فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 53، تابستان 1400)

نشریه مدیریت ورزشی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 53، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/20
  • تعداد عناوین: 18
|
  • عبدالرضا عبودی*، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 341-356
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیرات برنامه ورزشی 90 بر داوران فوتبال ایران بود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش، توصیفی است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن را 15تن از صاحب نظران تایید کردند. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 82/0به دست آمد. جامعه آماری شامل 180 نفر از داوران و کمک داوران فعال و حرفه ای فوتبال ایران بود که در لیگ برتر خلیج فارس و لیگ آزادگان قضاوت می کردند. در نهایت با استفاده از فرمول کوکران 123نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون تی تک نمونه در سطح معنا داری 05/0 استفاده شد. نتایج پژوهش براساس میانگین در دو بخش تاثیرات منفی و مثبت نشان داد که در بخش تاثیرات منفی، گویه برنامه ورزشی 90 به داوران فرصتی برای دفاع از خود نمی دهد، بیشترین میانگین را به خود اختصاص داده و از بین گویه های تاثیر مثبت نیز برنامه ورزشی 90 بازیکنان و مربیان پرحاشیه و جنجالی هنگام مسابقه را به داوران معرفی می کند، بیشترین میانگین را کسب کرده است. در نهایت می توان گفت که برنامه ورزشی 90 با کارشناسی دقیق و صحیح صحنه های داوری و همچنین پوشش نقاط مثبت قضاوت داوران می تواند به کاهش اشتباهات و بهبود عملکرد داوران کمک کند.
    کلیدواژگان: برنامه ورزشی90، داوران فوتبال، فوتبال، لیگ برتر خلیج فارس
  • عباس فخرانی*، داریوش مالک پور صفحات 357-371

    هدف از این تحقیق بررسی رابطه سرمایه انسانی اعضای هیات علمی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان تربیت بدنی بود. روش تحقیق، از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی بود. جامعه آماری دانشجویان کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه تهران (310=n) و نمونه آماری طبق فرمول کوکران، 175 نفر بود. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سرمایه انسانی نادری (1390) بود. روایی پرسشنامه توسط متخصصان تایید شد و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 978/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد فراوانی) و آمار استنباطی (آزمون k-s، تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی تفکیکی و رگرسیون چندگانه گام به گام) استفاده شد. یافته ها نشان داد بین سرمایه انسانی و پیشرفت تحصیلی با وجود متغیر کنترل رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (452 /0=r). بین مولفه های توانایی شناختی (512 /0=r)، شایستگی فراشناختی (396 /0=r) و مهارت های ارتباطی-عاطفی (488 /0=r) با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت.  نتایج رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد توانایی شناختی با ضریب همبستگی چندگانه (812/0=  R)، شایستگی فراشناختی (578/0 = R) و مهارت های ارتباطی-عاطفی (645/=0R) توانایی پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان را دارند. پس هر اندازه سرمایه انسانی اعضای هیات علمی بیشتر باشد،  شاهد پیشرفت تحصیلی دانشجویان تربیت بدنی خواهیم بود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، تربیت بدنی، سرمایه، سرمایه انسانی، هیات علمی
  • شهرام عبدی*، سید نصرالله سجادی صفحات 373-390

    هدف از پژوهش حاضر، مدلسازی و اولویت بندی موانع کسب میزبانی رویدادهای بزرگ بین المللی ورزشی در ایران بود که به روش توصیفی- پیمایشی و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران وزارت ورزش و جوانان تا سطح معاونان، هیات رییسه کمیته ملی المپیک، عوامل برگزاری دوازدهمین دوره المپیاد دانشجویی کشور در دانشگاه شهید بهشتی، مدیران ارشد فدراسیون های ورزشی حاضر در بازی های المپیک، بازی های آسیایی و جام های جهانی رشته های مختلف شامل رییس، نواب رییس و دبیر فدراسیون مربوطه و در مجموع 134 نفر بودند. به علت محدود بودن تعداد اعضای جامعه، از روش نمونه گیری کل شمار استفاده شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با استفاده از نظرهای استادان و متخصصان تربیت بدنی در امر رویداد تایید و پایایی ابزار از طریق ضریب آلفای کرونباخ (86/0=α) به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و به منظور اولویت بندی مولفه های پژوهش از آزمون فریدمن استفاده شد. براساس یافته های تحقیق ضعف امکانات زیربنایی و زیرساختی و عوامل اقتصادی از مهم ترین موانع کسب میزبانی رویدادهای بزرگ ورزشی است و پس از آن موانع و مشکلات اجتماعی-فرهنگی و محیطی بیشترین تاثیر را در عدم کسب میزبانی رویدادهای بزرگ بین المللی ورزشی داشته اند. بررسی موانع کسب میزبانی می تواند سازمان درخواست دهنده میزبانی و مسیولان اجرایی ورزش کشور را قادر سازد تا ضعف ها و کمبودهای موجود کشور در این بخش را شناسایی و برنامه راهبردی موثرتری را به منظور کسب میزبانی رویداد در آینده تدوین کنند.

