فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 53، تابستان 1400)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 53، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پریسا پورنعمتی، بابک هوشمند مقدم* صفحات 4-15
    مقدمه

    سرطان پستان از جمله بیماری های التهابی است که بی تحرکی از عوامل بروز آن محسوب می شود و به ‏نظر می رسد فعالیت های ورزشی از طریق برقراری هموستاز و تعدیل التهاب می تواند نقش مهمی در بهبود آن ایفا کند. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین تاثیر 12 هفته تمرین تناوبی با شدت زیاد و تمرین تداومی با شدت متوسط بر مقادیر سرمی اینترلوکین-17و اینترلوکین-10 در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش نیمه‏ تجربی تعداد 45 زن یایسه بعد از خاتمه درمان‏ های سرطان پستان (سن: 91/3± 25/57) به شکل تصادفی در سه گروه 15 نفره تمرین تناوبی با شدت زیاد (HIIT)، تمرین تداومی با شدت متوسط (MOD) و کنترل قرار گرفتند. تمرینات HIIT و MOD به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته با استفاده از دوچرخه کارسنج انجام شد. شاخص های ترکیب بدنی و بیوشیمیایی 48 ساعت قبل و پس از انجام مداخلات مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شد. 

    یافته‏ ها

    نتایج نشان داد 12 هفته تمرین در گروه HIIT و MOD باعث کاهش معنادار مقادیر اینترلوکین-17 (به ‏ترتیب 001/0p<، 004/0p=) و افزایش معنادار مقادیر اینترلوکین-10 (به ‏ترتیب 005/0p=، 027/0p=) شد. این در حالی بود که تنها در مقادیر اینترلوکین-17 اختلاف معناداری (004/0p=) بین گروه تمرین تناوبی و کنترل مشاهده شد. علاوه بر این اختلاف معناداری بین دو گروه تمرینی در مقادیر اینترلوکین-17 و اینترلوکین-10 مشاهده نشد (05/0P>).

    نتیجه گیری

    به‏ نظر می رسد انجام تمرینات تناوبی با شدت زیاد و تمرینات تداومی با شدت متوسط می تواند از طریق تعدیل عوامل التهابی و ضدالتهابی به عنوان یک عامل موثر در کنار سایر روش های درمانی در بهبود بیماری سرطان پستان مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، تمرین تداومی، اینترلوکین-17، اینترلوکین-10، سرطان پستان
  • فاطمه اسماعیلی، وحید پوراسماعیل*، امیر امیرآبادی صفحات 16-25
    مقدمه

    سرطان پستان شایع‏ ترین نوع سرطان در بین زنان ایرانی محسوب می ‏گردد که در 70% از موارد هنگامی کشف می‏ شود که بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است. کشف بیومارکرهای تشخیصی جدید، امری ضروری است. سیستاتین C از خانواده سیستاتین‏ ها و یک پروتئین مهارکننده سیستیین پروتیاز و غیرگلیکوزیدی بوده که به عنوان یک مارکر عملکردی کلیه نیز به‏ کار می‏ رود. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی سیستاتین C در سرم خون زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با گروه شاهد و مقایسه آن در یافته‏ های فیزیوپاتولوژی بیماران می‏ باشد. 

    روش بررسی

    این مطالعه بر روی 88 زن (44 نفر مبتلا به سرطان پستان و 44 نفر سالم) که به مرکز رادیوتراپی و انکولوژی رضا مشهد در سال 1398 مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک و بالینی، سطح سرمی سیستاتین C به روش الایزا اندازه‏ گیری شد و توسط نرم‏ افزار SPSS.V22 تحلیل شد.

