فهرست مطالب

نشریه حقوق و مطالعات نوین
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید حسام الدین رفیعی طباطبایی صفحه 1

    پیشرفت روز افزون دانش حقوقی، ضرورت ارایه نتایج حاصل از پژوهش ها و تحقیقات حقوقی برای استفاده محققان و علاقه مندان را ایجاب کرده است. در این راستا مجلات حقوقی نقشی مهم در فرآیند ثبت، نشر و ارتقای این پژوهش ها و نیز ایجاد یک بستر مناسب برای توسعه ارتباط میان پژوهشگران عرصه حقوق داشته اند. مجله‌ علمی «حقوق و مطالعات نوین» در سال 1399 متناسب با نیازها و اقتضای زمان، فعالیت خود را آغاز نموده است، و در پی آن، به یاری خداوند با هدف تکمیل رسالت علمی و فرهنگی خود به حیات خود ادامه خواهد داد. هدف این مجله انعکاس دستاوردهای علمی فرهیختگان و پژوهشگران سراسر کشور در زمینه های مختلف علم حقوق و موضوعات میان رشته ای وابسته به آن می باشد. این مجله امید دارد با فعالیت خود و با دریافت مقالات و انتشار منظم بصورت فصلنامه، دستاوردهای علمی را به نحو شایسته ایی در اختیار علاقه مندان به موضوع پژوهش قرار دهد و در پایگاه های علمی معتبر کشور نمایه نماید. انتشار نشریه «حقوق و مطالعات نوین» در جلسه‌ هیات نظارت بر مطبوعات به تاریخ 14 مهر ماه 1399 مورد موافقت قرار گرفته و وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی (معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی) مجوز انتشار نشریه را به شماره‌ ثبت 87019 در تاریخ 14 مهر ماه 1399 صادر نموده است، که اصالت مجوز مذکور و صحت اطلاعات مندرج در آن با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور (e-rasaneh.ir) و یا ارسال شماره ثبت مجوز به شماره پیامک 500020202 (معاونت امور مطبوعاتی وزارتخانه) قابل راستی آزمایی است. اکنون که از برکت الطاف الهی و با تکیه بر نیروی جوانی این فرصت بدست آمده است، باید به خداوند و باور علمی خود تکیه کنیم و با تشکر از زحمات همه کسانی که نقشی هر چند کوچک در انتشار مجله داشته اند، با کسب دانش و تجربه، در جهت تقویت و استحکام محتوای مجله همت کرده و در جهت افزایش سطح کیفی و اعتبار آن بکوشیم. مجله علمی «حقوق و مطالعات نوین» بر اساس بررسی های شکلی و محتوایی، به زبان فارسی و با رویکردهای پژوهشی، ترویجی، ترجمه ای، تحلیل و گزارش موردی، نقدها و یادداشت های تخصصی و فنی با کیفیت، مقاله می پذیرد. بدینوسیله از کلیه فعالان گرامی حوزه علم حقوق و تمامی علاقه مندان خواهشمندیم تا با ارسال آثار و مقالات وزین خود در ارتقای سطح کیفی و کمی مجله ما را یاری نمایند.

    کلیدواژگان: سخن سردبیر، مجله علمی حقوق و مطالعات نوین
  • ابوالفضل عامری شهرابی* صفحه 2

