فهرست مطالب

تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی - پیاپی 77 (بهار 1400)

نشریه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی
پیاپی 77 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد عسکری*، غلامحسین شاهقلی، یوسف عباسپور گیلانده صفحات 1-18

    در این تحقیق، نیروهای مقاوم افقی، عمودی و جانبی وارد بر زیرشکن کج ساق در حالت های تک شاخه و دو شاخه در چهار سرعت پیشروی 8/1، 3/2، 9/2 و 5/3 کیلومتر بر ساعت و در عمق ثابت40 سانتی متر بررسی شد. آزمایش های مزرعه ای بر پایه طرح بلوک های کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. نیروهای افقی، عمودی و جانبی در هر آزمایش اندازه گیری و ثبت شدند. نتایج بررسی ها نشان می دهد که با افزایش سرعت پیشروی از 8/1 به 5/3 کیلومتر برساعت، نیروهای مقاوم افقی، عمودی و جانبی به ترتیب در حالت تک شاخه به میزان 14، 5/3 و 1 درصد و در حالت دو شاخه به میزان 13، 2/1 و 5/11 درصد افزایش می یابند. همچنین، با مقایسه این نیروها مشخص شد که نیروی مقاوم افقی حالت دو شاخه بیش از دو برابر حالت تک شاخه، نیروی مقاوم عمودی بیشتر از حالت تک شاخه اما نه دو برابر آن و نیروی مقاوم جانبی حالت دو شاخه بسیار کمتر از نیروی مقاوم جانبی حالت تک شاخه است. در حالت کلی، توصیه می شود که با استفاده از دو شاخه توام کج ساق به جای انواع تک شاخه آن، میزان نفوذ شاخه ها را در خاک افزایش و نیروی جانبی را کاهش دهیم و تعادل جانبی مجموعه تراکتور- زیرشکن را بهبود بخشیم.

    کلیدواژگان: تیغه باریک خاک ورز، دینامومتر، نیروی جانبی، نیروی مقاوم افقی
  • محمدعلی رستمی*، ناصر طاهری خراسانی صفحات 19-34

    سم پاش های زراعی و باغی موجود در بازار برای سم پاشی درختان خرما با ارتفاع زیاد مناسب نیستند. در این تحقیق، یک سم پاش توربینی به منظور سم پاشی درختان مرتفع خرما در منطقه بم، بهینه سازی و عملکرد آن ارزیابی و با عملکرد دو نوع سم پاش کششی و فرغونی لانس دار رایج در منطقه مقایسه شد. برای ارزیابی قابلیت های سم پاش ها ، هشت پارامتر مهم بررسی شد. نتایج این پژوهش نشان داد، کیفیت پاشش سم پاش توربینی بهینه سازی شده بهتر از کیفیت پاشش هر دو نوع سم پاش لانس دار مورد مطالعه است؛ ضریب کیفیت سم پاشی برای سم پاش توربینی 1/81 و برای سم پاش های لانس دار تراکتوری و فرغونی به ترتیب 3/3 و 3/84 به دست آمد. در سم پاش توربینی، نسبت به دو نوع سم پاش لانس دار، نشست سم روی زمین به میزان 75 درصد کمتر ولی باد بردگی سم بیشتر بود. میزان مصرف محلول در سم پاش توربینی نسبت به انواع لانس دار حدود 50 درصد کاهش یافت. ظرفیت سم پاشی سم پاش توربینی، بدون نیاز به کارگر، 54 درخت در ساعت و برای سم پاش های کششی و فرغونی لانس دار به ترتیب 30 و 27 درخت در ساعت، با یک کارگر، به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان می دهد بهتر است از سم پاش توربینی بهینه سازی شده برای سمپاشی درختان خرما با ارتفاع مختلف استفاده شود.

