فهرست مطالب

نقد زبان و ادبیات خارجی - سال هجدهم شماره 26 (بهار و تابستان 1400)

نشریه نقد زبان و ادبیات خارجی
سال هجدهم شماره 26 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ساسان بالغی زاده*، مریم مقیمی صفحات 15-34
    هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان برداشت مفهوم استقلال یادگیری معلمان و زبان آموزان ایرانی و نیز معلمان و زبان آموزان اهل ترکیه می باشد.شرکت کنندگان  این مطالعه را 490 نفر که شامل 95 نفر معلم مرد، 81 نفر معلم زن، 155 زبان آموز مرد و 159 زبان آموز زن می باشد تشکیل می دهند  که از دو آموزشگاه زبان انگلیسی شکوه در ایران و برلیتز در ترکیه انتخاب شده اند. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز، از دو پرسشنامه "خودارزیابی نقش یادگیرندگان و معلمان" و "استقلال یادگیرنده: از نگاه معلمان"  استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز روش های  ضریب همبستگی پیرسون و  آزمون تی  مورد استفاده قرار گرفته اند. بر اساس نتایج به دست آمده هیچ ارتباط معناداری بین ادراک معلمان و زبان آموزان ایرانی از استقلال یادگیری وجود ندارد و نیز هیچ رابطه معناداری بین ادراک معلمان و زبان آموزان اهل ترکیه از این مفهوم وجود ندارد. همچنین آزمون تی تست در خصوص مقایسه بین دیدگاه معلمان ایرانی و اهل ترکیه نشان داد که اختلاف معناداری بین آن دو نیز وجود ندارد. از سوی دیگر آزمون تی جهت مقایسه استقلال زبان آموزان ایرانی و اهل ترکیه نشان داد که بین ادراک زبان آموزان  ایرانی و ترکیه ای از مفهوم استقلال یادگیری نیز تفاوت معناداری وجود ندارد. این می تواند نشان دهنده شباهت فرهنگی و یا نزدیکی سیستم آموزشی بین دو کشور باشد .
    کلیدواژگان: معلمان و زبان آموزان ایرانی، معلمان و زبان آموزان ترکیه، برداشت، استقلال، یادگیری
  • مهدی نظامی*، فرید پروانه صفحات 35-54

    در دنیای پسانوگرا موارد ساختگی بسیاری می توان یافت که باعث شکل گیری ذهنیتها می شوند تا مفاهیمی را با مقاصد تعصبی نهادینه نمایند. رمان های پیکان زمان(1991) و کشتزارهای لندن (1989) اثر مارتین امیس لایه های تفسیری بسیاری از جمله مطالعات تاریخی دارند که می توان مطالعات علمی را از آنها حاصل نمود. بنا بر نظرکثیری از منتقدین از جمله تامس مالن 3 و ویل سلف 4، مارتین امیس ادیبی متعهد است که با حدود نیم قرن وقف نمودن عمرش در حوزه ی ادبیات، روح زمانه اش تلقی می شود. روند زندگی شخصیت های داستان در نهایت پس از طی نمودن چرخه ی اجتماعی، فرهنگی و تاریخی بنا بر نظریه های فیلسوفانی از جمله ژان فرانسوا لیوتار5 و میشل فوکو6 آفرینش می گردد یا به حالت نخستین خود باز می گردد و بازآفرینی صورت می گیرد. مبحث پاکسازی یا " انیلینگ "7 روشی در علم فلزکاری یا متالورژی می باشد که از آن می توان برای درک بهتر جنبه های تفسیری برای همانندانگاری رمان بهره برد. همنوایی یا "رزونانس" 8 بر اساس نظریه پردازان علوم اجتماعی از جمله لی منگ 9 در دنیای امروزی و عصر ارتباطات بیشتر از گذشته رخ می دهد. این پژوهش، چگونگی تاریخ در دو رمان برگزیده ی مارتین امیس را بررسی می نماید که آیا تاریخ از منظر این نویسنده پویا است یا ایستا و چنانچه پویاست چگونه این امر صورت می گیرد. روند هنجار سازی 10 با موارد تاریخی همنوا می گردد تا آنها را نقض یا تقویت نماید.

