فهرست مطالب

نشریه مطالعات قدرت نرم
پیاپی 24 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرهاد وکیلی*، اصغر کیوان حسینی صفحات 1-34
    راهبرد سیاست خارجی آمریکا در دولت های اوباما و ترامپ از منظر نظریه های مختلف و بعضا متعارض مورد بررسی قرارگرفته است و خلا بررسی مقایسه ای مبتنی بر بررسی این راهبردها بر بستر یک راهبرد کلان کاملا مشهود است؛ بنابراین، پرسش اصلی پژوهش این است که وجوه اشتراک و افتراق راهبرد سیاست خارجی آمریکا در دوران رهبری اوباما و ترامپ کدامند؟ در پاسخ، فرضیه اصلی عبارتست از اینکه: با تاکید بر فاصله گیری از راهبرد کلان تفوق در سیاست خارجی آمریکا در حدفاصل سال های 2009 تا 2020، جهت گیری مزبور در دوره اوباما در قالب «راهبرد موازنه برون بوم» بر بسترپافشاری بر منابع نرم قدرت (اتحادسازی، چندجانبه گرایی و دیپلماسی بین المللی و قدرت هوشمند) در دستورکار قرار داشت و در دوره ترامپ در چارچوب تاکید بر واقع گرایی رها شده از نرم افزارگرایی، «راهبرد ناموازنه» مدنظر قرار گرفت. در این پژوهش از ترکیب مفاهیم راهبرد و تغییر در راهبرد و نظریه رفتار موازنه ای راندال شویلر به عنوان یکی از نظریات مکتب ریالیسم نوکلاسیک بهره گرفته شده است و روش پژوهش نیز روش مقایسه ای است.
    کلیدواژگان: راهبرد، نرم افزارگرایی، اوباما، ترامپ، راهبرد موازنه برون بوم، راهبرد ناموازنه
  • امین حکیم*، بابک سهرابی یورتچی صفحات 35-71

    امروزه اطلاعات به عنوان مرجع و ابزار اصلی قدرت و برتری رقابتی شناخته می‎شود. در این میان مفهوم جدیدتر و کاراتری از اطلاعات به‎نام هوشمندی، اهمیت خود را برجسته ساخته و جایگاه اطلاعات را به خود اختصاص داده ‎است. به‎ واقع، تغییرات مستمر و پرشتاب محیط فعالیت سازمان‎‎ها و دولت‎ها و کمیت و کیفیت منابع تحت اختیار آن ها، بعلاوه ارتباط و وابستگی سازمان‎ها و کشورها به یکدیگر در سطح جهانی، نوید از ابهام روز افزون محیطی می دهد. در همین راستا، هوشمندی‎استراتژیک برای کمک و پشتیبانی آنها در این جهت و افزایش قدرت نرم طراحی شده است.هوشمندی‎استراتژیک را می‎توان به عنوان؛ فرایندی سیستماتیک و پیوسته به منظور تولید اطلاعات و هوش‎استراتژیک، به صورت عملی در راستای تسهیل تصمیم‎گیری و دستیابی به منافع و مزیت رقابتی همچنین بازدارندگی دانست. از طرفی، مرور بر تجربه فعالیت بخش‎های حاکمیتی دولت‎ها نشان می دهد که رویکرد پشتیبانی از تصمیم‎گیری استراتژیک و بهره‎مندی از قدرت نرم بسیار مورد تاکید است و با منافع ملی و مزیت رقابتی سخت عجین می‎باشد. از این‎رو به جهت ضعف مطالعات و منابع داخلی و ضرورت و اهمیت ارتقاء ساختار برنامه ریزی، تصمیم‎گیری و اطلاعات استراتژیک و در راستای ایجاد چارچوبی برای هوشمندی‎استراتژیک، نسبت به‎طرح مقاله حاضر اقدام شد. در همین راستا به واسطه روش‎های تحقیق کیفی نسبت به تامین اهداف و پاسخ به این که توسعه قابلیتهای استراتژیک و تصمیم‎ گیری با استفاده از ظرفیت مدیریت هوشمندی‎استراتژیک چگونه است، اقدام گردیده و در نتایج این تحقیق تعریف کاملی از قابلیت های مربوطه و استفاده از ظرفیت همچنین جوانب متصور بر آن ارایه شده است.

