فهرست مطالب

دیدگاه های حقوق قضایی - پیاپی 93 (بهار 1400)

نشریه دیدگاه های حقوق قضایی
پیاپی 93 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجتبی همتی* صفحات 1-20

    تعلیق باعث فلج شدن یک قرارداد شده، ولی آن را از پای در نیاورده و باعث مرگش نمی شود. به عبارتی، تعلیق متوقف شدن موقت اجرای تعهدات یکی یا هر دو طرف رابطه کار می باشد که ممکن است قهری یا اختیاری باشد. حفظ رابطه کار و حفظ سوابق پیش از حالت تعلیق دو اثر مطلق و استثناناپذیر تعلیق است. دو اثر دیگر تعلیق عبارتند از:عدم احتساب مدت تعلیق جزو سوابق کار و عدم تعلق مزد در طول مدت تعلیق. اینجاست که موارد مختلف تعلیق با توجه به این دو اثر تعلیق، دارای ویژگیها و آثار حقوقی متفاوتی می گردد که از یک طرف موارد احتساب مدت تعلیق جزو سابقه کار، موارد احتساب مدت تعلیق جزو سابقه بازنشستگی و از طرف دیگر موارد تعلیق قرارداد کار بدون پرداخت حقوق و مزایای ایام تعلیق، موارد تعلیق قرارداد کار با پرداخت حقوق و مزایای ایام تعلیق توسط کارفرما و در نهایت موارد تعلیق قرارداد کار با پرداخت غرامت و یا مقرری بیکاری توسط سازمان تامین اجتماعی از جمله آنها می باشد که در این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی به آن پرداخته شد.

    کلیدواژگان: مفهوم تعلیق، آثار تعلیق، موارد تعلیق، نظام حقوق کار ایران
  • عبدالرضا جوان جعفری*، حسن یوسفی صفحات 21-45

    در طول تاریخ بشر چرایی و چگونگی مجازات همواره مورد بحث و توجه اندیشمندان بوده است و به دنبال آن اندیشه های گوناگونی برای توجیه مجازات شکل گرفته است. یکی از بنیادی ترین اندیشه ها  جهت توجیه مجازات  بازدارندگی می باشد که هدف نهایی آن ارعاب و عبرت انگیزی است. پژوهش حاضر درصدد ارزیابی بازدارندگی مجازات های حبس و جزای نقدی می باشد. به همین منظور از بین پرونده های جرم سرقت در حوزه قضایی شهر مشهد 100 پرونده  با مجازات حبس و 100 پرونده با مجازات جزای نقدی به طور تصادفی از بین محکومینی که مجازات آنها در سال 1393 اجرا شده بود انتخاب نمودیم. مدت یک سال پس از اجرای مجازات به عنوان فرصت تکرار جرم در نظر گرفته شد و سپس در مورد هر یک از آنها استعلام شد تا مشخص شود آیا در فاصله یک سال بعد از اتمام محکومیت اولیه مجددا مرتکب جرم شده اند یا خیر. نتایج نشان می دهد 25 درصد از محکومین به حبس و 15 درصد از محکومین به جزای نقدی مرتکب تکرار جرم شده اند. همچنین در تکرار جرم محکومین به حبس بر خلاف جزای نقدی، بین متغیر های جمعیت شناختی با تکرار جرم رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: بازدارندگی، حبس، جزای نقدی، تکرار جرم، سرقت
  • حسین فخر*، سالار صادقی صفحات 46-70

    کشور میانمار واقع در جنوب شرقی آسیا از سال 1948 درگیر مخاصمات قومی و مذهبی بوده است و اقلیت مسلمان این کشور همواره از سوی اکثریت بودایی ها مورد تبعیض و ظلم واقع شده اند. رویدادها و خشونت های سال 2012 در ایالت راخین منجر به قتل عام، تجاوز و جابه جایی صدها مسلمان در این کشور شد. در سپتامبر سال 2017 نیز بوداییان دست کم نزدیک به هزار تن از مسلمانان از جمله زنان و کودکان را به قتل رساندند که موجب واکنش های شدید بین المللی شد. این وقایع از جمله جنایات بین المللی است که تاکنون در هیچ دادگاهی مورد رسیدگی قرار نگرفته و از لحاظ حقوقی مسکوت مانده اند. با توجه به حقایق ثبت شده و طبق قوانین بین المللی، به نظر می رسد نابودی عمدی مسلمانان توسط بودایی ها در کشور میانمار می تواند مصداقی از جرم نسل زدایی یا جنایت علیه بشریت باشد و اگر چنین باشد دادگاه صالح به این جنایت و مسئولیت دولت میانمار در این خصوص مطرح می گردد. این مقاله در صدد بررسی وقایع میانمار از منظر حقوق کیفری بین المللی است. بر این اساس، بررسی ابعاد قانونی و توصیف حقوقی این وقایع نشانگر آن است که جرایم متعدد بین الملی در میانمار رخ داده است و جامعه جهانی برای جلوگیری از بی کیفرمانی این جنایات، باید دادگاهی بین المللی برای رسیدگی به آنها تشکیل دهد.

