فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال دهم شماره 3 (پیاپی 47، امرداد و شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه السادات میرکمالی، سعید احمد خسروی، مهدی شایگان، فاطمه ایمانی*، عشرت کریمی افشار صفحات 1-10
    مقدمه

    روانشناسی مثبت گرا بر شناسایی هیجان، کنترل احساسات و عواطف، ایجاد خوشبینی، مبارزه با افکار منفی و تغییر دادن تصویرهای ذهنی تاکید می کند. هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی آموزش روانشناسی مثبت گرا بر انعطاف پذیری شناختی و سرسختی روانشناختی پرستاران بود.

    روش کار

    روش این تحقیق نیمه تجربی و به روش پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را کلیه ی پرستاران بیمارستان امام رضای سیرجان در سال 1398 تشکیل دادند. نمونه ی پژوهش شامل 40 نفر که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند و به پرسشنامه های انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) و سرسختی روانشناختی کوباسا (1979) قبل و بعد از مداخله پاسخ دادند. گروه آزمایش  به مدت  8 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای یک بار) تحت آموزش روانشناسی مثبت گرا سلیگمن و همکاران (2005) قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. نمرات آزمودنی ها با استفاده از تحلیل کوواریانس  تک متغیری تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار انعطاف پذیری شناختی در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 32/5±97/82 و 16/5± 46/82  و در پس آزمون 14/5±07/94 و 89/5±19/83 به دست آمد (05/0 >p). همچنین میانگین و انحراف معیار در متغیر سرسختی روانشناختی در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 56/5± 73/68 و 17/5±51/68 و در پس آزمون 93/5±13/79 و 16/5±27/68 بود. بنابراین در گروه آزمایش نمره کسب شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنادار بود (05/0 >p).

    نتیجه گیری

    آموزش روانشناسی مثبت گرا بر افزایش انعطاف پذیری شناختی و سرسختی روانشناختی موثر است. بنابراین از این نوع آموزش می توان برای کاهش مشکلات پرستاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: روانشناسی مثبت گرا، انعطاف پذیری شناختی، سرسختی روانشناختی، پرستاران
  • فیروزه پیامنی، فاطمه چراغی، سید رضا برزو* صفحات 11-22
    مقدمه

    پرورش نیروهای پرستاری کارآزموده و شایسته برای ارایه مراقبت های بهداشتی و درمانی امری ضروری و بدیهی است که لازمه آن ارتقاء کیفیت آموزش است. مقایسه نظام های مختلف آموزش، محتوی و کیفیت برنامه درسی را ارتقاء می دهد. این مطالعه با هدف مقایسه نظام آموزش مقطع کارشناسی پرستاری در ایران با دانشگاه راجیو گاندی هند انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تطبیقی، برای مقایسه ساختار برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری ایران و دانشگاه راجیو گاندی هند در سال 1399 انجام شده است. برای مقایسه دو برنامه درسی، از الگوی Bready، استفاده شد.

    یافته ها: 

    برخی ویژگی های بارز مانند تقویت کار گروهی دانشجویان و مهارت یادگیری خود راهبر در دانشجویان و کار کتابخانه ای در برنامه آموزشی دانشگاه راجیو گاندی هند مشهود بود. دانش آموختگان در هند بدون دریافت مجوز RN  اجازه اشتغال به کار ندارند اما در ایران بعد از فارغ التحصیلی می توانند شروع به کار می کنند.