    یافته‏ ها

    میانگین سن افراد سالم 48/48 سال و بیماران 32/52 سال و میانگین BMI افراد سالم 37/24 و بیماران 52/29 به‏ دست آمد (001/0p<). نتایج ما نشان داد که میانگین سطح سرمی سیستاتین C (ng/ml) در بیماران مبتلا به سرطان پستان (413/0±555/0) و در گروه شاهد (291/0±258/0) به ‏دست آمد، (001/0p<). همچنین سطح سرمی سیستاتین C در بیماران با اندازه تومور (002/0p=)، استیج (029/0p=) و گرید (001/0p=) در ارتباط بوده و این میانگین در هر دو گروه BMI بالای 25 (001/0p<) و زیر 25 (017/0p=) به‏ صورت معناداری بیشتر از گروه شاهد بود. همچنین سیستاتین C در بیماران بالای 50 سال به طرز معناداری افزایش نشان می‏ دهد (001/0p<). از بین پارامترهای بالینی، درگیری گره ‏های لنفاوی (421/0p=)، گیرنده استروژن (449/0p=)، گیرنده پروژسترون (2/0p=) و (783/0p=) HER2، تاثیر معنی‏ داری بر سطح سرمی سیستاتین C نشان نداد. در بررسی منحنی راک حساسیت برابر با 9/65% و ویژگی برابر با 4/86% و ارزش اخباری مثبت برابر با 8/82% و ارزش اخباری منفی برابر با 6/71% به‏ دست آمد.

    نتیجه‏ گیری

    سیستاتین C نقش مهمی در فیزیوپاتولوژی سرطان پستان دارد که می‏ تواند به عنوان یک بیومارکر تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیستاتین C، سرطان پستان، استیج، گرید، تومور
  • کبری نوری، پروانه صحرایی، نسترن کشاورز محمدی* صفحات 26-40
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در جهان و ایران و اولین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان ایرانی محسوب می شود. یکی از راه های کنترل این سرطان، انجام غربالگری ها و تشخیص زودهنگام این بیماری است. با توجه به این که امکان غربالگری در جمعیت عمومی وجود ندارد، تشخیص زودهنگام این سرطان در زنان پرخطر یکی از راه های کنترل این سرطان است. ماموگرافی یکی از راه های تشخیص این سرطان است، اما متاسفانه بیشتر افراد تمایلی به انجام ماموگرافی ندارند. این موضوع در زنان با سابقه فامیلی سرطان پستان، که یکی از گروه های پرخطر این بیماری محسوب می شوند، مساله مهمی است. به همین دلیل مطالعه حاضر با هدف شناسایی دیدگاه های بستگان بیمار مبتلا به سرطان پستان در زمینه عدم تمایل به انجام ماموگرافی انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی بوده، که بر روی 160 نفر از بستگان درجه 1 و 118 نفر از بستگان درجه 2 بیماران مبتلا به سرطان پستان که به صورت نمونه‏ گیری هدفمند انتخاب شده بودند، برای کشف دلایل عدم انجام ماموگرافی انجام گرفت. جهت جمع‏ آوری داده ها، از مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند استفاده گردید. تمام داده ها ضبط و دست نویس شد و با استفاده از روش ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ‏ها

    در تحلیل محتوی مصاحبه ها، 5 مضمون، 14 طبقه اصلی، 73 طبقه فرعی استخراج شد،  مسایل و مشکلات زندگی و عدم آگاهی کافی از دلایل عدم غربالگری در بستگان درجه 1 بوده و باورها و نگرش های نادرست در بستگان درجه 2 رتبه اول را بین دلایل ذکر شده آنان داشت.

