فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:15 Issue: 3, Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/06/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فهیمه فهیمی تروسکی، عباس پرهام* صفحات 259-274

    آسیب های تاندونی بخش عمده ای از آسیب های اسکلتی عضلانی در حیوانات، به ویژه در اسب را شامل می شود. تا کنون، هیچ درمان جامعی برای این عارضه معرفی نشده است و بیشتر درمان ها بر کنترل درد تمرکز دارند. با توجه به مزایایی که اگزوزوم ها در مقایسه با روش های مبتنی بر سلول درمانی و اثرات خود سلول های بنیادی مزانشیمی بر روی ترمیم بافتی دارند، اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی به عنوان یک گزینه درمانی مناسب در ترمیم آسیب های تاندونی مطرهدف این مقاله مرور پروتکل های مختلف جداسازی اگزوزوم ها از سلول های بنیادی مزانشیمی و نقش آنها در ترمیم ضایعات تاندونی حیوانات، به ویژه در اسب می باشد. در درمان اختلالات تاندونی، اگزوزوم ها نسبت به سلول ها پایدارتر هستند، پس از تجویز آلوژنیک خطر دفع ایمنی کمتری دارند و می توانند به عنوان یک درمان جایگزین مناسب استفاده شوند. اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی منابع مختلف باعث تحریک تکثیر و مهاجرت تنوسیت ها و فیبروبلاست ها می شوند؛ موجب تنظیم آرایش فیبرهای کلاژن، تعدیل پاسخ های التهابی و عملکرد ماکروفاژها می شوند؛ از چسبندگی جلوگیری می کنند و به طور کلی تاندون های آسیب دیده را ترمیم می کنند.  اگزوزوم ها به دلیل دارا بودن پروتئین ها و مواد ژنتیکی و حمل آنها، در ارتباط سلول ها با یکدیگر دخیل هستند. استفاده از اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی به دلیل نگهداری آسان تر و کاهش خطر پس زدن توسط سیستم ایمنی بدن و کاهش احتمال بروز آنوپلوییدی در مقایسه با روش های مبتنی بر سلول، به عنوان یک گزینه درمانی مطلوب مطرح هستند.

    کلیدواژگان: وزیکول های خارج سلولی، تکنیک ها، ترمیم بافتی، اسب، راهبردهای درمانی
  • محمد حسن زاده*، ادی دکوپیر صفحات 275-285
    زمینه مطالعه

    در جوجه کشی های تجاری معمولا جوجه های تازه هچ شده گاهی تا مدت 72 ساعت دسترسی به آب و غذا ندارند.هدف از مطالعه: تاثیر متقابل پارامترهای زمان هچ و زمان دسترسی جوجه به جیره غذایی بر روی رشد جوجه است که در دو آزمایش مکمل هم مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در آزمایش اول، تعداد 300 قطعه جوجه که نیمی از آن هچ زود هنگام و نیمی دیگر هچ دیر هنگام بودند و اینکه بلافصله و یا با تاخیر 48 ساعت بعد هچ به غذا دسترسی داشتند، به 4 گروه مساوی تقسیم و پرورش داده شدند. وزن جوجه و وزن ارگان های داخلی آنها تا سن 7 روزگی مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم، نیز تعداد 370 عدد تخم مرغ که تا روز 18 در یک ستر انکوبه شده بودند به بصورت مساوی به دو هچر که به لحاظ درجه حرارت متفاوت بودند، منتقل شدند. در این آزمایش پارامترهای هچ، وزن بدن جوجه و وزن ارگان های داخلی آنها تا 5 روزگی مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که وزن گیری جوجه های دیرتر هچ شده نسبت به جوجه های زودتر هچ شده بصورت معنی داری (p < 0.05) بیشتر بوده و به همین نسبت جذب زرده بهتری داشتند و نیز وزن کبد و روده (p < 0.001) آنها نسبت به وزن بدن تا سن دو روزگی، بیشتر بوده است. از طرفی وزن جوجه هایی که بلافاصله بعد هچ به دان دسترسی داشتند نسبت به جوجه هایی که با تاخیر 48 ساعته به دان دسترسی پیدا کردند، تا هفت روزگی بصورت معنی داری (p < 0.0001) بالاتر بوده است. ضمن اینکه جذب زرده در این جوجه ها هم سریع تر (p < 0. 005) اتفاق افتاد و نسبت وزن اندام های داخلی آنها هم بالاتر بوده است. آزمایش دوم موید این است که در هچر A یا کنترل، وقتی درجه حرارت محیط داخلی دستگاه 5/37 درجه سانتی گراد تنظیم گردید حرارت پوسته تخم مرغ آن 5/38 درجه سانتی گراد تنظیم شد. در مقابل، در هچر B هنگامی که درجه حرارت پوسته تخم مرغ 5/37 درجه تنظیم گردید درجه حرات محیط داخلی این هچر 5/36 درجه سانتی گراد، و یک 1 درجه کمتر را نشان داد. با کاهش یک درجه از حرارت پوسته تخم مرغ هچ جوجه تا ساعت 490 از دوره انکوباسیون در هچر B به تاخیر افتاد ولی میزان هچ های ساعت های بعدی این هچر نسبت به هچر Aافزایش پیدا کرد. 

    نتیجه گیری نهایی: 

    مطالعه حاضر نشان داد که جوجه هایی که دیر هچ شدند و مخصوصا آنهایی که زودتر به دان دسترسی داشتند از رشد و تکامل بهتری برخوردار بودند. در آزمایش دوم، با کاهش یک درجه از دمای هچر سبب گردید که زمان هچ جوجه با تاخیر و اکثر هچ به آخر دوره هدایت گردد.