    کلیدواژگان: میانمار، مسلمانان روهینگیا، بودایی ها، جنایت بین المللی، مسئولیت بین المللی
  • مجید نجارزاده هنجنی* صفحات 71-88

    یکی از شیوه های غیرقضایی حل و فصل اختلافات حقوقی، رجوع به داوری است. استفاده از این شیوه در بسیاری از دعاوی مرسوم است و به جهت تاثیری که در کاهش ورودی های دستگاه قضایی و تبعا کاهش اطاله دادرسی دارد، توصیه می شود. با این حال، برخی دعاوی به لحاظ برخی ملاحظات، داوری ناپذیرند. در نظام حقوقی ایران هیچ تصریح قانونی در خصوص داوری ناپذیری دعاوی کار و عدم صحت شرط داوری در قرارداد کار وجود ندارد، با این حال برخی اصول و ملاحظات خاص حقوق کار، صحت شرط داوری در قرارداد کار را با تردید مواجه کرده است.
    این مقاله با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی، پس از بررسی ادله قابل ارایه در باب اعتبار یا عدم اعتبار شرط داوری در قرارداد کار، نهایتا به این نظر رسیده است که دعاوی کار مشروط به رعایت قواعد آمره و حداقل های حمایتی قانون کار، قابلیت ارجاع به داوری را دارند و بر این اساس شرط داوری در قرارداد کار صحیح است.

    کلیدواژگان: داوری، قراردادکار، دعاوی کار، شیوه های غیرقضایی حل و فصل اختلاف
  • علی عباس حیاتی* صفحات 89-106

    در امور ترافعی هدف از دادرسی، از میان برداشتن دعوا و پایان دادن به نزاع میان متداعیین است. معمولا دعوا با رای قطعی مرجع قضایی صلاحیت دار خاتمه می یابد. ولی اگر در موضوع واحد آراء قطعی مغایری صادر شده باشد، نمی توان دعوا را خاتمه یافته تلقی نمود. زیرا قطعا یک یا هر دوی رای مغایر، خلاف عدالت صادر شده است. برای رفع این مغایرت، در آیین دادرسی مدنی ایران، هم طریقه اعاده دادرسی پیش بینی شده است (وقتی مغایرت میان دو حکم قطعی صادره از دادگاه واحد باشد)  و هم فرجام خواهی (وقتی مغایرت میان دو رای صادره از دادگاه واحد یا دادگاه های مختلف باشد). با بررسی شرایط هر یک از دو طریقه مزبور، مشخص می شود، قلمرو حل مغایرت آراء از طریق فرجام خواهی گسترده تر از اعاده دادرسی است. با توجه به اینکه هر یک از طرق اعتراض به رای مبنا و فلسفه وجودی خاصی دارد، لذا نباید به جهت واحد بتوان از دو طریقه اعتراض فوق العاده استفاده نمود. بنابراین، حتی اگر میان دو حکم قطعی صادره از دادگاه واحد، مغایرت وجود داشته باشد، می توان از طریق فرجام خواهی درخواست رفع مغایرت نمود. پس ضرورتی ندارد، به علاوه، اعاده دادرسی نیز ممکن باشد. به همین علت اصلاح ماده 426 (ق.آ.د.م) ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: حکم، قرار، مغایرت آراء، اعاده دادرسی، فرجام خواهی
  • فرید محسنی*، شهرزاد باستی صفحات 107-130

