فهرست مطالب

Issues in Language Teaching Journal - Volume:10 Issue: 1, Winter and Spring 2021

Issues in Language Teaching Journal
Volume:10 Issue: 1, Winter and Spring 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی محمدی درآباد، غلامرضا عباسیان*، بهرام مولایی، علی اصغر رستمی ابوسعیدی صفحات 1-36
    به موازات تعدد اهداف پیش روی از ارزیابی ، ارزیابی عملکرد کلاس درس اهمیت پیدا کرده است. از نظر بسیاری ، بحث اصلی که انگیزه این مطالعه بود ، در نظر گرفتن استخراج مبتنی بر زبان اول به عنوان معیار معتبر ارزیابی عملکرد زبان دوم است. به منظور روشن ساختن این موضوع از طریق آزمون تجربی، این تحقیق آمیخته توصیفی متوالی ، 87 زبان آموز ایرانی که انگلیسی را در سطح متوسطه بعنوان زبان خارجی آموزش می بینند را به کار گرفته است که عملکرد کلاسی زبان دوم آنها با استفاده از تکنیک های استخراج مبتنی بر زبان اول ارزیابی شده است. به منظور اعتبارسنجی این سازوکار ، از مدل تک-مشخصه چند روشه (یعنی همبستگی پیرسون ، معادلات ساختاری ، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی ، پایایی مرکب و روایی همگرا) ارایه شده توسط هنینگ و مفهوم واحد روایی مزیک استفاده شده است. نتایج حاصل از این منابع متعدد شواهد از اجماع مشترکشان پشتیبانی می کند که تکنیک های استخراج مبتنی بر زبان اول مقیاس معتبری از ارزیابی عملکرد زبان دوم است. این یافته ها همچنین اهمیت های آموزشی مکانیسم های مبتنی بر زبان اول هم در آموزش زبان دوم و هم در ارزیابی آن ارایه می دهند.
    کلیدواژگان: استخراج مبتنی بر زبان اول، ارزیابی عملکرد، توانایی گفتگو، مفهوم واحد روایی
  • علی درخشان*، زهره اسلامی، ندا قندهاری صفحات 37-66
    مطالعه حاضر سه هدف را دنبال می کند. اولا، این مطالعه برآن است تا به بررسی معذرت خواهی و درخواست به عنوان دو کنش مخاطره آمیز، که نشانگر توانش کاربردشناسی زبان بینابین هستند، و رابطه آن ها با هوش عاطفی زبان آموزان بپردازد. ثانیا، این پژوهش به بررسی اینکه آیا جنسیت به عنوان یک متغیر مداخله کننده می تواند رابطه معناداری با کاربردشناسی زبان بینابین و هوش عاطفی داشته باشد و در نهایت، به اینکه آیا هوش عاطفی می تواند توانش کاربردشناسی زبان بینابین را پیش بینی کند می پردازد. در این راستا، 72 (50 زن و 22 مرد) زبان آموز ایرانی مرحله اولیه سطح متوسطه زبان انگلیسی که رده سنی آن ها بین 17 تا 25 سال بود و از دو دانشگاه انتخاب شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. یک پرسشنامه ی تکمیل گفتمان (لیو، 2014) و مقیاس هوش عاطفی (بار آن، 1997) استفاده شد و تحلیل همبستگی به منظوربررسی رابطه میان کاربردشناسی زبان بینابین و هوش عاطفی استفاده شد. نتایج همبستگی پیرسون هیچ رابطه معناداری میان هوش عاطفی و کاربردشناسی زبان بینابین نشان نداد. با این حال، رابطه معناداری میان استقلال، به عنوان مولفه ای در هوش عاطفی، و توانش کاربردشناسی زبان بینابین زبان آموزان پیدا شد. نتایج آزمون تی نمونه های مستقل نشان داد که شرکت کنندگان زن سطح توانش کاربردشناسی زبان بینابین بالاتری نسبت به شرکت کنندگان مرد داشتند. اما، شرکت کنندگان مرد و زن از نظر سطح هوش عاطفی با هم تفاوت معناداری نداشتند. نتایج نشان داد که هوش عاطفی به طور کل نقش موثری در توانش کاربردشناسی زبان بینابین زبان آموزان ندارد. در نهایت، این مطالعه به بیان پیامدهایی برای زبان آموزان و معلمین می پردازد.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، توانش کاربردشناسی زبان بینابین، معذرت خواهی، درخواست
  • فائزه سلیمانی فرد، بیوک بهنام*، سعیده آهنگری صفحات 67-103
