فهرست مطالب

تحقیقات بازاریابی نوین - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 41، تابستان 1400)

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 41، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • وحید ناصحی فر*، زهره دهدشتی شاهرخ، محمود محمدیان، مصطفی الله وردی صفحات 1-26
    در عصر دیجیتال، مدیریت تجربه مشتری به یک استراتژی حایز اهمیت در خدمات بانکداری الکترونیکی تبدیل شده است و تجربه مشتری به وضوح با هدف دستیابی به وفاداری مشتری و رشد درازمدت، مورد تمرکز واقع گردیده است. ازین رو هدف اصلی از انجام این پژوهش ارایه مدل چندسطحی مدیریت تجربه مشتری برای خدمات بانکداری الکترونیکی در صنعت بانکداری خرد است. در این راستا با استفاده از روش پژوهش کیفی ابتدا ادبیات مدیریت تجربه مشتری تحلیل شد و سپس با 15 نفر از خبرگان صنعت بانکی مصاحبه عمیق انجام شد و با استفاده از روش تحلیل مضمون داده ها تحلیل شد. در این پژوهش 8 بعد اصلی بعنوان سطوح مدل، 21 مقوله و 58 زیرمقوله برای مدل نهایی شناسایی شد. در این مدل شش سطح ابزار و درگاه بانکی، بازاریابی، زیرساخت، سازمان، صنعت و محیط کلان خدمات بانکداری الکترونیکی بعنوان سطوح تاثیرگذار بر بعد تجربه مشتری و یک بعد بعنوان استراتژی مدیریت تجربه مشتری تعیین شد. این پژوهش با فراهم نمودن یک مفهوم سازی گسترده از مدیریت تجربه مشتری، دیدگاهی جدید نسبت به مدیریت تجربه مشتری بوجود آورده و چارچوبی برای ایجاد تجارب مثبت برای ارایه دهندگان خدمات بانکداری الکترونیکی فراهم کرده است.
    کلیدواژگان: مدیریت تجربه مشتری، تجربه مشتری، خدمات بانکداری الکترونیکی، ابزارهای خدمات بانکداری الکترونیکی، مدل چندسطحی
  • علیرضا امینی*، مریم نکویی زاده صفحات 27-44

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین کیفیت خدمات (کیفیت نتیجه و کیفیت کارکردی) بر قصد رفتاری و فداکاری تماشاگران سینما به واسطه رضایت آنها است. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی است. نمونه پژوهش 598 نفر از تماشاگران سینما سیمرغ مشهد به صورت نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه ای مشتمل بر 44 سوال در اختیار آنها قرار گرفت. بررسی فرضیه ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری در سطح تشخیص 0.05 صورت گرفت. نتایج حاکی از آن است که کیفیت نتیجه و کیفیت کارکردی بر رضایت تماشاگران اثر مثبت دارد. همچنین رضایت تماشاگران بر قصد رفتاری و فداکاری آنها اثرگذار است. در خصوص نقش میانجی گری رضایت در رابطه بین ابعاد کیفیت و قصد رفتاری و ابعاد کیفیت و فداکاری مشتری نیز باید گفت این رابطه در خصوص کیفیت نتیجه و قصد رفتاری همچنین کیفیت نتیجه و فداکاری مشتری معنادار شد. اما رضایت تماشاگران اثر کیفیت کارکردی بر فداکاری و همچنین قصد رفتاری آنها را میانجی گری نمی کند.

    کلیدواژگان: کیفیت نتیجه، کیفیت کارکردی، رضایت تماشاگر، قصد رفتاری، فداکاری
  • حامد خان زاده، فرج الله رهنورد*، ناصر بامداد، سید مجتبی محمود زاده صفحات 45-68