    کلیدواژگان: اولویت بندی، رویدادهای بزرگ ورزشی، رویدادهای بین المللی ورزشی، کسب میزبانی، مدلسازی، موانع
  • مریم شامیری، رسول نظری* صفحات 391-404
    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل اثر مهارت های روانی بر مهارت های مدیریتی و انتخاب الگوی مدیریتی مدیران ورزشی بود. تحقیق حاضر از نوع همبستگی است که به روش پیمایشی انجام گرفت. تعداد 199 نفر از بین 405 مدیر ورزشی اصفهان به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های الگوهای مدیریتی باس (1996)، مهارت های مدیریتی و مهارت های روانی محقق ساخته بود که روایی صوری، محتوایی و پایایی آن تایید شده و به کار گرفته شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که مهارت های روانی بر مهارت های مدیریتی و انتخاب الگوی مدیریتی مدیران ورزشی اصفهان تاثیر دارد. همچنین الگوهای مدیریتی تحت تاثیر مهارت های مدیریتی قرار دارند و نتایج نشان دهنده مناسب بودن برازش مدل معادلات ساختاری است (055/0 =,RMSEA90/0=,GFI90/0 =AGFI). از آنجا که مدیران به سطح مناسبی از مهارت های روانی نیاز دارند و این مهارت ها به صورت مستقیم بر استفاده از مهارت های فنی، انسانی، ادراکی و سیاسی و در نهایت انتخاب الگوی مدیریت موثر است، مدیران می بایست سطح مهارت های روانی خود را افزایش دهند تا بتوانند سازمان ها را به سمت اثربخشی حداکثری هدایت کنند.
    کلیدواژگان: الگوی مدیریتی، مهارت ادراکی، مهارت انسانی، مهارت سیاسی، مهارت روانی، مهارت فنی
  • سید اسفندیار موسوی*، محمد خبیری صفحات 405-428
    امروزه بازار نقل و انتقالات فوتبالیست ها بین المللی شده است. هدف از این مطالعه شناسایی شاخص های بازار نقل و انتقالات بین المللی فوتبالیست های ایرانی است که با روش تحقیق کیفی و با استفاده از تحلیل تم بود. جامعه آماری شامل شش گروه بازیکنان نقل و انتقال شده، مدیران باشگاه هایی که در زمان مدیریت آنان بازیکنان نقل و انتقال شده اند، روسا و دبیران فدراسیون فوتبال فعلی و سابق، کارگزاران بازیکنان، اعضای هیات علمی با تخصص همزمان بازاریابی و فوتبال، مدیران ارشد ورزش کشور و نمونه گیری به روش غیراحتمالی و به دو صورت هدفمند و گلوله برفی بود. این مطالعه از بهمن 1394 تا آذر 1395 به مدت 10 ماه طول کشید. نتایج این مطالعه به شناسایی 62 شاخص در شش تم اصلی یعنی نقش عملکرد فنی بازیکن، نقش عوامل غیرفنی بازیکن، نقش فدراسیون ملی، نقش باشگاه، نقش دولت و نقش کارگزار بازیکن در بازار نقل و انتقالات بین المللی فوتبالیست های ایرانی منجر شد. در پایان، می توان از یافته های این مطالعه به عنوان معیاری به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف ابعاد بازار نقل و انتقالات بین المللی فوتبالیست ها بهره برد.
    کلیدواژگان: تجارت فوتبالیست ها، تحلیل تم صادرات فوتبالیست، فوتبالیست های ایرانی، نقل و انتقالات فوتبالیست ها
  • زینب آنت*، سید محمدحسین رضوی، امید تی تی دژ صفحات 429-447

    هدف اساسی از مدیریت و برنامه آمایش سرزمین توزیع فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، جمعیتی و ظرفیت های آشکار و پنهان با توجه به تحولات و دگرگونی های زمان و نیازهاست. با توجه به اینکه تعیین مکان بهینه ورزشی از وظایف مهم برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان شهری است، تحقیق حاضر با این هدف انجام گرفت که توزیع فضایی اماکن ورزشی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی تجزیه وتحلیل شود و با توجه به اطلاعات حاصل، الگوی مطلوب اماکن ورزشی به دست آید. تحقیق حاضر، توصیفی - تحلیلی و از نوع کاربردی است که به شیوه میدانی در محدوده مطالعاتی کلانشهر کرج انجام پذیرفت. نمونه مطالعاتی شامل استخرهای سرپوشیده موجود با کاربری عمومی (27 مورد) بود. در تجزیه وتحلیل یافته ها، معیارهای مکان یابی به شیوه تحلیل سلسله مراتبی ارزش گذاری شد، سپس بانک اطلاعات جغرافیایی در نرم افزار GIS تشکیل و با استفاده از تابع همپوشانی لایه ها مطابق وزن نسبی (حاصل از مقایسات زوجی) محدوده مطالعاتی تحقیق به پنج سطح تقسیم بندی شد و سپس موقعیت هر کدام از استخرهای سرپوشیده نسبت به این طیف پنج سطحی سنجیده شد. در پایان مناطقی که در طیف بسیار مناسب قرار داشتند، به عنوان اماکن مناسب به منظور احداث اماکن ورزشی جدید معرفی شدند. نتایج نشان داد که توزیع فضایی- مکانی بیشتر استخرهای شهر کرج مساعد و مناسب است، در نهایت مطابق نتایج تحقیق 11 مکان مناسب به منظور احداث استخرهای ورزشی معرفی شد.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، اماکن ورزشی، بهینه سازی، تحلیل فضایی-مکانی، شهر کرج
  • مهدی سلیمی*، مسعود تقوایی صفحات 449-460

    هدف از پژوهش حاضر به کارگیری روش تحلیل خوشه بندی خاکستری (GCA) در مکان گزینی اماکن ورزشی در حالت گسسته فضایی بود. محدوده مطالعاتی پژوهش شامل 3 منطقه 5، 6، و 13 شهر اصفهاناست که به لحاظ جمعیت 21 درصد و به لحاظ مساحت 34 درصد از کل جمعیت و مساحت شهر اصفهان را در برمی گیرد. به منظور تحلیل داده ها در این پژوهش از نرم افزارهای ArcView، ArcGIS، AutoCad و Excel و همچنین برنامه نویسی در MATLAB استفاده شد و به منظور مکان گزینی در حالت گسسته به ارایه الگوریتمی برای پیاده سازی روش تحلیل خوشه بندی خاکستری اقدام شد. نتایج نشان داد که با توجه به محیط پیچیده شهری و عدم قطعیت در خصوص معیارهای مکان گزینی اماکن ورزشی، روش تحلیل خوشه بندی خاکستری به میزان بسیار زیادی قادر است که با کنترل تمامی عوامل به طور همزمان نتایج معتبری را ارایه دهد، که این کنترل در قالب روش های دیگر به طور همزمان امکان پذیر نیست.

    کلیدواژگان: آنتروپی شانون، بافت فشرده شهری، تحلیل سلسله مراتبی، سیستم خاکستری، معیارهای مکان یابی
  • علی نوری زاده*، مجید جلالی صفحات 461-481
    این پژوهش با هدف ارایه الگوی نقش عوامل شکل دهنده جو سالن های فوتسال بر رضایت مندی و تمایلات رفتاری تماشاگران لیگ برتر فوتسال ایران انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی و از نوع کاربردی بود، که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری، شامل تماشاگران بالاتر از 15 سال مسابقات لیگ برتر فوتسال ایران (1395) بود. 397 تماشاگر مطابق جدول مورگان انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته جو در سه سطح (کلان، میانی و خرد) و پرسشنامه استاندارد رضایت مندی و تمایلات رفتاری تماشاگران بردی و همکاران (2005) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart PLS3 استفاده شد. نتایج نشان داد ابعاد میانی، خرد و کلان به ترتیب با ضریب مسیر 981/0، 940/0، 848/0 بیشترین سهم را در تبیین واریانس جو سالن های فوتسال دارند. براساس تحلیل مسیر مشخص شد که جو سالن ها ارتباط معناداری با رضایت مندی و تمایلات رفتاری تماشاگران دارد. همچنین آزمون سوبل نشان داد که 23 درصد از اثر کل تغییرات جو بر تمایلات رفتاری تماشاگران به صورت غیرمستقیم و براساس متغیر میانجی رضایت در سطح معناداری 05/0 تبیین می شود. بنابراین ضروری است باشگاه ها و مدیران آنها نهایت تلاش خود را به منظور ارتقای جو حاکم بر سالن های محل برگزاری از طریق افزایش سطح کیفی و کمی خدمات ارایه شده به هواداران به عنوان سرمایه های اصلی باشگاه به عمل آورند تا موجبات رضایت خاطر تماشاگران و حضور مجدد آنان را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: تمایلات رفتاری، جو سالن ها، رضایت مندی، فوتسال، لیگ برتر
  • الهام فسنقری*، رحیم رمضانی نژاد، محمدحسین قربانی صفحات 473-510