    کلیدواژگان: هوشمندی استراتژیک، تصمیم، گیری استراتژیک، مدیریت استراتژیک، قدرت نرم، قابلیت، های استراتژیک
  • احسان یاری*، مرضیه عابدی صفحات 73-105
    دولت های مجموعه امنیت منطقه ای خاورمیانه بخش اعظمی از مشروعیت خود را مرهون شریعت اسلام هستند، ازاین رو یا داعیه دار حکومت اسلامی هستند و یا به نحوی درصدد نشان دادن پایبندی خود به اسلام می باشند. اولین بازخوران منطقی مورد انتظار این فاکتور هویتی مشترک و برجسته، در همبستگی و نزدیکی این کشورها خواهد بود، اما با کمی تسامح شاید بتوان گفت که اغلب تعارضات و خشونت ها در منطقه خاورمیانه ریشه در تعارضات دینی و به ویژه مذهبی دارد. این مقاله می کوشد تا در قالب مطالعه موردی، تمایز جایگاه حقیقی و بالقوه جوامع دینی خاورمیانه با جایگاه کنونی و به فعلیت رسیده آن را در بستر چالش ژیوکالچری ادیان و مذاهب در مسیر صلح و امنیت منطقه ای مورد بررسی قرار دهد. سوال مطرح شده در این پژوهش این است که دین اسلام با وجود گستره مقبولیت خود، چگونه توانایی ممانعت از خشونت ها و تعارضات و به تبع برپایی صلح و ثبات به واسطه ی بهره مندی از باورهای مشترک در بین پیروان خویش را ندارند؟ در پاسخ به سوال اصلی پژوهش، استدلال اصلی مقاله آن است که سلطه دولت محورانه و ضعف و انحرافات گروه های مذهبی فراملی، سبب استفاده ی ابزاری و متناظر دولت های هویت محور خاورمیانه با تکیه بر بازوی قدرت نرم، در قالب هویت دینی و مذهبی، جهت کسب مشروعیت خویش و نامشروع جلوه دادن سایرین شده است. این موضوع شکل گیری الگوهایدوستی و دشمنی بر اساس معیار تهدیدات مشترک و نه علقه ها و مشترکات هویت دینی و مذهبی،را در پی داشته است. پژوهش مبتنی بر روش توصیفی- تبیینی بوده و گردآوری داده ها به روش کتابخانه ای و اینترنتی است؛ همچنین در تدوین چارچوب نظری پژوهش، از رهیافت هویت محور و منطقه گرای مکتب امنیتی کپنهاگ استفاده شده است.
    کلیدواژگان: خاورمیانه، ژئوکالچر، امنیت و ثبات منطقه ای، اسلام، مجموعه امنیت منطقه ای
  • غفار زارعی*، سید حسن موسوی امجد، امین روان بد صفحات 107-135

    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر باورهای مذهبی بر شکل گیری ارزش های مردمسالاری دینی است که به طور مصداقی در میان دانشجویان دانشگاه آزاد شیراز انجام شده است. در پژوهش مورد مطالعه جامعه مورد نظر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه شیراز می باشد که تعداد حجم جامعه مورد مطالعه 2500 نفر می-باشد. براساس فرمول کوکران تعداد 332 نفر بعنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ، در دو سطح تجزیه و تحلیل می شوند. در سطح اول با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و در سطح دوم با استفاده از روش های آمار استنباطی (آزمون t تک نمونه ای)، داده های بدست آمده از سوال های پرسشنامه تجزیه و تحلیل شده و به سوال های پژوهش پاسخ داده می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که باورهای مذهبی تزاحمی با ارزش های مردمسالاری ندارند. ضمن اینکه تلقی سنتی از دین و مذهب و تحمیل آن به افراد جامعه چندان قابل قبول نیست. بلکه آنچه مهم است نوع خاصی مذهب است که هم بتواند ارزش های مذهبی را در جامعه ترویج بدهد و هم اینکه بتواند رای و نظر مردم را بر مبنای شکل مردمسالارانه، وجود نهادهای مردمسالار و همچنین توجه به رای و نظر مردم بنا سازد.

