فهرست مطالب

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال دهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حبیب همت زاده دستگردی، محسن استاد شعبانی*، یزدان شجری، محسن سمیعی صفحات 1-11
    آلیاژ IN718 نوعی سوپرآلیاژ پایه نیکل با استحکام بالاست که بیشتر در دماهای متوسط و شرایط کاری خورنده استفاده می شود. در پژوهش حاضر، نمونه های تولید شده باروش ذوب گزینشی با لیزر (SLM) در دمای 1040 سلسیوس و زمان 120 دقیقه، محلول سازی شدند. پس از انحلال، نمونه ها در سه محیط سردایش آب، هوا و کوره خاموش شده با در باز، سردایش شدند. در انتها، نمونه ها در سه شرایط استاندارد به مدت زمان 48 و 72 ساعت پیرسازی شدند. برای بررسی تاثیر نرخ سرمایش پس از انحلال و زمان پیرسازی، بر مشخصه رسوبات و ریزساختار نمونه ها، از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM)، پراش پرتو ایکس (XRD) و آزمون سختی سنجی استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش زمان پیرسازی در شرایط ثابت محلول سازی، کسر حجمی و اندازه فازهای ثانویه را افزایش می دهد. همچنین، کاهش سرعت سردکردن در مرحله محلول سازی، به افزایش سختی نمونه ها در مرحله پیرسازی منجر می شود. درنهایت، با افزایش زمان پیرسازی، بیشترین سختی نمونه، 794 ویکرز بدست آمد.
    کلیدواژگان: سوپرآلیاژ IN718، ذوب گزینشی با لیزر، سرعت سرد کردن، پیرسازی، ریزساختار
  • مجتبی حسینی فرد*، حسن گلدوز، علیرضا بدیعی، اصغر کاظم زاده، کامران احمدی صفحات 13-19

    در این پژوهش، نانوساختارهای خالص گارنت ایتریوم آلومینیوم YAG, Y3Al5O12  طی فرایند دو مرحله ای و با استفاده از پیش ماده های کلریدی در محلول الکترولیت آب-اتانول با نسبت مشخص سنتز شدند و تاثیر سورفکتانت کاتیونی CTAB بر اندازه ذرات و ریخت شناسی نانوساختارهای تولید شده مورد بررسی قرار گرفت. برای سنتز YAG، لایه ای از فیلم هیدروکسید به روش ترسیب الکتروشیمیایی کاتدی در سطح کاتد نشانده شد و سپس طی عملیات حرارتی، به فرآورده اکسید نهایی تبدیل شد. از آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR)، گرماسنجی تفاضلی و وزن سنجی حرارتی (DTA-TGA) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، به ترتیب برای شناسایی فاز و ساختار بلوری ماده به دست آمده، شناسایی باندهای جذبی آن، بررسی رفتار حرارتی رسوب هیدروکسید در هنگام عملیات حرارتی و تعیین ریخت شناسی و اندازه ذرات پودر حاصل استفاده شد. نتایج مطالعات نشان داد که ترسیب الکتروشیمیایی کاتدی، روشی عملی و بسیار کارآمد برای تهیه نانوساختارهای YAG است و افزودن سورفکتانت کاتیونی CTAB به الکترولیت به هنگام ترسیب الکتروشیمیایی می تواند سبب تشکیل ذرات ریزتر شود و همچنین تاثیر چشمگیری در یکنواختی و توزیع باریک تر اندازه ذرات دارد.