    آموزش و یادگیری زبان از طریق اینترنت به طور فزاینده ای در سرتاسر جهان در حال رشد است، بنابراین کارشناسان بسیاری به بحث در مورد تاثیرات مثبت و منفی آموزش آنلاین در این رشته می پردازند. پژوهش حاضر به بررسی انتقادی دروس خبری علم و فناوری وب سایت یادگیری انگلیسی VOA در بازه زمانی دو سال پرداخته که مدعیست کلمات، عبارات و جملات جدید را از طریق اخبار معتبر جهانی VOA آموزش می دهد. پژوهشگران با استفاده از مدل تحلیل گفتمان انتقادی چهاروجهی ایدیولوژیک ون دایک (2004) برآن بوده اند تا بازنمایی کلید واژه ایالات متحده را در دروس خبری علم و فناوری VOA در جهت پاسخگویی به این سوال که آیا این وب سایت می کوشد تا ذهن دانش آموزان را از طریق برجسته نمایی خوبی خودی ها و تاکید بر بدی غیرخودی ها دستکاری کند به تحلیل نمایند. یافته ها حاکی از آن بود که دروس آنلاین VOA به ترویج ارزش های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ایدیولوژیکی آمریکا از طریق ساختارهای زبانی خاص که تمایل به توصیف مثبت یا حداقل خنثی اعضای درون گروه دارند می پردازد. بنابراین ، برطبق نظریه استعمار الکترونیکی مک فیل (2006)، ارایه چنین دروس آنلاین رایگانی در وب سایت VOA، که یک غول چندرسانه ای متعلق به یک کشور هسته می باشد در راستای هدف تبدیل و تسخیر نگرش ها، خواسته ها، باورها، دین ها، سبک های زندگی و رفتار مصرف کنندگان سایر کشورها می باشد. . بنابراین توصیه می شود که معلمان و زبان آموزان انگلیسی سعی کنند قبل یا درحین بهره-جستن از آموزش های آنلاین مشابه، به بررسی محتوای درسی، تفکر در مورد اهداف مولفین و ارزیابی میزان سودمندی چنین مطالب به اصطلاح معتبر بپردازند.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، نظریه استعمار الکترونیکی، مدل چهاروجهی ایدئولوژیک، آموزش آنلاین
  • امیر زندمقدم*، مرتضی طاهری، مریم بلوری صفحات 105-146
    بین المللی سازی در دهه های اخیر آموزش عالی را تغییر داده است. با توجه به نقش مهم مدرسان در فرآیند بین المللی سازی آموزش عالی (IHE) و ارتباط نزدیک بین شایستگی های آنها و میزان بین المللی سازی در دانشگاه و از آنجا که مطالعات کمی در مورد رشد حرفه ای مدرسان زبان انگلیسی برای اهداف دانشگاهی (EAP)و شایستگی هایشان انجام شده است، هدف از این مطالعه ایجاد یک مدل شایستگی برای پاسخگویی به نیازهای این مدرسان ایران به منظور مشارکت موثر در آموزش، متناسب با اهداف و سیاست های بین المللی سازی بود. برای نیل به این هدف، پرسشنامه ای جهت سنجش شایستگی های معلمان EAP طراحی و به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. در مرحله راستی آزمایی، این پرسشنامه به 74 معلم EAP از هر دو گروه (مدرس زبان و مدرس درس تخصصی و محتوا) ارایه شد. داده های به دست آمده، ساختار روان سنجی مناسب پرسشنامه 23 آیتمی را برای سنجش شایستگی معلمان EAP (EAP TCQ) که از شش مولفه توانش دانش تخصصی، سواد آکادمیک، انگلیسی انتقادی برای اهداف دانشگاهی (CEAP)، مهارت های آموزشی، هویت رشته ای و فناوری تشکیل شده بود، تایید کرد. ضمنا، نتایج تجزیه و تحلیل عاملی تاییدی برای مولفه های سواد دانشگاهی به عنوان یک سازه کاوش نشده و شایستگی های هویت و فناوری به عنوان سازه های جدید در آموزش EAP نشان داد که این پرسشنامه به اندازه کافی معتبر و قابل اعتماد است که بتواند برای ارزیابی شایستگی معلمان EAP مورد استفاده قرار گیرد. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که استفاده از EAP TCQ برای معلمان EAP و مربیان معلمان EAP به منظور تامل، کاوش و رشد توانش های یادشده بسیار مفید می باشد.