    کلیدواژگان: پاکسازی، مارتین امیس، هنجارسازی، همنوایی، هویت ساختگی
  • حجت گودرزی، زهرا جان نثاری لادانی* صفحات 55-76
    پژوهش حاضر به خوانش موردی شعر «هنر شاعری»، اثرآرچیبالد مک لیش، در پرتو نظریات دلوز-گتاری و هایدگر در باب معناآفرینی می پردازد. معنا آفرینی در حوزه معنای دلوز و گتاری برخلاف روند مالوف معنایابی عقل متعارف، اسکیزوفرن، انقلابی، و هنرمندانه است؛ انقلابی به معنای ادبیات اقلیتی و هنرمندانه به معنای شاعرانه. شاعرانگی معنا در شعر، به مثابه رویدادی همانند رویداد اندیشی شعر در فلسفه هنر هایدگر، به سکوت برگزار می شود. روزه سکوت شعر، آفریدگاه معناهای مکرر و متفاوتی است که در شدن ها و شدت های پی در پی بدن بدون اندام بروز می یابند. بدین شیوه شعر، معنا و حقیقت را چون رویدادی خلاف عادت و شانی از شیونات هستی در کار می نشاند. از این رو رویدادگونگی شعر با معنا بخشی اش مصادف می شود. طرفه آنکه آرچیبالد مک لیش در شعر «هنر شاعری» (“Ars Poetica”) هستندگی و در-جهان- بودن شعر را با چیدمان پارادایم های سکوت، سکون و بی واژگی بر معنا آفرینی مالوف بنا می نهد. بدین طریق، شعر معنای متعارف را برنمی تابد زیرا دغدغه معناهای رویدادگون متفاوت و اشتدادی را به مثابه در-جهان-بودن دارد. این مقاله بر آن است تا فرایند معناآفرینی را در شعر نامبرده با تکیه بر یک چارچوب ترکیبی از فلسفه دلوز-گتاری و هایدگر بررسی کند و همزمان به شیوه ای توصیفی، یک خوانش نزدیک از شعر مک لیش به دست دهد.
    کلیدواژگان: هایدگر، دلوز، معنا، منطق معنا، شعر، هنر شاعری»، آرچیبالد مک لیش
  • عارف دانیالی* صفحات 77-104

    هدف مقاله حاضر فهم رمان در تقابل با واقع گرایی روان شناختی است. مطالعه موردی این پژوهش، رمان بیگانه اثر آلبر کامو است: چگونه این اثر، یک رمان ضد روان شناختی است؟ در این مقاله، دریافت کوندرا از رمان و روان شناسی مفروض گرفته شده است. رمان های روان شناختی بر ضرورت علیت روانی متکی است: پیوند زدن امور پراکنده به یکدیگر یا مرتبط ساختن امور نامرتبط. انسجام پیرنگ بدون پذیرش چنین علیتی ناممکن است. برعکس، رمان بیگانه بر امور «خارج از موضوع» و «بیرون از قانون» متمرکز است: مورسو بیگانه است چون از نظام آهنین پیرنگ تبعیت نمی کند. با ظهور اگزیستانسیالیسم، رمان هم از حیث «شکل» و هم «محتوا» دچار تحول بنیادین شدند. کامو به عنوان فیلسوف اگزیستانسیالیست، بجای تحلیل شخصیت بر تحلیل موقعیت وجودی تاکید می کند. آنجا که روانشناسی به دنبال وضوح و تمایز است، رمان کامو از ابهام و توجیه ناپذیری واقعیت می گوید، در برابر پیوستگی از گسست، در برابر ثبات هویت از سیالیت و تفاوت می نویسد. رمان، قلمرو رخدادهای پیشبینی ناپذیر است؛ جایی که به تعبیر کامو «امر بی معنا/ پوچ» زندگی را به پیش می راند. روان شناسی،اما، به دنبال کشف معنا و انگیزه های عقلانی در پس امور تصادفی است. اگر روان شناسی مدعی توصیف واقعیت است، کامو هرگونه واقع گرایی را ناممکن می داند. افزون بر کاکرد سیاسی، یکی از پیامدهای عدم تقلیل رمان به روان شناسی در حوزه نقد ادبی، امتناع از ارجاع متن به عناصر برون متنی همچون زندگینامه مولف است. مساله روشن است: رمان آنچه گفتنش لازم بوده، گفته است. نیازی به دانستنی بیش از آن نیست.

    کلیدواژگان: رمان، روان شناسی، علیت، واقع گرایی، اگزیستانسیالیسم، کامو، کوندرا
  • مسلم ذوالفقارخانی*، محمودرضا قربان صباغ صفحات 105-134