    رقابت پذیری یکی از مولفه های اساسی توسعه گردشگری شهرها است که می تواند به توسعه عمومی گردشگری کشور نیز منجر شود. هدف این پژوهش تبیین مدلی برای رقابت پذیری گردشگری شهرهای توریستی در ایران است. بدین منظور ابتدا مدل مفهومی اولیه پژوهش با بررسی ادبیات تدوین شد. سپس از پرسشنامه مورد تایید خبرگان استفاده شده و مدل مفهومی پژوهش با نظرات راهنمایان گردشگری مجرب در خصوص 184 شهر مورد آزمون قرار گرفت. آزمون مدل مفهومی پژوهش با روش تحلیل مسیر مبتنی بر PLS و با استفاده از نرم افزار Smart-PLS انجام پذیرفت. به منظور تحلیل یافته های پژوهش، اعتبارسنجی مدل اندازه گیری، مدل ساختاری و مدل کلی پژوهش انجام گرفت و مدل روابط ساختاری بومی شده شهرهای توریستی ایران تدوین شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدیریت مقصد بیشترین تاثیر را بر رقابت پذیری گردشگری شهرهای توریستی ایران داشته است. سایر عوامل تاثیرگذار به ترتیب عبارت از خدمات گردشگری، عوامل و شرایط حمایتی، شرایط تقاضا، منابع و جاذبه های اصلی و زیرساخت ها بوده اند.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، گردشگری، توسعه، شهر و قابلیت رشد
  • سید محمدباقر جعفری*، سید محمد محمودی، مرتضی سلطانی، مهدی اشکانی صفحات 69-90
    بذرپاشی، ارایه محصول جدید به بخشی از مصرف کنندگان (بذر) قبل از ارایه گسترده آن به بازار و یکی از مهم ترین پیشران-ها در طراحی کمپین های بازاریابی و انجام موثر تبلیغات دهان به دهان است. هدف این پژوهش شناسایی ابعاد مختلف بذرپاشی و ارایه چارچوبی جامع از آن است. این پژوهش از طریق تحلیل فراترکیب اجرا شده است. بدین منظور، پس از بررسی های چندباره در نهایت، 68 مقاله که به بررسی موضوع بذرپاشی پرداخته بودند، انتخاب و کدگذاری روی مفاهیم مستخرج از آن ها انجام شد. در تحلیل پژوهش های انتخاب شده، از بین 189 کد اولیه، 90 شاخص (کدگزینشی)، 18 مولفه (بعد فرعی) و 5 بعد (مولفه اصلی) شناسایی شدند.در این مقاله برای نخستین بار ابعاد مختلف بذرپاشی به روش فراترکیب بررسی قرار شده است. بر اساس مقالات بررسی شده مفاهیم استخراج شده از ادبیات عبارت است از 1) عوامل موثر بر بذرپاشی با 33 شاخص و 7 مولفه ویژگی های جامعه هدف، همگنی جامعه هدف، ماهیت پیام، شرایط محیطی، شرایط داخلی، ابزارهای بازاریابی و راهبردهای اجرا؛ 2) ویژگی های بازار هدف بذرپاشی با 21 شاخص و 3 مولفه ویژگی های مصرف کننده، ماهیت مشتری و ویژگی های افراد؛ 3) ارتباطات و شبکه سازی بذرپاشی با 15 شاخص و 3 مولفه تصویر کلان شبکه بذرپاشی، جایگاه شبکه بذرپاشی و ماهیت شبکه اجتماعی؛ 4) بذرپاشی و رشد و توسعه با 12 شاخص و 3 مولفه ایجاد ارزش، رشد و توسعه بازار و رشد و توسعه محصول؛ و در نهایت 5) بذرپاشی و بازاریابی با 9 شاخص و 2 مولفه تقویت ابزارهای بازاریابی و تقویت تجربه مشتری.
    کلیدواژگان: بذرپاشی، تبلیغات دهان به دهان، بازار هدف، ارتباطات و شبکه سازی، بازاریابی
  • زینت قمی اویلی، محمدجواد تقی پوریان*، مهدی مران جوری، مریم رحمتی صفحات 91-112