    کلیدواژگان: بادبردگی سم، ظرفیت سم پاشی، کیفیت سمپاشی، نخلستان
  • داود مومنی*، قاسم زارعی، جلال جوادی مقدم صفحات 35-50
    کشت های گلخانه ای از جمله فعالیت های اقتصادی در بخش کشاورزی بوده که به انرژی وابسته است. با توجه به مسایل و مشکلات موجود در سامانه های تولید، انتقال و توزیع الکتریسیته، توسعه نیرو گاه های مقیاس کوچک در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق پس از بررسی معایب و محاسن این سامانه ها، موارد فنی، اقتصادی و محیط زیستی آن ها برای استفاده در گلخانه های ایران ارزیابی شدند و در انتها نقش سیاست ها و حمایت های دولت بررسی گردید. برای امکان سنجی فنی، اقتصادی و محیط زیستی استفاده از این سامانه در گلخانه ، وضعیت بهره برداری فنی از این سامانه در گلخانه ، مقدار ارزش خالصفعلی، مولفه های درآمدی سرمایه گذاری، مولفه های هزینه ای سرمایه گذاری، مقدار انرژی ذخیره شده و آلاینده کربن دی اکسید محاسبه شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که به علت کم بودن تعداد نیروهای فنی متخصص برای نصب، راه اندازی، انجام سرویس دوره ای و تعمیر سامانه، در صورت بروز مشکل در سامانه، مدت زمان خارج از دسترس بودن سامانه، زیاد خواهد بود. از لحاظ اقتصادی نیز در شرایطی که بتوان با استفاده از حمایت های دولتی، امکان فروش برق به شبکه سراسری و استفاده از گاز با تعرفه رایگان داشت، کاربرد آن کاملا مقرون به صرفه خواهد بود. این موضوع نقش سیاست ها و تسهیلات تشویقی دولت را در اقتصادی شدن این پروژه ها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: برق، گرمایش، نیروگاه های کوچک
  • هوشنگ افضلی گروه*، فرزاد آزادشهرکی، لادن شفیعی صفحات 51-68
    اجرای روش های خاک ورزی حفاظتی علاوه بر این که حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد، کاهش مصرف انرژی و هزینه تولید را به دنبال دارد. این تحقیق به منظور بررسی شاخص های انرژی ذرت دانه ای در سامانه های مختلف خاک ورزی (مرسوم، کم خاک ورزی با دیسک، کم خاک ورزی با چیزل پکر، بی خاک ورزی) در مزارع منطقه ارزوییه در استان کرمان در سال زراعی 1396 اجرا شد. برای این منظور، پرسشنامه ای تهیه و داده ها از طریق مصاحبه حضوری با کشاورزان جمع آوری شد. در این بررسی شاخص های بازده انرژی، افزوده خالص انرژی، بهره وری انرژی، انرژی ویژه و کارایی مصرف آب محاسبه و تحلیل شد. نتایج بررسی ها نشان داد که بیشترین بازده انرژی (81/1 مگاژول بر هکتار) و بیشترین افزوده خالص انرژی (51402 مگاژول بر هکتار) از کم خاک ورزی با دیسک به دست می آید. شاخص بهره وری انرژی برای سامانه های خاک ورزی مرسوم، کم خاک ورزی با دیسک، کم خاک ورزی با چیزل پکر و بی خاک ورزی به ترتیب 115/0، 115/0، 123/0 و 110/0 کیلو گرم به ازای مصرف هر مگاژول انرژی محاسبه شد. بیشترین انرژی ویژه (9 مگاژول بر کیلوگرم) از خاک ورزی مرسوم و کمترین انرژی ویژه (1/8 مگاژول بر کیلوگرم) از کم خاک ورزی با دیسک حاصل شد. بیشترین کارایی مصرف آب (85/0 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب آب) در کم خاک ورزی با دیسک دیده شده است. یافته های این مطالعه نشان می دهد که در زراعت ذرت دانه ای در این منطقه بیشترین مقدار انرژی مصرفی به ترتیب در تامین آب آبیاری، مصرف کود شیمیایی، به کارگیری ماشین های کشاورزی و سوخت مصرف می شود. اصلاح روش های آبیاری، مصرف بهینه کودهای شیمیایی و استفاده از سامانه های کم خاک ورزی برای تولید ذرت دانه ای می تواند در بهبود نسبت انرژی و افزایش درآمد کشاورزان منطقه موثر باشد.
    کلیدواژگان: آبیاری، انرژی ورودی و خروجی، بهره وری انرژی، خاک ورزی حفاظتی، کارایی مصرف آب
  • حمیدرضا صادق نژاد*، مریم برزنونی، حسینعلی شمس آبادی، محمدهاشم رحمتی صفحات 69-84

