فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 91، پاییز 1400)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 91، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا رضایی، یوسف محمدی مقدم*، اسماعیل احمدی مقدم، محمد بارانی صفحات 1-34

    زمینه و هدف:

      یکی از راه های تحقق اهداف پیشگیری انتظامی از جرم با رویکرد جهادی، ایجاد فرهنگ سازمانی جهادی در نیروی انتظامی است، دست یابی به این مهم در گرو شناخت مولفه های مرتبط در این زمینه است، لذا هدف پژوهش، شناسایی مولفه های فرهنگ سازمانی برای  پیشگیری انتظامی از جرم با رویکرد جهادی است.

    روش پژوهش:

    پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از حیث ماهیت، توصیفی- تحلیلی و از نظر روش، کیفی-کمی است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل: نخبگان پلیس در حوزه پیشگیری از جرم است که با روش نمونه گیری هدف مند و اصل اشباع نظری، 14 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند؛ ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای اطمینان از روایی از نظرهای اساتید و برای پایایی از روش بازآزمون، مقایسه و تکرارپذیری استفاده شد. داده ها با روش تحلیل مضمون و استفاده از نرم افزار"مکس کیودا" تحلیل شد. در بخش کمی، جامعه آماری 84 نفر مشتمل بر مدیران وکارشناسان خبره است که با روش نمونه گیری طبقه ای به صورت تصادفی، تعداد 69 نفر انتخاب شدند؛ ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار "ایموس"صورت پذیرفت.

    یافته ها:

    در بخش کیفی مولفه های شناسایی شده در قالب 5 مضمون اصلی و 32 مضمون فرعی دسته بندی شد. مضامین اصلی، شامل فرهنگ های مبتنی بر ارزش محور، محیط محور، قانون محور، راهبرد محور و انسان محور است و در بخش کمی از طریق تحلیل خروجی پرسش نامه ها مشخص شد، مولفه های شناسایی شده در سطح مطلوب هستند.

    نتیجه گیری

    مولفه های شناسایی شده، شناخت مناسبی درخصوص راه کارهای ترویج فرهنگ سازمانی با رویکرد جهادی در مدیران پیشگیری از جرم ایجاد و با این مهم بسترهای لازم برای تحقق مناسب اهداف پیشگیرانه ایجاد خواهد شد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ سازمانی، پیشگیری از جرم، پیشگیری انتظامی از جرم، رویکرد جهادی
  • حسین طاهری*، رضا اندام، حسن بحرالعلوم صفحات 29-56

    زمینه و هدف:

     خشونت تماشاگران یک معضل در ایران و جهان است که باعث بی نظمی و بروز اختلال در برگزاری رویدادهای ورزشی می شود و فناوری های نوین انتظامی نقش بسزایی در کنترل آن دارد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر تبیین نقش فناوری های نوین انتظامی در برقراری نظم و امنیت مسابقات فوتبال در ایران بود.

    روش:

     این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر ماهیت علی- همبستگی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل تعداد 172 نفر از مسیولین یگان ویژه استان های دارای تیم لیگ برتری فوتبال در سال 98-99 بودند که متناسب با حجم جامعه آماری در هر استان به صورت طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه محقق ساخته فناوری های نوین انتظامی با 23 گویه و پرسشنامه نظم و امنیت مسابقات فوتبال با 12 گویه استفاده شد. روایی صوری و محتوایی آن ها توسط 11 نفر از اساتید و صاحب نظران تایید و پایایی آن ها به وسیله آزمون آلفای کرونباخ بررسی و مقدار آن به ترتیب برای هر دو پرسشنامه 89/0 و 84/0 به دست آمد. با توجه به توزیع غیر نرمال داده های به دست آمده، برای تحلیل داده ها از نرم افزار «smart pls» استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد ضریب مسیر فناوری های نوین انتظامی و برقراری نظم و امنیت ورزشگاه 679/0 و ضریب تعیین (R2</sup>) آن 462/0 است که می توان چنین استدلال کرد که با به کارگیری فناوری های نوین انتظامی مطرح شده در این پژوهش به 2/46 درصد نظم و امنیت مسابقات فوتبال در ایران جامعه عمل پوشاند.