    کلیدواژگان: شایستگی، انگلیسی برای اهداف دانشگاهی (EAP)، مدرسان، معلمان EAP، بین المللی سازی آموزش عالی (IHE)
  • سید محمد علوی، حسین کرمی، محمد حسین کوهپایی نژاد* صفحات 147-170
    سنجش برای حداقل یک قرن در تمام ابعاد آمورش وجود داشته است. روش های متعددی برای بررسی عدالت آزمون آموزشی مخصوصا در آزمون های سرنوشت ساز پیشنهاد شده است. مطالعه حاضر با استفاده از رویکری بوم شناختی به بررسی عدالت آزمون ورودی دانشگاه ها می پردازد. به این منظور، داده های به دست آمده از اجرای واقعی آزمون با روش های رگرسیون لجستیک و تحلیل طبقه پنهان مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل کنش افتراقی سوال از طریق رگرسیون لجستیک نشان داد که از بین 70 سوال موجود 19 سوال کنش افتراقی داشتند. بررسی آزمودنی ها با تحلیل طبقه پنهان نشان داد که نمونه موجود همگن نمی باشد. این تحلیل نشان داد که سه طبقه ازآزمودنی ها را می توان استخراج کرد. بررسی کنش افتراقی سوال برای طبقات مختلف نشان داد که تفاوت چشمگیری بین این طبقات در تعداد سوال های با کنش افتراقی وجود دارد. در حالی که هیچ سوالی با کنش افتراقی در طبقه سوم وجود نداشت 43 سوال در طبقه دوم با کنش افتراقی شناسایی شدند. با وارد کردن متغیرهای همپراش در تحلیل که عضویت در طبقه های پنهان از روی معدل دوره ی دبیرستان، رشته تحصیلی و سهمیه قبولی قابل پیش بینی است. بر اساس یافته های پژوهش، ادعا می شود که عدالت آزمون می تواند زیر سوال برود. دلالت های این یافته ها برای روایی کلی آزمون مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: عدالت، کنش افتراقی سوال، سو گیری
  • کیمیا سلطانی*، داود کوهی، نسرین حدیدی صفحات 171-200
    اگرچه تلاشهای تحقیقاتی بسیاری برای بررسی ساختار بلاغی مقالات پژوهشی از طریق تحلیل حرکتی صورت گرفته است، اما تکرارپذیری این حرکتها در بین بخشهای مقالات مورد توجه قرار نگرفته است. هدف تحقیق حاضر برطرف کردن این شکاف از طریق بررسی تفاوتهای میان رشته ای در تکرارپذیری حرکت هدف (سوالات، فرضیه ها، اهداف تحقیق) در چهار بخش متداول (مقدمه ، روش ، نتیجه ، بحث) است. بدین منظور ، 600 مقاله انگلیسی از چهار مجله معتبر در شش رشته علوم نرم، در محدوده زمانی 2006 و 2018 ، انتخاب شد. نتایج تحلیل کمی نشان داد که تکرارحرکت هدف به تغییر دررشته و بخش مقاله حساس است. بدین معنی که رشته اقتصاد ، بستر اصلی برای تکرار حرکت هدف و روانشناسی شاهد کمترین میزان تکرار آن بود. بعلاوه، حداکثرمیزان تکرار حرکت هدف در بخش بحث و حداقل آن در بخش روش مقالات مشاهده شد. در مرحله کیفی تحقیق، دلایل نویسندگان مقالات برای استفاده از حرکت تکراری که از طریق ایمیل دریافت شده بود مورد تحلیل محتوایی قرار گرفت. بر اساس مضامین مشترک در پاسخ نویسندگان، چهار دلیل اصلی برای استفاده از حرکت تکراری، شامل سیاستهای مجله، راهنمایی خوانندگان، قوانین مختص هررشته و طول مقاله مشخص شد. یافته های این مطالعه ممکن است دید دقیقی از تکرارحرکتی برای محققان ، معلمان و دانشجویان در رشته های مختلف ارایه دهد. مدرسان انگلیسی با اهداف دانشگاهی می توانند آگاهی دانش آموزان را از حرکت تکراری افزایش دهند و آنها را تشویق کنند تا از آن درمقالات خود به عنوان تسهیل کننده درک مطلب استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تفاوت رشته ای، تکرارحرکتی، حرکت هدف، مقاله پژوهشی، علوم نرم
  • مهسا محمودعربی، پرویز مفتون*، مسعود سیری صفحات 201-237

    ایده هویت حرفه ای معلم به یک مفهوم اساسی در بسیاری از مطالعات نظری و تجربی در آموزش معلمان بطور کلی و همجنین در آموزش معلمان زبان انگلیسی تبدیل شده است. در نتیجه ، تعدادی ابزار سنجش برای تعیین کمیت این سازه طراحی شده اند. به طور حتم ، ابزارهای موجود هم از نظر محیط کاربرد و هم از نظر موضوعی کلی هستند و در حوزه آموزش زبان انگلیسی تحقیق کمی سازی مفهوم مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین ، مطالعه حاضر تلاشی برای ارایه (باز) مفهوم سازی از هویت حرفه ای معلمان از طریق بررسی مولفه های اساسی آن بود. به همین منظور ، یک پرسشنامه 61 سوالی اولیه ، با استفاده از بررسی جامع ادبیات مرتبط و نظر کارشناسان تهیه شد. سپس مقیاس آزمایشی برای نمونه ای از 676 معلم اجرا شد. نتایج تجزیه و تحلیل عامل اکتشافی ابزار را به 42 مورد کاهش داد ، و منجر به یک مدل شش عاملی شد که نشان می داد هویت معلم شامل: تحقیق و پیشرفت با مشارکت خود معلم؛ آگاهی از زبان؛ تمرین سازمانی و جمعی؛ درگیر کردن فراگیران در یادگیری با در نظر گرفتن کل ابعاد انسانی؛ ارزیابی خود معلم ؛ و عملکرد فرهنگی اجتماعی و انتقادی. تحلیل عاملی تاییدی مدل شش عاملی حاصل را به عنوان ابزاری قوی و معتبر برای سنجش هویت حرفه ای معلمان اثبات کرد.