    کلیدواژگان: مذهب، باورهای مذهبی، مردمسالاری دینی، ارزش های مردمسالارانه
  • حمیدرضا حق پناهان، حامد کرمی*، مجتبی همتی صفحات 137-168

    امروزه سرمایه های اجتماعی بخش عمده ای از ثروت های عمومی ناملموس محسوب می شوند، که صیانت از ثروت عمومی نیازمند حکمرانی مطلوب (به عنوان یکی از مولفه های قدرت نرم) است، این گونه از حکمرانی عمدتا از سوی نهاد های عمومی بین المللی و کشورهای توسعه یافته وارد ادبیات توسعه پایدار شده و از آن به اداره و مدیریت مناسب منابع یک کشور به سبکی منعطف، شفاف، پاسخگو، منصفانه و واکنشگر به نیازهای اتباع تعبیر شده است که می تواند، ضمن صیانت از سرمایه اجتماعی، افزایش سطح قدرت نرم را در پی داشته باشد. از این رو مطابق با مستندات موضوعی ارایه شده در این پژوهش، روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای می باشد. در مقاله این سوال مطرح است که: چه ارتباطی بین حکمرانی مطلوب (به عنوان یکی از مولفه های قدرت نرم) وثروت عمومی وجود دارد؟ یا به عبارت دیگر حکمرانی مطلوب چگونه می توان بر سرمایه اجتماعی تاثیر گذارد؟ در پاسخ می-توان این فرض را مطرح نمود که:«رابطه میان حکمرانی مطلوب و سرمایه اجتماعی از نوع رابطه تعاملی و دو طرفه است به طریقی که حکمرانی مطلوب می تواند شرایطی خلق کند که در آن سرمایه اجتماعی شکوفا شود و شکوفا شدن سرمایه اجتماعی راه را برای انتخاب حکمرانی مطلوب هموار کرده و سبب افزایش قدرت نرم می شود» نتیجه کسب شده این است که سرمایه اجتماعی اثرات مثبتی بر ابعاد حکمرانی خوب شامل شفافیت، نظارت، توازن، دموکراسی و همبستگی دارد و حکمرانی خوب نیز سبب افزایش و بالا رفتن سطح سرمایه اجتماعی خواهد شد.

    کلیدواژگان: حکمرانی مطلوب، ثروت های عمومی، سرمایه های اجتماعی، قدرت نرم
  • سید جلال دهقانی فیروزآبادی، محمد ستوده، حسین ارجینی، محمدعلی صادق زاده* صفحات 169-193

    دیپلماسی عمومی یکی از ابزارهای موثر نیل به اهداف سیاست خارجی ایران محسوب می شود. جایگاه و نقش امام خمینی و مقام معظم رهبری در جهت دهی به افکار عمومی سایر ملت ها به منظور صیانت از ارزش های اسلام و انقلاب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این مقاله در پاسخ به این سوال اصلی که نقش رهبری نظام در ارایه تصویر مثبت و مطلوب از جمهوری اسلامی ایران، جهت تامین منافع ملی و مصالح اسلامی چیست؟ این فرضیه مورد آزمون قرار گرفت که رهبری نظام با توجه به جایگاه خود در ساختار سیاسی حقوقی کشور، در فعال سازی، تقویت و کارآمدی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران از طریق مدیریت تصویر، برقراری ارتباط مستمر با سایر ملت ها و آگاهی بخشی به افکار عمومی جهان نسبت به اهداف، ارزش ها و آرمان های ایران اسلامی، نقش تعیین کننده ای در مقبولیت و مشروعیت وجهه ایران در سطح منطقه و فرامنطقه داشته است. بر این اساس تعریف و تبیین دیپلماسی عمومی و ارتباط آن با رهبری نظام، می تواند به شناخت عوامل تاثیر گذار بر دیپلماسی عمومی و بهره گیری بیشتر از فرصت های فرا رو کمک نماید. 

