فهرست مطالب

صنعت لاستیک ایران - پیاپی 102 (تابستان 1400)

نشریه صنعت لاستیک ایران
پیاپی 102 (تابستان 1400)

  • بهای روی جلد: 600,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1400/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علمی و فنی
  • عباس محمدی، یاسر امامی صفحه 3

    در تحقیق حاضر و با توجه به اثرات معنادار نوع لاستیک مورد استفاده بر ویژگی‌های کیفی و عملکردی محصولات ماسک محافظ، به‌ویژه طول‌عمر انبارداری محصول، به ارزیابی مقایسه‌ای لاستیک‌های مهندسی به عنوان مهم‌ترین متغیر‌های طراحی در فرمول‌بندی آمیزه‌های لاستیکی مورد نیاز پرداخته شده است. برای این منظور، با استخراج 13 معیار ارزیابی (شامل هشت معیار فنی، دو معیار اقتصادی و سه معیار مشعوف‌ساز)، ماتریس ارزیابی و نمودار رادار متغیر‌ها، تشکیل و با تعیین شاخص جذابیت هر گروه از این معیارها، به غربال لاستیک‌های مورد استفاده در محصولات ماسک دنیا پرداخته شده است. بر پایه دانش و تجربیات تولیدکننده محصولات ماسک، شاخص جذابیت معیارهای فنی، اقتصادی و مشعوف‌ساز به‌ترتیب برابر با 60%، 30% و 10% تعیین گردید. ارزیابی فنی لاستیک‌های موجود، بیانگر پتانسیل یکسان کاربرد کلیه لاستیک‌های مورد بررسی می‌باشد. اگرچه، توجه هم‌زمان به ملاحظات فنی و اقتصادی تولید ماسک در داخل کشور، بیانگر آن است که جذابیت کاربرد لاستیک‌های مورد بررسی، از ترتیب پلی‌ایزوپرن (کایوچوی طبیعی)، کلروپرن، اتیلن‌پروپیلن‌دی‌ان، پلی‌ایزوبوتیلن، پلی‌سیلوکسان و آکریلونیتریل‌بوتادین پیروی می‌نماید.

    کلیدواژگان: لاستیک های مهندسی، غربال گری، ماسک محافظ، معیارهای ارزیابی، نمودار رادار
  • امیرحسین شهدادی، افشین آشفته، مهسا نعمت اللهی صفحه 17

    در چند سال گذشته، توسعه فناوری ایمنی خودرو به‌طور چشم‌گیری تکامل پیدا کرده است. تایرها یکی از اجزای اصلی خودرو در تعیین نحوه عملکرد آن بوده و نقش زیادی در امنیت آن دارند. این اجزا بار خودرو را تحمل کرده و تنها قسمت‌هایی از آن هستند که با زمین تماس دارند. در نتیجه، حاوی اطلاعات مفیدی درباره فشار و دمای تایر، بار چرخ، سایش تایر و تغییر وضعیت جاده هستند. تایرهای هوشمند با ارایه برآوردی از پارامترهای تاثیرگذار بر عملکرد و ایمنی تایر، این پتانسیل را دارند که به‌طور گسترده برای افزایش ایمنی سیستم‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مورد استفاده قرار گیرند. از سوی دیگر پررنگ شدن جایگاه امنیت در سطح جهانی و ظهور مفاهیمی مانند اینترنت اشیا، موجب حرکت صنعت تایر به‌سوی تولید تایرهای هوشمند شده است. در این مقاله روند طراحی و ساخت تایر هوشمند در گروه صنعتی بارز تشریح شده است. این تایر سه پارامتر دما، فشار و میزان مسافت طی‌شده را به‌طور مداوم اندازه‌گیری می‌کند. تایر هوشمند بارز شامل سه قسمت اصلی است: مجموعه سنسور که داخل تایر نصب می‌شود، واحد کنترل که داخل کابین خودرو قرار می‌گیرد، و برنامه کاربردی تلفن همراه هوشمند که در واقع راه‌ ارتباطی بین تایر و راننده است.