    قاعده عطف به ما سبق نشدن قوانین جزایی به عنوان یکی از اصول مسلم حقوق جزا در نظام حقوقی ایران دارای جایگاه خاصی بوده؛ تا جایی که در اصل 169 قانون اساسی هم صراحتا مورد پذیرش قرار گرفته است. در این راستا قانونگذار در ماده 10 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ضمن تشریح این قاعده به بیان استثنایات آن از جمله تفسیر به نفع متهم، در شرایطی که قانون جدید از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب جرم باشد، نیز پرداخته است. با وجود این مسلمات قانونی، دادستان کل کشور در راستای تفسیری از تصویب نامه مورخه 26/11/1398 هیات وزیران، با صدور بخشنامه ایی در تضاد با قاعده تفسیر به نفع متهم، به مراجع قضایی در محاسبه جزای نقدی دستور داده اند تا نسبت به احکام جزای نقدی که اجرای آنها قبل از مصوبه جدید هیات وزیران شروع شده، تا تاریخ تصویب مصوبه مزبور بابت هر شبانه روز بازداشت معادل چهارصد هزار ریال و از زمان تصویب آن هر شبانه روز معادل یک میلیون ریال محاسبه و منظور نمایند. این شکل از رویه سازی قضایی اجرایی در مورد احکام جزای نقدی که اجرای آنها قبل از مصوبه هیات وزیران شروع شده است با تصریح به لزوم منظورکردن کسر چهارصد هزار ریال به ازای هر شبانه روز بازداشت، آشکارا بر خلاف قاعده تفسیر به نفع متهم و معارض با گفتمان عدالت قضایی و سیاست متعالی دادخواهی مساوات محور و تاسی از منطق حقوق بشری اصل تفسیر به نفع متهم می باشد. این مقاله رویکرد کلی و محتوای بخشنامه موصوف را مورد نقد و آسیب شناسی قرار داده و بر این پیش فرض مبتنی است که صدور و اجرای چنین بخشنامه هایی می تواند زمینه ساز کم توجهی به اصول مدرن و مترقی حقوق جزا در قلمرو نظام حقوقی ایران واقع شده و موجبات توسعه رویه های اجرایی معارض و برداشت های نا هماهنگ از متون قانونی موجود را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: عطف به ما سبق نشدن، جزای نقدی، تفسیر به نفع متهم، مجازات اخف
  • سید رضا باقری*، فاطمه نقیبی علمداردهی صفحه 3

    ضمان ناشی از فعل غیر معمولا بر عهده اشخاصی قرار می گیرد که چون فعالیت دیگری را راهبردی می کنند، دارای بهترین موقعیت برای پیش بینی خسارات ناشی از چنین فعالیتی و زیر پوشش بیمه قرار دادن آن هستند. به همین دلیل در این حوزه از مسئولیت شرایط مرسوم ضمان، تعدیل شده است. در حقوق کشور فرانسه تا سال 1991 مسئولیت مدنی ناشی از فعل غیر استثنایی تلقی می گردید و ماده 1384 قانون مدنی فرانسه در مورد برخی از مصادیق مسئولیت ناشی از عمل غیر به صورت استثنایی و محدود تفسیر می گردید. از آن سال به بعد با تفسیر دیوان، استثناء تبدیل به قاعده شد. بر خلاف حقوق جزا، در مسئولیت مدنی گاه شاهد هستیم که شخص مسیول جبران خسارتی می شود که خود او در ایجاد آن دخالتی نداشته است. چنین مسئولیتی برای بی گناهان خلاف اصل است، لذا در هر مورد این پرسش مطرح می شود که چرا باید شخصی مسیول خطای دیگران قرار گیرد؟ پاسخ دقیق این سوال را باید در هر مورد جداگانه داد، ولی به اجمال می توان گفت این دو مصلحت مبنای مسئولیت شخص نسبت به اعمال دیگران قرار می گیرد: 1- برای این که زیان دیده با اعسار یا ورشکستگی مسبب اصلی روبرو نشود و ضرری جبران نشده باقی نماند. قانونگذار تنها کسانی را که به نوعی در راه ورود خسارت دخالت داشته اند مسیول قرار می دهد. مسئولیت تضامنی این گروه در برابر زیان دیده، خطر پایمال شدن حق او را کاهش می دهد. نظیر مسئولیت تضامنی غاصبان با کسی که مال دیگری را تلف کرده است. 2- برای این که شخص نسبت به رفتار کسانی که با نظارت و هدایت او به کاری می پردازند یا به حکم قانون به او سپرده شده اند احساس مسئولیت کند و در بازرسی و نظارت خود اهمال نورزد. نظیر مسئولیت ولی نسبت به اعمال کودکان و مسئولیت کارفرما نسبت به خساراتی که کارگران به دیگران می زنند.

