فهرست مطالب

جستارنامه ادبیات تطبیقی - پیاپی 16 (تابستان 1400)

جستارنامه ادبیات تطبیقی
پیاپی 16 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لاله عرفانیان، مهدی نوروز*، بتول فخراسلام، فرزاد عباسی صفحات 1-35

    مطالعه و تحلیل گفتمان اعتراضی شعر معاصر به ویژه با تکیه بر شعر شاعرانی چون احمد شاملو و سیاوش کسرایی حاکی از وحدت نظام مفهومی و مضمونی اشعار ، تعهد نسبت به مردم ، جامعه و کاربرد مشترک شعر در مسیر برافراشتن ندای مردم. در تحقیق حاضر تلاش بر این است تا بر اساس رویکرد توصیفی-تحلیلی و بر پایه الگوی تحلیل گفتمان لاکلایو و موفه، ویژگی ها و وجوه اعتراضی این دو شاعر معاصر مورد واکاوی قرار گیرد. شاملو به مثابه یک شاعر نظم مستقر اجتماعی را نمی پذیرد و در تلاش برای فهم یک نظام آرمانی، هدف گذاری های سیاسی و اجتماعی اش کم کم به یک جهان بینی بسیط فلسفی و انقلابی منتهی می شود. کسرایی اما نه همچون شاعرانی چون اخوان ثالث ناامید از تغییر و دگرگونی اجتماعی است و نه همچون شاملو، دل به گزاره های فلسفی و اجتماعی خوش می کند، بلکه او شاعری متعهد و انقلابی به تمام معنا است. هدف اصلی تحقیق حاضر تبیین و شناخت گفتمان های سیاسی و اجتماعی بازتاب یافته در شعر شاملو و کسرایی است. اما مهم ترین عناصر قوام بخش دانشجوی دکتری، گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران تحلیل گفتمان لاکلایو و موفه شامل مفصل بندی، هویت، تنازع و غیریت سازی، قدرت و اسطوره سازی است. بر این اساس می توان ماحصل تحقیق را بدین گونه طبقه بندی نمود که دال مرکزی در شعر شاملو آزادی و و در شعر کسرایی مقاومت توده وار در برابر استبداد سیاسی بود. این دو شاعر با یک رویکرد تازه به مفهوم هویت، تلاش کردند تا با الگوهای غیرمردمی عصر خویش مبارزه و شکل تازه ای از غیریت سازی اجتماعی عرضه کنند. شاملو و کسرایی به عنوان دو شاعر متعهد، ضمن مخالفت با قدرت رسمی و مسلط جامعه از طریق به چالش کشیدن اسطوره سازی های کاذب حاکمیت، تلاش نمودند تا با ارجاع به آزادی خواهان و وطن دوستان ایران زمین، اسطوره های مردمی تازه ای بر پایه عشق و آزادی خلق کنند.