    نتیجه گیری

    نیروی انتظامی به منظور برقراری نظم و امنیت در مسابقات فوتبال با به کارگیری و تجهیز خود به انواع فناوری های نوین و پیشرفته با برهم زنندگان نظم و امنیت ورزشگاه برخورد بهنگام، مناسب و قاطع داشته باشد.

    کلیدواژگان: فناوری، انتظامی، امنیت، تماشاگر، فوتبال
  • حسین غلامی، شیده امامی صدر * صفحات 63-92
    زمینه و هدف

     امروزه ارتکاب برخی جرایم به سمتی رفته که امنیت جوامع را بیش از پیش تهدید کرده، از جمله این جرایم تروریسم است که وقوع آن در هر کشوری سایر کشورها را تحت تاثیر قرار داده است؛ بنابراین توجه دستگاه امنیتی و پلیس در این رابطه یک ضرورت اساسی است. با توجه به ریشه های تروریسم که مبتنی بر خشونت بوده و خاستگاه خشونت نیز جامعه است و تعریف نقش های جامعوی و مبتنی بر مشارکت برای پلیس، می توان این نهاد را راهکاری برای مقابله با تروریسم دانست. همچنین مشارکت جامعه مدنی با این نهاد، یکی از مظاهر تحقق نقش های مشارکتی پلیس جامعه محور بوده است؛ بنابراین در این مقاله نقش هایی که پلیس جامعه محور با مشارکت جامعه مدنی توانسته در زمینه پیشگیری از تروریسم انجام دهد، تبیین شده است.

    روش

     این مقاله از نظر هدف، کاربردی بوده و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی نگارش شده و ابزار گردآوری اطلاعات نیز به روش کتابخانه ای بوده است.

    یافته ها:

     جامعه مدنی یکی از مظاهر تحقق سیاست جنایی مشارکتی بوده که در تعامل با پلیس جامعه محور بهتر توانسته رویکرد مشارکتی در پیشگیری از جرم تروریسم را محقق نماید. با توجه به مزایا و معایب حضور پلیس جامعه محور در پیشگیری از تروریسم که در پژوهش اشاره شده و بر اساس پژوهش های دیگر صورت گرفته در این زمینه مقامات پلیسی از بین تدابیر مختلف پیشگیری از تروریسم که شامل تدابیر مشارکتی، اجرایی، تقنینی و قضایی است، اولویت را برای تدابیر مشارکتی قایل هستند.

    نتیجه گیری:

     یافته های پژوهش نشان داده که با عنایت به ظرفیت های پلیس جامعه محور و بسترهای مشارکت جامعه مدنی با این نهاد می توان نقش هایی را برای این دو و در تعامل با هم در امر پیشگیری از تروریسم و امحاء ریشه های آن تبیین نمود.

    کلیدواژگان: تروریسم، جامعه ی مدنی، سازمان های مردم نهاد، پلیس جامعه محور، پیشگیری
  • مهدی رسولی *، امیرحسین یاوری، علیرضا عبدالهی صفحات 93-116
    زمینه و هدف

    با توجه به سیاست پلیسی اطلاعات محور، پس از تشخیص مشکلات حوزه ورود دستگاه های خودپرداز و تلفن همراه به کشور، مجرمان کلاهبرداری تلفنی با برآوردهای اطلاعاتی شناسایی می شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پلیس اطلاعات محور در جرم یابی کلاهبرداری تلفنی به شیوه کارت به کارت نگارش شده است.

    روش

    جامعه پژوهش، افسران آگاهی و قضات دادسرا و وکلا، به تعداد 80 نفر بوده که به صورت تمام شمار انتخاب شده اند. جمع آوری اطلاعات به دو صورت اسناد و کتابخانه ای در بخش نظری و تجزیه و تحلیل داده ها پرسش نامه از آزمون t یک نمونه ای و نرم افزار 22 SPSS استفاده شیه است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی است.

    یافته ها:

     بکارگیری هدفمند بانک های اطلاعاتی،اجرای دقیق آموزش های ارایه شده به مامورین پلیس، تعامل بیشتر با مراجع قضایی و ایجاد بانک های اطلاعاتی جدید موردنیاز توسط پلیس اطلاعات محور، در جرم یابی این جرم نقش دارند.

