فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 33 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابوذر سوری*، مهرعلی همتی نژاد، نوشین بنار صفحات 9-25

    هدف از این پژوهش تدوین چارچوب مفهومی برای توسعه حقوقی ورزش در ایران است. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی (کلیه خبرگان حقوق ورزشی شامل اساتید دانشگاه، متخصصان و کارشناسان حقوقی، مدیران سازمان های ورزشی اجرایی و دولتی، روسای کمیته انضباطی، روسای دادگاه عمومی و تمام کسانی تشکیل می دادند که در زمینه پژوهش های حقوق ورزشی فعالیت داشتند) و جامعه اطلاعاتی (مقالات، کتاب، اسناد، رسانه) بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و در دسترس نمونه گیری و نظرخواهی گردید (22 نفر و 64 سند). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل پنج سطح اصلی؛ ارکان، ساختارها، راهبردها، فرآیندها و کارکردها بود. اسناد حقوقی، ساختار و نهاد حقوقی، سیستم اجرایی حقوقی و حرفه و نقش حقوقی در ورزش به عنوان سطح ارکان، قرارداد و ثبت حقوقی، حقوق مالکیت فکری و حقوق تجارت در ورزش به عنوان سطح ساختارها، قوانین بازدارنده و تنبیهی و حمایتی در ورزش به عنوان سطح راهبردها، نظارت و بازرسی، فرهنگ حقوقی، آموزش و توانمندسازی و امور علمی و پژوهشی حقوقی در ورزش به عنوان سطح فرآیندها و توسعه حقوقی و پیامدهای توسعه حقوقی در ورزش به عنوان سطح کارکردها را در بر می گیرد. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت که آموزش، فرهنگ سازی حقوقی در ورزش و توانمندسازی نیروی انسانی با توجه به مباحث علمی و پژوهشی و نظارت و بازرسی حقوقی از مهم ترین عوامل در توسعه حقوق ورزشی در کشور است.

    کلیدواژگان: حقوق ورزشی، مالکیت فکری، صنعت ورزش، توسعه ورزشی
  • اعظم مقصودلو، زین العابدین فلاح*، طاهر بهلکه، اسرا عسکری صفحات 27-39

    هدف از پژوهش حاضر آزمون مدل مفهومی تاثیر سبک های رهبری بر جانشین پروری در وزارت ورزش و جوانان ایران: نقش میانجی شایستگی مدیران بود. مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی از نوع علی است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور در سال 1397 به تعداد 890 نفر (569 مرد،321 زن) تشکیل دادند. با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه مورگان، 268 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای نمونه گیری از روش غیر تصادفی در دسترس استفاده شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سبک های رهبری لیکرت (1998)، پرسشنامه شایستگی مدیران محمدی و همکاران (1395) و پرسشنامه جانشین پروری کیم (2006) بود. از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تی تک نمونه ای، توسط نرم افزار اس پی اس اس و لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد ضریب مسیر سبک های رهبری (دستوری، توجیهی، مشارکتی و تفویضی) بر جانشین پروری، بیشتر از 0.412 می باشد. ضریب مسیر برای شایستگی مدیران (فراشایستگی، شناختی، اجتماعی و وظیفه ای) بر جانشین پروری، برابر با 0.952 می باشد. ضریب مسیر برای سبک های رهبری (دستوری، توجیهی، مشارکتی و تفویضی) بر شایستگی مدیران، بیشتر از 0.506 می باشد و این مقادیر مثبت و معنادار می باشد و شایستگی مدیران در تاثیر سبک های رهبری بر جانشین پروری در وزارت ورزش و جوانان ایران، میانجی جزیی است.