    پیش برهای ادوات بی خاک ورزی بهترین وسیله برای عبور از بین بقایای گیاهی هستند که به همراهشیاربازکن ها، خاک را برای استقرار بذرآماده می کنند. به همین منظور چهار نوع خاک ورز شاخه ای در جلوی ردیف کار مکانیکی سویا نصب و آزمایشی بر پایه طرح کرت های خرد شده نواری انجام شد. چهار عامل اصلی شامل خاک ورز (پنجه غازی، ناخن دار، قلمی و T وارونه) و سه عامل فرعی سرعت پیش روی تراکتور (8/4، 2/7 و 4/9 کیلومتر بر ساعت) بودند و ردیف کار روی فواصل ردیف 50 سانتی متر تنظیم شد. خاک ورز پنجه غازی نسبت به دیگر خاک ورزهای مورد بررسی دارای بیش ترین عرض و عمق خاک ورزی به مقدار 4/24 و 3/7 سانتی متر بود. نتابج نشان داد خاک ورز T وارونه در عمق 5/51 میلی متری کاشت با کمترین میزان پراکندگی، اگرچه اختلاف معنی داری نداشته ولی بیشترین بازده یکنواختی توزیع بذر روی ردیف به میزان 4/80 % را داشت و افزایش سرعت تغییری در عمق کاشت بذرها ایجاد نکرد اما فاصله طولی بین دو بذر را افزایش داد. همچنین بیشترین شاخص کیفیت دقت کاشت با 7/42 % و کمترین شاخص چندتایی کاشت با 8/46 % مربوط به این تیمار بوده و درصد نکاشت آن نیز به مقدار 5/10 درصد در حدود سایر خاک ورزها بوده است. هرچند خاک ورز T وارونه بهتر بوده و در سرعت 8/4 کیلومتر بر ساعت کارایی بیشتری را از نظر شاخص های فنی کاشت داشته است اما خاک ورز ناخن دار عملکرد محصول بیشتری را باعث شده و ساده تر و کم هزینه تر است و از بین بقایای گیاهی راحت تر عبور می کند.

    کلیدواژگان: دقت کاشت، ردیف کار، سرعت پیش روی، کم خاک ورزی
  • عبدالعلی گیلانی*، نعیم لویمی صفحات 85-100
    سطح خاک ورزی حفاظتی از یک سو و میزان کشت برنج به صورت خشکه کاری از سوی دیگر، با توجه مزایای آنها، در حال افزایش است. این پژوهش با هدف مقایسه روش های مختلف خاک ورزی حفاظتی، به مدت 2 سال (1395-1393) به   صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار، در شرایط خشکه کاری برنج اجرا شد. کرت های اصلی شامل سه روش خاک ورزی-کاشت استفاده از دستگاه خاک ورز-کاشت نواری، دو بار دیسک + خطی کار و کاشت مستقیم با دستگاه بی خاک ورز و کرت های فرعی نیز شامل سه میزان بذر برنج: 50،  75  و 100  کیلو گرم در هکتار بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که روش های خاک ورزی-کاشت در  تمام شاخص های فنی و اقتصادی اختلاف معنی داری داشتند. مقایسه میانگین ها نیز  نشان داد که از نظر سوخت مصرفی، ظرفیت مزرعه ای و هزینه هکتاری به ترتیب تیمارهای دوبار دیسک + خطی کار با 6/31 لیتر در هکتار، بی خاک ورزی با 62/1 هکتار بر ساعت و دو بار دیسک + خطی کار  با 5/1 میلیون ریال بیشترین و تیمارهای خاک ورز-کاشت نواری با 6/8 لیتر بر هکتار، دو بار دیسک + خطی کار با 48/0 هکتار بر ساعت و خاک ورز-کاشت نواری با 1/1 میلیون ریال در هکتار کمترین مقادیر را داشتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب دو ساله صفات زراعی نشان داد که اثر روش خاک ورزی-کاشت فقط بر وزن هزار دانه و شاخص برداشت اثر معنی داری دارد و تاثیر آن بر عملکرد و سایر صفات معنی داری نیست. از نظر عملکرد، خاک ورز-کاشت نواری با 3490 و دو بار دیسک + خطی کار با 3344 کیلوگرم در هکتار  بیشترین و کمترین عملکرد را داشتند.
    کلیدواژگان: بی خاک ورزی، خاک ورز-کاشت نواری، شاخص های اقتصادی، شاخص های فنی، کم خاک ورزی
  • محمد رحمتیان، محمدامین نعمت الهی*، رضا یگانه، احمد شریفی مالواجردی صفحات 101-118

