فهرست مطالب

نشریه فرهنگ و ادبیات عامه
پیاپی 40 (مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسن ذوالفقاری صفحه 0
  • عظیم جباره ناصرو*، زهرا زارعی صفحات 1-36

    باورها بن مایه اساسی داستان های سبک ریالیسم جادویی را تشکیل می دهند؛ بنابراین درک درست این گونه از داستان ها نیازمند تبیین و تحلیل باور/ باورهایی است که داستان از آن سرچشمه گرفته است. یکی از مجموعه داستان هایی که به سبک ریالیسم جادویی در ایران نوشته شده، مجموعه ترس و لرز  اثر غلام حسین ساعدی است که فهم این مجموعه داستان با دشواری هایی همراه است.   یکی از دلایل این دشواری بهره گیری غیرمستقیم ساعدی از باور عامه  زار است. نگارندگان در این جستار کوشیده اند برای درک دقیق این مجموعه داستان، باور عامه زار را در مجموعه داستان ترس و لرز ، بررسی کنند. برای انجام این کار، نخست به شیوه کتاب خانه ای درباره باور  زار در نقاط مختلف جهان تحقیق شده و سپس یافته ها به شیوه میدانی با نمونه موردی آن در استان هرمزگان مطابقت داده شده و با افراد مطلع در این منطقه مصاحبه شده است، سپس به شیوه توصیفی تحلیلی، عناصر باور عامه  زار در مجموعه داستان ترس و لرز ، بررسی شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که چند عنصر مربوط به باور عامه باد زار در این مجموعه داستان، نقش محوری دارند: انواع باد زار: که ویژگی پنج نوع از آن ها در داستان بارز است، 2. بایدها و نبایدهایی که مبتلایان به باد زار باید رعایت کنند، 3. مامازار و بابازار: درمان گرانی محلی که به وسیله موسیقی، کمک گرفتن از نیروهای ماورایی و داروهای محلی به درمان بیماران می پردازند، 4. مراسم حجاب که در آن بیماران درمان می شوند، 5. موسیقی که یکی از عناصر درمان است، 6. باور به موجودات اسطوره ای (بچه بنینگی).

    کلیدواژگان: باد زار، باور، ترس و لرز، ساعدی، رئالیسم جادویی، هرمزگان
  • محمد دست پیشه، علیرضا نبی لو*، فرهاد طهماسبی صفحات 37-74

    فرهنگ عامه به لحاظ گستردگی حوزه از موضوعات جذاب در شناخت عناصر مادی و معنوی اقوام و از نظر جامعه شناسی، مردم شناسی و روان شناسی مهم است. قوم ترکمن نیز به منزله یکی از اقوام ایرانی دارای جذابیت بسیاری در تنوع این جلوه هاست. میرکاظمی که سال ها معلم روستاهای ترکمن صحرا بوده با کوله باری از تجربیات، دایر  المعارفی از این عناصر را در یورت گرد آورده است. در این پژوهش، به شیوه کتابخانه ای به استخراج این عناصر و دسته بندی آن و با روشی تحلیلی  توصیفی به بررسی آن ها می پردازیم. از نتایج این پژوهش، تقسیم فرهنگ عامه ترکمن به عناصر مادی و معنوی است که در گذشته خاستگاه اجتماعی فرهنگی به منزله عامل مهم، بر شکل و ماهیت این عناصر هویت ساز موثر بوده است. به علاوه، علل و عواملی چون مذهب، زبان و نژاد از درون، و محیط زیست (اقلیم)، هم جواری با اقوام و سیاست های دولت های ایران و روس، از بیرون نیز بر آن موثر است. در قرن اخیر، با استقرار دولت ها، اسکان اجباری، ایجاد ثبات و امنیت، سواد، گذر زمان، تغییر تفکر و ارتباطات دگرگونی در شکل این عناصر تسریع می شود که به بررسی و نقش آن ها نیز می پردازیم. به علاوه، رنگ اقلیمی اثر و سبک واقع گرای آن که برآیند این عناصر و رنگ اقلیمی است به پیش برد عناصر رمان به ویژه شخصیت و شخصیت پردازی، صحنه و صحنه پردازی، فضا و واقعیت نمایی کمک شایان کرده است.