    کلیدواژگان: هویت معلم، هویت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی، ابزار سنجش هویت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی، مدل هویت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی
  • رجب اسفندیاری*، هاجر جعفری صفحات 237-267
    پیچیدگی قواعد حوزه صرف، یکی از بخش های پیچیدگی زبانی می باشد، که در سال های اخیر به طور گسترده ای مورد توجه محققان قرار گرفته است. مطالعات انجام شده در این حوزه بر یک سبک نگارشی تمرکز داشته اند، بنابراین نتایج انها جامع نمی باشد. این پژوهش به بررسی تاثیر سبک های نگارشی (توصیفی، روایتی و توضیحی) بر پیچیدگی صرفی نوشتار زبان اموزان ایرانی پرداخته است. برای انجام این تحقیق 87 نفر زبان اموز خانم و اقا با سطح زبانی مبتدی متوسط از چندین اموزشگاه زبان در شهر قزوین شرکت کرده اند. این زبان اموزان پس از گذراندن ازمون تعیین سطح اکسفورد از میان 127 نفر انتخاب شدند. زبان اموزان در طی سه هفته متوالی، هر هفته به عنوان بخشی از فعالیت کلاسی شان انشایی در یکی ازسه سبک نگارشی ذکر شده نوشتند. پیچیدگی قواعد صرف فعلی و اسمی نوشته های جمع اوری شده با استفاده از شاخص پیچیدگی صرفی محاسبه شد. نتایج به دست امده با استفاده از ازمون های فریدمن و ویلکاکسون مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب مشخص شد که میزان پیچیدگی صرفی مربوط به اسم در سه سبک نگارشی توصیفی، توضیحی و روایتی تفاوت معناداری ندارد. در حالی که درمیزان پیچیدگی صرفی مربوط به فعل در سه سبک ذکر شده تفاوت معناداری مشاهده شد. به گونه ای که در سبک نگارشی روایتی میزان بیشتری از پیچیدگی صرف فعلی به کار گرفته شده است. یافته های این تحقیق می تواند کاربرد های نظری و اموزشی برای محققان و معلمان زبان انگلیسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تنوع اشتقاقی، پیچیدگی واژگانی، انواع متن
  • سیده فهیمه پارسائیان*، کژال گرشاسبی صفحات 269-300
    هر چند پژوهش های بی شماری در زمینه نقد و تحلیل کتب درسی انگلیسی صورت گرفته است، تغییراتی که در محتوای کتب در طول زمان رخ داده است کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور بررسی تغییرات کتاب های جهانی در طول عمر آنها و دیدگاه معلمین درباره این کتاب ها و تغییراتشان از لحاظ محتوا انجام شده است. در این راستا، ویرایش اول، سوم، و پنجم سطح متوسط کتاب اینترچینج به وسیله تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفت، همچنین مصاحبه هایی با دوازده معلم زبان زن و مرد که تجربه حداقل ده سال کار در موسسات آموزش زبان انگلیسی در تهران داشته و کتابهای جهانی مختلف و ویرایش مختلف آنها را تدریس کرده بودند، انجام شد و بر اساس تحلیل موضوعی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل کتب با لحاظ عناوین و موضوعات، اشخاص و مکان های گنجانده شده و نیز مصاحبه با معلمان حاکی از آن بود که تغییرات محتوا کتاب ها با ادعای ناشران و تحقیقات انجام شده همراستا نیست و ویرایش های جدید این کتاب تفاوت چندانی با قبل ندارند و مغالطه های همچون همگام بودن با زندگی واقعی، نمایش حداکثری و جهانی بودن همچنان به چشم میخورد.
    کلیدواژگان: کتب آموزش زبان انگلیسی، اینترچنج، تحلیل محتوا، تغییرات، مغالطه ها
  • لیلا قاسمی، احسان رضوانی، احسان نمازیان دوست* صفحات 301-334
    چکیدهعلی رغم افزایش آگاهی و فهم از پیشرفت زبان آموزان در تدریس تکلیف محور یا کار محور، توجه چندانی در ارتباط با درک/دریافت زبان آموزان و پاسخ/برخورد آنها به عناصر گوناگون نشده است. این تحقیق تلاشی بود تا در ابتدا تاثیر پیچیدگی و نوع تکلیف روی درک زبان آموزان ایرانی از سختی تکلیف، مهارت زبان آموزان، و بالانس بین سختی تکلیف مهارت را بررسی کند، و سپس تاثیر پیچیدگی و نوع تکلیف روی تجربه ی تکلیف زبان آموزان را بررسی کند. با استفاده از ویژگیهای دیدگاه جریان، اینکه چگونه بالانس بین سختی تکلیف-مهارت تجربه فلو را پیش بینی میکند هم مورد بررسی قرار گرفت. بوسیله یک تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، و با در نظر گرفتن دشواری تکلیف (عناصر مثبت و منفی(و نوع تکلیف) اسپیکینگ در مقابل رایتینگ(، چهل و نه زبان آموز ایرانی چهار تکلیف استدلالی را انجام دادند؛ همچنین آنها یک پرسشنامه ی فلو (جریان) را به منظور