    کلیدواژگان: جوجه، پوسته تخم مرغ، جیره غذایی، هچ، درجه حرارت
  • حامد عیسی پور*، مهدی سخا، حمیدرضا ورشوی صفحات 287-294
    زمینه مطالعه

    ویروس بیماری لمپی اسکین از خانواده کاپری پاکس ویروس ها می باشد. میزان واگیری این ویروس در بین گونه های حیوانی متفاوت است، اما همه سنین را در بر می گیرد. این بیماری علاوه بر کشورهای جنوب آفریقا به سایر کشورهای آفریقایی و خاورمیانه شیوع یافت.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه شاخص های بالینی و اپیدمیولوژیک بیماری در گاو های بومی و هلشتاین انجام شد.

    روش کار

    در این تحقیق، 1652 راس گاو بومی (گروه-1) و 1798 راس گاو هلشتاین (گروه-2)، از 32 واحد اپیدمیولوژیک غیر واکسینه که در دوره مراقبت فعال بیماری در استان زنجان و در زمان اولین شیوع دیده بیماری نگه داشته شده بودند، بررسی گردید. تمام علایم شاخص بیماری شامل ضایعات و همچنین میزان مرگ و میر بطور روزانه در فرم های مخصوص، ثبت گردید.

    نتایج

    ندول های پوستی در هر یک از گروه های مورد مطالعه مشاهده گردید. به طوری که میزان انتشار آنها در گروه-1 به طور معنی داری کمتر از گروه-2 بود (0/05≥ p < /em>). علاوه بر این، ورم پاها در 5/88 درصد از گاوهای گروه-1و 37/4 درصد از گاوهای گروه-2 مشاهده شد. همچنین 76/11 درصد از گاوهای گروه-1 و 71/45 درصد از گاوهای گروه-2 دچار ذات الریه و دیسترس تنفسی بودند. باوجودی که میزان واگیری در گروه-1 (0/03 درصد) نسبت به گروه-2 (1/98 درصد) اختلاف معنی داری را نشان داد (0/05 ≥p < /em>)، اما از نظر میزان مرگ و میر بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

     نتیجه گیری نهایی:

    نتایج این مطالعه نشان داد گاوهای بومی نسبت به گاوهای اصیل به مراتب، مقاومت بیشتری در برابر ویروس بیماری لمپی اسکین از خود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: یافته های بالینی، شاخص های اپیدمیولوژیک، لمپی اسکین، درگیری، تلفات
  • زهرا مرادی، الهه ابراهیم زاده*، پرویز شایان، فیصل ضرغامی صفحات 295-300
    زمینه مطالعه

    آناپلاسموزیس توسط یک جرم داخل سلولی اجباری گرم منفی متعلق به خانواده آناپلاسماتاسهآ ایجاد میشود که میتواند توسط کنه ها وسایر بندپایان منتقل شود.

    هدف

    هدف مطالعه حاضرتعیین وضعیت آلودگی آناپلاسما در شترهای یک کوهانه استان بوشهر با روش مولکولی و میکرسکوپی است.

    روش کار

    در تحقیق حاضر 139 نمونه خون از شترهای استان بوشهر جمع آوری شد. رنگ آمیزی گیمسا و PCR-nested به منظور بررسی حضور عفونتآناپلاسما در شترهای یک کوهانه استفاده شد. همچنین نسبت به شناسایی ملکولی گونه اناپلاسما اقدام گردید.

    نتایج

    در این بررسی در27) 4/19 (%نمونه خون از مجموع 139 گسترش خون با روش میکروسکوپی اجرام آناپلاسمایی مشاهده گردید. نتایج PCR وجودآلودگی آناپلاسما را در 111)80 (%نمونه و نتایج PCR-nested وجود آلودگی را در 134) 96 (%نمونه تایید کرد. نتایج تعیین توالی و آنالیز آن نشان دهندهشباهت 100 %با نمونه های تعیین توالی شده کاندیداتوس آناپلاسما کاملی بود.

    نتیجه گیری نهایی: 

    نتایج مولکولی نشان داد فراوانی کاندیداتوس آناپلاسما کاملی در شترهای یک کوهانه در شهرستان بوشهر بالا بود.

    کلیدواژگان: آناپلاسما، آناپلاسموزیس، کاندیداتوس آناپلاسما کملی، شتر یک کوهانه، مطالعه مولکولی
  • ایمان عاشقیان امیری، میرسپهر پدرام*، آذین توکلی، علیرضا وجهی، جلال رضایی، عطیه خیرالهی، حسین عاشق، محمدرضا مخبردزفولی صفحات 301-310
    زمینه مطالعه

    پایلوروپلاستی Y-U یک روش جراحی است که از آن به جای سایر روش های پایلوروپلاستی برای درمان اختلالاتی مثل تنگی مجرای معدی استفاده می شود. پایلوروپلاستی با استفاده از روش لاپاروسکوپی یک روش موثر و جایگزین مناسب برای روش های پایلوروپلاستی باز محسوب می شود. هدف. در مطالعه حاضر پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی در سگ های سالم ارزیابی شد و با پایلوروپلاستی به روش باز مقایسه گردید. این مطالعه برای اولین بار روش جدید پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی بررسی شده است.

    روش کار

    هشت قلاده سگ نر نژاد مخلوط بالغ به طور تصادفی به دو گروه شامل گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش باز (تعداد 4 قلاده) و گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی (تعداد 4 قلاده) تقسیم شدند. غلظت گلوکز خون، میزان کورتیزول پلاسما، زمان تخلیه معده، اندازه مجرای معده، اندازه قطر معده، اندازه حلقه پیلور و شاخص UMPS در هر دو گروه ارزیابی شدند.

