فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال هفتم شماره 4 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد عزیزی*، رستگار حسینی، نادر حسینی صفحات 1-8
    مقدمه

    افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان یکی از مهم ترین مشکلات بهداشت عمومی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه می باشد و دارای پیامدهای بهداشتی و روانی گسترده می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان شیوع چاقی و ارتباط آن با سطح فعالیت بدنی در کودکان پسر 13 تا 15 سال شهر صحنه طراحی و اجرا گردید.

    روش

    در یک مطالعه توصیفی همبستگی، 439 پسر 13 تا 15 سال از بین 2122 دانش آموز پسر به طور تصادفی به عنوان آزمودنی انتخاب گردیدند. سن، قد، وزن، ضخامت چربی زیرپوستی به روش دو نقطه ای عضلات سه سر بازو و ساق پا در دانش آموزان اندازه گیری شد. برای تعیین سطح فعالیت بدنی از پرسشنامه استاندارد فعالیت بدنی فیزیکی برای نوجوانان (IPAQ) استفاده شد.

    یافته ها

    شیوع چاقی و اضافه وزن در پسران 13 تا 15 سال به ترتیب 15/8و 10/8درصد بود. بین رده های وزنی (لاغر، وزن نرمال، اضافه وزن و چاق) با سطح فعالیت بدنی آن ها (0.001=r=-0.289، p)، بین BMI و سطح فعالیت بدنی (0.001=r=-0.367، p) و بین درصد چربی بدن و سطح فعالیت بدنی (0.001=r=-0.349، p) رابطه معکوس و معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    شیوع چاقی و اضافه وزن در شهر صحنه ابعاد نگران کنندهای را در دانش آموزان دارد؛ بنابراین، افزایش سطح فعالیت بدنی می تواند موجب کاهش شیوع اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان پسر شود.

    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، فعالیت بدنی، کودکان
  • زهرا احمدی، زهرا لیتکوهی*، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 9-17
    مقدمه

    بستری شدن نوزاد در بخش مراقبت ویژه و جداسازی زودهنگام نوزاد از مادر سبب ایجاد شرایط بحرانی برای مادر نوزاد می شود. حضور مداوم مادران بر بالین این نوزادان مادران را برای برآورده کردن نیازهای اولیه جسمانی و سلامتی خود دچار اختلال کرده است. از آن جایی که آموزش سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت ،جهت حفظ سلامت مادر امری ضروری است، این پژوهش با هدف" بررسی تاثیرآموزش بر سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت مادران داری نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان" اجرا گردیده است.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است که نمونه گیری به صورت در دسترس در دو گروه آزمون (39 نفر) و کنترل (39 نفر) در سال 97 انجام شد. جامعه پژوهش شامل مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان در مرکز آموزشی امام علی (ع) آمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت والکر (1995) بود. پس از کسب رضایت آگاهانه، فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت توسط مادران تکمیل گردید. برنامه ی آموزشی سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت در 6 جلسه برای گروه آزمون اجرا شد. داده ها در دو مرحله قبل از مداخله و 3 ماه بعد از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل جمع آوری شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت مادران و ابعاد آن 3 ماه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن در گروه آزمون افزایش معنی داری یافته است (0.001>P). بین نمرات سبک زندگی و کلیه ابعاد بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی داری وجود نداشت. سه ماه پس از مداخله نمرات سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت مادران و ابعاد آن در گروه آزمون به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    میانگین نمره سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است، بنابراین پیشنهاد می شود که برنامه آموزشی ارتقاء سلامت بعنوان یک روش موثر در بهبود سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت مادران نوزاد نارس بکارگرفته شود.

    کلیدواژگان: Motherوs Premature Infants، Education، Health Promotion Lifestyle
  • سهیلا سلطانی اصل هریس، حمید پورشریفی*، جلیل باباپور خیر الدین، عباس بخشی پور رودسری، علی قاسمی صفحات 19-30
    مقدمه

    سرطان کودکان، وضعیت زیست-روان شناختی ویژه ای است که ادراک حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله ای مادران با ویژگیهای جمعیت شناختی متفاوت را به چالش گرفته و سازگاری روان شناختی آنها را متاثر می سازد. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش مستقیم  و غیرمستقیم ویژگی های جمعیت شناختی (سن و سطح تحصیلات)، با وساطت حمایت اجتماعی اداراک شده و راهبردهای مقابله ای، بر سازگاری است.