    کلیدواژگان: نانوساختار، ترسیب الکتروشیمیایی کاتدی، الکترولیت، فیلم هیدروکسیدی
  • شکوفه برهان*، جواد اسماعیل زاده صفحات 21-31
    حضور ماکروتخلخل ها در داربست ها، علاوه بر افزایش سرعت جذب، باعث فراهم آمدن ساختاری برای رشد سلول های استخوانی و ایجاد استخوان جدید با ساختار کامل و یکنواخت می شود. در این پژوهش، پودر سیمان کلسیم فسفات، با مخلوطی از تتراکلسیم فسفات و دی کلسیم فسفات دوآبه، تهیه شد. برای به دست آوردن سوسپانسیون پایدار، پودر سیمان، با نسبت پودر به مایع 5/0 گرم بر میلی لیتر، با آب یون زدایی شده، مخلوط شد و 3 درصد وزنی دولاپیکس جامد و 4 درصد وزنی پلی وینیل الکل (PVA) جامد به سوسپانسیون اضافه شد. داربست ها، به روش ریخته گری انجمادی تهیه شدند. متوسط اندازه ذرات پودر سیمان، 45/5 میکرومتر تخمین زده شد. بررسی میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داد که ساختار، حاوی تخلخل هایی در محدوده 100 تا 300 میکرومتر است و بعد از قرار گیری داربست ها در محلول شبیه به مایعات بدن، آپاتیت نانوساختار، روی دیواره تخلخل ها تشکیل شد. استحکام فشاری نمونه ها بین 2/1 تا 2/2 مگاپاسکال اندازه گیری شد. تکثیر سلولی نشان داد با گذشت زمان، تعداد سلول های شمارش شده روی سطح نمونه ها، تقریبا سه برابر شده است.
    کلیدواژگان: کلسیم فسفات، ریخته گری انجمادی، ماکروتخلخل، نانوساختار
  • نیوشا پناهی، محمدرضا افشارمقدم زنجانی*، هادی عادل خانی صفحات 33-43
    در این پژوهش، تاثیر آماده سازی سطح زیرلایه فولاد زنگ نزن 304، بر فرایند پوشش دهی پلیمرهای رسانای پلی پیرول/پلی آنیلین و نیز مقاومت به خوردگی در حضور پوشش، بررسی شد. آماده سازی سطح زیرلایه فولاد زنگ نزن 304 به روش های الکتروپولیش، سنباده دستی و سندبلاست انجام شد. از میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و دستگاه زبری سنجی (Roughness Tester) برای بررسی ریخت شناسی سطح نمونه ها استفاده شد. فرایند پوشش دهی پلیمرهای رسانای دولایه ای پلی پیرول/پلی آنیلین به مدت 900 ثانیه با تکنیک پتانسیواستات در ولتاژ 900+ میلی ولت انجام شد. مطالعات خوردگی، با استفاده از آزمون های امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون پتانسیودینامیکی، در محلول 5/3 درصد وزنی سدیم کلرید انجام شد. بر اساس نتایج آزمون پول-آف (pull-off)، با آماده سازی سطح به روش سنباده دستی، حداکثر چسبندگی پوشش به زیرلایه، با مقدار تنش کششی 67/0 مگاپاسکال، حاصل شد. زیرلایه آماده شده به این روش، با مشخصات مقاومت پلاریزاسیون 18428 اهم سانتی متر مربع، چگالی جریان خوردگی 7-10 × 78/1 آمپر بر سانتی متر مربع و پتانسیل 080/0- ولت نسبت به الکترود استاندارد کالومل، بهترین رفتار خوردگی را نشان داد.
    کلیدواژگان: پوشش پلیمری، پلیمر رسانا، پلی پیرول، پلی آنیلین، فولاد زنگ نزن 304
  • علی علیزاده*، مهدی عبدالهی آذغان صفحات 45-57
    در پژوهش حاضر، تاثیر افزودن نانوذرات دی بورید تیتانیم (TiB2) بر ریزساختار و خواص کششی کامپوزیت زمینه آلومینیوم 5083 مطالعه و بررسی شد. کامپوزیت هایAl5083-TiB2  (با 5 و 10 درصد وزنی تقویت کننده)، همراه با افزودنی های زیرکونیم (Zr) و اکسید سریم (CeO2)، با درصد های مختلف وزنی و به روش ریخته گری گردابی، در دمای 1000 درجه سلسیوس، تحت فرایند درجا تولید شدند. سپس نمونه ها، به منظور توزیع یکنواخت تقویت کننده ها در زمینه، تحت فرایند اکستروژن گرم قرار گرفتند. نانوذرات TiB2 مورد استفاده در این پژوهش، با روش درجا، به وسیله پیش ماده های کریولیت (Na3AlF6)، اکسید تیتانیم (TiO2) و پتاسیم تترا فلورو بوراید (KBF4)، در مذاب آلومینیوم فراوری شد. به منظور بررسی ریزساختار، سطوح و سازوکار شکست نمونه ها، از آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ نوری (OM) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. نتایج آزمون کشش نشان داد که افزودن 10 درصد وزنی ذرات TiB2، در مقایسه با نمونه بدون تقویت کننده، باعث افزایش 7/17 درصدی استحکام کششی نهایی و کاهش 2/19 درصدی کرنش می شود. همچنین، افزودن Zr و CeO2، به علت حذف ترکیب بین فلزی Al3Ti و سازوکار عدم تطابق (ضرایب) انبساط حرارتی با زمینه، در مقایسه با نمونه بدون تقویت کننده، باعث افزایش 8/35 درصد استحکام و 78 درصد کرنش نمونه حاوی 10 درصد تقویت کننده شد. همچنین، آنیل کردن، بعد از مرحله اکستروژن، در نمونه حاوی 10 درصد وزنی TiB2، باعث کاهش استحکام کششی شد.
