فهرست مطالب

رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری - پیاپی 69 (تابستان 1400)

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 69 (تابستان 1400)

  • جلد هشتم
  • تاریخ انتشار: 1400/05/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه عباسی، مریم صفرپور *، فرزین خوشکار صفحات 1-16

    هدف این پژوهش تاثیر ریسک کنترل داخلی بر مشکلات نمایندگی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت، یک پژوهش توصیفی با تاکید بر روابط همبستگی است. داده های مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای پژوهش، از بانک اطلاعاتی «ره آورد نوین» استخراج شده است. به منظور نیل به این هدف 945 سال-شرکت (135 شرکت برای هفت سال) مشاهده جمع آوری شده از گزارشات مالی سالیانه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1392 تا 1398 مورد آزمون قرار گرفته اند. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از مدل های رگرسیونی استفاده گردید. با استفاده از داده های ترکیبی می توان به دو روش، مدل های رگرسیونی را تخمین زد (تلفیقی و پانل). به منظور تعیین روش تخمین از آزمون F لیمر استفاده گردید و در صورت استفاده از روش پانل، می توان به یکی از دو صورت مدل اثرات ثابت و اثرات تصادفی انجام گیرد که به منظور تشخیص نوع مدل، از آزمون هاسمن استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد ریسک کنترل داخلی بر مشکلات نمایندگی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: ریسک، کنترل داخلی، مشکلات نمایندگی
  • جلال عبدی، مهدی سواد کوهی، نقی عربی صفحات 17-33

    مطالعه حاضر تلاش می نماید تا این موضوع را بررسی نماید که ابعاد جهانی شدن و ابعاد هویت ملی در میان ایرانیان چگونه خواهد توانست بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر نگرش مصرف کنندگان در زمینه مصرف پوشاک خارجی و بطور خاص پوشاک مد خارجی اثر گذار باشد. روش پژوهش حاضر بر مبنای هدف کاربردی و بر اساس مسیر از نوع توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری آن شامل مصرف کنندگان پاساژ جمهوری تهران می باشد. تعداد نمونه مورد نظر 10 برابر گویه های پرسشنامه تعیین گردید و 411 نفر به صورت تصادفی از مشتریان انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه استاندارد بوده و روایی آن مورد تایید خبرگان قرار گرفته است. پایایی پرسشنامه نیز برای هر دسته از گویه های مربوط به فرضیه ها به روش آلفای کرونباخ بالاتر از 70/0 محاسبه شده است. تجزیه تحلیل داده های بدست آمده از اجزای پرسشنامه با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار ایموس، انجام پذیرفت. یافته های حاصل از آزمون یازده فرضیه، حاکی از آن است که متغیر پذیرش رفتار مصرف کننده جهانی بر پذیرش مد جهانی و مادی گرایی تاثیر مثبت دارد. همچنین هویت ملی مصرف کنندگان بر قوم گرایی و پذیرش مد جهانی تاثیر منفی دارد. همچنین متغیر پذیرش فرهنگ مصرف جهانی بر قوم گرایی تاثیر منفی و متغیر هویت ملی بر مادی گرایی تاثیر منفی دارد. همچنین تاثیر متغیرهای جمعیت شناختی بررسی گردید و درآمد و تحصیلات بر پذیرش فرهنگ مصرف جهانی تاثیر مثبت و بر هویت ملی تاثیر منفی داشتند، اما متغیر جمعیت شناختی سن بر هویت ملی تاثیر مثبت داشت ولی فرضیه تاثیر منفی آن بر پذیرش فرهنگ مصرف جهانی مورد تایید قرار نگرفت.

    کلیدواژگان: پذیرش فرهنگ مصرف جهانی، هویت ملی، مادی گرایی، قوم گرایی، پذیرش مد جهانی پوشاک
  • ملیکا ملک آرا* صفحات 34-39

    در اقتصاد جدید جهانی استارت آپ ها به عنوان بازیگران کلیدی توسعه اقتصادی در نظر گرفته می شوند. دلیل اهمیت این موضوع، نقش آنها در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در سطوح منطقه ای، ملی و صنعتی می باشد. استارت آپ ها به عنوان محرک های مهم ایجاد اشتغال شناخته می شوند. با توجه به جایگاه مهم گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی در چرخه اقتصاد جهانی، اهمیت دادن به استارت آپ ها در این حوزه، می تواند سبب رشد و توسعه پایدار اقتصادی شده و تاثیر بسزایی در امر صادرات غیرنفتی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، گیاهان دارویی، تجارت جهانی، فیتوشیمی، کسب و کار استارت آپ
  • عسل شریفی، مهسا قجر بیگی، جلیل بیطاری صفحات 40-56