    کلیدواژگان: تایر هوشمند، اینترنت اشیاء، ایمنی فعال، حمل و نقل هوشمند
  • مرتضی رشیدی مقدم صفحه 27

    مقاومت غلتشی به دلیل تاثیر قابل توجه آن بر روی مصرف سوخت خودروهای سواری و باری، در هسته اصلی اهداف توسعه تایر قرار دارد. مقاومت غلتشی در تایر به عوامل بسیار زیادی وابسته است که در قسمت ترد تایر به علت تغییر شکل‌های ناشی از خمش، فشار و برش بیشترین اتلاف انرژی را دارد. به علت طولانی شدن مدت زمان حل مسئله و ناهمگرایی حل‌های عددی و همچنین درک نامناسب از تاثیر پارامترهای متفاوت بر روی مقاومت غلتشی، از حل‌های تحلیلی استفاده می‌شود. در این مقاله سعی شده است با استفاده از روش تحلیلی تاثیر عوامل مختلفی همچون فشار داخلی، مدول یانگ، بار روی تایر، شعاع بلت، عرض ترد، ضخامت ترد، نرخ سطح تماس (csr) و sinδ بر روی مقاومت غلتشی مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین در انتها با استفاده از نرم افزار بهینه سازی کننده Isight Design Gateway مقدار بهینه مقاومت غلتشی تایر در یک تایر باری بدست آمده است.

    کلیدواژگان: تایر، مقاومت غلتشی، روش تحلیلی
  • عاطفه احمدی، مسعود مسیح طهرانی، سلمان ابراهیمی نژاد رفسنجانی صفحه 37

    از دلایل کوتاهی عمر تایرهای سنگین می‌توان به سایش اشاره کرد، سایش می‌تواند بر اثر موارد مختلفی در تایر شکل گیرد، تایر خودروهای سنگین به دلایل مختلفی از قبیل فعالیت در زمین سنگی، وزن بالا، بارهای سنگین واردشده از طرف خودرو بیشتر تحت تاثیر سایش قرار می‌گیرند و در نتیجه عمر کوتاه‌تری دارند اگرچه در مطالعات اخیر تحقیقاتی در زمینه سایش بر اثر چندین مورد انجام شده است، ولی در این مقاله به بررسی فرآیند سایش تایر خودروهای سنگین باتوجه به شرایط خاص کاری آنها، تکنولوژی‌های جدید تشخیص سایش و در نهایت کنترل این پروسه پرداخته می‌شود، این مطالعه به شناخت عوامل کلیدی و اصلی سایش تایر، ارایه ‌مسیر مناسب کاری تایرها، تشخیص قسمت‌های حساس‌تر تایر،شناخت شرایط کاری بهتر، معرفی تکنولوژی تشخیص سایش با استفاده از صوت و آکوستیک و استفاده از شبکه عصبی و سنسورهای تشخیص سایش و معرفی تکنولوژی جدید تایرهای خودترمیم و تاثیر سایش تایر بر مصرف سوخت خودرو کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: خودرو سنگین، تایر، شبی هسازی، سایش، آکوستیک، کنترل، تشخیص
  • مدیریت
  • سید قاسم سلیمی زاویه، سعیده شمس صفحه 49