    کلیدواژگان: یورت، ترکمن، علل، تحول، نقش، عناصر مادی و معنوی
  • فاطمه طاهری، کاووس حسن لی* صفحات 75-112

    بسیاری از داستان های ادب عامه افزون بر کارکرد سرگرمی و لذت بخشی، چونان رسانه ای فراگیر در جهان گذشته نقشی مهم در آموزش نیز داشته اند. آموزش مبنای آگاهی و تغییر است و برخی از این داستان ها با هدف تغییر ساختار فکری و رفتار عملی شخصیت های داستانی پرداخته می شده اند. به سخنی دیگر، این گونه از داستان ها کارکردی درمانی داشته اند. سندبادنامه</em> یکی از داستان های بازمانده از گذشته های دور است که در آن از امکانات روایی برای تغییر شرایط موجود، بهره گرفته شده است. در این مقاله به گونه ای توصیفی و با روش تحلیل محتوا این متن بازخوانی شده است تا به این پرسش بنیادی پاسخ داده شود که داستان های درونه ای سندبادنامه  چگونه در فرایند معناسازی شخصیت داستان را متحول می کنند؟ و چرا بعضی از روایت ها در این امر، ناموفق اند؟ 
    مجموع شگردهای روایی در این اثر فرایند پیش رونده تغییر کنش شخصیت را نشان می دهند و ذهن پادشاه را تا مرحله خودآگاهی و خودکنترلی هدایت می کنند و او را از تصمیم شتاب زده خود بازمی دارند. گروه ساختارمند روایت های درونه ای که از سوی هفت وزیر بیان می شود، به دلیل تعلیق های معناساز، امکان فرایند تغییر ذهن و کنش روایت شنو را فراهم می آورند. قصه های وزیران هم چون حلقه های پیوسته زنجیر، یکدیگر را حمایت می کنند و از وحدت مضمون و ساختار برخوردارند. می توان دلیل آن را در هدفی بلندمدت و برنامه ای مدون دانست که وزیران درپی آنند؛ درصورتی که قصه های کنیزک به دلیل گسیختگی ساختاری و مفهومی و نداشتن انسجام فکری نمی توانند او را نجات دهند. این گسیختگی های موضوعی را می توان به پریشانی و اضطراب روحی او نیز نسبت داد. یکی از عناصر تکرارشونده در بخشی از قصه های عامه نیرنگ و خیانت زنان است که در سندبادنامه</em> نیز به دلیل ماهیت موضوع،  این بن مایه تکراری برجسته شده است.

    کلیدواژگان: سندبادنامه، قصه درمانی، فرایند تغییر شخصیت داستانی
  • حبیب کشاورز*، سعیده بیرجندی صفحات 113-140

    ساخت های قالبی شده قسمت کلیشه ای زبان هستند که از سویی ساختاری شناخته شده درمیان اهل زبان دارند و از سوی دیگر به عمق معنای موردنظر می افزایند. بنابراین، ایجاز و تفهیم معنا یکی از ویژگی های بارز این ساخت هاست. ساخت های قالبی انواع مختلفی دارند که مثل یکی از آن هاست. مرصادالعباد نجم الدین نیز به منزله یکی از منابع عرفانی در زبان فارسی از این ساخت های قالبی بهره برده است. ساخت های قالبی مثلی کارکردهای متفاوتی در آثار ادبی برعهده دارند که ایجاز، استدلال، تبیین مطلب، تصویرسازی و تاکید معنا از جمله آن هاست. هدف از مقاله حاضر که با روش کیفی (تحلیلی توصیفی) انجام شده، بررسی کارکرد ساخت های قالبی شده مثلی عربی در مرصادالعباد  است. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که اقناع مخاطب، استدلال، توجیه آوری و رهایی از سرزنش و توبیخ، زیباسازی کلام، ایجاز، تقویت معنا و روشنگری، کارکردهای ساخت های مثلی عربی در کتاب مذکور به شمار می روند. در این میان، تاکید مفهوم و استدلال بیشترین کارکرد را در این اثر داشته است.