    ارزش ویژه برند یکی از اولویت های اصلی در پژوهش های بازاریابی است که هم برای مشتری و هم برای شرکت ارزش ایجاد می کند؛ به این صورت که ابتدا با ارایه کالایی مناسب و ایجاد رضایت در مشتری برای وی ارزش ایجاد کرده و سپس با ارزشی که برای مشتری ایجاد می-کند برای شرکت ارزش آفریده و نوعی مزیت رقابتی پایدار برای آن شرکت به وجود می آورد. هدف پژوهش حاضر استنتاج مدل مفهومی عوامل تشکیل دهنده ارزش ویژه برند و پیامدهای حاصل از ارزش ویژه برند با تکنیک فراترکیب از انواع روش های فرا مطالعه است. در پژوهش حاضر محقق با بکارگیری تکنیک مرور نظامند و فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته های محققین قبلی پرداخته و با انجام گام های 7گانه روش ساندلوسکی و باروسو ، با شناسایی 4 عامل از عوامل تشکیل دهنده ارزش ویژه برند و 2 پیامد ارزش ویژه برند، مدل مفهومی آن را، دسته بندی نموده است. به منظور سنجش پایایی و کنترل کیفیت، از روش کاپا استفاده شده است که مقدار شاخص کاپا برای عوامل تشکیل دهنده ارزش ویژه برند و پیامدها محاسبه شد که در سطح توافق عالی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که 4 عامل در مطالعات معتبر مربوط به ده سال گذشته ابعاد ارزش ویژه برند را تشکیل می دهند. ابعاد ادراکی، ابعاد نگرشی، ابعاد شناختی و ابعاد ارتباطی از ابعاد اصلی تشکیل دهنده ارزش ویژه برند می باشند. همچنین دو پیامد مربوط به مشتری و پیامدهای مربوط به شرکت پیامدهای ارزش ویژه برند را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، بعد نگرشی، رویکرد مبتنی بر مشتری، فراترکیب
  • محمد باشکوه اجیرلو*، ناصر سیف اللهی، الله یار بیگی فیروزی صفحات 113-132

    نقش قابلیت های بازاریابی در تجارت الکترونیک و توانایی آن در بهبود عملکرد سازمانهای صنعتی مورد توجه جدی محققان کسب و کار قرار گرفته است. در همین راستا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر قابلیت های بازاریابی تجارت الکترونیکی و تجربه صادراتی بر عملکرد صادراتی با نقش واسطه ای کارایی توزیع است. این مطالعه از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی- پیمایشی و از نظر گردآوری داده ها، کتابخانه ای- میدانی می باشد. جامعه ی آماری پژوهش عبارتند از مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس که مجموع آنها 318 نفر می باشد. تعداد نمونه به کمک جدول مورگان به تعداد 158 نفر برآورد شده است. ولیکن با در نظر گرفتن تقریبا 10 درصد ریزش در پرسشنامه، تعداد 175نفر بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه ها در بین آنها با مراجعه حضوری به سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس توزیع شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی سازه، تشخیصی، واگرا و همگرا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ با نرم افزار Smart PLS بررسی گردید. نتایج نشان داد که قابلیت های بازاریابی تجارت الکترونیکی، تجربه صادراتی و کارایی توزیع بر عملکرد صادراتی تاثیر مثبت دارند. قابلیت های بازاریابی تجارت الکترونیکی بر کارایی توزیع تاثیر مثبت دارد. ولی تجربه صادراتی بر کارایی توزیع تاثیر معنیداری ندارد. همچنین کارایی توزیع در ارتباط بین قابلیت های بازاریابی تجارت الکترونیکی و عملکرد صادراتی از نقش واسطه ای برخوردار می باشد. ولی کارایی توزیع در ارتباط بین تجربه صادراتی و عملکرد صادراتی از نقش واسطه ای برخوردار نمی باشد.

    کلیدواژگان: : قابلیت های بازاریابی تجارت الکترونیکی، تجربه صادراتی، کارایی توزیع، عملکرد صادراتی
  • داود فیض*، معین کلوشانی، سالار دانش فر، سارا احدی صفحات 133-150