    هدف اصلی تحقیق تاثیر مالکیت دولتی بر بازده سهام با تاکید بر نقش بحران مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1390 تا 1398 می باشد که در این راستا مالکیت دولتی به عنوان متغیر مستقل؛ بازده سهام به عنوان متغیر وابسته و بحران مالی شرکت به عنوان متغیر تعدیلگر می باشد. متغیرهای اهرم مالی، اندازه شرکت، نسبت اقلام تعهدی و نسبت جریان نقدی عملیاتی به عنوان متغیرهای کنترل در نظر گرفته شده اند. نمونه آماری تحقیق 159 شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورتهای مالی می باشد. به طور کلی روش آزمون فرضیات از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است. نتایج تحقیق نشان داد مالکیت دولتی بر بازده سهام تاثیر مستقیم و معناداری دارد و بحران مالی شرکت موجب تضعیف این رابطه می گردد. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که اهرم مالی و نسبت اقلام تعهدی تاثیر معکوس و معناداری بر بازده سهام دارند. تاثیر اندازه شرکت بر بازده سهام معکوس و معنادار می باشد و در نهایت تاثیر نسبت جریانات نقدی عملیاتی بر بازده سهام معنادار نمی باشد.

    کلیدواژگان: مالکیت دولتی، بازده سهام، بحران مالی، اهرم مالی، اندازه شرکت
  • احمد ممنون، مریم صفرپور *، داوود گرجی زاده صفحات 57-74

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر پیچیدگی اطلاعات برکشف تقلب در گزارشگری مالی شرکت می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت، یک پژوهش توصیفی با تاکید بر روابط همبستگی است. داده های مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای پژوهش، از بانک اطلاعاتی «ره آورد نوین» استخراج شده است. به منظور نیل به این هدف 960 سال-شرکت (120 شرکت برای هشت سال) مشاهده جمع آوری شده از گزارشات مالی سالیانه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1391 تا 1398 مورد آزمون قرار گرفته اند. به منظور تخمین این مدل از تکنیک رگرسیون لوجیت استفاده می شود. یافته های پژوهش نشان می دهدکه پیچیدگی اطلاعات برکشف تقلب درگزارشگری مالی شرکت تاثیرمعکوس و معناداری دارند.

    کلیدواژگان: پیچیدگی اطلاعات، کشف تقلب در گزارشگری مالی شرکت
  • حمیدرضا کیهان*، مهسا قجر بیگی صفحات 75-94

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین حساسیت جریان نقدی سرمایه گذاری با وابستگی به گروه تجاری و سهامداران نهادی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. زمانی که دسترسی به تامین مالی خارجی دشوار است، شرکتها از جریان نقدی عملیاتی خودشان برای سرمایه گذاری استفاده می کنند. در نتیجه سرمایه گذاری به جریان نقدی عملیاتی حساس است. اگر شرکتی عضو گروه تجاری باشد، می تواند از شرکتهای عضو منابع لازم برای سرمایه گذاری را فراهم کند و در نتیجه انتظار می رود حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقدی کاهش یابد در این پژوهش، 158 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالهای، 1392-1398، که به روش حذف سیستماتیک انتخاب شده مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهش های کاربردی و با استفاده از رویکرد پس رویدادی است. نتایج تحقیق با استفاده از مدل اثرات تصادفی نشان می دهد که بین حساسیت جریانهای نقدی سرمایه گذاری و شرکتهای عضو گروه تجاری و شرکتهای عضو گروه تجاری متنوع رابطه وجود دارد. همچنین، بین حساسیت جریانهای نقدی سرمایه گذاری و سهامداران نهادی رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: حساسیت جریانهای نقدی سرمایه گذاری، سهامداران نهادی، گروه تجاری متنوع
  • مریم رجبی*، مهسا قجربیگی صفحات 95-114