    نتیجه گیری:

     نظام آموزش پرستاری ایران و دانشگاه راجیو گاندی هند دارای اشتراکات زیادی هستند. پیشنهاد می شود در ایران به انجام کار گروهی دانشجویان و مهارت یادگیری خودراهبر توجه بیشتری گردد و قبل از اشتغال به کار دانش آموختگان آزمون صلاحیت حرفه ای برگزار گردد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، کارشناسی پرستاری، ایران، هند، مطالعه تطبیقی
  • رقیه گندمکار، فاطمه کشمیری، مهدی رعدآبادی* صفحات 23-33
    مقدمه

    ایمنی بیمار و بیمار محوری در سیستم مراقبت سلامتی در سراسر دنیا موضوع مورد توجهی است. در مقابل کاهش آسیب و حفظ ایمنی بیماران در هنگام ارایه مراقبت های بهداشتی به عنوان یکی از وظایف حرفه ای و اخلاقی کلیه ارایه کنندگان خدمات سلامت قلمداد می گردد. پژوهش حاضر با هدف بومی سازی پرسشنامه ایمنی بیمار و حرفه ای گری در دستیاران پزشکی انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر به صورت مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی در سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی یزد به انجام رسید. ابزار مورد استفاده پرسشنامه ایمنی بیمار و حرفه ای گری (MSSAPS) با 34 سوال و پنج بعد بود. برای بررسی روایی محتوایی از ضریب های نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا با استفاده از نظرات 13 متخصص استفاده شد. روایی سازه با روش تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی انجام گرفت و جهت بررسی پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده شد. از نرم افزارهای SPSS.21 و PLS (v3.2.8) و AMOS.23 جهت تحلیل داده ها استفاده شد. 

    یافته ها

    در پژوهش حاضر، نسبت و شاخص روایی محتوا، به ترتیب 69/0 و 84/0 تعیین گردید که عددی قابل قبول برای این پرسش نامه می باشد. در تحلیل عاملی تاییدی مقدار آماره CFMIN/DF برابر با 96/4 و مقدار شاخص CFI، GFI و RMSEA به ترتیب 91/0، 92/0 و 08/0 بدست آمد. همسانی درونی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید گردید که حاکی از همبستگی بالای میان سوالات پرسش نامه بود.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که پرسش نامه مذکور از اعتبار روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و می توان از آن برای سنجش ایمنی بیمار و حرفه ای گری در بین دستیاران پزشکی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، حرفه ای گری، اخلاق حرفه ای
  • سمیه زارع زاده، معصومه برخورداری شریف آباد*، محمد مهدی سالاری صفحات 34-44
    مقدمه

    خودکارآمدی و سلامت عمومی از عوامل موثر بر عملکرد پرستاران و ارایه مراقبت بهتر می باشد. رهبران پرستاری نقش برجسته ای در جهت ایجاد محیط و شرایط کاری مناسب دارند که می تواند بر خودکارآمدی و سلامت عمومی پرستاران تاثیرگذار باشد. یکی از رویکردهای رهبری، رهبری اخلاقی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین رهبری اخلاقی با خودکارآمدی و سلامت عمومی پرستاران انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی می باشد که در سال 1399 انجام شد. 205 پرستار شاغل در بیمارستانهای خاتم الانبیا و شهید بهشتی استان یزد به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، رهبری اخلاقی براون و همکاران، خودکارآمدی شوآرزر و جروسلم و سلامت عمومی گلدبرگ بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، آنالیزواریانس یکطرفه و تی تست) در نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین رهبری اخلاقی از دیدگاه پرستاران 72/7±80/33، خودکارآمدی 16/4±74/30 و سلامت عمومی 68/6±02/24 بود. در بین ابعاد سلامت عمومی، بیشترین میانگین مربوط به اختلال عملکرد اجتماعی و کمترین میانگین مربوط به افسردگی بود. در مورد ابعاد رهبری اخلاقی، میانگین بعد فرد اخلاقی (98/19±65/59) و مدیر اخلاقی (25/21±26/59) تقریبا یکسان بود. نتایج حاصل از آزمون پیرسون نشان داد بین رهبری اخلاقی و ابعاد آن با خودکارآمدی پرستاران همبستگی مثبت و با اختلال سلامت عمومی همبستگی منفی وجود دارد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با افزایش میزان رهبری اخلاقی در مدیران پرستاری، خودکارآمدی و سلامت عمومی پرستاران ارتقاء می یابد. لذا درک بهتر مفاهیم این رویکرد رهبری و به کارگیری آن توسط مدیران پرستاری، موجبات ارتقاء خودکارآمدی و سلامت عمومی پرستاران و به دنبال آن ارایه مراقبت بهتر می گردد.