    کلیدواژگان: رهبری، دیپلماسی، مدیریت، تصویر
  • محمد لعل علیزاده*، محسن دیانت صفحات 195-224

    پایان جنگ سرد چتر ابرقدرت ها را از سر اروپا و بسیاری از مناطق برداشت. الگوی نفوذ ابرقدرت ها تغییر یافت. قدرت های منطقه ای ابتکار عمل را به دست گرفتند و ادبیات مربوط به قدرت های منطقه ای رواج یافت. وقوع انقلاب اسلامی، طرح حکومت اسلامی، ایدیولوژی شیعی و به چالش کشیدن گفتمان لیبرالیستی همراه با مولفه های دیگر قدرت ملی نظیر ژیوپلتیک، ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای مطرح ساخت. با توجه به اهمیت این جایگاه، چه سناریوهایی برای آینده قدرت منطقه ای ایران قابل کشف و ارزیابی است. تجسم آینده، کشف و ارزیابی آینده های ممکن و محتمل قدرت منطقه ای ایران با روش آینده پژوهی پیگیری شد. با استفاده از روش سناریوسازی تصویرهای خوش بینانه، بدبینانه و ترکیبی از آینده قدرت منطقه ای ایران ترسیم گردید. با تبیین بخش های سناریو و شواهد آنها، سناریوی ترکیبی؛ استمرار ایدیولوژی مقاومت و در حین تاکید بر تعامل موردی با غرب به عنوان تصویر نزدیک تر به واقعیت آینده جایگاه قدرت منطقه ای ایران محتمل تر است. ترسیم سناریوهای قدرت ایران در قالب مبنای نظری مجموعه بخش های سناریو (عناصر نسبتا مشخص، نیروهای پیشران و عدم قطعیت ها) و سناریوی ترکیبی بیانگر تداوم قدرت ایران و بازافرینی هویت انقلابی، پایبندی به مقاومت، اصولگرایی و آرمانگرایی واقع بین، در کنار تعامل موردی با غرب و تداوم مذاکرات 2021 است.

    کلیدواژگان: قدرت منطقه ای، ایران، سناریوسازی، انقلاب اسلامی، مقاومت و اصولگرایی اسلامی
  • علی باقری دولت آبادی* صفحات 225-260