    نتیجه‏ گیری

    از بستگان زنان مبتلا به سرطان پستان، با توجه به احتمال بالای ابتلا به این سرطان، غفلت می شود. پیشنهاد می شود که در سیستم خدمات بهداشتی کشور، آموزش های جامع و اثربخش برای بستگان زنان مبتلا به سرطان پستان با هدف ارتقاء آگاهی و رفع نگرش های نادرست، پیش بینی شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، غربالگری، موانع، بستگان مبتلایان به سرطان پستان
  • پگاه محقق*، مهسا فراهانی، اعظم مسلمی، فرزانه احمدی، جواد نظری صفحات 41-49
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در سراسر جهان می باشد. این مطالعه با هدف بررسی سوابق خانوادگی، نشانه ها و میزان بروز سرطان پستان در جمعیت زنان 30 تا 70 سال تحت پوشش مراکز بهداشت شهرستان اراک و همچنین درصد مشارکت ایشان در برنامه غربالگری انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، کلیه زنان 30 تا 70 سال تحت پوشش مراکز بهداشت شهرستان اراک در فاصله سال های 1395 تا 1398 که برای غربالگری سرطان پستان به مراکز بهداشتی-درمانی شهری، روستایی و حاشیه شهر اراک مراجعه کرده بودند و اطلاعات آن‏ها در سامانه سیب ثبت شده بود بررسی شدند. سوابق خانوادگی و علایم و نشانه های ثبت شده بیماران گزارش و درصد مشارکت در برنامه غربالگری و میزان بروز سرطان پستان (در هر 10.000 نفر) در این گروه سنی محاسبه شد.

    یافته ها

    جمعیت زنان 30 تا 70 سال تحت پوشش مراکز بهداشت شهرستان اراک 743/145 نفر بود و 168/56 نفر (5/38%) در برنامه غربالگری سرطان پستان شرکت کرده بودند. درصد مشارکت افراد ساکن روستا (3/71%) بیشتر از شهر (9/33%) و حاشیه شهر (1/35%) بود. شایع ترین مشکلات گزارش شده مربوط به سابقه خانوادگی سرطان پستان و توده پستان بود. میانگین (انحراف معیار) سن تشخیص سرطان پستان در جمعیت پژوهش 49/49 (53/9) سال بود. میزان بروز سرطان پستان در سال های 1395، 1396، 1397 و 1398، به ترتیب، برابر 85/7، 61/8، 26/10 و 70/10 (در هر 10.000 نفر) بود که روند افزایشی داشته است. همچنین، بالاترین میزان بروز در گروه سنی 59-46 سال مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    درصد مشارکت زنان در برنامه غربالگری سرطان پستان در جمعیت شهری و حاشیه شهر پایین است. با توجه به روند افزایشی بروز سرطان پستان، اطلاع رسانی در خصوص شناخت عوامل خطر و نشانه های سرطان پستان و اهمیت مراجعه به موقع جهت غربالگری ضروری است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، غربالگری، بروز، میزان مشارکت، سابقه خانوادگی
  • اکرم سادات سجادیان، کیانوش زهراکار*، اسماعیل اسدپور صفحات 50-63
    مقدمه

    درمان فرافردی (معنویت درمانی، یوگا- مدیتیشن) یک روش مداخله ای چند جانبه، فرافردی و از روش‏ های طب مکمل و جایگزین برای بیماران بقایافته از سرطان پستان محسوب می ‏شود. استفاده از این روش درمانی در کنار درمان‏های رایج، با هدف کاهش ترس از عود در بیماران بقا یافته سرطان پستان انجام می ‏شود.

    روش بررسی

    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی با طرح پیش ‏آزمون- پس‏ آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 30 نفر از بیماران پس از درمان سرطان پستان، با روش تصادفی از بین مراجعین به کلینیک سرطان معتمد جهاددانشگاهی، به شکل تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر گروه شامل 15 نفر بود. برای هر دو گروه، پرسشنامه ترس از عود سرطان تکمیل شد. سپس، گروه آزمایش در جلسات آموزشی معنویت درمانی به همراه یوگا و مدیتیشن به مدت 14 جلسه دو ساعته شرکت کردند. در جلسات ابتدا معنویت درمانی توضیح داده شده سپس حرکات یوگا در سرطان پستان مناسب هرجلسه انجام و سپس بر مبنای معنویت مراقبه انجام می‏شد. پس از اتمام دوره آموزشی، به فاصله دو ماه، مجددا پرسشنامه ترس از عود برای بیماران هر دو گروه تکمیل شد. سپس داده ‏ها با استفاده از روش آماری آزمون‏ های تی مستقل و تحلیل واریانس یک متغیره برای بررسی‏ های مکرر، بررسی و نتایج ثبت شد.