    کیفر سالب آزادی از دیرباز، در حوزه تقنین و قضا، با بیشترین اقبال مواجه بوده است. در سطح جهانی، با ظهور مکاتب کیفری از مکتب کلاسیک تا نیوکلاسیک نوین، در نتیجه تغییر اهداف مجازات ها، کیفر حبس از لحاظ کمیت اعمال و کیفیت اجرا همواره دستخوش تغییر قرار گرفته و پذیرای الگوهای متعدد بوده است. اما قانونگذار ایران تا چه میزان از این تغییرات تاثیر پذیرفته است؟ از همان ابتدا و  با تصویب  قانون مجازات عمومی مصوب 1304 پیروی از یافته های مکاتب مذکور و پذیرش الگوهای حاکم بر کیفر حبس را می توان یافت، اما با وقوع انقلاب اسلامی آثار تبعیت از مقررات شرعی در قانون مجازات اسلامی 1361 با  تقسیم بندی  جدید مجازات ها و حذف حداکثری مجازات حبس از جرایم تعزیری، محسوس است

    کلیدواژگان: کیفر سالب آزادی، سیاست کیفری، فلسفه مجازات، الگوهای کیفری، الگو های حمایتی
  • علیرضا تقی پور* صفحات 131-152

    در اساسنامه و رویه قضایی دادگاه های کیفری بین المللی مقرر شده است، هنگام ارایه دلیل توسط دادستان و متهم لازم نیست مجرمیت یا بی گناهی متهم به صورت متقن جلوه گر شود، بلکه این موضوع در زمان صدور حکم و بررسی دلایل از حیث قوت و ضعف، مشخص خواهد گردید. به گونه ای که ممکن است دلیل مطروحه از اعتبار بالایی برخوردار نباشد، اما مورد پذیرش قرار گیرد و در صورتی که شیوه تحصیل دلیل توسط دادستان موجب نقض اسناد بین المللی حقوق بشر شده باشد، قضات ملزم به عدم پذیرش آن نیستند، مگر این که نقض اسناد مزبور به نحو شدیدی حقوق متهم را در معرض مخاطره قرار داده باشد. به این ترتیب، مجموع مقررات اساسنامه و رویه قضایی موید این نکته است که منافع قربانیان جرم بر حقوق متهم برتری یافته است. در حالی که تنها زمانی می توان امید به برقراری صلح و آشتی در مناطق آشوب زده جهان داشت که عدالت نه تنها نسبت به قربانیان جرایم، بلکه نسبت به متهمین نیز اجرا گردد. به همین دلیل، ضرورت ایجاب می کند مقررات راجع به پذیرش دلیل در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی که در مسیر طولانی اجرای عدالت گام برداشته، اصلاح شود.

    کلیدواژگان: متهم، دادگاه های کیفری بین المللی، دادرسی منصفانه، حقوق بشر
  • محمدرضا رهبرپور*، حسین نورمحمدی صفحات 153-168

    ماده 279 از قانون مجازات اسلامی مصوب1392، با تصریح به عبارت: «به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد»، به ماهیت مقید جرم محاربه و لزوم احراز ناامنی به عنوان نتیجه مجرمانه تاکید دارد. در مصادیقی از این جرم، ناامنی نه در تقارن با خود جرم بلکه متاثر از مولفه های دیگری از قبیل  انعکاس گزینشی اخبار جنایی، خطاب قراردادن متهم با عباراتی نامانوس مانند «شیطان» و «خون آشام» و  نمایش تصاویر دوربین های مدار بسته  صحنه جرم توسط رسانه های جمعی بروز می کند. این شکل از ناامنی که با قرایتی جرم شناختی «ترس از جرم» نامیده می شود، اگرچه با ناامنی به عنوان نتیجه در جرم محاربه به دلیل تمایل هر دو مفهوم به احتمال بزه دیدگی شباهت دارد ولی از یکدیگر متفاوت بوده و امکان  تفکیک این دو شکل از  ناامنی را در برخی موارد بسیار دشوار خواهدکرد. در پژوهش حاضر نگارندگان تلاش خواهند کرد تا ضرورت این تفکیک و اجتناب از توسعه و گسترش مفهومی و مصداقی جرم محاربه را بر مبنای ناامنی به وضوح و آشکارا نشان دهند.