    هدف از این پژوهش، معرفی ابزار ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی بود. روش انجام پژوهش روش آمیخته بود که ترکیبی از روش های کیفی و کمی است. جامعه آماری پژوهش کارشناسان دفتر ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی در وزارت ورزش و جوانان (10نفر)، روسا، ارزیاب ها و دبیران فدراسیون های ورزشی کشور (100نفر) و نخبگان دانشگاهی که در زمینه مدیریت و ارزیابی عملکرد در ورزش کار پژوهشی انجام داده اند (50 نفر)، بودند که تعداد نمونه تا حد رسیدن به اشباع نظری برای مصاحبه ادامه یافت و برای بخش تحلیل عاملی تاییدی روش نمونه گیری به شکل کل شمار بود که در این قسمت 130پرسشنامه جمع آوری شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی از تحلیل عاملی تاییدی با به کار بردن نرم افزارهای SPSS22 و SmartPLS3 استفاده شد. 124 سوال در قالب 32 زیرمعیار و 9 معیار رهبری (18سوال)، راهبرد (13سوال)، منابع انسانی (17سوال)، مشارکت ها و منابع (17سوال)، فرایندها، محصولات و خدمات (18سوال)، نتایج مشتریان (12سوال)، نتایج منابع انسانی (11سوال)، نتایج جامعه (7 سوال) و نتایج کلیدی (11سوال) طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد پرسشنامه ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی ابزار و چارچوب نظری مناسب ارزیابی عملکرد سازمانی در فدراسیون های ورزشی است؛ پیشنهاد می شود مدیران و پژوهشگران مدیریت ورزشی با استفاده از این پرسشنامه به ارزیابی عملکرد فدراسیون های ورزشی بپردازند.

    کلیدواژگان: ابزار، ارزیابی عملکرد، پرسشنامه، فدراسیون ورزشی، مدیریت عملکرد
  • محمد کشتی دار*، احمد نظری ترشیزی، رضا حیدری صفحات 511-537
    هدف پژوهش حاضر فراتحلیل مطالعات عوامل موثر بر توسعه گردشگری ورزشی ایران بود. جامعه آماری پژوهش، تمامی مقالات علمی پژوهشی با محوریت گردشگری ورزشی در نشریات مدیریت ورزشی بود که در مجموع 59 مقاله در زمینه گردشگری ورزشی تا نیمه ابتدایی سال 1398 به چاپ رسیده بود که پس از بررسی مقاله ها، مطابق فرایندهای مقدماتی فراتحلیل در نهایت 27 مقاله به عنوان مقاله هایی که شرایط ورود برای فراتحلیل را داشتند، انتخاب شدند. این مقالات با استفاده از نرم افزار سی.ام.ای نسخه دو تجزیه وتحلیل شدند. نتایج مرور نظام مند مقالات نشان داد که پژوهش های این حوزه، اغلب توصیفی تحلیلی بودند. یافته های فراتحلیل نشان داد که 6 متغیر در توسعه گردشگری ورزشی نقش دارند که به ترتیب شامل جاذبه های گردشگری و طبیعی، عوامل تبلیغاتی و بازاریابی، عوامل زیرساختی و امکاناتی، عوامل مربوط به رویدادها، عوامل فرهنگی اجتماعی و عوامل مدیریتی بود. علاوه بر این متغیرها، متغیر کیفیت حمل ونقل و خدمات نیز شرط لازم برای ورود به محاسبات فراتحلیل را داشت، اما نتایج نشان داد تاثیر معناداری بر توسعه گردشگری ورزشی ندارد. در نتیجه گیری کلی برداشت شد که همه موارد بالا مانند عوامل به هم پیوسته اند که هر کدام از عوامل می تواند زمینه عامل دیگر یا مکمل آن باشد. این امر نشان می دهد که یک عامل به تنهایی نمی تواند موجب توسعه گردشگری ورزشی شود و باید به همه موارد توجه ویژه ای شود.
    کلیدواژگان: جاذبه های گردشگری، عوامل تبلیغاتی، فراتحلیل، توسعه، گردشگری ورزشی، نشریات علمی پژوهشی
  • مجید جاوید*، قدرت الله باقری، علی مقدم زاده، حسن اسدی، حسن الماسی صفحات 539-546