    یافته‏ ها

    نتایج نشان داد میانگین نمرات ترس از عود در گروه آزمایش، پیش ‏آزمون (32/15±80/106) در پس ‏آزمون (86/17±87/58) و پیگیری (88/11±07/54) نسبت به قبل از مداخله کمتر شده و تفاوت معنی‏ دار بود (001/0>P)؛ ولی در گروه کنترل، تفاوت معنی‏ داری در میانگین نمرات ترس از عود در مراحل پیش‏ آزمون و پس ‏آزمون و پیگیری وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد میانگین نمرات مولفه‏های ترس از عود شامل: محرک‏ها، شدت، سازگاری، اختلالات عملکرد، بینش در گروه آزمایش بعد از مداخله با گروه کنترل اختلاف معنی‏ داری داشتند (001/0>P) و تنها مولفه اطمینان نسبت به خود در زمان قبل و بعد از مداخله بین گروه آزمایش و کنترل اختلاف معنی ‏داری وجود نداشت (215/0=P).

    نتیجه‏ گیری

    براساس یافته‏ های به‏ دست آمده از پژوهش حاضر، مشاوره مبتنی بر روان‏ درمانی فرافردی می‏ تواند باعث کاهش ترس از عود و استرس، افزایش سازگاری در بیماران مبتلا به سرطان پستان شود. بنابراین با استفاده گسترده از این گونه مداخلات می توان به افزایش آرامش و کاهش تنش در این بیماران کمک کرد.

    کلیدواژگان: درمان فرافردی، معنویت، یوگا، مدیتیشن، ترس از عود، سرطان پستان
  • رفعت سادات میرصفی، نعیمه اکبری ترکستانی*، عفت نوروزی، اعظم مسلمی صفحات 64-75
    مقدمه

    مناسب‏ ترین و موثرترین روش غربالگری سرطان پستان خودآزمایی پستان است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مشاوره گروهی مبتنی بر واقعیت درمانی در خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مداخله آموزشی (کارآزمایی آموزشی) با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه مداخله و کنترل می باشد که در سال 1399 در شهرستان شازند انجام شد که در آن به منظور بررسی ارتباط خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان با مشاوره واقعیت درمانی سطح نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان قبل و بعد از مشاوره سنجیده شد. جمعیت تحت مطالعه شامل 30 نفر از زنان مراجعه‏کننده به 5 پایگاه و مرکز بهداشتی - درمانی بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پس از اخذ رضایت کتبی و آگاهانه وارد مطالعه شده و به روش تخصیص تصادفی (قرعه کشی) به دو گروه مداخله (14 نفر) و کنترل (16 نفر) تقسیم شدند. سپس هر دو گروه پرسشنامه های اطلاعات فردی و دموگرافیک و خودکارآمدی خودآزمایی پستان را تکمیل کرده و برای گروه مداخله 8 جلسه 90 دقیقه ای مشاوره گروهی مبتنی بر واقعیت درمانی به صورت دو بار در هفته برگزار شد. یک ماه پس از مداخله مجددا هر دو گروه پرسشنامه های خودکارآمدی خودآزمایی پستان را تکمیل نمودند و تغییرات میانگین نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان قبل و بعد از مشاوره مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در مقایسه میانگین‏ها بین دو گروه از نظر یافته های دموگرافیک مانند سن، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، سن قاعدگی، سن ازدواج و سن بارداری اختلاف آماری معنی داری به‏دست نیامد. همچنین، میانگین نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان قبل از مداخله در گروه کنترل 8/19±9/58 و در گروه مداخله 2/21±4/58 می باشد که با توجه به آزمون تی مستقل میانگین نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان قبل از مداخله در دو گروه اختلاف آماری معناداری وجود ندارد، ولی میانگین نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان بعد از مداخله در گروه کنترل 8/18±9/59 و در گروه مداخله 7/9±7/85 می باشد که با توجه به آزمون تی مستقل میانگین نمره خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان بعد از مداخله در دو گروه اختلاف آماری معناداری وجود دارد (05/0> p-value)که با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) میزان اثربخشی (effect size) مشاوره 46% می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج به‏ دست آمده از پژوهش حاکی از آن است که مشاوره گروهی مبتنی بر واقعیت درمانی می تواند سبب ارتقای خودکارآمدی زنان در خودآزمایی پستان گردد که با توجه به اینکه در این رویکرد نسبت به انواع دیگر مشاوره می توان در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه رسید، استفاده از این روش در رفتارهای بهداشتی مهم مانند خودآزمایی پستان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، خودکارآمدی، خودآزمایی پستان
|
  • Parisa Pournemati, Babak Hooshmand Moghadam* Pages 4-15
    Introduction

