فهرست مطالب

قرآن پژوهی خاورشناسان (قرآن و مستشرقان) - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار و تابستان 1400)

نشریه قرآن پژوهی خاورشناسان (قرآن و مستشرقان)
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدعلی رضایی اصفهانی* صفحات 9-30

    جریان مطالعات قرآنی مستشرقان از قرن دوازده میلادی به بعد سه دوره مشخص داشته است که دوره اول به انتقاد از قرآن بود و دوره دوم مطالعات قرآنی همراه حرکت استعماری و تبشیری گردید و در دوره سوم نقاب علمی به چهره زد، یکی از آثار دوره سوم کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» (The study Quran) در سال های اخیر به قلم چند نفر از مستشرقان آمریکایی و با سرویراستاری دکتر سید حسین نصر در هشت جلد شکل گرفت که جلد اول آن (شامل سوره حمد، بقره، آل عمران) به فارسی ترجمه و منتشر شد. در این نوشتار به نقد روش شناختی این اثر پرداخته شده است. نخست نقاط قوت این اثر از جمله: زبان انگلیسی اصیل و ترجمه روان آن و دفاع از وحیانیت قرآن بیان شده سپس به نقد مبانی، روش تفسیری و رویکرد عرفانی و نیز مواضع نویسندگان در مورد پلورالیسم دینی، کم رنگ کردن آیات مخالف یهود و مسیحیت، و نیز کمرنگ سازی آیات اهل بیت، دیدگاه شیعه و اعجاز قرآن پرداخته شده است. و در نهایت این کتاب را موجب مهجوریت قرآن در عصر حاضر بویژه در جوامع غربی دانسته شده است.

    کلیدواژگان: قرآن، مستشرقان، تفسیر، معاصرانه، سید حسین نصر
  • رحمان عشریه، سید محمد حسینی پور* صفحات 31-60

    یکی از مهم‏ترین وظایف مفسران این است که در هر زمان، تفسیری از قرآن ارایه دهند که ضمن عدم انحراف از مسیر اصیل اسلامی، یارای عرضه اقناعی به دنیای معاصر و تبلیغ موثر در جامعه جهانی را داشته باشد. در همین راستا و با همین هدف، کتابی با عنوان «قرآن‏شناخت» در غرب به زبان انگلیسی برپایه گرایش عرفان و تقریب ادیان و مذاهب نگاشته شده است. ترجمه فارسی جلد نخست آن با عنوان «تفسیر معاصرانه قرآن‏کریم» نامبردار است. نظر به تازگی اثر و حساسیت موضوع، مقاله حاضر جزو نخستین پژوهش‏هایی است که با روش توصیفی- تحلیلی متمرکز بر مطالعه متن‏محور تفسیر معاصرانه، به روش‏شناسی و نقد آن پرداخته است. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که اثر یادشده ازروش تفسیری واحد و یکنواختی در سراسر متن بهره نبرده است؛ ونیز استفاده بی‏ضابطه از روایات و در پاره‏ای از متن، نادیده‏انگاری مبانی شیعه نیز مشاهده می شود. جستارحاضر، ضمن رد بیشتر ادعاهای سرویراستار در مقدمه، نقاط ضعفی را برای قرآن‏شناخت برشمرد؛ از جمله: ثابت‏نبودن صلاحیت نگارندگان جهت اجتهاد در گزینش و نگارش تفسیر، مشخص‏نبودن روش تفسیری، عدم اعتنا به روایات اهل‏بیت و تسامح با پلورالیسم دینی؛ همچنین عنوان «تفسیر معاصرانه» نیز به دلیل تسامح در تفسیرانگاری و فاصله متن با صفت معاصرانه، عنوان مناسبی شناخته نشد.

    کلیدواژگان: قرآن، روش‏شناسی تفسیر، تفسیر معاصرانه، قرآن‏شناخت، پلورالیسم
  • محمدجواد اسکندرلو* صفحات 61-81

    تفسیر معاصرانه قرآن کریم، اثر گروهی از پژوهشگران غربی است که با سرویراستاری سید حسین نصر توسط انشاءالله رحمتی،تحت نظارت مصطفی ملکیان به فارسی ترجمه شده است. جلد اول این کتاب مشتمل بر سه سوره فاتحه الکتاب، بقره و آل عمران چاپ و منتشر گردیده است. نویسنده مقاله حاضر علاوه بر ذکر مهم ترین محسنات این کتاب، اشکالات صوری ساختاری و به ویژه آسیب های محتوایی این کتاب را با روشی توصیفی تحلیلی موردنقد و بررسی قرار داده است. مهم ترین اشکالات کتاب یادشده را می توان به قرار ذیل معرفی کرد: نام گذاری نادرست کتاب (از سوی مترجم)، گزینش همکارانی غیرمتخصص در تفسیر قرآن، عدم ارایه تعریفی روشن از «سنت گرایی» و «معاصرانه»، ذکر برخی از احتمالات بسیار بعید بدون مستندسازی، استناد و استشهاد به برخی از روایات ضعیف و جعلی، دفاع از پلورالیزم دینی، عدم تبیین ابعاد و وجوه مهم اعجاز قرآن کریم ازجمله اعجاز ادبی، خودداری از تفسیر دقیق آیات سیاسی و اجتماعی قرآن کریم، عدم پاسخ دهی به شبهات مربوط به معجزات انبیاء و مسئله جبر و در حاشیه قرار دادن نظرات شیعیان. درنتیجه، چنین تفسیری که نخستین بار در آمریکا از سوی برخی از غربیان تحت نظارت یک دانشمند شیعی به زبان انگلیسی در سراسر جهان منتشر گردیده است، اگر بخواهد نشانگر مفاد حقیقی و دقیق آیات قرآن در ابعاد مختلف باشد، نیاز به ویرایش جدی به لحاظ روشی و نیز محتوایی دارد.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، تفسیر معاصرانه، آسیب شناسی تفسیر، سید حسین نصر، مفسران بزرگ
  • علی اصغر شعاعی، علی اکبر فراهی بخشایش* صفحات 82-107