    نتایج

    میانگین زمان جراحی در گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش باز به طور معنی داری کمتر از زمان جراحی در گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی بود (به ترتیب 15/0 ± 55 و 34/14 ± 25/116 دقیقه 008/ 0 P=). میزان غلظت گلوکز خون در هر دو گروه مطالعه و میزان کورتیزول پلاسما در گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش باز به سرعت تا سه ساعت پس از جراحی افزایش پیدا کرد و 24 ساعت پس از جراحی کاهش یافت. اما میزان کورتیزول پلاسما در گروه پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی به سرعت تا پنج ساعت پس از جراحی افزایش پیدا کرد. مقدار UMPS در سگ هایی که تحت جراحی پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش باز قرار گرفته بودند به طور معنی داری بیشتر از مقدار آن در سگ هایی بود که تحت جراحی پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی قرار گرفته بودند (001/0  <p). در هر دو روش جراحی پایلوروپلاستی Y-U زمان تخلیه معده کاهش پیدا کرد و اندازه قطر معده و حلقه پیلور افزایش یافت.

    نتیجه گیری نهایی: 

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که روش پایلوروپلاستی Y-U می تواند یک روش موثر در درمان تنگی پیلور در سگ ها باشد. همچنین به نظر می رسد پایلوروپلاستی Y-U با استفاده از روش لاپاروسکوپی درد کمتری به نسبت جراحی پایلوروپلاستی Y-U به روش باز ایجاد می کند و می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب با جراحی های باز مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جراحی، پایلوروپلاستی Y-U، لاپاروسکوپی، سگ، کورتیزول
  • مسعود شامحمدی، مهرداد پویانمهر*، علی ملکی، لیدا حق نظری صفحات 311-324
    زمینه مطالعه

    نانوذرات نقره (AgNPs) به طور گسترده ای در محصولات مختلف استفاده می شود. از طرف دیگر قادر به ایجاد سمیت در ارگانیسم های زنده بویژه تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی و استرس اکسیداتیو در کبد شوند.گیاه Scrophularia Striata به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمند می تواند بر اثر سمیت نانوذرات نقره در نقاط مختلف بدن تاثیر بگذارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر تعدیل کنندگی عصاره هیدروالکلی Scrophularia Striata علیه اثرات سمیت کبدی نانوذرات نقره در آنزیم های کبدی ، برخی از متابولیت های بیوشیمیایی سرم (ALT, AST, ALP, LDH, GGT, Alb, GLO, TP, BUN, Cr, BIL.T, BIL.D) و نشانگرهای استرس اکسیداتیو خون (MDA, TAC, CAT, SOD, GPX) در موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.

    روش کار

    30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن متوسط 20 ± 200 گرم بطور تصادفی در 5 گروه 6 تایی به مدت 30 روز تیمار شدند. حیوانات به ترتیب 2 میلی لیتر آب مقطر را در گروه 1 (شاهد منفی) ، ppm200 نانوذرات نقره (دوز سمیت کبدی) در گروه 2 (شاهد مثبت) و mg/kg 60,20 و180 عصاره Scrophularia Striata و ppm 200 نانوذرات نقره در گروه های 4،3 و 5 دریافت کردند. 24 ساعت بعد از آخرین تیمار، موش ها تحت بیهوشی سبک و مرگ آسان قرار گرفتند.

    نتایج

    اثرات تعدیل کنندگی روی آنزیم های کبدی ، متابولیت های بیوشیمیایی سرم و نشانگرهای استرس اکسیداتیو، بطور عمده در CAT ، SOD وGPX اختلاف معنی داری بین گروه ها مورد مطالعه بخصوص در گروه های 4و 5 (mg/kg 180 و 60) در مقایسه با گروه کنترل مثبت و کنترل منفی نشان دادند.(P <0.05).

    نتیجه گیری نهایی: 

    احتمالا گیاه Scrophularia Striata به دلیل داشتن برخی از از ترکیبات ویژه مانند فلاونوییدها می تواند برخی از تغییرات ناشی از عوارض جانبی نانوذرات نقره در بدن را تا حدودی جبران و اصلاح کند.

    کلیدواژگان: سمیت کبدی، آنزیم های کبدی، استرس اکسیداتیو، نانوذرات، استریاتا اسکروفولاریا
  • بهمن مصلی نژاد*، سعد گورانی نژاد، آناهیتا رضایی، سید رضا فاطمی طباطبایی، هادی ایمانی راستابی، سامان سلمانی صفحات 325-334
    زمینه

    هورمون های استانوزولول و ناندرولون دکانوآت، بیشتر در سگ ها کاربرد دارند. آنها عمدتا جهت تقویت رشد عضلانی، افزایش وزن بدن، درمان کم خونی و تحریک اشتها تجویز می شوند. یکی از اثرات هورمون ها، افزایش تولید اریتروپویتین و در نتیجه افزایش تعداد گلبول های قرمز خون است.

    هدف

    استفاده طولانی مدت از هورمون ها، ممکن است با عوارض کبدی و کلیوی همراه باشد، بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، ارزیابی اثرات استانوزولول و ناندرولون دکانوآت بر شاخص های عملکرد کبد و کلیه، تغییرات هماتوکریت و غلظت اریتروپویتین و تستوسترون، در سگ های سالم بود.