    پژوهش حاضر برآن است تا به‏بررسی بلاغت در شعروادب فارسی و انگلیسی، نحوه طبقه‏بندی صنایع ادبی توسط بلاغت‏نویسان معاصر در این دو زبان، و نیز به‏بررسی تطبیقی براعت استهلال و استمداد و تبلور آنها در شاهنامه ابوالقاسم فردوسی و بهشت گمشده جان میلتون بپردازد. برای‏این‏منظور، برخی از کتب بلاغی معاصرین فارسی و انگلیسی مورد نقد و درخلال‏آن آرایه‏های ادبی نزدیکی همچون براعت استهلال، استمداد ، آینه‏داری ، تمهید‏مقدمه ، و التفات مورد مداقه قرار گرفته‏اند. نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که صنایع ادبی فارسی و انگلیسی همیشه منطبق برهم نیستند و این عدم انطباق به ماهیت زبان و متن ادبی و تکثر شیوه بیان نزد شاعران و نویسندگان این دو ادبیات بر می‏گردد. همچنین نارسایی و گنگ بودن معادل‏ها و توصیف و مسامحه‏ای که فرهنگ‏نویسان در تبیین صنایع ادبی داشته‏اند بر ابهام مساله افزوده است. علاوه‏بر‏این، اعمال سلیقه در تعاریف و تفاسیر صنایع ازسوی بلاغت‏شناسان انگلیسی و فارسی منجر به ناهماهنگی‏هایی در کتب بلاغی هر یک از این زبان‏ها گشته است. شیوه به‏کار‏گرفته‏شده در این پژوهش توصیفی-کتابخانه‏ای است؛ نیز با رویکردی تحلیلی تلاش شده است تا دو اثر حماسی مورد بررسی قرار گیرند. همچنین با بهره‏گیری از مکتب آمریکایی در نقد تطبیقی و فارغ از تاثیر‏و‏تاثر مستقیم آثار ادبی از یکدیگر، براعت استهلال و استمداد در شاهنامه فردوسی و بهشت گمشده میلتون مورد نقدوبررسی قرار گرفته است تا بتوان زوایای مختلف این آرایه‏های ادبی و نقش دیگر صنایع نزدیک و مرتبط با آن در شعرو‏ادب فارسی و انگلیسی روشن گردد.