    یکی از عرصه های مورد توجه دولت ها برای افزایش قدرت نرم خود بویژه در دوران شیوع کرونا در جهان، بحث دیپلماسی سلامت بوده است. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که کشورهای کوبا و برزیل به عنوان دو نمونه موفق و شناخته شده در حوزه دیپلماسی سلامت در سطح جهان، چه تجربیاتی داشته اند و ایران چگونه می تواند از این تجربیات برای افزایش قدرت نرم خود در سطح جهانی استفاده نماید؟ فرضیه پژوهش تاکید دارد که در این کشورها بهداشت از موضوعی مربوط به سیاست داخلی خارج و به بعد سیاست خارجی تسری پیدا کرده است. کوبا با تکیه بر منافع ایدیولوژیک و اقتصادی آن را در خدمت قدرت نرم خود قرار داد و برزیل مستقیما از همان ابتدا به دنبال بعد سیاسی (شهرت سازی و کسب پرستیز) حرکت کرد. روش مورد استفاده در مقاله روش مقایسه ای-تحلیلی است و از نظریه قدرت نرم برای تحلیل داده های جمع آوری شده استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد تجربیات موفق برزیل در همکاری با سازمان بهداشت جهانی در امر مبارزه با ایدز و نیز تدوین کنوانسیون های بین المللی می تواند از سوی ایران نیز در بحث قاچاق مواد مخدر و آثار مصرف آن تکرار گردد. همچنین ایران می تواند همانند برزیل کمک های مالی خود در زمینه های بهداشتی را از کانال سازمان بهداشت جهانی به دست کشورهای مقصد رسانده و از این طریق بر شهرت بین المللی اش بیفزاید. همچنین موفقیت های کوبا در امر آموزش دانشجویان دیگر کشورها در رشته های پزشکی، صادارت دارو و تجهیزات پزشکی، ارایه خدمات بهداشتی به کشورهای نیازمند، مشارکت در برنامه های واکسیناسیون جهانی و...امکان تکرار شدن از سوی ایران را دارد.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، دیپلماسی سلامت، برزیل، کوبا، سیاست خارجی، کووید-19
  • شادی مکی، نازنین ملکیان*، نوروز هاشم زهی صفحات 261-287
    نقش فضای مجازی در قانونگذاری با رویکرد به حوزه عمومی به این معنا است که نیازها، ارزش ها و هنجارهای شهروندان در تقنین قوانین با رویکرد به فضای مجازی چه مقدار تجلی می یابد. قانونگذاران چه مقدار از فضای مجازی که ظهور و بروز خواسته های شهروندان است در راستای قانونگذاری استفاده می کنند؟ برای این منظور از روش کیفی گرنددتیوری استفاده شد. جامعه آماری نمایندگان مجلس و حجم نمونه با توجه به اشباع داده ها و اشباع نظری تعداد 45 مصاحبه می باشد که با استفاده از نرم افزار اطلس تی آی تحلیل انجام شده است. ابتدا از متن مصاحبه محورهای باز استخراج و از این محورهای باز هشت شاخص احصا میانی شد که این شاخص ها نیز به دو شاخص کلان تسریع کننده در استفاده از فضای مجازی با محورهای آگاهی شبکه، بازیابی اطلاعات، انتشار اطلاعات و هماهنگی و در شاخص بازدارندگی نیز محورهای عدم زیرساخت ها، ناتوانی در استفاده، هجمه تبلیغاتی و نگاه یکسویه است. نظر به خلاء سایت رسمی و تعاملی نمایندگان مجلس، با کدگذاری جدید مصاحبه ها، خواسته های نمایندگان از مرکز فناوری مجلس واکاوی مجدد شد که ایجاد سایت برای ارتباطات سازمانی، کسب اطلاعات از مطالبات شهروندی در قالب نظرسنجی، ارتباط با شهروندان و نخبگان و حوزه انتخابیه از سخنان نمایندگان احصا شده است.نتیجه اینکه با عنایت به عوامل بازدارنده، تنها راه ایجاد ارتباط رسمی در فضای مجازی به مانند تمامی کشورهای مترقی، داشتن فضای مجازی رسمی با رویکرد قانون سپاری است.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، قانونگذاری، حوزه عمومی، شبکه های اجتماعی، رسانه های نوین
|
  • Farhad Vakili *, Asghar Keivan Hoseini Pages 1-34
    The US foreign policy strategy in the Obama and Trump administrations has been examined from the perspective of various and sometimes conflicting theories, and the gap of comparative study based on the study of these strategies in the context of a grand strategy is quite obvious; So, the main question of the research is what are the commonalities and differences between the US foreign policy strategy under Obama and Trump? In response, the main hypothesis is that: Emphasizing the distance from the grand strategy of American foreign policy primacy between 2009 and 2020, this orientation in the Obama era in the form of "offshore balancing strategy" on the basis of insisting on soft sources of power (Alliance Building, multilateralism and international diplomacy and smart power) It was on the agenda, and in the Trump era, an "nonbalancing strategy" was considered in the context of emphasizing realism abandoned by software orientation. In this research, the combination of the concepts of strategy and change in strategy and Randall schweller's theory of balancing behavior has been used as one of the theories of the school of neoclassical realism and the research method is a comparative method.
    Keywords: strategy, Software Orientation, Obama, Trump, Offshore Balancing Strategy, Nonbalancing Strategy
  • Amin Hakim *, Babak Sohrabi Pages 35-71

    Today, information is considered as the core and the main tool of power and competitive advantage. Meanwhile, the more efficient concept of information called intelligence has highlighted its importance and placed information. The continuous and rapid changes in the environment of organizations and governments, and the quantity and quality of the resources under their jurisdiction, as well as the interconnect of organizations and countries, give rise to increasing ambiguity in the environment. In this regard, strategic intelligence is designed to help and support them in this direction so increase its soft power.Strategic intelligence can be considered as a systematic and continuous process for generating information and strategic intelligence in order to facilitate decision-making and gaining competitive advantage and benefits as well as deterrence. So, a review of the experience gained by governments’ shows that the approach to supporting strategic decision-making and the enjoyment of soft power is emphasized and it is inextricably linked to national interests and competitive advantage.Therefore, due to the weakness of studies and internal resources and necessity also importance of improving the planning structure, decision making and strategic information, and in order to create a framework for strategic intelligence, this paper proposed. In this regard, through qualitative research methods, it is aimed at providing goals and responding to the development of strategic capabilities and decision-making using the strategic intelligence management capacity, and in the results of this research a fine definition of relevant capabilities and the use of capacity is also provided by the prospects.