    کلیدواژگان: ساخت مثلی، مرصادالعباد، ساخت های قالبی شده، مثل عربی
  • مریم مرادی*، محمدرضا حاجی آقابابایی صفحات 141-168

    دگرگونی شخصیت های داستان از مسایلی است که در متون ادبی با عنوان پیکرگردانی بررسی می شود.  پیکرگردانی بر جنبه رازآلودگی متن و خیال انگیزی آن می افزاید و بازتاب آرزوهای آدمیان ، جلوه ای از پیوند تخیل با جهان واقع است و زاییده نیاز آدمیان به برتری یافتن نسبت به دیگر انسان ها و موجودات و پدیده هاست.  باتوجه به اینکه این موضوع در ادبیات ملل مختلف دیده می شود، بررسی این موضوع می تواند به آگاهی یافتن از مشترکات فرهنگی میان ملت ها کمک کند و زمینه ای مناسب برای مطالعه پیوندهای ادبی و فرهنگی به شمار آید. در پژوهش حاضر، انواع پیکرگردانی در نارت نامه و هزارویک شب  به صورت توصیفی تحلیلی مطالعه شده است. نارت نامه مجموعه افسانه هایی است درباره دلاوری های قوم نارت  و قهرمانان منطقه قفقاز شمالی و سواحل دریای سیاه. قدمت این افسانه ها به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح بازمی گردد که به صورت شفاهی از نسلی به نسل دیگر نقل شده است.  این افسانه ها درباره موضوعات مهم زندگی همچون عشق به سرزمین مادری، مبارزه با شروران، یاری رساندن به ناتوانان و... است. هزارویک شب  نیز از برجسته ترین نمونه های افسانه های شرقی است که آمیزه ای از افسانه های هندی، عربی و ایرانی به شمار می رود باتوجه به وجود پیکرگردانی در هردو اثر، در این پژوهش، مشترکات و اختلافات این دو کتاب از این منظر بررسی شده است.

    کلیدواژگان: نارت نامه، هزارویک شب، پیکرگردانی، ادبیات عامه
  • ابراهیم ظاهری عبدوند* صفحات 169-206

    نگرش دوگانه به طبیعت ییلاق و قشلاق، از موضوع های مهم بازتاب یافته در اشعار برزگری در فرهنگ بختیاری است. اهمیت بررسی این موضوع، در این است که این نگرش ها، شیوه برخورد افراد را با طبیعت شکل می دهند و می توانند آثار مثبت یا منفی ای در این زمینه در پی داشته باشند. بر این اساس، هدف در این پژوهش، بررسی بازنمایی نگرش به طبیعت ییلاق و قشلاق در لایه های زبانی و بلاغی اشعار برزگری با روش اسنادی است. نتایج پژوهش نشان می دهد نگاهی دوگانه به طبیعت ییلاق و قشلاق در اشعار برزگری وجود دارد؛ به گونه ای که توصیف طبیعت ییلاق، مثبت، بهشت آیین و القاء کننده شور، جوشش و زندگی است؛ اما تصویر طبیعت قشلاق، تصویری منفی، زشت، سیاه و جهنم گونه است که بر خشونت دلالت دارد. در این اشعار بیشتر از تقابل واژگانی تفضیلی، کمکی و منفی، واژه های نشان دار، نام گزینی مکان ها، موسیقی قافیه و تکرار، وجه فعل و صفت، استعاره مصرحه و انسان انگاری، تشبیه و کنایه، برای بازتاب این نگرش دوگانه به طبیعت استفاده شده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ بختیاری، اشعار برزگری، طبیعت، نگرش دوگانه، لایه های زبانی و بلاغی
  • حسین علیقلی زاده*، حمید پولادی صفحات 207-242

    موجودات اساطیری و افسانه ای همواره در متون ادب فارسی بازتابی گسترده داشته است. گاو عنبری یکی از این موجودات افسانه ای است که در ادب فارسی از آن سخن به میان آمده است. نکته ای که درباره این جانور افسانه ای و داستان مربوط به آن قابل تامل است، توصیفات مختلف و گاه متضادی است که در بیشتر منابع، اعم از فرهنگ های لغت و شروح شارحان، آشکارا به چشم می خورد؛ درواقع در هیچ یک از این منابع نمی توان به توصیف درست و روشنی از این موجود ناشناخته دست یافت. در بیشتر لغت نامه ها و فرهنگنامه های جانوران و فرهنگ های مربوط به لغات و ترکیبات دیوان شاعران، به اشتباه این گاو دریایی را نوعی ماهی، به نام کاشالو یا کاشالوت، دانسته اند و به تبع آن شارحان متعددی نیز در شروح خود در بیان ماهیت اصلی این موجود عجیب الخلقه به راه خطا رفته اند. بر این اساس، نگارندگان در این پژوهش برآنند تا با گردآوری مستندات از منابع گوناگون و با ارایه شواهدی از شعر شاعران مختلف و بحث و بررسی هر یک از آنها، نقاط مبهم مربوط به داستان عامیانه این جانور افسانه ای را روشن سازند و با استناد به نکات نویافته، توصیف منسجم و معینی از ماهیت اصلی این گاو عنبرزا به دست دهند.