    در مورد اینکه آیا عملکرد بهتر زیست‌محیطی می‌تواند منجر به عملکرد مالی برتر شود، اتفاق نظر وجود ندارد. در این مطالعه تلاش شده است تا با تکیه بر چارچوب قابلیت‌های پویا و تیوری اقتضایی به واچینی رابطه پیچیده میان عملکرد زیست‌محیطی و عملکرد مالی پرداخته شود. در این راستا تاثیر ویژگی‌های خاص شرکت و صنعت بر رابطه عملکرد زیست‌محیطی و عملکرد مورد بررسی قرار گرفته است. ویژگی‌های خاص شرکت که بر مبنای چارچوب قابلیت‌های پویا انتخاب شده‌اند، عبارتند از اندازه شرکت، هزینه تحقیق و توسعه، هزینه تبلیغات و مخارج سرمایه‌ای و ویژگی خاص صنعت با تکیه بر تیوری اقتضایی شامل تمرکز در سطح صنعت می‌باشد. به منظور ارزیابی روابط تبیین شده، اطلاعات 107 شرکت از 7 صنعت فعال در بورس طی سال‌های 1390 تا 1398 گردآوری شد و با استفاده از رویکرد داده‌های ترکیبی به آزمون فرضیه‌ها پرداخته شد. نتایج مطالعه نشان داد که اندازه شرکت و هزینه تحقیق و توسعه و تمرکز در صنعت تاثیر مثبت و معنادار و هزینه تبلیغات تاثیر منفی و معنادار بر رابطه عملکرد زیست‌محیطی و عملکرد مالی دارد؛ اما مخارج سرمایه‌ای تاثیر معناداری بر رابطه مذکور نشان نداد. در نهایت با استفاده از آزمون علیت گرنجر همسان و ناهمسان به آزمون رابطه دوسویه عملکرد زیست‌محیطی و عملکرد مالی پرداخته شد و مشخص شد که رابطه علی از سوی عملکرد مالی به عملکرد زیست‌محیطی به طور یکسان در بین کل شرکت‌ها و صنایع وجود دارد ولی رابطه علی از سوی عملکرد زیست‌محیطی به عملکرد مالی ممکن است در مجموعه‌ای از شرکت‌ها وجود نداشته باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد زیست محیطی، عملکرد مالی، اندازه شرکت، هزینه تحقیق و توسعه، تمرکز در صنعت
  • سجاد کردمنجیری، ابراهیم جعفریان سرتایی صفحات 115-137

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین دوره زمانی تشکیل کمیته حسابرسی و حسابرسی داخلی با خطای پیش بینی جریان‌های نقدی آتی با در نظر گرفتن ریسک پذیری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. این تحقیق به روش توصیفی-همبستگی انجام شده و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق را کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1394 تشکیل می دهند که تعداد 120 شرکت در تمام طول دوره تحقیق در بازار بورس فعال بوده و مورد مطالعه قرار گرفته اند. داده های تحقیق از صورت های مالی شرکت ها استخراج گردیده و با استفاده از مدل های رگرسیونی به روش داده های ترکیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش ارتباط معنادار بین دوره زمانی تشکیل کمیته حسابرسی و حسابرسی داخلی با خطای پیش بینی جریان های نقدی آتی را تایید کرد و همچنین یافته ها نشان داد که ریسک پذیری بر رابطه بین دوره زمانی تشکیل حسابرسی داخلی با خطای پیش بینی جریان های نقدی آتی تاثیرگذار است ولی بر رابطه دوره زمانی تشکیل کمیته حسابرسی با خطای پیش بینی جریان های نقدی آتی معنادار نشد.

    کلیدواژگان: کمیته حسابرسی، حسابرسی داخلی، خطای پیش بینی، جریان های نقدی آتی، ریسک پذیری شرکت
  • آسو امین عشایری* صفحات 138-154