    «تفسیر معاصرانه قرآن کریم»، یکی از جدیدترین تحقیقات قرآنی در غرب است که با عنوان «The study Quran» در سال 2015 در سان فرانسیسکو، با سرویراستاری دکتر سید حسین نصر به چاپ رسید. با توجه به اینکه این تفسیر در جهان غرب نگارش یافته است، ضرورت نقد و بررسی آن و توجه به روش تفسیری مورداستفاده در این تفسیر حایز اهمیت است. با اینکه عنوان ترجمه این تفسیر، «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» است؛ اما نمی توان این تفسیر را تفسیری عصری و روزآمد از قرآن کریم دانست. این تحقیق با استفاده از منابع کتاب خانه ای و به صورت توصیفی تحلیلی درصدد بررسی روش شناسانه این تفسیر است. نتایج تحقیق نشان می دهد: این تفسیر با استفاده از روش سنت گرایانه به نقل قول های مفسران متقدم فریقین پرداخته است. مهمترین شاخصه های تفسیر اجتماعی قرآن که عبارت اند از: توجه به آیات قرآن درصدد حل مسایل اجتماعی، تطبیق آموزه های قرآنی و پاسخ درخور برای رفع شبهات اجتماعی، توجه به آموزه های تربیتی قرآن، استفاده از بیانی رسا و همه فهم، توجه به عقل گرایی، توجه به علوم قطعی در تفسیر آیات قرآن، پرهیز از پرداختن به تفسیر مبهمات قرآن، پرهیز از طرح گسترده بحث های کلامی، ادبی، فقهی و اختلاف قرایات، پرهیز از ورود روایات جعلی و اسراییلیات؛ این تفسیر فقط به سه شاخصه: استفاده از بیانی رسا و همه فهم، پرهیز از پرداختن به تفسیر مبهمات قرآن و پرهیز از طرح گسترده بحث های کلامی، ادبی، فقهی و اختلاف قرایات پایبند بوده است. ازاین رو، چنین تفسیری با رویکرد سنت گرایانه برخلاف عنوان معاصرانه، باعث مهجوریت قرآن در جهان غرب شده و مانع از رسیدن آموزه های تربیتی، هدایتی و اجتماعی قرآن به گوش شیفتگان قرآن در جهان غرب می شود.

    کلیدواژگان: قرآن، تفسیر، روش تفسیری، گرایش های تفسیری، تفسیر اجتماعی، تفسیر معاصرانه، سید حسین نصر
  • زینب طیبی* صفحات 108-138

    قرآن و سنت گرانسنگ ترین سرمایه های آسمانی اند که گفتارها و پیام های خداوند برای رساندن کاروان بشری به کمال مطلوب و آماده شدن برای ملاقات حق را در اختیار ما گذاشته اند. درک درست و کامل معارف قرآن کریم، حاجتمند سنت پیامبر و اهل بیت است. روایات تفسیری اهل بیت که هم پایه سخنان رسول خدا در تبیین آیات وحی است و زمینه تلقی همه معانی آن از رسول خدا  برای صدرالمفسرین علی و تربیت یافتگان مکتب وحی، فراهم بوده است، کانون توجه اندیشمندان و مفسران اسلامی است. تفسیر معاصرانه قرآن کریم از جمله آثار سنت گرایی است که به گفته سید حسین نصر، بر مبنای تحقیقات مستشرقان غربی یا روشنفکران غربزده به رشته تحریر نیامده است و بر خلاف دیگر آثار مستشرقان، درک و دریافت تفسیر آیات وحی در متن سنت فکری و معنوی مسلمانان را مبنا قرار داده است. این جستار با روش تحقیق توصیفی تحلیلی و مراجعه به منابع مکتوب دینی و تفاسیر فریقین، درصدد بررسی نحوه تعامل جلد نخست این تفسیر با جایگاه اهل بیت و بهره گیری از روایات گسترده تفسیری ایشان در فهم و دریافت معانی آیات وحی است. یافته های پژوهش نشان می دهد که روایات فریقین در بیان فضایل اهل بیت در تفسیر برخی آیات مغفول مانده است و از احادیث تفسیری اهل بیت در حد روایات سایر صحابه و تابعین استفاده نشده و دستیابی تفسیر معاصرانه قرآن کریم به معارف وحی که بخشی از این آیینه تجلی حق، تنها در قلب پاک معصومین جای گرفته و در گفتار و کردارشان بروز یافته، با کاستی مواجه است.