    فصلی بودن گردشگری، به خصوص در مقاصد سردسیر که به اصطلاح مقاصد گردشگری زمستانی نامیده می شوند، بسیار مشهود است. هدف از پژوهش حاضر اکتشاف یک سازه نظری و ارایه الگوی جامع در خصوص پدیده فصلی بودن مقاصد گردشگری ورزشی استان اردبیل است. پژوهش حاضر کاربردی است و با توجه به جدید بودن حوزه پژوهش و نبود مطالعه ای جامع درباره فصلی بودن مقاصد گردشگری ورزشی، با رویکردی کیفی و مبتنی بر روش سیستماتیک گراندد تیوری انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق متخصصان مدیریت ورزشی، گردشگری و اقتصاد، مدیران اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و ورزش و جوانان، مدیران استانداری، شهرداری، نمایندگان ادوار مجلس و مدیران آژانس های گردشگری در استان اردبیل بودند. برای انتخاب نمونه های تحقیق از ترکیب چند روش نمونه گیری نظری استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های کیفی استفاده شد. پس از انجام 21 مصاحبه، کدها به حد اشباع نظری رسید. تجزیه وتحلیل داده ها به صورت نظام مند و با استفاده از روش تحلیل تم در محیط نرم افزار Nvivo 12 Plus صورت گرفت. پس از تجزیه وتحلیل داده ها در نهایت 75 کد شناسایی شد که با توجه به اهمیت در 6 طبقه اصلی دسته بندی شدند. نتایج پژوهش راهکار های مناسبی را در اختیار سیاستگذاران و برنامه ریزان استان قرار می دهد و با اجرای آنها می توانند سرعت توسعه اقتصادی مقاصد گردشگری استان اردبیل را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: اقتصاد منطقه ای، فصلی بودن، گردشگری زمستانی، گردشگری ماجراجویانه، مقاصد گردشگری
  • ندا اسدی، فرشاد تجاری*، زینت نیک آیین صفحات 565-580
    هدف از این مطالعه بررسی قوانین مرتبط با فعالیت های ورزشی زنان ایران است. مطالعه حاضر از نوع توصیفی و منبع اصلی مورد مطالعه قوانین جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای انقلاب اسلامی تا سال 1395 وضع شده است. مطالعه قوانین نشان می دهد که در حوزه وضع قوانین در قانون اساسی و برخی قوانین دیگر به شکل مستقیم به فعالیت های ورزشی زنان اشاره نشده و قانونگذار تنها به حوزه اجتماعی پرداخته و از آنجا که تفکیک جنسیتی انجام نگرفته است، این قوانین برای همه مردم عمومی بوده و برای زن و مرد یکسان و به شکل برابر وضع شده است. اما تفکیک جنسیتی در برخی قوانین دیگر و به نفع زنان وضع شده است که در برداشت نخست به نظر می رسد این قوانین به سبب کمبود ضمانت اجرایی قوانین دیگر و اعمال تبعیض در اجرای قوانین، وضع شده اند. بنابراین در حوزه وضع قوانین می توان گفت دست کم با مشکل جدی روبه رو نیستیم، ولی در اجرای قوانین به سبب کمبود ضمانت اجرایی، ناکارامدی مشاهده می شود که حتی وضع قوانین جدید و به نفع زنان نیز نمی تواند بهبود جدی در وضعیت فعالیت های ورزشی زنان ایجاد کند.
    کلیدواژگان: تفکیک جنسیتی، زنان، ضمانت اجرایی، قانون، ورزش
  • رضا حسن پور قادی، مرتضی دوستی* صفحات 581-616
    دیپلماسی ورزشی از انواع دیپلماسی های عمومی است که امروزه جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی کشورها دارد. شرایط ویژه جمهوری اسلامی ایران، ضرورت پرداختن به دیپلماسی ورزشی کارامد را دوچندان می نماید. دولت های بعد از انقلاب اسلامی همواره در پی استفاده از ظرفیت های قدرت نرم برآمده اند، اما در این زمینه کارامدی مناسبی نداشته اند و با چالش های مختلفی روبه رو بوده اند. استفاده از دیپلماسی ورزشی درست و کارامد می تواند دولتمردان را در پیشبرد اهداف سیاسی خود به ویژه در عرصه روابط بین الملل و ایجاد صلح جهانی یاری کند. سوال اصلی این پژوهش عبارت است از اینکه جایگاه دیپلماسی ورزشی در دولت های روی کارآمده ایران پس از انقلاب اسلامی چگونه بوده است؟ در این پژوهش با روش توصیفی -تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی به جایگاه دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی کشور، در دولت های جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن بود که دیپلماسی ورزشی کشور از روند و الگوی خاصی پیروی نمی کند، ولی هرچه از صدر انقلاب می گذرد، دولت ها بدون توجه به مواضع سیاسی خود به استفاده بیشتر از این دیپلماسی در راستای اهداف خود روی آورده اند.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، دیپلماسی ورزشی، دیپلماسی، دولت های ایران، سیاست خارجی
  • شهرام نظری، احمد محمودی*، محمدحسین قربانی، زهرا فخری عنایت صفحات 617-637
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین صحه گذاری ورزشکاران مشهور با وفاداری به برند در مشتریان کالاهای غیرورزشی انجام گرفت. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگیو از نظر هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل خریداران محصولات صحه گذاری شده توسط علی دایی (شامل مجتمع اداری الماس کریمخان) است. با توجه به نامعین بودن حجم جامعه، حجم نمونه براساس فرمول کوکران برابر با 207 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه صحه گذاری براین استین و ژانگ (2005) و پرسشنامه استاندارد سنجش وفاداری مصرف کننده به برند برنیک (2006) است. به منظور تجزیه وتحلیل یافته ها از شاخص های آمار توصیفی مانند درصد فراوانی، میانگین و برای آمار استنباطی از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور اطلاع از طبیعی بودن توزیع نمرات از نرم افزار SPSS استفاده شد. همچنین برای طراحی مدل ارتباطی پژوهش از نرم افزار آموس استفاده شد. همان طورکه نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد، بین توان ستاره بودن، شخصیت دوست داشتنی، منبع جذابیت و صداقت حرفه ای صحه گذار (علی دایی) و وفاداری به برند محصولات همبستگی مثبت (01/0 ≥P) وجود داشت، ولی بین تیپ شخصیتی صحه گذار (علی دایی) و وفاداری به برند محصولات همبستگی وجود نداشت (01/0 ≤P).
    کلیدواژگان: صحه گذاری، صداقت حرفه ای، کالاهای غیرورزشی، مشتریان، وفاداری به برند
  • علی قائدی*، بهزاد ایزدی، محمدرضا قاسمیان مقدم صفحات 639-657
    هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش امواج مغزی، انگیختگی و لذت بر تصمیم به خرید خدمات ورزشی بود. تحقیق از نظر هدف کاربردی است و به صورت نیمه تجربی انجام گرفته است. نمونه آماری تحقیق 40 نفر (20 زن و 20 مرد) از دانشجویان رشته تربیت بدنی در محدوده سنی 25 تا 35 سال بودند که داوطلب شرکت در پژوهش شدند. به منظور تهیه ابزار تحقیق، تصاویر متناسب با راهبردهای تحقیق تهیه و روایی محتوایی آنها توسط 10 نفر از متخصصان بازاریابی ورزشی تایید شد. از دستگاه الکتروآنسفالوگرافی برای ثبت امواج، پرسشنامه دومقوله ای برای سنجش تصمیم به خرید و شکل های خودارزیابی، برای سنجش انگیختگی و لذت استفاده شد. به منظور استخراج داده ها از نرم افزار Matlab 2013 b و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و رگرسیون لجستیک، با استفاده از نرم افزار spss 22 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین توان موج الفا در ناحیه فرونتال مغزی در راهبردهای خیرخواهانه، صحه گذاری، تبلیغ و تخفیف تفاوت معنا داری (05/0 > P)، وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که پاسخ های عصبی روان شناختی درصد زیادی از تصمیم به خرید مصرف کننده را تبیین می کنند. لذا بازاریابان و محققان می توانند با توجه به پاسخ های عصبی روان شناختی مصرف کنندگان اثربخشی بیشتر فعالیت های ترویجی خود را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: انگیختگی، بازاریابی عصبی، خدمات ورزشی، لذت، موج آلفا
  • سید جلیل میریوسفی*، الهام بحرینی، نسرین بیگلری صفحات 659-686