    نتیجه گیری: 

    بر طبق یافته های تحقیق، فرضیات مطرح در پژوهش اثبات و در جرم یابی این جرم تاثیرگذار و مفید هستند. ایجاد سامانه ای جامع و متشکل از بانک های اطلاعاتی پلیس های تخصصی با امکان دسترسی توسط پلیس آگاهی، فتا و پیشگیری در سراسر کشور جهت به اشتراک گذاشتن و مشاهده اطلاعات پرونده های متشکله کلاهبرداری تلفنی، از جمله پیشنهاداتی در راستای جرم یابی این جرم هستند.

    کلیدواژگان: پلیس اطلاعات محور، کلاهبرداری، جرم یابی، تلفن، کارت به کارت
  • اکبر رضازاده، اسماعیل کرم زاده*، تقی بختیاری صفحات 116-137

    زمینه و هدف:

    نزاع جمعی به هر علت و انگیزه ای صورت پذیرد، در صورتی که منجر به قتل شود شرایط و اوضاع منطقه را دگرگون می سازد، به طوری که ممکن است گاهی اوضاع چندین روستا یا طایفه را شهرستان با مشکلات و معضلات اساسی روبرو سازد. هدف پژوهش شناخت پیامدهای امنیتی و انتظامی نزاع دسته جمعی در شهرستان میاندوآب است.

    روش:

    پژوهش به لحاظ کاربردی و از نظر ماهیت کلی کیفی و اکتشافی است. مشارکت کنندگان 19  نفر از خبرگان انتظامی و قضایی و علوم اجتماعی شهرستان میاندوآب در سال 1398 هستند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تعداد افراد مشارکت کننده بر پایه ی اصل اشباع نظری تعیین شد. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی-استقرایی و کدگذاری انجام شد.

    یافته ها

    کاهش انسجام اجتماعی تحت تاثیر افزایش گسست اجتماعی، کاهش امنیت روانی و امنیت اجتماعی، ازدست رفتن سرمایه اجتماعی و تضعیف حاکمیت قانون تحت تاثیر افزایش تمایل و انگیزه برای حمل و نگهداری سلاح گرم، گرایش به الگوهای رفتاری  خشونت آمیز  و تقویت روحیه مطالبه گری با  توسل به خشونت مهترین یافته های پژوهش هستند.  

    نتیجه گیری:

    وقوع نزاع دسته جمعی بسترساز اختلال در امنیت فردی و اجتماعی، و کاهش احساس امنیت در ابعاد مختلف می شود؛ بنابراین لازم است نیروی انتظامی با برنامه ها و سیاست های اصولی پیشگیری، کنترل و مقابله با این گونه از جرایم را در اولویت قرار دهد.

    کلیدواژگان: نزاع دسته جمعی، پیامد امنیتی انتظامی، قانون گرایی، شهرستان میاندوآب
  • مصطفی معصومی *، سعید کشفی، رضا جوادیان، سعید رمضان زاده صفحات 138-165

    زمینه و هدف:

    آموزش در حوزه ترافیک و حمل ونقل، مهم ترین اصل در میان سایر اصول (اجرای مقررات، مهندسی ترافیک و شرایط محیطی) محسوب می شود؛ بنابراین اولین گام در راستای بهبود عملکرد و رفتار ترافیکی شهروندان، شناسایی صحیح و دقیق نیازهای آموزشی است. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزشی شهروندان شهر ایلام در راستای ارتقای فرهنگ ترافیک است.

    روش

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت کلی از نوع آمیخته است که در چارچوب مراحل کیفی و کمی اجرا شد. در مرحله کیفی برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا و در مرحله کمی از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. مصاحبه نیمه ساختاریافته به عنوان ابزار پژوهش در مرحله کیفی به کار رفت و با روش نمونه گیری هدفمند 15 نفر از روسا و مدیران پلیس راهور و راه، سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور و استان ایلام به عنوان افراد مشارکت کننده انتخاب شد. یافته های مرحله مطالعه کیفی مبنای طراحی پرسش نامه به عنوان ابزار گردآوری داده در مرحله کمی قرار گرفت؛ در این مرحله از 48 نفر از کارشناسان و مسیولان مرتبط با آموزش فرهنگ ترافیک پرسشگری به عمل آمد.

    یافته ها:

     پنج شاخص شامل، آموزش قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، آموزش عبور و مرور ایمن، آموزش شیوه صحیح و ایمن استفاده از وسایل نقلیه عمومی، آموزش علایم و تجهیزات رانندگی، آموزش استفاده صحیح و ایمن از وسایل نقلیه شخصی به عنوان نیازهای آموزشی شهروندان در راستای ارتقای فرهنگ ترافیک شناسایی شد. 