    کلیدواژگان: آلومینیوم 5083، دی بورید تیتانیم، ریخته گری گردابی، اکستروژن گرم
  • تارا غفوری، نگین معنوی زاده*، متینه سادات حسینی قیداری صفحات 59-69
    طراحان سیستم روی تراشه های جدید سعی در گنجاندن ملزومات بیشتری در طراحی بلوک های ساختاری دارند تا مدارهای مجتمع دیجیتالی قابل اطمینان با چگالی بالا، سرعت کلیدزنی بالا و توان مصرفی پایین ارایه دهند. در این مقاله، افزاره جدیدی به نام دیود اثر میدانی با تحرک الکترونی بالا (HEMFED) بر پایه AlGaN/GaN با موفقیت طراحی شده است. به منظور جلوگیری از نشت لایه بافر GaN و کاهش تاثیر مخرب تله های این لایه بر روی رفتار انتقالی گاز الکترون دو بعدی (2-DEG)، یک لایه جداساز AlN در ساختار ناهمگون به کار رفته است. ساختار پیشنهادی، نسبت جریان روشن به خاموش (ION/IOFF) را تا 107×88/4 برابر نسبت به همتای ترانزیستور با تحرک الکترونی بالا (HEMT) بر پایه AlGaN/GaN، 108×20/8 برابر نسبت به همتای ترانزیستور اثر میدانی فلز-اکسید-نیمه هادی (MOSFET)، و 104×05/9 برابر نسبت به همتای دیود اثر میدانی (FED) بر پایه Si در ولتاژ تغذیه V 8/1 بهبود می دهد. این برتری ناشی از برقراری یک میدان الکتریکی قوی به میزان kV/cm 800 در ناحیه 2-DEG ساختار ناهمگون پیشنهادی وتسریع حرکت حامل های الکترون صفحه ای در کانال می باشد. از این رو، این افزاره در کاربردهای دیجیتالی سرعت بالا و توان مصرفی پایین قابلیت استفاده دارد.
    کلیدواژگان: دیود اثر میدانی با تحرک الکترونی بالا، نسبت جریان روشن به جریان خاموش، پیوند ناهمگون، نشت لایه بافر
  • توکل توحیدی* صفحات 71-82
    دی اکسید تلوریم (TeO2)، یکی از نیمه رساناهای مهم است که دارای خاصیت صوتی-اپتیکی بالا و پایداری شیمیایی و مکانیکی خوبی بوده و در دو فاز بی شکل و بلوری، برای مطالعات پایه و انواع کاربردها در فناوری، از جمله استفاده در قطعات اپتیکی، آشکارسازهای تابش گاما و حسگرهای گازی مناسب است. در این پژوهش، پس از تهیه لایه های نازک TeO2، به روش لایه نشانی تبخیر حرارتی در خلا، در سه ضخامت مختلف، تاثیر تابش پرتو گاما در محدوده Gy 10-40 و بازپخت حرارتی بر خواص نمونه ها، مطالعه و بررسی شد. نتایج میکروسکپی الکترونی روبشی (SEM)، تشکیل لایه ای با سطح یکنواخت را نشان داد. تحلیل نتایج پراش پرتو ایکس (XRD) نشان داد که ساختار لایه نازک TeO2، قبل از بازپخت، به صورت بی شکل است، ولی بعد از بازپخت، در دمای 400 درجه سلسیوس، به صورت بلوری است. شدت جذب نوری، بعد از بازپخت و بعد از تابش گاما، افزایش، ولی شکاف انرژی کاهش یافت. جریان الکتریکی نمونه ها، با افزایش ضخامت لایه ها، دز پرتو گاما و بعد از بازپخت، افزایش یافت.
