فهرست مطالب

مطالعات الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی - پیاپی 17 (بهار 1400)

مجله مطالعات الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی
پیاپی 17 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمود هاشمی* صفحات 2-20

    در راستای تکیه گام دوم انقلاب بر نهادها و پایبندی مردم به ارزش های انقلاب با وجود مشکلات عدیده تحول در بسترهای سازمانی و نهادهای جامعه امری مهم و ضروری است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر استراتژی های مسئولیت پذیری اجتماعی مبتنی بر نظریه نظام انقلابی بر عملکرد فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه دو تهران سامان یافت. از جامعه آماری به حجم 206 نفر با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده، 138 نفر انتخاب گردید. چهار جهت گیری عمده براساس نظریه نظام انقلابی برای استراتژی های مسئولیت اجتماعی شامل پیروی از طریق شریعت، همدلی و مواسات، تامین رفاه اجتماعی و تکلیف مداری، پرسشنامه محقق ساخته پژوهش را شکل داد که پس از خبره سنجی، ضریب آلفای کرونباخ کل پرسشنامه برابر 0.78 شد. با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار پی.ال.اس آزمون یافته های تحقیق نشان داد که استراتژی های مسئولیت پذیری اجتماعی مبتنی بر نظریه نظام انقلابی بر عملکرد فرهنگی-اجتماعی شهرداری تاثیر مثبت و معناداری داشتند. هر چهار سوال فرعی پژوهش نیز تایید شد که از این میان، مسئولیت پذیری اخلاقی بیشترین تاثیر را دارا بود

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، عملکرد فرهنگی-اجتماعی، شهرداری
  • ایمان عرفان منش* صفحات 9-38

    علوم انسانی یکی از لوازم معرفتی تمدن سازی به عنوان هدف مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است. آسیب شناسی وضعیت تحول این علوم بر اساس ادبیات حکمرانی پایدار یکی از ضرورت ها برای شناسایی موانع و نقاط ضعف است. این مقاله تلاش کرده است با استفاده از ادبیات مفهومی حکمرانی در عرصه علم و رویکرد نظری منبعث از بیانات رهبر انقلاب اسلامی و همچنین، استفاده از روش های چندگانه تحلیلی از جمله SWOT، SOAR و PESTEL هدف مذکور را دنبال کند. به این منظور، از پرسش نامه الکترونیکی برای شناسایی، وزن دهی و اولویت دهی به وضعیت تحول علوم انسانی با استفاده از فرمول های متغیربندی و خوشه سازی از سوی 162 نفر از متخصصان بهره گرفته شده است. مهم ترین یافته ها و نتایج در محورهای زیر به بحث گذاشته شده اند: «ابعاد کلان تحول»، «محورهای محتوایی تحول»، «آسیب شناسی سازمانی و مشکلات شورای تحول»، «باور به جایگاه علوم انسانی»، «نقشه آمایش آموزش عالی برای تحول»، «تناسب علوم انسانی با نیازهای کشور»، «انگیزه دانشجویان و مشغولیت اساتید»، «بازیگران در حکمرانی علوم انسانی» و «اولویت ها، نقاط قوت و ضعف کنونی».

    کلیدواژگان: حکمرانی، علوم انسانی، شورای تحول، علم دینی، علم بومی، گام دوم انقلاب اسلامی
  • علی قجری*، یونس نوربخش صفحات 39-67

