فهرست مطالب

Journal of Agricultural Science and Technology
Volume:23 Issue: 5, Sep 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/06/22
  • تعداد عناوین: 16
|
  • ج. لوپز مارین، ا. گالوز، ف. م. دل امور، و ج. م. بروتونز، مارتینز صفحات 961-973

    در سال های اخیر،استفاده از تورهای سایبانی نورگزینشی (photoselective) برای کاهش صدمات تشعشعات نوری زیاد در اثر افزایش گرما در حال گسترش است.هدف این پژوهش بررسی اثرات مثبت تورهای سایبانی نورگزینشی از نظرعملکرد و سودمندی در دو نوع فلفل به نام های Lamuyoo (کولتیوارهای (Alcudia and Pompe) و  California (کولتیوارهای Bendigo و  Cayetano) بود. به این منظور، عملکرد هفتگی فلفل همراه با دسته بندی محصول در کالیبرهای مختلف در طی دو سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای تحلیل اقتصادی از شاخص ارزش سالانه معادل (Equivalent Annual Value (EAV) همراه با تحلیل حساسیت استفاده شد. در همه کولتیوارهای مطالعه شده، عملکردهای به دست آمده با سایبان مروارید رنگ که30% سایه انداز داشت نسبت به کشت بدون سایه انداز برتری داشت، به ویژه در مورد Cayetano و  Pompe که به ترتیب 136% و86%  عملکرد بیشتری داشتند. همین روند در مورد سایبان قرمز رنگ با 30% سایه انداز نیز مشاهده شد که در آن عملکرد Cayetano و Pompe به ترتیب 88% 74%  افزایش داشت. از نظر اقتصادی، مقدارEAV در مورد تورهای مروارید رنگ بیشتر بود، به ویژه برای کولتیوارهای Alcudia و Cayetano که به ترتیب برابر 14864 و 13326 یورو در هکتار در سال بود. عملکرد و سودمندی برای گیاهانی که در زیر تورهای سایبانی نورگزینشی مروارید رنگ بودند بیشتر بود، به ویژه برای کولتیوارهای Alcudia و Cayetano. تحلیل حساسیت نشان داد که احتمال به دست آوردن بازده منفی در غیاب این تورها بیشتر بود در حالیکه در زیر سایبان مزبور احتمال آن 10 % بود.

  • ج. مصفایی*، ا. صالح پور جم صفحات 975-986

    مشارکت مردم یک استراتژی مهم برای مدیریت موفق حوزه های آبخیز است. هدف از این مطالعه شناسایی، طبقه بندی و اولویت بندی عوامل موثر بر عدم مشارکت آبخیزنشینان بر اساس دیدگاه های روستاییان و کارشناسان در آبخیز ورس است. این عوامل از طریق مرور منابع و مصاحبه با کارشناسان و اهالی محل شناسایی و دسته بندی شدند. روایی و پایایی پرسشنامه ها به ترتیب توسط متخصصان و آزمون آلفای کرونباخ بررسی شد. حجم نمونه نیز با فرمول کوکران محاسبه شد. سرانجام شاخص ها و زیرشاخص های مانع از مشارکت مردم با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) و آزمون فریدمن اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که نظرات کارشناسان و ساکنان محلی در برخی موارد سازگار و در موارد دیگر متناقض است. به طورکلی، شاخص های مدیریتی و اقتصادی بیش از شاخص های اجتماعی و آموزشی در جلوگیری از مشارکت مردم نقش دارند. کارشناسان معتقدند عوامل X13 (عدم تخصیص به موقع و کامل بودجه پروژه) و X2 (اختلافات محلی) به ترتیب بیشترین و کمترین درجه اهمیت را دارند. اما ساکنان محلی به ترتیب X7 (عدم پروژه های چندمنظوره) و X6 (ضعف در کار تیمی) را به عنوان مهمترین و کمترین عوامل معرفی نموده اند. این اختلافات حاکی از آن است که علاوه بر نظرات کارشناسان، سیاست گذاران باید نظرات ذینفعان را نیز در مورد عوامل جلوگیری از مشارکت آنها در نظر بگیرند. یافته های این تحقیق برای مقامات اجرایی مناسب و کاربردی است زیرا حذف این موانع مشارکت به ویژه مهم ترین آنها باعث افزایش سطح مشارکت ذینفعان خواهد شد.

  • م. بادسز، ر. کزمی صفحات 987-1000

    مطالعه حاضر تیوری انگیزش حفاظت را برای تشریح واکنش کشاورزان به انرژی های تجدید پذیر در ایران مورد آزمون قراد داده است. مزید بر آن، در این مطالعه تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دانش بر انگیزه استفاده از انرژی های تجدید پذیر از طریق متغیرهای تیوری انگیزش حفاظت مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری هدف این مطالعه را کشاورزان شهرستان زنجان تشکیل داده اند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری چند مرحله ای استفاده شده و حجم نمونه با استفاده از نرم افزارG* Power تعیین گردید (287=n). برای آزمون فرضیه های تحقیق از تکنیک چند معیاره مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که متغیرهای ارزیابی تهدید برمبنای تیوری انگیزش حفاظت شامل: درک آسیب پذیری، شدت خطر و پاداش درونی دارای رابطه مثبت و معنی داری با انگیزه کشاورز برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می باشند. همچنین، نتایج نشان داد که تمام متغیرهای ارزیابی مقابله برمبنای تیوری انگیزش حفاظت با انگیزه کشاورز برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر رابطه معناداری دارند. علاوه بر این، نتایج مدل ساختاری کلی نشان داد که دانش کشاورزان به طور مستقیم و غیرمستقیم (از طریق متغیرهای تیوری انگیزش حفاظت) دارای تاثیر معنی داری بر انگیزه کشاورز برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می باشد. این مدل شامل متغیرهای تیوری انگیزش حفاظت و دانش، حدود 71% انگیزه کشاورز را برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر توضیح می دهد. بنابراین نتایج قابلیت بکارگیری تیوری انگیزش حفاظت را برای توضیح واکنش کشاورزان به انرژی های تجدید پذیر در ایران نشان داد. از این رو می توان پیشنهاد کرد که در مطالعات آینده مدل توسعه یافته انگیزش حفاظت با درنظر گرفتن پیش تاثیر دانش انرژی های تجدیدپذیر، مورد استفاده قرار گیرد.