    روش کار

    شانزده قلاده سگ به صورت تصادفی، به دو گروه A (استانوزولول) و B (ناندرولون دکانوآت) تقسیم بندی شدند. هر گروه به دو زیرگروه تقسیم شده بود (A1، A2 و B1، B2). در اولین زیرگروه ها (A1 و B1)، بیضه دوم در روز بیست و هشتم و در دومین زیرگروه ها (A2 و B2)، در روز چهل و دوم برداشته شدند. اولین بیضه ها، در زمان صفر برداشته شده بودند. استانوزولول (با دوز 50 میلی گرم/ به ازاء هر سگ) به شکل داخل عضلانی، به تمام سگ های گروه A، یک بار در هفته و برای مدت 6 هفته، تجویز گردید. گروه B مشابه گروه A بود، با این تفاوت که به جای استانوزولول، ناندرولون دکانوآت و با دوز 1 میلی گرم/کیلوگرم، تزریق شده بود. نمونه های خون در روزهای صفر، 3، 14، 28 و 42 جمع آوری شدند.

    نتایج

    غلظت اریتروپویتین و تستوسترون، در هر دو گروه A (05/0 <p) و B (05/0 <p) به صورت معنی داری افزایش پیدا کرده بودند. اثر استانوزولول بر اریتروپویتین (زیرگروه A1) (31/1±35/11 نانوگرم/سی سی)، به شکل معنی داری بیشتر از ناندرولون دکانوآت (زیرگروه B1) (55/0±02/8 نانوگرم/سی سی) بود (05/0 <p)؛ با این وجود، تغییرات در میزان تستوسترون، بین دو گروه A و B معنی دار نبود (05/0<P). آنزیم های کبدی ALP، ALT و AST، به شکل معنی داری در گروه A بیشتر از گروه B، افزایش پیدا کرده بودند (05/0 <p).

    نتیجه گیری: 

    میزان اریتروپویتین و تستوسترون، در هر دو گروه A و B به صورت قابل توجهی، افزایش پیدا کردند، اما استانوزولول، اثر معنی دار بیشتری نسبت به ناندرولون دکانوآت، در افزایش اریتروپویتین داشت، با این وجود، اثرات جانبی بیش تری بر شاخص های کبدی، بر جا گذاشت. توصیه می شود جهت اهداف درمانی، از ناندرولون دکانوات استفاده شود.

    کلیدواژگان: سگ، اریتروپویتین، ناندرولون دکانوآت، استانوزولول، تستوسترون
  • امیر اصغری باغخیراتی، اشکان جبلی جوان*، سعیده نعیمی، خسرو قزوینیان صفحات 335-345
    زمینه مطالعه

    اکسیداسیون چربی ها و پروتئین ها از دلایل مهم کاهش کیفیت گوشت طیور هستند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت استفاده از گیاه خارشتر در جیره غذایی جوجه های گوشتی و اثرات آن بر اکسیداسیون لیپید و پروتئین گوشت سینه، طی مدت نگهداری در زمان انجماد است.

    روش کار

    54 قطعه جوجه ی گوشتی یک روزه ی راس 308، در سه گروه تقسیم بندی شده (گروه دریافت کننده ی جیره پایه به عنوان گروه کنترل، گروه دریافت کننده ی گیاه خارشتر به میزان g kg-1 10 در جیره، گروه دریافت کننده ی گیاه خارشتر به میزان g kg-1 20 در جیره) و به مدت 42 روز تغذیه شدند. پس از کشتار، فیله ی سینه ی جوجه ها به مدت 9 ماه در دمای -18°C نگهداری شد و هر سه ماه، آزمایش های سنجش عدد پراکسید (PV)، ترکیبات واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، کربونیل و ارزیابی حسی انجام گرفت.

    نتایج

    میزان کربونیل، عدد پراکسید و TBARS در گروه های تیمار g kg-1 10 و g kg-1 20، در تمامی طول دوره نگهداری، به صورت معنی داری از گروه کنترل کمتر بود. از لحاظ آماری، تفاوت معنی داری میان گروه های g kg-1 10 و g kg-1 20 دیده نشد. در نتایج به دست آمده از ارزیابی حسی نیز، تفاوت معنی داری میان گروه کنترل و آزمایشی، دیده نشد.

    نتیجه گیری نهایی:

     در مجموع، استفاده از گیاه خارشتر در جیره غذایی جوجه های گوشتی، منجر به تاخیر در اکسیداسیون لیپید و پروتئین گوشت سینه ی آنان در مدت زمان نگهداری شد.

    کلیدواژگان: خارشتر، آنتی اکسیدان، جوجه ی گوشتی، اکسیداسیون لیپید، اکسیداسیون پروتئین
  • راضیه پرتوی*، سعید سیفی، شهره عالیان، علی نیک پی صفحات 346-357
    زمینه مطالعه

    پری بیوتیک ها اجزای غذایی غیر قابل هضمی می باشند که موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات غنی سازی جیره با پری بیوتیک بر خصوصیات لاشه، اجزای سازنده، خصوصیات فیزیکی، رنگ، بافت و پروفایل اسید چرب گوشت سینه جوجه های گوشتی آلوده شده با گونه های آیمریا می باشد.