    لباس به عنوان ابزاری مهم در ارتباطات غیرکلامی بیانگر ویژگی های ارتباط شامل هدف، درجه رسمیت، ویژگی های شخصیتی طرفین ارتباط و تناسب متن و حاشیه آن است.از آنجا که در سازمان های خدماتی تحقق اهداف سازمان درگرو ارتباط ملموس با مشتریان است، بایستی از لباس به عنوان یک محرک محیطی مهم جهت شکل دهی به ادراکات مشتریان به درستی استفاده شود. ازاینرو پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر لباس بر انتظار از کیفیت خدمات و قصد خرید با در نظر گرفتن اثر تعدیلگری درگیری ذهنی و جنسیت پرداخته است. این پژوهش از نظر روش توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بوده و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه با عکس از لباس در دو حالت متناسب و نامتناسب با زمینه کار و سناریوهای درگیری ذهنی استفاده شده است. جامعه آماری مشتریان بانک ملت شعب تهران بودند که با روش نمونه گیری تصادفی در دسترس براساس فرمول کوکران انتخاب شدند. از 200 پرسشنامه توزیع شده 138 پرسشنامه قابل تحلیل بدست آمد که براساس ضریب آلفای کرونباخ دارای پایایی بوده و براساس نظرات خبرگان دارای روایی قابل قبول بود. آزمون حداقل مربعات جزیی (PLS) بر روی داده ها، تاثیر مثبت و معنادار متناسب بودن لباس بر انتظار از کیفیت خدمات و قصدخرید را نشان داد به طوری که این تاثیر در شرایط درگیری ذهنی پایین و در بین مشتریان زن بیشتر بود. از سوی دیگر تاثیر انتظار از کیفیت خدمات بر قصد خرید از خدمات (برای حالت پرسنل با پوشش نامتناسب) مورد تایید قرار نگرفت

    کلیدواژگان: لباس پرسنل ارائه دهنده خدمت، درگیری ذهنی، انتظار از کیفیت خدمات، قصد خرید
  • فهیمه فرقانی اله آبادی، امیررضا کنجکاو منفرد*، علیرضا رجبی پور میبدی صفحات 151-168

    بیشتر اوقات انسان ها برای ساده تر ساختن فهم و شناخت دنیای اطراف خود در تصمیم گیری ها دست به تعمیم می زنند و قضاوت می کنند. بنابراین همه افراد در تصمیم گیری های خود تا حدودی تحت تاثیر کلیشه ها هستند. در واقع، کلیشه ها پایه و اساس ادراک افراد را تشکیل می دهد و پیش-بینی کننده واکنش های عاطفی آنها است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مزایای برند برکلیشه های برند و همچنین تاثیر کلیشه های برند بر واکنش های هیجانی مصرف کنندگان لوازم خانگی انجام شده است. همچنین براساس دو بعد گرمی و شایستگی برند مدل BIAF برای صنعت لوازم خانگی تدوین شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل مصرف کنندگان لوازم خانگی درسطح شهر یزد هستند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 414 نفر از آنها انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از میانگین واریانس استخراج شده در حد قابل قبول بیشتر از 0.5 بوده است. ضریب آلفای کرونباخ 94 درصد نیز بیانگر تایید پایایی است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر حداقل مربعات جزیی استفاده گردید. نتایج نشان داد که مزایای برند (زیبایی شناختی و خودبیانگری) بر کلیشه های برند (گرمی و شایستگی) تاثیر معناداری دارد، همچنین یافته ها نشان داد که کلیشه ها بر واکنش های هیجانی مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند.