  • س. ضیایی نژاد*، س. م. حسینی، س. ز. سید مستضایی صفحات 1001-1011

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات غذای مکمل با مقادیر مختلف نانو ذرات سلنیوم بر رشد ، بازماندگی و شاخص های بیوشیمیایی Acanthopagrus latus بود. ماهی شانک زرد باله با میانگین وزن 3 ± 52 گرم با چهار جیره غذایی حاوی 0 ، 0.5 ، 1 و 2 میلی گرم در کیلوگرم نانوذرات سلنیوم به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش ، ماهیانی که با نانوذرات سلنیوم 0.5 میلی گرم در کیلوگرم تغذیه کردند ، افزایش قابل توجهی در وزن نسبت به شاهد نشان دادند (P<0/05). نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و بازماندگی تفاوت معنی داری بین تیمارها نداشت (P>0/05). کمترین فعالیت آلکالین فسفاتاز ، آلانین آمینو ترانسفراز ، کراتینین فسفوکیناز و کلسترول در تیمار نانوذرات سلنیوم 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد که به طور معنی داری کمتر از شاهد بود (P<0/05). اگرچه آسپارتات آمینو ترانسفراز ، لاکتات دهیدروژناز ، تری گلیسیرید و کراتینین تفاوت معنی داری نداشتند (P>0/05). سطح کل پروتئین و آلبومین در تیمارهای نانوذرات سلنیوم 1 و 2 میلی گرم در کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل توجهی افزایش یافت. بالاترین سطح گلوبولین در تیمار نانوذرات سلنیوم 2 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد. طبق نتایج ، افزودن نانو ذرات سلنیوم به میزان 0.5 میلی گرم در کیلوگرم به خوراک ماهی می تواند رشد و پارامترهای بیوشیمیایی را بهبود بخشد.

  • ح. م. سالن اختر، ظ. اقبال، م. عبذین، ی. سعود حاهذ، ف. اصالم، ش. احوذ، م. عذیلفاروق صفحات 1013-1028

    در این پژوهش، کارایی کربوکسی متیل سلولز(CMC) مبتنی بر کامپوزیت پلی ساکارید پوسته نخود (CHPS) به عنوان یک پوشش خوراکی (edible coating) در مورد انبارداری و خواص فیزیکوشیمیایی گوجه فرنگی گیلاسی بررسی شد. به این منظور، گوجه فرنگی های گیلاسی با غلظت های مختلف CHPS (شامل 25/0%، 50/0%، 75/0%، 1%) پوشش داده شد تا از آنها در ماندگاری (دوره انبارداری) در حرارت 20 درجه سانتیگراد حفاظت شود. نتایج حاکی از این بود که پوشش CHPS حاوی CMC در مقایسه با تیمار شاهد موثر بود و موجب کاهش فرایند تنفس، کاهش وزن، سفتی، محتوای لایکوپن، کل جامدات محلول، ویتامین C، فنول کل، و بهبود پسند کلی (overall likeness) میوه شد. نیز، مشاهده شد که همه این اثرها وابسته به دز بود. به طور کلی، کاربرد پوشش CHPS حاوی CMC می تواند ماندگاری گوجه فرنگی گیلاسی را طولانی کند.

  • م. علیورادیای، ی. چوبکار، ع. آقاجانی صفحات 1029-1042

    در پژوهش حاضر از 10 ، 20 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره زنیان ، 40 ، 50 و 60 (mg/kg) عصاره مریم گلی و ترکیبی از این عصاره ها (mg/kg30: 15) به عنوان جایگزین نسبی نیتریت در فرمولاسیون سوسیس استفاده شدند. سپس آزمایشات فیزیکی شیمیایی، میکروبی و حسی بر روی کلیه تیمارها و نمونه شاهد (بدون عصاره) طی 45 روز انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار حاوی mg/kg 60 عصاره مریم گلی کمترین مقدار pH را داشت. کمترین عدد پراکسید مربوط به تیمار با mg/kg 40 در کیلوگرم عصاره مریم گلی بود که تفاوت معنی داری با نمونه شاهد نشان داد. نمونه شاهد بالاترین شمارش میکروبی را نشان داد. تیمار حاوی mg/kg 60 عصاره مریم گلی کمترین میانگین تعداد کلستریدیوم پرفرانژنز را نشان داد. کمترین تعداد کلیفرم و کپک و مخمر برای تیمار mg/kg 60 عصاره مریم گلی یافت شد. از نظر خصوصیات حسی، تیمار mg/kg 30 عصاره زنیان بالاترین امتیاز رنگ و طعم را داشت، در حالی که بالاترین امتیاز قوام و پذیرش کلی به ترتیب مربوط به تیمار حاوی 20 و 10 mg/kg عصاره زنیان بود. نتایج این مطالعه نشان داد که برای دستیابی به خصوصیات کیفی مطلوب سوسیس باید غلظت مشخصی از دو عصاره انتخاب شود. به طور کلی، تیمار با غلظت های مختلف عصاره مریم گلی پذیرش بهتر و تاثیر بیشتری بر کیفیت نمونه های سوسیس داشت. به عنوان نتیجه گیری، تیمار حاوی mg/kg 40 عصاره مریم گلی به دلیل خصوصیات فیزیکی شیمیایی، میکروبی و حسی طی زمان نگهداری به عنوان تیمار بهتر انتخاب شد.

  • م. بهرامی، م. فتحی*، ع. نصیرپور، م. پاکدل ن. احمدی صفحات 1043-1055

    دوغ یکی نوشیدنی لبنی اسیدی مطبوع است که واسطه رشد میکروبی و به هم چسبیدن پروتئین ها در نتیجه جداشدن فازها به دلیل pH پایین دارای پایداری پایین بوده و همچنین موجب بادکردگی در بسته می شود. در این پژوهش بهینه سازی تولید پودر دوغ پایدار شده با پکتین و کتیرا با استفاده از روش رویه پاسخ برای یافتن هیدروکلویید و شرایط فرآوری مناسب انجام شد. نتایج نشان داد ویژگی های پودر دوغ خشک بشدت (05/0 p<) وابسته به دمای خشک کن پاششی و نوع هیدروکلویید است. شرایط بهینه تولید در دمای ورودی خشک کن پاششی برابر ºC 122 و با استفاده از کتیرا بود. تحت این شرایط پودر دوغ دارای محتوای رطوبت، دانسیته توده، انحلال، اندیس Carr، درصد جداسازی سرم، رنگ (روشنایی)، pH، نسبت هاسنر و تخلخل بترتیب برابر 5%، % 31/0، % 88/0، 37، % 65، 89، 33/4، % 59/1 و % 5/73 بود. نتایج داده های ارزیابی حسی (رنگ، بو، طعم، قوام و پذیرش کلی) مبین این بود که تفاوت معنی داری بین دوغ حاصل از پودر تولید شده در شرایط بهینه بازسازی شده با نمونه تازه وجود ندارد.

  • ر. مرادی، ج. شاکرمی*، م. مردانی طالیی صفحات 1057-1072

    شته سبز گندم، Sitobion avenae F. (Hem.: Aphididae)، یک آفت جهانی مهم برای گندم به علت خسارت مستقیم و انتقال ویروس می باشد. در مطالعه حاضر، تاثیر شش تیمار از جمله: (1) گندم با یک دوره ی شش روزه آلودگی به آفت، (2) گندم محلول پاشی شده با بیومین روی، (3) بذور گندم تیمار شده با Bacillus subtilis UTM96، (4 و 5) تیمار های تلفیقی بیومین روی + پیش آلودگی و B. subtilis + پیش آلودگی، و (6) همچنین یک تیمار شاهد بر ویژگی های زیستیS. avenae مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین تیمارها از نظر برخی از محتویات متابولیت های ثانویه و ویژگی های زیستی شته وجود داشت. تیمار کردن با B. subtilis + پیش آلودگی و B. subtilis (20/298 و 17/292 میلی گرم بر میلی لیتر) میزان فنول کل در برگ های گندم را در مقایسه با بیومین روی + پیش آلودگی (63/183 میلی گرم بر میلی لیتر) افزایش داد. نرخ خالص تولید مثل (R0) S. avenae به طور معنی داری بوسیله تیمار B. subtilis + پیش آلودگی (533/1 نتاج به ازای هر فرد بالغ) در مقایسه با شاهد (887/6 نتاج به ازای هر فرد بالغ) کاهش یافت. تیمار کردن با B. subtilis + پیش آلودگی (022/0 بر روز) به طور معنی داری نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) S. avenae در مقایسه با شاهد (105/0 بر روز) کاهش داد. کم ترین (024/0) و بیش ترین (058/0) شاخص رشد پورگی (NGI) شته به ترتیب در تیمارهای B. subtilis + پیش آلودگی و شاهد به دست آمد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که B. subtilis + پیش آلودگی در گیاه گندم می تواند باعث القای مقاومت سیستمیک نسبت به S. avenae شود که می تواند در برنامه مدیریت تلفیقی (IPM) این شته استفاده شود.