    کلیدواژگان: گاو عنبری، گاو بحری، ماهی کاشالو، سنبل، گوهر شب چراغ
  • حسن ذوالفقاری*، نجمه دری، ناصر نیکوبخت، فاطمه داشن صفحات 243-276

    یکی از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان ایران، هوشنگ مرادی کرمانی است که بیش از دیگر نویسندگان به فرهنگ مردم در آثارش توجه آگاهانه داشته است. وی در بیشتر آثارش از انواع ادبیات عامه از جمله اشعار عامه بهره گرفته است؛ به گونه ای که کاربرد اشعار عامیانه و طنز از ویژگی های مهم سبک این نویسنده است و بازتاب این اشعار در هر کدام از داستان های طنزآمیز وی نیز به گونه ای خاص است؛ با توجه به این امر در پژوهش حاضر بازنمایی اشعار عامیانه در شش اثر داستانی طنزآمیز هوشنگ مرادی کرمانی بر مبنای نظریه تحلیل گفتمانی ون لیوون کانون توجه بوده و از روش توصیفی-تحلیلی برای بررسی و تحلیل استفاده شده است. دیدگاه ون لیوون بر پایه بررسی کنشگران اجتماعی شکل گرفته است. وی مولفه های مختلفی را برای بررسی این کنشگران ارایه می دهد. در این جستار با توجه مولفه های حذف و ذکر مشخص شد کنشگران اصلی اشعار عامیانه در آثار داستانی طنز هوشنگ مرادی کرمانی، معمولا ذکر می شوند و در بیشتر موارد روستاییان کنشگر فعال هستند و افرادی با اصالت شهری بیش تر نقش پذیرنده و منفعل را دارند. همچنین کودکان و نوجوانان نیز معمولا در نقش پذیرنده و منفعل ظاهر می شوند. زنان در برخی موارد نقش منفعل و در برخی موارد نقش فعال را بر دوش می کشند. مولفه تشخص زدایی و تشخص بخشی و تعیین ماهیت نیز در بازنمایی کنشگران اشعار عامیانه دیده می شود که تاکید نویسنده بر نقش روستاییان در حفظ اشعار عامیانه را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: هوشنگ مرادی کرمانی، تحلیل گفتمان، اشعار عامیانه، داستان های طنزآمیز، کنشگران
  • علیرضا قلی فامیان، ماندانا کلاهدوز محمدی، مینا کلاهدوز محمدی صفحات 277-320

    آرامستان‌ها مکان‌هایی تاریخی، فرهنگی هستند که زبان و هویت مردگان را در بافت مشخصی به نمایش می‌گذارند. گورنوشته را می‌توان منبع بسیار غنی از اطلاعات زبانی در نظر گرفت که در مطالعات فرهنگی کمتر سخنی از آن‌ها به میان آمده است؛ بنابراین، باهدف بررسی درون‌مایه و محتوای گورنوشته در خلال مطالعه‌ای میدانی از 915 گورنوشته (فارسی و ترکی) آرامستان‌های تبریز عکس‌برداری شد. سپس با بهره‌گیری از تحلیل محتوا گورنوشته‌ها از منظر ابزارهای خرد و کلان بررسی شدند. به دلیل درج نشدن تاریخ تولد در برخی از گورنوشته‌ها تاریخ وفات 1320 تا 1399 مدنظر بود. گرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد گورنوشته‌ها از منظر دارابودن نام فرد متوفی، تاریخ وفات و تولد محتوایی یکسان دارند ولی یافته‌های تحقیق حاضر نشان از بهره گیری ابزارهای کلان همچون هویت ، علت فوت، پیام اخلاقی و ابزارهای خرد برای خلق محتوایی بدیع و منحصربه‌فرد متوفی دارد. از سوی دیگر یافته‌ها حاکی از حضور کم‌رنگ زبان ترکی در مضامین گورنوشته‌های تبریز است.
    واژه‌های کلیدی: آرامستان‌ها مکان‌هایی تاریخی، فرهنگی هستند که زبان و هویت مردگان را در بافت مشخصی به نمایش می‌گذارند. گورنوشته را می‌توان منبع بسیار غنی از اطلاعات زبانی در نظر گرفت که در مطالعات فرهنگی کمتر سخنی از آن‌ها به میان آمده است؛ بنابراین، باهدف بررسی درون‌مایه و محتوای گورنوشته در خلال مطالعه‌ای میدانی از 915 گورنوشته (فارسی و ترکی) آرامستان‌های تبریز عکس‌برداری شد. سپس با بهره‌گیری از تحلیل محتوا گورنوشته‌ها از منظر ابزارهای خرد و کلان بررسی شدند. به دلیل درج نشدن تاریخ تولد در برخی از گورنوشته‌ها تاریخ وفات 1320 تا 1399 مدنظر بود. گرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد گورنوشته‌ها از منظر دارابودن نام فرد متوفی، تاریخ وفات و تولد محتوایی یکسان دارند ولی یافته‌های تحقیق حاضر نشان از بهره گیری ابزارهای کلان همچون هویت، علت فوت، پیام اخلاقی و ابزارهای خرد برای خلق محتوایی بدیع و منحصربه‌فرد متوفی دارد. از سوی دیگر یافته‌ها حاکی از حضور کم‌رنگ زبان ترکی در مضامین گورنوشته‌های تبریز است.