    فن‌آوری‌های دیجیتالی جدید در حال آماده‌سازی هستند تا تقریبا همه زمینه‌های آن‌چه ما "فرآیندهای تجاری سنتی" می‌نامیم را مختل کنند. مدیریت زنجیره تامین (SCM) به‌عنوان اولویت اصلی تجارت تقریبا هر شرکت تولیدی ، خود را در مرکز این دوره دیجیتالی آینده قرار می‌دهد.تامین‌کنندکان، شرکا ، شرکت‌ها و نمایندگی‌های زنجیره تامین از اطلاعات استفاده می‌کنند ، اطلاعات را با دیگران تولید و به اشتراک می‌گذارند. این انجمن‌ها منجربه بروز بسیاری از چالش‌ها و فرصت‌ها در زنجیره تامین می‌شود. زنجیره تامین دیجیتال یک فرایند هوشمند ، ارزش محور و کارآمد برای تولید اشکال جدید درآمد و ارزش کسب و کار برای سازمان‌ها و بهره‌گیری از روش‌های جدید با روش‌های نوین فن آوری و تحلیلی است. زنجیره تامین دیجیتال در مورد نحوه مدیریت فرآیندهای زنجیره تامین با طیف گسترده ای از فناوری‌های نوآورانه است. هدف از این مقاله ، ارایه چارچوبی برای زنجیره تامین دیجیتال (DSC) است. این مقاله با استفاده از یک رویکرد ادبیات ، بر اساس عناصر اصلی صنعت 4.0 ، ابعاد زنجیره تامین و ادبیات نوظهور مربوط به زنجیره تامین دیجیتال ، به ایجاد یک چارچوب یکپارچه برای زنجیره تامین دیجیتال می‌پردازد. در واقع در این مقاله یک چارچوب توسعه برای زنجیره تامین دیجیتال ارایه می‌شود که اهمیت زنجیره تامین دیجیتال را نشان می‌دهد. نتایجی‌که این تحقیق درباره زنجیره تامین دیجیتال ارایه می‌دهد برای پاسخ به سوالاتی از قبیل وضعیت فعلی زنجیره تامین دیجیتال در مطالعات دانشگاهی و صنعتی و همچنین پیشرفت‌های آینده مدیریت زنجیره تامین دیجیتال مناسب می‌باشد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین دیجیتال، ابعاد زنجیره تامین دیجیتال، فناوری های زنجیره تامین دیجیتال، فناوری هوشمند
  • محمدرضا فتحی، مهدی نصراللهی، رضا کشکولی صفحه 63

    هدف اصلی این تحقیق، شناخت رابطه رهبری تحول گرا، مشارکت در پروژه، میل به ترک پروژه و ادراک کارمند از تعهدات ایمنی کارفرما بوده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی محسوب می‌شود. همچنین تحقیق حاضر از نظر ماهیت و روش در دسته تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی قرار می‌‌گیرد. جامعه آماری در پژوهش حاضر، مدیران و کارکنان فعال در پروژه های نفت و گاز می باشند. بر این اساس در این پژوهش برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. حجم نمونه تحقیق حاضر طبق جدول مورگان 384 نفر در نظر گرفته شده است. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده در این تحقیق شامل پرسشنامه دینگ و همکاران (2017) و مولن و همکاران (2017) بوده است. گویه های موجود در این پرسشنامه ها براساس طیف پنج گزینه ای لیکرت طراحی شده ‌است. جهت تجزیه و تحلیل یافته های میدانی تحقیق حاضر از تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که از دید پاسخگویان، رهبری تحول گرا بر مشارکت در پروژه،‌ میل به ترک پروژه و ادراک کارمند از تعهد ایمنی کارفرما تاثیر معنی داری دارد. در واقع این تحقیق نشان می دهد که تغییرات در سطوح مشارکت در پروژه،‌ میل به ترک پروژه و ادراک کارمند از تعهد ایمنی کارفرما به وسیله سبک رهبری و رهبری تحول گرا قابل تبیین و تفسیر است و مدیران سازمان باید توجه بیشتری در جهت استفاده و بکارگیری سبک رهبری تحول گرا در پیش گیرند.

    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، مشارکت در پروژه، میل به ترک پروژه، ادراک کارمند از تعهدات ایمنی کارفرما
  • لیلا آندرواژ، امین موجودی، زهرا عطف، ایمان قاسمی همدانی صفحه 77
    هدف

    محققان مختلفی معتقدند که هیجان، متغیری کلیدی در درک تجربه مشتریان و رفتار پس از آن، می‌باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر محیط اجتماعی (شامل هیجان‌های ارایه شده توسط کارمندان، خلق و خوی مشتری)، محیط فیزیکی (عوامل محیطی و عوامل طراحی) و کیفیت خدمات بر هیجان‌های مثبت و منفی مشتریان و سپس تاثیر هیجانات مشتریان بر رفتارهای پس از خرید (قصد خرید مجدد، تمایل به تغییر، تمایل به شکایت) است.