    کلیدواژگان: جانشین پروری، سبک رهبری، شایستگی مدیر، وزارت ورزش و جوانان، مدل
  • سید ضیاء الدین رضوی، مینا مستحفظیان*، حمید زاهدی صفحات 41-57

    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه فرهنگ هواداری در ورزش فوتبال طراحی و اجرا شد. روش تحقیق از نوع آمیخته اکتشافی است که در دو بخش کیفی و کمی صورت گرفت. بخش کیفی از طریق روش تحلیل محتوا و با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از متخصصان و صاحب نظران انجام شد. در بخش کمی در قالب روش تحلیل سلسله مراتبی و از طریق پرسش نامه نظرات افراد مشارکت کننده نسبت به اولویت عوامل موثر به روش هدفمند سنجیده شد. نتایج نشان داد عوامل موثر شامل عامل های تخصص گرایی، وابستگی، بسترهای فرهنگی، بسترهای اجتماعی، بسترهای رسانه ای، بسترهای زیرساختی، کیفیت، هویت مشترک، هویت برند و ارزش های فردی است. دراین بین عامل بسترهای فرهنگی با وزن نسبی 130/0 دارای بیشترین اهمیت و بعد از آن به ترتیب عامل بسترهای رسانه ای با وزن نسبی 128/0، هویت مشترک با وزن نسبی 111/0، بسترهای زیرساختی و کیفیت با وزن نسبی 099/0، وابستگی و تخصص گرایی با وزن نسبی 091/0، بسترهای اجتماعی با وزن نسبی 090/0، قرار داشتند. با استناد به نتایج حاصل شده به نظر می رسد فرهنگ هواداری مبتنی بر عوامل مختلفی است و هرکدام از این عوامل به طور جداگانه ای در تبیین فرهنگ هواداری نقش متفاوتی بازی می کنند و توجه به این عوامل از سوی دست اندرکاران برگزاری مسابقات فوتبال منجر به توسعه فرهنگ هواداری، ارتقاء کیفیت و پویایی لیگ برتر فوتبال ایران و به دنبال آن منجر به افزایش رضایتمندی تماشاگران و جلوگیری از رفتارهای خشونت آمیز آن ها، و ارتقای امنیت ورزشگاه های فوتبال خواهد شد.

    کلیدواژگان: تحقیق آمیخته، تحلیل سلسله مراتبی، رسانه، فرهنگ هواداری، لیگ برتر فوتبال
  • مهراد آتشی، رضا نیک بخش*، ابوالفضل فراهانی، علی محمد امیرتاش، علی محمد صفانیا صفحات 59-76

    مطالعه حاضر با هدف آزمون مدل پیشایندها و پیامدهای عشق به برند در مشتریان ورزشی (بازیکنان لیگ برتر بسکتبال) اجرا شد. روش مورد استفاده در این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش بازیکنان لیگ برتر بسکتبال ایران (آقایان و بانوان) در سال 98 (364 نفر) بودند. 146 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از نرم افزار جی پاور به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه های منحصر به فرد بودن برند، ارزش ادراک شده، پرستیژ برند، عشق برند، عجین شدن با مد، تمایل به مصرف لذت گرایانه، تمایل به خرید آنی مد استفاده شد. نتایج نشان داد بین ارزش ادراک شده، پرستیژ برند و منحصر به فرد بودن برند با عشق به برند بازیکنان لیگ برتر بسکتبال رابطه مثبت معناداری وجود داشت. بین عشق به برند با مصرف لذت گرایانه، عجین شدن با مد و خرید آنی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال رابطه مثبت معناداری وجود داشت. علاوه بر این، بین مصرف لذت گرایانه و عجین شدن با مد با خرید آنی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال رابطه مثبت معناداری وجود داشت. همچنین،شاخص GOF برابر با 463/0 به دست آمد که حاکی از برازش مناسب است. بنابراین، پیشنهاد می شود مدیران برندهای شرکتی ورزشی به منظور بهبود ارزش ادراک شده در بین بازیکنان لیگ برتر بسکتبال، تمام جنبه های برند را توسعه دهند و به منظور ایجاد پرستیژ برند در بین مشتریان، برنامه های حمایت مالی و... از تیم ها و رویدادهایی ورزشی معتبر را اجرا کنند.