    کلیدواژگان: کلیشه گرمی، کلیشه شایستگی، مزایای برند، لوازم خانگی
  • مهدی اعتباری، محمود نادری بنی*، سید مهدی الحسینی المدرسی، حجت الله صادقی صفحات 169-198
    با توجه به سرعت تغییر فناوری ها، بالارفتن انتظارات مشتریان و نیز افزایش پیچیدگی های فنی، سرعت توسعه محصول جدید نقشی کلیدی در موفقیت سازمانها دارد و شرکت ها به دنبال روش هایی برای کوتاهترکردن زمان ایده به محصول از جمله ارتباط دوسویه با مشتری و بهره برداری از مشارکت مشتری به ویژه در بازاریابی صنعتی هستند. ادبیات پژوهش نشان می دهد اثربخشی مشارکت مشتری در فرایند توسعه محصول جدید، تا حدود زیادی اقتضایی است بنابراین در این پژوهش، تاثیر تجانس سبک زمانی به عنوان یک متغیر تعدیل گر جدید در رابطه بین مشارکت مشتری و زمان تبدیل ایده به محصول، مورد تحلیل قرار می-گیرد.تلفیق این متغیرها در چارچوب پیشنهادی این پژوهش، ریشه در دیدگاه سازمان به عنوان یک سیستم باز، رویکرد مدیریت اقتضایی و بازتعریف سبک زمانی به عنوان مفهومی قابل استفاده در سطوح فردی، سازمانی و فرهنگی و به صورت روشی است که مطابق با آن زمان ادراک و به کار گرفته می شود. جامعه آماری این پیمایش، پروژه های توسعه محصول جدید است که در سالهای 1390 تا 1398 در صنایع مختلف کشور انجام گرفته است. نمونه برداری به صورت قضاوتی و با حجم نمونه، 200 پروژه می باشد. نتایج تحلیل کمی که با روش معادلات ساختاری انجام شده است، نشان می دهد مشارکت مشتری با تولیدکننده در فرایند توسعه محصول جدید در بازاریابی صنعتی در کنار تجانس سبک زمانی و از طریق درک و برداشت یکسان از زمان، می تواند به کوتاهترشدن زمان تبدیل ایده به محصول، منتج گردد.
    کلیدواژگان: مشارکت مشتری، سبک زمانی، زمان توسعه محصول جدید، فرایند توسعه محصول جدید، بازاریابی صنعتی
  • مقداد امینیان، سید محمد باقری*، مهدی روح الامینی صفحات 199-224

    هدف :

    کسب و کارها استفاده از شبکه های اجتماعی را به عنوان راهی برای کمک به ارتباط مشتریان و به منظورکسب اطلاعات درخصوص علایق و ویژگی های آن ها و همچنین ارایه خدمات به مشتریان دریک محیط جذاب فناوری آغاز نموده اند. هدف اصلی این پژوهش تبیین مدل روابط ساختاری میان بازاریابی شبکه های اجتماعی و رفتار مشتری در جهت ارتقاء برند در صنعت لبنیات می باشد.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع کاربردی توسعه ای می باشد که با روش پیمایشی انجام می شود. جامعه آماری دراین پژوهش، کاربران و اعضای پویای شرکت کاله درشبکه های اجتماعی از استان مازندران هستندکه تعداددقیق آن ها اعلام نشده است. دراین تحقیق، به دلیل آنکه جامعه ی آماری نامشخص است، حجم نمونه براساس فرمول کوکران محاسبه گردید. روش نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس می باشد و ازشیوه پرسشنامه و برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. تمامی آنالیز داده ها با استفاده از یک نرم افزار پیش بینی گرایانه تحلیلی SPSS 24 و یک برنامه کاربردی نرم افزار مدل سازی مسیر Smart PLS 3بکار برده شد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد که پیشایندهای بازاریابی شبکه های اجتماعی شامل محرک های تجاری اجتماعی، تجربه برند و ارزش های درک شده از تبلیغات وب های برند شده می باشد که از طریق عوامل میانجی درگیری برند مشتری و نگرش نسبت به مقام برند بر روابط کسب و کار مشتری و سلامت برند تاثیر مثبت و معناداری دارد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد درگیری برند مشتری و نگرش نسبت به مقام برند موجب ارتقاء برند می شود. نتایج حاصل حاکی از تایید تمامی فرضیات این پژوهش می باشد.