  • ف. سیدی صاحباری*، س. خاقانی نیا، ع. ا. طالبی صفحات 1073-1090

    مقاله حاضر مروری بر قبیله Eryciini (Tachinidae: Exoristinae) در ایران با بیست و شش گونه متعلق به 15 جنس است. از 20 گونه جمع آوری شده در این بررسی، هفت جنس و 16 گونه برای اولین بار از ایران گزارش می شود. پراکنش و دامنه میزبانی گونه ها به طور خلاصه بررسی و خصوصیات افتراقی رکوردهای جدید آمده است. کلید شناسایی گونه های یافت شده در ایران نیز ارایه شده است.

  • ز. عظیمی چتابی، م. سبکدست نودهی* صفحات 1091-1103

    این تحقیق به منظور تعیین تاثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا معمولی (Phaseolus vulgaris L.) انجام شد. سه سطح سدیم کلراید (0 ، 100 و 200 میلی مولار) برای چهار ژنوتیپ لوبیای معمولی استفاده شد. در قدم بعدی میزان کلروفیل، محتوای آب نسبی(RWC) ، شاخص نشت الکترولیت(ELI) ، غلظت سدیم، پتاسیم و نسبت آن ها، میزان مالون دی آلدهید(MDA) ، محتوای پروتئین کل و غلظت پرولین تعیین و مقایسه شد. علاوه بر این، فعالیت برخی آنزیم های ضداکسیدان کاتالاز(CAT) ، آسکوربات پراکسیداز(APX) ، پلی فنل اکسیداز (PPO) ، و گایاکول پراکسیداز (GPX) مورد بررسی قرار گرفت. محتوای کلروفیل و کارتنویید همراه با میزان SPAD با افزایش شدت تنش شوری کاهش یافت. محتوای آب نسبی با افزایش شوری همراه با نسبت پتاسیم/سدیم کاهش یافت و شاخص نشت الکترولیت افزایش یافت. نتایج نشان داد که غلظت MDA و پرولین در شرایط ذکر شده بطور معنی داری افزایش یافته است. فعالیت آنزیم های دفاعی ضداکسیدانی به طور قابل توجهی تغییر یافت. محتوای پروتئین کل نیز تحت استرس شوری کاهش پیدا کرد. ژنوتیپ های جولز و 201 در طول این آزمایش به عنوان ژنوتیپ های متحمل و نیمه متحمل تشخیص داده شدند.

  • و. ا. السلوی، ا. ا. السعدوی، ا. ا. الدوط، ت. ه. سلیوای، ی. ه. دویز *، ا. ا. ابزاهین صفحات 1105-1118

    کم آبیاری یک عامل محدود کننده عمده در بهره وری آب در گیاه، و کمیت و کیفیت میوه در جهان و به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک است. در این پژوهش، عملکرد کل، ویژگی های فیزیکی، و ارزش غذایی چهار ژنو تیپ گوجه فرنگی مقاوم به خشکی (شامل KSU-TOM-102, KSU-TOM-106, KSU-TOM-107 , TL-01860) در واکنش به کم آبیاری(DI) در شرایط مزرعه بررسی شد. به این منظور، سه تیمار تبخیر و تعرق گیاهی (50%، 75%، و ETc 100 %) در سه مرحله رشد (سبزینه، گلدهی، و میوه دهی) روی چهار ژنوتیپ گوجه فرنگی اعمال شد. این ژنوتیپ ها واکنش های متفاوتی به کم آبیاری نشان دادند. در میان آنها، ژنوتیپ KSU-TOM-102 در تیمار ETc 100% در همه مراحل رشد وETc75% درمرحله میوه دهی، بیشترین میانگین عملکرد کل (54/89 تن در هکتار) را تولید کرد. اما به طور کلی، عملکرد کل در شرایط کم آبیاری کاهش داشت. نیز، ویژگی های کیفیتی میوه به طور معناداری ((P<0.05تحت تاثیر تیمارهای آبیاری، نوع ژنوتیپ گوجه فرنگی، و برهمکنش آنها قرار گرفت. آبیاری با تیمار ETc 50% در همه مراحل رشد به طور معناداری ((P<0.05 به افزایش ویتامین C ، اسیدیته قابل تیتر، کل جامدات محلول، و محتوای کل قند در ژنوتیپ KSU-TOM-107 و بعد از آن KSU-TOM-102 منجر شد. اما، این افزایش در ارزش غذایی با کاهش عملکرد کل به میزان 50-40 % همراه بود. ژنوتیپ KSU-TOM-102 با تیمار ETc 75% در مرحله میوه دهی یا سبزینه، کاهشی در حد، به ترتیب 0 % و 12% داشت در حالیکه از نظر ارزش غذایی در مقایسه با ETc 100 % در همه مراحل رشد، در حد خوب بود. بنا بر این، این تیمارها را می توان به عنوان تیمار مدیریت آبیاری برای تولید ژنوتیپ KSU-TOM-102 در شرایط مزرعه توصیه کرد.

  • م. حقیقی*، ع. نیک بخت صفحات 1119-1129

    ژربرا یکی از مهمترین محصولات گل شاخه بریده در سراسر جهان است که ازمشکل ریزش گل ناشی از کمبود کلسیم (کلسیم) برخوردار است. تاثیر اسید هیومیک (HA) و کلسیم در محلول غذایی بر روی پارامترهای رشد ژربرا مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش هیدروپونیک با افزودن HA (0 ، 500 و 1000 میلی گرم در لیتر) و کلسیم 3.5 و 7 (برابر با غلظت آن درمحلول غذایی) میلی اکی والان بر لیتر) به محلول غذایی روی پاسخ رشد ژربرا طراحی شد. طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. اثرات تیمارها بر رشد ، مقدار پروتئین ، مقدار پرولین ، تعرق ، جذب CO2 ، فتوسنتز ، مقدار SPAD ، تعداد گل برداشت شده و فعالیت آنتی اکسیدانی در ژربرا رقم مالیبو ارزیابی شد. نتایج نشان داد که کاهش سطح کلسیم به 3.5 میلی اکی والان بر لیتر باعث کاهش سوپراکسید دیسموتاز (SOD) ، پراکسیداز (POD) و جذب CO2 می شود. با این حال ، باعث افزایش مالون دی آلدیید (MDA) ، محتوای پروتئین ، محتوای پرولین ، کلروفیل ، فتوسنتز می شود. تعرق و تعداد گلهای برداشت شده به طور معنی داری تحت تاثیر غلظت کلسیم قرار نگرفت. بالاترین سطح HA (1000 میلی گرم در لیتر) باعث افزایش POD و تعرق (به ترتیب 30 و 11 درصد) شد. با این حال ، مقدار SOD و پروتئین در 500 و 1000 میلی گرم بر لیتر هومیک اسید افزایش یافت. هنگامی که HA با کلسیم همراه بود ، مقدار SPAD ، تعرق و جذب CO2 به ویژه در سطوح بالای HA (500 و 1000 میلی گرم در لیتر) و سطح بالاتر کلسیم (7 میلی اکی والان بر لیتر) بهبود یافت. نتایج نشان می دهد که HA می تواند با تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی آنزیمی گیاه ، تعداد گلهای برداشت شده و سلامت گیاه را افزایش دهد.