    نتایج

     نتایج نشان از این دارد که تمامی مولفه های شناسایی شده محتوای برنامه های آموزشی بیشترین تاثیر را در بهبود رفتار ترافیکی دارد. همچنین نتایج نشان داد «آموزش استفاده صحیح و ایمن از وسایل نقلیه شخصی» در اولویت اول و «آموزش شیوه صحیح و ایمن استفاده از وسایل نقلیه عمومی» در اولویت آخر نیازهای آموزشی قرار دارد. 

    کلیدواژگان: نیاز آموزشی، اولویت بندی، شهروندان، فرهنگ ترافیک
  • علیرضا زرگر صفحات 166-195

    زمینه و هدف:

     آینده پژوهی، عبارت است از ترسیم آینده مطلوب یک سازمان که در آن نقش ها به گونه ای تعیین شده باشد که قابلیت لازم را برای تحقق افق موردنظر در آینده را فراهم آورد. نیروی انتظامی به منظور بهینه سازی ساخت سازمانی خود نیازمند هماهنگی بین اجزاء مختلف سازمانی و هم راستا کردن آن ها با استراتژی های سازمانی اش دارد. آینده ناجا نیازمند الزامات نظم و امنیتی است که باید مبتنی بر شاخص های اسلامی - ایرانی پیشرفت باشد، که در سند چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران بیان شده است و دراین مقاله مورد تحقیق قرار گرفته است. 

    روش

     تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-تحلیلی است. نحوه گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و پیمایشی است. جامعه آماری خبرگان دانشگاهی و پژوهشی است که 25 نفر از اساتید دانشگاه علوم انتظامی امین و مرکز مطالعات راهبردی ناجا با حداقل مدرک کارشناسی ارشد انتخاب شدند. در این راستا پرسش نامه ای متشکل از 15 سوال، با طیف 5 تایی لیکرت در رابطه با متغیرهای تحقیق آماری قرار گرفت. ضریب اعتبار محاسبه شده از طریق آلفای کرونباخ (5/94/.)گویای آن است که پرسشنامه از اعتبار بالایی برخوردار است.

    یافته ها:

    مهم ترین الزامات درونی و بیرونی آینده ناجا عبارتند از: الزامات درونی که شامل حفظ اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی، انقلابی و ملی، برخورداری از دانش پیشرفته، توانایی در تولید علم و فناوری و برخورداری از رفاه و تامین اجتماعی و الزامات بیرونی که شامل تامین امنیت ج.ا.ا، تامین امنیت اجتماعی، کمک به تحقق جامعه اخلاقی و عاری از فساد و حفظ کرامت و حقوق انسان ها.

    نتایج

    مولفه های شاخص های اسلامی ایرانی پیشرفت، تاثیرگذار در آینده ناجا در قالب اصول پایه ای شاخص های اسلامی ایرانی پیشرفت مانند دین محوری حاکمیت، کرامت انسانی، امنیت، عدالت، آزادی، رفاه و معنویت و عناصر کلیدی شاخص های اسلامی ایرانی پیشرفت مانند علم محوری، مردم سالاری دینی، سرمایه (مادی، انسانی، اجتماعی و مذهبی)، وحدت، هویت اسلامی ایران، تعامل سازنده بین المللی و اقتدار همه جانبه است.

    کلیدواژگان: نظم، امنیت، آینده پژوهی، آینده ناجا، شاخص اسلامی ایرانی پیشرفت
  • درک معنایی و تفسیر شهروندان از اعتماد اجتماعی با تاکید بر عملکرد پلیس در مناطق استحفاظی کلانتری های شهر کرمان براساس نظریه زمینه ای
    علیرضا صنعت خواه *، علیرضا پیوند رباطی، فاطمه سلطان پور، حیدر ترکی ده سعید، محمود شمس الدینی صفحات 196-226
    زمینه و هدف