    کلیدواژگان: پرستاران، سلامت عمومی، خودکارامدی، رهبری اخلاقی
  • مهسا خدمتی زارع، روح انگیز نوروزی نیا، مریم آقابراری*، سیده صغری طاهر هریکندئی صفحات 45-54
    مقدمه

    لازم است دانشجویان پرستاری به عنوان افرادی که با بیماران تعامل مستقیم دارند، از مهارت های ارتباطی خوبی برخوردار باشند؛ چرا که برقراری ارتباط موثر، سبب بهبود و ارتقاء مهارت های بالینی آنها می شود و برای مراقبت موفقیت آمیز از بیمار ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر ارتباط دانشجو- بیمار، از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1399 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی، از نوع توصیفی است که در آن به روش سرشماری، کلیه دانشجویان ترم 3 تا 8 مقطع کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز وارد مطالعه شدند. ابزار گرداوری داده ها، پرسشنامه الکترونیک محقق ساخته شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و بررسی عوامل موثر بر ارتباط دانشجو- بیمار بود. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار spss نسخه 26 و آمار توصیفی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه در مجموع 149 دانشجوی کارشناسی پرستاری شرکت کردند. طبق یافته ها، دانشجویان، عوامل حرفه ای را با میانگین 65/0±98/3 به عنوان بیشترین و عوامل فردی را با میانگین 55/0±44/3 به عنوان کمترین عامل موثر بر ارتباط خود با بیمار شناسایی کردند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بر اساس دیدگاه دانشجویان به ترتیب، عوامل حرفه ای، محیطی، شرایط بالینی، و آموزشی در درجه اول اهمیت و سپس عوامل اجتماعی و فردی می توانند بر ارتباط دانشجو- بیمار موثر باشند. مسوولان سیستم آموزشی و درمانی، با برطرف کردن کاستی هایی که در این زمینه وجود دارد، می توانند به بهبود شرایط کیفی آموزش دانشجویان و نیز  ارتقای کیفی و کمی خدمات مراقبتی ارایه شده توسط دانشجویان به بیماران کمک نمایند.

    کلیدواژگان: ارتباط، بیمار، دانشجوی پرستاری
  • رویا باغبان پور آذری، شعله لیوارجانی، سید داود حسینی نسب* صفحات 55-65
    مقدمه

    یکی از مشکلاتی که برخی از کودکان دارای مشکلات رفتاری تجربه می‍کنند، ناتوانی در ابراز همدلی است که این امر لزوم ارایه آموزش‍های روان شناختی را به این دسته از افراد ضروری می سازد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت‍های اجتماعی دوازده‍گانه تیموتی کمپبل-کامرفورد بر همدلی دانش‍ آموزان دختر دوره پایه ششم ابتدایی دارای مشکلات رفتاری انجام شد.   

    روش کار:

     جامعه آماری این پژوهش آزمایشی دربرگیرنده کلیه دانش‍ آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهر تبریز در سال تحصیلی 1399-1398 بود که تعداد 30 دانش‍ آموز مطابق با نمره برش در مقیاس درجهبندی مشکلات رفتاری Conners - فرم معلم و والدین، دارای مشکلات رفتاری تشخیص داده شدند که با استفاده از روش نمونه‍ گیری خوشه‍ای چندمرحله‍ای و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی ساده در گروه‍های آزمایش و گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه مقیاس همدلی Davis (1983) را تکمیل کردند و پس از اتمام 12 جلسه آموزش مهارت‍های اجتماعی دوازده‍گانه تیموتی کمپبل-کامرفورد (هفته ای دو جلسه به مدت 7 هفته) در گروه آزمایش، پرسشنامه همدلی  Davisتوسط گرو ه‍ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس تک ‍متغیره و چندمتغیره در نرم‍افزارSPSS.16 تحلیل شدند.