    در پژوهش های جدید حکمرانی، عمدتا بر موضوعاتی مانند تکه تکه شدن قدرت میان سطوح دولتی و فرادولتی، تشویق تمرکززدایی از دولت و اتکاء بر انواع جدید مشاوره و مشارکت شهروندان، تمرکز می شود. این مساله در ادوار مختلف مطرح بوده اما آنچه مهم می نماید توجه به تفاوت هایی است که میان الگوهای مختلف حکمرانی برقرار است. پژوهش حاضر بر نسبت میان دو الگوی شناخته شده حکمرانی در جهان امروز، یعنی مدل «حکمرانی اسلامی» و مدل «حکمرانی خوب» تمرکز کرده است. در این نسبت، الگوی طراحی شده حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نمونه موردمطالعه از مدل حکمرانی اسلامی موردنظر قرار گرفته و هدف برآن داشته شده تا با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی، به احصاء مضامین و تحلیل اصول محوری هریک از این دو مدل پرداخته و از این رهگذار تفاوت های این دو مدل را در سطح بنیان های نظری آنها مورد بررسی قرار دهد.نتایج پژوهش نشان می دهد، مدل حکمرانی اسلامی در جمهوری اسلامی ایران با مضامینی چون «حاکمیت خدا»، «وحی گرایی»، «شریعت گرایی»، «اخلاق اسلامی»، «امامت و ولایت» قابل تشریح و توصیف است. اما الگوی حکمرانی خوب مضامینی چون «حاکمیت قانون»، «مسئولیت پذیری افراد»، «شفافیت»، «کارآمدی» و «پاسخگویی» به عنوان اصول بنیادین حکمرانی به شمار می آورد. مقایسه مبانی این دو الگو، بیانگر تفاوت و بعضا تضاد میان این دو است. به نحوی که حکمرانی اسلامی رو به سوی پیشرفت و تعالی مادی و معنوی انسان در قلمروی حاکمیت خداوند دارد اما حکمرانی خوب هدف-گذاری خود را مبتنی بر شاخص های توسعه اقتصادی-اجتماعی در ادبیات نظری مدرن قرار داده است.

    کلیدواژگان: حکمرانی، توسعه، حکمرانی اسلامی، حکمرانی خوب، حکمرانی جمهوری اسلامی ایران
  • میثم نجاران، حسینعلی بهرامزاده*، مصیب سامانیان صفحات 69-100

    موضوع مقاله حاضر بررسی و تبیین رابطه عملگرهای مدیریت دانش-مطابق حدیث گوهربار پیامبر مکرم اسلام(ص) متناظر با مدل مفهومی موخر از نیومن و کانرد-با عملکرد سازمانی و میانجی گری ساختار سازمانی فرامتن و فنون مدیریت منابع انسانی راهبردی در سازوکار تشکیلاتی کمیته امداد امام خمینی(ره) به‎عنوان نهادی کثیرالخدمت و مستلزم دانش مداری بوده و هدف تعیین و تبیین روابط مثلث مفهومی زیرساخت با عملکرد سازمان مورد مطالعه ضمن یک جانمایی صحیح و وام‎دار لنز نظری جهت مدل مفهومی حاضر با ویژگی تبیینی بازپروری انسان سازمانی است. روش پژوهش از نوع توصیفی، علی، میدانی و پیمایشی بوده و در دسته بندی کلی در زمره تحقیقات کمی و به جهت بعد الحاقی مدل که از پیشینه نظری برخوردار نبوده، توسعه ای محسوب می گردد. مطابق اصول نمونه گیری در تحلیل مدل های ساختاری که با روش حداقل مربعات جزیی آزمون می شود، 260 آزمودنی جهت گردآوری داده انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده پرسشنامه ای محقق ساخته با پایایی و روایی تاییدشده بوده است. نتایج نشان می دهد که روابط علی معنادار بین آرگومان های مدیریت دانش، ساختار سازمانی فرامتن، فنون مدیریت منابع انسانی و عملکرد سازمانی تطبیق یافته با موسسات غیرانتفاعی برقرار و لزوم طراحی و پیاده سازی سازوکار سازمانی ناشی از الگوی حاضر، تجویزی منبعث از همین نتایج است که می تواند به‎عنوان یک منبع مطالعه و اقدام، در سازمان های با گرایش ارایه خدمات جامع در نیل به تعالی استفاده شود.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ساختار سازمانی فرامتن، فنون مدیریت منابع انسانی راهبردی، عملکرد سازمانی
  • فضه سادات حسینی*، تقی آزاد ارمکی، مهری بهار، هاجر آذری صفحات 101-124