    کلیدواژگان: فضایل اهل بیت، روایات تفسیری اهل بیت، تفسیر معاصرانه قرآن کریم، سنت گرایی
  • اسدالله مسلمی فر*، محمد امینی تهرانی صفحات 139-162

    مستشرقان قرآن پژوه آثار بسیاری درزمینه تفسیر قرآن انجام داده اند؛ اما تفسیر کامل قرآن توسط مسلمانان در جهان غرب، بسیار اندک است. یکی از آثار سزاوار پژوهش، تفسیر «the study Quran» است که توسط مسلمانان ساکن یا بومی غرب به نگارش درآمده است. این اثر در زبان فارسی با عنوان «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» در حال ترجمه است که تاکنون دو جلد آن منتشر شده است. در نقد جاری، اصل کتاب که به انگلیسی است، مدنظر بوده است. نقد انجام گرفته در این مقاله مربوط به تفسیر آیه اکمال است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی بر اساس منابع کتابخانه ای به نقد و بررسی تفسیر آیه اکمال در این اثر پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد: «تفسیر قرآن شناخت» ضمن داشتن محاسن و مزایایی قابل توجه، دارای ملاحظاتی است که از مهمترین نقدهای این تفسیر می توان به موارد زیر اشاره کرد: عدم تعادل در ذکر منابع شیعه و اهل سنت؛ عدم ذکر بسیاری از بیانات لازم در جهت راهنمایی مخاطبان؛ عدم ذکر ملاک انتخاب تفاسیر مرجع؛ ارجاعات نامناسب؛ عدم رعایت اعتبارسنجی روایات کتاب تفسیر طبری؛ عدم صحت انتساب اقوال؛ نقل حدیث غدیر خم از طرق اهل سنت و عدم التزام به لزوم واجد بودن مفسر به شروط متعدد.

    کلیدواژگان: قرآن، تفسیر، نقد تفسیر، قرآن شناخت، آیه اکمال، The Study Quran، سید حسین نصر
  • حسین علوی مهر* صفحات 163-181

    تفسیر معاصرانه قرآن کریم در محیطی مسیحیانه به نگارش درآمده است، قرآن کریم، اصل دین یهود و مسیحیت و حضرت موسی و عیسی را از پیامبران الهی می داند که کتاب تورات بر حضرت موسی و انجیل بر حضرت عیسی نازل شده است؛ اما قرآن کریم رفتار و اندیشه هایی از یهودیان و مسیحیان را مورد نقد قرار داده است، به ویژه برخورداری های یهود در زمان پیامبر اسلام J را موردانتقاد قرار می دهد و در مواردی به تکفیر آنان پرداخته است. تفسیر معاصرانه قرآن کریم با سرویراستاری سید حسین نصر، به طور جانب دارانه دین یهود و مسیحیت در دوران معاصر را به حق دانسته و نسبت به برخی عقاید و اندیشه های باطل آنان توجیه نموده یا سرپوش گذاشته است. در این مقاله به نقد برخی از دیدگاه های جانب دارانه این تفسیر در تعامل با اهل کتاب پرداخته شده است. تکثرگرایی دینی که در این تفسیر تاییدشده است، موردنقد جدی مفسران و آیات قرآن و روایات اسلامی است. عدم تحریف کتاب مقدس که موردحمایت این تفسیر قرار گرفته است، طبق دلایل فراوانی از آیات و روایات و دیدگاه های مفسران مردود شمرده شده است. مسئله تثلیث که در قرآن کریم موجب کفر شمرده شده است، در میان مسیحیت امروز عمومیت داشته و با هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.

    کلیدواژگان: تعامل با اهل کتاب، تفسیر معاصرانه قرآن کریم، سید حسین نصر، نقد، تکثرگرایی
  • علی کریم پور قراملکی* صفحات 182-206

    صیانت و سلامت قرآن مجید از تحریف، یکی از مهمترین مباحث علوم قرآنی است. افزون بر طرح آن، تحریف کتاب های مقدس و تبیین نوع آن هم، یکی از موضوعات مهم در میان قرآن پژوهان مطرح است. اهمیت تعیین نوع آن از این لحاظ است که در صورت اثبات تحریف معنوی کتب مقدس، طرح صیانت از قرآن کریم همانند سایر کتب مقدس نیز اثبات خواهد شد. در این میان، دیدگاه مولفان کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» در انکار وجود تحریف لفظی از کتب مقدس، مسئله را بیش ازپیش، حایز اهمیت می نماید. روش تحقیق در این نوشتار، تحلیلی توصیفی با رویکرد انتقادی است. یافته های پژوهشی نشانگر این است که برخلاف نظر سرویراستار کتاب مذکور، کتب مقدس، افزون بر اشتمال به تحریف معنوی، در طول تاریخ گذشته خود از تحریف لفظی نیز برخوردار بوده است. ضمن اینکه ادعای نگارنده، منطبق با دلالت آیات قرآن کریم است و فهم و درک مفسران هم غیرازآن نیست؛ بنابراین مستندات و تفاسیری هم که در کتاب مذکور بیان شده، واهی و خدشه پذیر هستند.