  • م. مادهان موهان*، ت. ن. و. ک. و. پراساد، ک. و. ناگامادهوری، پ. و. ر. م. ردی صفحات 1131-1147

    کمیت ذخایرکربن آلی خاک (SOC) و توان کاشت کربن (carbon farming potential) درهر کاربری زمین تحت سامانه های زراعی متفاوت نشانگر مهمی از حاصلخیزی، سود دهی، و پایداری آن سامانه است. هدف این پژوهش ارزیابی پراکنش سطحی و عمقی ذخایر SOC (کربن فعال active-C و غیر فعال passive-C) و توان کاشت کربن سامانه های زراعی عمده در خاک های آلفی سول در شرایط اقلیمی و زراعی جنوب منطقه اندرا پرادش هندوستان بود. ما مقادیر کربن فعال ، غیر فعال، و SOC را در 19 کاربری مختلف زمین تحت سامانه های زراعی متفاوت تعیین کردیم. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین ((p<0.001وضعیت SOC و توان کاشت کربن در شرایط اراضی جنگلی بود (13.96 g kg-1 و 62.19 Mg ha-1) و بعد از آن باغات مانگو (بادرختان 15 ساله یا بیشتر) تقریبا 23% کمتر، و همتراز با سامانه نیشکر-سبزیجات 2/25 %، و برنجکاری-گوجه فرنگی 1/23 %. کمترین مقادیر(p<0.001) SOC در سامانه بادام زمینی دیم برابر 75% کمتر و بعد از آن سامانه نیشکر-نیشکر با 3/73 % کاهش مشاهده شد. ذخیره کربن فعال در حد معناداری (p<0.001) در کاربری اراضی جنگلی بیشتر بود (8.79 g kg-1) و بعد از آن سامانه نیشکر-سبزیجات (8.3 g kg-1) قرار داشت. کربن غیر فعال در اراضی جنگلی به طور معناداری (p<0.001) بیشتر بود (برابر با 7.98 g kg-1) همتراز با باغات مانگو با درختان 15 ساله یا بیشتر (7.98 g kg-1) و سپس سامانه برنجکاری-گوجه فرنگی (5.69 g kg-1) و نیشکر-برنجکاری(5.12 g kg-1). کمترین (p<0.001) میزان کربن فعال و غیر فعال در مزارع دیمکاری بادام زمینی، اراضی آیش، و سامانه نیشکر-نیشکر ثبت شد. در میان همه کاربری های مختلف و سامانه های زراعی متفاوت که بررسی کردیم، توان کاشت کربن در اراضی جنگلی بیشتر بود و بعد از آن باغات مانگو با در ختان 15 ساله، و سپس سامانه نیشکر-سبزیجات و برنجکاری-سبزیجات قرار داشت. این توان در سامانه های برنجکاری- بادام زمینی، بادام زمینی-گوجه فرنگی/ سبزیجات، گوجه فرنگی سبزیجات،مزارع چندساله علوفه کاری، اراضی زیر casuarina و اکالیپتوس، و سامانه نیشکر-برنجکاری در حد متوسط بود. نیز، در سامانه های برنجکاری-برنجکاری، بادام زمینی-بادامزمینی، گیاهان گل، و مناطق ضایعات قابل کشت توان مزبور کم بود و در سامانه بادام زمینی دیم، اراضی آیش، و نیشکر-نیشکر توان خیلی کم بود. به این قرار، پژوهش حاضر بر توان کاشت کربن تاکید میکند چرا که می توان آن را به عنوان نشانگر پایداری کاربری های گوناگون وسامانه های زراعی مختلف در شرایط اقلیمی-زراعی مناطق جنوبی قلمداد کرد.

  • م. مولایی، ح. غذیری، م. زارعی، ب. حیذری، م. چشمی، ب. سینگ چاوهان* صفحات 1149-1162

    جهت بررسی پاسخ جمعیت های میکروبی خاک به علف کش های گلیفوسیت و سولفوسولفورون، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل در دانشگاه شیراز - ایران انجام شد. تیمارها شامل علف کش ها و دوزهای مختلف آن ها (گلیفوسیت 0، 540، 1080 و 4320 گرم ماده موثر/ هکتار و سولفوسولفورون 0 و 12.5، 25 و 50 گرم ماده موثر/ هکتار) و زمان آزمایشات (4، 15، 45 و 65 روز بعد از کاربرد علف کش). نتایج نشان داد که بیشترین میزان تنفس میکروبی، کربن بیوماس میکروبی و ضریب متابولیک در تیمار 1080 گرم ماده موثر/ هکتار گلیفوسیت در 4 روز بعد از کاربرد علف کش حاصل شد. فعالیت آنزیم دهیدروژناز در تمامی تیمارهای علف کشی در مقایسه با تیمار شاهد در زمان های اندازه گیری به غیر از 4 روز بعد از کاربرد علف کش، روند کاهشی نشان داد. تفاوت معنی داری در فعالیت آنزیم دهیدروژناز بین تیمارهای علف کشی وجود نداشت. اثر علف کش سولفوسولفورون بر میزان تنفس میکروبی و ضریب متابولیک معنی دار نبود، درحالیکه زمان و اثر متقابل آن با دوز علف کش، این دو فاکتور (میزان تنفس میکروبی و ضریب متابولیک) را به طور معنی داری تحت تاثیر قرار داد. به طورکلی تمامی شاخص های اندازه گیری شده با گذشت زمان، برای تیمارهای سولفوسولفورون و گلیفوسیت کاهش پیدا کرد. سولفوسولفورون 50 گرم ماده موثر / هکتار و گلیفوسیت 4320 گرم ماده موثر / هکتار، کمترین میزان باکتری های هتروتروفیک هوازی را 65 روز بعد از کاربرد علف کش نشان دادند، که در مقایسه با تیمار شاهد، به ترتیب 23.7% و 50% کاهش یافتند. نتایج نشان داد که اثرات علف کش ها بر اجتماعات میکروبی خاک بسیار وابسته به دوز علف کش و زمان بعد از کاربرد علف کش است. علف کش ها در دوزهای بیشتر از دوز توصیه شده، اثرات بازدارنده ای بر اجتماعات میکروبی خاک در خاک های قلیایی نشان دادند.