    کلیدواژگان: تمایل به مصرف لذت گرایانه، خرید آنی، عجین شدن با مد، عشق به برند، مشتریان ورزشی
  • اسماعیل ویسیا*، صدیقه حیدری نژاد، سیده ناهید شتاب بوشهری، امین خطیبی صفحات 77-100

    استان خوزستان با داشتن شرایطی همچون ویژگی های طبیعی، زیستی و مناظر طبیعی کم نظیر یکی از مناطق مستعد جهت توسعه گردشگری ورزشی در مناطق کوهستانی به شمار می رود که مطالعه و شناسایی قابلیت ها، پتانسیل ها و محدودیت های گردشگری استان می تواند به توسعه پایدار گردشگری در این منطقه کمک نماید. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مناسب ترین مکان و زمان توسعه فعالیت های گردشگری ورزشی، به پهنه بندی مناطق کوهستانی این استان با استفاده از روش ارزیابی چند معیاره مکانی و تدوین معیارهای محیطی، انسانی و جوی برای گروهی از فعالیت های ورزشی شامل کوهنوردی، صخره نوردی، دامنه نوردی و کوهپیمایی اقدام نموده است. معیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی وزن دهی شد. پس از تهیه نقشه معیارها، تلفیق لایه های اطلاعاتی با ترکیب خطی وزن دار در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی انجام و مکان های نهایی برای توسعه گردشگری ورزشی در کوهستان استخراج شد. یافته های پژوهش نشان داد که پهنه با وضعیت خیلی خوب برای رشته های ورزشی کوهپیمایی 8794، کوهنوردی 8093،  دامنه نوردی 5433 و صخره نوردی 3283 کیلومتر مربع می باشد. بیشترین مساحت این پهنه ها در شمال، شمال شرقی و شرق استان می باشد. همچنین از نظر زمانی بهترین زمان فصول زمستان، اوایل بهار و اواخر پاییز است. لذا به مسیولین ورزشی و گردشگری استان توصیه می شود جهت استفاده بهینه از ظرفیت های طبیعی و اقلیمی استان در جذب گردشگر، با شناسایی نقاط قوت و ضعف این مناطق برنامه های راهبردی جهت توسعه ای زیر ساخت های لازم و ارایه خدمات تفریحی و ورزشی خود را در بازه های زمانی و مکانی مشخص شده، طراحی و اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، ورزش های کوهستانی، پهنه بندی، شاخص آسایش اقلیم گردشگری، استان خوزستان
  • مریم خواجه صالحانی، حمید قاسمی*، علی اصغر درودیان، حسن خجسته باقرزاده، شیوا آزادفدا صفحات 101-116

    هدف از تحقیق بررسی نقش رسانه های جمعی در توسعه ورزش دانشجویی بود. روش تحقیق حاضر توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان ورزش دانشگاه آزاد، اساتید تربیت بدنی و ورزشکاران تیم های دانشگاه آزاد بود. حجم جامعه نامحدود درنظر گرفته شده و با توجه به جدول مورگان 398 نفر به عنوان نمونه تحقیق به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته به روش دلفی پس از تایید روایی و پایایی برای بررسی تحقیق استفاده شد. این پرسشنامه دارای 51 گویه است که مولفه های توسعه منابع انسانی ورزش دانشجویی (11 گویه)، توسعه منابع مالی ورزش دانشجویی (13 گویه)، توسعه اماکن و زیرساخت ورزش دانشجویی (8 گویه)، توسعه محیط علمی ورزش دانشجویی (7 گویه)، توسعه محیط حقوقی ورزش دانشجویی (6 گویه) و توسعه محیط فرهنگی ورزش دانشجویی(6 گویه)  را شامل می شود. تمام سوالات پرسشنامه مثبت می باشند و سوالات پرسشنامه بر اساس طیف 5 ارزشی لیکرت به صورت: خیلی زیاد = 5، زیاد = 4، متوسط = 3، کم = 2 و خیلی کم = 1، امتیازبندی گردید. به منظور بررسی روایی محتوایی پرسشنامه ها، پرسشنامه های تحقیق در اختیار 7 نفر از اساتید متخصص در زمینه مدیریت ورزشی قرار گرفت و با اعمال تغییرات و نظرات اساتید محترم روایی صوری پرسشنامه ها تایید گردید. همچنین از تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی روایی سازه استفاده شده و تمامی گویه ها تایید شدند. برای محاسبه ضریب پایایی ابزار از آزمون آلفای کرانباخ بر روی یک نمونه اولیه 30 نفره استفاده شد که ضریب آلفای کرانباخ برای پرسشنامه ها و مولفه های بالای 7/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که رسانه در  توسعه منابع انسانی ورزش دانشجویی، توسعه منابع مالی ورزش دانشجویی، توسعه اماکن و زیرساخت ورزش دانشجویی، توسعه محیط علمی ورزش دانشجویی، توسعه محیط حقوقی ورزش دانشجویی و توسعه محیط فرهنگی ورزش دانشجویی نقش معنی داری دارد. همچنین مدل نقش رسانه در توسعه ورزش دانشجویی مناسب بوده و تمامی اعداد و پارامترهای مدل از مقادیر تی و بار عاملی قابل قبولی برخوردار بوده و در سطح معناداری کمتر از 05/0 معنادار است.