    روش

    این پژوهش، از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران کودکان مبتلا به سرطان تشکیل داده که به کلینیک های متخصصان اطفال مشهد مراجعه کردند. حجم نمونه 220 نفر، با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های سازگاری روانی - اجتماعی، مقابله لازاروس و فولکمن، حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی، ویژگی های جمعیت شناختی را صورت گرفت.

    یافته ها

    افزایش تحصیلات به صورت مستقیم باعث کاهش ناسازگاری شد (0/01>P) و به صورت غیرمستقیم از طریق افزایش حمایت اجتماعی ادراک شده، افزایش راهبرد مسئله مدار و کاهش راهبرد هیجان مدار باعث کاهش نا سازگاری شد. افزایش سن به صورت مستقیم باعث کاهش راهبردهای هیجان مدار شد، اما تاثیری بر راهبردهای مسئله مدار نداشت. همچنین افزایش سن تاثیر مستقیم و غیرمستقیم از طریق راهبردهای مقابله ای بر سازگاری مادران نداشت.

    نتیجه گیری

    مطابق با یافته ها می توان گفت که افزایش تحصیلات هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم با وساطت حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبردهای مقابله باعث افزایش سازگاری می شود. افزون بر این افزایش سن، کاهش راهبردهای هیجان مدار را در پی داشت اما بین افزایش سن و سازگاری مادران رابطه مستقیم و غیرمستقیم وجود نداشت.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، حمایت اجتماعی ادراک شده، سازگاری روان شناختی، سرطان
  • عالیه افشارنیا، شهناز رستمی*، هوشنگ علیجانی رنانی علیجانی رنانی، محمدحسین حقیقی زاده، محمد ارشدی بستان آباد صفحات 31-38
    مقدمه

    نارس بودن نه تنها نوزاد را در معرض خطر عوارض نوزادی قرار می دهد بلکه زمینه را برای مشکلات دیگر در بزرگسالی فراهم می کند . والدین برای دستیابی به مهارت های مراقبت از کودک نیاز به آموزش مناسب و زمان کافی دارند تا اطلاعات را جذب کرده و یاد بگیرند. هدف این مطالعه نیمه تجربی تعیین تاثیر اجرای طرح ترخیص بر بستری مجدد نوزادان نارس بستری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی آبادان بود.

    روش

      56 نفر از مادران نوزادان نارس مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی آبادان انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی بلوکی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. پس از شرح حقوق نمونه ها و گرفتن رضایت نامه از ایشان، داده ها با استفاده از پرسشنامه های (مشخصات دموگرافیک مادر، و نوزاد) جمع اوری شد. طرح ترخیص برای مادران گروه آزمون (طی دوجلسه، در روز دوم پذیرش و روز ترخیص، به صورت انفرادی همراه با آموزش عملی و چهره به چهره و کتابچه)  اجرا شد. مادران گروه شاهد مراقبت معمول بخش را دریافت کردند. یک ماه پس از ترخیص وضعیت بستری مجدد نوزادان بوسیله تماس تلفنی با والدین پیگیری شد.

    یافته ها

    بین ویژگی های دموگرافیک مادران و نوزادان در دو گروه کنترل و مداخله بر اساس متغیرهای مورد نظر مطالعه تفاوت معناداری وجود ندارد (0/05 < p). اجرای طرح ترخیص باعث کاهش میزان بستری مجدد نوزادان نارس در گروه مداخله می شود (0/05 = p).