    یافته ها:

     آموزش مهارت‍های اجتماعی دوازده‍ گانه تیموتی کمپبل-کامرفورد بر همدلی و خرده مقیاس‍های آن (توجه همدلانه، دیدگاه‍ گرایی و آشفتگی شخصی) کودکان دارای مشکلات رفتاری تاثیر دارد (001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به تاثیر آموزش مهارت‍های اجتماعی دوازده‍گانه تیموتی کمپبل-کامرفورد بر افزایش همدلی کودکان دارای مشکلات رفتاری؛ استفاده از این رویکرد به عنوان یک روش آموزشی موثر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مهارت اجتماعی، تیموتی کمپبل-کامرفورد، همدلی، مشکل رفتاری، سنین مدرسه
  • سید رضا برزو، طیبه حسن طهرانی*، احمد نوالدینی صفحات 66-76
    مقدمه

    مقایسه تطبیقی برنامه های آموزشی دانشگاهی، با شناسایی شباهت ها و تفاوت ها، رو یکردهای نوینی برای رقابت بین دانشگاه ها و تضمین کیفیت ارایه می دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی برنامه درسی دوره کارشناسی پرستاری موناش استرالیا و ایران انجام شد.

    روش کار

    مطالعه توصیفی حاضر، با بکارگیری الگوی آموزش تطبیقی بردی در سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. آخرین برنامه آموزشی و درسی دوره کارشناسی پرستاری، از سایت رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران و سایت دانشگاه موناش استرالیا دریافت شد. داده ها با استفاده از مدل آموزش تطبیقی بردی، در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که استفاده از آزمون های سنجش مهارت و صلاحیت بالینی و همچنین برنامه های بین المللی ارزشیابی بالینی از نقاط قوت کوریکولوم آموزشی استرالیا محسوب می گردد. همچنین بررسی و مقایسه جایگاه های شغلی مورد انتظار برای کارشناس پرستاری نشان می دهد که در استرالیا علاوه بر به کارگیری پرستاران در بیمارستان ها دیدگاه های تخصصی تری در بکارگیری فارغ التحصیلان پرستاری دارد. همچنین در استرالیا،  پرستاری اجتماعی مانند پرستار مدرسه، پرستار مراقبت در منزل و یا پرستار هماهنگ کننده بالینی جایگاه خود را پیدا کرده است. ارایه واحدهای درسی روابط انسانی، مراقبت های بهداشتی برای جامعه چند فرهنگی، تحلیل و استدلال بالینی در برنامه آموزش پرستاری استرالیا مشهود است.

    نتیجه گیری

    مقایسه برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری ایران و استرالیا نشان می دهد کوریکولوم آموزشی استرالیا نسبت به ایران برتری هایی دارد. ادغام عمودی دانش و ارتباط منطقی بین دروس ارایه شده، قرار دادن واحدهای درسی در جهت توانمند ساختن دانشجویان در حیطه های تفکر خلاق و نقادانه، روابط انسانی، کار در جوامع مختلف و همچنین انجام مصاحبه در جهت بررسی توان ارتباطی و سطح علاقه افراد قبل از ورود به حیطه پرستاری از نقاط قوت برنامه آموزشی استرالیا یه شمار می رود.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، برنامه درسی، دانشکده پرستاری، استرالیا، ایران
  • عباس معظمی گودرزی*، صدیقه السادات طوافیان، محمدحسین دلشاد صفحات 77-87
    مقدمه

    با توجه به اینکه وضعیت های بدنی نادرست کارکنان درمانی در حین کار ارتباط مستقیمی با ایجاد درد در نواحی مختلف از جمله کمر دارد، به همین جهت طراحی یک پرسش نامه روا و پایا مورد نیاز بود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر طراحی و روان سنجی پرسش نامه آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان درمانی از کمردرد بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع روان سنجی و در دو بخش طراحی پرسش نامه و بررسی روایی و پایایی آن، در سال 1399 و در استان لرستان انجام شده است. در این پژوهش ابزار مورد استفاده پرسش نامه سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد بود که با استفاده از منابع علمی، مطالعات صورت گرفته و نظرات متخصصان طراحی گردید. برای بررسی روایی محتوایی از ضریب های نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا با استفاده از نظرات 10 متخصص استفاده شد. از روش های آزمون - باز آزمون جهت بررسی پایایی درونی و آلفای کرونباخ، جهت بررسی پایایی بیرونی کمک گرفته شد.