    کلیدواژگان: ضمان، مسئولیت مدنی، فعل غیر، حقوق ایران و فرانسه
  • زهرا حیدری رمضان* صفحه 4

    اصل لزوم و استحکام قراردادها و تلاش برای جلوگیری از انحلال بی مورد آن، امروزه به عنوان یکی از اصول مبنایی در تدوین قواعد و مقررات، به شمار می رود. به طوری که می توان گفت، مساله مذکور یکی از بزرگترین دغدغه های مدونین اسناد بین المللی می باشد. در مورد تاثیر انتفای مبنای خیار بر قرارداد در حقوق ایران، نیز بین حقوقدانان و فقها اتفاق نظر وجود ندارد. همچنین این موضوع که آیا با انتفای مبنای خیارات، باز هم می توان خیارات را باقی دانست و به صاحب خیار اختیار فسخ معامله را با وجود انتفای مبنای خیار وی، داد یا خیر؟ یکی از مباحث اختلافی در حقوق ایران و فقه امامیه می باشد. و با وجود اهمیت مساله یک قاعده کلی در این مورد، در فقه امامیه و حقوق ایران وجود ندارد و نویسندگان قانون مدنی نیز با توجه به اختلاف فقها و تعدد آراء، قاعده عامی را در این خصوص وضع نکرده و فقط در مواد 421 و 478 قانون مدنی دو حکم به ظاهر متعارض را مقرر کرده اند. در خصوص اولین اثر فسخ که همان بری شدن طرفین از تعهدات قراردادی است، در قانون مدنی ایران مواد صریحی وجود ندارد، لیکن با این حال از برخی مواد خصوصا مواد مربوط به اقاله می توان استنباط کرد که چنین اثری برای فسخ قرارداد نیز منظور شده است، مانند مواد 219، 284، 286، 387. البته این برایت ذمه طرفین از تعهدات قراردادی خویش، مربوط به تعهدات اجرا نشده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که قاعده لاضرر، شروط صریح و ضمنی و دلایل خاص، مبانی خیارات در حقوق ایران می باشد و همچنین انتفای مبنای خیارات می تواند موجب سقوط خیار گردد که در این مورد می توان به مواد 396 تا 457  استناد نمود.

    کلیدواژگان: انتفاء، فسخ، مبنای خیار، قرارداد، حقوق ایران
  • محمد صارمی* صفحه 5

    تاریخ ایران همواره عرصه تحولات و رویدادهای مهم سیاسی و حقوقی بوده است. از جمله ورود مفاهیم حقوقی و سیاسی، به ویژه در عصر مشروطه. و یا رواج برخی از اصطلاحات مانند صدرالصدور در دوران تیموریان و تقسیم محاکم به دو دسته شرع و عرف در دوران ساسانیان. اما در این میان، یکی از بارزترین دوره های تاریخی برای ایرانیان، عصر قاجار بود که مهم ترین مفاهیم حقوق عمومی از جمله قانون، آزادی، نمایندگی و حق، با حضور روشنفکران، فقیهان و رساله نویسان و نیز واکنش های متفاوت میان آنها پدیدار گشت. یکی از برجسته ترین روشنفکران این دوره که به نظر می رسد با مفاهیم حقوق عمومی آشنایی بیشتری داشته و دو مفهوم حق و قانون را به طور جدی مورد بررسی قرار داده و نسبت به بقیه روشنفکران مفاهیم وی به واقعیت امروزی نزدیک تر می باشد، میرزا عبدالرحیم خان طالبوف تبریزی است. مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای در پی پاسخ به این پرسش است که در میان مفاهیم حقوق عمومی، آیا حق و قانون در آن برهه از زمان، در اندیشه این روشنفکر قاجاری شکل گرفته است یا خیر؟ فرض این پژوهش آن است که این مفاهیم در اندیشه طالبوف تبریزی در مقایسه با دیگر معانی امروزی نزدیک تر می باشد.