    نتیجه گیری

    اجرای طرح ترخیص می تواند با افزایش کیفیت مراقبت از نوزاد منجر به کاهش بستری مجدد نوزادان نارس شود. بنابراین توصیه می شود که در بخشهای نوزادان بویژه نوزادان نارس تحت مراقبت حاد و ویژه آموزشهای ترخیص برنامه ریزی شده از زمان پذیرش تا هنگام ترک بیمارستان و بعد از آن در منزل صورت پذیرد. همچنین بیمارستان ها، اجرای برنامه آموزشی طرح ترخیص را مورد توجه و عملیاتی سازی قرار دهند.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، طرح ترخیص، بستری مجدد
  • شیرزاد ضیائی، قمر کیانی*، مسعود اسدی صفحات 39-51
    مقدمه

    پژوهش ها به مشکلات شناختی از جمله ضعف حافظه فعال به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلات خواندن در کودکان نارساخوان اشاره دارند، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بسته خواندن یار بر حافظه فعال کودکان نارساخوان انجام شد.

    روش

    طرح پژوهش تک آزمودنی از نوع چند خط پایه ای با دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش کودکان پسر و دختر پایه سوم ابتدایی ارجاع داده شده به مرکز اختلالات یادگیری شهرستان سروآباد در سال 1399-1398 بودند. شش کودک (سه پسر و سه دختر) داوطب واجد شرایط، انتخاب و به صورت پلکانی وارد مطالعه شدند. جلسات درمانی برای هریک از آن ها به صورت انفرادی اجراء گردید. ابزارهای پژوهش، مقیاس هوشی وکسلر کودکان ویرایش چهارم (وکسلر 2003)، آزمون خواندن و نارساخوانی «نما» (کرمی نوری و مرادی 1384) و آزمون حافظه فعال «کرسی» با نرم افزار PEBL (کرسی 1972) بودند.

    یافته ها

    نتایج درصد بهبودی نمرات حافظه فعال در مرحله مداخله در پسران (42/40) و در دختران (50/31) و در مرحله پیگیری در پسران (74/05) و در دختران (74/05) نشان دهنده تاثیر مثبت مداخله بود. تحلیل های دیداری و نتایج تحلیل های درون موقعیتی و بین موقعیتی حاکی از تفاوت معنادار بین مرحله خط پایه و مداخله برای همه آزمودنی ها بود (100=PND). ماندگاری اثر آموزش بسته خواندن یار بر حافظه فعال آزمودنی ها در مرحله پیگیری تایید شد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش، آموزش بسته خواندن یار بر بهبود حافظه فعال کودکان نارساخوان موثر است، بنابراین بسته خواندن یار جهت درمان نارساخوان ها به عنوان ابزاری کمکی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بسته خواندن یار، حافظه فعال، کودکان نارساخوان
  • نفیسه حکمتی پور، غلامرضا محمودی*، عباس عبادی، ناصر بهنام پور صفحات 52-64
    مقدمه

    نوجوانی دوره ای از آگاهی و جستجو برای تقویت عقاید می باشد که از نظر رشد عقاید معنوی حساس ترین دوره زندگی می باشد. رفتارهای معنوی به عنوانی یکی از مولفه های مهم سلامت روان نقش مهمی در شکل گیری شخصیت و هویت آنها دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تجارب خودمراقبتی معنوی نوجوانان صورت گرفت.

    روش

    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی بر روی 14 نوجوان 20-14 سال شهر گرگان در سال 1396 با روش نمونه گیری مبتی برهدف انجام شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته از اسفند97 تا اردیبهشت 98 انجام شد. مصاحبه ها پس از ضبط، بلافاصله به شکل متن نوشته شدند. آنالیز داده ها هم زمان با جمع آوری آنها با استفاده از روش تحلیل محتوی هدایت شده صورت گرفت.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها تعداد 252 کد اولیه در زمینه تجارب معنوی نوجوانان استخراج گردید. این کدها پس از تحلیل در 5 طبقه اصلی (خودکنترلی، استمداد ازخدا، قرب الهی، انجام فرایض دینی و فعالیت های شخصی) و 16 زیرطبقه قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    تجارب خودمراقبتی معنوی یا همان اعمال خودمراقبتی معنوی که شامل طبقات فرعی فرایض دینی، فعالیت های شخصی، خودکنترلی، استمداد از خدا و قرب الهی بود  در نوجوانان موجب نزدیکی و انس با خدا و تحمل سختی ها و مشکلات و ارتقای سلامت روان می گردد. علاوه بر موارد فوق نوجوانان ذکر نمودند که انجام فعالیت های معنوی مانع سوگیری آنان به رفتارهای پرخطر می شود. لذا لازم است مسیولین و معلمان مدارس با درک نیازهای معنوی نوجوانان شرایط لازم را برای فعالیت های معنوی نوجوانان فراهم آورند