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد حکمرانی خوب در تبیین توسعه منابع انسانی ادارات ورزش و جوانان استان کرمان بود. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش تمامی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمان بودند (252=N) که از بین آنها 151 نفر به روش تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی و پایایی از پرسشنامه های حکمرانی خوب و توسعه منابع انسانی استفاده شد. داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزیی تحلیل شد. نتایج نشان داد که شش مولفه حکمرانی خوب یعنی نتیجه گرایی، اثربخشی نقش ها و وظایف، ارتقای ارزش ها، شفاف سازی، ظرفیت سازی و پاسخگویی بر توسعه منابع انسانی ادارات ورزش و جوانان تاثیر مستقیم و معنادار دارد. با توجه به یافته های پژوهش حاضر به مسیولان ادارات ورزش و جوانان توصیه می شود که بسترهای لازم را برای پیاده سازی اصول الگوی حکمرانی خوب به منظور توسعه منابع انسانی در این ادارات فراهم آورند.

    کلیدواژگان: اثربخشی نقش ها و وظایف، ارتقای ارزش ها، پاسخگویی، توسعه منابع انسانی، شفاف سازی، ظرفیت سازی، نتیجه گرایی
  • سمیه سلیمانی، محسن بهنام* صفحات 687-701
    در این پژوهش تاثیر اعتبار برند بر متغیرهای رفتاری برند با بررسی نقش میانجی بازاریابی ویروسی در برندهای تنیس روی میز بررسی شد. روش تحقیق همبستگی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری و از نظر هدف کاربردی بود و گردآوری داده ها به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری، مصرف کنندگان برندهای تنیس روی میز استان های آذربایجان غربی و شرقی بودند. از آنجا که تعداد جامعه آماری نامعلوم بود، با احتساب ریزش تعداد 400 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده در بین مشتریان توزیع شد که در نهایت 377 پرسشنامه سالم عودت داده شد. به منظور اندازه گیری اعتبار برند از پرسشنامه اردم و سوایت (1998) و بازاریابی ویروسی سویینی و سوایت (2008)، متغیرهای رفتاری برند فرودی و همکاران (2018) پس از اعمال اصلاحات لازم استفاده شد. به منظور ارایه مدل تحقیق و همچنین بررسی روایی همگرایی و واگرایی از نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 استفاده شد. به طور کلی، نتایج نشان داد که اعتبار برند بر بازاریابی ویروسی و متغیرهای رفتاری برند تاثیر معنا داری دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که مدیران برند به منظور بهبود متغیرهای رفتاری برند باید اعتبار برند خود را از طریق تخصص گرایی بر روی محصولات و به دست آوردن اعتماد مشتریان با بهبود کیفیت محصولات ارتقا دهند.
    کلیدواژگان: اعتبار برند، بازاریابی ویروسی، برندهای تنیس روی میز، نیت خرید برند، وفاداری به برند
  • حبیب هنری* صفحات 703-722

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین کارکردهای رسانه تصویری در توسعه سواد حرکتی دانش آموزان دوره متوسطه بود. جامعه آماری پژوهش براساس ماهیت اجرایی آن و مشخص نبودن تعداد دقیق افراد با استفاده از جدول مورگان 384 نفر از دانش آموزان دوره متوسطه شهر تهران تعیین شد. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه نقش رسانه های تصویری در توسعه ورزش و سلامتی برگرفته از تحقیقات نیکنام (1392) و راندال (1382) و پرسشنامه استاندارد سواد حرکتی (وحدانی، 1394) استفاده شد. همچنین، روایی پرسشنامه ها با نظر متخصصان مدیریت ورزشی و حیطه رسانه و پایایی آنها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین میانگین نمره کارکرد رسانه و سواد حرکتی و تمامی مولفه های آنها با میانگین فرضی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین مشخص شد که بین کارکرد رسانه و مولفه های آن با سواد حرکتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و مولفه های کارکرد رسانه، توانایی پیش بینی 44 درصد از تغییرات سواد حرکتی را دارند. در نهایت، مشخص شد که مدل ساختاری رابطه دو متغیر اصلی پژوهش از برازش معناداری برخوردار است. با توجه به یافته ها می توان گفت که مسیولان، والدین و عوامل مربوط با تمرکز بر کارکرد رسانه های تصویری در حیطه ورزش، می توانند موجبات رشد و توسعه سواد حرکتی دانش آموزان و نوجوانان را فراهم آورند و بدین ترتیب فرهنگ ارایه محتوای مناسب را در جامعه گسترش دهند تا والدین بتوانند با بهره گیری از این محتوا برنامه ریزی مناسبی برای فرزندان خود و آینده آنها داشته باشند.

    کلیدواژگان: سواد حرکتی، دانش آموزان، فرهنگ سازی، کارکردهای رسانه، مشارکت اجتماعی
|
  • Abdoreza Oboudi *, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 341-356
    The purpose of this study was the effect of 90 sport program in Iranian football referees regarding sport program 90. Method of data collection was a questionnaire that prepared by the researcher the Validity of the instrument was confirmed through consulting 15 scholars. The reliability of the questionnaire was calculated 0.82.Also, 180 Referees and assistant referees in the Pro League and one category league were the population for this study. 123 Questionnaires were distributed in a completely randomized. We use One-sample t-test to identify the sample mean. The results showed that sport program90 had positively and negatively effect on Referees and assistant referees. Referees and assistant referees both positive and negative attitudes toward sport program90.On the positive dimension (77%) from a sample of 123 subject’s believed that controversial players and coaches during competition introduced to the referees. Also, about 67 percent of them believe that the program has led referees to cover their weaknesses. Finally, the 90 sports program with accurate expertise of the referees performance in each match and covering the positive points of the referees judgment can help reduce the referees mistakes and improve the their performance.
    Keywords: football, Persian Gulf Premier League, Football Referees, 90 Sport Program
  • Abbas Fakhrani *, Dariush Malekpur Pages 357-371

    The aim of study was examine the relationship between human capital of faculty members and physical education students educational achievement in university of Tehran. The research method was descriptive, which was carried out by field method. The statistical population was 320, the statistical sample with Cochran formula 175 person selected. The research instrument was the Naderi human capital questionnaire. by content validity method, validity of questionnaire confirmed by human capital experts and its reliability with Cronbach's alpha (0.978) obtained. For data analysis, descriptive statistics (abundance percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, one-sample t-test, partial correlation coefficient and stepwise multiple regression) was used. The results showed. (1) there was significant and positive correlation, between human capital of faculty members and students educational achievement(r=0.452). (2) there was significant and positive correlation, between the components of human capital of faculty members, cognitive skill (r=0.512), meta-cognitive (r=0.396) and communicational-emotional (r=0.488) with students educational achievement. (3) Stepwise multiple regression analysis showed that components of human capital, cognitive skill with multiple correlational coefficient (R=0.812) and meta-cognitivecompetences(R=0.645), communicational-emotional (R=0.578) can predict students educational achievement. So we can conclude that whatever human capital of faculty members be more we can see better educational achievement in students.