    کلیدواژگان: شعر معاصر، اعتراض، احمد شاملو، سیاوش کسرایی، تحلیل گفتمان
  • لیلا هرمزانی، مسعود پاکدل* صفحات 36-61
    دوران کودکی و زبان کودکانه ارزشمند و قابل تامل است. با توجه به اینکه شعر نوعی بازگشت به کودکی است، شاعران می کوشند تا برخی از جلوه های دوران کودکی را در شعر نمایان کنند. البته این راه تنها به عنوان یک رویکرد یا ره یافت به شعر قلمداد می شود نه اینکه تنها رویکرد ممکن به شعر باشد. دراین جستار با روش تحلیلی-توصیفی بازگشت شاعر به کودکی در شعر سهراب سپهری با استناد به برخی نقطه نظرهای پیاژه، روان شناس معروف سوییسی که شعر نوعی بازگشت به کودکی است بررسی می شود. با توجه به اینکه هدف بررسی دیدگاه کودکانه در شعر سهراب است بر اساس نظریه رشد ژان پیاژه، پس از بیان و توضیح مراحل تحول شناخت کودک و شرح ویژگی های عمده تفکر و رفتار او، نمونه هایی از شعر سهراب سپهری که ویژگی های تفکر کودکانه را دارد مطرح می گردد. نتایج نشان گر آن است که جلوه های گوناگون دیدگاه کودکانه درسروده های سهراب سپهری با جنبه های مختلف نظریه رشد پیاژه قابل انطباق است.
    کلیدواژگان: نظریه رشد، دیدگاه کودکانه، ژان پیاژه، سهراب سپهری
  • شبنم قدیری یگانه، اسماعیل آذر*، ساره زیرک صفحات 62-93
    مفهوم رنج با زندگی بشری درآمیخته و جزءجدایی ناپذیر جهان مادی است. هر انسانی به نوعی طعم تلخ درد و رنجی را که سرنوشت برایش مقدر کرده می چشد. شناخت چیستی رنج و معنایش در اندیشه ویکتور فرانکل، بنیان گذار نظریه معنادرمانی، و مولانا، عارف قرن هفتم، محور این پژوهش است. دکتر فرانکل با تحمل رنج هایش در اردوگاه های کار اجباری نازی ها، نگرش معنادار به رنج را یکی از مبانی اساسی معنادرمانی قرار داد. او یکی از راه های معنا بخشیدن به زندگی را درک معنای رنج های گریزناپذیر می شمارد و بر این باور است که ارزش های نگرشی پذیرش و تحمل مصایب را آسان می کند. مولانا نیز عارفی است که بر ساحت روان شناسانه وجود انسان واقف است. در زندگی با رنج های بسیاری روبرو بوده و با جهان بینی وجودی و فلسفی، معانی رنج و غم مقدر را بیان می کند. به باور او هستی آمیخته با رنج های اجتناب ناپذیر است، اما با نگاهی دقیق می توان معنای باطنی رنج ها را دریافت. اگر آدمی به درک این معنا برسد، رنج ها را می پذیرد و بی تابی نمی کند. یافته های پژوهش نشان می دهد که هر دو اندیشمند توسعا نگاهی یکسان به رنج دارند و محنت های انسان را دربردارنده مفاهیم و معانی می دانند، اما در آثار مولانا مولفه های رنج معنادار بیشتر است و برای معانی رنج تمثیل های متعددی بیان شده است.
    کلیدواژگان: ارزش های نگرشی، رنج، معنادرمانی، ویکتور فرانکل، مولانا
  • بابک دهقانی، محمد عارف*، پرناز گودرزپروری، حسن ریاحی صفحات 94-123
    نوحه در میناب و مسقط، در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان با یکدیگر متفاوت می باشد. چنین پیداست که اشعار عاشورایی در «میناب» با «مسقط» از جنبه های گوناگونی از جمله «ادبیات» (زبان، گویش، لهجه) تفاوت بسزایی دارد. در میناب، اکثر مردم به زبان فارسی صحبت می کنند. بنابراین؛ اکثر اشعار این منطقه، به زبان فارسی می باشد که گاهی با لهجه مینابی مطرح می شود.تنوع زیادی در نوحه های مینابی از نظر وزن وجود دارد. اشعار عاشورایی میناب در قالب های مثنوی، مستزاد،ترجیع بند، قصیده،غزل، بحر طویل و... سروده شده اند که همین امر سبب تنوع مضامین و اوزان می شود.در مسقط، زبان رایج، عربی است. بنابراین نوحه های این منطقه به زبان عربی می باشد. مذهب غالب در مسقط، سنی می باشد. بنابراین؛ این مراسمات هم در سفارت ایران برگزار می شود که شیعیان این منطقه می توانند از آن استفاده کنند. در پایان این نتیجه حاصل می شود که اگرچه نوحه در میناب با نوحه در مسقط از نظر زبان متفاوت است اما وجوه اشتراکی مانند استفاده از آرایه های ادبی، مضمون و... دارد. ضرورت انجام این تحقیق با توجه به جایگاه و اهمیت مراسم عاشورا در بین مسلمانان مشخص می شود.
    کلیدواژگان: نوحه، میناب، مسقط، اشعار عاشورایی
  • شهلا محمودیان، کبری نودهی*، حسنعلی عباسپور اسفدن صفحات 124-147