    هنگامی که شرکت ها در وضعیت نامطلوب اقتصادی تحت فشار فزاینده قرار می گیرند، مدیران آن ها از واحد حسابداری درخواست می نمایند که سطر آخر صورت های مالی (یعنی سود) را بهبود بخشند و بدین وسیله محتوای اطلاعاتی آن را تغییر دهند. حسابداری با وجود تمامی انعطاف پذیری اش، به نظر نمی رسد قادر به فراهم آوردن داده های مفید برای مدیریت در این قبیل شرایط باشد. داده های مورد نیاز تصمیم گیری مقوله ای بسیار پیچیده می باشد، زیرا طیف متنوع استفاده کنندگان از آن، نظیر سرمایه گذاران (از آن جایی که نیاز به دانستن میزان سودآوری و ثبات شرکت قبل از سرمایه گذاری در آن دارند)، مدیران (نیاز به اطلاع از وضعیت مالی شرکت دارند)، بانک ها و تامین کنندگان مالی (نیاز به اطلاع از توانایی شرکت در بازپرداخت وام) به اطلاعات گوناگونی نیاز دارد. این عمل با تاثیرات منفی فراوانی همراه است. بررسی نقش کیفیت حسابرسی در تعامل بین معاملات مبسوط و مدیریت سود شرکت های بورسی پرداخته میشود. در نهایت مشخص شد که کیفیت حسابرسی در تعامل بین معاملات مبسوط و مدیریت سود شرکت های بورسی دارای نقش تعدیلگر میباشد.

    کلیدواژگان: معادلات مبسوط، مدیریت سود، کیفیت حسابرسی
  • محمد نواربافی*، فرهاد فلاح نژاد، مهسا قجربیگی صفحات 155-173

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین ریسک سقوط قیمت سهام و سرمایه گذاری نهادی با بازده سهام با تاکید بر نقش تعدیلی نسبت نقدینگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1390 تا 1398 می باشد که در این راستا ریسک سقوط قیمت سهام و سرمایه گذاری نهادی به عنوان متغیرهای مستقل؛ بازده سهام به عنوان متغیر وابسته و نقدینگی شرکت به عنوان متغیر تعدیلگر می باشد. متغیرهای اهرم مالی، اندازه شرکت، بازده داراییها و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری به عنوان متغیرهای کنترل در نظر گرفته شده اند. نمونه آماری پژوهش 159 شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورتهای مالی می باشد. به طور کلی روش آزمون فرضیات از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است. نتایج پژوهش نشان داد بین ریسک سقوط قیمت سهام و بازده سهام ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. بین سرمایه گذاری نهادی و بازده سهام ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نقدینگی شرکت موجب تضعیف ارتباط معکوس بین ریسک سقوط قیمت سهام با بازده سهام و تقویت ارتباط مستقیم بین سرمایه گذاری نهادی با بازده سهام می گردد. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که بین اندازه شرکت، بازده داراییها و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتریبا بازده سهام ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد و اهرم مالی ارتباط معکوس و معناداری با بازده سهام دارد.

    کلیدواژگان: ریسک سقوط قیمت سهام، بازده سهام، سرمایه گذاری نهادی، نقدینگی
|
  • Somayeh Abbasi, Maryam Safarpour *, Farzin Khoshkar Pages 1-16

    The purpose of this study is the effect of internal control risk on agency problems. This study is a descriptive study in terms of applied purpose and in terms of nature with emphasis on correlation relations. The data required to calculate the research variables have been extracted from the "Rahavard Novin" database. In order to achieve this goal, 945 year-companies (135 companies for seven years) observations collected from the annual financial reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2012 to 2018 have been tested. To test the hypothesis Research regression models were used. Using composite data, regression models can be estimated in two ways (combined and panel). In order to determine the estimation method, F-Limer test was used and if the panel method is used, one of the two forms of fixed effects and random effects model can be performed. In order to determine the type of model, Hausman test was used. Findings show that internal control risk related to and unrelated to financial reporting has a positive and significant effect on agency problems.

    Keywords: Internal Control Risk, agency problems
  • Jalal Abdi, Mehdi Savad Koohi, Naghi Arabi Pages 17-33