    امروزه خاک ورزی و مباحث مرتبط با آن برای محققان و کشاورزان اهمیت بالایی دارد. یکی از این مباحث، نیروی کششی است که عوامل زیادی بر آن تاثیر می گذارند. دانستن مقدار تقریبی این نیرو کمک می کند تا مثلا ماشین آلات و ادوات مناسب با شرایط موجود در مزرعه به کار گرفته شود. هدف از این تحقیق استفاده از نتایج حاصل از آزمون های برش وین و نفوذسنج مخروطی به منظور ارایه مدلی برای پیش بینی نیروی کششی ابزار خاک ورز متقارن (گاوآهن قلمی)، بدون نیاز بهاندازه گیری های آزمایشگاهی است. بدین منظور چهار مزرعه در نظر گرفته شد و در هر مزرعه آزمایش های شاخص مخروط و برش وین اجرا گردید. در هر مزرعه با در نظر گرفتن متغیرهای سرعت پیشروی (3، 5، 7 و 9 کیلومتر در ساعت) و عمق خاک ورزی (15، 20، 25 و 30 سانتی متر)، نیروی کششی گاوآهن قلمی به دست آمد. این تحقیق در مزرعه بر اساس آزمایش کرت خرد شده بر پایه طرح بلوک کاملا تصادفی و هر آزمایش در سه تکرار اجرا شد. نتایج بررسی ها نشان داد که با افزایش عمق نفوذ از 15 تا 30 سانتی متر، مقاومت برشی و شاخص مخروط خاک به ترتیب از 62/36 تا 21/48 و از 16/23 تا 86/38 درصد افزایش یافته اند. با افزایش سرعت پیشروی و عمق خاک ورزی، نیروی کششی به ترتیب در حدود 16/30 و 32/25 درصد افزایش یافت. با افزایش رطوبت خاک، مقدار مقاومت کششی 83/47 درصد کاهش یافت. همچنین با افزایش شاخص مخروط و مقاومت برشی خاک، نیروی کششی خاک ورز قلمی نیز افزایش پیدا کرد. با توجه به رابطه بین متغیرهای نامبرده شده با نیروی کششی، مدلی با روش سطح پاسخ با استفاده از طرح Historical data به دست آمد. در این مدل، نیروی کششی به عنوان متغیر وابسته و متغیرهای سرعت پیشروی، عمق خاک ورزی، شاخص مخروط و مقاومت برشی خاک به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شدند. ضریب تعیین، جذر میانگین مربعات خطا و میانگین خطای تخمین زده شده برای این مدل به ترتیب 97/0 و 49/0 کیلونیوتن و 34/2 درصد به دست آمد که نشان دهنده دقت بالای مدل برای پیش بینی نیروی کششی است.

    کلیدواژگان: آزمون برش وین، سرعت پیشروی، عمق خاک ورزی، نفوذسنج مخروطی
|
  • Mohammad Askari *, Gholamhosein Shahgholi, Yousef Abbaspour Gilandeh Pages 1-18

    In this research, horizontal, vertical and side forces on a single bentleg plow (SBLP) and a double bentleg plow (DBLP) at four forward speeds of 1.8, 2.3, 2.9 and 3.5 kmh-1 and at the constant depth of 40 cm was evaluated. The experiment was arranged in the randomized complete block design with four replications. In each experiment, three perpendicular soil forces were measured and recorded. Results showed that increasing forward speed from 1.8 to 3.5 kmh-1 resulted in increasing horizontal, vertical and side forces by 14, 3.5 and 1% for SBLP and 13, 1.2 and 11.5% for DBLP, respectively. Other results indicated that horizontal force for DBLP was more than twice of that for SBLP. The vertical force was lower for SBLP but it was not more than half that of DBLP and the side force for DBLP was very less than that for SBLP. Generally, using the DBLP increases tine penetration and decreases side force which leads to balanced operation of the subsoiler and tractor and therefore recommended.