    کلیدواژگان: بلاغت فارسی، بلاغت انگلیسی، براعت استهلال، استمداد، شاهنامه فردوسی، بهشت گمشده میلتون
  • لیلا شوبیری* صفحات 135-162
    حافظه نقش بسزایی در یادگیری ما انسان ها ایفا می کند. یادگیری یک زبان خارجی همچون زبان فرانسه همواره با چالش های متفاوتی از جمله فایق آمدن بر مشکلات دستوری زبان آموزان روبروست. با توجه به اینکه تمرینات دستوری از لحاظ کارکردی می توانند نقش مهمی در یادگیری دستورزبان یک زبان خارجی ایفا کنند در این تحقیق هدف ما جستجوی رابطه ی میان حافظه و انواع تمرینات دستوری است. به عبارت دیگر در این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای این مساله هستیم که داده ها و اطلاعات زبانی چگونه در مغز و حافظه بشر ذخیره و طبقه بندی می شوند؟ چه تفاوتی میان دانش دستوری و مهارت دستوری وجود دارد و چگونه استادان زبان فرانسه می توانند دانش و یا داده های ذهنی مربوط به دستور زبان را از طریق تمرینات دستوری به مهارت دستوری تبدیل کنند؟ با استفاده از یک پرسشنامه به طرح سوال در مورد دانش استادان در زمینه مسایل روانشناختی زبان از جمله حافظه و ارتباط آن با تمرینات دستوری پرداختیم. روش تحقیق در این پژوهش بصورت تحلیلی و ارایه ی آمار توصیفی است. نتایج این پژوهش به روشنی مبین این امر است که استادان زبان فرانسه آگاهی کافی از مسایل روانشناختی زبان و نقش موثری که این دانش در مهارت تدریس آنها در انتخاب انواع تمرینات دستوری ایفا می کند ندارند. همچنین نتایج این پژوهش در مورد انواع تمرینات دستوری نشان می دهد که تمرینات مفهومی و تمریناتی که با تولیدات متنی و گفتاری و نوشتاری شخصی زبان آموزان سر و کار دارند و همینطور تمرینات کارمحور که بصورت گروهی انجام می شوند بیشترین نقش را در توسعه حافظه رویه ای (که مستقیما با کسب مهارت های زبانی در ارتباط است) دارند.
    کلیدواژگان: حافظه اخباری، حافظه رویه ای، دستور زبان فرانسه، تمرینات دستوری، آموزش فرانسه به مثابه زبان خارجی
  • زهرا طاهری* صفحات 163-186
    مقاله حاضر به بررسی ساختارهای (پسا)سراسربینی و ارتباط آن با پدیده مهاجرت در عصر حاضر می پردازد. نویسنده با استفاده از رویکرد مطالعات فرهنگی و بهره گیری از نظریات منتقدانی نظیر فوکو و لیون و تمرکز بر موضوعاتی نظیر کمپ، پارادایم تفکیک و جامعه «نظارتی» و «کنترلی» در پی پاسخ به این پرسش بنیادی است که چگونه فرار اقلیت مهاجر به غرب جهت رهایی از انواع ساختارهای نظارتی اجتماع (community) خود به تجربه ساختارهای نظارتی شدیدتری در غرب منجر شده است؟ بدین منظور کتاب فرار به غرب (2017) نوشته محسن حمید، نویسنده معاصر پاکستانی بررسی می شود تا با تمرکز بر ساختارهای نظارتی نوین به چگونگی نقش آنها در شکل گیری «بردگی جغرافیایی»، « نژادپرستی بدون نژاد» و «حیات برهنه» در عصر حاضر بپردازد. با وجود این امر چنین استدلال می شود که درهم شکسته شدن مرزهای جغرافیایی و فرهنگی- علی رغم تلاش خشونت آمیز غرب در حفظ یکپارچگی فرهنگی خود در قالب کمپ و ساختارهای پساسراسربین—می تواند نوع متفاوتی از حس تعلق را رقم زند که به جای آنکه بر «ریشه» و خاک استوار باشد مبتنی بر نوعی سیالیت است که قادر است هر فضایی را به «خانه» تبدیل کند و در نتیجه نوعی «دگرجایی» را به جای ویران شهر برای اقلیت مهاجر رقم زند.
    کلیدواژگان: محسن حمید، اقلیت پناهجو، سراسربین، پساسراسربین، جامعه کنترلی، فرار به غرب
  • نجمه قابلی* صفحات 187-204
    هدف مقاله حاضر تحلیل و بررسی مرزهای در هم تنیده ی خود در رمان ظهور نوشته ی مارگارت اتوود در سال 1972 می باشد. اتوود در این رمان کشمکش درونی قهرمان داستان و نقش های جنسیتی و تبعیض علیه زنان را به تصویر میکشد. راوی که در حیرانی رها شده در طول سفری نمادین در جستجوی خویشتن راستین خود به دنبال گذشته می گردد و رمان نشان میدهد که گسیختگی و شخصیت دوگانه همانند خودانگاره و ادراک هویت از کودکی اغاز می شود. همچنین تلاش برای جستجوی هویت و بقای خود در یک جامعه ی پسامدرن بازنمایی شده است. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین مرزهای ذهنی روانشناختی و معنوی خود در این جامعه می باشد. همچنین این تحقیق رویکردی فمینیستی و روایت نگارانه به روش هایی دارد که راوی برای برساختن و حفظ مرزهای خود به کار برده است که در پایان رمان منجر به خودآگاهی قهرمان داستان می شود. این روش ها شامل رجوع به احساسات , جستجوی حمایت از دیگران، تعمق در گذشته و نیز بهره بردن از تغییر زمان روایت در تناسب با تحولات درونی راوی می باشد. همچنین ما مرزهای خود را به سه گروه ذهنیت مونث، هویت های دروغین و ایدیولوژی و طبیعت تقسیم کرده ایم. اتوود انقیاد طبیعت و زنان را در فرهنگ غربی در جریان سفری به گذشته و قلمرو از یاد رفته ی روان قهرمان داستان به تصویر میکشد و ان را با مناطق دور افتاده ی کانادا مقایسه میکند و همچنین از راهکارهای روایی برای تجسم درون مایه ی رمان بهره میبرد.
    کلیدواژگان: خودآگاهی، مارگارت اتوود، ظهور، هویت جنسیتی، فراخوانش
  • فرزاد کله جویی* صفحات 205-228
    پژوهش حاضر به بررسی مفهوم فردیت در رمان لندنی های غریب اثر سم سلوون می پردازد. برای این منظور، شخصیت های کلیدی این رمان که اغلب سیاه پوستان مهاجر هستند، از منظر خویشتن، ذهن، و جسم بررسی خواهند شد. بحث اصلی این مقاله بر ریشه یابی رفتار سردرگم و اغلب ناکارآمد شخصیت های سیاه پوست داستان استوار است. با در نظر گرفتن این نکته، ریشه های بروز تحقیر نفس و خویشتن دو تکه در سیاه پوستان این رمان با ترکیب مفهوم درونی شدن تحقیر فرانتس فانون و ماخولیای فروید به بحث گذاشته می شود. برای نیل به این هدف، این تحقیق بر ذهن ناهشیار مردان سیاه پوست تمرکز می کند تا علل تجربه ناموفق شان از زندگی در کلان شهر سفید لندن را آشکار سازد. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان گفت شخصیت پردازی های سلوون کمک چندانی به اهداف استعمارستیزانه او نمی کند و تا حد زیادی در تضاد با ویژگی های بارز ضد استعماری رمان او قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: فردیت، خویشتن، درونی شدن تحقیر، ماخولیا، سم سلوون، لندنی های غریب