    Keywords: capital, Human capital, educational achievement, faculty member, physical education
  • Shahram Abdi *, Seyed Nasrollah Sajjadi Pages 373-390

    This study aims at Modelling and Prioritizing the Barriers to Hosting International Sport Mega Event in Iran which was carried out in a field descriptive-survey method. The statistical population consisted of Ministry of sport and youth managers to the level of deputy, board of directors of national Olympic committee, members of the organizing students twelfth Olympiad in Shahid Beheshti university nagers to the level of deputy (ant ust GHahfarrokhi, senior executives sports federations in the Olympic Games, Asian Games and World Cup other disciplines (25 federations), consisted of president, vice president and secretary of the federation  that sum was equal to 134. In this study, we used the total number of samples due to the limited number of community members, so the sample was equal to the statistical population. The measuring tool was a questionnaire, which had been confirmed by the supervision of professors and experts of physical education, and its stability was acquired through the Cronbach's alpha (α=0.86). The descriptive statistics were used to analyze the demographic characteristics and the Friedman test was used to prioritize the study variables. The results indicate that the weakness of Infrastructural facilities and Economical of the most important Barriers to the hosting international sport mega events and then Socio-Cultural and Environmental barriers had the greatest impact in the barriers of hosting international mega events sporting. Survey barriers to hosting could enable hosting applicant organization and country executive sport until to identify weaknesses and defects in this part, and develop effective strategic plan for hosting event in future.

    Keywords: Prioritization, Sport Mega Event, Sport International Event, Hosting, modelling, Barriers
  • Maryam Shamiri, Rasool Nazari * Pages 391-404
    The aim of this study was to present a pattern for the effect of psychological skills on management skills and selection the management pattern of sport managers in Isfahan. .The method of this research was descriptive – correlation. For this purpose 199 people of 405 sport managers were evaluated as statistical sample. The required information was collected through management patterns questionnaire by bass (1996), management skills and Psychic skills researcher made questionnaire. Path analysis was used for the analysis. The results showed that psychological skills affect on management skills and selection of management pattern of sport managers. Management skills also influenced the management patterns. In fact, the results indicate the suitability of structural equation model. (AGFI=0.90, GFI= 0.90, RMSEA= 0.055). There was no significant difference and the dominant leadership style of managers was transformational style. Based on findings suggest that sport managers enhance their psychic skills so that they can perform their duties properly. Also in choose of sport managers be considered the model proposed in this study as a guide.
    Keywords: Human skills, Management Model, Mental Skills, Perceptual Skills Political Skills, Technical skills
  • Seyed Esfandiyar Mousavi *, Mohammad Khabiri Pages 405-428
    Today, the football players' transfer market is internationalized. The purpose of this study was to identify the indices of the international transfer market for Iranian footballers through qualitative research method and using the theme analysis. The statistic population was consisted of transferred players, the managers of the clubs that players were transferred during their management, Presidents and Secretaries of the current and former Football Federation, agents of players, Academic members with simultaneous marketing and football expertise, Faculty members with simultaneous expertise in marketing and football, Senior managers of sport, And sampling was unpredictable in both targeted and snowball mode.This study lasted for 10 months (January 2016 to December 2016 or Persian date from Bahman 1394 to Azar 1395). The results of the study led to the identification of 62 indicators in six main themes, namely, the role of the of the technical performance of the player, the role of the player's non-technical factors, the role of the national federation, the role of the club, the role of the government and the role of the player's agent in the international transfer market for Iranian footballers. At the end, the findings of this study can be used as a criterion to identify the strengths and weaknesses of the dimensions of the international football transfer market.
    Keywords: Footballer Export, Footballer Transfers, Iranian Footballer, Football Trading, Theme Analysis
  • Zeinab Anet *, Seyed MohammadHossein Razavi, Omid Titidej Pages 429-447

    The main objective of land management and planning is to distribute economic, social, demographic and hidden and capacious processes according to changes in time and needs. Determination the optimal location for sport places is an important task of urban planners and decision-makers, this study was conducted with the purpose of the spatial distribution of sports venues by using geographic information system and according to the data, obtain desired pattern for new sports venues. This study was descriptive- analytic and applied that by the field method was carried out in the study Karaj metropolis was conducted fieldwork area. Study includes indoor swimming pools available for public (27 cases). In analyzing the metrics, analysis of hierarchical location was valued. The geo reference of geographical data in the GIS software Formed, Using the overlay function layers based on the relative weight (derived from pairwise comparisons), research study area was divided into five levels, and the position of each of the indoor swimming pools over the whole surface was measured. At the end the areas that were in pretty good range introduced as places for construction of new sport facilities. The results showed that spatial distribution of Karaj pools is more favorable and appropriate. Finally based on results, introduced 11 locations for construction of new pools.

    Keywords: land use planning, Sports Venues, Optimization, Spatial-Spatial Analysis, Karaj
  • Mehdi Salimi *, Masoud Taghvaie Pages 449-460

    The aim of this study was to use of Gray Cluster Analyze (GCA) Method in Site Selection of Sport Places in Cessation Spatial status. The study area of research was three regions 5, 6 and 13 of Isfahan city (Iran) that has 34% of total area and 21% of total population of Isfahan city. For data analyzing was used of Excel, Arc/GIS, Arc/View and Auto Cad software and also coding in MATLAB, and for site selection in cessation spatial was presented a algorithm by Gray Cluster Analyze  Method. Results show that by according to complexity of urban texture and non stable for criteria of site selection of sport places, Gray Cluster Analyze can present valid outcome by controlling all criteria simultaneously, that this issue is impossible in other methods.