    یافته ها

    پرسش نامه طراحی شده حاوی 40 گویه است که به ترتیب، 16 گویه حیطه آگاهی، 10گویه حیطه نگرش و 14 گویه حیطه عملکرد را می سنجید. نسبت و شاخص روایی محتوا، به ترتیب 95/0 و 90/0 تعیین گردید، همچنین آلفای کرونباخ کل پرسش نامه 86/0 بدست آمد و ضریب همبستگی میان گویه ها در سری اول و دوم 94/0 گزارش شد.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که پرسش نامه طراحی شده از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و می توان از آن برای سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان درمانی از پیشگیری از کمردرد استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پایایی، روایی، آگاهی، نگرش، رفتار، کمردرد، بالینی، کارکنان درمانی
|
  • Fateme Mirkamali, Saeed Ahmad Khosravi, Mehdi Shaygan, Eshrat Karimi Afshar*, Eshrat Karimi Pages 1-10
    Introduction

    Positive psychology emphasizes recognizing emotion, controlling emotions, creating optimism, combating negative thoughts, and changing mental images. This study aimed toevaluate the effectiveness of positive psychology training on cognitive flexibility and psychological hardiness of nurses.

    Methods

    The method of this research was quasi-experimental and pre-test-post-test with a control group. The statistical population of the present study consisted of all nurses of Imam Reza Hospital in Sirjan. The sample consisted of 40 people who were selected by convenience sampling method and were randomly divided into experimental and control groups and were assigned to the Dennis and Vanderwall (2010) Cognitive Flexibility Questionnaire and Kobasa (1979) Hardiness Psychological Questionnaire) responded before and after the intervention. The experimental group underwent 8 sessions of 90-minute (once a week) training in Positive Psychology by Seligman et al. (2005) and the control group did not receive any intervention. Subjectschr('39') scores were analyzed using an analysis of covariance.

    Results

    Mean and standard deviation of cognitive flexibility in the pretest in the experimental and control groups were 82.97±5.32 and 82.46±5.16 and in the posttest were 94.07±5.14 and 83.19±5.89 (p <0.05). Also, the mean and standard deviation in the psychological hardiness variable in the pre-test in the experimental and control groups were 68.73±5.56 and 68.51±5.17 and in the post-test were 79.13 ± 5.93 and 68.27±5.16. Therefore, the score obtained in the experimental group was significantly different compared to the control group (p <0.05).

    Conclusion

    Positive psychology training is effective in increasing cognitive flexibility and psychological toughness. Therefore, this type of training can be used to reduce nurseschr('39') problems.

    Keywords: Positive Psychology, Cognitive Flexibility, Psychological Hardiness, Nurses
  • Firuzeh Payamani, Fatemeh Cheraghi, Seyed Reza Bourzou* Pages 11-22
    Introduction

    Training experienced and qualified nursing staff to provide health care is an essential and evident issue that requires the improvement of education quality. Comparison of different education systems improves the content and quality of the curriculum. This study aimed to compare the undergraduate nursing education system in Iran and Rajiv Gandhi University in India.

    Methods

    This descriptive-comparative study was conducted in 2020 to compare the undergraduate nursing curriculum in Iran and Rajiv Gandhi University of India. The Bready model was used to compare the two curricula.

    Results

    Some salient features, including strengthening studentschr(chr('39')39chr('39')) teamwork and self-directed learning skills and library work were evident in the curriculum of the Rajiv Gandhi University of India. Graduates in India are not allowed to work without an RN license; however, in Iran, they can start working after graduation.