  • امید ذاکری کیش* صفحات 321-350

    یکی از مهم ترین تحولاتی که با گسترش عرفان و تصوف در ادبیات فارسی بویژه در منظومه های بلند عرفانی، ایجاد شد این بود که فرهنگ و ادبیات عامه مورد توجه قرار گرفت. مثنوی مولانا از این نظر آیینه تمام نمای فرهنگ، زبان و آداب و رسوم عامه است. علی رغم این ویژگی برجسته، اصطلاح عام و عامه در مثنوی همواره با بار معنایی منفی به کار رفته است. سوالی که مطرح می شود این است که آیا مولانا در به کار بردن این اصطلاح، طبقه اجتماعی خاصی را در نظر دارد یا منش و رفتار و نگرش مشخصی باعث می شود که وی این کلمه را درباره فرد یا گروه خاصی به کار ببرد. در این مقاله که به روش توصیفی- تحلیلی نوشته شده، جایگاه این اصطلاح در مثنوی بررسی شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که منظور از عام و عامه در مثنوی لزوما مردم کوچه و بازار نیست؛ نگرش های خاصی که با توجه به ظواهر مادی و بر اساس حس ظاهربینی قضاوت می کنند مصداق اصلی عام و عامه در مثنوی هستند. احوال متعالی معنوی، ای بسا در بین عام ترین مردمان وجود داشته باشد و برعکس نگرش ظاهر بینی ممکن است در بین طبقه فرزانگان و فیلسوفان و حتی عارفانی که به مرحله مقام نرسیده اند نیز باشد.

|
  • Azim Jabbareh Naseroo *, Zahra Zarei Pages 1-36

    Beliefs are the basic themes of magical realism. Therefore, correct apprehension of these kinds of stories can clarify and analyze the belief/s from which the stories are originated. Fear and Trembling</em>, written by Gholam-Hossein Saedi, is one of the story collections, which is very difficult to understand, authored in magical realism style. One of the reasons for this difficulty is Saedichr('39')s indirect use of this public belief. In this article, the authors want to delve into public beliefs of Zar in this collection in order to have a better understanding of the story. To do so, first, Zar beliefs have been investigated all over the world via library research method, and then the findings are compared against a case study in Hormozgan province through field research. The insiders in that area were interviewed. After that, in a descriptive analytical manner, the elements of beliefs in Zar in the collection story of Fear and Trembling</em> were examined. The research findings show that several elements related to Zar beliefs in this collection have the following pivotal roles: 1) different kinds of Zar wind, the features of its five kinds are evident in the story, 2) the dochr('39')s and donchr('39')ts that those suffering from Zar must observe, 3) Mamazar (the mother of Zar), and Babazar (the father of Zar) are local therapists who treat  patients by music and get help from the supernatural forces and local medicines, 4) Hijab ceremony during which patients are treated, 5) music, that is one of the elements of treatment, and 6) the beliefs in mythical creatures (the cradle baby).