    سیالکوتی مل وارسته، از شاعران و نویسندگان فارسی گوی شبه قاره در قرن دوازدهم هجری است. مطلع السعدین، یکی از آثار وارسته در موضوع بلاغت است. وی در این اثر، به بیان دقیق نکات مربوط پرداخته و دقت و ریزبینی اش در نگارش مطلع السعدین، قابل توجه و حایز اهمیت است. در این اثر، وارسته به کتاب های بلاغی و نظر اندیشمندان معاصر و پیش از خود ارجاع داده و به عنوان موافق یا مخالف، نظراتی درباره آن ها ارایه کرده است. یکی از کسانی که در این اثر، بسیار از او نام برده می شود، سراج الدین آرزو است. آرزو، شاعر، نویسنده و منقد ادبی بوده، آثاری در نقد اشعار دیگران دارد. البته خود نیز مورد انتقاد برخی افراد قرار گرفته است. وارسته از او همواره به نیکی و با القابی چون سراج المحققین و سراج المدققین نام می برد؛ اما در مواردی، آرا و اشعار وی را زیر سوال برده ، رد می کند. در این مقاله به شیوه تحلیل محتوا به نمونه هایی از این موارد خواهیم پرداخت. استقلال رای، دانش وسیع و مطالعه گسترده وارسته، در آرای انتقادی او نسبت به آثار بلاغی پیش از خود و نیز نظرهای اندیشمندان بزرگی چون سراج الدین آرزو، به روشنی نمایان است.

    کلیدواژگان: مطلع السعدین، سیالکوتی مل وارسته، نقد ادبی، سراج الدین آرزو
  • سعید کرکه آبادی، پروین دخت مشهور*، فرزاد عباسی، محبوبه ضیاخدادادیان صفحات 148-174

    یکی از مسایلی که عرفان های تمام ملل، حول آن می چرخند، مسئله کشف و شهود است. به طور کلی مکاشفات عرفانی در دیوان علاءالدوله بیابانکی را می توان به دو دسته کشف و شهود صوری و معنوی تقسیم نمود و هرکدام از آن ها نیز انواعی دارد. این مکاشفات صوری و معنوی در برخی جهات با نظریه و.ت. استیس در مورد کشف و شهود، قابل انطباق است. در این پژوهش نیز مکاشفات علاءالدوله بر اساس احوال صوری و معنوی، مورد بررسی قرارگرفته و سپس به تشریح ویژگی های مشترک آن ها از جمله احساس ثقه، عینیت، شادی و... پرداخته شده است. البته در برخی از این موارد، نظر استیس متفاوت است و یا با برخی از ویژگی های مکاشفات اسلامی، قابل تطبیق نیست. علاوه بر آن، ویژگی های اختصاصی حالات صوری و معنوی بررسی شده است و در نهایت به این نتیجه رسیده ایم که مکاشفات علاءالدوله، علاوه بر مطابقت با برخی از الگوهای عرفان غربی، در نوع خود بی نظیر هستند و از جهاتی بر عرفان غربی نیز برتری دارند. هم چنین نویسنده در این پژوهش به شیوه توصیفی - تحلیلی و روش کتاب خانه ای درصدد آن است تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا اشعار علاءالدوله با وجود فراوانی، عباراتی در رابطه با کشف و شهود، قابلیت تطبیق و دسته بندی در حوزه نوع ادبی«ادبیات پیشگویانه و مکاشفه ای» را دارد یا خیر؟