  • احسانه اسحاقی*، رضا نجف زاده صفحات 229-246
    پاول ویریلیو بر این باور است که شخصیت فروپاشیده انسان ناشی از آثار مدرنیته و بیگانگی انسان از خود و جهان پیرامون می باشد. ویریلیو جدایی متاثر از این عوامل در بستر تاریخی انسان را از طریق نمایش تاریخ و روح انسانی فروپاشیده نشان داده است. این مقاله، این مضمون را در دو بستر مورد بحث و بررسی قرار می دهد، دو گفتمان که به نظر متفاوت، اما در حقیقت در هم تنیده اند: گفتمان فرانگر بر اساس نظریات میشل فوکو و گفتمان سرعت بر اساس نظریات ویریلیو. این تلاش در جهت بررسی ارتباط میان شکل گیری شخصیت و شکل گیری گفتمانهاست، که هر دوی آنها نیز بخشی از دستاوردهای مدرنیسم به شمار می روند. ویریلیو تاثیرات منفی پیشرفت تکنولوژی بر زندگی انسان بعنوان یک سایبرگ را به زیبایی ترسیم کرده و گفتمان قدرت را با ترکیب دو گفتمان مذکوربخصوص در حوزه بین الملل و جنگ قدرتهای بزرگ توصیف نموده است.
    کلیدواژگان: گفتمان فرانگر، گفتمان سرعت، سایبرگ، پدیدار شناسی، زیبایی شناختی ناپیدایی
  • معین مرادی، امیرعلی نجومیان* صفحات 247-266
    ریموند چندلر در رمان های خواب گران، بدرود، محبوبم و خداحافظی طولانی با خلق فضاهای دوگانه و متناقض، سعی دارد بازنمایی مرسوم ازمنطقه کالیفرنیای جنوبی را به چالش کشد. رمان های چندلر با استفاده ازهم نشینی عناصر ناهمگن، گونه ای خاص از ژانر نوار میانه قرن بیستمی را به تصویر می کشند که در آن، فضا سازی های ادبی در تنشی معرفت شناسانه، به سمت توصیفات هتروتوپیک پیش می روند. پژوهش حاضر برآن است تا با استفاده از مفهوم هتروتوپیا و تیوری توصیف گفتمان فوکویی موسوم به دیرینه شناسی دانش به تحلیل و بررسی فضاسازی ادبی در رمان های چندلر بپردازد. میشل فوکو هتروتوپیاها (دیگرفضا) را مکان هایی معرفی می کند که گفتمان غالب اطراف خود را بازتاب داده ولی درعین حال با شرایط موجود به ستیز بر می خیزند. فضا های داستانی فوق، ضمن آن که همچون هتروتوپیاها تضاد و دیگربوده گی را بازتاب می دهند، قادرند تا تیوری ناتمام فوکو را هم غنی تر کنند. درانتها، این مقاله، دیگرفضاهای ادبی تولید شده توسط داستان های چندلر را هتروتوپیا های نوار نامیده، و نتیجه می گیرد که فضاهای چندلری به دنبال القای حس تعلیق و بی فرجامی در توصیفات مکانی خود هستند.
    کلیدواژگان: هتروتوپیا، رمان نوار، ریموند چندلر، میشل فوکو، دیرینه شناسی دانش
  • موسی نوشی کوچک سرایی*، صالح رحیمی، فاطمه رحیمی صفحات 267-298
    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر روش توصیف تصاویر دیجیتال بر دانش ارتباطات بینافرهنگی زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی است. روش پژوهش، روش شبه آزمایشی و طرح آن به صورت پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. ابتدا دانش ارتباطات بینافرهنگی گروه آزمایش وکنترل به وسیله پیش آزمون سنجیده شد سپس گروه آزمایش تحت آموزش جدید قرار گرفتند، سپس پس آزمون اجرا شد. در این پژوهش، پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه دانش ارتباطات بینافرهنگی است. جامعه پژوهش، دانشجویان ترم اول رشته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 1399 است که زبان انگلیسی را به عنوان زبان خارجی می آموختند. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس دو گروه 11 نفره (گروه آزمایش و گروه کنترل) به-عنوان نمونه انتخاب گردید. یکی از پژوهشگران در طی 9 جلسه 30 دقیقه ای از طریق تصاویر به زبان آموزان آموزش داد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. با توجه به میانگین نمرات گروه آزمایش که در پس آمون افزایش داشته است و با توجه به نتایج تحلیل کوواریانس که نشان از معناداری تفاوت نمرات دارد، می توان گفت که با استفاده از روش توصیف تصاویر دیجیتال، میزان دانش ارتباطات بینافرهنگی و مولفه های آن در زبان آموزان افزایش یافته است، درنتیجه با استفاده از روش توصیف تصاویر دیجیتال، می توان دانش ارتباطات بینافرهنگی را آموزش داد.
    کلیدواژگان: روش توصیف تصاویر دیجیتال، دانش ارتباطات بینافرهنگی، سواد بصری، آموزش، یادگیری زبان دوم
|
  • Sasan Baleghizadeh *, مریم مقیمی Pages 15-34
    By acquiring a new language, people can not only come to respect differences, but also realize that they live in a small world. Although there are many positive aspects regarding acquiring a new language, not every person who attempts to learn a new language succeeds in obtaining the ability to effectively communicate for several reasons such as losing motivation and confidence towards learning, lack- ing an effective learning environments, and so forth. There is no doubt that teachers play a significant role in producing successful language communicators. Teachers are able to maintain and control students’ motivation towards studying both inside and outside the classroom, which certainly produces students’ confidence in their communication skills. In addition to the significant role of the teacher in the language learning process, students must also make an extensive effort to acquire a target language on their own. After careful consideration of the role of the instructor and learner in language development, we can come to the conclusion that effective lan- guage learning requires fruitful teaching and learner autonomy.
    Keywords: Iranian EFL teachers, learners, Turkish EFL teachers, learners, perception, Autonomy, Learning
  • Mahdi Nezami *, Farid Parvaneh Pages 35-54
    Introduction 