    کلیدواژگان: دی اکسید تلوریم، لایه نازک، تابش گاما، خواص اپتیکی، خواص الکتریکی
  • مهدی غلام پور*، محمدحسن عامری صفحات 83-96

    آلیاژ استلایت 6، به روش لایه نشانی جرقه الکتریکی، روی زیرلایه ای از جنس فولاد زنگ نزن آستنیتی، لایه نشانی شد. نتیجه ی لایه نشانی، پوششی چسبنده به ضخامت 10 ± 100 میکرون بود. به منظور بهبود ویژگی های پوشش استلایت 6 ایجاد شده به روش جرقه الکتریکی، از فرایند ساچمه زنی پرانرژی، استفاده شد. ریزساختار پوشش، تغییرات ترکیب شیمیایی از سطح تا عمق، رفتار سایشی پوشش، ریزسختی و عیوب لایه پوشش قبل و بعد از فرایند ساچمه زنی پرانرژی، با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی و میکروسکوپ نوری، آنالیز عنصری خطی و ارزیابی سایشی پین روی دیسک، بررسی شد و تاثیر فرایند ساچمه زنی روی پوشش استلایت، مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که ساچمه زنی پرانرژی بر سطح پوشش استلایت 6 (ایجاد شده به روش لایه نشانی جرقه الکتریکی) سبب می شود که مشخصه زبری سطح پوشش از 14 به 5/4 میکرون کاهش یابد و سختی آن از 450 به 540 ویکرز افزایش پیدا کند؛ از طرفی خواص سایشی پوشش بهبود یابد، میزان عیوبی نظیر تخلخل ها، کم شده و میکروترک ها و نقص در ذوب شدگی ها در اثر تنش های پسماند فشاری و تغییر شکل موم سان شدید، کور شوند.

    کلیدواژگان: لایه نشانی جرقه الکتریکی، ساچمه زنی پر انرژی، استلایت 6، فولاد زنگ نزن آستنیتی 316
|
  • Habib Hematzadeh Dastgerdi, Mohsen Ostadshabani *, Yazdan Shajari, Mohsen Samiee Pages 1-11
    IN718 alloy is a high strength Nickel base superalloy that mainly used in moderate temperatures and corrosive service conditions. In the present study, samples produced by selective laser melting (SLM) at 1040 °C for 120 minutes were prepared under solution treatment. After solution, the samples were cooled in three cooling media of water, air and extinguished furnace with open door. Finally, the samples were aged in three standard conditions for 48 and 72 hours. To investigate the effect of cooling rate after solution and aging time on precipitates characteristics and microstructure of samples, Field Emission Scanning Electron Microscope (FESEM), X-ray diffraction (XRD) and hardness test were used. The results showed that increasing the aging time under constant solution conditions increases the volume fraction and the size of the secondary phases. Also, reducing the cooling rate in the solution step leads to increasing the hardness of the samples in the aging stage. Finally, with increasing aging time, the maximum hardness of the sample was 794H. v.