    کلیدواژگان: مکاشفه، کشف صوری، کشف معنوی، دیوان اشعار، علاءالدوله بیابانکی
  • تینا نیکنام، راضیه زواریان*، مهناز رمضانی صفحات 175-211
    هنجارگریزی، یکی از روش های کاربردی در سرودن شعر و انتقال مفاهیم نهفته در آن است و شاعران زیادی از این روش برای انتقال اهداف خود استفاده کرده اند. شاعر هنجارگریز، با هدف رستاخیز ادبی در شعر، موفق به ایجاد لذت هنری می شود. بررسی میزان هنجارگریزی در شعر شاعران معاصر، میزان توانمندی آن ها در برجسته‎سازی کلمات را به خوبی نشان می دهد. از آنجا که یکی از مهم‎ترین عوامل انتقال فرهنگ، زبان است، نوع به کارگیری زبان، از مهم ترین ویژگی های شاعران محسوب می شود. در این مقاله، با مرور مفاهیم مربوط به هنجارگریزی زبانی از منظر «لیچ»، به بررسی جلوه های مختلف هنجارگریزی زبانی در اشعار «رهی معیری» و «مهرداد اوستا» پرداخته شده است. هدف از این پژوهش، بررسی گونه های هنجارگریزی زبانی بر اساس نظریه لیچ در اشعار این دو شاعر است. این پژوهش با روش کتابخانه‎ای و با رهیافت توصیفی- تحلیلی انجام شد و در نهایت به این نتیجه رسید که دو شاعر مذکور از انواع مختلف هنجارگریزی های زبانی مانند هنجارگریزی آوایی، هنجارگریزی واژگانی، هنجارگریزی نحوی یا دستوری و هنجارگریزی سبکی به خوبی استفاده کرده اند، تا مفاهیم مورد نظر خود را به خواننده انتقال دهند.
    کلیدواژگان: ادبیات معاصر، هنجارگریزی زبانی، نظریه لیچ، رهی معیری، مهرداد اوستا
  • فاطمه یاحسینی موسوی، سهیلا موسوی سیرجانی*، افسانه لطفی عظیمی صفحات 212-245
    در این مقاله با بررسی دیدگاه ویکتور فرانکل بنیان گذار مکتب لوگوتراپی (معنادرمانی) و تطبیق‏دادن آن با چهار رمان تولستوی، ویژگی های شخصیت سالم را بیان کرده ایم. تولستوی همچون فرانکل با به‏تصویرکشیدن روابط فرد با خویشتن در وهله نخست، درصدد تعریف و تبیین نوعی از خودآگاهی و سپس ترسیم شخصیت سالم در مکتب روان‏درمانی برآمده است. در پژوهش پیش روی با تحلیل و بررسی رفتارها و کنش های شخصیت های اصلی رمان ها و تطبیق دادن آن‏ها با ویژگی هایی که فرانکل درخصوص ارزش مداری زندگی برشمرده است، به بیانی ادبی از تاثیر ارزش مداری زندگی در دستیابی به شخصیت سالم رسیده ایم و در پاسخ به این پرسش که چه ویژگی های در شخصیت های اصلی رمان های تولستوی وجود دارد که با مشخصات اصلی انسان سالم موردنظر فرانکل قابل انطباق و هم پوشانی است؟ در شخصیت های رمان آنا کارنینا ارزش‏های سه گانه بیشتر از بقیه رمان ها تجلی یافته است، در رمان های رستاخیز و پدر سرگی و مرگ ایوان ایلیچ، ارزش‏های نگرشی پررنگ ترند و بعضی شخصیت های پویا درگذر زمان و علی رغم وقوع رویدادهای سلسله وار به شخصیت هایی سالم تبدیل شده اند؛ براین اساس و با توجه به مسئله بنیادین در پژوهش پیش روی به نظر می رسد ویژگی های قهرمانان رمان با آنچه فرانکل تعریف کرده است، انطباق و هم پوشانی دارد.
    کلیدواژگان: معنای زندگی، تولستوی، شخصیت سالم، ویکتور فرانکل، معنادرمانی
|
  • Laleh Erfanian, Mahdi Novrooz *, BATOOL FAKHR E ESLAM, Farzad Abbasi Pages 1-35

    The main issue in discourse analysis is the transition from explaining linguistic data to effective processes in discourse formation. The effort is on to investigate the characteristics and protest aspects of two contemporary poets, Shamlou and Kasraei, based on the descriptive-analytical approach and based on the model of Laclau and Mouffe's discourse analysis. As a poet, Shamlou does not accept the established social order, His political and social goals gradually lead to a simple philosophical and revolutionary worldview. However, Kasraei is not as disappointed with social change as poets like the Third Brotherhood, nor is he as pleased with philosophical and social propositions as Shamlou, but he is a committed poet in every sense of the word.Based on the elements involved in Laclau and Moffe's discourse theory, it can be said that Shamlou was inherently a poet incompatible with the spirit of his time. Shamlou's poetry considered all the vital elements of society to be a distorted construction of the ideological realms of political sovereignty, Therefore, protest in such a society is considered a sacred movement. On the other hand, Kasraei's allegorical and symbolic initial approach, and finally his revolutionary and guerrilla poetry, made him a supporter and encourager of a socialist and popular revolution. Based on this, the present study tries to study of Laclau and Mouffe's analysis discourse, namely articulation, identity, conflict and alienation, hegemony and mythology in the poems of these two important poets of contemporary Iranian history.