    کلیدواژگان: تحریف، تحریف معنوی، تفسیر معاصرانه، تحریف لفظی، تورات و انجیل
  • علیرضا حیدری* صفحات 207-235

    وحی در اسلام، اساس و محور اصلی آموزه های دینی و منبع همه معارف، حکمت ها و هدایت های بشر به شمار می آید. وحیانی بودن نص از مباحث مهم وحی است و طبق دیدگاه مسلمانان، یگانه مصدر وحی و آیات قرآن کریم، در لفظ و معنا، خداوند حکیم است. یکی از شبهات مستشرقان در ارتباط با متن قرآن، غیرالهی بودن آن است که این شبهه را به شکل های مختلفی مطرح می کنند. عده ای از مستشرقان قرآن را برگرفته از فرهنگ یهود و نصارا و نیز محتوای کتاب های آنان می دانند. بخشی از آن را از همان محدوده جغرافیایی و زندگی اجتماعی و دینی و فرهنگی جزیره العرب و بخش دیگر را از یهودیت و مسیحیت و عقاید و آداب و سنن دیگر ملت ها. بدین ترتیب وحیانیت قرآن را انکار می کنند و برای آن مصادر غیرالهی مختلفی ذکر می کنند؛ اما شواهد تاریخی و آیات قران نشان می دهد که وحی به قدرت مقتدر غیبی مستند است و پیامبر J هیچ گونه مداخله ای در آن نداشته است.

    کلیدواژگان: وحی، متن قرآن، ساختار واژگان، ترکیب آیات، تحدی، مصدر قرآن، کلام الهی
  • زهرا علیمرادی* صفحات 236-268
    پژوهش حاضر، به بررسی و نقد آرای گلدزیهر، در مورد مسئله جامعیت و جهانی بودن قرآن کریم می پردازد. گلدزیهر معتقد است: اندیشه گسترش اسلام بعد از بعثت به وجود آمد، همچنین دعوت پیامبرJ و دامنه تخاطب قرآن را منحصر به عربستان و محدود به قبایل عرب می داند. ازنظر وی رسالت نبوی از ابتدا انگیزه جهانی شدن نداشته و ایده گسترش اسلام مربوط به تلاش مسلمانان آینده است. ازآنجاکه وی معتقد به نقش شخص پیامبرJ  در تالیف متن قرآن، نیز به تاثیرپذیری قرآن از فرهنگ زمانه است، به جامعیت و جهانی بودن قرآن اشکال وارد می کند. ازنظر وی مسلمانان به علت عدم جامعیت دستورات قرآن کریم و اسلام، مجبور شدند، به صورت خودجوش برخی از دستورات را تغییر، اصلاح یا ابداع نموده و در این قالب، فقه اسلامی تطور یافت. تاثیرپذیری وی از یهود و افکار تیودور نولدکه و نیز بی توجهی به منابع شیعی از انتقادات وارده به روش کار اوست. بر اساس آیات قرآن کریم، روایات و شواهد تاریخی تناقض های آرای گلدزیهر تبیین شده است. روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی است.
    کلیدواژگان: گلدزیهر، جامعیت قرآن، جاودانگی قرآن، گسترش اسلام، تمدن اسلامی
  • شیدا اشرف*، فاطمه علایی رحمانی صفحات 269-294

    مدخل «آدم(ع)» نوشته یکی از مستشرقان به نام «یوهانس پدرسن» (J. Pedersen) است که در دایره المعارف اسلام به چاپ رسیده. این نوشتار به نقد و ارزیابی مدخل یاد شده پرداخته است با این هدف که بررسی آثار مستشرقان درباره آموزه های دینی به ویژه مباحث قرآنی، فضای فکری اندیشمندان غیر مسلمان را تا حدودی پیش دید مسلمانان قرار دهد. همچنین نقد و ارزیابی آثار یادشده نیز زمینه آشنایی افکار عمومی با اسلام ناب را فراهم می کند. نویسنده در این مدخل ابتدا با استناد به آیات قرآن، خلقت آدم، مذاکره خداوند با فرشتگان و دستور سجده به آدم، امتناع شیطان از دستور خداوند، نافرمانی آدم و حوا و سپس هبوط آنان از بهشت را بیان و سپس با استناد به روایات تفسیری و تاریخی اهل سنت و به ویژه منابع مستشرقان، داستان آدم(ع) را تبیین کرده است. یافته های پژوهش از عدم تسلط و اشراف علمی پدرسن بر منابع اسلامی -اعم از آیات قرآن و روایات اصیل- درباره داستان آدم(ع) و در نتیجه فهم ناقص و نادرست او حکایت می کند. عدم جامعیت در استناد به آیات قرآن، عدم ساختاربندی در عناوین مدخل، تاثیرپذیری از اسراییلیات، برداشت های سطحی و فاقد تحلیل، عدم توجه به تحریف ناپذیری قرآن و مراجعه محدود به منابع اصلی؛ مهمترین نقدهایی است که به مدخل آدم و دیدگاه های بیان شده در آن وارد است.