    کلیدواژگان: محرک های تجاری اجتماعی، درگیری برند، نگرش نسبت به مقام برند، سلامت برند، شرکت کاله
|
  • Vahid Nasehi Far *, Zohreh Dehdashti Shahrokh, Mahmoud Mohammadian, Mostafa Allahverdi Pages 1-26
    In the digital age, customer experience management (CEM) has become an important strategy in e-banking services, and customer experience is clearly focused on achieving customer loyalty and long-term growth. Therefore, the main purpose of this research is to provide a customer experience management multilevel model for e-banking services in the retial-banking industry. In this regard, using the qualitative research method, first the customer experience management literature was analyzed and then an in-depth interview was conducted with 15 experts in the banking industry and the data was analyzed using the theme analysis method. In this study, 8 main dimensions, 21 categories and 58 sub-categories for the final model were identified. Of the 8 recognized dimensions of this model, six dimensions of banking devices and portals, marketing, technical infrastructure, organization, industry and macro environment of e-banking services were determined as levels affecting the dimension of customer experience type and one dimension including customer experience management strategy. This study provides a broad conceptualization on customer experience management, provides a new contribution on customer experience management, and provides a framework for creating positive experiences for e-banking service business.
    Keywords: customer experience management (CEM), customer experience, e-banking services, e-banking service devices. multilevel model
  • Alireza Amini *, Maryam Nekooeezadeh Pages 27-44

    The purpose of this study was to investigate the relationship between service quality (quality of outcome and functional quality) on behavioral intention and the dedication of cinema spectators by their satisfaction. Research shows that a positive perception of service quality leads to spectator satisfaction, which in turn leads to positive behavioral intentions, such as repetition of purchase or consumption, loyalty, dedication, or even more payments. The research method is descriptive and survey type. The research samples were selected from 598 spectators of Simorgh Cinema in Mashhad through available sampling. The data gathering tool is a questionnaire. The hypotheses were examined using structural equation modeling at the confidence interval level 0.95. The results indicate that the quality of the outcome and the functional quality have a positive effect on the satisfaction of the spectators. Also, the spectators’ satisfaction affects their behavioral intention and dedication. Moreover, the role of mediation of satisfaction in the relationship between quality dimensions and behavioral intention, and the dimensions of quality and spectators’ dedication, this relationship was also significant in terms of quality of outcome and behavioral intention, as well as the quality of the outcome and spectators’ dedication. But the spectators’ satisfaction does not mediate the effect of functional quality on dedication as well as their behavioral intention. Therefore, it is essential that managers make their best efforts to improve services quality of outcome that provided to their spectators as the main sources of cinema capital and, by satisfying them.

    Keywords: Quality of Outcome, Functional Quality, Spectator Satisfaction, Behavioral Intention, Dedication
  • Hamed Khanzadeh, Farajollah Rahnavard *, Naser Bamdad, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh Pages 45-68

    Competitiveness is one of the basic components of tourism development in cities that can also lead to the general development of tourism in the country. The purpose of this study is to explain a model for tourism competitiveness in Iranian touristic cities. For this purpose, the initial conceptual model of the research was developed by reviewing the literature. Then, a questionnaire approved by experts was used and the conceptual model of the research was tested with the opinions of experienced tour guides in 184 cities. The conceptual model of the research was tested by PLS-based path analysis method using Smart-PLS software. In order to analyze the research findings, the validation of the measurement model, structural model and general research model was performed and the model of localized structural relationships of Iranian touristic cities was developed. Findings indicated that destination management has had the greatest impact on tourism competitiveness of tourist cities in Iran. Other influencing factors were tourism services, supporting factors and conditions, demand conditions, main resources and attractions, and infrastructures, respectively.

    Keywords: Competitiveness, Tourism, Development, City, Growth Capacity
  • Seyed Mohammadbagher Jafari *, Seyed Mohammad Mahmoudi, Morteza Soltanee, Mahdi Ashkani Pages 69-90
    Seeding is the introduction of a new product to a portion of consumers (seeds) before it is widely introduced to the market, and is one of the most important drivers in the design of marketing campaigns and effective word-of-mouth advertising. This research aims to identify different dimensions of seeding through meta-synthesis. For this purpose, 68 articles that had studied the subject of seeding were selected and coded on the concepts extracted from them. In the analysis of chosen researches, from 189 primary codes, 90 indicators (selective code), 18 components (sub-dimension), and five dimensions (main component) were identified. For the first time in this paper, different dimensions of seeding were investigated by the meta-synthesis method. According to the reviewed articles, the concepts extracted from the literature are: 1) Factors affecting seeding with 33 indicators and seven components that are target community characteristics, target community homogeneity, message nature, environmental conditions, internal conditions, marketing tools, and implementation strategies; 2) Characteristics of seeding target market with 21 indicators and three components that are consumer characteristics, customer nature and characteristics of individuals; 3) Communication and networking of seeding with 15 indicators and three components that are a big picture of seeding, position of seeding and nature of social network; 4) Seeding and growth and development with 12 indicators and three components that are value creation, market growth and development and product growth and development; And finally 5) Seeding and marketing with nine indicators and two components that are marketing tools strengthen and customer experience strengthen.
    Keywords: Seeding, Word of Mouth, Target market, Communications, networking, Marketing
  • Zeinat Ghomi Aveili, MohammadJavad Taghipourian *, Mehdi Maranjori, Maryam Rahmati Pages 91-112