    کلیدواژگان: محاربه، ناامنی، ترس از جرم، پدیده جرم شناختی
  • کیمیا دانایی*، ساحل رمضانی تبار صفحات 169-188

    قاضیان در حل اختلاف و اجرای حق، قانون را تفسیر می کنند و در این تفسیر ای بسا برای رسیدن به عدالت یا حق از منظور قانون گذار دور می شوند. آنان در تفسیر موضوع و حکم، ممکن است به راه های گوناگونی بروند و این تکثر، از ترس بدل شدن به استبداد و ستم قاضیان و از دست دادن ارزش حاکمیت قانون، منفور تلقی شده است. اما بندی که قاضیان را متصل می گرداند و در نهایت به وحدت در عین کثرت می انجامد، تنها خود قانون یا حتی دخالت قانون گذار برای ایجاد وحدت نیست بلکه  فهم عرفی آن ها از قانون و وقایع پرونده است. فهم عرفی، فهم مستقیم و بلاواسطه ی مردم از جهان هستی، و از جمله نظام حقوقی است و از آن رو که حاصل سالیان دراز تجربه و خرد بشری است، مجموعه ای منسجم و قدرتمند از گذشته و حال اندیشه ی مردم، است. فهم عرفی از این جهت که تفسیر قاضی را قالب بندی می کند تا حدودی به انسجام می انجامد اما از سوی دیگر، قضاوت را به ویژگی ذاتی فهم عرفی، یعنی اتصال به نظر اکثریت و حفظ وضع موجود، پیوند می زند. چنین پیوندی از یک سو به قضاوت معیار و انسجام می بخشد و آن را به واقعیت زندگی اجتماعی پیوند می زند، اما از سوی دیگر با جنبه ی دیگری از کارکرد قضاوت، یعنی بشارت عدالت و رهایی بخشی، در تعارض قرار می گیرد. به این ترتیب به کار گرفتن فهم عرفی در قضاوت، به تعارضی میان سویه ی نظم و سویه ی رهایی بخشی فلسفه ی قضایی منجر می گردد.

    کلیدواژگان: فهم عرفی، قضاوت، نظم، انسجام، رهایی بخشی
  • موسی پیریایی، محمد مهدی ساقیان*، شهرام ابراهیمی صفحات 189-203

    سن، جنس، تابعیت، بیماری و نتایج فیزیکی و روانی آن از یک سو و نیز وضعیت های خاصی که شخص را در معرض بزه دیدگی قرار می دهد، از سوی دیگر،از جمله مهمترین عواملی است که بزه دیده را آسیب پذیر و بزه دیدگی را تسهیل می سازد. این دسته از بزه دیدگان، جهت پیشگیری از تکرار بزه دیدگی باید مورد حمایت و معاضدت های حقوقی خاص قرار گیرند، حمایت های یکپارچه ای که همزمان جبران نیاز های خاص را در بر گیرد، شدت جرم ارتکابی و گونه های خسارت وارده را مد نظر قرار دهد و از وجود یا عدم وجود رابطه بین بزه دیده و مرتکب و نیز موقعیت و شرایط وی در بستر جامعه غافل نشود. قانون آیین دادرسی کیفری 1931 با رویکردبه رهیافت های نوین عدالت کیفری مانندبزه دیده شناسی حمایتی و عدالت ترمیمی بدنبال حمایت های لازم از بزه دیدگان آسیب پذیر بوده است ؛ بااین وجود برخی نارسایی های موجوددرقانون و عدم پیش بینی ضمانت اجراهای مناسب دراین خصوص ، حمایت از این دسته از بزه دیدگان را بامشکل مواجه می سازد.

    کلیدواژگان: بزه دیده آسیب پذیر، حمایت کیفری، تکرار بزه دیدگی
|
  • Mojtaba Hemmati* Pages 1-20

    Suspension causes paralysis of a contract, but it does not stop and do not cause death. In other words, the suspension is the temporary suspension of the implementation of the obligations of one or both sides of the work relationship, which may be forcible or optional. Maintenance of the work relationship and retaining work records prior to the suspension are two absolute and irrevocable effects of the suspension. The two other effects of suspensions are the following: including of a suspension period as part of the work record and the non-payment of the wage during the period of suspension. Here, the different types of suspension, with respect to these two effects of the suspension, have different characteristics and legal effects. On the one hand, including of  periods of suspension as periods of employment or as retirement records, On the other hand, cases of suspension of a work contract without payment of salary and benefits of suspended periods, cases of suspension of employment contract with payment of salary and benefits of suspension by employer, Finally, the cases of suspension of employment contract with compensation or unemployment benefit by the social security organization are discussed in this article by descriptive-analytical method.