    Keywords: Wind of Zar, beliefs, Fear, Trembling, Saedi, magical realism, Hormozgan
  • Mohammad Dastpisheh, Alireza Nabiloo, Farhad Tahmasbi Pages 37-74

    The folk culture of the Turkmen people, which consists of material and spiritual elements, is important from the sociological, anthropological and psychological points of view. Mirkazemi has compiled an encyclopedia of these elements in Yurt. This research extracts these elements and categorizes them in a library manner and examines them in a descriptive-analytic manner. The socio-cultural origin as a key factor, and other factors such as religion, language, and race from within, and the environment, proximity to ethnic nations, and policies of the governments of Iran and Russia, also affect it from the outside. In the last century, with the establishment of governments, forced settlement, stability and security, literacy, and the passage of time, the mentality and communication have also changed through these elements, the role of which will be examined as well. The climatic color of the work and its realistic style have helped to advance the elements of the novel such as character and characterization, scene and staging, and space and verisimilitude.

    Keywords: Yurt, Turkmen, causes, evolution, role, material, spiritual elements
  • Fatemeh Taheri, Kavoos Hasanli Pages 75-112

    A popular media in the past, folktales were used for entertainment purposes. They also played an essential role in education. Education is the basis of awareness and change, and some of these stories are intended to change the intellectual structure and the practical behavior of fictional characters. In other words, such stories have had a therapeutic function. Sindbad-Nameh is one of those surviving stories from the distant past in which narrative possibilities are used to change the existing conditions. This article reads Sindbad-Nameh descriptively, using content analysis method to answer the fundamental question of how the inner stories of Sindbad-Nameh change the protagonist of the story in the process of meaning-making; and why are some narratives unsuccessful in this attempt? The whole body of the narrative tools in Sindbad-Nameh show the progressive process of changing the characterchr('39')s action. They guide the kingchr('39')s mind to self-awareness and self-control and prevent him from making hasty decisions. The structured group of the in-house narratives told by the seven viziers</em> allows the process of changing their targetchr('39')s mind and action, i.e. the king, because they enjoy meaningful suspensions. Like the links of a chain, the viziers’ stories support each other and have a unity of content and structure. The reason may be the long-term goal and the written plan that the viziers</em> are pursuing. On the other hand, the tales of the maiden cannot save the king due to their structural and conceptual disruption, and the lack of intellectual cohesion. These thematic ruptures can also be attributed to the maidenchr('39')s distress and anxiety. In folktales, a recurring element is womenchr('39')s deception and betrayal, one that is also highlighted in Sindbad-Nameh due to the nature of the storychr('39')s subject matter

    Keywords: Sindbad-Nameh, narrative therapy, change process of fictional characters
  • Habib Keshavarz *, Saeedeh Birjandi Pages 113-140

    Molded constructions are parts of linguistic stereotypes that have a particular structure known among linguists on the one hand, and enrich the intended meaning on the other hand. Therefore, the brevity and understanding of meaning is one of the prominent features of these constructions. There are different types of molded constructions, one of which is a proverb. Mersad al-Ebad</em> written by Najm al-Din, as one of the mystical sources in the Persian language, has also used these molded constructions. Proverbial constructions have different functions in the literary works, including brevity, reasoning, explanation, illustration, and emphasis on meaning. The purpose of this article, which has been done through qualitative (analytical-descriptive) method, is to investigate the function of Arabic-shaped molded structures in Mersad al-Ebad</em>. The results of this study showed that the persuasion of the audience, reasoning, justification, and release from blame and reprimand, beautification of words, brevity, strengthening of meaning, and enlightenment are the functions of Arabic proverbs in this book. Furthermore, the emphasis on the concepts and reasoning has been more functional.

    Keywords: Proverbial construction, Mersad al-Ebad, molded constructions, Arabic proverbs
  • Maryam Moradi*, MohammadReza Haji AghaBabaie Pages 141-168

    Transformation of the characters in the story is a feature that can be observed in literary texts and generally studied under the heading of “metamorphosis”. Metamorphosis increases the mythical and imaginary aspects of the text and it is a reflection of human being dreams and an image of the bound between imagination and the real world. It could be defined as a creation of the people’s need for dominance over other people, creatures, and phenomena. Analyzing this subject can be useful to figure out the common culture among nations and can be a proper background for studying literal and cultural bounds for it is seen in the literature of several nations. This article studies different types of metamorphosis in Nart-Nameh</em> and One Thousand and One Nights </em>based on a comparative-analytic approach. Nart-Nameh</em> is a collection of myths about bravery of the Nart nation and the heroes of the North Caucasus and the shores of the black sea. These myths go back to two thousand years B.C. that were verbally transferred from one generation to the other. These myths are about the life’s important aspects such as loving motherland, fighting against evil, helping the week, etc. One Thousand and One Nights</em> is one of the brightest eastern myths which is a mixture of Indian, Arabic, and Persian literatures. This article analyses the differences and commonalities in these books considering metamorphosis.</span>