سنجش درک شان از سختی تکلیف، از مهارت، و از بالانس بین این دو علامت/تیک زدند. تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد اگرچه پیچیدگی تکلیف تاثیر قابل توجهی روی سختی تکلیف و بالانس بین سختی تکلیف و مهارت داشت، اما مهارت زبان آموزان تاثیر معنا داری دریافت نکرد. از طرف دیگر، سختی تکلیف و مهارت بطور قابل توجهی تحت تاثیر نوع تکلیف واقع شدند ولی بالانس بین سختی تکلیف و مهارت تاثیر قابل توجهی نداشت. آزمون تعقیبی)پس آزمون(نشان داد که هم پیچیدگی تکلیف و هم نوع تکلیف بطور قابل توجهی متغیر فلو)بعنوان یک متغیر مرکب(و متغیرهای توجه و کنترل را تحت تاثیر قرار دادند، ولی متغیر علاقه چندان تحت تاثیر قرار نگرفت. رگرسیون خطی ساده نشان داد که بالانس بین سختی تکلیف و مهارت نتوانست بطور قابل توجهی تجربه ی فلو را برای زبان آموزان انگلیسی ایرانی برای تکالیف اسپیکینگ سخت پیش بینی کند، در حالیکه بالانس بین سختی تکلیف و مهارت بعنوان یک پیش بینی کننده ی مهم در تجربه ی فلو برای تکالیف اسپیکینگ آسان، رایتینگ سخت، و رایتینگ آسان قلمداد شد. از نقطه نظر آموزشی، نتایج این تحقیق پیامدهایی برای معلمان و زبان آموزان انگلیسی و طراحان مواد تدریسی دارد.کلمات کلیدی: پیچیدگی تکلیف؛ نوع تکلیف؛ دشواری تکلیف؛ دیدگاه جریان؛ تجربه ی تکلیف
    کلیدواژگان: پیچیدگی تکلیف، نوع تکلیف، دشواری تکلیف، دیدگاه جریان، تجربه ی تکلیف
  • علیرضا امیدبخش* صفحات 335-354
    گفته شده است که استفاده از داستان در کلاس زبان انگلیسی می تواند بر یادگیری زبان تاثیر بگذارد. علی رغم وجود پژوهشهای متعدد در مورد تاثیر داستان ها بر مهارت های زبان انگلیسی، به نظر می رسد میزان پژوهش ها در مورد تاثیر داستان سرایی و رویکردهای داستان خوانی بر درک و بیان شفاهی زبان آموزان EFL قبل از دوره متوسط ناچیز است. نود زبان آموز ایرانی از 6 کلاس از قبل مشخص شده (هر کلاس شامل 15 نفر) به سه زیر گروه تقسیم شدند: داستان سرایی، داستان خوانی و گروه های معمولی. برای یک گروه، داستان خوانده می شد، یک گروه فقط داستان ها را روخوانی می کردند و گروه سوم هیچ داستانی دربرنامه نداشتند. داده ها از طریق آزمون های تولید و درک مطلب شفاهی زبان جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و تشخیص تفاوت ها، از آزمون ANOVA یک طرفه و سه آزمون آزمایشی مستقل مبتنی بر آزمون بونفرونی استفاده شد. یافته ها نشان داد که داستان سرایی در هر دو تست تولید و درک مطلب زبان از گروه هایی که داستان را روخوانی می کردند بهتر عمل کرده است. همچنین گروهی که داستان را روخوانی می کرد از گروه مرسوم عملکرد بهتری داشت. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که خواندن و روخوانی داستان از تکنیک های موثر برای بهبود تولید و درک شفاهی برای زبان آموزان است.
    کلیدواژگان: داستان سرایی، روخوانی داستان، زبان آموزان EFL، تولید شفاهی زبان، درک شفاهی زبان
  • مهدی نصری، سجاد شفیعی*، مهرداد سپهری صفحات 355-389
    محبوبیت تلفیق فناوری در آموزش زبان و تاثیر اساسی آن در روند یادگیری زبان کاملا تایید شده است در حالی که انتظار می رود انگیزه زبان آموزان و توانایی زبان جامع آنها در یک محیط یادگیری زبان با کمک کامپیوتر (CALL) بهبود یابد. بنابراین ، این مقاله با هدف بررسی دقیق انگیزه یادگیری زبان انگلیسی یادگیرندگان EFL ایرانی و نگرش آنها در یک محیط یادگیری زبان با کمک کامپیوترانجام شد. یک صد و بیست شرکت کننده سطح متوسط EFL از دو موسسه خصوصی آموزش زبان انگلیسی در اصفهان ، ایران شرکت کردند. آنها به دو گروه مساوی تقسیم شدند. یک گروه آزمایش (EG) و یک گروه کنترل (CG). سپس پیش آزمون پرسشنامه انگیزه برای بررسی انگیزه شرکت کنندگان در ابتدای آموزش انجام شد. به عنوان درمان (آموزش)، به زبان آموزان EG از طریق آموزش مبتنی بر CALL و به زبان آموزان CG به طور سنتی آموزش داده شد. پس از آموزش، پس آزمون انگیزه و پرسشنامه نگرش اجرا شد. نتایج پرسشنامه انگیزه نشان داد که آموزش مبتنی بر CALL انگیزه زبان آموزان ایرانی EFL را به طور فزآینده ای بهبود می بخشد. علاوه بر این، نتایج پرسشنامه 20 سوالی نگرش نشان داد که دانشجویان نسبت به استفاده از آموزش های مبتنی بر CALL نگرش مثبتی دارند. با توجه به یافته ها، تعدادی نتیجه گیری به دست می آید و پیامدهای مختلفی ارایه می شود.