    کلیدواژگان: قرآن، حضرت آدم(ع)، دائره المعارف اسلام، مستشرقان، یوهانس پدرسن
  • محمود مکوند*، سمانه رحمان نژاد صفحات 295-318
    در دهه های اخیر جهانیان شاهد ظهور گروه های تروریستی و جهادی بوده اند که هرکدام به نحوی با پسوند اسلامی و گسترش اقدامات غیرانسانی مسئله «جهاد»، «آخرالزمان» و رخدادهای «پایان دنیا» را به چالش کشیده اند. چنین کنش هایی مقدمات تحقیقات گسترده اسلام پژوهان غربی را در این زمینه فراهم آورده است تا آنجا که برخی به بررسی ارتباط تنگاتنگ میان این سه مقوله پرداخته اند. دیوید کوک (David Cook) از جمله صاحب نظران این عرصه است که مکتوبات بسیاری درزمینه جهاد، شهادت و گفتمان های آخرالزمانی به رشته تحریر درآورده و معتقد است، ارتباطی مستقیم میان این مباحث وجود دارد. این نوشتار با روش توصیفی تحلیلی، با رویکردی انتقادی، ارتباط میان جهاد و گفتمان آخرالزمانی را از منظر دیوید کوک مورد واکاوی قرار داده است. کوک، عامل گسترش اسلام و فتوحات مسلمانان را اعتقاد به وقوع قیامت در آینده ای نزدیک می داند؛ زیرا معتقد است تا این تاریخ گذاری نهایی در ذهن مجاهد نقش نبندد، آمادگی برای حضور در جنگ و تحمل مشکلات و مصایب آن وجود نخواهد داشت و زمینه ساز این تفکر، آیات قرآن در خصوص قریب الوقوع بودن پایان دنیا و نیز برخی روایات هستند. پژوهش حاضر نشان می دهد که خاستگاه چنین نظرگاهی، از یک سو در پیش گرفتن رویکردی سطحی و گزینشی در استدلال به آیات و روایات است و از سوی دیگر اتخاذ پیش فرض جنگ طلب و خشونت آمیز بودن آموزه جهاد در اسلام است.
    کلیدواژگان: قرآن، جهاد، آخرالزمان، دیوید کوک، جنگ، خشونت
|
  • Mohammad Ali Rezaee Isfahani * Pages 9-30

    The Orientalists’ movement of Quranic studies from the 12th century onwards has had three distinct periods; the first concentrated on the critique of the Quran, the second one accompanied by a colonial and evangelical movements, and the third had a scientific mask. “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” (The Study Quran) in recent years by several American orientalists and edited by Dr. Seyyed Hossein Nasr in eight volumes as the first volume (including Surah Hamad, Baqarah, A’le-Imran) has been translated into Persian and published is included in the third category. The methodological critique of this work is discussed in this article. First, the strengths of this work, including: the original English language [not translation] and its fluent translation and defense of the revelation of the Quran, are expressed here, then dealt to criticize the principles, interpretive method and mystical approach, as well as the authors’ positions on religious pluralism, diluting verses against Judaism and Christianity and darkening the verses of Ahl al-Bayt (A.S), the Shiite view and the miracle of the Quran. Finally, this book has been considered as the cause of the abandonment of the Quran in the current era, especially in Western societiesIn this article, the methodological critique of this work is discussed. First, the strengths of this work, including: the original English language and its fluent translation and defense of the revelation of the Qur'an, are expressed, then criticizing the principles, interpretive method and mystical approach, as well as the authors' positions on religious pluralism, diluting verses against Judaism and Christianity. Also, the verses of Ahl al-Bayt, the Shiite view and the miracle of the Qur'an have been diminished. Finally, this book has been considered as the cause of the abandonment of the Qur'an in the present age, especially in Western societies.

