-71

    Today, learners, as one of the pillars of the education system, play the most important role in the learning-teaching process. Obviously, the academic performance of these learners refers to the amount of abilities they have learned or acquired in school subjects, which itself is affected by the degree of academic involvement of learners in the teaching-learning process. The aim of this study was to investigate the relationship between academic engagement and academic performance among students of the Faculty of Engineering, University of Tehran. For this purpose, 348 students (175 males, 173 females) were selected using stratified random sampling who answered the Rio Wetsang (2011) Academic Conflict Questionnaire. Also, for students\' academic performance, the total grade point average of the 94-93 academic year was used. The results showed that there is a statistically significant positive relationship between academic engagement and its dimensions (agency engagement, cognitive engagement, behavioral engagement, emotional engagement and metacognitive engagement) with students\' academic performance. The results also showed that there is no significant difference between academic performance and academic engagement between men and women, and finally there is a significant difference between academic performance and academic engagement between bachelor\'s, master\'s and doctoral courses. Regression analysis was also significant for academic performance, while the variables of academic engagement were able to explain 32% of changes in academic performanc.

    Keywords: Academic Conflict, Academic Performance, Students
  • Mohammad Hassan Azimi*, somayeh avarand Pages 72-83

    Storytelling plays an indirect role in children and adolescents in order to provide a framework for teaching and promoting self-understanding, efficiency and unification experiences. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of storytelling on promoting the mental health of children 4 to 10. The method of inspiring this study was using the keywords mental health, storytelling and children in Persian and English databases such as IranDock, IranModex, Seyed, MegIran, Google Scholar and Science Direct, between 2006. It took place until 1398. 89 related articles were reviewed and selected. Mental health criteria were separated and classified into four areas: cognitive, communication, managerial and physical. According to the analysis of the findings, life skills (22%) and types of support (19%) were the most consistent in the articles. With sufficient information about the criteria of mental health and the effect of reading stories on these indicators, scientific-educational packages can be used for prevention and treatment interventions in children. Relevant organizations such as education and health can use the results of this research in planning and implementing such programs.

    Keywords: Storytelling, Mental Health, Children
  • mohammad almasi*, mahnoosh abedini Pages 84-95

    Extensive changes in recent times have caused differences in every field, and education has undergone changes in this process, and the pattern of education has shifted to the approach of e-learning and virtual. In this regard, this study examined the developments of teaching and learning styles in the third millennium, virtual education, e-learning, combined education. This study was a kind of library and analytical research and the findings showed that in the e-learning course, the teaching model is not the previous educational view and the active educational and tool-oriented approach has replaced the previous course in accordance with the conditions and needs of the teacher. The teaching tool has changed, the teaching tool has changed to a technology-based approach and the use of various educational tools such as augmented reality has changed in this direction and a close relationship has been established between student and teacher and the result of education leading to Word is the labor market and learning Specialized. Also in examining the positive and negative effects of the new model of e-learning and learning; Training in this course is focused on the lack of specific time and place, specialization and extensive training, as well as more and more accurate monitoring of the training method are the most important benefits and the leveling of relationships and lack of operational reactions and various acts between learners and in communication. With the teacher is one of the most important disadvantages of this plan. According to studies, e-learning can have a positive effect on education, which in combination with face-to-face training will increase its quality and positive effects.

    Keywords: E-learning, teaching-learning, teaching model, active education
  • Investigating the relationship between academic harmony and spiritual intelligence with the academic progress of high school students in Kohdasht city
    Hassan Amrai * Pages 96-104

    The purpose of this research was to investigate the relationship between academic enthusiasm and spiritual intelligence with the academic progress of high school students in Kohdasht city. The research was carried out by correlation method. The statistical population included all the students of the second year of high school in the academic year of 2017-2018 in Kohdasht city, and the sample group consisted of 250 people who were randomly selected using a multi-stage cluster sampling method. To collect information, the Academic Enthusiasm Questionnaire (AEQ) by Fredericks et al. (2004), the Spiritual Intelligence Questionnaire (SISRI-24) by King (2008) and the Academic Performance Questionnaire by Pham and Taylor (1999) were used. Statistical analysis was done using SPSS-23 statistical software. The findings showed that there is a significant relationship between academic enthusiasm and spiritual intelligence with academic progress (P<0.001). Therefore, it is important and necessary to pay attention to spiritual intelligence and academic enthusiasm in students' academic performance.

    Keywords: Academic enthusiasm, spiritual intelligence, academic progress, students