    کلیدواژگان: قانون، حق، روشنفکران، طالبوف، ارتباط طالبوف با روسو
  • مریم شریعتی*، معصومه زمانیان، میلاد خلیلی صفحه 6

    اینترنت را می توان پدیده ای در جهت افزایش سرعت انتقال اطلاعات دانست، که همچنین توانسته است شفافیت های سیاسی و اجتماعی را افزایش داده و موجب دسترسی به دنیایی از آگاهی گردد. و در نهایت، توانسته است روابط میان انسان ها را تسهیل کند. اما در این میان همه انسان ها در استفاده از اینترنت شرایط مشابهی ندارند. برای مثال، کودکان نه تنها نباید به صورت بی قید و شرط به آن دسترسی داشته باشند، بلکه باید حفاظت هایی هم از آنها در این فضا به عمل آورده شود تا مورد سوء استفاده قرار نگیرند. بدون وجود نظارت و حمایت کافی از کودکان، آنها در معرض انواع سوء استفاده ها در این فضا خواهند بود. آسیب های احتمالی رسانه به ویژه اینترنت به کودکان، تنها از طریق محتواهای نامناسب موجود نیست؛ و بسیاری از کودکان وجود دارند که به دلیل تولید محتواهای تبلیغاتی یا تجاری سودجویانه از طریق انتشار عکس و فیلم های آنان در فضای مجازی آسیب های فراوان دیده و خواهند دید. لذا در این مقاله سعی در بررسی و آسیب شناسی این گونه اعمال در فضای رسانه ای و تاثیرات آن بر زندگی و آینده کودکان شده است. همچنین در همین راستا به بررسی قوانین مربوطه، در ایران و حوزه بین المللی نیز پرداخته شده است. تا با آگاهی از این قوانین به طور ناخواسته به انتشار بیشتر تصاویر موضوع بحث دامن نزنیم، و همچنین در صورت مواجه شدن با چنین مواردی با توجه به داشتن احاطه و تسلط بر موارد قانونی بتوان اقدامات مناسب و موثری را انجام داد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، حقوق کودک، حریم خصوصی، کودک اینستاگرامی
  • زهرا حیدری رمضان* صفحه 7

    هدف از این تحقیق علاوه بر بررسی مسئولیت مدنی بر اساس تساوی در زمینه نحوه توزیع مسئولیت در حالت طولی (اسباب متعدد، اجتماع سبب و مباشر و اجتماع مباشر) و اسباب عرضی در قانون مجازات اسلامی جدید، پاسخ به این دو سوال است که تحولات اسباب طولی و عرضی در حوزه تقسیم مسئولیت مدنی چه اثراتی به دنبال دارد؟ و دیگر این که نحوه تاثیر اسباب طولی در حوزه تقسیم مسئولیت مدنی چگونه است. روش تحقیق مورد استفاده روش توصیفی تحلیلی است که به تحولات مسئولیت مدنی، اسباب طولی و عرضی در حقوق ایران پرداخته شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که در حقوق ایران اصل تقسیم مسئولیت به طور تساوی است، مگر این که ثابت شود که فعل یا تقصیر یکی از افراد مسیول بیشتر یا کمتر از دیگری موثر بوده است. بر اساس ماده 140 قانون مجازات اسلامی جدید و قسمت اخیر ماده 52 قانون مسئولیت مدنی نحوه مداخله اسباب در میزان مسئولیت موثر است؛ یعنی هر چه مداخله و تاثیر اسباب در ایجاد ضرر بیشتر باشد، میزان مسئولیت نیز بیشتر است.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، اسباب طولی و عرضی، اسباب متعدد
|
  • Seyyed Hesamoddin Rafiee Tabatabaei Page 1

    The increasing advancement of legal knowledge has necessitated the presentation of the results of research and legal research for the use of researchers and enthusiasts. In this regard, law journals have played an important role in the process of registration, publication and promotion of this research and also creating a suitable platform for the development of communication between legal researchers. The scientific journal "Law and New Studies" has started its activities in 1399 in accordance with the needs and requirements of the time, and after that, with the help of God, it will continue its life with the aim of completing its scientific and cultural mission. The purpose of this journal is to reflect the scientific achievements of intellectuals and researchers across the country in various fields of jurisprudence and related interdisciplinary topics. This journal hopes to provide scientific achievements to those interested in the subject of research and to index them in the reputable scientific databases of the country by its activity and by receiving articles and regular publication as a quarterly. The publication of the journal "Law and New Studies" was approved at the meeting of the Press Supervisory Board on October 5, 2016, and the Ministry of Culture and Islamic Guidance (Deputy Minister of Press and Information) issued a license to publish the journal under registration number 87019 on October 5, 2016. Issued in 1399, the authenticity of the license and the accuracy of the information contained in it can be verified by referring to the comprehensive media system of the country (e-rasaneh.ir) or sending the license registration number to the SMS number 500020202 (Deputy Minister of Press Affairs) Is. Now that this opportunity has been obtained thanks to the blessings of God Almighty and relying on the strength of youth, we must rely on God and our scientific belief, and thanks to the efforts of all those who have played a small role in publishing the magazine, by gaining knowledge and experience. , Strive to strengthen and strengthen the content of the magazine and strive to increase its quality and credibility. The scientific journal "Law and Modern Studies" based on formal and content studies, in Persian and with research, extension, translation, case analysis and report approaches, reviews and specialized and technical notes with the quality of the article. We hereby ask all the esteemed activists in the field of law and all those interested to help us in improving the quality and quantity of our magazine by sending their weighty works and articles.