    کلیدواژگان: ورزش دانشجویی، رسانه، توسعه
  • حمیرا اسدی کاوان*، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی، حسین رجبی صفحات 117-130

    برای رسیدن به موفقیت های مالی، برندها نیاز به برآورده کردن نیازهای مشتری دارند تا به شکل مثبت از دیگر برندها متمایز شوند و در بازار نقش ایفا کنند. جایگاه سازی برند به برند اجازه می دهد تا این معیارها را برآورده کند.  هدف از انجام این پژوهش، جایگاه سازی برند در لیگ حرفه ای فوتبال ایران بود؛ ابزار پژوهش مصاحبه بود و یافته ها وجود 199 نشان موثر در راهبردهای جایگاه سازی در لیگ حرفه ای فوتبال ایران را نشان داد. این نشان ها در 23 مفهوم و مقوله فرعی طبقه بندی شد که عبارتند از پیش شرط های ساختاری، پیش شرط های مدیریت استراتژیک، پیش شرط های تجاری، پیش شرط های کلان خارجی، شخصیت برند، نمادهای باشگاه، جنبه حسی، جنبه رویداد، راهبردهای هواداری، راهبردهای اطلاعات بازاریابی، راهبردهای مدیریت بازاریابی، راهبردهای توانمندسازی، راهبردهای مدیریت اجرایی، زمینه لیگ، زمینه هواداری، زمینه بازار، زمینه سازمانی باشگاه، زمینه حمایتی، زمینه کلان، عوامل قانونی- سیاسی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و عوامل فناورانه.  در نهایت، مدل پژوهش با 6 مقوله اصلی شامل: پیش شرط های علی، پدیده محوری(جایگاه برند)، راهبردها، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر و پیامدها تدوین شد. با توجه به یافته های پژوهش، راهبردهای اجرایی به منظور ابزاری راهگشا برای مدیران باشگاه ها درخصوص توسعه و جایگاه سازی برند ارایه گردید.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، باشگاه فوتبال، باشگاه ورزشی حرفه ای، جایگاه سازی برند، لیگ حرفه ای فوتبال ایران
  • عزت الله شاه منصوری*، اسفندیار خسروی زاده، بیتا آرستی، مهدی مولایی یساولی صفحات 131-150

    هدف این پژوهش؛ شناسایی و رتبه بندی موانع توسعه  ورزش محله های شهر اراک بود.روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی و جامعه آماری دربخش کیفی، شامل: کارشناسان (15 نفر) ودر بخش کمی، شامل:کلیه شرکت کنندگان در ورزش همگانی شهر اراک بودند (450 نفر).  در بخش کمی، تعداد 207 نفر به صورت در دسترس و در بخش کیفی کل جامعه آماری به عنوان نمونه به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه بود که برای تهیه آن از روش آمیخته استفاده شد. برای بررسی روایی محتوایی پرسش نامه به شکل کمی، از دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا استفاده شد. از روش های آماری تحلیل عاملی تاییدی ، آزمون تی  و فریدمن، برای تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای"اس.پی.اس.اس". نسخه 24 و لیزرل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که؛ عوامل هفت گانه که به عنوان موانع توسعه ورزش محله ها شناسایی شده بودند، نقش موثر و معنا داری در توسعه نیافتگی ورزش محله ها دارند. این عوامل به ترتیب اولویت بدین شرح هستند: عوامل زیر ساختی، مدیریتی،  امکانات و تجهیزات،  فرهنگی- اجتماعی،  بودجه ای-اعتباری، زیست محیطی-رفاهی و در نهایت دسترسی.