    پژوهش حاضر با موضوع بررسی تحولات معنایی خانواده در اسناد بالادستی و در این مجال اسناد منتسب به رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران صورت گرفته است. هدف از این بررسی، مطالعه سیر تحولات معنایی خانواده در اسنادی است که از جانب رهبر انقلاب است. از آنجا که خانواده نهادی با اهمیت برای جامعه است، همواره مسئله مورد توجه حکومت ها در راستای حمایت و جهت دهی به آن بوده است. خانواده همچنین مورد توجه کنشگران اجتماعی به جهت کارکردهای انسانی و عاطفی آن است. خانواده در میانه درک کنشگران از آن و همچنین فهم حکومت ها از آن سیر متفاوتی از تحولات معنایی را طی می کند. به نظر می آید در اسناد بالادستی جمهوری اسلامی و همینطور اسناد خاص منتسب به رهبری نیز این جریان حاکم است. این پژوهش در پی فهم مختصات تحول معنایی خانواده در اسناد منتسب به رهبر انقلاب اسلامی ایران، از روش تحلیل محتوای کیفی و صورت بندی مضمونی استفاده کرده است. نتیجه بررسی هفده سند صادره از جانب رهبر معظم انقلاب بیانگر آن است که این اسناد به ویژه در متاخرترین آن، به سمت درگیری عینی با تحولات ذهنی و کیفی خانواده و اعضای آن متمایل شده است. این امر می تواند به واقع بینی بیشتر در فهم تحولات خانواده و سیاست گذاری عینی و وابسته به زمینه در حوزه با اهمیت خانواده منجر شده و از سیاست گذاری انتزاعی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: خانواده، تحول، معنا، اسناد بالادستی، تحلیل محتوا
  • محمد مهدی سروش*، فرنوش مینوئی، منوچهر فروتن، آزاده آقالطیفی صفحات 125-147

    نیل به آرامش، هدف نهایی تلاش های آدمی محسوب می شود. در قبال این نیاز فطری، مکاتب الهی و بشری، به ارایه ی راهکارهایی پرداخته اند اما پاسخ به این سوال که خانه به عنوان یکی از اساسی ترین فضاهای زندگی چگونه به انسان جهت نیل به این مهم کمک می کند هنوز جای کار دارد. هدف این تحقیق واکاوی مفهوم آرامش در متون اسلامی و نمود و ظهور این مفهوم در معماری اسلامی می باشد. جهت نیل به این منظور با روش کیفی و رویکرد گراندد تیوری با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته از ساکنین تعدادی از خانه های اواخر قاجار شهر ارومیه انجام گرفته و برای ارزیابی نهایی و تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA استفاده شده است. شیوه جمع آوری اطلاعات در بخش مبانی نظری، کتابخانه ای و در بخش نمونه موردی، میدانی و از طریق خاطره نگاری و مصاحبه با ساکنان است. با توجه به ادبیات تحقیق، در مقایسه با اصطلاحات قرآنی به نظر می رسد اطمینان و طمانینه، سکینه، اخبات و قلب سلیم از نوع آرامش معنوی و اعتقادی، امنه و وقار و در برخی آیات سکینه از نوع آرامش روانی و جسمانی می باشند، نفس مطمینه نیز بالاترین حد آرامش معنوی و بهترین حیات برای انسان، حیات طیبه می باشد که برای بندگان شایسته خداوند، انواع آرامش را به همراه دارد؛ همچنین ارزیابی و نتایج تحلیل نشان می دهد که روح مکان، مکان مقدس، وحدت، ترجیح و زیبایی از ویژگی های محیطی، معماری و شهری، موجب آرامش معنوی می شوند.

    کلیدواژگان: آرامش معنوی، نفس مطمئنه، حیات طیبه، روح مکان، خانه
  • محمد نصیری، رمضان رضایی، سید محمدرضا موسوی فراز، باقر مختاری* صفحات 149-172