  • ا. ایزدفرد*، ف. سرمدیان، م.ر. جهانسوز، ا. اسدی اسکویی صفحات 1163-1178

    الگوی کشت بهینه در صورت محدود بودن منابع ورودی، بهره وری را افزایش می دهد. یک الگوی کشت بهینه برای کمک به تامین آب در تصمیم گیری های پیش از فصل در خصوص تخصیص آب و زمین برای منطقه ای در دشت مغان، واقع در شمال غربی ایران ساخته شد. مدل شبیه سازی AquaCrop  برای 11 محصول متفاوت و 13 نوع خاک مخالف کالیبره و برای پیش بینی عملکرد استفاده شد. مدل صحت سنجی شده AquaCrop  برای شبیه سازی طیف گسترده محصولات زراعی، حتی برای محصولاتی مانند کلزا و یونجه که در آن تعریف نشده بود، توانایی بالایی را نشان داد. توابع آب زراعی دقیق با توجه به محدودیت های آب ماهانه موجود بدون دستورزی و تحمیل در الگوی بهینه، شرایط ایده آل در تخصیص آب را مشخص کرد. الگوی کشت بهینه مبتنی بر بهره وری آب با استفاده از نرم افزار LINGO مشخص شد. تلفیق مدل AquaCrop و مدل LINGO ، یک سیستم پشتیبانی تصمیم (DSS) برای تجزیه و تحلیل فنی در سطح منطقه ایجاد کرد. سیستم پشتیبانی از تصمیم قادر به پشتیبانی از الگوی کشت بهینه از نظر پیچیدگی میزان سطح محصولات محتلف زراعی است. بهره مندی از ملاحظات اکولوژیکی موجب معرفی طیف متنوعی از محصولات پاییزه در الگوی کشت بهینه شد. این راهبرد نیاز آبیاری را کاهش داده و مقداری آب برای محصولات بهاره/ تابستانه با نیاز آبی زیاد مانند یونجه و پنبه را آزاد نمود که به طور کلی باعث تقویت مقاومت سیستم زراعی می شود. بر اساس نظام پشتیبانی از تصمیم توسعه داده شده، 8762 متر مکعب در هکتار آب برای الگوی کشت بهینه نیاز است که 8٪ پایین تر از حداکثر آب در دسترس و 3٪ بیشتر از حد متوسط ​​است.

  • ه. فقیه، ج. بهمنش*، ح. رضایی، ک. خلیلی صفحات 1179-1191

    تغییر آب و هوا و کارآیی پایین مصرف آب در بخش کشاورزی، دو عامل اصلی کاهش آب ورودی به دریاچه ارومیه می باشند. بنابراین، مدیریت مصرف آب از طریق برنامه ریزی آبیاری می تواند راه کاری موثر برای احیای این دریاچه باشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر متغیرهای آب و هوایی بر نیاز آبی، شناسایی مراحل رشد حساس به آب و تهیه دستورالعمل برنامه ریزی آبیاری برای گندم ، که یکی از گیاهان زراعی اصلی در حوضه دریاچه ارومیه است، انجام شد. برای این منظور، تبخیر-تعرق (ETC) و نیاز آبیاری خالص (NIR) مراحل رشد گندم با محاسبه بیلان روزانه رطوبت خاک منطقه ریشه برای دوره 32 ساله (1365-1364 تا 1396-1395) برآورد شد. جداسازی دوره رشد به نه مرحله فنولوژی با استفاده از درجه روزهای رشد و مقیاس Zadoks انجام شد. این مراحل شامل فواصل [کاشت تا سبز شدن]، [سبز شدن تا سه برگی]، [سه برگی تا برجستگی دوگانه]، [برجستگی دوگانه تا تشکیل ساقه]، [تشکیل ساقه تا چکمه پوش] ، [چکمه پوش تا تشکیل خوشه]، [تشکیل خوشه تا گل دهی]، [گل دهی تا رسیدگی] و [رسیدگی تا برداشت] بودند، که میانگین ETC آن ها به ترتیب برابر با 2.30، 1.33، 1.03، 3.63، 4.69، 5.13، 6.53، 7.09 و 1.35 میلی متر در روز برآورد شد. میانگین تبخیر-تعرق، بارش موثر و نیاز آبیاری خالص گندم در طول دوره رشد آن به ترتیب 774 ، 349 و 425 میلی متر برآورد شد. نتایج نشان داد حساسیت گندم نسبت به تنش آبی از چکمه پوش تا رسیدگی زیاد، از کاشت تا برجستگی دوگانه و از رسیدگی تا برداشت کم و در سایر مراحل متوسط است. بنابراین افزایش فاصله آبیاری در سه مرحله اول رشد و حذف آبیاری مرحله آخر رشد برای صرفه جویی در مصرف آب توصیه می شود.

|
  • J. Lopez-Marin, A. Galvez, J. M. Brotons-Martinez*, F. M. Del Amor Pages 961-973

    In recent years, the use of photoselective shading nets to mitigate the harmful high radiation caused by the increase in temperatures is growing. The objective of this work was to study the positive effects - in terms of yield and profitability of photoselective shade nets in two types of pepper: Lamuyo (cultivars Alcudia and Pompeo) and California (cultivars Bendigo and Cayetano). The weekly yields, classified into different calibre, were analysed over two years, and for the analysis of economic profitability, the Equivalent Annual Value (EAV) was used with an analysis of sensitivity. The yields obtained with the pearl-colored net giving 30% shading were superior to open cultivation (no netting), in all the studied cultivars; in particular, Cayetano and Pompeo had 136 and 86% greater yields, respectively. This same trend was observed for the red-colored net giving 30% shading, with 88 and 74% increase in yield in Cayetano and Pompeo, respectively. In economic terms, the EAV was superior with the use of the pearl net, especially for the cultivars Alcudia and Cayetano - being €14,864 and €13,326 ha-1 yr-1, respectively. The yield and profitability were better for the crops grown under the pearl-colored photoselective net, especially for cultivars Alcudia and Cayetano. The sensitivity analysis showed that the probability of obtaining negative returns was higher in the absence of netting, while under the shade nets it was below 10%.

    Keywords: Equivalent annual value, High solar radiation, Monte Carlo simulation, Net present value
  • J. Mosaffaie*, A. Salehpour Jam Pages 975-986

    Peoplechr(chr('39')39chr('39'))s participation is an important strategy for successful watershed management. This study aimed to identify and prioritize the factors prevent people from participation based on local peoplechr(chr('39')39chr('39'))s and expertchr(chr('39')39chr('39'))s viewpoints in Vers watershed. These factors were identified and categorized using literature reviews and interviews with experts and local residents. The validity and reliability of the questionnaires were checked by experts and Cronbachchr(chr('39')39chr('39'))s alpha test respectively. The sample size was also calculated by the Cochran formula. Finally, the indicators and sub-indicators which preventing peoplechr(chr('39')39chr('39'))s participation were prioritized using the Fuzzy Analytical Hierarchy Process (FAHP) and Friedman test. The results indicated that the views of experts and local residents about the preventing factors are in some cases consistent and in others inconsistent. In general, managerial and economic indicators have a greater role in preventing people from participating than social and educational ones. Experts believe that the factors X13 (lack of timely and complete project budget allocation) and X2 (local disputes) have respectively the most and the least degree of importance. But local residents ranked X7 (lack of multipurpose projects) and X6 (weakness in teamwork) respectively as the most and the least important factors. These differences imply that in addition to the viewpoints of experts, policy-makers must also consider the views of stakeholders on the factors preventing their participation. These findings can be appropriate and practical for executive officials since, removing these participation barriers especially the high-priority ones will increase the stakeholders’ participation level.