    کلیدواژگان: پارک های محله، شهرداری، موانع، ورزش همگانی، ورزش محله ها
  • ایمان صفائی*، محمد مهدی اسلامی مرزنکلاته صفحات 151-168

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش کارآفرینی ورزشی بر انگیزه خود تعیینی و بهزیستی اجتماعی با نقش میانجی سواد مهارتی در دانشجویان علوم ورزشی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند به تعداد 250 نفر بودند که به صورت تمام شمار به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های انگیزه خود تعیینی از لونسدال و همکاران (2014)، بهزیستی اجتماعی از پرسشنامه کییز (1998)، پرسشنامه استاندارد ارزیابی آموزش کارآفرینی دانشجویان باقرصاد (1395) و سواد مهارتی ذبیحی و همکاران (1397) استفاده گردید. همچنین پایایی پرسشنامه ها با محاسبه آلفا کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد آموزش کارآفرینی ورزشی تاثیر معناداری بر سواد مهارتی و بهزیستی اجتماعی با نقش میانجی سواد مهارتی در دانشجویان علوم ورزشی دارد. پیشنهاد می شود مسیولان و برنامه ریزان آموزشی و درسی آموزش عالی کشور در طراحی و تدوین دوره های آموزشی و منابع درسی به آموزش هایی در جهت ایجاد تمایل و انگیزه خود تعیینی در ضمن توجه به کسب دانش و سواد مهارتی توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: آموزش، کارآفرینی ورزشی، انگیزه خود تعیینی، بهزیستی اجتماعی، سواد مهارتی
  • علی یعقوبی، محمد پورکیانی*، فرشاد امامی، سید حسین علوی صفحات 169-185

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در جذب خیرین در ورزش دانشجویی کشور و ارایه مدل بود. روش تحقیق به شیوه آمیخته و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش اشتراوس و کوربین (1998) انجام گرفت. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 15 نفر از صاحب نظران و خبرگان کلیدی شامل اساتید دانشگاهی و مدیران اجرایی ورزش دانشگاهی کشور بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی 315 نفر از افرادی که در حیطه خیریه و ورزشی دانشجویی فعالیت داشتند، انتخاب شدند. در تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک کدگذاری باز، 73 مفهوم اولیه تعیین شد که با دسته بندی این مفاهیم 58 مقوله فرعی شکل گرفت و در مرحله کدگذاری محوری، پیرامون 20 مقوله اصلی دسته بندی صورت گرفت و پرسشنامه ی 49 سوالی محقق ساخته برای جهت جمع آوری اطلاعات تدوین گردید. نتایج با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و در قالب معادلات ساختاری با نرم افزار SPSS و PLS  تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد در قالب مدل پارادایمی، شرایط علی (5 مقوله)، شرایط زمینه ای (3 مقوله)، شرایط مداخله گر (2مقوله)، مقوله محوری (1مقوله)، راهبردها (5مقوله)، پیامدها (4مقوله) شناسایی شدند. همچنین مدل تدوین شده از برازش مناسبی برخوردار بود. بر اساس آزمون فریدمن نیز مشاهده شد که عامل فرهنگی- اجتماعی مهمترین عوامل موثر بر جذب خیرین در ورزش دانشجویی و عامل اقتصادی از نظر اهمیت در رتبه آخر قرار داشت.

    کلیدواژگان: خیرین ورزشی، ورزش دانشجویی، ارائه مدل
|
  • Aboozar Soori*, Mehrali Hematinejad, Noshin Benar Pages 9-25

    The aim of this study was Designing a conceptual framework for Law  Development of Sport in Iran. the research methodology was performed in terms of quality, process strategy and the objective was applied. The statistical population was selected two parts consists of human community (All sports law experts including university professors, Specialists and legal experts, executive and government sports directors, Disciplinary Committee Chairmen, There were presidents of the general court and all those involved in sports law research) and the information community (articles, books, documents, media). The statistical sample was surveyed for targeted available selection (22 people and 64 documents) based on theoretical saturation and you will be considered. Research tools was included systematic library study and the exploratory interview structural. the validity of tools using qualitative narrative methods was evaluated at a desirable level (Content validity, Kappa coefficient). The proposed analytical framework included five main levels: elements, structures, strategies, processes and functions. Legal documents, legal entity structure, legal and professional enforcement system and legal role in sport as a level of support, Contract and legal registration, intellectual property rights and trade law in sport as the level of structures, restrictive and punitive laws and protection in sport as the level of strategies, Includes supervision, legal culture, training and empowerment, and legal science and research in sport as a level of legal development and processes, and the implications of legal development in sport as a level of functioning. Based on the research findings it can be said that: Training, empowerment and legal culture in sport According to scientific and research topics along with legal supervision and inspection is one of the most important factors in the development of sports rights in the country.