    پلیس جمهوری اسلامی ایران به دلیل حجم و گستره وسیع ماموریت هایش به طور مداوم با بدنه جامعه در ارتباط است. از این رو این ارتباط تنگاتنگ پلیس با جامعه ایجاب کننده شرایطی است تا پلیس و مردم بتوانند تعاملات مطلوبی با هم داشته باشند. بنابراین در تحقیق پیش رو تلاش شده است تا شناخت وسیع تری از دلایل، زمینه ها و فرآیند های اجتماعی موثر بر اعتماد اجتماعی شهروندان با تاکید بر عملکرد پلیس  به دست آورد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی و از نظر نوع مطالعه از نوع تحقیقات کیفی مبتنی بر روش داده بنیاد است. جامعه آماری شامل کلیه پرسنل کلانتری های شهر  کرمان است. مشارکت کنندگان در پژوهش را 31 نفر از پرسنل کلانتری های  شهر کرمان در سال 1399 هستند و از مصاحبه نیمه ساختاریافته به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شده است. برای رسیدن به معیار قابلیت اعتماد از سه روش کنترل یا اعتباریابی توسط اعضا، مقایسه های تحلیلی و استفاده از تکنیک ممیزی  بهره گرفته شده است.

    یافته ها

    پس از تحلیل یافته های پژوهش، مقوله های هماهنگی بین نهادی؛ بی طرفی و مدیریت  فضایی به عنوان  مهمترین شرایط زمینه ای، نگاه ابزاری به پلیس؛ روابط و تبعیض؛ محدودیت امکانات؛ توانمندی و آگاهی رسانی پلیس به عنوان شرایط علی، مدیریت غیر مشارکتی؛ احتمال بروز ناامنی ناشی از بحران اقتصادی و فرهنگی و بحران فرهنگی کرونا به عنوان شرایط مداخله گر؛ فرسودگی شغلی؛ رسیدگی به معیشت  نیروی پلیس و عدالت رویه ای به عنوان فرآیندها؛ نابسامانی و افزایش پرونده های قضایی به عنوان پیامدها تعیین شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی نشان می دهد که رضایت عملکردی - رفتاری مردم از پلیس که با توانمندی، آگاهی رسانی، احترام به حقوق شهروندی در ارتباط است، می تواند بر ایجاد اعتماد به پلیس موثر باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد پلیس، ماموریت های پلیس، اعتماد اجتماعی، کارکنان کلانتری، شهر کرمان
|
  • Gholamreza Rezaei, Yousef mohammadi moghadam *, Esmail Ahmadi moghadam, Mohammad Barani Pages 1-34
    Background and objectives

    One of the ways to achieve the goals of law enforcement crime prevention with a jihadi approach is to create a jihadi organizational culture in the police force. Achieving this depends on recognizing the relevant components in this field. Therefore, the purpose of this study is to identify the components of organizational culture for law enforcement crime prevention with a jihadi approach.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of the nature it is descriptive-analytical and in terms of method qualitative-quantitative. The statistical population in the qualitative section includes the police elite in the field of crime prevention. For reliability, open test, comparison and reproducibility methods were used. Data were analyzed by content analysis method and using "MAXQDA" software. In quantitative phase, the statistical population included 84 individuals consisting of managers and experts. By stratified random sampling method, 69 people were selected; the data collection tool was a researcher-made questionnaire and the data were analyzed using "Amos" software.

    Findings

    In the qualitative section, the identified components were classified into 5 main themes and 32 sub-themes. The main themes include value-based, environment-based, law-based, strategy-oriented and human-centered cultures, and in quantitative phase, through the analysis of the output of the questionnaires, it was determined that the identified components are at the desired level.

    Results

    The identified components will provide a good understanding of the strategies for promoting organizational culture with a jihadi approach in crime prevention managers, and with this, the necessary conditions will be created for the proper realization of preventive goals.  

    Keywords: Culture, organizational culture, Crime Prevention, Law enforcement crime prevention, Jihadi Approach
  • hosein taheri *, reza andam, hassan bahrololum Pages 29-56
    Background and objectives

    purpose of this study is to explain the role of new law enforcement technologies in establishing order and security of football matches in Iran.

    Methodology

    correlation is a survey type. The statistical population consisted of 172 officials of the special units of the provinces with the Football Premier League team in the year 2019-2020, who were selected as relative classes according to the size of the statistical population in each province. To collect data, two questionnaires made by a researcher of new law enforcement technologies with 23 items and a questionnaire of order and security of football matches with 12 items were used. Their formal and content validity was confirmed by 11 professors and experts and their reliability was assessed by Cronbach's alpha test and its values were 0.89 and 0.84 for both questionnaires, respectively. Due to the abnormal distribution of the obtained data, "smart pls" software was used to analyze the data.