    Keywords: Quran, Orientalists, Interpretation, contemporary, Seyyed Hossein Nasr
  • Rahman Oshriyeh, Seyyed Mohamad Hoseinipoor * Pages 31-60

    One of the most important duties of commentators is to provide an interpretation of the Qur'an in every era that, while not deviating from the original Islamic path, can offer persuasion to the contemporary world and effective preaching in the international community. In this regard and with the same purpose, a book entitled “The Study Quran” has been compiled in English in the West based on the mystical tendency and the approximation of religions and denominations. The Persian translation of the first volume is entitled “Contemporary Interpretation of the Holy Quran”. Due to being a recent work and sensitivity of the subject, the current article is one of the first studies that has dealt with its methodology and critique with a descriptive-analytical method focused on the study of text-based contemporary interpretation. The results of the present study indicate that the mentioned work did not use a single and steady interpretive method throughout the text; There is also an immethodical use of narrations and in some parts of the text, there is a disregard for Shiite principles. The present research, rejecting most of the claims of the editor-in-chief in the introduction of the book, enumerated the weaknesses for “The Study Quran”; of them,: the authors’ incompetence for ijtihad in selecting and writing the commentary is unknown, the commentary method is not clear, the narrations of the Ahl al-Bayt are ignored and religious pluralism is tolerated; Also, the title “Contemporary Interpretation” was not recognized as a suitable title due to ambiguity in regarding interpretation and the distance between the text and the contemporary adjective.

    Keywords: Interpretation Methodology, Contemporary Interpretation, “The Study Quran”, religious pluralism, Seyyed Hossein Nasr
  • Muhammad Javad Eskandarloo * Pages 61-81

    “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] is the work of a group of Western scholars, edited by Seyyed Hossein Nasr, which has been translated into Persian by Insha Allah Rahmati under the supervision of Mustafa Malakian. The first volume consists of three Surahs of Fatih al-Ketab, Baqarah and Ale Imran:In addition to mentioning the most important strengths of this book, the author of the present article has reviewed the formal-structural problems and especially the content disorder of this book in a descriptive-analytical method. The most important drawbacks of the book can be introduced as following:- Incorrect naming of the book (by the translator) - Selecting of non-specialist colleagues for the interpretation of the Quran - Lack of a clear definition of “traditionalist school” [= “perennial philosophy]” and “contemporary” - Mentioning some very unlikely possibilities without documentation - Citing and testifying to some weak and fabricated narrations - Defending religious pluralism. - Lack of explanation of the important miracle dimensions and aspects of the Holy Quran, including literary miracles. - Refusing to accurately interpret the political and social verses of the Holy Quran. - Failure to answer the doubts related to the miracles of the prophets and the issue of predestination. - Marginalizing the views of Shia School of thought. As a result, such an interpretation, first published in the United States by some Westerners under the supervision of a Shiite scholar in English around the world, needs to be seriously edited methodically as well as content if it is to reflect the true and accurate meaning of the Quranic verses in various dimensions.

    Keywords: Contemporary Interpretation, Holy Quran, Pathology of Interpretation, Seyyed Hossein Nasr, Great Commentators
  • Ali Asghar SHOAEY, Ali Akbar Farahi Bakhshayish * Pages 82-107

    “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] is one of the latest Quranic researches in the West, entitled “The Study Quran” was published in 2015 in San Francisco, under the editorship of Dr. Seyyed Hossein Nasr. Given that this interpretation has been written in the Western world, it is important to critique it and pay attention to the interpretive method of this exegesis. Although the title of the translation of this commentary is “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran”; but this interpretation cannot be considered as a modern and up-to-date commentary on the Holy Quran. This research uses library resources [= desk research] and descriptively-analytically to examine the methodology of this interpretation. The results of the research indicate that this exegesis has used the traditionalist [= Perennial Philosophical] method to cite the quotations of the earlier commentators of the two major Islamic sects [of Shia and Sunni]. The most important characteristics of social interpretation of the Quran are: paying attention to the verses of the Quran to solve social problems, applying Quranic teachings and appropriate answers to eliminate the social doubts, paying attention to the pedagogical teachings of the Quran, using a clear and all-understandable expression, paying attention to rationalism, paying attention to authentic sciences in interpreting the verses of the Quran, refraining from interpreting the ambiguities [mubhamat] of the Quran, avoiding the wide range of theological, literary, jurisprudential debates and differences in recitations [qira’at], avoiding the forged narrations and Israelites; This exegesis has adhered to only three characteristics i.e. using a clear and all-understandable expression, avoiding the interpreting the ambiguities [mubhamat] of the Quran, and voiding the wide range of theological, literary, jurisprudential debates and differences in recitations [qira’at]. Hence, such an interpretation with a traditionalist [= Perennial Philosophical] approach, contrary to the title of “contemporary”, causes the neglecting of the Quran in the Western world and prevents the pedagogical, guiding, and social teachings of the Quran from the lovers of Quran in the Western world.