    کلیدواژگان: تجارب معنوی، نوجوانان، مطالعه کیفی
  • زهرا عطایی، نرگس صادقی*، مریم مقیمیان صفحات 65-73
    مقدمه

    والدین عامل تاثیرگذار بر کیفیت دریافت مراقبت و درمان کودک در بخشهای روانپزشکی هستند و تعارضات مادر- فرزند بر پیش‏آگهی درمان تاثیرات بسزایی دارد.

    روش

     در یک کارازمایی بالینی شاهد دار تصادفی 64  زوج مادر- فرزند مراجعه کننده به بخشهای روانپزشکی کودک بیمارستان نور اصفهان در سال 1399 مشارکت داشتند.  گروه مداخله در هشت جلسه 90 دقیقه‏ای بحث گروهی تعارضات والد- فرزند شرکت کردند؛ در گروه کنترل مداخله انجام نشد.  میزان تعارض والد- فرزند  قبل ویکماه بعد از مداخله با مقیاس استاندارد تعارض والد- فرزند اشتراوس اندازه گیری شد..

    یافته ها

    نمره تعارضات مادران قبل از آموزش در گروه مداخله 9/33±  39 و  در گروه کنترل 6/38±  38/15بود که تفاوت معناداری نداشت(0/05< p). یکماه بعد ، میانگین این نمرات  گروه مداخله 5/58 ±  31/09و گروه کنترل 6/46 ±  40/34بود که تفاوت معنادار داشت (0/001>p). نمره تعارضات فرزندان قبل از آموزش در گروه مداخله 8/59±46/15و در گروه کنترل 6/18±  46/60بود که تفاوت معناداری نداشت (0/05< p). یکماه بعد ، میانگین این نمرات گروه مداخله 8/79±  39/15و گروه کنترل 4/92±  45/34بود که تفاوت معنادار داشت (0/05>p).

    نتیجه گیری

    بحث گروهی بر تعارضات مادر-فرزند بستری در بخش‏های روانپزشکی کودک موثر بود. بنابراین این شیوه و محتوای آموزشها می‏تواند در کنترل تعارضات  موثر باشد و پیشنهاد میشود در برنامه آموزشی بیماران مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بحث گروهی، تعارض - مادر-فرزند
  • زهرا کرد، بهمن دشت بزرگی*، فروغ ریاحی، سید محمود لطیفی صفحات 74-83
    مقدمه

    اختلال کمبود توجه-بیش فعالی یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است. تاثیر اختلال کودکان بر روی سلامت روان خانواده ها کاملا بارز و مشخص است. هدف از این مطالعه، تعیین رابطه بین کارکرد خانواده و بار مراقبتی والدین دارای کودک مبتلا به بیش فعالی بوده است.

    روش

    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، جامعه پژوهش عبارت بود از خانواده های دارای فرزند مبتلا به اختلال بیش فعالی همراه با فرزند آنها که به درمانگاه تخصصی روانپزشکی کودک مراجعه می کردند. از میان آنها 30 خانواده بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد پژوهش قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه سنجش کارکرد خانواده) و پرسشنامه بار مراقبتی زریت [2] بود.

    یافته ها

    از میان کودکان مورد مطالعه، 21 نفر پسر (70 درصد) و 9 نفر دختر (30 درصد) بودند. 3/93 % درصد(28 کودک) اختلال بیش فعالی را در حد شدید تجربه می کردند. 80/1 درصد خانواده ها (24 خانواده) عملکرد ناسالم داشت و 47/2درصد (14 خانواده) بار مراقبتی شدیدی را تجربه می کردند. بین کارکرد کلی خانواده و میزان بار مراقبتی تجربه شده توسط آنها رابطه معنی دار مشاهده شد (0/0001 = P).