    Keywords: Analytical Hierarchy process, Gray System, Shanon Entropy, Site Selection Criteria, Urban Compact Texture
  • Ali Norrizaddeh *, Majid Jalali Pages 461-481
    The current study intended to design a model for the role of factors shaping the atmosphere of futsal halls on satisfaction and behavioral tendencies of Iranian Futsal Super League spectators. This study was an applied descriptive research conducted as a field research. The statistical population of the study included all spectators over 15 years of age who had participated in Futsal Super League Championship (2016). A sample of 397 individuals were selected according to Morgan's table. The research instruments included Behavioral Tendencies Questionnaire (Brady et al., 2005) and Satisfaction Scale. The authors also developed an Atmosphere Questionnaire on three levels (macro, middle, and micro). In order to analyze the data, partial least squares and Smart PLS3 software were utilized. The findings of the study demonstrated that the middle, micro, and macro dimensions respectively have the highest role in explaining the variance of the futsal salons atmosphere (path coefficient of 0.981, 0.940 and 0.848 respectively). Based on path analysis, it was determined that the salon`s atmosphere is significantly associated with satisfaction of the spectators and their behavioral tendencies. Additionally, Sobel test showed that 23 percent of the total effect of atmosphere on behavior tendencies of spectators is indirectly explained based on the mediating role of satisfaction (p<0.05). Therefore, it is essential that clubs and their managersdo their best so as to promote the atmosphere of salons through quantitatively and qualitatively enhancing the services to fans as the main capital of the club in an attempt to facilitate their satisfaction and reappearance in Hall.
    Keywords: Hall atmosphere, satisfaction factors, behavioral tendencies, Premier League Futsal
  • Elham Fesanghari *, Rahim Ramezaninezhad, MohammadHossein Ghorbani Pages 473-510

    The purpose of this study was to introducing performance appraisal questionnaire for sports federations. The research method was a mixed method that combines qualitative and quantitative methods. Population of study was experts assessing the performance of sports federations at the Ministry of Sport (10 people), heads, evaluators and Secretaries of the sports federation in Iran (100 people) and University elite who have done research in the field of management and performance evaluation in sport (50 people). The number of samples continued to reach the theoretical saturation for the interview (25people). In the quantitative phase, 130 questionnaires were collected. In order to analyze the data, confirmatory factor analysis and structural equation modeling using SmartPLS3 software were used. 124 questions were categorized into 32 sub-criteria and 9 criteria that included: Leadership (18 questions), Strategy (13 questions), Human resources (17 questions), Partnership and Resources (17 questions), Processes, Products and Services (18 questions), Customer Results (12 questions), Human resources Results (11 questions), Society Results (7 questions) and Key Results (11 questions). The results of this study showed that the performance appraisal (evaluation) questionnaire of sports federations is an appropriate theoretical framework and tool for evaluating organizational performance in sports federations. It is suggested that managers and researchers in sport management use this questionnaire to evaluate the performance of sports federations.

    Keywords: performance appraisal, Performance Management, Questionnaire, Sports Federations, Tool
  • Mohammad Keshtidar *, Ahmad Nazari Torshizi, Reza Heydari Pages 511-537
    The purpose of this study was to conduct a meta-analysis of studies of factors affecting the development of sports tourism in Iran. The statistical population of the study consisted of all scientific research articles focusing on sports tourism in sport management publications. A total of 59 articles on sports tourism were published until September 2019. After reviewing the articles, according to the preliminary meta-analysis processes, 27 articles were selected as those that met the entry criteria for the meta-analysis calculations. These articles were analyzed using version 2 of CMA. The results of the systematic review of the articles showed that the research in this field was mainly descriptive-analytical. The meta-analysis findings indicated that six variables are involved in the development of sports tourism. These variables respectively are tourism and natural attractions, advertising and marketing factors, infrastructure and facilities factors, factors related to events, social-cultural factors, and management factors. In addition to these variables, the variable of quality of transport and services also had the necessary condition for entering into the meta-analysis calculations but the results showed that it did not have a significant impact on the development of sports tourism. In a general conclusion, it seems that all of the above variables are like interrelated factors and each of these factors can be the basis for or complement to another. This indicates that one factor alone cannot contribute to the development of sports tourism and that special attention should be paid to all the above.
    Keywords: Meta-analysis, Development, Sports Tourism, Scientific Research Publications, Tourism attractions, advertising factors
  • Majid Javid *, Ghodratallah Bagheri, Ali Moghadamzadeh, Hasan Assadi, Hassan Almasi Pages 539-546

    Seasonality of tourism is obvious, especially in cold tourism destinations which is so called winter tourism destination. The purpose of present study was to discover a theoretical structure & deliver a comprehensive pattern about seasonality phenomenon of sport tourism destinations in Ardabil province. This study is a practical one. It's worth mentioning that our study was conducted in a new field & no comprehensive investigation has been done which covers overview of seasonality about sport tourism destinations. Thus, this research was conducted using qualitative approach and based on systematic around theory method. Statistical population of this study consisted sport management experts, tourism and economy experts, department of cultural heritage & tourism managers, department of Sport & youth managers, provincial government managers, municipality managers, parliament members & tourism agencies managers of Ardabil province. Mixed of some theoretical sampling methods were utilized to select the samples of this study, qualitative interviews were conducted to gather information in our study. Data and codes reached theoretical saturation following 21 interviews. Statistics analysis were conducted systematically by using thematic analysis method in Nvivo 12 Plus software. Finally, 75 codes were identified after analyzing data which were classified in 6 main classes based on their importance. The results of present study provide the politicians & planners of this province with adequate approaches to expedite the process of developing tourism destinations economically in Ardabil Province.