    Martin Amis’s novels, Time’s Arrow (1991), and London Fields (1989) have many layers of interpretations including historical study by which scientific study may be distilled. Annealing, as a method in metallurgy science, can be taken into consideration for understanding one of the aspects of the novels’ interpretation. The trend of life after passing the social, cultural and historical circulations based on Jean Francois Lyotard and Michel Foucault and their notions of knowledge, power and time is taken back to its original condition and culminates in recreation.Background StudiesSacido about Martin Amis’s works writes that he condensed tahe spirit of the times while looking back to authors of the canonical tradition in the form of inter-textual games (235). Johnson mentions that we can describe the mysteries of love as the result of strong annealing process while under the influence of some patterns can trigger high energy states (3).

    Methodology

    This paper is an attempt to reveal Martin Amis’s selected novels as the process of a dynamic trend by which the original condition is recreated as a result of being stuck in the social circulation. The character circulates in the process of society and achieves new acquired being.

    Conclusion

    The main characters of the both novels have a return from death to life or form the synthesized identity to the original identity through the process of annealing as a result of resonance.

    Keywords: Annealing, Martin Amis, Normalization, resonance, Synthesized Identity
  • Hojat Goodarzi, Zahra Jannessari Ladani * Pages 55-76
    Meaning-making in the Deleuze-Guattari semantic region is a revolutionary and artistic schizophrenia, contrary to the conventional process of semantics of conventional reason. Revolutionary means minor literature, and artistic means poetic. The poetics of meaning in poetry is held silently as an event similar to the poetic thought event in Heidegger's philosophy of art. Poetry's vow of silence is the creating place of recurring and different meanings that appear in the successive turns and intensities of body without organs. In this way, poetry uses meaning and truth as an event out of habit and as a dignity of existence. Hence, the eventfulness of poetry coincides with its meaning. Surprisingly, Archibald MacLeish builds beingness of poetry in ‘Ars Poetica’ by arranging the paradigms of silence, stillness, and wordlessness on familiar meaning-making. In this way, poetry does not tolerate the conventional meaning because it is concerned with different and intensified eventful meanings as being in the world. The present study is a Deleuzian-Heideggerian reading of MacLeish’s poetic art in the light of the above concepts and considers poetry as an event focused on pure and unfamiliar meaning and truth.
    Keywords: Heidegger, Deleuze, meaning, Logic of Sense, poem, &ldquo, Ars Poetica&rdquo, Archibald MacLeish
  • Aref Danyali * Pages 77-104

    The main objective of this study is to understand how novel can be read against psychological reality. As a case study, this paper addresses the Novel of the Stranger by Camus. Embedded in Kundera’s reading on the linkage between psychology on novel and psychology, the main question here is that how this novel can be read as what acts against psychology. Psychological novels are framed in a psychological cause i.e. making linkages among those unrelated or discrete events. A plot coherence is not possible without acknowledging such causal relationship. Rather, the novel of the Stranger addresses “ out- of -law”and “ off-topics” issues . Meursault is a stranger as he does not follow up the rhythmic tone of plot. In existentialism era, novel made a fundamental change in its “form” and “content”. As an existentialist philosopher, Camus puts an emphasis on the existing situation/placement rather than analyzing the characters in the novel. Unlike psychology which tries to make a clarity and distinction, Camus tries to talk about ambiguities and irrational reality. A dynamic and flexible rather than monolithic and fixed identity is obvious in his work. Novel in his reading is a domain for unpredictable events. Psychology, rather, attempts to disclose meanings and rational motivations in randomly occurred events. Besides the political function, one consequence of avoiding reducing the concept of novel to psychology in literary criticism is to refer the text into out of context elements like author’s biography.