    Keywords: residents, decision-making power, managerial indicators, non-governmental organizations, multipurpose projects
  • M. Badsar*, R. Karami Pages 987-1000

    The present study tested the Protection Motivation Theory (PMT) in explaining farmers’ response to renewable energy in Zanjan County, Iran. The study further investigated the direct and indirect influence of knowledge on motivation to use Renewable Energies (REs) through PMT variables. The target population of this study comprised farmers in Zanjan County. Multistage sampling method was employed for sampling procedures and sample size was determined using G*Power software (n= 287). To test the study hypothesis, a multivariate technique of structural equation modeling was applied. The results indicated that the PMT threat appraisal variables comprising perceived vulnerability, severity, and intrinsic reward had statistically positive relationships with the farmers’ motivation to use renewable energies. Also, the results revealed that all PMT coping appraisal variables had a statistically significant relationship with the farmers’ motivation to use renewable energies. In addition, the results of full structural model specified that farmers’ knowledge directly and indirectly (through PMT variables) had a statistically significant effect on the farmers’ motivation to use renewable energies. The model, including knowledge and protection motivation theory variables, explained about 71% of the farmers’ motivation to use renewable energies. Therefore, the results revealed the applicability of the PMT in explaining farmers’ response to renewable energy in Iran. Thus, it is suggested that the future studies could use the extended model of PMT by considering the pre-influence of knowledge of renewable energies.

    Keywords: Coping appraisal, Motivation to use renewable energies, Structural equation modeling, Threats appraisal
  • S. Ziaei-Nejad*, S. M. Hosseini, S. R. Seyed Mortezaei Pages 1001-1011

    The aim of this study was to evaluate the effects of feed supplemented with different levels of Selenium Nanoparticles (SeN) on growth, survival, and biochemical indices of Acanthopagrus latus. Yellow-tail seabream fish with a mean weight of 52±3 gwasfed with four experimental diets containing 0, 0.5, 1, and 2 mg kg-1 SeN for 8 weeks. At the end of the experiment, the fish fed 0.5 mg kg-1 SeN showed a significant improvement of weight gain compared to the control (P< 0.05). Specific growth rate, feed conversion ratio, and survival were not significantly different between treatments (P> 0.05). The lowest activity of alkaline phosphatase, alanine amino transferase, creatinine phosphokinase and cholesterol were observed in 0.5 mg kg-1 SeN treatment, which was significantly lower than the control (P< 0.05). Although aspartate amino transferase, lactate dehydrogenase, triglyceride and creatinine were not significantly different among experimental treatments (P> 0.05), total protein and albumin levels were significantly increased in the 1 and 2 mg kg-1 SeN treatments compared to the control group. The highest level of globulin was observed in the 2 mg kg-1 SeN treatment. According to the results, the addition of 0.5 mg kg-1 SeN to fish feed could improve growth and biochemical parameters.

  • H. M. S. Akhtar*, Z. Iqbal, M. Abdin, Y. S. Hamed, F. Aslam, Sh. Ahmad, M. A. Farooq Pages 1013-1028

    The efficiency of Carboxymethyl Cellulose (CMC) based Chickpea Hull Polysaccharides (CHPS) edible coating with regards to shelf life and physicochemical properties of cherry tomatoes were determined. Cherry tomatoes were coated with various CHPS concentrations (0.25, 0.50, 0.75 and 1.00%) to preserve cherry tomatoes during storage at 20◦C. The CMC-incorporated CHPS coatings were found effective to reduce the respiration rate, weight loss, firmness, lycopene content, total soluble solid, vitamin C, total polyphenols, and to improve the overall likeness of fruit compared with the control. All these effects were noted to be dose-dependent. Taken together, using CMC-incorporated CHPS coatings could prolong the shelf life of cherry tomatoes.

    Keywords: CMC, Edible coating, Edible films, Shelf life, Solanum lycopersicum L
  • M. Alimoradian, N. Choobkar*, A. Aghajani Pages 1029-1042

    Nowadays, various forms of medicinal plants are used for different purposes such as improving the qualitative attributes, partial replacement of nitrite, and increasing the overall acceptance and shelf-life of meat products. In this research, 10, 20, and 30 mg/kg of Carum copticum extract, 40, 50, and 60 mg/kg of Salvia officinalis extract, and a combination extract (15:30) were used as partial replacements of nitrite in the sausage formulation. Then, the physicochemical, microbial  and sensory tests were performed on all treatments and control sample over 45 days. The results showed that treatment with 60 mg/kg S. officinalis extract had the lowest pH value. The lowest peroxide value was related to treatment with 40 mg/kg S. officinalis extract, which showed a significant difference with the control sample. In contrast, the lowest cooking loss was reported for treatment with 30 mg/kg C. copticum extract. The control sample showed the highest microbial count. Treatment with 60 mg/kg S. officinalis extract had the least total count of bacteria and C. perfringens. In contrast, the least count of coliform, mold, and yeast was found for treatment with 40 mg/kg S. officinalis extract. In terms of sensory attributes, treatment with 30 mg/kg C. copticum extract had the highest color and flavor scores, while the highest consistency and overall acceptance scores of all treatments were related to 20 and 10 mg/kg C. copticum extract, respectively. As a conclusion, treatment with various concentrations of S. officinalis extract had better acceptability and more effects on the sausage quality.

    Keywords: Sausage, extract, C. copticum, S. officinalis, microbial count, physico-chemical properties
  • M. Bahrami, M. Fathi*, A. Nasirpour, M. Pakdel, N. Ahmadi Pages 1043-1055

    Doogh, a favorite acidic dairy drink, usually sufferd from low stability and swelling due to microbial activation, protein aggregation and consequently phase separation which happens at low pH. In this study optimization of doogh powder production stabilized by pectin and tragacanth was performed using response surface methodology for selection of appropriate hydrocolloid and processing condition. The results showed that the quality of doogh powder strongly depends upon the spray drying temperature and type of hydrocolloid addition. Optimum operating conditions were found to be an inlet air temperature of 122 ºC and stabilization using tragacanth, under which moisture content, bulk density, solubility, Carr index, serum separation, color (L factor), pH, Hausner ratio, and porosity were 5%, 0.31%, 88%, 37, 65%, 89, 4.33, 1.59% and 73.5%, respectively.  Evaluation of sensory attributes (color, odor, flavor, consistency, and total acceptance) confirmed that there was no significant difference (p>0.05) between dried doogh powder produced in optimized conditions and freshly prepared sample.