    Keywords: Quran, Interpretation, Interpretive Method, Interpretive Tendencies, social interpretation, Contemporary Interpretation, Seyyed Hossein Nasr
  • Zeinab Tayyebi * Pages 108-138

    The Quran and Sunnah are the most precious celestial assets that have given us the divine words and messages in order to lead our caravan to the desired perfection and to prepare us to face the truth. A correct and complete understanding of the teachings of the Quran requires the tradition of the Prophet and the Ahl al-Bayt (A.S). The interpretive narrations of the Ahl al-Bayt (A.S), which are equal to the Divine Messenger’s words in explaining the verses of revelation and are the ground for considering all its meanings from the Divine Messenger of God for the Leading Commentator, Ali (A.S) and the educated of the school of revelation have been focused by the of Islamic thinkers and commentators. “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] is one of the works on behalf of Traditionalism [=Perennial Philosophy] which, according to Seyyed Hossein Nasr, has not been compiled based on of the Western Orientalists or Westernized intellectuals’ researches. Unlike other Orientalists’ works, it is based on the understanding and perception of the interpretation of revelatory verses in the text of intellectual tradition and Muslims’ spirituality. This research with descriptive-analytical research method and referring to the written religious sources and interpretations of the two major sects, seeks to investigate how this interpretation interacts with the position of the Ahl al-Bayt (A.S) and usage of their comprehensive interpretive narrations in order to understand and percept the meanings of revelation. The findings of the research indicate that the narrations of the two major sects have been neglected in expressing the virtues of the Ahl al-Bayt (A.S) in the interpretation of some verses, and the interpretive hadiths of the Ahl al-Bayt (A.S) have not been used as much as the narrations of other Companions and Followers [Tabi’een] and achieving “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] the teachings of revelation is facing with lack as these some parts teachings which are the mirror of the divine manifestation are located only in the pure heart of the infallible ones and are manifested in their words and conducts.

    Keywords: Ahl al-Bayt’s (A.S) Virtues, Ahl al-Bayt’s (A.S) Interpretive Narrations, “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [, “The Study Quran”], traditionalism
  • Asadullah Muslimifar *, Muhammad Amini Tehrani Pages 139-162

    The Orientalist researchers of the Quran have compiled a lot of works in order to interpret the Quran, but the complete interpretation of the Quran by Muslims in the West is very limited. One of the worthy research works is the book of Tafsir “the Study Quran”, written by Muslims either living in West or are native; which is being translated into Persian under the title of “The Contemporary Interpretation”. One volume of which has been published till now. Of course, in the current critique, the original book, which is in English, has been considered, not its [Persian] translation. So, in any part of the critique, we will not mention its [Persian] translation nor will refer to it. In addition, the critique is related to the interpretation of the Perfection [Ikma-e-Din] verse. While the first volume has been translated, there are few volumes remained yet to reach Surah Ma'idah and the verse of perfection. The choice of interpretation of the verse of perfection from the above exegesis will be mentioned forth. This interpretation, in addition to having advantages and strengths, also has considerations remarked forth in this research.

    Keywords: Hossein Nasr, Quran, The Study Quran, Verse of Perfection, Interpretation, Critique of Exegesis
  • Hussain Alavi Mehr * Pages 163-181

    “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] is written in a Christian environment. In the Holy Quran, the principle of the religions of Judaism and Christianity is discussed and Moses and Jesus are considered as the divine prophets. The Torah [= Old Testament] was revealed to Moses and the Bible [= New Testament] to Jesus while Quran has criticized the behavior and thoughts of Jews and Christians, especially criticized the Jews’ actions during the time of the Prophet of Islam (P.B.U.H.) and has excommunicated them in some instances. “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] edited by Seyyed Hussein Nasr have biasedly justified Judaism and Christianity in the contemporary era and has justified or covered up some of their false beliefs and ideas. The current article criticizes some of the biased views of this interpretation in dealing with the People of the Book [Ahl al-Kitab]. The religious pluralism accepted in this exegesis is severely criticized by the commentators and verses of the Quran and Islamic narrations. The non-distortion of the Bible which is affirmed by this exegesis has been rejected for many reasons by the verses, hadiths and views of the commentators. The Holy Quran considered the issue of Trinity as a cause of disbelief which in common in contemporary Christianity or there is no plausible justification for it and also considering temporary Hellfire for the Jews is quite different from that of the getting some Muslims out of hell.

    Keywords: Interaction with the People of the Book [Ahl al-Kitab], “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [, “The Study Quran”], Seyyed Hossein Nasr, Critique of the Book of “The Contemporary Interpretation” [, Critique of Religious Pluralism
  • Ali Karimpoor Qaramaleky * Pages 182-206

    The protection and safety of the Holy Quran from distortion is one of the most important topics in the Quranic sciences. In addition to it, the distortion of the Bible and the explanation of its type is also one of the important issues among Quranic researchers. The importance of determining its type is in the sense that if the semantical distortion of the Bible is proven, the idea of protection of the Holy Quran, like other holy books, will be proven. Meanwhile, the viewpoint of the authors of the book “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [= “The Study Quran”] in refuting the verbal distortion of the holy books, makes the issue even more important. The research method in this article is analytical-descriptive with a critical approach. Research findings indicate that contrary to the opinion of the book’s editor-in-chief, the Bible, in addition to being semantically distorted, has also undergone verbal distortion throughout its history. While the author’s claim is in accordance with the meaning of the verses of the Holy Quran and the understanding of the commentators is no other than that; Therefore, the documents and interpretations expressed in the above book are also false and distortable.