    کلیدواژگان: محیط یادگیری زبان با کمک کامپیوتر (CALL)، انگیزه، نگرش، فناوری، فراگیران EFL سطح متوسط
|
  • Ali Mohammadi Darabad, Gholam-Reza Abbasian *, Bahram Mowlaie, Ali Asghar Rostami Abusaeedi Pages 1-36
    AbstractClassroom performance assessment has gained prominence parallel to the multiplicity of the purposes ahead of assessment. Of many, the major controversy, which was the motive behind this study, is the incorporation of L1-based elicitation as a valid measure of second language (L2) performance assessment. To shed empirical lights on this issue, this explanatory sequential mixed-methods research employed 87 Iranian intermediate EFL learners, whose L2 classroom performance was assessed through L1-based elicitation techniques. In order to validate this mechanism, multi-method mono-trait model (namely, Pearson correlation, structural equations, exploratory and confirmatory factor analysis, composite reliability and convergent validity) suggested by Henning and Mesick’s Unitary Concept of validity were applied. The results from these multiple sources of evidence yield support to their common consensus that L1-based elicitation techniques are valid measures of L2 performance assessment. The findings then offer legacy to the educational implications of L1-based mechanisms both in L2 instruction and assessment.
    Keywords: L1-based Elicitation, Performance Assessment, Speaking Ability, Unitary Concept of Validity
  • Ali Derakhshan *, Zohreh Eslami, Neda Ghandhari Pages 37-66
    Despite the significant role of emotions in any aspect of language learning, including its pragmatic aspect, there have been few research studies on this topic. As a stride toward narrowing this research niche, the objectives of this research were threefold. Firstly, it aimed to examine the two face-threatening speech acts of request and apology as indicators of learners’‎ interlanguage pragmatic competence (ILP) and its relationships with learners’ Emotional Quotient (EQ). Secondly, it sought to investigate ‎whether gender as an intervening variable would have any significant relationship with ILP and EQ, and thirdly whether EQ could predict ILP ‎development. To this end, 72 (50 females and 22 males) Iranian lower-intermediate level learners ranging ‎in age from 17 to 25 from two universities took part in this research. A multiple-choice discourse completion test ‎‎(MDCT) (Liu, 2004) and Bar-Onʼs ‎(1997) EQ scale were used and correlation analysis was done to search for any linkage between ILP and EQ. The Pearson product-moment correlation outcomes ‎revealed no significant relationship between EQ and ILP. However, a significant relation was found between Independence as a component of EQ and ‎EFL learners’ ILP competence. The independent samples t-test outcomes indicated ‎that female participants had a higher level of (ILP) competence than male participants; however, male and female participants did not differ significantly regarding their EQ level. The findings indicate that ‎EQ, in general, is not influential in EFL learners’ ILP competence. The paper concludes by providing pedagogical implications for EFL learners and instructors.
    Keywords: emotional intelligence, interlanguage pragmatic, competence, apology, request
  • Faeze Soleimanifard, Biook Behnam *, Saeideh Ahangari Pages 67-103
    Teaching and learning languages via the Internet is becoming increasingly common all over the world and therefore, the experts growingly debate around the positive or negative effects of online education. The present study aimed to critically investigate into science and technology lessons of the VOA English Learning Website in a two-year interval, which claims to teach new words and phrases through the authentic VOA world news. Applying van Dijk’s (1998) Ideological Square Model of CDA, the researchers attempted to critically analyze the representation of the key term the United States within the collected VOA news story transcripts in order to observe whether the Website was trying to manipulate the learners’ minds through in-group favoritism and out-group derogation. The findings revealed that the VOA online lessons promoted certain American political, economic, cultural, social, and ideological values through particular discursive structures that tend to describe in-group members in a positive or at least neutral manner. Thus, as McPhail’s (2006) Electronic Colonialism Theory assumes such free online lessons on the VOA Website, which is a core country multimedia giant, struggle to convert and capture the attitudes, desires, beliefs, faiths, lifestyles, and consumer behavior of the other countries. Therefore, it is highly recommended that English teachers and learners try to inspect the content, reflect on the purposes, and evaluate the merits of similar online authentic materials before and while applying them to facilitate the language learning process.
    Keywords: Critical Discourse Analysis, Electronic Colonialism Theory, Ideological Square Model, Online education
  • Amir Zand-Moghadam *, Morteza Taheri, Maryam Bolouri Pages 105-146
    The teachers' competencies in the process of internationalization of higher education (IHE) are of vital importance (Brandenburg & Federkeil, 2007; van der Werf, 2012). The extent of IHE in a university is in a close relationship with the teachers' competencies (Harari, 1981). However, the required competencies of teachers in IHE are not a well-studied topic. Similarly, the "dearth of literature on EAP professional development" (Blaj-Ward, 2014, p. 113) has complicated exploring the EAP teachers' competencies. The absence of a competency model addressing the needs of EAP teachers to effectively engage in the education fitting the IHE objectives and policies gave impetus to this study. In line with this objective, an instrument measuring EAP teachers' competencies was designed and validated. The following steps were taken to develop the instrument: the theme extraction and item generation phase, the piloting phase, and the validation phase. The extensive review of the literature and interviews with IHE experts and EAP teachers yielded 8 competencies. This initial framework led to the development of the preliminary version of a 22-item questionnaire. The piloting phase resulted in 23 items. 74 EAP teachers from both camps (language and content) participated in the final administration. Various factor analyses, internal consistency, and correlation of all of the items were performed. The data obtained confirmed a sufficiently reliable and valid scale, consisting of 6 components (with the same underlying themes of 8 competencies extracted earlier) and 23 items for measuring the EAP teachers' competencies.