    Keywords: Concept of Suspension, effects of Suspensions, cases of Suspensions, Labor law of Iran
  • Abdul Reza Javan Jafari*, Hasan Yousofi Pages 21-45

    Throughout human history, why and how punishment has always been the subject of debate and attention of scholars, followed by various ideas for justifying punishment. One of the most fundamental ideas is to justify the deterrence punishment, with the ultimate aim of intimidating and inscrutable. The present study seeks to assess the deterrence of sentences and fines. For this purpose, among the cases of the crime of theft in the Mashhad jurisdiction, 100 cases of imprisonment and 100 cases with a cash penalty were randomly selected among the convicts who were executed in 2014. One year after the execution of the sentence, it was considered as an opportunity to Recidivism, and then they were inquired about each of them to determine whether they had committed a crime within a year after the initial conviction. The results show that 25% of convicts have been sentenced to imprisonment and 15% of convicted offenders have committed repeat offenses. There is also a significant relationship between demographic variables with repetition of crime in repeating offenderschr('39') convicted offenders, in contrast to cash penalties.

    Keywords: deterrence, imprisonment, cash penalty, theft, Recidivism
  • Hossein Fakhr*, Salar Sadeghi Pages 46-70

    Myanmar located in Southeast Asia has been engaged in ethnic and religious conflicts since 1948 and it’s Muslim minority have been discriminated and oppressed by the majority Buddhists. Events and violence in Rakhine state in 2012 led to mass killings, rape and displacement of hundreds of Muslims in this country. In September 2017 Buddhists killed at least 1000 Muslims such as women and kids that caused grave international responses. This event is among international crimes that have not been trialed in any court and have been legally remained silent. According to recorded facts and international laws, it seems the deliberate destruction of Muslims by Buddhists in Myanmar can be crime of genocide or crimes against humanity and If so, it will be arose competent court and the responsibility of the Government of Myanmar in this regard. This article examines the incident of Myanmar from the perspective of international criminal law. On this basis, examining the legal aspects and descriptions of these events indicates that multiple international crimes occurred in Myanmar and the international community should form an international tribunal for proceeding.to prevent of remaining these crimes unpunished.

    Keywords: Myanmar, Rohingya Muslims, Buddhists, international crime, international responsibility
  • Majid Najarzadeh Hanjani* Pages 71-88

    One of the non-judicial methods to resolving legal disputes is refer to arbitration. Using of this method is prevalent in many cases and recommend because it can help to reducing the inputs of the judiciary and consequently decreasing the length of the trial. However, some disputes are not, because of some respects, arbitrable. In the Iran legal system, there is no legal explicit clause for the non arbitrablity of labour disputes and the Invalidity of the clause of arbitration in the labour contract, However, some of the principles and special considerations of labour law have made it doubtful.
    This paper, using a descriptive and analytical method, after examining the presentable arguments on the validity or invalidity of referring to arbitration in labour disputes, ultimately concludes that labor disputes, subject to observance of the mandatory rules and the minimum protective standards of labour law, are arbitrable and accordingly, the clause of arbitration in the labour contract is correct.

    Keywords: Arbitration, Labour Contract, Labour Disputes, ADR
  • Aliabbas Hayati* Pages 89-106

    The aim of trial in contentious affairs is to remove action and ending dispute between litigants. The action usually ends by a competent court’s final decision; but it is not finished, if the contradictory judgments have been held about the same subject matter, because one or both of them are definitely unjust. In order to resolve this inconsistency, Iranian Code of Civil Procedure provided the retrial (whenever the opposing Judgements are issued by the same court) and appeal (when the inconsistent judgements are considered by the same or different courts). By examining the conditions of each of these two methods, it appears that the territory of dissolving contrary judgments by appeal is wider than by retrial. Given that each of these methods have a specific base and foundation; it should not be possible to utilize them on the same cause. Even if there is contradiction between two decisions of the same court, the appeal can remove inconsistency. Therefore, the feasibility of retrial is unnecessary and for this reason, it is necessary to amend article 426 of the Civil Procedure Code.