    Keywords: dynamometer, horizontal force, Narrow Tillage Tine, side force
  • MohammadAli Rostami *, Nasser Taheri Khorasani Pages 19-34

    Currently, the available crop and garden sprayers do not have the ability to spray palm trees at high altitudes. In this study, an air blast sprayer was optimized for high palm trees and its performance was evaluated and compared with the performance of trailed and wheelbarrow lance sprayers. In order to evaluate the sprayers in the region, eight important traits were considered. The results of this study showed that the optimum air blast sprayer quality was better than that of the trailed and wheelbarrow lance sprayers, such a way that the spray quality coefficient was 1.81 versus 3.3 and 3.84 for trailed and wheelbarrow lance sprayers. The presence of poison on the ground, in turbine sprayer was seventy-five percent less compared to the trailed and wheelbarrow lance sprayers. The amount of solvent in turbine sprayer is about 50% lower than that of tow lance sprayers. Spraying capacity was 54 trees per hour without the need for the worker for turbine sprayer and for trailed and wheelbarrow sprayers were 30 and 27 trees per hour with 1 worker. According to the results of this study, it is better to use an optimized turbine sprayer for spraying palm trees with different heights.

    Keywords: Drift, Palm Grove, Spraying Capacity, Spraying Quality
  • D. Momeni *, Ghasem Zarei, Jalal Javadimoghadam Pages 35-50
    Greenhouse cultures include energy-related economic activities in the agricultural sector. Due to the problems in the production, transmission and distribution systems of electricity in conventional systems, development of CHP systems were so attractive in recent years. In this research after determining of advantages and disadvantage of CHP systems for using in greenhouse cultures, technical, economic and environmental assessments of these systems were evaluated. Finally, the role of government policies and supports were investigated. For technical, economic and environmental feasibility of using these systems in the greenhouse, the technical use of the system in the greenhouse, the amount of net present value (NPV), investment income components, cost components of capital, the amount of stored energy and carbon dioxide emissions were calculated. The results showed that because of the low number of technical personnel for installation, maintenance and repair of the system, it would be out of order if a problem occurred. Economically, it can be economically feasible to use government-sponsored sales of electricity to the national grid and the use of free-tariff gas. This reflects the role of government policies and facilities in the economic development of these projects.
    Keywords: CHP System, electricity, heating
  • Hooshang Afzali Gorouh *, Farzad Azadshahraki, Ladan Shafie Pages 51-68
    Minimum tillage and no tillage methods not only increase soil fertility but also reduce energy consumption and production costs. This study was performed to determine the energy indices in corn production under different tillage systems (conventional tillage, minimum tillage by disk, minimum tillage by chisel packer, and no tillage) in corn farms of Orzuiyeh region, Kerman province in 2017. For this purpose, questionnaires were filled by farmers and the necessary data were collected through interviews with them. In this study, energy efficiency, net energy gain, energy productivity, energy intensity and water use efficiency indices were calculated and analyzed. Results of this study showed that the maximum energy efficiency (1.81 MJ / ha) and maximum net energy gain (51402 MJ / ha) were achieved in minimum tillage by disk treatment. Energy productivity index was equal to 0.155, 0.155, 0.123 and 0.105 kg / ha for conventional tillage, minimum tillage by disk, minimum tillage by chisel packer and no tillage respectively. Maximum energy intensity (9 MJ/kg) was found in conventional tillage and minimum energy intensity (8.1 MJ/kg) was calculated in minimum tillage by disk treatment. Maximum water use efficiency (0.85 kg/m3) was found in the treatment of minimum tillage by disk. The results of this study also indicated that in corn cultivation in Orzuiyeh region, the maximum amount of energy consumptions occur in water supply, fertilizer application, machinery equipment and fuel  respectively. Modification of irrigation methods, optimation of fertilizer consumption and using minimum tillage methods may improve energy ratio and increase farmer’s income in corn production in Orzuiyeh region.
    Keywords: Conservation tillage, energy productivity, Irrigation, Output, input energy, Water use efficiency
  • H. R. Sadeghnezhad *, Maryam Barzanooni, HosseinAli Shamsabadi, MohammadHashem Rahmati Pages 69-84