    Keywords: Doogh powder, Pectin, Response surface methodology, Spray drying, Tragacanth
  • J. Shakarami*, M. Mardani-Talaee, R. Moradi Pages 1057-1072

    English grain aphid, Sitobion avenae (Fabricius), is an important worldwide phloem-feeding pest of wheat due to direct sucking damage and transmission of viruses. Here, we tested the effects of six treatments on the fitness traits of S. avenae including: (1) Wheat with a 6-days aphid infestation, (2) Wheat sprayed with Biomin zinc, (3) Wheat seed treated with Bacillus subtilis, and (4 and 5) Combined treatments of Biomin zinc+pre-infestation and B. subtilis+pre-infestation as well as (6) A control treatment. Results revealed that there were significant differences among treatments concerning some allelochemical contents and aphid fitness traits. Treated with B. subtilis+pre-infestation and B. subtilis increased the total contents of phenol in the wheat leaves versus Biomin zinc+pre-infestation (183.63 mg g-1 FW). The net Reproductive rate (R0) of S. avenae was significantly reduced by B. subtilis+pre-infestation (1.533 offspring per adult) compared to the control (6.887 offspring per adult). Treated with B. subtilis+pre-infestation (0.022 d-1) significantly reduced the intrinsic rate of increase (r) of S. avenae compared with the control (0.105 d-1). The lowest (0.024) and highest (0.058) Nymph Growth Index (NGI) of aphid were found on B. subtilis+ pre-infestation and the control, respectively. Hence, it was concluded that B. subtilis+pre-infestation in wheat plants can induce systemic resistance to S. avenae, which can be used in the IPM of this aphid.

    Keywords: Age-stage, Aphid, Bacillus subtilis, Life table, Plant-insect interactions
  • F. Seyyedi Sahebari*, S. Khaghaninia, A. A. Talebi Pages 1073-1090

    The present paper contains a review of the tribe Eryciini (Tachinidae: Exoristinae) that occur in Iran. Twenty-six species belonging to 15 genera are reviewed. The collected data on 20 species are provided. Of these, seven genera and 16 species are newly recorded. Distribution and host information are briefly summarized. The diagnostic characters of the new records species are given. The key to the species found in Iran is also provided.

    Keywords: Taxonomy, Fauna of Eryciini, Diptera, Parasitoid flies
  • Z. Azimychetabi, M. Sabokdast* Pages 1091-1103

    This investigation was conducted to determine the effects of salinity stress on some physiological and biochemical parameters of common bean (Phaseolus vulgaris L.). Three levels of NaCl (0, 100, and 200 mM) were applied to four common bean genotypes. In the subsequent steps, chlorophyll content, relative water content (RWC), electrolyte leakage index (ELI), Na+ and K+ concentrations, the K/Na ratio, malondialdehyde (MDA) content, total protein content, and proline concentration were determined and compared. Moreover, the activity of antioxidant enzymes catalase (CAT), ascorbate peroxidase (APX), polyphenol oxidase (PPO), and guaiacol peroxidase (GPX) were analyzed. Content of Chl a, Chl b and carotenoid decreased by increasing the intensity of salinity stress along with the SPAD value. RWC dropped and ELI incremented by augmenting salinity together with the K/Na ratio. The results revealed that MDA and proline concentrations significantly increased under the mentioned conditions. Activities of antioxidant defense enzymes were altered notably. Total protein content mitigated under salt stress. Jules and 201 were detected as tolerant genotypes during this experiment.

    Keywords: Proline, Carotenoid, Chlorophyll fluorescence, Oxidative stress, Antioxidative defense
  • W. A. Al-Selwey, A. A. Alsadon, A. A. Al-Doss, T. H. Solieman, Y. H. Dewir*, A. A. Ibrahim Pages 1105-1118

    Water deficit is a major factor limiting plant productivity of fruit quantity and quality, particularly in arid and semi-arid regions of the world. The total yield, fruit physical characteristics and nutritional value of four drought tolerant tomato genotypes (KSU-TOM-102, KSU-TOM-106, KSU-TOM-107 and TL–01860) were evaluated in response to deficit irrigation (DI) under field conditions. Three levels of crop evapo-transpiration (ETc; 50%, 75% and 100%) were applied at three different growth stages (vegetative, flowering and fruiting stage) to the four tomato genotypes. Tomato genotypes differed in their responses to water deficit. Among different genotypes, KSU-TOM-102 recorded the highest average total yield (89.54 t.ha-1) under irrigation treatment with 100% of ETc during all stages as well as 75% of ETc during the fruiting stage. But, in general, total yield decreased under water deficit. Significant (P≤0.05) differences in fruits quality characteristics exerted by irrigation water treatments, tomato genotypes and their interactions. Irrigation with water at 50% ETc at all growth stages significantly (P≤0.05)  increased vitamin C, titratable acidity, total soluble solids and total sugar contents for tomato ‘KSU-TOM-107’ followed by ‘KSU-TOM-102’. But, this increase in nutritional value was accompanied with decrease in total yields by nearly 40-50%.   KSU-TOM-102 irrigated with water at 75% ETc at fruiting stage or vegetative stage recorded 0% and 12% reduction of the total yield, respectively, while maintaining good nutritional value as compared with 100% of ETc during all stages. Therefore, these treatments can be recommended as irrigation management strategy for tomato ‘KSU-TOM-102’ production under field conditions.

    Keywords: fruit quality, nutritional value, water stress, water saving
  • M. Haghighi*, A. Nikbakht Pages 1119-1129

    Gerbera is one of the significant cut flower crops worldwide suffering from loss of flower quality induced mainly by Calcium (Ca) deficiency. In this research, the influence of Humic Acid (HA) and Ca in nutrient solution was studied on the growth parameters of gerbera. A completely randomized hydroponic experiment was designed by adding HA (0, 100, 500, and 1,000 mg L-1) and Ca (3.5 and 7 meq L-1 nutrient solution) to the nutrient solution of gerbera, with three replications. The effects of the treatments were evaluated on the growth, protein content, proline content, transpiration, CO2 assimilation, photosynthesis, SPAD value, number of harvested flower, and antioxidant activity in gerbera cv. Malibu. Results showed that decreasing Ca level to 3.5 meq L-1 decreased Superoxide Dismutase (SOD), Peroxidase (POD), and CO2 assimilation. However, this treatment caused an increase in Malondialdehyde (MDA), protein content, proline content, chlorophyll, and photosynthesis. Transpiration and number of harvested flowers were not affected by Ca concentration significantly. The highest level of HA (1,000 mg L-1) increased POD and transpiration (30 and 11%, respectively). However, SOD and protein content increased at 500 and 1,000 mg L-1 HA levels. When HA was accompanied with Ca, SPAD value, transpiration, and CO2 assimilation were improved, especially at high levels of HA (500 and 1,000 mg L-1) and higher level of Ca (7 meq L-1 Ca). The results suggested that HA could increase the number of harvested flowers and improve plant health by enhancing the plant enzymatic antioxidant defense system.