    Findings

    The findings showed that the path coefficient of new law enforcement technologies and maintaining order and security in the stadium is 0.679 and its determination coefficient (R2) is 0.462, which can be argued that by using the new disciplinary technologies presented in this study, 46.2% of the order and security of football matches in Iran was implemented.

    Results

    using and equipping itself with all kinds of new and advanced technologies, must deal with disturbers of the order and security of the stadium in a timely, appropriate and decisive manner

    Keywords: Technology, Law Enforcement, Security, spectator, football
  • hosein Gholami, shide emami * Pages 63-92

    Now a day the commitment of some crimes, threaten the security of countries more than ever. The importance of such crimes become more when they involve the most part of the society and cause more insecurity. One of these crimes is terrorism that its commitment in any country influence the other countries such as our country. So consideration of security organs and police is essential. Regards to the roots of terrorism that is based on violence and the origin of violence is in the society and definition of community and participation- based roles for police, that is manifested in community policing model, this is an appropriate way for prevention of terrorism. Also participation of civil society with community policing is a symbol of participative roles of community policing. So the roles that are done by community policing in participation with civil society in order to preventing terrorism, are studied in this article.

    Methodology

    This article is practical and is written in analytical descriptive method. Findings and

    conclusion

    Findings of this article show that with regard to the abilities of community policing and contexts of participation of civil society with it, it is possible to define some rolls for them and bilateral interaction in preventing terrorism and elimination of its roots.

    Keywords: terrorism, Civil society, Non-governmental organization, Community Policing, prevention
  • mehdi rasouli *, amirhoseyn yavari, Alireza Abdolahi Pages 93-116
    Background and Aim

    The introduction of ATMs in the social life of individuals and the development of information technology, especially mobile phones, has given rise to various forms of misuse of these devices, which are discussed under the heading of telephone fraud.

    Methodology

    Statistical population of research, police officers Awareness of the history of activities in the field of combating counterfeiting and fraud and judges and lawyers, a total of 80 people who have been selected in total. Collection of information in the form of a library using a researcher-made questionnaire for Data analysis and ranking were used as a sample t-test and Friedman test. Then the data obtained from the questionnaires were entered into a computer and analyzed using SPSS 22 statistical software. To determine the content validity of the questionnaire. The research questionnaire was provided to experts and approved with modifications of the questionnaire. To measure the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha statistic was used and its value was 0.82, which indicates the optimal reliability of the questionnaire.

    Results

    Based on the findings Research, in order of structural factors-information technology, Preliminary, legal-judicial and scientific-laboratory investigations are among the priorities of the effectiveness of information-oriented police in the criminalization of this crime. Therefore, the factors under investigation can be effective in criminalizing phone fraud on a card-to-card basis.

    Keywords: Intelligence Basd policing, scams, Criminalistics, Telephone, card-to-card
  • akbar rezazadeh, esmail karamzadeh*, Taghi bakhtiari Pages 116-137
    Background and Aim

    Collective conflict takes place for any reason and motive, if it leads to murder, it changes the conditions of the region, so that sometimes the situation of several villages or tribes in the city may face major problems and difficulties.

    Methods

    In this regard, investigatory measures were carried out in four hypotheses.

    Method

    This descriptive qualitative study was conducted in 1398 with the participation of 19 disciplinary, judicial and social sciences experts in Miandoab city. Targeted sampling was used during the semi-structured interview to collect data. Data analysis was performed using conventional (inductive) content analysis and coding. Lincoln and Guba reliability criteria were used to achieve the accuracy and reliability of the data.

    Results

    Data analysis led to the extraction of 5 subclasses and two main categories. The main classes that emerged include "reduction of social cohesion" (with three subcategories of social disunity, reduction of psychological social security, loss of social capital) and "weakening of the rule of law" with three subclasses ("increase of desire and motivation to carry and maintain weapons"). "Giving" violent patterns and "strengthening the spirit of demand by resorting to violence").

    Conclusion

    In addition to depriving the community of physical and objective security, the occurrence of mass conflict is also a precondition for depriving the mental security and social well-being of members of a community. Collectively act with sensitivity and with a plan and awareness to reduce this phenomenon.