    Keywords: distortion, Semantical Distortion, “The Contemporary Interpretation of the Holy Quran” [, “The Study Quran”], Verbal Distortion, Torah, New Testament, Gospel
  • Ali Reza Heydari * Pages 207-235

    Revelation in Islam is the main basis of religious teachings and is the source of all human sciences, wisdom, and guidance. Being revelatory of the Quranic text is one of the important issues of revelation and according to the Muslims, the only source of revelation and verses of the Holy Quran, in word and meaning, is Almighty God. One of the suspicions of orientalists regarding the text of the Quran is that it is not revealed from God and they express this suspicion in different ways. Some orientalists consider the Quran to be derived from Jewish and Christian culture as well as the content of their books. Parts of it are taken from the same geographical area and social, religious, and cultural life of the Arabian Peninsula, and the other parts are taken from Judaism and Christianity and the beliefs and customs of other nations. Thus, they deny the revelation of the Quran and mention various non-divine sources for it. But the historical evidence and verses of the Quran indicate that Quranic revelation is based on the power of the unseen world and that the Prophet (P) did not interfere in it.

    Keywords: Revelation, Quranic text, Structure of Words, Composition of Verses, challenge, source of Quran, Divine Word
  • Zahra Alimoradi * Pages 236-268
    The present study examines and criticizes Goldziher’s views on the issue of comprehensiveness and universality of the Holy Quran. He considers the idea of the spread of Islam after the revelation and invitation of the Prophet (P) to be limited to Saudi Arabia and the scope of reciting the Quran to the Arab tribes. According to Goldziher, the prophetic mission was not motivated by globalization from the beginning, and the idea of spreading Islam is related to the efforts of future Muslims. Since he believes in the role of the Prophet (P) in compiling the text of the Quran, and the influence of the Quran on the culture of the time, he criticizes the comprehensiveness and universality of the Quran. His influence on the Jewish presuppositions and thoughts of Theodore Noldeke, who also pays little attention to Shiite sources of criticism of his method of work. Based on the verses of the Holy Quran, narrations and historical evidence, the contradictions of Goldziher’s views have been explained. The research method is descriptive and analytical.
    Keywords: Goldziher, the Comprehensiveness of the Quran, the Immortality of the Quran, the spread of Islam, Islamic Civilization
  • Sheida Ashraf *, Fatemeh Alaei Rahmani Pages 269-294

    The entry “Adam (A.S.)” written by “Johannes Pedersen”, an orientalist, is published in the Encyclopedia of Islam. This paper criticized and evaluated the mentioned entry having this aim that examining of the orientalists’ works on religious teachings, especially Quranic issues will provide to some extent the non-Muslim thinkers’ intellectual horizon for Muslims. Criticism and evaluation of the mentioned works also provide the ground for the public opinion to get acquainted with pure Islam [indirectly]. In this entry, the author first referring to the Quranic verses, has expressed Adam’s creation, God's negotiation with the angels and the command to prostrate to Adam, Satan's refusal of God's command, Adam and Eve’s disobedience and then their “Fall” from paradise [to earth], and then has explained the story of Adam (A.S.) citing the Sunni interpretive and historical narrations, and especially Orientalists’ resources. The findings of the research indicate Pedersen’s lack of scientific proficiency and expertise over Islamic resources - including Quranic verses and authentic narrations - on the story of Adam (AS) and as a result represent his incomplete and incorrect understanding. Lack of comprehensiveness in citing Quranic verses, lack of structural arrangement in the titles of the entry, being affected by the Israelites, superficial comprehension and lack of analysis, not paying attention to the impossibility of Quran’s distortion and limited reference to the main sources are the most important critiques of Adam's entry and the viewpoints expressed in it.

    Keywords: Quran, Adam (A.S.), Encyclopedia of Islam, Pedersen, Orientalists
  • Mahmood Makvand *, Samane Rahmannejad Pages 295-318
    In recent decades, the people of the world have witnessed the appearance of terrorist and jihadist groups, that each of them has somehow challenged the issue of jihad, the apocalypse and the events of the end of the world with the Islamic suffix and the spread of non-human actions. These actions have provided the ground for extensive Islamic researches by western scholars, so far as that some scholars have pay attention deeply to the close relationship between these three topics. David Cook is one of the well-known specialists in this field who has written several books and articles on “jihad”, martyrdom and apocalyptic literature and believes that there is a direct and strong connection between these issues. This article seeks to investigate the viewpoints of David Cook about the relationship between “jihad” and apocalyptic literature in a descriptive-analytical method by the critical approach. Cook thinks that the belief in the imminent end of the world is the principal factor of the spread of Islam and the conquests of Muslims; because without this final date in mind, it would have been difficult for Muslim fighters to participate in the war and endure its problems and suffering. Indeed, the basis of this kind of thinking is the verses of the Qur’an about the imminent end of the world and some traditions. On the one hand, the present study indicates that the origin of such a viewpoint is to have a superficial and selective approach in reasoning to verses and hadiths, and on the other hand, to adopt the presumption of belligerence and violence nature of the doctrine of “jihad” in Islam.
    Keywords: Quran, jihad, Apocalypse, Eschaton, David Cook, war, violence