    Keywords: Strategic intelligence, Strategic decision making, strategic management, Soft power, Strategic Capabilities
  • Ehsan Yari *, MARZYE ABEDI Pages 73-105
    The governments of the Middle East Regional Security complex owe much of their legitimacy to religion of Islam. Therefore, they are either claiming the Islamic government or they are trying to show their commitment to Islam in some way. The first case result of this factor will be a common and prominent identity in the solidarity and closeness of these countries. But with a little tolerance, it can be said that often Conflicts and violence in the Middle East - albeit ostensibly - are rooted in religious conflicts, especially religious ones.This paper seeks to examine, in a case study, the distinction between the true and potential status of religious communities in the Middle East and its current status in the context of the geocultural challenge of religions and sects in the path to regional peace and security. The question in this study is how, despite their scope of acceptance, does Islam not have the ability to prevent violence and conflict and, consequently, to establish peace and stability through the enjoyment of shared beliefs among its followers? In this regard, Copenhagen's security-oriented and regionalist approach has been used to better explain the approach.The research hypothesis is that the domination of the centralized state and the weakness and deviations of transnational religious groups have led to the instrumental and corresponding use of the Middle Eastern identity-oriented states of religious and religious identity to gain legitimacy and make others illegitimate.
    Keywords: Middle East, Geo-culture, Regional security, Stability, Islam, Regional Security Complex
  • Ghafar Zarei *, Sayed Hassan Mossavi Amjad, Amin Revanbod Pages 107-135

    The main purpose of this study is to investigate the effect of religious beliefs on the formation of values of religious democracy, which has been done as an example among students of Shiraz Azad University. In the study, the target population is the students of Islamic Azad University of Shiraz University, which is 2500 people. According to Cochran's formula, 332 people were selected as the sample size by simple random sampling. Analysis of research data using SPSS statistical software is analyzed at two levels. In the first level, using descriptive statistical methods (frequency, mean and standard deviation) and in the second level, using inferential statistical methods (one-sample t-test), the data obtained from the questionnaire questions were analyzed. And research questions are answered. Research shows that religious beliefs do not conflict with democratic values. At the same time, the traditional view of religion and its imposition on members of society is not very acceptable. Rather, what is important is a particular type of religion that can both promote religious values in society and that can build people's votes and opinions on the basis of democratic form, the existence of democratic institutions, and attention to the views and opinions of the people.

    Keywords: religion, religious beliefs, Religious Democracy, democratic values
  • Hamed Karami * Pages 137-168

    Today, social capital is a major part of intangible public wealth, and the protection of public wealth requires good governance (as one of the components of soft power), a form of governance largely by the institution. International and developed countries have entered the literature of sustainable development and it has been interpreted as the proper management of a country's resources in a flexible, transparent, responsive, fair and responsive way to the needs of its citizens, which can, while protecting Social capital will increase the level of soft power. Therefore, according to the thematic documents presented in this research, the research method is descriptive-analytical and the data collection method is library. The article raises the question: What is the relationship between good governance (as a component of soft power) and public wealth? In other words, how can good governance affect social capital? In response, it can be assumed that: "The relationship between good governance and social capital is an interactive and two-way relationship in which good governance can create conditions in which social capital flourishes and social capital flourishes. It paves the way for good governance and increases soft power. ”The result is that social capital has positive effects on the dimensions of good governance, including transparency, oversight, balance, democracy and solidarity, and good governance also increases and The level of social capital will rise.

    Keywords: Good Governance, Public Wealth, Social Capital, Soft power
  • Sryrd Jalale Dehghani Firouzabadi, Mohammad Sotoude, Hossein Arjini, MohammadAli Sadeghzadeh * Pages 169-193

    The role of system leadership in efficiency public diplomacy through image managementAbstractPublic diplomacy is one of the effective factors to achieve Iran's foreign policy goals. The position and role of Imam Khomeini and the Supreme Leader in directing the public opinion of other nations in order to protect the values of Islam and the revolution is of great importance. In this article, in response to the main question, what is the role of the regime leadership in presenting a positive and favorable image of the Islamic Republic of Iran, in order to ensure national interests and Islamic interests This hypothesis was tested that according to the leadership position of the system in the political-legal structure of the country, in activating, strengthening and efficiency of public diplomacy of the Islamic Republic of Iran through image management, establishing continuous communication with other nations and raising awareness of world public opinion. To the goals, values and ideals of Islamic Iran, it has a decisive role in the acceptability and legitimacy of Iran's image in the region and beyond. Accordingly, the definition and explanation of public diplomacy and its relationship with the system leadership, can help to identify the factors affecting public diplomacy and take more advantage of opportunities.