    Keywords: novel, Psychology, causality, realism, existentialism, Camus, Kundera
  • Moslem Zolfagharkhani *, Mahmood Reza Ghorban Sabbagh Pages 105-134

    The present study aims at revealing Rhetoric in Persian and English language and literature and discussing its major classifications by rhetoricians, while emphasizing “Prologue” in Shahnameh and “Invocation” in Paradise Lost. To do this, some of the most significant contemporary books on Persian and English Rhetoric and literary devices are analyzed, and simultaneously those approximate literary devices such as Prologue, Invocation, Foreshadowing, Prolepsis and Apostrophe are compared and contrasted. The results of this research indicate that Persian and English literary devices are not always identical while sometimes seem to be incompatible. This incongruity refers to the nature of their languages and literary text along with poets’ methods of utterances and expositions. Further, the vague equivalents and lexicographers’ negligence aggravated such incongruity. The method employed in this research is descriptive and analytical. Besides, the American School of comparative studies in which direct influences are not insisted, are followed in order to reveal Prologue and Invocation in Ferdowsi’s Shahnameh and John Milton’s Paradise Lost and to identify their approximate literary devices.

    Keywords: Persian Rhetoric, English Rhetoric, Prologue, Invocation, Fersdowsi&rsquo, s Shahnameh, John Milton&rsquo, s Paradise Lost
  • Leila Shobeiry * Pages 135-162
    Learning a foreign language such as French always faces various challenges, including overcoming the grammatical problems of learners. Given that grammatical exercises can functionally play an important role in learning the grammar of a foreign language, in this study we aim to look for a relationship between memory and types of grammatical exercises. In other words, in this study we seek to find an answer to the question of how linguistic data and information are stored and classified in the human brain and memory? What is the difference between grammar knowledge and grammar skills, and how can French teachers turn grammar knowledge or mental data into grammar skills through grammar exercises? Using a questionnaire, we asked a question about teachers' knowledge of psychological issues of language, including memory and its relationship with grammar exercises. The research method in this research is analytical and descriptive statistics are presented. The results of this study clearly show that French language teachers are not sufficiently aware of the psychological issues of language and the effective role that this knowledge plays in their teaching skills in choosing different types of grammatical exercises. The results of this study on the types of grammatical exercises also show that conceptual exercises and exercises that deal with the textual, spoken and written productions of learners as well as task-based exercises that are done in groups have the greatest role in the development of procedural memory (which is directly related to Acquisition of language skills is related).
    Keywords: Declarative Memory, Procedural Memory, French Grammar, Grammar Exercises, Teaching French as a Foreign Language
  • Zahra Taheri * Pages 163-186
    This article focuses on the notions of panopticism and post-panopticism in Mohsin Hamid’s Exit West (2017) through the perspective of left thinkers. Using Foucault’s and Lyon’s views, the writer tries to discuss how the exit of the migrants from the panoptic, disciplinary communities of theirs to the so-called democratic West can prove a failure. Focusing on an unknown, Islamic country as well as the western cradles of civilization—Greece, Britain, and America—Hamid, in fact, tries to clarify how the disciplinary community of the orient has much in common with the post-global West. The only difference is a shift from a panoptican discourse to that of a post-panoptican one. To this end, the notions of “camp,” “sorting paradigm” and “bio-politics” are to be discussed. It is argued that despite the blurring of the borders through the post-global capitalism, the West seems to have restored the old imperialist ethos in the form of the anti-racist racism through the practice of “geofencing” and “geoslavery.” However, the hybridity that migration results in can pave the way for the emergence of a space of heterogeneity, herterotopeia, in the West which is in constant process of “becoming.” As a result a new sense of belonging and, thus, identity on the part of the ethnic other is formed and the notion of nativeness and the concept of the home are challenged so much so that the imigrant would be able to “make a home” wherever he is regardless of his roots
    Keywords: Mohsin Hamid, migrants, panopticism, post-panopticism, camp
  • Pages 187-204
    The purpose of this paper is to analyze the merging boundaries of “Self” in Margaret Atwood's Surfacing, a novel written in 1972. Atwood explores the inner conflict of the protagonist and pursues the gender roles and discriminations towards women. The narrator is suppressed in the wilderness, and during her journey, she is looking for her past. The novel shows that the fractured sense of self such as interpersonal relationship, self-image, and identity begins from childhood. More specifically, the novel attempts to search for the identity and survival of the self in a postmodern society. The main objective of this study is to identify the mental, psychological, and spiritual boundaries of self in this society. Moreover, the research takes a feminist approach to explore the ways the narrator utilizes to build and preserve the boundaries of self, which resulted in the self-realization at the end of the novel. These practices include turning in to the feelings and emotions, seeking support from others, considering the past and childhood life, and improving self-awareness and self-care. Moreover, we categorized and elaborated the boundaries of self in three separate categories: female subjectivity, fake identities and ideology, and landscape, nature, and cultural aspects. Atwood illustrates the subjugation of nature and women by the Western culture throughout a journey to the past and to the forgotten territories of the protagonist’s psyche paralleling them with the remote Canadian forest areas and taking advantage of narrative strategies that contribute to the psychoanalytical theme of the novel.