    روش

    روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت در دسته ی تحقیقات توصیفی-کمی قرار دارد. جامعه ی آماری تحقیق حاضر، مجموعه ی مشتریان هتل‌های 5 ستاره در شهر تهران هستند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه بود که تعداد 350 پرسشنامه جمع آوری گردید.

    یافته ها

    یافته‌های نتایج که با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس به دست آمده نشان داد که از 22 فرضیه ی مورد بررسی، 4 فرضیه رد شدند.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان داد که عوامل محیط اجتماعی و کیفیت خدمات بر هیجان مثبت مشتریان، اثر مثبت و بر هیجانات منفی مشتریان، اثر منفی دارد. همچنین نتایج نشان داد که هیجان مثبت بر قصد خرید مجدد مشتریان اثر مثبت و معنادار دارد. این تحقیق نشان داد که هیجان منفی بر تمایل به شکایت و تمایل به تغییر، اثری مثبت دارد.

    کلیدواژگان: هیجان مثبت، هیجان منفی، قصد خرید، رفتار شکایت، رفتار تغییر
  • محسن حسنی طالش، زهرا پورامینی، مجید یحیوی قاسم قشلاقی صفحه 93

    امروزه موضوع مدیریت منابع انسانی اهمیت یافته و از شاخص‌های سنجش میزان برتری سازمان‌ها نسبت به هم، کارکنان شاغل در آن سازمان‌ها هستند از این رو موضوعات مرتبط با منابع انسانی از جمله امنیت شغلی کارکنان مهم تلقی می شود. ادراک امنیت شغلی بالا تاثیر چشم گیری بر نیت‌‌های کناره گیرانه، قصد ترک شغل، رضایت شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی، رفتار سیاسی و افزایش بهره‌وری سازمان دارد. از این رو سازمان‌ها در تلاشند با افزایش امنیت شغلی و تامین نیازهای کارکنان به آن بازدهی لازم برسند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی میزان تاثیر امنیت شغلی بر تعهد سازمانی در تعاونی های تولیدی استان اردبیل است. این پژوهش بر اساس هدف، از نوع توصیفی و همبستگی بوده و حجم جامعه آماری 305 نفر است که تعداد 169 نفر انتخاب شده و پرسشنامه بین آن ها توزیع شد(به دلیل عدم دسترسی به جامعه آماری، 305 نفر آز آنان برای مطالعه انتخاب شدند). برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش همبستگی، استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که امنیت شغلی به طورمستقیم بر تعهد سازمانی در مشاغلی همچون تعاونی ها تاثیر دارد. در این مطالعه همچنین همبستگی بین ابعاد امنیت شغلی و تعهد سازمانی از جمله؛ تمرکز بر شغل جابجایی کمتر در شغل، انتخاب شغل مناسب، رضایت شغلی، رضایت اقتصادی، عاطفی بودن محیط کار، احساس آرامش، تعهد سازمانی و دفاع از سازمانی مورد تایید قرار گرفت که در این بین بعد عاطفی بودن محیط کار با ضریب همبستگی 78/0 بیشترین تاثیر را بر تعهد کارکنان تعاونی های تولیدی دارد.

    کلیدواژگان: امنیت شغلی، تعهد سازمانی، منابع انسانی، جغرافیای روستایی و تعاونی تولید
|
  • A. Mohammadi, *, Y. Amani Page 3

    In the present research work, a detailed comparative study was accomplished on more recently developed gas mask products to evaluate several different types of elastomers, as major design variants in required rubber compounding. Through a systematic definition of evaluation criteria (including eight technical criteria, two economical and three satisfactory criteria), radar diagrams and evaluation matrix were formed. Meanwhile, based on the manufacturer's knowledge and experience, the importance of the technical, economical and satisfactory criteria were found as 60, 30 and 10%, respectively. It was found that all of the investigated elastomers have the same technical potential for gas mask production. However, taking into account the techno-economical considerations simultaneously for gas mask production in Iran, results revealed that the desirability of these elastomers follows the trend of polyisoprene (NR)> polychloroprene (CR)> ethylene-propylene-diene (EPDM)> butyl rubbers (IIR)> silicone rubber (Q)> nitrile-butadiene rubber (NBR).