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود رابطه بین کارکرد خانواده و  بار مراقبتی  والدین کودک مبتلا به بیش فعالی، می بایستی با شناخت عوامل موثر بر کارکرد خانواده و کمک به عملکرد بهتر خانواده در کنترل اختلال بیش فعالی، هم به کاهش شدت نشانه های رفتاری و هم به کاهش بار مراقبتی تجربه شده توسط خانواده کمک کرد.

    کلیدواژگان: اختلال کمبود توجه- بیش فعالی، کارکرد خانواده، بار مراقبتی
  • مهدی رضایی نژاد، مهناز قلجه*، عالیه جلال الدینی، علی نویدیان صفحات 84-93
    مقدمه

    سندرم نفروتیک یک اختلال شایع در کودکان می باشد که با آسیب گلومرولی همراه است. کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک، بستری های مکرر را تجربه می کنند که این امر بر روی کیفیت زندگی بیمار و خانواده تاثیر گذار است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی مراقبت از خود بر کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک انجام گردید.

    روش

    این مطالعه ی نیمه تجربی  در بخش اطفال بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر زاهدان در سال 1397 انجام شد. 96 کودک مبتلا به سندرم نفروتیک به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی ساده و با قرعه کشی در دو گروه مداخله (48 نفر) و گروه کنترل(48 نفر) تقسیم شدند. در گروه مداخله طی 4 جلسه به مدت 45 تا 30 دقیقه در چهار روز آموزش مراقبت از خود داده شد. 8 هفته پس از آموزش، کیفیت زندگی بررسی شد. از پرسشنامه کیفیت زندگی کودک نسخه 4 (Peds QL 0.4) استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تی و SPSS v.21  استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نمره کیفیت زندگی در گروه مداخله، پس از مداخله (192/28±56/02) نسبت به قبل از مداخله  (164/7± 51/73) افزایش آماری معنی داری داشت (0/05<P).  میانگین تغییرات نمره کیفیت زندگی بعد ازمداخله آموزشی در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی دار داشت (0/05<p).

    نتیجه گیری

      نتایج مطالعه نشان داد آموزش مراقبت از خود روی کیفیت زندگی تاثیر داشت. لذا به پرستاران توصیه می شود که از آموزش مراقبت از خود به عنوان یک روش کم هزینه و قابل پذیرش برای کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک استفاده کنند.

    کلیدواژگان: سندرم نفروتیک، بستری مجدد بیمار، کیفیت زندگی، خانواده، آموزش
|
  • Mohammad Azizi*, Rastegar Hoseini, Nader Hoseini Pages 1-8
    Introduction

    The increasing prevalence of overweight and obesity has become a major public health problem in both developed and developing countries among children and adolescents and health and psychological consequences can be extended. Thus, the aim of the present study was to assess the prevalence of obesity and its relationship with physical activity levels in boychr('39')s children 13-15 years old.

    Methods

    In this descriptive correlational study, 439 boys among 2122 students were randomly selected. Height, weight, age, triceps, and calf skinfold thickness were measured in students. To determine the level of physical activity, (IPAQ = International Physical Activity Questionnaire) was used.

    Results

    Our findings showed that the prevalence of overweight and obesity were 10.8% and 15.8% respectively. The negative significant correlations between weight categories (thin, normal, overweight, and obese) and physical activity levels, (r=-0.289 or p=0.001), between BMI and physical activity levels (r=-0.367; P=0.001), and between body fat and physical activity levels (r=-0.349; P=0.002) were observed.

    Conclusions

    According to these findings, the prevalence of overweight and obesity in Sahneh city students is a concerning matter.