    Brand equity is one of the top priorities in marketing research that creates value for both the customer and the company; In this way, first by creating a suitable product and creating satisfaction in the customer, it creates value for him and then with the value that it creates for the customer, it creates value for the company and creates a kind of lasting competitive advantage for that company. The aim of this study is to deduce the conceptual model of the factors that make up brand equity and the consequences of brand equity with the meta-combination technique of various meta-study methods. In the present study, the researcher, using a systematic review approach and qualitative meta-composition, analyzed the results and findings of previous researchers and performed seven steps of Sandlowski and Barroso method, identifying 4 factors that make up brand equity and 2 consequences. Brand equity has categorized its conceptual model. In order to measure the reliability and quality control, the kappa method has been used. The kappa index value was calculated for the components of brand equity and its consequences, which is at the level of excellent agreement. The results of this study indicate that 4 factors in valid studies related to the last ten years constitute the dimensions of brand equity. Perceptual dimensions, attitudinal dimensions, cognitive dimensions and communication dimensions are the main dimensions of brand equity. Also, two consequences related to the customer and the consequences related to the company constitute the consequences of brand equity.

    Keywords: Brand Equity, attitudinal dimension, customer-based approach, meta-synthesis technique
  • Mohammad Bashokouh Ajirlo *, Naser Seifollahi, Allahyar Beigi Firoozi Pages 113-132

    In this regard, the aim of this study was to investigate the effect of e-commerce marketing capabilities and export experience on export performance with the mediating role of distribution efficiency. This study is applied in terms of purpose, descriptive-survey method in terms of descriptive method, and library-field in terms of data collection. The statistical population of the study is the managers of Fars Industry, Mining and Trade Organization, which has a total of 318 people. The sample size is estimated at 158 with Morgan's table. However, considering approximately 10% drop in the questionnaire, 175 people were selected based on simple random sampling method and the questionnaires were distributed among them by referring to Fars Industry, Mining and Trade Organization in person. The data collection tool is a questionnaire. The validity of the questionnaires was evaluated based on the validity of the structure, diagnostic, divergent and convergent and its reliability with Cronbach's alpha coefficient with Smart PLS software. The results showed that e-commerce marketing capabilities, export experience and distribution efficiency have a positive effect on export performance. E-commerce marketing capabilities have a positive effect on the efficiency of distribution. But export experience does not have a significant effect on the efficiency of distribution. Distribution efficiency also plays a mediating role in the relationship between e-commerce marketing capabilities and export performance. But the efficiency of distribution does not play a mediating role in the relationship between export experience and export performance.

    Keywords: e-commerce marketing capabilities, export experience, distribution efficiency, Export performance
  • Davod Feiz *, Moein Koloushani, Salar Daneshfar, Sara Ahadi Pages 133-150

    Dress as one of non-verbal communication tools defines underlying aspects of communication such as purpose, formality, personal characteristics and the context of communication so in service based organizations that nature of communication between organization and customer is human communication, dress is considered more important indicator in forming customers perceptions so this study aims to investigate the impact of service contact personnel dress on service quality expectations and purchase intention considering the moderating role of involvement and customer gender. Form methodology point of view, this study is considerd a descriptive survey and form objective point of view is a founctional study in the context of banking industry. Data collection was done by using standard questionnaire and photos of service contact personnel dress in appropriate and inappropriate arrangements and by involvement scenarios. The statistic population consists of Melat bank customers in Tehran.138 valid questionnaires were collected out of 200 questionnaireswhich were selected based on KOKRAN Formula and had acceptable validity based on experts opinion. Findings indicate meaningful and positive impact of appropriate dress on service quality expectations and purchase intention which is more intensive in low involvement and among women.