    Keywords: Nart-Nameh, One Thousand, One Nights, metamorphosis, folklore literature
  • Ebrahim Zaheri Abdevand * Pages 169-206

    The importance of examining the issue of the type of attitude towards nature in Barzegari poems in Bakhtiari culture is that these attitudes and perceptions shape the way people deal with nature and can have positive or negative effects. Have. Accordingly, in this research, with a documentary method and descriptive-analytical approach, this issue is studied in Barzegarichr poems and these questions are answered, what kind of attitudes towards nature are reflected in these poems, and Which linguistic and rhetorical propositions have been responsible for inducing these attitudes? The research results show that there is a dual view of the nature of summer and winter in Barzegarichr poems; In a way that describes the nature of summer, paradise and inspires passion, boiling and life; But the image of the nature of winter is an ugly, black and hell-like image that indicates violence and causes disgust to this nature. In these poems, more than the contrast of detailed, auxiliary and negative words, signified words, non-selection of places, rhyme and repetition music, verbs and adjectives, explicit metaphor and anthropomorphism, simile and irony, for reflection. This dual view of nature has been used.

    Keywords: Bakhtiari culture, Barzegari poems, nature, dual attitude, linguistic, rhetorical layers
  • Pages 207-242

    Mythical and legendary creatures such as demons, giants, fairies, etc. have always been widely reflected in Persian works; especially ancient texts. The amber cow is one of these mythical beings that has been mentioned in Persian literature; But the important discussion about this creature is the different and sometimes contradictory descriptions that are clearly seen in most sources, including dictionaries and description of commentators; In fact, none of these sources can provide a clear and accurate description of this unknown creature. In most dictionaries, encyclopedias of animals, and words and compositions dictionaries of the poets works, this sea cow by mistake has been considered as a kind of fish, called (in French) cachalot or cachalo, and Consequently, several commentators have erred in their descriptions of this strange creature. Accordingly, In this research, the authors try to clarify the ambiguities related to the folk tale of this legendary animal by collecting documents from various sources and presenting evidence from the poetry of different poets and discussing about each of them, and provide a coherent and definite description of the nature of this mythical animal based on newly discovered points.

    Keywords: Amber cow, Sea cow, cachalot fish, Lavender, Gem of night light
  • Hasan Zolfaghari, Fateme Dashan, Najmeh Dorri, Naser Nikoubakht Pages 243-276

    There is no specific research on the reflection of folk poems in Houshang Moradi Kermani 's works; however, there are some studies conducted the main themes of which are the culture and folk literature and folk pomes. These articles are mostly collections of papers such as "The role of Kerman folklore culture in enriching children and adolescent literature" (2017) by Heidari Abkenari and Asadian. However, the presence of local and indigenous poems of Kerman have been mentioned only in three stories with no analytical aspect in this article.

  • Ali Reza Gholi Famian, Mandana Kolahdouz Mohammadi*, Mina Kolahdouz Mohammadi Pages 277-320

    In ancient times, an ordinary stone or a combination of several stones was placed on top of the burial site to indicate the burial place of the deceased. Due to the population growth and the expansion of cemeteries, the name, surname, date of death, and relatives were engraved on the tombstone to indicate the deceased quickly. Limited studies have addressed the importance of epitaphs and keeping the memory of the deceased alive through linguistic tools. Some dissertations and several Iranian and non-Iranian studies were also found. However, only a handful of linguistic research has been conducted on epitaphs in Iran.

  • Omid Zakeri Kish Pages 321-350

    Zarrinkoob (2007, p. 213) refers to Rumi's extraordinary fondness of folk life and his connection with different classes of the public, introducing Masnavi as a rich source of folk culture. Sajjadi (1974, p. 113) states that "the most interesting and subtle work of Rumi in Masnavi is to bring its language closer to those of the people, to speak the language of the Persian people enriched with proverbs, sayings and slang words of the common people, and to point out their behaviors and customs." The approach of the works towards Masnavi is rooted in the popular culture and literature of the contemporary era and none of the studies answers the fundamental question of this research as to who or what Rumi means by the term folk, and whether Rumi considers certain people or a specific attitude as folklore.