    Keywords: Obesity, Overweight, Physical Activity, Children
  • Zahra Ahmadi, Zahra Litkouhi*, Naeimeh Seyyed Fatemi, Hamid Haqani Pages 9-17
    Introduction

    Hospitalization of the infant in the intensive care unit and the early separation of the baby from the mother cause critical conditions for the babychr('39')s mother. The continued presence of mothers on the bed of these babies has disturbed mothers to meet their basic physical and health needs. Since health-promoting lifestyle education is essential for maternal health, this study aimed to "investigate the effect of education on the health-promoting lifestyle of mothers in preterm infants admitted to the neonatal intensive care unit".

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study with sampling available in two groups of tests (39 people) and control (39 people) in 1997. The research community included mothers with premature infants admitted to the neonatal intensive care unit at Imam Ali (AS) Amol Educational Center of Mazandaran University of Medical Sciences. Data collection tools included a demographic information form and a Walker Health Promotion Lifestyle Questionnaire (1995). After obtaining informed consent, the demographic information form and health promotion lifestyle questionnaire were completed by the mothers. The Health Promoting Lifestyle training program was implemented in 6 sessions for the test group. Data were collected in two stages before intervention and 3 months after intervention in two groups of test and control.

    Results

    The findings showed that the lifestyle that enhanced maternal health and its dimensions increased significantly in the experimental group 3 months after the intervention (p <0/001). There was no significant difference between lifestyle scores and all dimensions between the two groups before the intervention. Three months after the intervention, the lifestyle scores that improved maternal health and its dimensions in the experimental group were significantly higher than the control group (p <0/05).

    Conclusions

    The mean score of Health Promotion Lifestyle in the intervention group has increased compared to the control group, Therefore, it is suggested that the educational program for health promotion be used as an effective way to improve the lifestyle of the mothers of premature infants.

    Keywords: Motherوs Premature Infants, Education, Health Promotion Lifestyle
  • Soheila Soltani Asl Heris, Hamid Poursharifi*, Jalil Babapour Kheiraldinn, Abbas Bakhshipour Roodsari, Ali Ghasemi Pages 19-30
    Introduction

    Childrenchr('39')s cancer is a special bio-psychological status that challenges the percieved social support and coping strategies of mothers with different demographic characteristics and affects their psychological adaptation. Therefore, the aim of this study was to investigate the direct and indirect role of demographic characteristics (age and education level), with the mediating role of perceived social support and coping strategies, on adaptation.

    Methods

    This is a descriptive correlational study. The statistical population consisted of all mothers of children with cancer who referred to the clinics of pediatric specialists in Mashhad. The sample size was 220 people who were selected by the targeted sampling method. Data were gathered using a psychosocial adaptation questionnaire, Lazarus and Folkman coping, multi-dimensional perceived social support, and demographic characteristics.

    Results

    According to the results of this study, the increase in education directly reduced the maladaptation (P <0.01) and indirectly through increased perceived social support, increased problem-solving strategies, and decreased emotional strategy reduced maladaptation. Increasing age directly reduced emotional strategies, but had no effect on problem-oriented strategies. Also, increasing age did not have direct and indirect effects through coping strategies on maternal adaptation.

    Conclusions

    According to the findings, it can be said that increasing education, both directly and indirectly, through the mediation of perceived social support and coping strategies, increases adaptation. In addition, this increase in age decreased emotional strategies, but there was no direct and indirect relationship between age and maternal adaptation.

    Keywords: Coping strategies, perceived social support, Psychological adaptation, Cancer
  • Alieh Afshar Nia, Shahnaz Rostami Rostami*, Hushang Alijani Renani, MuhammadHosein Haghighi Zadeh, Muhammad Arshadi Bostan Abad Pages 31-38
    Introduction

    Being premature puts the infant at risk for neonatal complications and also provides the basis for other problems in adulthood. Parents need adequate training and time to acquire and learn information to acquire childcare skills. The purpose of this quasi-experimental study was to determine the effect of discharge planning on the readmission of premature infants hospitalized in Abadan University of Medical Sciences hospitals.