    Keywords: Malondialdehyde, Nutrient deficiency, Peroxidase, Stomatal conductance, Superoxide dismutase, Transpiration
  • M. Madhan Mohan*, T.N.V.K.V. Prasad, K. V. Nagamaddhuri, P.V.R.M. Reddy, P. Ratnaprasad Pages 1131-1147

    The quantification of Soil Organic Carbon (SOC) pools and carbon farming potential of any land use and cropping systems are important indicators of productivity, profitability, and sustainability of that system. The objective of our present study was to evaluate the spatial and depth-wise distribution of SOC pools (active-C and passive-C) and carbon farming potential of major cropping and land use systems in Alfisols under southern agro climatic zone of Andhra Pradesh, India. We quantified active-C, passive-C pools, and SOC status in 19 different land use and cropping systems. The results indicated that SOC status and carbon farming potential were highest (P< 0.001) under forest land use (13.96 g kg-1 and 62.19 Mg ha-1) followed by mango orchards (> 15 years age) relatively less than 23.6%, and on par with sugarcane-vegetables 25.2%, and paddy-tomato 23.1 %. The lowest (P< 0.001) was recorded under rainfed groundnut 77.5%, followed by sugarcane-sugarcane 73.3%. The active-C pool was significantly (P< 0.001) higher in forest land use (8.79 g kg-1) followed by sugarcane-vegetables (8.3 g kg-1). The passive-C pool was higher (P< 0.001) under forest land use (7.98 g kg-1), on par with mango orchards> 15 years age (7.49 g kg-1) and followed by paddy-tomato (5.69 g kg-1) and sugarcane-paddy (5.12 g kg-1). The lowest (P<0.001) active and passive-C pools belonged to rainfed groundnut, current fallow lands, and sugarcane-sugarcane cropping systems. Of all the studied land use and cropping systems, carbon farming potential was higher under forest land use followed by mango orchards > 15 years age, sugarcane-vegetables and paddy-tomato cropping systems. The potential was medium under paddy-groundnut, groundnut-tomato/vegetables, tomato-vegetables, perennial fodder plantations, casuarina and eucalyptus plantations and sugarcane-paddy cropping systems, while it was low under paddy-paddy, groundnut-groundnut, flower crops and cultivable wastes and very low under rainfed groundnut, current fallow lands, and sugarcane-sugarcane cropping systems. Thus, the present study emphasizes on the carbon farming potential, which could act as an indicator for sustainability of the different land use and cropping systems under southern agro-climatic zone.

    Keywords: Andhra Pradesh, Carbon farming potential, Forest land-use, Sustainability indicator
  • M. Mollaee, H. Ghadiri, M. Zarei, B. Heidari, M. Cheshmi, B. Singh Chauhan* Pages 1149-1162

    To investigate the response of soil microbial populations to different doses of glyphosate and sulfosulfuron, a factorial experiment based on a complete block design was conducted at Shiraz University, Iran. The factors included different herbicides and dose rates (glyphosate at 0, 540, 1,080, and 4,320 g ae ha-1 and sulfosulfuron at 0, 12.5, 25, and 50 g ai ha-1), and time of measurements (4, 15, 45, and 65 days after herbicides spray). Microbial respiration, microbial biomass carbon, metabolic quotient, dehydrogenase activity, and aerobic heterotrophic bacteria were measured in soil samples. The results showed that microbial respiration, microbial biomass carbon and metabolic quotient were highest for glyphosate 1,080 g ae ha-1 at 4 days after herbicide application. Dehydrogenase activity had a decreasing trend in all herbicide treatments in comparison with the control treatment in all measuring times, except 4 days after spraying. There was no significant difference in dehydrogenase activity between herbicide treatments. The effect of sulfosulfuron on microbial respiration and metabolic quotient was not significant, whereas time and its interaction with herbicide dose rate affected these two variables significantly. Generally, all the measured indices for sulfosulfuron and glyphosate treatments decreased with time after herbicide application. Sulfosulfuron at 50 g ha-1 and glyphosate at 4,320 g ha-1 had the lowest amounts of aerobic heterotrophic bacteria after 65 days, decreased by 23.7 and 50%, respectively compared with the control. Our results demonstrate that the effects of herbicides on soil microbial communities are strongly related to the herbicide dose and the time after herbicide spray. In conclusions, the herbicides at doses more than the recommended doses showed inhibitory effects on soil microbial communities in the alkaline soil, where the inhibitory effect was more at 4,320 g ae ha-1 glyphosate.

    Keywords: Aerobic heterotrophic bacteria, Metabolic quotient, Microbial biomass carbon, Microbial respiration
  • A. Izadfard*, F. Sarmadian, M. R. Jahansooz, E. Asadi Oskouie Pages 1163-1178

    Optimum cropping pattern increases productivity where input resources are limited. An optimized cropping pattern was developed for a region in Moghan Plain, located in the northwestern Iran, to help water supplier in pre-season decision making on water and land allocation. AquaCrop simulation model was calibrated and executed for yield predictions for 11 different crops and 13 diverse soil types. Evaluation of AquaCrop model showed great robustness for a broad range of crops, even for the crops like canola and alfalfa that were undefined for the model. The precise generated crop water functions revealed the ideal conditions for water allocation by considering the impact of the existing limitation in monthly water availability on optimum cropping pattern without imposing any manipulation. Optimum cropping pattern based on water productivity (OCPWP) was identified by LINGO software. Integrating AquaCrop model and LINGO optimization problem solver created a Decision Support System (DSS) for technical analysis at the regional level. The created DSS is able to support the OCPWP in terms of the complex regional crop-mixture acreage. The ecological considerations introduced diverse winter crops to benefit from autumn precipitations. This strategy decreases irrigation requirement and saves some water for spring/summer high water-demanding crops like alfalfa and cotton, which generally enhances the system resiliency. The generated DSS revealed that 8,762 m3 water ha-1 was required for optimum cropping pattern, which is 8% lower than the maximum and 3% more than the average available water.

    Keywords: Crop per drop index, Decision support system, System resiliency
  • H. Faghih, J. Behmanesh*, H. Rezaie, K. Khalili Pages 1179-1191

    Climate change and low water use efficiency are the main reasons for reducing the water entering the Urmia Lake. Therefore, water use management via irrigation scheduling can be an effective strategy to restore this lake. This research was conducted to investigate the effect of climatic variables on water requirements, identify water-sensitive growth stages, and prepare irrigation scheduling guidelines for wheat, which is one of the main crops in the studied region. For this purpose, crop Evapotranspiration (ETc) and Net Irrigation Requirement (NIR) of wheat growth stages were estimated by computing the daily soil water balance of the root zone for a period of 32 years (1985-1986 to 2016-2017). Dividing wheat growth period into nine phenological stages was performed using Growing Degree Days (GDDs) and Zadoks scale. These stages included intervals of [Sowing-Emergence (StE)], [Emergence-Trifoliate (EtT)], [Trifoliate-Double ridge (TtD)], [Double ridge-Jointing (DtJ)], [Jointing-Booting (JtB)], [Booting-Heading (BtH)], [Heading-Anthesis (HtA)], [Anthesis-Maturity (AtM)] and [Maturity-Harvesting (MtHa)], whose mean ETc was estimated to be 2.30, 1.33, 1.03, 3.63, 4.69, 5.13, 6.53, 7.09 and 1.35 mm d-1, respectively. The mean ETc, Effective Precipitation (Eff. P) and NIR of wheat during its growth period were estimated to be 774, 349, and 425 mm, respectively. Results showed that wheat sensitivity to water stress is high from booting to maturity, is low from sowing to double ridge and from maturity to harvesting, and is moderate in other stages. Therefore, increasing the irrigation interval in the first three stages of growth and eliminating the end-stage irrigation are recommended for water saving.

    Keywords: Dual Kc, FAO Penman-Monteith, GDD, Mann-Kendall test, Zadoks scale