    Keywords: Engineering Elastomers, Screening, Protective Gas Mask, Evaluation Criteria, Radar Diagram
  • A.H. Shahdadi *, A. Ashofteh, M. Nematollahi Page 17

    Over the past few years, vehicle safety technology has evolved drastically. Tires are one of the core components of the vehicle that determine performance and play a major role in its safety. They carry the vehicle load and are the only contact with the road surface. As a result, tires contain useful information about tire temperature and pressure, wheel load, tire wear, and changing road conditions. Smart tires have the potential to be widely used to enhance the safety of road transportation systems by providing effective parameters on the performance and safety of tires. On the other hand, the rise of global security and the emergence of concepts such as the Internet of Things (IoT) have driven tire industries to produce smart tires. In this paper, the design and manufacturing processes of the smart tire in Barez Industrial Group is explained. This new tire measures pressure, temperature, and mileage of the tire constantly. The Barez smart tire has three main components including the sensor package installed inside the tire, the control unit placed inside the vehicle cabin, and a smartphone application, which is the communication route between the tire and the driver.

    Keywords: Smart tire, IoT, active safety, intelligent transportation
  • M.Rashidi Moghadam Page 27

    Rolling resistance sits at the core of tyre development goals because of its considerable ect on the car’s fuel economy. Rolling resistance depends many factors in a tire. The tread of tire have the most contributions in energy loss due to deformations caused by bending, pressure and shearing. Due to the long time of problem solving and the heterogeneity of numerical solutions as well as the inadequate understanding of the effect of different parameters on the rolling resistance, analytical solutions are used. . In this paper, by using the analytical method, the effect of various factors such as internal pressure, Young's modulus, tire load, belt radius, tread width, tread thickness, contact surface rate (csr) and sinδ on rolling resistance are investigated. . Finally, by using the Isight Design Gateway optimizer software, the optimal value of the tire rolling resistance in a TBR tire is obtained.

    Keywords: Tire, Rolling resistance, Analytical Method
  • A. Ahmadi, M.M. Tehrani*, S. Ebrahimi-nezhad rafsanjani Page 37

    One of the reasons for the short life time of heavy tires is wear, caused in the tire by various factors. Heavy vehicle tires are more affected by abrasion and wear for various reasons, such as high weight, movement on rocky ground, heavy loads exerted on the vehicle, and as a result, have a relatively shorter life time. Although in recent studies, research has been conducted on abrasion due to several cases, in this article, the effective factors on abrasion of heavy vehicle tires are studied according to their special working conditions. New methods of wear detection and control of the wear process are discussed. This study will help identify the key causes of tire wear, providing suitable working environment for tires, distinguishing more sensitive parts of the tire, and recognizing better operating conditions. Finally, this paper introducer wear detection technologies using sound waves and acoustics and by means of neural network and wear detection sensors, and the effect of tire wear on car fuel consumption is investigated and a new technology of selfrepairing tires is introduced.

    Keywords: heavy vehicle, tire, simulation, wear, acoustics, control, detection
  • S. GH. Salimi-zavieh*, S. Shams Page 49

    New digital technologies are on their way to disrupt nearly all areas of what we call ‘traditional business processes. Supply chain management (SCM) as a key business priority of almost every manufacturing company finds itself in the center of this upcoming digital era .Suppliers, partners, companies and dealers in supply chains do use, generate and share information with others. These associations lead to a multitude of challenges and opportunities within the supply chains. Digital Supply Chain (DSC) is a smart, value-driven, efficient process to generate new forms of revenue and business value for organizations and to leverage new approaches with novel technological and analytical methods. Digital Supply Chain (DSC) t is about the way how supply chain processes are managed with a wide variety of innovative technologies. purpose of this paper is to propose a framework for digital supply chain (DSC).This paper uses a literature approach, based on the main Industry 4.0 elements, Digital Supply Chain Dimensions and the emerging literature concerning digital supply chain (DSC). to build an integrative framework to digital supply chain (DSC). In fact, this paper presents a development framework for the digital supply chain that illustrates the importance of the digital supply chain. The results of this digital supply chain research are relevant to answer questions such as the current state of the digital supply chain in academic and industrial studies as well as future developments in digital supply chain management.