    روش کار

    40 جوجه گوشتی یک روزه نژاد راس 308 به چهار گروه تقسیم شدند: 1) سالم، درمان نشده، 2) آلوده، درمان نشده، 3) آلوده، درمان شده با آنتی بیوتیک و 4) آلوده و درمان شده با پری بیوتیک. پس از 42 روز، خصوصیات لاشه جوجه ها ثبت گردید و خصوصیات فیزیکی، اجزای سازنده، رنگ، بافت و پروفایل اسید چرب گوشت سینه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    عفونت با گونه های آیمریا موجب افت خصوصیات لاشه شد. گروه 4 بالاترین میزان وزن نهایی، وزن لاشه و وزن عضلات سینه و ران را نشان داد. pH، افت وزن و افت وزن حاصل از پخت، چربی، خاکستر، ماده خشک و خصوصیات بافتی گوشت سینه جوجه های گوشتی در میان گروه های مختلف اختلاف معناداری نشان نداد. غنی سازی جیره با پری بیوتیک موجب افزایش میزان پروتئین در گوشت سینه شد. عفونت با گونه های آیمریا موجب کاهش ارزش a در گوشت سینه شد. غنی سازی جیره با پری بیوتیک در مقایسه با گروه 1 موجب کاهش اسیدهای چرب 16:1 و 18:1 و اسیدهای چرب تک اشباع نشده شد.

    نتیجه گیری نهایی: 

    غنی سازی جیره با پری بیوتیک یک روش نویدبخش به منظور جبران اثرات منفی عفونت با گونه های آیمریا بر خصوصیات لاشه، میزان پروتئین و رنگ گوشت سینه جوجه های گوشتی می باشد.

    کلیدواژگان: گونه های آیمریا، فیبر غذایی، جیره غذایی، آنالیز گوشت، محصولات طیور
  • مائده رفیعی، پژمان مرتضوی*، احمد اصغری صفحات 358-368
    زمینه مطالعه

    القا کلستاز، یکی از روش های ایجاد فیبروز کبدی است که موجب توسعه استرس اکسیداتیو، افزایش بیان نشان گر های فیبروژنیک، رسوب بیش از حد ماتریکس خارج سلولی و در نهایت بروز فیبروز می گردد. اسفرزه به عنوان یک منبع غنی از متابولیت های ثانویه مختلف مانند ترکیبات فنولی، آلکالویید ها، تریپانویید ها و اسید آسکوربیک شناخته می شود.

    هدف

    در مطالعه حاضر، بیان TGF-β به عنوان یک نشانگر فیبروتیک و تغییرات ALP سرم در موشهای کلستاتیک تحت درمان با عصاره P. ovata مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه ، از 48 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. موش ها به طور تصادفی به 8 گروه 6 تایی تقسیم شدند که به شرح زیر می باشد: (1) گروه کنترل سالم بدون جراحی BDL و بدون درمان. (2-4) سه گروه آزمایشی سالم به علاوه اسفرزه: موشهای بدون BDL تحت درمان با اسفرزه در دوزهای 100 ، 200 و 400 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن. (5) گروه BDL: موشهای جراحی BDL شده و تیمار شده با آب مقطر. (6-8)سه گروه BDL به علاوه اسفرزه: موشهای جراحی BDL شده و تحت درمان با اسفرزه در دوزهای 100 ، 200 و 400 میلی گرم/کیلوگرم وزن. موش ها به مدت 45 روز متوالی (روزانه یکبار) با عصاره P. ovata تحت درمان قرار گرفتند. پس از آسان کشی (که براساس اصول اخلاقی انجام شد) و جداسازی سرم ، آنزیم آلکالین فسفاتاز اندازه گیری شد. همچنین ، کبد موش ها در0محلول بافر فرمالین 10% فیکس شد. مطالعه ایمونوهیستوشیمی با آنتی بادی TGF-β انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون One Way Anova و Kruskal-Wallis و برنامه آماری Prism انجام شد (0001/0> (p < br />

    نتایج

    نتایج افزایش قابل توجهی در سطح سرمی آنزیم ALP و بیان TGF-β در گروه BDL را نشان داد. درمان با عصاره P. ovata توانست به طور قابل توجهی این تغییرات را به صورت وابسته به دوز بهبود بخشد.

    نتیجه گیری نهایی:

     نتایج این مطالعه نشان داد که P. ovata به دلیل ترکیبات فنولی و اثر آنتی اکسیدانی خود ، اثر محافظتی بر روی کبد داشته و متعاقبا موجب بهبود سطح ALP سرم و همچنین کاهش بیان TGF-β می شود.

    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، کلستاز، اسفرزه، موش صحرایی، TGF-β
|
  • Fahimeh Fahimi Trouski, Abbas Parham * Pages 259-274

    Tendon injuries are a major part of musculoskeletal injuries in animals, particularly in horses. So far, no complete cure has been found for this disease, and most treatments focus on pain control. The advantages of using exosomes over cell-based therapies and the effects of mesenchymal stem cells (MSCs) on tissue repair suggest exosomes derived from MSCs as an appropriate treatment option in repairing tendon injuries. This paper aimed to review various protocols for exosome isolation and the role of MSCs- derived exosomes on tendon tissue repair of animals, especially in horses. In the treatment of tendon disorders, exosomes are more stable than cells, have a lower risk of immune rejection after allogeneic administration, and can be used as an appropriate alternative therapy. Exosomes derived from MSCs of different sources stimulate the proliferation and migration of tenocytes and fibroblasts, mod-ulate collagen fiber arrangement, macrophage functions, and inflammatory responses, inhibit adhesion, and generally repair damaged tendons. Exosomes are involved in cell-cell communication due to the exchange of pro-teins and genetic materials. The use of MSCs-derived exosomes is considered a treatment option due to easier maintenance and reduction of the risk of rejection by the immune system, reducing the possibility of aneuploidy compared to cell-based methods

    Keywords: equine, Extracellular vesicles, techniques, Tissue healing, Treatment strategies
  • Mohammad Hasanzadeh *, Eddy Decuypere Pages 275-285
    BACKGROUND

    In commercial hatcheries, chicks are deprived of feed and water for up to 72 h, which is a det-rimental effect on growth performance.