    از گذشته های دور نقد و نگارش ردیه برضد عارفان مسلمان جریان داشته است. اتهام های وارده، عمدتا معطوف به سه محور شریعت گریزی، عقل و علم ستیزی بوده است. بر اساس دو محور اخیر به ویژه محور سوم - علم ستیزی که مسئله این پژوهش است، عارفان مسلمان عامل رکود و بلکه انحطاط تمدن اسلامی قلمداد شده اند. این پژوهش می کوشد از خلال گزاره های تاریخی، منابع و میراث مکتوب عرفان، حقیقت امر را تبیین و مورد تحلیل قرار دهد. مروری بر گزارش های دقیق تاریخی معطوف به مسئله پژوهش، از یک سو، نشان از خدمات ارزنده این جریان در سه ساحت دانشمندان و مولفین، رویکردهای علمی اخلاقی و درنهایت کارکردهای علمی تمدنی آن دارد، حقیقتی که نه فقط در حلقه های خرد و کلان آموزشی خانقاه ها، بلکه در نهان بی نهایت طلب عارفان بلندآوازه در گستره تاریخ عرفان اسلامی متجلی شده ومیراثی فاخر را به ودیعت نهاده است. چنان که ویژگی قرین بودن دانش در عرفان با اخلاق وعلم با معنویت، ضمن مانا کردن کارنامه علمی آنان از سوی دیگر، الگوی دانش در طراز تمدن اسلامی را به ظهور رسانده است.

    کلیدواژگان: عرفان، تصوف، معنویت اسلامی، علم، دانش، تمدن
  • وحید صالحی* صفحات 191-219

    هدف پژوهش حاضر پاسخگویی به این سیوال است که «عوامل موثر بر سبک زندگی پایدار کدامند و با چه روش هایی می توان سیاست ها و اقدامات مربوط به سبک زندگی پایدار را طراحی و ارزیابی کرد؟» برای رسیدن به هدف مذکور محقق تلاش کرده با بررسی ادبیات نظری موجود در این حوزه، ضمن ارایه تعریفی جامعه شناختی از سبک زندگی پایدار، عوامل موثر را در سه مقوله انگیزه ها، پیشران ها و تعیین کننده ها مشخص سازد. عوامل تعیین کننده نیز به نوبه خود به نگرش ها، تسهیل کننده ها (دسترسی) و زیرساخت ها تقسیم می شوند. بعلاوه، نشان داده است که دو روش برای طراحی و ارزیابی سیاست ها و اقدامات مرتبط با سبک زندگی پایدار وجود دارد: الف) رویکرد REDuseکه راهبردی از پایین به بالاست و ب) رویکرد AFI که راهبردی از بالا به پایین است. سپس با تکیه بر رویکرد AFI و به کارگیری روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه محقق ساخته (از نوع طیف لیکرت) در صدد برآمده تا یکی از عناصر تشکیل دهنده نگرش ها یعنی دانش و آگاهی گروهی از ذینفعان (شهروندان 5 منطقه تهران) را با حجم نمونه 1200 نفر (593 مرد و 607 زن) و روش نمونه گیری تصادفی ساده در زمینه سبک زندگی پایدار بسنحد. یافته های مطالعه نشان داد که در صورت عدم وجود گزینه های پایدار و دسترسی به آنها یا گیر افتادن در میان گزینه های ناپایدار، به راحتی نمی توان طبق آگاهی عمل کرد. افزایش آگاهی شهروندان تنها بخشی از کارهایی است که باید انجام شود

    کلیدواژگان: سبک زندگی، عوامل موثر، آگاهی شهروندان، رویکردها
|
  • Iman Erfanmanesh * Pages 9-38

    Humanities are a part of the knowledge means of civilization, as a goal contained in the Manifest of the Second Step of the Islamic Revolution. The pathological evaluation of the promotion condition of Humanities according to the literature of the substantial governance is one of the necessities with the purpose of understanding the obstacles as well as weaknesses. This article seeks to follow the mentioned goal, applying the conceptual literature of the governance for knowledge, theoretical approach stemmed from the statements of the supreme leader of I.R.I, and the multi analytic methods (namely SWOT, SOAR, and PESTEL). For this purpose, the e-questioner among 162 experts has been used to explore, weight, and prioritize the promotion condition of Humanities via the formulas related to setting variables and clusters. The most significant findings and results have been considered in the axes as follow: the macro dimensions of promotion, the content aspects of promotion, the pathological-organizational evaluation of the Council for Humanities Promotion, believing in the dignity of Humanities, the processing plan of the higher educations for promotion, the appropriateness between Humanities and society’s needs, students’ motivation and academic staffs’ involvement, the activists in the governance for Humanities, as well as the current priorities, strengths, and weaknesses.