    Keywords: IN718 Superalloy, selective laser melting, cooling rate, aging, Microstructure
  • Mojtaba Hosseinifard *, Hassan Goldooz, Alireza Badiei, Asghar Kazemzadeh, Kamran Ahmadi Pages 13-19

    In this research, pure Yttrium Aluminum Garnet (YAG, Y3Al5O12) nanostructures were synthesized through a two-step process by using chloride precursors in a solution of water–ethanol electrolyte with specific ratio. Also, the effect of cationic surfactant CTAB, on the size and the morphology of the prepared nanostructures were investigated. For the synthesis of YAG, a layer of hydroxide film was deposited on the surface of cathode via cathodic electrodeposition method and then, it was transformed to the final oxide product in the course of a thermal operation. X-Ray Diffraction (XRD) analysis was used for characterization of phase and crystal structure of prepared materials and also Fourier Transform Infra-Red spectroscopy (FTIR) was used for characterization of absorption bonds. Thermal behavior of deposited hydroxide during the thermal operation was studied by Differential Thermal Analysis and Thermal Gravimetric Analysis (DTA-TGA) technique. The morphology and particle size of obtained powder was determined by Scanning Electron Microscopy (SEM). The results of our studies showed that the cathodic electrodeposition method is a practical and very efficient method for preparation of YAG nanostructures and addition of a cationic surfactant like CTAB into the electrolyte during the electrochemical deposition can lead to the formation of smaller particles and also has an impressive effect on the homogeneity and narrower particles size distribution.

    Keywords: Nanostructures, Cathodic electrodeposition, Electrolyte, Hydroxide film
  • Shokoufeh Borhan *, Javad Esmaeilzadeh Pages 21-31
    The presence of macropores in the scaffolds, in addition to increasing the rate of adsorption, provides a structure for the growth of osteoblasts and promote the formation of new bone with a complete and uniform structure. In this study, calcium phosphate powder was prepared by mixing tetra calcium phosphate and dicalcium phosphate dihydrated. To achieve stable suspension cement powder was mixed with deionized water at powder to liquid ratio of 0.5 g/mL and 3 wt % of dispersant factor, dolapix, and 4 wt % of polyvinyl alcohol were added to suspension. Scaffolds were prepared by freeze-casting method. The average particle size of cement powder was estimated to be 5.45 μm. SEM micrographs indicate that created pores in the structure are in the range of 100-300 μm. Nanostructure apatite is formed on the wall of pores after soaking in SBF. Compressive strength of samples was measured between 1.2 to 2.2 MPa. Cell numbers on the surface of the samples are tripled over time.
    Keywords: calcium phosphate, Freeze casting, Macro porous, Nanostructure
  • Niyoosha Panahi, M.Reza Afshar *, Hadi Adelkhani Pages 33-43
    In this study, the effect of substrate surface preparation on the polypyrrole/polyaniline conductive polymers coating process and corrosion resistance in the presence of coating has been investigated. The preparation of the 304 stainless steel substarate was done by electropolishing, manual grinding, and sandblasting. Atomic force microscopy (AFM), scanning electron microscopy (SEM), and roughness tester have been used to investigate the surface morphology. The coating process for polypyrrole/polyaniline conductive polymers were carried out over a period of 900 seconds with potentiostat technique at a voltage of +900 mV. Based on pull-off test results, the most adherent coating belonged to manual grinded sample with 0.67 MPa tensile stress. According to the results of electrochemical impedance test and polarization of potentiodynamics after one hour immersion in a solution of 3.5 wt % sodium chloride, the substrate prepared by manual grinding had the highest polarization resistance of 18428 Ω.cm2, the least corrosion current density of 1.76 × 10-7 A/cm2, and the highest potential of -0.080 V vs. SCE.
    Keywords: polymer coating, Conductive polymer, Polypyrrole, Polyaniline, 304 Stainless steel
  • Ali Alizadeh *, Mehdi Abdollahi Azghan Pages 45-57
    This study was conducted to investigate the effect of adding titanium diboride (TiB2) nanoparticles on the microstructure and tensile properties of the Al5083 matrix composite. Al5083/TiB2 metal matrix composites (with 5 and 10 wt % reinforcement) along with zirconium (Zr) and cerium oxide (CeO2) additives with different wt % were fabricated by in situ-stir casting at 1000 °C. The samples were then subjected to hot extrusion for uniform distribution of reinforcements in the matrix. TiB2 nanoparticles were in-situ processed in molten aluminum using the precursors such as cryolite (Na3AlF6), titanium oxide (TiO2), and potassium tetrafluoroborate (KBF4). The microstructure, surfaces, and failure mechanism of the samples were investigated using X-ray diffraction (XRD), optical microscopy (OM), and scanning electron microscopy (SEM). Tensile test results showed that the addition of 10 wt % TiB2 particles increased the ultimate tensile strength by 17.7 % and decreased the strain by 19.2 % compared to the sample without reinforcement. Besides, the addition of Zr and CeO2 increased the strength by 35.8 % and the strain of the sample containing 78 % by 10 % reinforcement compared to the sample without reinforcement due to the removal of intermetallic compound Al3Ti and the incompatibility between coefficients of thermal expansion (CTE) with the matrix. Also, post-extrusion annealing in the sample with 10 wt % TiB2 reduced the tensile strength.