    Keywords: tourism destinations, Seasonality, Regional Economy, winter tourism, Adventure Tourism
  • Neda Asadi, Farshad Tojari *, Zinat Nikaeen Pages 565-580
    The purpose of this paper is the study of Iran’s law related to the Iranian women sports activities. This study is a descriptive research and the main source of study is the Iran’s Law passed from the beginning of the Islamic Revolution till 2016. Studying of the laws shows that in passing the laws, sports activities of the women is not directly mentioned in Constitution of Iran and other laws and legislator only pointed out to the social affairs. As sex segregation is not done in these laws it implies that they are applicable for all people and they are passed for women and men equally. On the other hand the sex segregation is applied in other laws in favor of women which possibly means that these laws are passed due to shortage of the other law’s enforcement and existence of discrimination in executing the laws. Hence in regards of the passing the laws it could be concluded that at least there is no main issues however in executing the laws, deficiency is witnessed because of shortage of the laws enforcement that even passing new laws in favor of women could not resulted any extensive improvement in women’s sports activities.
    Keywords: enforcement, law, sex segregation, Sports, Women
  • Reza Hassanpourghadi, Morteza Dousti * Pages 581-616
    Today, sports diplomacy is one of the types of public diplomacy that has a special place in the foreign policy of countries. The special circumstances of the Islamic Republic of Iran redouble the need for effective sports diplomacy. Governments after the Islamic Revolution have always sought to use the capabilities of soft power, but they have not been effective in this regard and or they have faced various challenges. The use of correct and effective sports diplomacy can help politicians to achieve their political goals, especially in the field of international relations and world peace. The main question of this research is what was the position of sports diplomacy in Iranian governments after the Islamic Revolution? In this research, the position of sports diplomacy in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran after the Islamic Revolution that has been studied by descriptive-analytical method and using library and documentary sources. The results showed that Iranian sports diplomacy does not follow a specific trend and pattern, but as time goes on since the beginning of the revolution, governments, regardless of their political positions, have resorted to using this diplomacy to their advantage.
    Keywords: Sports Diplomacy, diplomacy, Islamic Revolution, Iranian governments, Foreign Policy
  • Shahram Nazari, Ahmad Mahmoudi *, Mohammadhosein Ghorbani, Zahra Fakhri Enayat Pages 617-637
    Abstract The purpose of this study was to survey the relationship between the endorsement of famous athletes with brand loyalty in customers of non-sporting goods. this descriptive study was a correlational and purposeful type. The statistical population of the study is buyers of sporting and non-sport products endorsed by Ali Daei (including Karmikhan Office). Given the uncertainty in the size of the population, the sample size was determined by the Cochran formula of 207 people. The data gathering tool was Brian Stein and Zhang (2005), and consumer literacy standard questionnaire. Brandy (2006). To analyze the findings, descriptive statistics indices such as frequency, mean and for inferential statistics of the Kolomograf Smirnov test to determine the natural distribution of the scores and to assess the relationship between the variables under Pearson correlation coefficient were used for SPSS software. Amos software was also used to design the research communication model. Pearson correlation test results showed, there was a positive correlation between the ability to be a star, a loving personality, a source of Attractiveness and professional honesty ("Ali Daei") and loyalty to the brand of products (p ≤ 0.01). But there was no correlation between the confirmation personality type (Ali Daei) and the loyalty to the brand of products (p≤ 0.01).
    Keywords: endorsement, Brand Loyalty, customers, non-sporting goods, Professional honesty
  • Ali Ghaedi *, Behzad Izadi, Mohammadreza Ghasemyan Pages 639-657
    The purpose of this study was to investigate the role of the brainwaves, arousal, and pleasure on the decision to purchase the sports service industry. In terms of purpose, the study was an applied one which was done Semi-experimentally. The statistical sample of this study was 40 volunteers (20 women and 20 men) from students of physical education in the age range of 25 to 35 years. In order to provide the research tool, those images which were following research strategies were prepared and their content validity was confirmed by 10 sports marketing experts. An Electroencephalography device, a two-category questionnaire, and some self-assessment Manikins were used respectively to record the waves, to measure the purchasing decision and to measure arousal and pleasure. Matlab 2013 b software was used for extracting data. By using the SPSS 22 software, the descriptive and inferential statistical methods including analysis of variance with repeated measures and logistic regression were used to analyze data. The results showed that there was a significant difference (P <0.05) between the power of alpha wave in the frontal region of the brain in charitable strategies, validation, advertising and discount. Also, it was shown that the Neuropsychological responses explain a significant percentage of a consumer purchasing decisions. Therefore, marketers and researchers can provide more effective promotional activities for consumers based on their neuropsychological responses.
    Keywords: Alpha wave, Arousal, Pleasure, neuromarketing, sport services
  • Sayyed Jalil Miryousefi *, Elham Bahraini, Nasrin Biglari Pages 659-686

    The purpose of this study was to investigate the role of Good Governance indicators in explaining Human Resources Development of youth and sport offices of Kerman province. This study was a descriptive-correlative type that was administered as a field study. The population of this study included all employees of Youth and Sports offices of Kerman Province (N=252), that among them 151 persons selected by cluster sampling method. After determining validity and reliability, in order to data gathering use of Good Governance and Human Resources Development questionnaires. The data analyzed by method Partial Least Square. Findings indicated that six dimensions of Good Governance namely Conclusion, Effectiveness of Roles and Tasks, Promotion of Values, Transparency, Capacity Building and Accountability has a direct and significant impact on Human Resources Development of youth and sport offices. According to the findings of this study, suggested to the experts Sport and Youth offices do provide the necessary context for the implementation of the principles of good governance model for human resource development in these offices.

    Keywords: Effectiveness of Roles, Tasks, Promotion of Values, Accountability, human resources development, transparency, Capacity Building, Conclusion
  • Soleimani Somayeh, Mohsen Behnam * Pages 687-701
    The purpose of the present study was to investigate the effect of brand credibility on brand loyalty and purchase intention of brand with investigation the mediating role of viral marketing in table tennis brands. The research method was correlational from type of structural equation modeling; in terms of objectives, it was an applied research conducted and data collection in a field study. The research population include all the consumers of table tennis brands in west and east Azerbaijan provinces. With considering the dropping rate, 400 questionnaires distributed among the consumers through simple sampling and yielded 377 complete appropriately responded questionnaires. Brand credibility were measured by a questionnaire adapted from Erdem & Swait (1998), viral marketing were measured by a questionnaire adapted from Sweeney & Swait (2008) questionnaire, and behavioral variables of brand were measured by a questionnaire adapted Foroudi, Jin, Gupta, Foroudi, & Kitchen (2018) questionnaire. In order to present the research model, and also examining convergence and divergence validity, the Smart PLS software was applied. This study showed that brand managers should improve their brand credibility through product specialization and brand trustworthiness by improving product quality in order to improve brand behavioral variables.
    Keywords: Brand credibility, Brand Loyalty, Purchase intention of brand, Table tennis brands, Viral marketing
  • Habib Honari * Pages 703-722

    The purpose of this study was to explain the functions of video media in the development of high school students' motor literacy. The statistical population of the study was determined based on its executive nature and the exact number of people was not known using Morgan table of 384 high school students in Tehran. To collect data, two questionnaires were used on the role of visual media in the development of sports and health taken from research (Niknam, 1392 and Randall, 1382) and the standard questionnaire of motor literacy (Vahdani, 1394). Also, the validity of the questionnaires was confirmed by sports management and media experts and their reliability was confirmed using Cronbach's alpha test. Findings showed that there is a significant difference between the mean score of media performance and motor literacy and all their components with the hypothetical mean. Also, it was found that there is a positive and significant relationship between media function and its components with motor literacy and media function components have the ability to predict 44% of changes in motor literacy. Finally, it is clear that the structural model of the relationship between the two main variables of the research has a significant fit. According to the findings, it can be said that officials, parents and related persons by focusing on the function of visual media in the field of sports, can promote the growth and development of motor literacy of students and adolescents and thus expand the culture of providing appropriate content in society, So that parents can use this content to have a good plan for their children and their future.

    Keywords: Media functions, motor literacy, students, social participation, culture building