    OBJECTIVES

    Two experiments were designed to investigate the effect of hatching parameters and feeding time on the body and organ weights of chickens.

    METHODS

    In the first experiment, 300 of both early- and later-hatched broiler chicks received feed immedi-ately after hatching or 48 h later and were divided into four experimental groups. The body and internal organ weights of chicks were determined for up to seven days. In the second study, 370 embryos, which were incubated in a setter until the 18th day, were transferred to two hatchers, which differed their air and eggshell temperatures. Then, hatching and post-hatched parameters were followed.

    RESULTS

    Comparing early-hatched chicks, later-hatched chicks had significantly greater weight (p <0.05) on day 3 and better yolk utilization and higher relative liver and intestine (p <0.01) weights on day 2. However, early-fed chicks indicated significantly higher body weight (p <0.0001) until day 7 and early yolk utilization and higher internal organ weights than later-fed chicks. In the second experiment, when the air temperature of hatcher A (control) was kept at 37.5ºC, its eggshell temperature was determined at 38.5ºC, while the eggshell temperature of hatcher B was optimized at 37.5ºC, and its air temperature showed 36.5ºC. Earlier hatchability was higher in the control hatcher (46.8%) than hatcher B (27.1%), but later hatchability was reversed. However, final hatchability was lower in hatcher B (96.6%) than the control hatcher (98.3%).

    CONCLUSIONS

    Later-hatched and early-fed chicks showed greater body and internal organ weights, indicating better maturation of these chicks. The results of the second study indicated that the hatching window could be shorter and also shifted to the end of the incubation time by reducing the egg temperature.

    Keywords: Chicks, Eggshell, feed, Hatch, temperature
  • Hamed Isapour *, Mehdi Sakha, HamidReza Varshovi Pages 287-294
    BACKGROUND

    Lumpy skin disease virus (LSDV) is a DNA virus from the genus capripoxvirus. Though the morbidity rate of this virus is different among species, it involves all ages. This disease was limited to sub-Saharan Africa though it gradually spread to other African countries and the Middle East.

    OBJECTIVES

    This study aimed to evaluate and compare the clinical and epidemiologic indices of the virus in two groups of native and Holstein cattle.

    METHODS

    In this research, 1652 native cattle (group 1) and 1798 Holstein cattle (group 2), which were kept in 32 -unvaccinated epidemiologic units, were studied during the field investigation about the disease in Zanjan prov-ince, at first outbreak of LSD. All major symptoms, lesions, morbidity and mortality rates observed were recorded in pre-designed forms. None of the infected cattle in this study were vaccinated.

    RESULTS

    One hundred percent of the cattle in both groups had skin nodules. The number of nodules in group 1 was significantly fewer than that in group 2 (P≤0.05). Moreover, edema in the legs was observed in 5.88% of group 1 and 37.14% of group 2. Moreover, 11.76% of group 1 and 45.71% of group 2 suffered from pneumonia and respiratory distress. The morbidity rate was 1.03% in group 1 and 1.98% in group 2, showing a significant difference (P≤0.05); while there was no significant difference between the two groups in terms of mortality rate.

    CONCLUSIONS

    The results of this study showed that native cows are more resistant to LSDV than Holstein cows.

    Keywords: clinical findings, Epidemiologic indices, Lumpy skin disease
  • Zahra Moradi, Elahe Ebrahimzadeh *, Parviz Shayan, Feisal Zarghami Pages 295-300
    BACKGROUND

    Anaplasmosis is caused by an obligate intracellular, gram-negative microorganism, which be-longs to the family Anaplasmatacea and can be transmitted by ticks and other arthropods.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to investigate the status of Anaplasma spp. infection by microscopy and molecular methods in dromedary camels in Bushehr province, Iran.

    METHODS

    A total of 139 blood samples were collected from dromedary camels in Bushehr province. Giemsa staining and nested-polymerase chain reaction (PCR) were conducted to detect Anaplasma infection in the drome-dary camels.

    RESULTS

    We found that 27 (19.4%) out of the total 139 blood samples were suspected for the presence of Ana-plasma spp. by morphological study. The PCR and nested-PCR sequencing results showed 111 (80%) and 134 (96%) samples positive for Anaplasma spp. and BLAST search in NCBI GenBank presented 100% identity with Candidatus Anaplasma camelii.

    CONCLUSIONS

    The molecular results presented the high frequency of Candidatus Anaplasma camelii in camels, in Bushehr city.

    Keywords: Anaplasma, Candidatus Anaplasma camelii, Dromedary camel, Molecular study, Nested-PCR
  • Iman Asheghian Amiri, Mirsepehr Pedram *, Azin Tavakoli, Alireza Vajhi, Jalal Rezaii, Atie Kheirolahi, Hosein Ashegh, Mohammadreza Mokhber Dezfouli Pages 301-310
    BACKGROUND

    Y-U pyloroplasty is a surgical approach that is used to relieve pyloric stenosis. The study of different aspects of laparoscopic Y-U pyloroplasty instead of conventional approaches seems to be an appropriate alternative for the development of such surgeries in animals, as pyloric stenosis is an uncommon but important disease.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to describe the laparoscopic Y-U pyloroplasty in small animals as a new surgical technique, and to compare the duration of surgery, level of surgical stress, and postoperative pain of this method with the conventional Y-U pyloroplasty. It is important to note that this is the first time that laparoscopic Y-U pyloroplasty was performed in dogs.