    Keywords: Al5083 alloy, Titanium diboride, stir casting, Hot extrusion
  • Tara Ghafouri, Negin Manavizadeh *, Matineh Hosseini Pages 59-69
    Modern system-on-chip (SoC) designers are trying to include more considerations in designing building blocks to present reliable integrated digital circuits as well as high-density, high-speed, and low-power ones. In this paper, an innovative device so-called High Electron Mobility Field-Effect Diode (HEMFED) is successfully designed based on AlGaN/GaN. To prohibit leakage of GaN buffer layer and weaken the impact of the buffer traps on electrical transport properties of two-dimensional electron gas (2-DEG), AlN spacer layer is embedded in the heterostructure. The proposed structure enhances ION/IOFF ratio up to 4.88×107 times compared to the AlGaN/GaN High Electron Mobility Field-Effect Transistor (HEMT) counterpart, 8.20×108 times compared to the Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor (MOSFET) counterpart, and 9.05×104 times compared to the Si Field-Effect Diode (FED) counterpart, at a supply voltage of VDD=1.8 V. This superiority of the proposed device is referred to the formation of a strong electric field of 800 kV/cm in 2-DEEG and the precipitation of electron sheet carriers in the channel. Accordingly, the proposed device can be utilized in high-speed and low-power digital applications.
    Keywords: High Electron Mobility Field-Effect Diode (HEMFED), ION, IOFF ratio, Heterojunction, buffer layer, Leakage
  • Tavakkol Tohidi * Pages 71-82
    Tellurium dioxide (TeO2) is an important semiconductor, which it has high acousto-optic figure of merit, chemical stability and mechanical durability and both in its crystalline and amorphous forms, making it suitable for theoretical studies and technological applications such as optical devices, γ-ray detectors, and gas sensors. In this work, the TeO2 thin film with three different thicknesses was prepared by vacuum thermal evaporation method. The effect of gamma irradiation in the range of 10-40 Gy and also the effect of thermal annealing on properties of TeO2 thin films were investigated. Scanning Electron Microscopy (SEM) results showed the formation of the film with smooth surface. X-Ray Diffraction (XRD) analysis were revealed that the as-deposited films were amorphous but after annealing at 400 °C, the crystalline phase of the samples occurred. The optical absorbance after annealing and gamma radiation was increased but the band gap  decreased. The electrical current of samples was increased with increasing of films thickness, gamma dose and also after annealing.
    Keywords: TeO2, Thin film, Gamma irradiation, Optical properties, Electrical Properties
  • Mahdi Gholampour *, MohamadHasan Ameri Pages 83-96

    Stellite-6 alloy was deposited on a SS316 stainless steel substrate by Electro-Spark Deposition; subsequently, the thickness of deposition layer was around 100 ± 10 micron. High Energy Shot Peening process was applied to improve coated layer properties. Microstructure, chemical composition, micro hardness variation in cross sections, wear properties and visual check for discontinuities of coated layer were studied by employing Field Emission Scanning Electron Microscopy, Optical Microscopy, EDS line scan and pin on disk wear test, before and after the high energy shot peening process. The results show decreasing the surface roughness from 14 to 4.5 micron and improving the micro-hardness of coated layer from 450 to 540 HVN due to High Energy Shot Peening process on the Electro-Spark Deposition coated layers. On the other hand, the wear properties of the coating are improved, the number of defects such as porosities is reduced, and micro-cracks and defects in melts are healed due to compressive residual stress and severe wax deformation.

    Keywords: Electro-Spark Deposition, High Energy Shot Peening, Stellite 6, Austenitic Stainless Steel 316