    Keywords: modern poetry, protest, Ahmad Shamlou, Siavash Kasrai, Discourse Analysis
  • Leila Hormozani, Masoud Pakdel * Pages 36-61
    Childhood and childhood language are so valuable and reflective, and by proving that poetry is a kind of return to childhood, poets are trying to identify some aspects of poetry. This, of course, is regarded only as an approach or approach to poetry, not as the only approach to poetry.the childish viewof the world goes back to the essence of art and causes the artist to discover the universe moment by moment. In this study, the return of the poet to childhood in Sohrab Sepehri's poetry is examined based on some of Piaget's views, the famous Swiss psychologist, who is a poet of a kind back to childhood, and after expressing and elaborating on the stages of the child's cognitive development and describing the main features of his thinking and behavior. Examples of Sohrab Sepehri's poetry that have the characteristics of childlike thinking are discussed. The results show that different effects are seen from the child's point the results show that various manifestation from a chldish perspective such as introspection, realism of words,question and answer, ect, wich are discussed in piagets theory of grown, can be seen in Sohrab Sepehri's poems.
    Keywords: Growth Theory, Childeren's View, Jean Piaget, Sohrab Sepehri
  • Shabnam Ghadiri Yeganeh, Ismail Azar *, Sara Zirak Pages 62-93
    The concept of suffering is intertwined with human life and is an integral part of the material world. Every human being somehow tastes the bitter taste of pain and suffering destined for him. Understanding what suffering is and what it means is at the heart of the research in the thought of Victor Frankl, the founder of the theory of meaning therapy, and Rumi, a seventh-century mystic. By enduring suffering in Nazi concentration camps, Dr. Frankel made a meaningful view of suffering one of the cornerstones of meaning therapy. He believes that one of the ways to give meaning to life is to understand the meaning of inevitable suffering and believes that attitudinal values make it easier to accept and endure suffering. Rumi is also a mystic who is aware of the psychological realm of human existence. He faces many sufferings in life and expresses the meanings of destined suffering and sorrow with an existential and philosophical worldview. According to him, existence is mixed with inevitable sufferings, but with a closer look, one can understand the esoteric meaning of sufferings. If a person understands this meaning, he will accept the sufferings and will not be impatient. Findings show that both thinkers have the same developmental view of suffering and consider human suffering to include concepts and meanings, but in the works of Rumi there are more components of meaningful suffering and allegorical meanings for the meanings of suffering. More has been said.
    Keywords: Attitudinal values, Suffering, Logo therapy, Victor Frankl, Rumi
  • Babak Dehghani, Mohammad Aref *, Parnaz Godarzparvari, Hasan Riyahi Pages 94-123
    Mourning is different in Minab and Muscat, on the shores of the Persian Gulf and the Sea of ​​Oman. It is obvious that Ashura poems in "Minab" and "Muscat" are very different in various aspects, including "literature" (language, dialect, dialect).In Minab, most people speak Persian. Therefore; Most of the poems in this region are in Persian, which is sometimes recited in the Minabi dialect. There is a great variety of Minabi laments in terms of weight. Minab Ashura poems have been composed in the form of Masnavi, Mustazad, Tarji Band, Ode, Ghazal, Bahr Tavil, etc., which causes a variety of themes and weights. In Muscat, the capital of Oman, the common language is Arabic. Therefore, the lamentations of this region are in Arabic. In Minab, Ashura ceremonies, whether Ashura poetry night or Ashura ceremonies, are held in the form of non-governmental organizations and the majority of people are interested in this ceremony, but in Oman and this issue, it is different in Muscat. The predominant religion in Muscat is Sunni. Therefore; These ceremonies are also held at the Iranian embassy, ​​which can be used by the Shiites of this region. In the end, it is concluded that although the lament in Minab is different from the lament in Muscat in terms of language, but it has commonalities such as the use of literary arrays, content, and so on.The necessity of conducting this research is determined by the position and importance of Ashura among Muslims.
    Keywords: Noha, Minab, Muscat, Ashura poems
  • Shahla Mahmoodian, Kobra Nodehi *, Hassanali Abbaspour Pages 124-147

    Sialkoti Mel Varasteh is one of the Persian poets and writers of the subcontinent in the twelfth century AH. Informed Al-Saadin is one of the pious works on the subject of rhetoric. In this work, he has expressed the relevant points in detail and his accuracy and detail in writing Al-Saadin is remarkable and important. In this work, he has referred to rhetorical books and the opinions of contemporary and earlier thinkers and has provided opinions about them as for or against. One of the people who is mentioned a lot in this work is Sirajuddin Arezoo. Arezoo has been a literary critic and has works criticizing the poems of others. Of course, it has also been criticized by some people. Varasteh always calls him good and with titles such as Siraj Al-Muhaqiqin and Siraj Al-Mudaqiqin; In some cases, however, he وی rejects his views.. In this article, we will look at some examples. The independence of opinion, وسی extensive knowledge and extensive pious study ‌, is clearly evident in his critical views on the rhetorical works before him, as well as in the views of great thinkers such as Sirajuddin Arezoo.