    METHODS

    A total of eight intact male and female mixed breed dogs were randomly divided into two groups of conventional (n=4) and laparoscopic (n=4) pyloroplasty. Operation time, blood glucose concentration, plasma cor-tisol levels, gastric emptying time, pyloric lumen, and diameter and width of pyloric ring, as well as the University of Melbourne Pain Scale (UMPS) were measured in both groups during pre and postoperative intervals.

    RESULTS

    As a result, the mean operation time for conventional group was significantly lower than that for lapa-roscopic group (38.75±3.15 min vs. 116.25±14.34 min, p <0.05). Blood glucose concentrations in both groups elevated rapidly until 3 hours after surgery and then decreased until 24 hours. Plasma cortisol level in laparoscopic group, however, elevated rapidly until 5 hours after surgery. On the other hand, pyloric diameter and width of pyloric ring significantly increased in both groups. The UMPS in dogs undergoing conventional Y-U pyloroplasty was significantly higher than that in those undergoing laparoscopic Y-U pyloroplasty (p <0.001). Furthermore, pain and gastric emptying time decreased in all dogs.

    CONCLUSIONS

    This study suggests that laparoscopic Y-U pyloroplasty is an applicable minimal invasive sur-gery that is performed through small incisions for the treatment of pyloric stenosis in dogs.

    Keywords: Cortisol, Dog, surgery, laparoscopy, Y-U pyloroplasty
  • Masoud Shamohamadi, Mehrdad Pooyanmehr *, Ali Maleki, Lida Haghnazari Pages 311-324
    BACKGROUND

    Silver nanoparticles (AgNPs) are widely used in various products. On the other hand, they can cause a variety of toxicity in living organisms, such as biochemical changes and oxidative stress in the liver. Scroph-ularia striata plant can affect the toxicity of AgNPs in diverse parts of the body due to the potent antioxidant compounds.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to investigate the modulatory impact of the hydroalcoholic extract of Scrophularia striata on the hepatotoxicity and oxidative stress caused by AgNPs in male Wistar rats. The measured hepatic enzymes and serum biochemical metabolites included alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase, lactate dehydrogenase, gamma-glutamyl transferase, albumin, Globulin, total protein, blood urea nitrogen, creatinine, total bilirubin, and direct bilirubin. In addition, the assessed blood oxidative stress markers entailed malondialdehyde, total antioxidant capacity, catalase (CAT), superoxide dismutase (SOD), and glutathione peroxidase (GPx).

    METHODS

    A total of 30 male rats with an average weight of 200±20 g were randomly assigned to five experi-mental groups of six. Animals in group 1 as the negative control received 2 ml distilled water and in group 2 as positive control received 200 ppm AgNPs (i.e., hepatotoxic dose). The rats in groups 3, 4, and 5 received 20, 60, and 180 mg/kg Scrophularia striata extract and 200 ppm AgNPs in 30 days, respectively. The animals were sacri-ficed under slight anesthesia 24 h after the last treatment.

    RESULTS

    Hepatic enzymes, serum biochemical metabolites, and oxidative stress markers, mainly CAT, SOD, and GPx in groups 4 and 5 were significantly different from the positive and negative control groups (p <0.05).

    CONCLUSIONS

    Scrophularia striata plant owing to the presence of some special ingredients, such as flavonoids can compensate for the side effects of AgNPs in the body.

    Keywords: Hepatic enzymes, hepatotoxicity, oxidative stress, Scrophularia Striata, silver nanoparticle
  • Bahman Mosallanejad *, Saad Gooraninejad, Annahita Rezaee, Seyyed Reza Fatemi Tabatabaei, Hadi Imani Rastabi, Saman Salmani Pages 325-334
    BACKGROUND

    Stanozolol and Nandrolone decanoate are the most commonly used hormones in canine medi-cine. They are mainly administered to strengthen the muscle, gain weight, treatment of anemia and stimulate the appetite. One of the effects of hormones is to enhance the erythropoietin production and eventually an increase in the number of RBCs.

    OBJECTIVES

    Prolonged usage of hormones may be relevant to the liver and renal disorders; therefore, the pre-sent survey was aimed to evaluate the effects of stanozolol and nandrolone decanoate on liver and kidney indices, erythropoietin and testosterone serum concentrations and hematocrit changes in healthy dogs.

    METHODS

    Sixteen dogs were randomly categorized in two groups of A (stanozolol) and B (nandrolone decano-ate). Each group was divided into two subgroups (A1, A2 and B1, B2). The second testicle was removed on day 28 in the first subgroups (A1 and B1), and day 42 in the second subgroups (A2 and B2). The first testicle was removed at time zero. Stanozolol (50 mg per dog) was administered to all dogs of group A as IM once a week for six weeks. Group B was similar to group A with the difference that nandrolone decanoate was injected (1 mg/kg) instead of stanozolol. Blood samples were collected on days 0, 3, 14, 28 and 42.

    RESULTS

    Erythropoietin and testosterone concentrations were virtually increased in both groups A (p <0.05) and B (p <0.05). The effect of stanozolol on erythropoietin (subgroup A1) (11.35±1.31 ng/mL) was significantly higher than nandrolone decanoate (subgroup B1) (8.02±0.55 ng/mL) (p <0.05); nevertheless, the changes in testosterone levels, was not significant between groups A and B (p >0.05). The liver enzymes of ALP, ALT and AST were increased more significantly in group A than group B (p <0.05).