    Keywords: Sports Law, Intellectual Property, Sports Industry, Sport Development
  • Azam Maghsoodloo, Zynalabedin Fallah*, Taher Bahlekeh, Asra Askari Pages 27-39

    the purpose of this study is to investigate the conceptual model of the impact of leadership styles on succession in the Ministry of Sports and Youth of Iran: the mediating role of managers competence. The present study is descriptive-correlational and it is a causal type. The statistical population of this study consisted of all employees of the Ministry of Sports and Youth in 2019 to 890 people (569 men, 321 women). Based on the Morgan table, we selected 268 persons via nonrandom convenience sampling. The research tools consisted of Likert surveys for leadership styles (1998), Competence of Managers (Mohamadi et al, 2014) and Kim’s succession planning survey (2006). The Pearson correlation coefficient, t-sample correlation tests are used by SPSS and Lisrel software. The results showed that the trajectory coefficient of leadership styles on succession parenting is more than 0.412. The path coefficient for managers competence on succession is equal to 0.952. The path coefficient for leadership styles on the competence of managers is more than 0.506 and these values ​​are positive and significant and the competence of managers in influencing leadership styles on succession in the ministry Sports and youth in Iran are a minor mediator.

    Keywords: Leadership Style, Succession, Competence of Manager, Ministry of Sports, Youth, Model
  • Sayyed Ziaoddi Razavi, Mina Mostahfezian*, Hamid Zahedi Pages 41-57

    The purpose of this study was to identify and prioritize the factors that influence the development of fandom culture in football sport. The research method is exploratory mixed method which is done in two parts: qualitative and quantitative. In the qualitative section, factors influencing the development of advocacy culture were identified and categorized through content analysis and semi-structured interviews with 15 experts and experts selected through purposive sampling. In the quantitative part, a purposeful method was measured through a hierarchical analysis method and through a questionnaire the views of the participants about the priority of the factors influencing. The results showed that factors influencing include factors such as professionalism, affiliation, cultural contexts, social contexts, media platforms, infrastructures, quality, shared identity, brand identity and individual values. Among the cultural substrates with a relative weight of 0.130, the most important factor was media platforms with a relative weight of 0.128, common identity with a relative weight of 0.11, infrastructure substrates and quality with a relative weight. Based on the results, it seems that the fandom culture is based on different factors, and each of these factors play a different role in explaining the fandom culture and paying attention to these factors by the organizers of football matches will lead to the development of fan culture, improve the quality and dynamism of the Iranian Football Premier League, and consequently lead to increase spectator satisfaction and prevent their violent behavior, and improve the security of football stadiums.

    Keywords: Mixed method, Hierarchical analysis, Media, Football Premier League, Fan Culture
  • Mehrad Atashi, Reza Nikbakhsh*, Abolfazl Farahani, Alimohammad Amirtash, Alimohammad Safania Pages 59-76

    The aim of this study was to test the model of antecedents and consequences of brand love in sports customers. The present study was a descriptive correlational study based on modeling structural equations. The statistical population of this study consisted of all the players (men and women) of the Iranian Basketball Premier League in 1398(364 people). 146 people were selected as a statistical sample using G-Power software by stratified random sampling Standard. To measure research variables were used the questionnaires of brand uniqueness, Perceived Value, Brand Prestige, Brand Love, Fashion Inclusion, the tendency to use hedonism, the tendency to buy instant fashion. The results showed that there was a significant positive relationship between perceived value, brand prestige and brand uniqueness with love for the brand of sports customers. There was a significant positive relationship between brand love and hedonistic consumption, fashion and instant purchase of sports customers. Also, there was a significant positive relationship between hedonistic consumption and fashion involvement with the immediate purchase of sports customers. Also, the GOF index was 0.463, indicating a strong fit. Therefore, it is suggested that managers of sports brands develop all aspects of the brand in order to improve the perceived value among customers, and implement reputable sports support programs and events in order to create brand prestige among customers, financial support programs, and so on.