    Breast cancer is one of the inflammatory diseases, and physical inactivity is one of the risk factors. It has been suggested that exercise training can improve breast cancer outcomes by modulating inflammation. The aim of this study was to determine the effect of 12 weeks of high-intensity interval training and moderate- intensity continuous training on serum levels of IL-17 and IL-10 in breast cancer survivors.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 45 postmenopausal women (age:57.25± 3.91)  who after the termination of breast cancer treatments, were randomly divided into three groups of 15 individuals each: (1) a high-intensity interval training (HIIT) group, (2) a moderate-intensity continuous training (MOD) group, and (3) a control group. HIIT and MOD were performed for 12 weeks, three days a week, using a cycle ergometer. Body composition and biochemical indices were evaluated 48 hours before and after the interventions. Data were analyzed using  one- way ANOVA and the Tukey post hoc test at a significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that 12 weeks of HIIT and MOD significantly decreased IL-17 (P< 0.001 and P= 0.004, respectively) and significantly increased IL-10 (P= 0.005, P= 0.027, respectively). However, a significant difference (P= 0.004) was observed between the training group and the control group only in the levels of IL-17. In addition, no significant difference was observed between the two training groups in IL-17 or IL-10 (P> 0.05).

    Conclusion

    It seems that HIIT and MOD can be incorporated in breast cancer treatment plans as effective strategies for modulating inflammatory and anti-inflammatory factors.

    Keywords: Interval Training, Continuous Training, Interleukin-17, Interleukin-10, Breast Cancer
  • Fatemeh Esmaeili, Vahid Pouresmaeil*, Amir Amirabad Pages 16-25
    Introduction

    Breast cancer is the most common type of cancer in Iranian women, detected in 70% of cases when the disease has reached an advanced stage. The discovery of new diagnostic biomarkers is essential for the early detection of the disease. Cystatin C is a member of the cystatin family and a non-glycosylated, cysteine ​​protease inhibitor that is also used as a functional marker of the kidney.
    To evaluate the serum cystatin C level in women with breast cancer compared with a control group and to verify this in the pathophysiological data of the patients.

    Methods

    This study was carried out on 88 women (44 patients with breast cancer and 44 healthy controls) referred to Reza radiotherapy and oncology center, Mashhad, Iran, in 2020. After recording demographic information and clinical studies, the serum cystatin C level was measured using an ELISA kit, and the data were analyzed with SPSS version 22.