    Keywords: Informed Al-Saadin, ‌ Sialkoti Mel Varasteh, literary criticism, ‌ Sirajuddin Arezoo
  • Saeed Karkabadi, Mashoor Parvin Dokht *, Farzad Abbasi, Mahboubeh Zia Khodadadian Pages 148-174

    One of the issues that the mysticism of all nations revolves around is the issue of discovery and intuition. In general, mystical revelations in the Divan of Ala al-Dawla Biyabanki can be divided into two categories: formal and spiritual discovery and intuition, and each of them has its types. These formal and spiritual revelations in some respects with the theory of W.T. Stacey is applicable to discovery and intuition. In this research, the revelations of Ala al-Dawlah based on formal and spiritual conditions have been studied and then their common features such as feeling of trust, objectivity, happiness, etc. have been explained. Of course, in some of these cases, Stacey's view differs or is not compatible with some of the characteristics of Islamic revelation. In addition, the specific characteristics of formal and spiritual states have been studied, and we have finally come to the conclusion that the revelations of Ala 'al-Dawlah, in addition to conforming to some patterns of Western mysticism, are unique in their kind and in some ways superior to Western mysticism. In this research, the author also tries to answer the question of descriptive-analytical method and library method whether the poems of Ala Al-Dawlah, in spite of their abundance, expressions related to discovery and intuition, adaptability and classification in the field of literary type "Literature" Does it have "prophecies and revelations" or not?

    Keywords: Formal discovery, Spiritual discovery, Divan of poems, Ala addullah biabanaki
  • Tina Niknam, Razia Zavarian *, Mahnaz Ramezani Pages 175-211
    Abnormality is one of the practical methods in composing poetry and conveying the concepts hidden in it, and many poets have used this method to convey their intentions. The norm-breaking poet succeeds in creating artistic pleasure with the aim of literary resurrection in poetry. Examining the degree of abnormality in the poetry of contemporary poets shows the extent of their ability to highlight words. Since one of the most important factors in the transmission of culture is language, the type of use of language is one of the most important characteristics of poets. In this article, by reviewing the concepts related to linguistic aberration from Leach's perspective, different manifestations of linguistic abnormality in the poems of "Rahi Moayeri" and "Mehrdad Avesta" have been studied. The purpose of this study is to investigate the types of linguistic aberrations based on Leach theory in the poems of these two poets. This research was conducted with a library method and with a descriptive-analytical approach. Convey your wishes to the reader.
    Keywords: comparative literature, Linguistic Abnormality, Leach Theory, Rahi Moayeri, Mehrdad Avesta
  • Fatemeh Yahoseini Moosavi, Soheyla Mousavisirjani *, Afsaneh Lotfiazimi Pages 212-245
    In this article, we have described the characteristics of a healthy personality by studying the perspective of Victor Frankl, the founder of the school of “logotherapy”, and adapting it to four Tolstoy novels. Just like Frankl, Tolstoy seeks to define and explain a kind of self-awareness by depicting one's relationship to himself in the first place, and then to determine a healthy personality in the school of psychotherapy. In progressive research, we have achieved a literary expression of the effect of the value of life on a healthy personality by analyzing the behaviors and actions of the main characters of the novels and adapting them to the characteristics that Frankel had mentioned about the value of life (work, love, suffering, guilt, morbidity, and religion). To answer the question of what specific features are present in the main characters of Tolstoy's novels that are compatible and overlap with the main features of Frankl's intended healthy human being, we have found out that the threefold values are more manifested in the characters of Anna Karenina, than in the other novels. In Resurrection, Sergei's father and the Death of Ivan Illich, attitude values ​​are more prominent, and despite the occurrence of sequential events, some dynamic characters become better characters with healthy personalities over time. Accordingly, and with regard to the fundamental issue in progressive research, the characteristics of the novel's protagonists seem to be consistent with what Frankel has defined.
    Keywords: meaning of life, Tolstoy, healthy personality, Victor Frankl, Logotherapy