    Methods

    56 mothers of preterm infants referred to the hospitals of Abadan University of Medical Sciences were divided into two groups of intervention and control using random sampling. After describing the sample rights and obtaining their consent, the data were collected using questionnaires (demographic characteristics of mother and infant). The discharge plan was administered to the mothers of the experimental group (during two sessions, on the second day of admission and on the day of discharge, individually with practical training and face-to-face and booklet). Mothers in the control group received routine care in the ward. One month after discharge, neonatal readmission was followed up by telephone contact with parents.

    Results

    There was no significant difference between demographic characteristics of mothers and neonates in the control and intervention groups based on the studied variables (p <0.05). The discharge plan reduced the readmission rate of premature infants in the intervention group (p = 0.05).

    Conclusion

    Implementation of a discharge plan can reduce the readmission rate of premature infants by increasing the quality of neonatal care. Therefore, it is recommended that neonatal units, especially premature neonates with acute care and planned discharge training, be admitted from admission to hospital leave and afterward at home. Hospitals should also consider implementing and implementing a discharge plan training program.

    Keywords: Premature Infants, Discharge Plannings, Re-Hospitalization
  • Shirzad Ziaei, Qamar Kiani*, Masoud Asadi Pages 39-51
    Introduction

    ln literature review, cognitive problems such as poor working memory is considered as one of the main reading problems among dyslexic children. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of Reading Assistant Package training on the working memory of dyslexic children.

    Methods

    The present study was a single-subject research design of multiple baseline types with a follow-up period. The statistical population included all male and female children of the third grade of elementary school who were referred to Sarvabad Learning Disorders Center due to the reading problems in the academic year of 2019-2020. Six qualified children (three boys and three girls) were selected volunteerily and entered the study gradually in fixed intervals. The therapeutic sessions were performed individually for all subjects. Research tools included Wechsler Intelligence Scale for Children, fourth edition, (Wechsler 2003), the reading and dyslexia test (NEMA) (Kormi-Nouri and Moradi 2005), and "Corsi" working memory test with PEBL software (Corsi 1972).

    Results

    The results of the improvement percentage of working memory scores in the intervention stage in boys (42.40) and girls (50.31) and in the follow-up stage in boys (74.05) and girls (74.05) showed a positive effect of the intervention. Visual analyses and the results of the inter-positional and intra-positional analysis showed a significant difference between baseline and intervention stage for all subjects (PND = 100). The persistence of the effect of the Reading Assistant Package on the working memory of the subjects in the follow-up stage was confirmed.

    Conclusions

    According to the findings of this study, the Reading Assistant Package training affects the improvement of the dyslexic childrens’ working memory. Therefore, the reading assistant package is recommended as a complementary tool for dyslexia treatment.

    Keywords: Reading Assistant Package, Working Memory, Dyslexic Children
  • Nafise Hekmatipour, Golamreza Mahmoodi*, ABASS EBADI, NASER BENAMPOUR Pages 52-64
    Introduction

    Adolescence is a period of awareness and searches for reinforcement of beliefs, which is the most sensitive period in the development of spiritual beliefs. Spiritual behaviors as an important component of mental health play an important role in shaping their personality and identity. The purpose of this study was to investigate the spiritual experiences of adolescents.

    Methods

    This qualitative study was carried out a content analysis approach on 14 adolescents aged 14-20  Gorgan city in 2019 using the purposive sampling method. Data was collected through semi-structured interviews from March 2019 to May 2019. The interviews were transcribed immediately after the recording. Data were analyzed simultaneously with qualitative guided content analysis.

    Results

    From the data analysis, 252 initial codes were extracted in the context of adolescent spiritual experiences. These codes are then analyzed in the following categories (self Control, Appeal from God, Proximity to God, performing religious practice, and personal activities) were used.

    Conclusion

    Self- Spiritual experiences or Spiritual self-care practices included subclasses of doing religious beliefs, personal activities, self-control, God-given help, and divine closeness in adolescents cause closeness and Intimacy with God, enduring hardships, difficulties, and promoting mental health. In addition to the above, adolescents mentioned that doing spiritual activities hinders their bias toward high-risk behaviors. Therefore, it is necessary for school authorities and teachers to understand the spiritual needs of adolescents and to provide the necessary conditions for adolescent spiritual activities.