    Results

    The mean age of healthy controls was 48.48 years and patients 52.32 years. The patients had a mean BMI of 29.52 m2/kg, while the mean BMI for the controls was 24.37 m2/kg. Our results showed that the mean serum cystatin C level (ng/ml) in breast cancer patients was 0.555±0.413 versus 0.258±0.291 in the control group (P<0.001). Serum cystatin C levels was correlated with cancer stage (P = 0.029), tumor size (P = 0.002), tumor grade (P = 0.001). In the analysis by BMI, serum cystatin C level was significantly higher for both BMI>25 (P < 0.001) and BMI≤25 (P = 0.017) in breast cancer patients compared with the controls. Cystatin C also increases significantly in patients over 50 years (P < 0.001). No significant association was found between serum cystatin C level and lymph node involvement, estrogen receptor, progesterone receptor, or HER2. In the study of the ROC curve, sensitivity was equal to 65.9%, specificity 86.4%, positive predictive value 82.8% and negative predictive value 71.6%.

    Conclusion

    Cystatin C plays an important role in the pathophysiology of breast cancer and can be used as a diagnostic biomarker.

    Keywords: Cystatin C, Breast Cancer, Staging, Grade, Tumor
  • Kobra Noori, Parvaneh Sahraee, Nastaran Keshavarz Mohammadi* Pages 26-40
    Introduction

    Breast cancer is the most common female cancer in the world and Iran and the leading cause of cancer death among Iranian women. One way to control this cancer is to get screened and diagnosed early. Given that screening in the general population is not possible, early detection of this cancer in high-risk women is one way to control it. Mammography is one way to diagnose breast cancer, but unfortunately, most people do not want to have a mammogram. This is an important issue for women with a family history of breast cancer, which constitutes one of the most high-risk groups for the disease. Therefore, the present study aimed to identify the views of relatives of patients with breast cancer about the reasons for unwillingness to perform mammography.

    Methods

    The present study was a qualitative study performed on 160 first-degree relatives and 118 second-degree relatives of breast cancer patients who were selected by purposive sampling to discover the reasons for not performing mammography. In-depth semi-structured interviews were used to collect data. All data were recorded and handwritten and analyzed using structural methods.

    Results

    In the content analysis of the interviews, 5 themes, 14 main categories, and 73 subcategories were extracted. Preoccupation with daily life matters and lack of knowledge were the most common barriers to participation in screening among 1st-degree relatives, while wrong beliefs and attitudes constituted the most common barriers contributing to the unwillingness to getting mammography screening among 2nd-degree relatives.

    Conclusion

    Relatives of women with breast cancer are neglected despite facing a high probability of developing this cancer. It is suggested that the country’s health system provide comprehensive and effective education for relatives of women with breast cancer to raise awareness and eliminate misconceptions.

    Keywords: Breast Cancer, Mammography, Screening, Barriers, Relatives of Breast Cancer Patients
  • Pegah Mohaghegh*, Mahsa Farahani, Azam Moslemi, Farzane Ahmadi, Javad Nazari Pages 41-49
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer in women. The present study aimed to assess the incidence, family histories, and symptoms of breast cancer among the 30–70-year-old women under the coverage of the health centers of Arak city, as well as evaluating the rate of participation in breast cancer screening.

    Methods

    The present cross-sectional study was conducted during 2016-2019 among all the 30- to 70-year-old women who were under the coverage of health centers in Arak and attended rural, urban, or suburban health centers for breast cancer screening and whose data were recorded in the Sib system. Family histories, signs and symptoms reported, rate of participation in the screening program, and incidence of breast cancer were calculated.

    Results

    The population of women aged 30 to 70 years who were under the coverage of health centers in Arak was 145,743 persons, 56,168 (38.5%) of which participated in the breast cancer screening program. The participation rate was greater in villagers (71.3%) than in the city (33.9%) and the suburb (35.1%). Family history of breast cancer and breast mass were the most frequently reported issues. The mean (SD) age of the breast cancer diagnosis was 49.49 (9.53) years, and breast cancer incidence rates in 2016, 2017, 2018, and 2019 were 7.85, 8.61, 10.26, and 10.70 (per 10,000 people), respectively, which made an increasing trend. Also, the highest incidence was observed in the age group of 46-59 years.