    Keywords: Brand Love, Fashion Inclusion, Instant Shopping, Sports Customers, Tendency to Consumerism
  • Esmaeil Veisia*, Sedighe Heidari Nejad, Nahid Shetab Boushehri, Amin Khatibi Pages 77-100

    Having a natural biological environment and a distinctive typical landescape, khozestan province is considered one of the suitable areas for the develipment of sport tourism. studing and identyifing the capabilities, potentials and limitations of tourism in khozestan province can help the sustainable tourism development in the region. The aim of this study was to explore the most suitable place and time for the development of sport tourism activities compassing the mountainous areas of khozestan province. In this study, multi-criteria spatial evaluation method and development of environmental, human and atmospheric criteria were applied for a group of sports activities including mountaineering, rock climbing, climbing range and mountain climbing. The criteria were weighted using hierarchical analysis method. After preparing the standard map, the information layers were combined with a weighted linear composition in the geographic information system environment and the final locations for the development of sports tourism in the mountains were extracted. The findings showed that the appropriate plateau are  for the sports mountain climbing 8794, mountaineering 8093, range-climbing 5433 and rock climbing 3283 square kilometer respectively. The largest plateau are located in the north, northeast and east of the province. Also, the appropriate time are winter, early spring and late fall temporarily. Therefore, it is recommended to the sports and tourism officials of the rovince to make optimal use of the natural and climatic capacities of the province in attracting tourists, by identifying the strengths and weaknesses of these areas and strategic plans for developing the necessary infrastructure and providing them, design and implement their own recreational and sports services within specified space and time intervals.

    Keywords: sports tourism, mountain sports, zoning, tourism climate comfort index, Khuzestan province
  • Maryam Khajeh Salehani, Hamid Ghasemi*, Ali Asghar Dorudian, Hassan Khojasteh Bagherzadeh, Shiva Azadfada Pages 101-116

    The purpose of the research was to investigate the role of mass media in the development of student sport. The method of this research is descriptive correlations. The statistical population of this study included all Azad University sports academics, physical education faculty members and athletes from the universities of Azad University. The size of the unlimited society has been considered and according to Morgan able, 398 people were selected as the research sample by stratified random sampling. A researcher-made questionnaire using Delphi method was used to confirm the validity and reliability of the research. The questionnaire has 51 items that include the components of human resources development, student sport (11 items), the development of financial resources for student sport (13 items), the development of places and the infrastructure of student sport (8 items), the development of scientific environment for student sport (7 items) The development of the legal environment for student sport (6 items) and the development of the cultural environment of student sport (6 items). All questionnaire questionnaire was positive and the questionnaire questionnaire was scanned based on 5 Likert value spectrum: very high = 5, high = 4, average = 3, low = 2 and very low = 1. To assess the content validity of the questionnaires, a questionnaire was provided to 7 faculty members in the field of sport management. The validity of the questionnaires was confirmed by applying the changes and opinions of the respected faculty members. Confirmatory factor analysis was also used to verify the construct validity and all the items were confirmed. Cranbach alpha test was used to calculate the reliability of the instrument on a 30-member sample. Cronbachalpha coefficient was used for questionnaires and components above 0.7. The results showed that media play a significant role in the development of human resources in student sport, the development of student sport resources, the development of places and student sports infrastructure, the development of the academic environment of student sport, the development of the legal environment for student sport and the development of the cultural environment of student sport. = p). Also, the role of media in the development of student sport is appropriate and all of the numbers and parameters of the model have a tangible value of t and load and a significant level less than 0.05 is significant.

    Keywords: student sport, media, development
  • Homeira Asadi Kavan*, Seyed Nasrollah Sajjadi, Mehrzad Hamidi, Hossein Rajabi Pages 117-130

    To achieve financial success, brands need to meet customer needs to differentiate themselves positively from other brands and play a role in the market. Brand positioning allows the brand to meet these criteria. The main purpose of this study is to set Brand Positioning in Iran Football Professional League. The study instrument is interview. The findings show 199 effective elements in setting strategies in Iran Football Professional League. These elements are categorized into 23 concepts and sub-categories as follows:Structural prerequisites, Strategic management prerequisites, Commercial prerequisites, macro external prerequisites, Brand personality, Club symbols, Emotional aspect, Event aspect, fans’ strategies, Marketing information strategies, Marketing management strategies, Empowerment strategies, Executive management strategies, League background, Fans’ background, Market background, Club’s organizational background, Supportive background, Macro background, Political-Legal factors, Economic factors, Social factors, Technological factors. Eventually, the study model was developed by 6 main ideas such as: Causal prerequisites, Axial Phenomenon (brand position), Strategies, Background Factors, Interfering Factors and Consequences. According to the study result, some executive strategies are suggested than can pave the way for clubs’ managers to develop their clubs and brand positioning.