    Keywords: Chief Editor Note, The scientific journal Law, Modern Studies
  • Abolfazl Ameri Shahrabi * Page 2

    The rule of non-retention of criminal law has a special place in the legal system of the Islamic Republic of Iran as one of the indisputable principles of criminal law, to the extent that it is explicitly accepted in Article 169 of the Constitution. In this regard, the legislator in Article 10 of the Islamic Penal Code adopted in 1392, while explaining this rule, has stated its exceptions, including interpretation in favor of the accused in circumstances where the new law is more favorable in some ways, has committed a crime. And ordinary Iran, the Attorney General in order to interpret the resolution dated 26/11/98 by issuing directives that are contrary to the rule of interpretation in favor of the accused, instructed the judicial authorities in calculating the fine to execute the fines that their execution Before the new approval, the Cabinet of Ministers has started to calculate and calculate the date of approval of the said approval for each day of detention equal to four hundred thousand Rials and since its approval equal to one million Rials per day and night. This form of judicial-executive procedure in the case of fines that began before the approval of the Cabinet passed by stating the need to impose a deduction of four hundred thousand rials per day of detention is clearly contrary to the rule of interpretation in favor of the accused and contrary to the discourse of justice.

    Keywords: retroactive of criminal law, cash penalty, interpretation for the benefit of the accused, punishment of the defendant
  • Seyyed Reza Bagheri *, Fatemeh Naghibi Alamdardehi Page 3

    The guarantee arising from the non-act is usually borne by persons who, because they are strategicing another activity, have the best opportunity to anticipate the damages resulting from such an activity and to cover it with insurance. For this reason, in this area of ​​liability, the usual terms of the guarantee have been adjusted. Under French law until 1991, civil liability for a non-exceptional act was considered, and Article 1384 of the French Civil Code was interpreted in an exceptional and limited manner for some instances of liability for a non-exceptional act. From that year onwards, with the interpretation of the Court, the exception became the rule. Contrary to criminal law, in civil liability we sometimes see that the person responsible is compensated for damages that he himself did not interfere in creating. Such a responsibility for the innocent is against the principle, so in each case the question arises why one should be held responsible for the mistakes of others? The exact answer to this question must be given in each case separately, but in short it can be said that these two interests are the basis of a person's responsibility for the actions of others: Not left. The legislature only holds those responsible in any way involved in causing the damage. The group's joint and several liability for the victim reduces the risk of his or her rights being violated. Such as the joint and several liability of the usurper with someone who has lost another's property. 2- In order for a person to feel responsible for the behavior of those who work under his supervision or guidance or have been entrusted to him by law, and should not neglect his inspection and supervision. Such as the responsibility of the guardian for the actions of the children and the responsibility of the employer for the damages that the workers inflict on others.