    CONCLUSIONS

    Erythropoietin and testosterone levels were virtually increased in both groups A and B; how-ever, stanozolol had more significant effect than nandrolone decanoate in increment of erythropoietin; nevertheless, it had more side effects on liver indices. It is suggested that nandrolone decanoate to be administered for the thera-peutic goals.

    Keywords: Dog, Erythropoietin, Nandrolone decanoate, Stanozolol, Testosterone
  • Amir Asghari Baghkheirati, Ashkan Jebelli Javan *, Saeide Naeimi, Khosro Ghazvinian Pages 335-345
    BACKGROUND

    The decline in poultry meat quality can occur due to the oxidation of lipids and proteins during the storage period.

    OBJECTIVES

    This study aimed to evaluate the effects of using Alhagi maurorumin a broiler diet on the oxidation of the lipids and proteins of broiler breast fillets during frozen storage.

    METHODS

    A total of 54 male 1-day-old Ross 308 broiler chickens were divided into three groups of basal diet as the control group and basal diet supplemented with 10 and 20 g/kg of A. maurorum fed for 42 days. After slaugh-ter, breast fillets were kept at -18℃ for 9 months and peroxide value (PV), thiobarbituric acid reactive substances (TBARS), protein carbonyl content, and organoleptic assays were performed on samples every 3 months.

    RESULTS

    The PV, TBARS, and carbonyl content of both treatment groups at all time points of frozen storage were significantly lower than that of the control group. Statistically, no difference was found between the samples of the two supplemented groups. Moreover, the sensory evaluation revealed no significant difference between the treatment and control groups.

    CONCLUSIONS

    According to the results of the present study, the incorporation of A. maurorum in broiler diets delayed lipid and protein oxidation in the breast meat.

    Keywords: Alhagi maurorum, Antioxidant, broiler, Lipid oxidation, Protein oxidation
  • Razieh Partovi *, Saeed Seifi, Shohre Alian, Ali Nikpay Pages 346-357
    BACKGROUND

    Prebiotics are non-digestible feed ingredients that improve the immune system.

    OBJECTIVES

    The present study was designed to assess the changes caused by the addition of prebiotics to the feed on carcass characteristics and also chemical composition, physical characteristics, color, texture, and fatty acid profile of chicken pectoral muscles containing Eimeria species.

    METHODS

    Forty-one-day-old male Ross 308 broiler chickens were assigned to four treatments, including nega-tive control (NC), positive control (PC), positive medicated with coxidine (COX), and positive medicated with prebiotics (PRE). After 42 days, carcass characteristics of the chickens were recorded, and also physical character-istics, chemical composition, color, texture, and fatty acid analysis of breast meat were determined.

    RESULTS

    Infection with Eimeria species diminished carcass characteristics. PRE had higher final body weight, hot carcass weight, and breast and thigh muscle weights. Drip loss, pH, cooking loss, fat, ash, dry matter, and texture properties of broilers’ breast meat did not show any significant differences among the experimental groups. Dietary supplementation with prebiotics increased the crude protein content of breast meat. Infection with Eimeria species decreased the a-value of breast meat. Dietary supplementation with prebiotics decreased the amount of fatty acids 16:1 and 18:1 and monounsaturated fatty acids (MUFAs) compared to NC.

    CONCLUSIONS

    Dietary supplementation with prebiotics is a promising strategy with the potential to compensate for the negative effects of infection with Eimeria spp. on carcass characteristics, protein content, and color of breast meat of broiler chickens.

    Keywords: dietary fiber, Eimeria species, feed, Meat analysis, Poultry products
  • Maede Rafiee, Pejman Mortazavi *, Ahmad Asghari Pages 358-368
    BACKGROUND

    Induction of cholestasis is one of the methods of liver fibrosis which causes the development of oxidative stress, increased expression of fibrogenic markers, excessive deposition of extracellular matrix, and finally the incidence of fibrosis. Plantago ovata is known as a rich source of various secondary metabolites such as phenolic compounds, flavonoids, alkaloids, trypanoids, and ascorbic acid.

    OBJECTIVES

    the present study, the expression of TGF- β as a fibrotic marker and serum alkaline phosphatase (ALP) changes in cholestatic rats treated with P. ovata extract were evaluated.

    METHODS

    In this study, 48 adult Wistar rats were used. The rats were randomly divided into eight groups of six animals each as follows: (1) healthy control group without bile duct ligation (BDL) surgery and treatment; (2–4) three healthy experimental plus P. ovata groups: rats without BDL, treated with P. ovata at dose levels of 100, 200, and 400 mg/kg body weight, respectively; (5) the BDL group: rats with BDL and treated with distilled water; and (6–8) the BDL plus P. ovata groups: rats with BDL and treated with P. ovata at dose levels of 100, 200, and 400 mg/kg body weight, respectively. The rats were treated with P. ovata extract for 45 consecutive days (once per day). After euthanasia and serum isolation, ALP enzyme level was measured. Moreover, the rat liver was fixed in 10% formalin buffer solution. The immunohistochemical study was performed by TGF-β antibody. Data analysis was performed using the One-way ANOVA and Kruskal-Wallis test and the Prism statistical program (p <0.0001).

    RESULTS

    The results showed a significant increase in the serum levels of ALP enzyme and TGF-β expression in BDL group. Treatment with P. ovata extract was able to significantly improve these changes in a dose-dependent manner.

    CONCLUSIONS

    The results of this study showed that P. ovata extract probably due to its phenolic compounds and its antioxidant effect has a protective effect on the liver and subsequently improves the increased serum ALP level and also reduced TGF-β expression

    Keywords: Alkaline phosphatase, Cholestasis, Plantago ovata, Rats, TGF-β