    Keywords: system leadership, Islamic Revolution, public diplomacy, favorable image
  • Mohammad Lal Alizade *, Mohsen Dianat Pages 195-224

    The end of the Cold War lifted the umbrella of the superpowers from Europe and many other regions. The pattern of influence of the superpowers changed. The regional powers took the initiative, and the literature on regional powers became popular. The Islamic Revolution, the Islamic State, Shiite ideology, and the challenge to liberal discourse, along with other components of national power such as geopolitics, established Iran as a regional power. Given the importance of this position, what scenarios for the future of Iran's regional power can be explored and evaluated. Future visualization, discovery and evaluation of possible and probable futures of regional power in Iran were followed by futures research method. Using the scenario-making method, optimistic, pessimistic and combined images of the future power of Iran's regions were drawn. By explaining the parts of the scenario and their evidences, the combined scenario; The continuation of the ideology of resistance and while emphasizing the case interaction with the West as a picture closer to the future reality of the position of power in the regions of Iran is more likely. Drawing scenarios of Iranian power in the form of a theoretical basis of a set of scenarios (relatively specific elements, driving forces and uncertainties) and a combined scenario showing the continuation of Iranian power and re-creating a revolutionary identity, adherence to resistance, fundamentalism and realistic idealism. Case interaction with the West and the continuation of the 2021 negotiations.

    Keywords: Regional power, Iran, Scenario-Making, Islamic Revolution, Resistance, Islamic Fundamentalism
  • Ali Bagheri Dolatabadi * Pages 225-260

    One of the sates concerns to increase their soft power, especially during the coronavirus outbreak in the world, has been the issue of health diplomacy. Although this concept is not new, it has not had a prominent place in the foreign policy of countries such as Iran. The main question of the study is what experiences have Cuba and Brazil as two successful and world-famous examples in the field of health diplomacy, and how can Iran use these experiences to increase its soft power in the world? The research hypothesis emphasizes that in these countries, health has spilled over from the issue of domestic policy to foreign policy. Relying on ideological and economic interests, Cuba used it to serve its soft power, and Brazil directly to pursue the political dimension (building reputation and gain prestige). The method used in this paper is a comparative-analytical method and soft power theory has been used to analyze the collected data. Findings show that Brazil's successful experiences in cooperation with the World Health Organization in the fight against AIDS and the development of international conventions can be repeated by Iran in the field of drug trafficking and its effects. Iran, like Brazil, can provide financial assistance to countries through the WHO, thereby boosting its international reputation. Also, Cuba's success in educating students from other countries in the fields of medicine, selling drugs and medical equipment, providing health services to applicant countries, participating in global vaccination programs, etc., may be repeated by Iran.

    Keywords: Soft power, health diplomacy, Brazil, Cuba, Foreign Policy, COVID-19
  • SHADI MACKI, Nazanin Malekian *, Norouz Hashem Zehi Pages 261-287
    The role of cyberspace in legislation with an approach to the public sphere means how much the needs, values and norms of citizens are reflected in the legislation of laws with an approach to cyberspace. Regarding the fact that cyberspace is the place for emergence and representation of citizens' demands, how much do legislators make use of the cyberspace in order to legislate? For this purpose, the qualitative method of grounded theory was used to conduct this research. The statistical population is parliament members and according to data saturation and theoretical saturation the sample size is 45 interviews that have been analyzed using ATLAS.ti software. First, open axes were extracted from the interviews and eight intermediate indices were calculated. These indicators were categorized in the two major indexes. The index of accelerating the use of cyberspace with the axes of network awareness, information retrieval, information dissemination and coordination, and the deterrence index with the axes of lack of infrastructure, inability to use, propaganda attack and one-sided view. Due to lack of the official and interactive website of the parliament members, through new coding of the interviews, the requests of the parliament members from the Technology Center of the Parliament were re-examined to create a site for organizational communication, obtaining information on citizenship demands in the form of polls as well as communicating with citizens and elites. The result showed that, the only way to establish formal communication in cyberspace, is to have a formal cyberspace with a law-making approach.
    Keywords: Cyberspace, legislation, Public Sphere, Social Networks, Modern Media