    Keywords: Competency, English for Academic Purposes (EAP), EAP teachers, Internationalization of higher education (IHE)
  • Sayyed Mohammad Alavi, Hossein Karami, Mohammad Hossein Kouhpaeenejad * Pages 147-170
    Measurement has been ubiquitous in all areas of education for at least a century. Various methods have been suggested to examine the fairness of education tests especially in high-stakes contexts. The present study has adopted the newly proposed ecological approach to differential item functioning (DIF) to investigate the fairness of the Iranian nationwide university entrance exam. To this end, the actual data from an administration of the test were obtained and analyzed through both traditional logistic regression and latent class analysis (LCA) techniques. The initial DIF analysis through logistic regression revealed that 19 items (out of 70) showed either uniform or non-uniform DIF. Further examination of the sample through LCA showed that the sample is not homogeneous. LCA class enumeration revealed that three classes can be identified in the sample. DIF analysis for separate latent classes showed that three serious differences in the number of DIF items identified in each latent class ranging from zero items in latent class 3 to 43 items in latent class 2. The inclusion of the covariates in the model also showed that latent class membership could be significantly predicted from high school GPA, field of study, and acceptance quota. It is argued that the fairness of the test might be under question. The implications of the findings for the validity of the test are discussed in detail.
    Keywords: Fairness, differential item functioning, bias
  • Kimia Soltani *, Davud Kuhi, Nasrin Hadidi Pages 171-200
    Although a plethora of research endeavors have investigated the rhetorical structure of the Research Articles (RAs) through the lens of move analysis, Move Recycling (MR) across RA sections has remained unnoticed. The current study sought to bridge this gap by exploring cross-disciplinary variations in the recycling of the Objective move (research questions/hypotheses/purposes) across four conventional sections (Introduction, Method, Result, and Discussion) of RAs. To this end, 600 English RAs from four prestigious journals in six soft science disciplines, published between 2006 and 2018, were selected. The quantitative data analysis results revealed that the Objective move’s recycling was sensitive to the disciplinary variations and RA sections. That is, Economics RAs were the main platforms for recycling the Objective move, and Psychology RAs witnessed the least amount of its recycling. Moreover, Objective move recycling was observed most frequently in the Discussion sections and least frequently in the Method sections of RAs. In the study’s qualitative phase, the RA authors’ rationales for MR, which were received via email, underwent content analysis. Based on the recurrent themes in the RA authors’ responses, four main reasons for MR, including editorial policy, readers’ guidance, discipline conventions, and RA length, were identified. This study’s findings might provide a concise view of MR for researchers, teachers, and students in various disciplines. EAP instructors can raise students’ awareness of MR and encourage them to use it in their RAs as a comprehension facilitator.
    Keywords: Disciplinary variation, Move recycling, Objective move. Research article, Soft sciences
  • Mahsa Mahmoodarabi, Parviz Maftoon *, Masood Siyyari Pages 201-237

    The notion of teacher professional identity has become a regular fixture in numerous theoretical and empirical studies in both mainstream and L2 teacher education. Consequently, a number of scales have been designed and developed to quantify this construct. To be sure, the extant instruments are general with regard to both context and subject matter, and this line of inquiry has not addressed the quantification of the concept in the ELT profession. The present study was, therefore, an attempt to provide a (re)conceptualization of L2 teachers’ professional identity through exploring its underlying components. To this end, an initial 61-item, self-assessment questionnaire was developed using a comprehensive review of the related literature and experts’ opinion. The trial scale was then administered to a sample of 676 ELT teachers. Results of exploratory factor analysis reduced the instrument to 42 items, leading to a six-factor model which indicated that L2 teacher identity includes: researching and developing one’s own practice; language awareness; institutional and collective practice; engaging learners as whole persons; appraising one’s teacher self; and sociocultural and critical practice. Confirmatory factor analysis substantiated the resultant six-factor model as a robust and valid tool for measuring ELT teachers’ professional identity.

    Keywords: Teacher identity, ELT teacher professional identity, ELT teacher professional identity instrument, ELT teacher professional identity model
  • Rajab Esfandiari *, Hajar Jafari Pages 237-267
    Morphological complexity is one of the dimensions of complexity that has been increasingly analyzed over the last few years. However, results from previous studies drawing on only a single text type are inconclusive. The purpose of this study was to determine the effect of text types (descriptive, narrative, and expository) on the morphological complexity of essays written by Iranian English language learners. The participants included 87 lower-intermediate male and female L2 learners at six language institutes in Qazvin, Iran, who were selected from 127 language learners taking an Oxford Quick Placement test. The participants wrote on each text type in three consecutive weeks as a part of their classroom activity. The morphological complexity of verbs and nouns was separately calculated using the morphological complexity index. The data were analyzed using a series of Friedman and Wilcoxon Signed Rank Tests. The findings did not show any statistically significant differences across text types for nominal inflectional diversity; however, verbal inflectional diversity was statistically significant across text types, with narrative essays morphologically more complex than descriptive and expository essays. The findings may have theoretical and pedagogical implications for researchers and L2 teachers.