    Keywords: Governance, humanities, Council for Humanities Promotion, religious knowledge, Native Knowledge, Manifest of the Second Step of the Islamic Revolution
  • Ali Ghajari *, Younes Nourbakhsh Pages 39-67

    New governance research focuses mainly on issues such as the fragmentation of power between governmental and supranational levels, encouraging decentralization of government, and reliance on new forms of citizen consultation and participation. This issue has been raised in different eras, but what is important is to pay attention to the differences that exist between different governance models.The present study focuses on the relationship between two well-known models of governance in today's world, namely the "Islamic Governance" model and the "Good Governance" model. In this regard, the designed model of governance in the Islamic Republic of Iran is considered as an example of the model of Islamic Governance and aims to use qualitative content analysis to enumerate themes and analyze the core principles of each of these two models To examine the differences between these two models at the level of their theoretical foundations.The results show that the model of Islamic Governance in the Islamic Republic of Iran can be described with themes such as "God's sovereignty", "Belief in revelation", "Shari'a", "Islamic ethics". But the model of Good Governance considers themes such as "rule of law", "responsibility of individuals", "transparency", "efficiency" and "accountability" as the basic principles of governance. A comparison of these two models reveals the differences and sometimes contradictions between the two. As Islamic rule is towards the material and spiritual progress and excellence of man in the realm of God, but Good Governance has based its goal-setting on the indicators of development in modern literature.

    Keywords: Governance&rdquo, Development&rdquo, Islamic Governance&rdquo, Good Governance&rdquo, &ldquo, Governance of the Islamic Republic of Iran&rdquo
  • Meisam Najjaran, Hoseinali Bahramzadeh *, Mosayeb Samanian Pages 69-100

    Subject of the article: Investigating and explaining the relationship between knowledge management actors - according to the hadith of the Holy Prophet of Islam (PBUH) corresponding to Newman and Conrad conceptual model - with organizational performance and mediation of organizational structure, hypertext and strategic human resource management techniques in the organizational mechanism of Imam Khomeini Relief Committee. As a multi-service institution and requires knowledge orientation and the purpose is to determine and explain the relationship between the conceptual triangle of infrastructure and the function under study while a correct and borrowed theoretical lens for the conceptual model with the explanatory feature of organizational human rehabilitation. The research method is descriptive and survey type and is considered as a development in the general category of quantitative research and for the additional dimension of the model. According to the sampling principles in the analysis of structural models that are tested by the partial least squares method, 260 subjects were selected for data collection. The data collection tool was a questionnaire with confirmed reliability and validity. The results show that significant causal relationships between knowledge management arguments, hypertext organizational structure, human resource management techniques and organizational performance adapted to nonprofits are established and the need to design and implement an organizational mechanism resulting from the current model is a prescriptive result of these results. It can be used as a source of study and action in organizations with a tendency to provide comprehensive services to achieve excellence.

    Keywords: Knowledge Management, Hypertext Organizational Structure, Strategic Human Resource Management Techniques, organizational performance
  • Fezzeh Sadat Hosseini *, Taghi Azad Armaki, Mehri Bahar, Hajar Azari Pages 101-124

    Family is an important institution for society and its members.Therefore,it’s a focused issue for the governments in the direction of supporting and directing it towards the micro and macro goals.The family is also concerned with social activists in its human and emotional functions.Meanwhile,the family is influenced by streams and trends beyond direct control like international streams, and therefore affect the whole family institute and its members. States and governments understand and interpret the transformation of the families and their members for their desire to maintain the stability and order with delay. This delay is one of the areas of conflict between social activists,families and governments,because it creates a contradiction between the objective situation of the family and the supportive and regulatory policies of the family on the part of governments.This research seeks to understand the coordinates of semantic transformation of the family by examining the upper documents that determine and direct the family policy.The method of this research is qualitative content analyze and formulate a framework for understanding the family transformations in this category of documents. The results of the examination of seventeen documents issued by the Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran indicate that these documents,especially in the latest ones, lead to objective conflict with the changes in the quality of life of the family and its members.This can lead to more realistic understanding of family transformations and objective and related to the ground policy-making in an important family district and to avoid abstract policy-making.