    Conclusion

    The rates of participation in the breast cancer screening program in the city and suburb were low, and the trend of the cancer incidence was increasing. Finally, awareness-raising about breast cancer risk factors and symptoms, as well as regular participation in screening, is considered essential.

    Keywords: Breast Cancer, Screening, Incidence, Participation Rate, Family History
  • Akram Sajadian, Kianoush Zahrakar*, Esmaeil Asadpour Pages 50-63
    Introduction

    Psycho-spiritual therapy (mind-body spirituality) is a multidimensional, transpersonal, and integrative intervention for breast cancer survivors. This study aimed to determine the effectiveness of counseling based on transpersonal psychotherapy (spirituality therapy, mind and body) in reducing the fear of recurrence in breast cancer survivors.

    Methods

    This was a randomized controlled clinical trial with a pretest-posttest design conducted in Motamed cancer clinic, Tehran. Iran. Thirty breast cancer patients who had finished their treatment were randomly allocated to either an experimental or a control group, 15 patients each. Both groups completed the Persian version Fear of Cancer Recurrence Inventory. Then, the experimental group participated in transpersonal therapy for 14 sessions, a 2-hour session every week. Both groups completed the aforementioned questionnaire again immediately and two months after the intervention. The data were analyzed with an independent t test and the analysis of variance for repeated measures.

    Results

      In the experimental group, the mean fear of recurrence was significantly lower immediately (58.87± 17.86) and at the 2-month follow-up (54.07± 11.88) compared with the baseline (106.80± 15.32) (P< 0.001). However, no difference was observed in the control group.  Also, there were significant differences between the two groups in the mean scores for all components of fear of recurrence, including triggers, severity, psychological distress, coping strategies, functioning impairments, and insight (P< 0.001), except for reassurance.

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, counseling based on transpersonal psychotherapy can reduce the fear of recurrence and stress and increase adaptation and insight in cancer patients. This method increases relaxation, reduces stress, contributing to improved quality of life.

    Keywords: Transpersonal Therapy, Spirituality, Yoga, Meditation, Fear of Recurrence, Breast Cancer
  • Rafat Sadat Mirsafi, Naimeh Akbari Torkestani*, Efat Noroozi, Azam Moslemi Pages 64-75
    Introduction

    The most appropriate and effective method of breast cancer screening is breast self-examination. The aim of this study was to determine the effect of group counseling based on reality therapy on women’s self-efficacy of breast self-examination.

    Methods

    This was an educational trial with a pretest-posttest design that was conducted in Shazand city in 2020. The study sample consisted of 30 women who were recruited from five health centers via available sampling. Participants were randomized into two groups of intervention (14 people) and control (16 people). Both groups completed personal, demographic, and self-efficacy of breast self-examination questionnaires. The intervention group received 8 sessions (two 90-min sessions per week) of group counseling based on reality therapy. One month after the intervention, both groups completed the self-efficacy of breast self-examination questionnaire again, and changes in the mean scores were examined.

    Results

    There was no statistically significant difference between the groups in terms of demographic characteristics such as age, level of education, marital status, menstrual age, age at marriage, and gestational age. The mean score of female self-efficacy of breast self-examination before intervention was 58.9 ± 19.8 in the control group and 58.4 ± 21.2 in the intervention group (no difference). After the intervention, the mean score of female self-efficacy in breast self-examination was 59.9 ± 18.8 in the control group and 85.7 ± 9.7 in the intervention group (P < 0.05). Using analysis of covariance (ANCOVA), the effect size of counseling was calculated at 46%.

    Conclusion

    The results of the study indicate that group counseling based on reality therapy can improve women’s self-efficacy of breast self-examination. Since this approach can be achieved in a shorter time than other types of counseling, the use of this method in important health behaviors such as breast self-examination is recommended.

    Keywords: Reality Therapy, Self-efficacy, Breast Self-examination
  • Farzin Bagheri Sheykhangafshe* Pages 76-80