    Keywords: service personnel dress, Involvement, service quality expectation, Purchase Intention
  • Fahime Forghani Elahabadi, Amirreza Konjkav Monfared *, Alireza Rajabipoor Meybodi Pages 151-168

    Most of the time, people make generalizations and judgments to make it easier to understand the world around them and to make decisions. So, people are influenced by stereotypes in their decisions. In fact, stereotypes form the basis of people's perceptions and predict their emotional reactions. The aim of this study is to investigate the effect of brand benefits on brand stereotypes and also the effect of brand stereotypes on emotional reactions of home appliance consumers and based on two dimensions of warmth and competence, the BIAF model was developed for the home appliance industry. This research is applied in terms of purpose and descriptive in nature. In this survey study, the target population of the study, including home appliance users in Yazd, and 414 people were studied by available sampling method. In order to collect information, a questionnaire was used which has content validity and construct validity and 94% reliability. Structural equation modeling based on partial least squares was used to analyze the data. The results showed that brand benefits have a significant effect on brand stereotypes (Brand Warmth and Brand Competence). Also, the findings showed that stereotypes have an impact on consumers' emotional reactions.

    Keywords: Brand Warmth, Brand Competence, Brand Benefits, Home Appliances
  • Mehdi Etebari, Mahmood Naderibeni *, Seyed Mahdi Alhosseini Almodarresi, Hojjatollah Sadeqi Pages 169-198
    By considering the rapid changes in technologies, rising the customers expectations and growing technical complexities, the speed of the process of New Product Development (NPD) has become an extremely critical factor in the company's success. The firms are challenging to find ways such as customer participation especially in B2B marketing to shorten the time between an idea generation to product launch. Literature review has revealed that the effectiveness of customer participation is a matter of contingency thus in this research, the moderating role of time style congruity, as a novel concept in B2B domain, on the relationship between customer participation and new product development time will be analyzed. The creative combination of the constructs in the proposed framework is rooted in the open system organization perspective, the contingency theory and redefinition of time style as a broad concept, applicable in the individual, organizational and cultural levels, which is referred to the way by which time is perceived and used. The statistical population of this survey consists of the NPD projects done between 1390-1398 in the Iranian industries. The Judgmental Sampling method has been applied and 200 samples are selected. The data analysis has been done by using structural equation modeling in SmartPLS and the results show the moderating role of time style congruity on the relationship between customer participation and NPD time in the industrial marketing context.
    Keywords: Customer', s Participation, Time-style, New Product Development Time, new product development process, B2B Marketing
  • Meghdad Aminiyan, Seyed Mohamad Baqery *, Mehdi Rouholamini Pages 199-224
    Objective

    Businesses began using social network as a way to help customers and staff communication and in order to obtain more information in the field of their interests and properties and also to provide customers with services in an attractive environment of technology.

    Methosd: 

    The main purpose of the present research is explain the structural relations model between social networks marketing and customer behavior toward brand promotion in the dairy industry. The present research is practical – developmental in term of purpose and it is descriptive survey in term of method. The statistical community includes kalleh company`s operators and active members in the social networks at Mazandaran province that their exact number was not announced. In this research, the sample size was calculated based on cochran formula, because of uncertainity of statistical community. Sampling method is of kind of available method, and in order to data collecting, the questionnaire, library and field method were used. Data analysis performed using an analytical predictive software spss 24 and a route modeling software application smart PLS 3.

    Results

    Finding of this study showed that social media marketing antecedents include social business incentives, brand experience and perceived values of branded web which has a positive and significant effect on customer – business relationships and brand health through the mediating factors of customer brand engagement and attitude toward position. Results of study showed that customer brand engagement and their attitude toward brand position promotes the brand. The results confirm all the hypotheses of the research.

    Keywords: Social Commerce Stimuli, Customer Brand Engagement, Attitude Toward Brand Position, Brand Health, Kalleh Company