    Conclusion

    The nursing education system in Iran and the Rajiv Gandhi University of India bear much of a resemblance. It is recommended that in Iran, studentschr(chr('39')39chr('39')) teamwork and self-directed learning skills be taken into close consideration, and a professional competency test of graduates be held before employment.

    Keywords: Curriculum, Bachelor of Nursing, Iran, India, Comparative study
  • Roghayeh Gandomkar, Fatemeh Keshmiri, Mehdi Raadabadi* Pages 23-33
    Introduction

    Patient and patient-centered safety in the health care system around the world is a matter of concern, which is considered a big and important challenge in the health system. Therefore, reducing harm and maintaining the safety of patients is one of the professional and ethical duties of all health service providers. This study aimed to evaluate the psychometrics of the Patient Safety and Professionalism Questionnaire in medical residents.

    Methods

    The present study is a psychometric study. In order to localize the Patient Safety and Professionalism Questionnaire (MSSAPS) with 34 questions and 5 dimensions, the English version of the questionnaire was translated by forward-backward method and then its content and face validity were calculated and approved. To determine the validity of the structure by confirmatory factor analysis and reliability, this questionnaire was provided to 160 residency students at Yazd University of Medical Sciences and their opinions were collected and analyzed. SPSS.21 and PLS (v3.2.8) software were used for data analysis.

    Results

    In the content validity study, CVR = 0.69 and CVI = 0.84 were obtained. The internal consistency of the questionnaire was confirmed by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient (α = 0.859) and a confirmatory factor analysis test was used to evaluate the dimensionality of five domains that the values of CFMIN / DF statistics were equal to 4.96 and the values of CFI, GFI and RMSEA indices were 0.91, 0.92 and 0.08, respectively.

    Conclusion

    The translated version of the Patient Safety and Professional Questionnaire has acceptable reliability and validity.

    Keywords: Patient safety, Professionalism, Professional ethics
  • Somayeh Zarezadeh, Maasoumeh Barkhordari Sharifabad*, Mohammadmehdi Salaree Pages 34-44
    Introduction

    Self-efficacy and general health are effective factors on nurseschr('39') performance and providing better care. Nursing leaders have a prominent role in creating a suitable work environment and conditions that can affect the self-efficacy and general health of nurses. One of the leadership approaches is Ethical leadership. The aim of this study was to determine the correlation between ethical leadership with self-efficacy and general health of nurses.

    Methods

    This is a descriptive correlational study that was conducted in 2020. A total of 205 nurses working in Khatam Al-Anbia and Shahid Beheshti hospitals in Yazd/Iran were selected by census method. Data collection tools were demographic questionnaire, ethical leadership of Brown et al., Schwarzer & Jerusalem self-efficacy, and Goldberg general health. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, ANOVA, and t-test) in SPSS 20.

    Results

    The average ethical leadership, self-efficacy, and general health from the nurseschr('39') point of view were 33.80 ± 7.72, 30.74 ± 4.16, and 24.02 ± 6.68, respectively. Among the dimensions of general health, the highest mean was related to social dysfunction and the lowest mean was related to depression. Regarding the dimensions of ethical leadership, the average dimension of ethical person (59.65 ± 19.98) and ethical manager (59.26 ± 21.25) were almost the same. The results of Pearson test showed that there is a positive correlation between ethical leadership and its dimensions with nurseschr('39') self-efficacy and a negative correlation with general health disorder (P <0.05).

    Conclusion

    Increasing the level of ethical leadership in nursing managers improves the self-efficacy and general health of nurses. Therefore, a better understanding of the concepts of this leadership approach and its application by nursing managers, promotes the self-efficacy and general health of nurses and subsequently provides better care.