    Keywords: Family, Transformation, Meaning, upper document, content analysis
  • Mohammadmehdi Soroush *, Farnoosh Minooei, Manouchehr Foroutan, Azadeh Aghalatifi Pages 125-147

    Achieving tranquility is considered the ultimate goal of human endeavors. In response to this natural need, the divine and human schools have offered solutions, but the answer to this question that how the home, as one of the most basic living spaces, assists people to achieve this, is still a work in progress. The purpose of this study is to investigate the concept of tranquility in Islamic texts as well as achieving related concepts in Islamic architecture. To this end, using a qualitative method and Grounded theory, semi-structured interviews were conducted with residents of a number of late Qajar houses in Urmia. Moreover, MAXQDA software was run for data analysis and final evaluation. Library method was utilized to collect the data in theoretical background section, whereas field survey was done by memoirs and interview with residents. Considering the literature review, and in comparison with Quranic terms, it seems that reassurance, comfort, certainty, and a sound heart is considered as spiritual and religious tranquility, whereas safety and dignity and also comfort in some verses are considered type of mental and physical tranquility. The reassured soul is also the highest level of spiritual tranquility and the best life for human beings is the blessed life, which brings all kinds of tranquility for the worthy creatures of God. In addition, the evaluation and the results of the analysis indicate that the sense of the place, the holy place, unity, preference and beauty of the environmental, architectural and urban features lead to spiritual tranquility.

    Keywords: spiritual tranquility, reassured soul, blessed life, sense of the place, Home
  • Mohammad Nasiri, Ramezan Rezayi, Seyed Mohamadreza Mosavi Faraz, Bagher Mokhtatri * Pages 149-172

    Criticism and writing of denials against Muslim mystics have been going on since ancient times. The accusations were mainly focused on the three axes of apostasy, reason and anti-science. According to the last two axes, especially the third axis - anti-science which is the subject of this research, Muslim mystics have been considered as the cause of stagnation and even the decline of Islamic civilization. This research tries to explain and analyze the truth of the matter through historical propositions, sources and written heritage of mysticism. A review of accurate historical reports focusing on research, on the one hand, shows the valuable services of this movement in three areas of scientists and authors, scientific-ethical approaches and finally its scientific-civilizational functions, a fact that not only in micro and macro educational circles Monasteries, but in the secret of the infinite desire of famous mystics, has been manifested in the history of Islamic mysticism and has bequeathed a glorious heritage. As the characteristic of combining knowledge in mysticism with morality and science with spirituality, while maintaining their scientific record on the other hand, the pattern of knowledge in the style of Islamic civilization has emerged.

    Keywords: : Mysticism, Sufism, Islamic spirituality, Science, Knowledge, Islamic Civilization
  • Vahid Salehi * Pages 191-219

    The purpose of this study is to answer the question "What are the factors affecting a sustainable lifestyle and how can policies and actions related to a sustainable lifestyle be designed and evaluated?" To achieve this goal, the researcher has tried to identify the effective factors in the three categories of motivations, drivers and determinants by examining the theoretical literature in this field, while providing a sociological definition of sustainable lifestyle. Determinants in turn are divided into attitudes, facilitators (access) and infrastructure. In addition, it has shown that there are two ways to design and evaluate sustainable lifestyle policies and measures: a) the REDuse approach, which is a bottom-up strategy, and b) the AFI approach, which is a top-down strategy. Then, relying on the AFI approach and using a survey method and a researcher-made questionnaire (of the Likert scale), one of the constituent elements of attitudes, namely knowledge and awareness of a group of stakeholders (citizens of 5 districts of Tehran) with a sample size of 1200 (593 males and 607 females) and simple random sampling method in the field of sustainable lifestyle. The findings of the study showed that in the absence of sustainable options and access to them or getting stuck among unstable options, it is not easy to act consciously. Raising citizens' awareness is only part of what needs to be done.

    Keywords: Lifestyle, Effective Factors, citizens', awareness, Approaches