    Keywords: Security, Law Enforcement, reduction of social cohesion, social rupture
  • mostafa masoumi *, Saeed Kashfi, reza Javadian, Saeed Ramezanzadeh Pages 138-165
    Background and Aim

    Traffic education is the most important principle among other principles. Therefore, the first step in improving citizens 'traffic behavior is to accurately identify educational needs. The purpose of this study is to identify and prioritize citizens' educational needs to promote traffic culture.

    Methodology

    The research is applied in terms of purpose and in terms of general nature, which was carried out in the framework of qualitative and quantitative stages. It was used and by purposeful sampling method, 15 heads and managers of traffic police, the Highways and Road Transportation Organization of the country and Ilam province were selected as participants. Findings of the qualitative study stage The basis for designing the questionnaire as a data collection tool It was quantified; at this stage, 48 experts and officials related to traffic culture training were interviewed.

    Findings

    The study showed five indicators: teaching traffic rules and regulations, teaching safe traffic, teaching the correct and safe way of using public vehicles, teaching driving signs and equipment, teaching the correct and safe use of personal vehicles as Citizens' educational needs were identified in order to promote traffic culture.

    Results

    Based on the findings, identifying educational needs is effective in promoting the traffic culture of citizens and drivers. The results showed that in all identified components, the content of educational programs has the greatest effect on improving traffic behavior. Personal transport is the first priority and training The correct and safe way of using public vehicles is the last priority of training needs.

    Keywords: Educational Needs, Prioritization, Citizens, traffic culture
  • alireza zargar Pages 166-195
    Introduction

    Organizational architecture is the description, drawing and picture of the present situation and the desirable future of an organization or system in which the roles, functions, features, components, and relationships between them and the interactive environment are determined in such a way as to be able to Realizing the goals and governing the values of that organization or system.Research

    methodology

    The statistical population of this study was composed of 25 professors of the University of Police and the Center for Strategic Studies of Najah. In this regard, a questionnaire consisting of 15 questions about the variables of the research was prepared and after the distribution and collection of questionnaires, responses were analyzed using SPSS software.

    Findings

    Among the internal requirements, 84.46% of the respondents believed that the maintenance of ethical principles and Islamic and revolutionary values were in the top of the internal requirements and 87.36% of respondents were very high and very high Believe that social security is at the top of the external requirements.

    Conclusion

    The most important internal and external requirements of future naji architecture based on Islamic-Iranian indicators are progression from the statistical point of view, respectively: internal requirements that include (maintaining ethical principles and Islamic values, revolutionary and national, having advanced knowledge, ability In the production of science and technology, and welfare and social benefits); external resources that include security of the GHA, social security, helping to realize a moral and corrupt society and protecting human dignity and rights

    Keywords: Order, Security, Organizational architecture, The future police, Islamic- Iranian Indicators of Progress
  • Citizens'''' semantic understanding and interpretation of social trust with emphasis on police performance in protected areas of Kerman police stations based on grounded theory
    alireza peyvand robati *, fatemeh soltanpoor, hidar torki, mahmood shamsaddini Pages 196-226

     Hence, the close association of the police and society requires conditions under which the police and people could properly interact with each other. Thus, in this research, there has been an attempt to achieve a broader perception of the reasons, contexts and social processes affecting the social trust with an emphasis on police performance.

    Method

    Necessary data were collected and regulated by in-depth interviewing in the framework of grounded theory and using theoretical sampling of 31 subjects selected from personnel of Kerman police stations.

    Findings

    After analyzing the research findings, the categories including social media capacity, coordination between police and other organizations, police neutrality, judicial distrust, environmental and spatial management as background conditions, taking advantage of police, relations and prejudice, facility-personnel limitation, fear of crime, police performance-behavioral satisfaction, police capability, police professional capability, social notification, respect for citizenship rights, functional empowerment as causal conditions, non-participatory management, probability of insecurity owing to economic crisis, cultural crisis due to COVID-19 pandemic, probability of insecurity owing to cultural crisis were determined a force empower, oesses of insecurity and fear of crime, chaos and increase in lawsuits, subversive culture, decline, strengthening civil rights were determined as consequences.

    Conclusion

    Finally, the concept of "trust performance of police department and government" was selected as the core category. The results of the study demonstrate that the police performance along with the government performance, especially in dealing with corruption and under economic crisis that is directly associated with people''s livelihood, can affect building/declining trust in police.

    Keywords: police performance, Police missions, social trust, Police Stations