    Keywords: Spiritual Experiences, Adolescents, Qualitative Study, Content Analysis
  • Zahra Ataei, Narges Sadeghi*, Maryam Moghimian Pages 65-73
    Introduction

    Parents are a factor in the quality of child care and treatment in psychiatric wards, and mother-child conflicts have a significant impact on the prognosis of treatment.

    Method

    In a randomized controlled clinical trial, 64 mother-child couples referred to the child psychiatric wards of Noor Hospital in Isfahan in 2020 participated. The intervention group participated in eight 90-minute sessions of group discussion of parent-child conflicts; No intervention was performed in the control group. The parent-child conflict was measured before and one month after the intervention with the standard parent-child conflict scale of Strauss.

    Results

    The score of motherschr('39') conflicts before training was 39.00 ± 9.33 in the intervention group and 38.15 ± 6.38 in the control group, which was not significantly different (p <0.05). One month later, the mean scores of the intervention group were 31.09 ± 5.58 and the control group was 40.34 ±6.46 which had a significant difference (p <0.001). The score of childrenchr('39')s conflicts before training was 46.15 ± 8.59 in the intervention group and 46.60± 6.18 in the control group, which was not significantly different (p <0.05). One month later, the mean scores of the intervention group were 39.15. 8.79 and the control group was 45.34 ±4.92, which was significantly different (p <0.05).

    Conclusion

    Group discussion was effective on mother-child conflicts admitted to child psychiatric wards. Therefore, this method and content of the training can be effective in controlling conflicts and it is recommended to be considered in the patient education program.

    Keywords: Group discussion, Mother-child conflicts
  • Zahra Kurd, Bahman Dashtbozorgi*, Forugh Riahi, Seyed Mahmoud Latifi Pages 74-83
    Introduction

    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is one of the most common psychiatric disorders. Children with this disorder put a lot of stress on their parents. The aim of this study was to determine the relationship between family function and the care burden of parents of children with ADHD.

    Method

    In this cross-sectional study, the population included Families with a child with ADHD who referred to a specialized child psychiatric clinic. 30 families were selected by the available sampling method and were researched. Data collection tools included Family Function Assessment (FAD) and Zarit care burden Questionnaires.

    Results

    Among the children studied, 21 were boys (70%) and 9 were girls (30%). 93.3% (28 children) experienced severe ADHD. 80.1% of families (24 families) had an unhealthy function. Also, 47.2% (14 families) experienced severe care burdens. There was a significant relationship between overall family function and the amount of care burden (P = 0.0001).

    Conclusion

    Due to the relationship between family function and care burden, factors affecting family function should be identified. Better family function in controlling ADHD, will reduce the severity of behavioral symptoms and reduce the care burden of the family.

    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Family Function, Care Burden
  • Mahnaz Ghaljeh*, Ali Navidian Pages 84-93
    Introduction

    Nephrotic syndrome is a common disorder in pediatrics that is associated with glomerular disorders. Children with nephrotic syndrome experience frequent hospitalizations which affects the quality of life of the patient and family. This study conducted to investigate the effectiveness of self-care education on the quality of life in children with nephrotic syndrome.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed in the pediatric ward of Ali Ebn Abitalib Hospital in Zahedan in 2018. 96 school-age children with Nephrotic Syndrome were selected by convenience sampling and as simply random with lottery method divided into two groups:  intervention (n = 48), and control (n = 48) groups. In the intervention group, self-care education was held for 4 sessions (30-45 min) for 4 days. Eight weeks after training, quality of life assessed. The Pediatric Quality of Life Inventory (Peds QL 4.0) used. T-test and SPSS v.21 were used for data analysis.

    Results

    The mean of quality of life in the intervention group after the intervention (56.02±192.28) was higher than before the intervention (51.73±164.70) (P <0.05).  The mean of quality of life after the intervention was significantly different between the two groups intervention and control groups (P <0.05).

    Conclusion

    The results suggest that self-care education effected on quality of life, therefore we propose that nurses can use self- care education as a cost-effective and acceptable method for children with nephrotic syndrome.

    Keywords: Education, Self- care, Quality of life, Children, Nephrotic Syndrome