    Keywords: Brand Positioning, Football club, Professional Football League of Iran, Professional Sports Club, Sports Marketing
  • Ezatollah Shahmansouri*, Esfandiar Khosravizadeh, Bita Arasti Pages 131-150

    The purpose of this study was to identify and rank barriers to sports development in neighborhoods of Arak city.The research method was descriptive-analytical and the statistical population in the qualitative section included: experts (15 people) and in the quantitative section, included: all participants in Sports for All city of Arak (450 people).In the quantitative part, 207 people were selected as available and in the qualitative part of the whole statistical population as a sample.The data collection tool was a questionnaire which was prepared using a mixed method.To evaluate the content validity of the questionnaire quantitatively, two relative content validity coefficients and content validity index were used.Confirmatory factor analysis, t-test and Friedman test were used to analyze the statistical data.Information obtained using "SPSS" software. Version 24 and LISREL were analyzed.The results showed that, the seven factors that were identified as obstacles to the development of neighborhood sports have an effective and significant role in the lack of neighborhood sports development.These factors are in order of priority as follows: infrastructure, management, facilities and equipment, socio-cultural, budget-credit, environmental-welfare and finally access.

    Keywords: Municipality, Neighborhood sports, Obstacles, Park, Sport for All
  • Iman Safaei*, Mohammad Mehdi Eslami Marzanklate Pages 151-168

    The purpose of this study was to investigate the effect of sports entrepreneurship education on self-determination motivation and social well-being with the mediating role of skill literacy in sports science students. The method of the present study is descriptive and correlational. The statistical population of this study included all students of sports sciences of Islamic Azad University of Birjand in the number of 250 people who were selected as a statistical sample. To collect data, self-determined motivation questionnaires from Lonsdale et al. (2014), social welfare questionnaire from Keys questionnaire (1998), standard questionnaire for evaluating entrepreneurship education of students in Baghersad (2016) and skill literacy of Zabihi et al. (2015) were used. The reliability of the questionnaires was also confirmed by calculating Cronbach alpha. The results showed that sports entrepreneurship training has a significant effect on skill literacy and social well-being with the mediating role of skill literacy in Birjand sports science students. It is suggested that the higher education officials and planners of the country pay special attention to trainings in order to create self-determined desire and motivation while acquiring knowledge and skill literacy in designing and compiling training courses and course resources.

    Keywords: Education, sport Entrepreneurship, Self-Determination Motivation, Social Well-being, Skills Literacy
  • Ali Yaghobi, Mohammad Pourkiani*, Farshad Emami, Seyed Hosein Alavi Pages 169-185

    The purpose of this study was to identify the effective factors in attracting donors in the country students’ sports and present a model. The research method was Mixed based on data theorizing. Semi-structured interview method was used to collect data. Data analysis was performed by Strauss and Corbin (1998) method. The statistical population in the quantitative part included 15 experts and key experts including university professors and executives of university sports in the country who were selected by purposive sampling and in the qualitative part 315 people who were active in the field of charity and student sports were chosen. In data analysis using open coding technique, 73 primary concepts were identified, which were categorized into 58 sub-categories. In the axial coding stage, around 20 main categories were categorized and used to collect information. 49 questions from a researcher-made questionnaire. The results were analyzed using confirmatory factor analysis in the form of structural equations with SPSS and PLS software. The results showed that in the form of paradigm model, causal conditions (5 categories), contextual conditions (3 categories), intervening conditions (2 categories), pivotal categories (1 category), strategies (5 categories), consequences (4 categories) were identified. Also, the developed model had a good fit. Based on Friedman test, it was observed that the socio-cultural factor was the most important factor in attracting donors in student sports and the economic factor was in the last rank in terms of importance.

    Keywords: Sports Charity, Student Sports, Providing Model