    The present study tries to investigate how the dimensions of globalization and the dimensions of national identity among Iranians can directly and indirectly affect the attitudes of consumers in the field of foreign clothing consumption and in particular foreign fashion clothing. The method of the present research is based on the applied purpose and based on the descriptive survey route and its statistical population includes the consumers of Tehran Republic Passage. The number of samples was 10 times the questionnaire items and 411 people were randomly selected from the customers. The research data collection tool is a standard questionnaire and its validity has been confirmed by experts. The reliability of the questionnaire for each group of items related to the hypotheses was calculated by Cronbach's alpha method above 0.70. Analysis of data obtained from the components of the questionnaire was performed using structural equation modeling using Emos software. Findings from the test of eleven hypotheses indicate that the variable of acceptance of global consumer behavior has a positive effect on the acceptance of global fashion and materialism. Consumer national identity also has a negative effect on ethnicity and global fashion acceptance. Also, the variable of acceptance of global consumer culture has a negative effect on ethnicity and the variable of national identity has a negative effect on materialism. Also, the effect of demographic variables was examined and income and education had a positive effect on the acceptance of global consumption culture and a negative effect on national identity, but the demographic variable age had a positive effect on national identity but the hypothesis of its negative effect on acceptance of global consumption culture was confirmed. Did not take.

    Keywords: Acceptance of global consumption culture, national identity, materialism, ethnocentrism, acceptance of global clothing fashion
  • Melika Molkara* Pages 34-39

    In the new global economy, startups are considered as key players in economic development. The reason for the importance of this issue is their role in creating employment and economic growth at the regional, national and industrial levels. Startups are recognized as important drivers of job creation. Given the important place of medicinal plants and natural products in the global economic cycle, giving importance to startups in this field, can lead to sustainable economic growth and development and have a significant impact on non-oil exports.

    Keywords: Knowledge-Based Economics, Medicinal Plants, Global Trade, Photochemistry, Startup Business
  • Asal Sharifi, Mahsa Qajar Beigi, Jalil Bitari Pages 40-56

    The main purpose of this study is to investigate the effect of government ownership on stock returns by emphasizing the role of financial crisis in companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1398 "in this regard, government ownership as an independent variable; Stock returns as a dependent variable and company financial crisis as a moderating variable. The variables of financial leverage, company size, accruals ratio and operating cash flow ratio are considered as control variables. The statistical sample of the research is 159 companies. The research method is descriptive-correlation with applied approach. The method of data collection in the theoretical foundations section is the library method and in the hypotheses testing section is the method of documenting financial statements. In general, the method of testing hypotheses is the method of correlation and multiple regressions. The results showed that government ownership has a direct and significant effect on stock returns and the company's financial crisis weakens this relationship. The results of control variables showed that financial leverage and the ratio of accruals have a significant inverse effect on stock returns. The effect of company size on stock returns is inverse and significant, and finally the effect of operating cash flow ratio on stock returns is not significant.

    Keywords: Government ownership, stock returns, financial crisis, financial leverage, company size
  • Ahmad Mamnoon, Maryam Safarpour*, Davood Gorjy zade Pages 57-74

    The purpose of this study is to investigate the effect of complexity of accounting information on the detection of fraud in financial reporting. This research is a descriptive research in terms of applied purpose and in terms of nature with emphasis on correlation relations. The data required to calculate the research variables have been extracted from the "Rahavard Novin" database. In order to achieve this goal, 960 years-companies (120 companies for eight years) observations collected from the annual financial reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2012 to 2020 have been tested. In order to estimate this model, the logit regression technique is used. In order for the linear regression coefficient estimators to be the best estimators without linear bias in the linear regression model, it is necessary that the variance is part of the fixed model error and there is no alignment between the explanatory variables. Findings show that the complexity of accounting information has a significant inverse effect on the detection of financial reporting frau.

    Keywords: Information Complexity, Fraud Detection in Company Financial Reporting
  • Hamid Reza Keyhan, Mehdi Panahi * Pages 75-94

    The purpose of this study is to investigate the relationship between cash flow sensitivity of investment and dependence on the business group and institutional shareholders in companies listed on the Tehran Stock Exchange. When access to external financing is difficult, companies use their own operating cash flow to invest. As a result, investing is sensitive to operating cash flow.if the company is a member of the business group, it can provide the necessary resources for the member companies to invest, and as a result, the sensitivity of the investment to cash flow is expected to decrease. In this research, 158 companies listed on the Tehran Stock Exchange between the years 2013-2018, which have been selected by the selected systematic removal method. The present study is a applied research in terms of purpose and using a post-event approach. The results of the research show a random effects model There is a relationship between working quality, high quality, and high quality. Also, there is a relationship between cash flow sensitivity and institutional stakeholders.