    Keywords: guarantee, Civil Liability, other act, Iranian, French law
  • Zahra Heydari Ramazan * Page 4

    The principle of necessity and strength of contracts and the effort to prevent their unnecessary dissolution are considered today as one of the basic principles in the formulation of rules and regulations. It can be said that this issue is one of the biggest concerns of international documents. There is no consensus among jurists and jurists on the effect of the abolition of the option on the basis of the contract on Iranian law. Also, the issue of whether the options can still be retained by canceling the basis of the options and giving the option to the owner of the option to terminate the transaction despite the use of the basis of his option or not? One of the controversial issues in Iranian law and Imami jurisprudence. Despite the importance of the issue, there is no general rule in this regard in Imami jurisprudence and Iranian law, and the authors of the civil law, due to the differences of jurists and the multiplicity of opinions, have not set a general rule in this regard and only in Articles 421 and 478 of the law. Civil has imposed two seemingly conflicting rulings. Regarding the first effect of termination, which is the release of the parties from the contractual obligations, there are no explicit provisions in the Iranian Civil Code, however, it can be inferred from some articles, especially the related materials, that such an effect is also intended for termination of the contract, such as Articles 219, 284, 286, 387. Of course, this acquittal of the parties from their contractual obligations is not related to the obligations. The results of the research indicate that the harmless rule, explicit and implicit conditions and special reasons are the basis of options in Iranian law and also the omission of the basis of options can cause the fall of options, in which case we can refer to Articles 396 to 457.

    Keywords: cancellation, Termination, basis of authority, Contract, Iranian Law
  • Mohammad Saremi * Page 5

    Iran's history has always been the arena of important political and legal developments and events. Including the introduction of legal and political concepts, especially in the constitutional era. Or the prevalence of some terms such as Sadr al-Sadr during the Timurids and the division of courts into two categories of Sharia and custom during the Sassanids. But in the meantime, one of the most prominent historical periods for Iranians was the Qajar era, when the most important concepts of public law, including law, freedom, representation and right, emerged with the presence of intellectuals, jurists and treatise writers, as well as different reactions among them. Mirza Abdul Rahim Khan Talibov Tabrizi is one of the most prominent intellectuals of this period who seems to be more familiar with the concepts of public law and has seriously studied the two concepts of law and is closer to the current reality than other intellectuals. . The present article seeks to answer the question with the descriptive-analytical method and using library sources that among the concepts of public law, right and law were formed in the mind of this Qajar intellectual at that time or not? The hypothesis of this research is that these concepts are closer in Talibov Tabrizi thought than other modern meanings.

    Keywords: Law, Right, Intellectuals, Talibov, Talibov's relationship with Rousseau
  • Maryam Shariati *, Masoumeh Zamanian, Milad Khalili Page 6

    The Internet can be considered a phenomenon to increase the speed of information transfer, which has also been able to increase political and social transparency and provide access to a world of consciousness. And finally, it has been able to facilitate human relations. But not all people have the same conditions for using the Internet. For example, not only should children not have unconditional access to it, but they should also be protected in this space so that they are not abused. Without adequate supervision and support for children, they will be exposed to all kinds of abuse in this space. The potential harm of media, especially the Internet, to children is not limited to inappropriate content; And there are many children who have been and will continue to be harmed by the production of lucrative advertising or commercial content through the publication of their photos and videos in cyberspace. Therefore, in this article, an attempt has been made to study and pathology of such actions in the media space and its effects on the life and future of children. In this regard, the relevant laws in Iran and the international arena have been reviewed. In order to be aware of these laws, we should not inadvertently encourage the publication of more images under discussion, and also in case of encountering such cases, due to being surrounded and mastering the legal cases, appropriate and effective measures can be taken.

    Keywords: Cyberspace, Child Rights, Privacy, Instagram child
  • Zahra Heydari Ramazan * Page 7

    The purpose of this study, in addition to examining civil liability based on equality in the distribution of longitudinal responsibility (multiple causes, causal and directing community and directing causes) and transverse causes in the new Islamic Penal Code, is to answer these two questions. What are the longitudinal and transverse effects on the division of civil liability? And how the longitudinal causes affect the division of civil liability. The research method used is a descriptive-analytical method that deals with the developments of civil liability, longitudinal and transverse causes in Iranian law. The results of the study indicate that in Iranian law, the principle of division of responsibilities is equal, unless it is proven that the act or fault of one responsible person was more or less effective than the other. According to Article 140 of the new Islamic Penal Code and the last part of Article 52 of the Civil Liability Law, the manner of intervention of the cause is effective in the amount of responsibility; That is, the greater the intervention and impact of the cause in causing the damage, the greater the degree of responsibility.

    Keywords: Civil Liability, Longitudinal, transverse causes, multiple causes