    Keywords: Inflectional Diversity, Morphological Complexity, Text Types
  • Seyyedeh Fahimeh Parsaiyan *, Kazhal Garshasbi Pages 269-300
    AbstractAlthough global English Language Teaching (ELT) coursebooks have been subject to numerous (critical) analyses, the changes occurring to their contents over different editions have received scarce attention. In this study, the researchers examined the transformations over different editions of Interchange series (level 2) regarding some selected aspects of their textual contents. Seeking experienced English teachers’ views of the global coursebooks’ transformations over the past decade was another aim of the study. The analysis and comparison of the included topics and titles, characters, sites and contexts in Interchange series as well as interviews with 12 English teachers revealed that the content-based changes of different editions of this coursebook are superficial and cosmetic-like and despite the claims for globality, fallacies such as real-life-ness, representation and globality are still evident. We hope the findings of the study would aid curriculum and policy makers, institute managers, and language teachers to reconsider the functioning and value of current global ELT coursebooks.
    Keywords: ELT coursebooks, Interchange, content analysis, Changes, fallacies
  • Leila Ghasemi, Ehsan Rezvani, Ehsan Namaziandost * Pages 301-334
    Regardless of the appreciation of language learners’ achievement in task-based language teaching, not much has been hinged upon learners’ perception and reception of various elements. This study examined task complexity and modality effects on Iranian EFL learners’ comprehension of task difficulty, competencies, and difficulty-skill balance as well as the learners’ task experience. The Flow Outlook features were also applied to investigate how difficulty-skill balance anticipated flow experience. Via a repeated-measures design, and with a focus on task complexity (simple vs. complex) and task modality (written vs. spoken), 49 EFL learners carried out four argumentative tasks (two simple written and spoken vs. two complex written and spoken tasks); then, they ticked the flow questionnaire to gauge their perception of task difficulty, competence, and task experience. Repeated-measures MANOVA revealed although task complexity influenced task difficulty and difficulty-skill balance significantly, the skill was not affected significantly; task modality influenced task difficulty and skill significantly while difficulty-skill balance received no significant effect. The follow-up post hoc test indicated that complexity and modality significantly influenced flow, attention, and control, but not interest. Linear regression revealed difficulty-skill balance was a predictor for learners’ flow experience for both writing tasks and simple speaking task but not for complex speaking tasks. Pedagogically, the findings of this research may have some implications for English language teachers, learners, and materials developers.
    Keywords: Task complexity, task modality, Task difficulty, flow outlook, task experience
  • Alireza Omidbakhsh * Pages 335-354
    The use of storytelling on students’ first language literacy and development were extended to foreign/second language learning, and a large number of researchers interested in the field attempted to use storytelling and story reading strategies in teaching oral language skills to foreign/second language learners. Despite the existence of a number of studies on the impact of storytelling on English language skills, the number of studies on the impact of storytelling and story reading approaches on pre- intermediate EFL learners’ oral language production and comprehension seems to be scanty. To do so, a quasi- experimental study was employed. Ninety Iranian language learners, from 6 intact classes (each consisting of 15), were divided to three sub-groups: storytelling, story reading and conventional groups. To one group, stories were told, one group only read the stories, and the third group received no stories. The data were collected through researcher developed oral language production and comprehension tests. One-way-ANOVA test and three independent samples-tests based on Bonferroni test were employed to analyze the data and locate the sources of the differences. Findings revealed that storytelling outperformed story reading groups on both production and comprehension tests. Story reading group outperformed the conventional group. It can be concluded telling and reading stories are effective techniques for improving EFL learners’ oral language production and recognition.
    Keywords: storytelling, story reading, EFL learners, Oral language production, Oral Language comprehension
  • Mehdi Nasri, Sajad Shafiee *, Mehrdad Sepehri Pages 355-389
    The popularity of integrating technology in language instruction and its fundamental effect on the language learning dimensions has been widely acknowledged whereas learners’ motivation and attitude are expected to be improved in a web-based Computer-assisted language learning (CALL) environment. Therefore, this paper aimed to investigate the Iranian EFL learners’ motivation to learn English and attitude in a CALL environment. The participants of this study were 120 intermediate EFL learners from two private English language institutes in Isfahan, Iran. They were divided into two equal groups; one experimental group (EG) and one control group (CG). Then, a motivation questionnaire pretest was administered out to check the participants’ motivation at the beginning of the course. As the treatment, the EG learners were taught through CALL-based instruction and the CG learners were taught traditionally. After the treatment, a posttest of motivation and an attitude questionnaire were administered. The outcomes indicated that the CALL-based instruction promoted the participants’ motivation as checked by the Motivation Questionnaire. Moreover, as measured by a 20-item A-CALL attitude questionnaire, it was discovered that the learners in the EG had positive attitudes toward using CALL-based instruction. In light of the findings, a number of conclusions are obtained and several implications are put forward.
    Keywords: CALL, motivation, Attitude, Technology, Intermediate EFL learners