    Keywords: cash flow sensitivity, business group, institutional shareholders
  • Maryam Rajabi*, Mahsa Ghajarbeigi Pages 95-114

    There is no consensus on whether better environmental performance can lead to better financial performance. In this study, an attempt has been made to unraveling the complex relationship between environmental performance and financial performance by relying on the framework of dynamic capabilities and contingency theory. In this regard, has been investigated the effect of specific characteristics of the company and industry on the relationship between environmental performance and performance. Company-specific characteristics selected based on the dynamic capabilities framework include firm size, R&D, advertising costs and capital expenditures, and industry-specific features based on contingency theory include industry concentration. In order to evaluate the explained relationships, were collected data of 107 companies from 7 industries active in the stock market during the years 2011 to 2019 and were tested hypotheses using the panel data approach. The results showed that the firm size and the R&D expenditures and industry concentration have a positive and significant effect and the advertising expenditures has a negative and significant effect on the relationship between environmental performance and financial performance. But capital expenditures did not show a significant effect on this relationship. Finally, using the Homogeneous and Heterogeneous Granger causality test, the two-way relationship between environmental performance and financial performance was tested and was found that the causal relationship from financial performance to environmental performance exists equally among all firms and industries, but the causal relationship from environmental performance to financial performance may not exist in a set of firms.

    Keywords: Environmental Performance, Financial Performance, firm Size, Research, Developmentexpenditures, industry concentration
  • Sajjad Kurd Manjiri, Ebrahim Jafarian Sertai Pages 115-137

    The purpose of this study is to investigate the relationship between the period of formation of the audit committee and internal audit with the error of predicting future cash flows by considering the risk-taking of companies listed on the Tehran Stock Exchange. This research has been done by descriptive-correlation method and is of applied research type. The statistical population of the research consists of all companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1394 that 120 companies have been active in the stock market throughout the research period and have been studied. The research data were extracted from the financial statements of companies and analyzed using regression models using the combined data method. Confirmed future cash and also the findings showed that risk-taking affects the relationship between the period of internal audit formation and the error of forecasting future cash flows, but the relationship between the period of audit committee formation and the error of forecasting future cash flows was not significant.

    Keywords: AUDIT COMMITTEE, INTERNAL AUDIT, FORECAST ERROR, FUTURE CASH FLOWS, COMPANY RISK
  • Aso Amin Ashayeri* Pages 138-154

    When companies are under increasing pressure in an unfavorable economic situation, their managers ask the accounting unit to improve the last line of the financial statements (ie profits), thereby changing its information content. Accounting, for all its flexibility, does not appear to be able to provide useful data for management in such situations. The data required for decision making is a very complex category, because the diverse range of users, such as investors (since they need to know the profitability and stability of the company before investing in it), managers (need to Know the financial condition of the company), banks and financiers (need to know the company's ability to repay the loan) need a variety of information. This action is associated with many negative effects. The role of audit quality in the interaction between extended trading and earnings management of listed companies is examined. Finally, it was found that audit quality has a moderating role in the interaction between extended transactions and earnings management of listed companies.

    Keywords: Extended equations, profit management, audit quality
  • Mohammad Navarbafi*, Farhad Fallah Nejad, Mahsa Ghajarbeigi Pages 155-173

    The main purpose of this study is to investigate the relationship between stock price risk and institutional investment with stock returns with emphasis on the moderating role of the liquidity ratio in companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1398 "in this regard, the risk of price fall Stocks and institutional investment as independent variables, Stock returns as a dependent variable and company liquidity as a moderating variable. The variables of financial leverage, company size, return on assets and the ratio of market value to book value are considered as control variables. The statistical sample of the research is 159 companies. The research method is descriptive correlation with applied approach. The method of data collection in the theoretical foundations section is the library method and, in the hypotheses, testing section is the method of documenting financial statements. In general, the method of testing hypotheses is the method of correlation and multiple regressions. The results showed that there is a significant inverse relationship between the risk of falling stock prices and stock returns. There is a direct and significant relationship between institutional investment and stock returns. The company's liquidity also weakens the inverse relationship between stock price risk and stock returns and strengthens the direct relationship between institutional investment and stock returns. The results related to control variables showed that there is a direct and significant relationship between firm size, return on assets and the ratio of market value to book value with stock returns and financial leverage has a significant inverse relationship with stock returns.

    Keywords: Stock price fall risk, stock returns, institutional investment, liquidity