    Keywords: Judgments, Decision, Contradiction of judgments, Retrial, Appeal
  • Farid Mohseni*, Shahrzad Basti Pages 107-130

    The punishment of the deprivation of liberty has been widely welcomed in the two areas of legislation and the judiciary. Given the emergence of penal schools from classical to neoclassical school, the imprisonment has always changed in terms of both quantity and quality of the execution worldwide as a result of changes in the purposes of punishments, but to what extent do these changes affect the Iranian legislature? The outcomes of the above-mentioned schools and paradigms governing the imprisonment are accepted when the General Penal Code was passed in 1925. As the Islamic Revolution of Iran took place, the classification of punishments and the maximum reduction of imprisonment rate as tachr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))zir are obtained as result of Islamic Penal Code (referred to in Iran simply as sharīʿa) passed in 1983. Despite the above-mentioned changes, paradigms governing the punishment of the deprivation of liberty have always played a significant role in the Iranian legislature’s tendency towards the imprisonment

    Keywords: Philosophy of punishment, Criminal policy, Punishment of the deprivation of liberty, Criminal paradigms, Supportive approaches
  • Alireza Taghipour* Pages 131-152

    Statute, the rules of procedure and jurisprudence of International Criminal Tribunals have prescribed when the evidence is presented by prosecution and accused, it’s not necessary the innocent or guilty of accused be exhibited certainly, rather, this will be specified at the time of sentencing and considering the evidence as a whole and review in terms of strength and weakness. So it may the raised evidence that is not a high degree of validity be admitted. when the method of obtaining evidence by prosecution has violated international human rights instruments, the judges are not required reject it unless these violations, jeopardize the rights of accused severely. Therefore from regulations and jurisprudence, it can be seen the interests of victims predominated on rights of accused. While the establishment of peace and reconciliation in unquiet areas will be possible provided that justice to be implemented not only on victims but also accused. For this reason, it is necessary that regulations related to evidence in Statute of the International Criminal Court which has taken steps on the long way of administration of justice, be revisited

    Keywords: accused, international criminal courts, fair trials, human rights
  • Mohammad Reza Rahbarpour*, Hossein Noormohammadi Pages 153-168

    Abstract
     
    According to article 279 of Islamic Penal Code enacted in 1392, the statement of: "however causes no security in environment" expresses that the essence of Muharibah is not absolute and requires the existence of no security as a result of Muharibah. In some cases of this crime, the lack of security is not because of the crime itself but is resulted from factors like selective publication in media, calling the actor of crime as Evil and Dracula, propaganda and broadcast of recorded cameras from the scene of crime. This form of no security which has been known as "fear of crime" in criminological approach, is alike because of possibility of victimization in both of these conceptions but is different from no security as a result of Muharibah, so the distinguish between these two kinds of no security will be hard and problematic. In this article, the authors try to show the necessity of this distinguish and avoid from the developing of the subjects of the crime.

    Keywords: Muharibah, no security, fear of crime, criminological phenomena
  • Kimia Danaei*, Sahel Ramezani Tabar Pages 169-188

    Judges, in their position of dispute resolution and justice-enforcement, constantly depart the legislators’ intention, through interpretation, towards the valuable goal of justice and righteousness. However, they might walk dissimilar pathes in their journey which, in turn, might end up being seen as a threat to the valuable rule of law. However, we might be right in thinking that the judges’ interpretations cohere into a unity, plurality within unity, not merely through the legislation, or even legislator’s interference to create unification, but also, and even more importantly, through the power and coherence resulting from the common sense, which frames their understanding of law and fact. Commons sense, that is, the direct and self-evident understanding of common people from the existences, including the legal system, creates a coherent and powerful whole drawn upon the history and presence of man’s knowledge and contemplation. Such framework will, on the one hand, provide Judgement with coherence and attribution to social realism. On the other hand, though, will encumber the other function acclaimed by judgement, that is, justice and emancipation. Commons sense, thus, highlights the tension between the regulatory and emancipatory causes for the judicial theory.

    Keywords: Common Sense, Judgement, Power, Coherence, Emancipation
  • Mousa Piryaei, Mohammad Mehdi Saghian* Pages 189-203

    On the one hand, age, sex, nationality, illness and its physical and psychological outcomes on the one hand, as well as specific situations that expose the person to victimization, are among the most important factors that make the victim vulnerable and facilitate victimization. These victim groups must be supported by special legal protections to prevent repeat victimization, providing integrated support that simultaneously covers specific needs. The severity of the offense and the types of damage sustained should be considered and the absence or existence of the relationship between the victim and the perpetrator, as well as his / her situation and conditions in the community, should not be overlooked. The extent to which different types of protection are considered by the Criminal Procedure Law (1392) is the subject of this article.

    Keywords: Vulnerable victim, criminal support, repeat victimization