    In no-tillage, the coulters are the best way to cross the plant residues, which, along with the furrow openers, prepare the soil for seed placement. So four available tiller models in front of a mechanical row crop planter were installed and a two factor randomized complete block design using strip plots with four coulters (sweep, nail, narrow chisel and T inverted) as factor A and the three factors related to the speed of tractor (4.8, 7.2 and 9.4 km.h-1) as factor B were performed. The planter units were adjusted on 50 cm distance between rows. The sweep model with 24.4 and 7.3 cm had the highest width and depth of disturbed soil. T inverted tiller at the specified depth with the least amount of standard deviation got the highest uniformity of seed distribution on the row that was 80.4% and did not change depth of seeding by speed increasing but increased the distance between two seeds. Also, the highest quality of feed index (42.7%) and the lowest multiple index (46.8%) were related to this treatment and its miss index (10.5%) has been around other tillers. Although T inverted tiller in the forward speed of 4.8 km h-1 has better performance in terms of planting indices, but the nail tiller is more suitable because of simplicity and performance as well as its low cost compared to other tested tillers and it passes through plant residues more easily.

    Keywords: Precision index, Reduce tillage, Row Crop Planter, SPEED
  • Abdolali Gilani *, Naeim Loveimi Pages 85-100
    The area in which conservation tillage is used, and also the area in which cultivation of dry seeding method of rice is used, both, due to their advantages, are increasing. This study was done in two years (2014-2016) in Khuzestan province to compare different conservation tillage methods. The experiments were based on split plot with randomized complete blocks design with two factors and three replications under dry seeding of rice. The main factor included different methods of tillage and sub-factor included different seed rates. The main factor treatments were: strip-till-drill, twice disk + grain drill, and no tillage (direct planting) and the sub-factor treatments were: 50, 75 and 100 kg.ha-1 of seed rates. The analysis of variance of technical parameters showed significant difference in all indices. Comparison of data showed that  twice disk with 31.6 L.ha-1, no tillage with 1.62 ha.h-1 and twice disk with 1.5 million Rials per hectare had the highest value in fuel consumption, field capacity and costs per hectar, respectively, and strip-till-drill with 8.6 L.ha-1, twice disk with 0.48 ha.h-1 and strip-till-drill with 1.1 million Rials per hectare had the lowest value in those indices. Analysis of variance in two years of agronomic traits showed that tillage methods had significant effects only on 1000 grain weight and harvest index, and no effects on other indices. Among tillage methods, strip-till-drill with 3490 kg.ha-1 and twice disk with 3344 kg.ha-1 had the highest and lowest yield, respectively.
    Keywords: Economic Parameters, Minimum Tillage, No tillage, Strip-till-drill, Technical Parameters
  • Mohammad Rahmatian, MohammadAmin Nematollahi *, Reza Yeganeh, Ahmad Sharifi Malvajerdi Pages 101-118

    Nowadays, tillage and related topics are of great importance to researchers and farmers. One of these issues is the draft force, which is influenced by many factors. Knowing the approximate amount of this force helps, for example, to use suitable machines and tools on the farm. The purpose of this study was to use the results of shear vane and cone penetration tests to provide a model for predicting the draft force of chisel plow without measuring soil physical and mechanical parameters. For this purpose, four farms were seleced and cone index and shear van test were performed on each farm. Also, draft force of chisel plow was obtained in each farm considering the variables of forward speed (3, 5, 7 and 9 km.h-1) and tillage depth (15, 20, 25 and 30 cm). The experiments were performed based on a split plot experiment and on a completely randomized block design with three replications. The results showed that with increasing the penetration depth from 15 to 30 cm, shear strength of soil and cone index increased by 36.62% to 48.21% and 23.60% to 38.86%, respectively. With increasing forward speed and tillage depth, the draft force increased by about 30.16% and 25.32%, respectively. With increasing soil moisture, the amount of draft force decreased by 47.83%. Also, with increasing cone index and shear strength of soil, the draft force of chisel plow increased. According to the relationship between the mentioned variables with draft force, a model with response surface methodology and historical data design was obtained. In this model, draft force was considered as a dependent variable and forward speed, tillage depth, cone index and soil shear strength were considered as independent variables. The coefficient of determination (R2), root mean square error (RMSE) and mean relative deviation modulus (MRDM) for this model were 0.97, 0.49 kN and 2.34%, respectively, indicating high accuracy of the model for predicting draft force.

    Keywords: chisel plow, Cone Penetrometer, Forward speed, shear vane test