    Keywords: Digital Supply Chain, Digital Supply Chain Dimensions, Digital Supply ChainTechnologies, Intelligent Technology
  • M.R. Fathi*, M. Nasrollahi, R. Kashkooli Page 63

    The main purpose of this study was to investigate the relationship between transformational leadership, project participation, project abandonment and employee perceptions of employer safety commitments. This study is applied in terms of purpose. Also, the present research is in the nature of descriptive correlational research in terms of nature and method. The statistical population in this study is managers and staff active in oil and gas projects. Accordingly, random sampling was used in this study. The sample size of this study is 384 according to Morgan table. The data collection tools used in this study included Ding et al (2017) and Mullen et al (2017) questionnaires. The items in these questionnaires were designed based on a five-point Likert scale. Confirmatory factor analysis was used to analyze the findings of the present study. The findings of the study showed that from the viewpoint of the respondents, transformational leadership had a significant impact on project participation; desire to quit the project and employee perception of employer safety commitment. In fact, this research shows that changes in project participation levels, project abandonment, and employee perceptions of employer safety commitment can be explained and interpreted by transformational leadership and leadership styles, and organization managers should pay more attention to use and Implement transformational leadership style.

    Keywords: Transformational Leadership, Project Participation, Project Desire, EmployeePerception of Employer Safety Obligations
  • L. Andervazh, *, A. Mojoudi, Z. Atf, I. Ghasemi-hamedani Page 77
    Purpose

    Various researchers believe that emotion is a key variable in understanding customer experience and subsequent behavior. The purpose of the present study was to investigate the impact of social environment (including emotions presented by employees, customer mood), physical environment (environmental factors and design factors), and quality of service on positive and negative emotions of customers and then the effect of customer emotions on post-purchase behaviors ( Intent to repurchase, desire to change, desire to sue).

    Methodology

    The research method is descriptive-quantitative in terms of purpose, application and nature. The statistical population of the present study is a set of customers of 5 star hotels in Tehran. Data collection tool was a questionnaire with 350 questionnaires.

    Results

    The results obtained using Structural Equation Technique and Emus software showed that 4 out of 22 hypotheses were rejected.

    Results

    The results showed that factors of social environment and quality of service had positive effect on customers 'positive emotions and negative effects on customers' negative emotions. The results also showed that positive emotion had a positive and significant effect on customer repurchase intention. The study found that negative emotions had a positive effect on willingness to complain and willingness to change.

    Keywords: positive emotion, negative emotion, purchase intention, complaint behavior, change behavior
  • M. Hasani-talesh, Z. Pouramini*, M. Yahyavi-ghasem-gheshlaghi Page 93

    Nowadays, the issue of human resource management has become important and one of the indicators for measuring the superiority of organizations over each other is the employees working in those organizations. Therefore, issues related to human resources, including job security of employees are considered important. Perception of high job security has a significant effect on retired intentions, job leaving intention, job satisfaction, organizational citizenship behavior, organizational commitment, political behavior, and increasing organizational productivity. Therefore, organizations are trying to achieve the necessary efficiency by increasing job security and meeting the needs of employees. This is important in production cooperatives where employees face almost low job security. Therefore, the purpose of this study is to investigate the impact of job security on organizational commitment in production cooperatives in Ardabil province. The purpose of this study is descriptive and correlational and the size of the statistical population is 305 people, of which 169 people were selected and a questionnaire was distributed among them (due to lack of access to the statistical population, 305 people were selected for the study). Correlation method was used to test the research hypotheses. The results showed that job security directly affects organizational commitment in jobs such as cooperatives. This study also correlates the dimensions of job security and organizational commitment, including; Focus on job reduction in job transfer, job selection, job satisfaction, economic satisfaction, emotional work environment, sense of calm, organizational commitment and organizational defense were confirmed, among which the emotional dimension of the work environment with a correlation coefficient of / 78. 0 has the greatest impact on the commitment of the employees of production cooperatives.

    Keywords: Job security, organizational commitment, human resources, Rural geography, productioncooperatives