    Keywords: Self-realization, Margaret Atwood, Surfacing, Self, Gender identity, Interpellation
  • Farzad Kolahjooei * Pages 205-228
    This paper depicts the lived experience of the black characters in Sam Selvon’s The Lonely Londoners with regard to the concepts of self, mind, and body. Reading Selvon in the light of Fanonian concept of epidermalization and Freudian notion of melancholia, the current research argues that the black immigrants suffer from a traumatic state of mind, which results in self-contempt, psychic disintegration, and physical disorientation. This article especially focuses on the black characters’ fascination with the white world and its cultural values to argue that the otherness assigned to the black people by the whites throughout history is strongly felt in the novel in a way that none of the black characters is able to truly manifest his/her black spirit. In its conversation with the current body of research on the topic, this paper foregrounds the black characters’ sense of lost in the metropolitan life of London to eventually argue that Selvon’s characterization moves in opposition to his empowering narrative techniques and linguistic strategies.
    Keywords: subjectivity, Self, Epidermalization, Melancholia, Sam Selvon, Lonely Londoners
  • Ehsaneh Eshaghi *, Reza Najafzadeh Pages 229-246
    The decentered subjectivity which is studied by Paul Virilio is the result of modernity and humans' alienation from himself and the surrounding. The consequential detachment from the background human history by manifesting the unfolded and shattered human history, along with the humanistic spirit is studied. His revelation is studied here, through a discourse analysis in terms of two seemingly diverse, but essentially commingled and integrated discourse theories and subjectivity approaches including the dromological and panoptical discourses, based upon his theory of dromology and Foucault's theory of the panopticism, to investigate the relationship between identity formation and discourses, both of which are considered as the parts and parcels of modernism. Virilio argues the importance of technology in the life and destiny of human being as a cyborg and has challenged the power discourse through the combination of the two mentioned discourses, especially in international and war fields. The transition of panoptical discourse to dromological discourse is manifested in this study to emphasize on different elements at hand with speed acceleration to exert a supreme panoptical power over others.
    Keywords: Panoptical Discourse, Dromological Discourse, Cyborg, phenomenology, Aesthetics of disappearance
  • Moein Moradi, Amir Ali Nojoumian * Pages 247-266
    Using paradoxical spatializations, Raymond Chandler challenges the conventional representation of the Southern California region. The coexistence of heterogeneous elements in Chandler’s novels depicts a particular kind of mid-twentieth-century noir genre. These literary spaces, under epistemological tensions, move toward heterotopic descriptions. Finally, this paper calls the literary other spaces produced by Chandler’s stories Noir Heterotopias, and concludes that Chandlerian descriptions seek to induce a sense of suspense in their spatializations.Acknowledging that heterotopia theory is consistent with Foucault’s method of analyzing the discourse, the examination of Chandler’s novels reveal that the heterotopic spaces are intertwined with the dark spaces of the noir fiction. Furthermore, in the stories, the paradoxes do not reach a climax, therefore, this study suggests that the resulting spaces to be called noir heterotopias. Finally, since the stories conclude with a sense of nonfulfillment, and their heterotopic tensions remain unsolved, it can be said that suspension is the key to the new social order that noir heterotopias seek in their descriptions of Southern California.
    Keywords: Heterotopia, Noir Fiction, Raymond Chandler, Michel Foucault, Archaeology of Knowledge
  • Musa Nushi *, Saleh Rahimi, Fatemeh Rahimi Pages 267-298
    The purpose of this study is to determine the effect of digital image guide, a method of teaching in the field of visual literacy, on improving Iranian EFL learners’ intercultural communicative competence. This study employed quasi-experimental research design with pre-test/post-test control group. The participants were drawn from a pool of first semester students of Knowledge and Information Science major at Razi University of Kermanshah in the academic year 1399. The participants who were attending a mandatory general English course were selected via convenient sampling method. Twenty-two learners qualified to take part in the study, with 11 being assigned to the experimental group and 11 to the control group. The two groups were first pre-tested on their intercultural communicative competence, and then the experimental group received nine 30-minute training sessions which involved the use of digital image guide. The images used in this study were selected from Getty Images and Flickr sites The two groups were post-tested on their intercultural communicative competence at the end of the treatment period. The obtained data were statistically analyzed to determine the effect of the treatment, that is, the improvement in the learners’ intercultural communicative competence. Analysis of covariance showed a significant difference between experimental and control group concerning the mean scores on the pre- and post-test, meaning that using the digital images guide helped improve the learners’ intercultural communicative competence and its components.
    Keywords: Digital Image Guide, Intercultural Communicative Competence, Visual literacy, Education, Learning a second language