    Keywords: Nurses, General Health, Eelf-Efficacy, Ethical Leadership
  • Mahsa Khedmatizare, Roohangiz Norouzinia, Maryam Aghabarary*, Seyede Soghra Taher Harikandeie Pages 45-54
    Introduction

    Nursing students, as individuals who interact directly with patients, need to have good communication skills, Because effective communication improves and enhances their clinical skills and is essential for successful patient care. The aim of this study was to determine the factors affecting the student-patient relationship from the viewpoints of nursing students of Alborz University of Medical Sciences in years of 2020.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study in which all 3rd to 8th semester nursing undergraduate students of Alborz University of Medical Sciences were enrolled by census method. Data collection tool was a two part electronic researcher made questionnaire included demographic information questionnaire and assessing the factors affecting the student-patient relationship. The collected data were analyzed by SPSS software version 26 and descriptive statistics.

    Results

    149 of undergraduate nursing students participated in this study. According to the findings, students identified professional factors with an average of 3/98±0/65 as the most and individual factors with an average of 3/44±0/55 as the least effective factors on their relationship with the patient.

    Conclusion

    The results of this study showed that based on studentschr('39') perspectives, professional, environmental, clinical, and educational factors are primarily important and then social and individual factors can affect the student-patient relationship. The officials of the educational and medical system, by eliminating the shortcomings that exist in this field, can improve the quality of studentschr('39') education and also improve the quality and quantity of care services provided by students to help patients.

    Keywords: Relationship, Patient, Nusing Student
  • Roya Baghbanpour Azari, Sholeh Livarjani, Seyed Davood Hosseini Nasab* Pages 55-65
    Introduction

    One of the problems that some children with behavioral problems experience is the inability to express empathy that this makes it necessary to provide psychological training to this group of people; The aim of this study was to determine the effectiveness of Timothy Campbell-Comerford Twelve Social Skills Training on empathy of sixth grade elementary school girls with behavioral problems.

    Methods

    The statistical population of this quasi-experimental research included all sixth grade girl in Tabriz in the academic year 2019-2020, that 30 students who received the diagnosis of behavioral problems in accordance with the cutoff score in the Conners Behavioral Problems Scale- Teacher and parent form were selected by multi-stage cluster and targeted sampling and they were randomly assigned to experimental and control groups (15 people in each group). All two groups completed the Davis Empathy Questionnaire (1983) and after completing 14 sessions of Campbell-Comerford twelve social skills training (two sessions a week for 7 weeks) in the experimental group, the Davis Empathy Questionnaire was completed in the groups. Data were analyzed using univariate analysis of covariance in SPSS.23 software.

    Results

    Timothy Campbell-Comerford twelve social skills training affects empathy and its subscales (empathetic attention, perspective, and personal confusion) of children with behavioral problems (p<0.001).

    Conclusion

    Due to the effect of Timothy Campbell-Comerford twelve social skills training on increasing empathy of children with behavioral problems; is recommended the use of this approach as an effective teaching method.

    Keywords: Social skill, Timothy Campbell-Comorford, Empathy, Behavioral problem, School age
  • Seyyed Reza Borzuo, Tayebeh Hasan Tehrani*, Ahmad Nooreddini Pages 66-76
    Introduction

    Comparative comparison of university educational programs, by identifying similarities and differences, offers new approaches to competition between universities and quality assurance. The aim of this study was to compare Australian and Iranian monks.

    Methods

    The present descriptive study was performed in 2020 using the Brady comparative training model in the Hamadan university medical science. The latest educational program for the undergraduate course in nursing was received from the official website of the Ministry of Health and Medical Education of Iran and the website of Monash University in Australia. Data were analyzed using four-way adaptive training model in four stages: description, interpretation, proximity and comparison.

    Results

    The results of this study indicate that the use of clinical proficiency tests as well as international clinical evaluation programs is one of the strengths of the Australian Curriculum. A review and comparison of expected job positions for nursing professionals shows that in Australia, in addition to employing nurses in hospitals, they have more specialized perspectives on employing nursing graduates, as well as social nursing such as school nurse, home care nurse or the clinical coordinator nurse has found her place. The establishment of human relations, health care units for the multicultural community, clinical analysis and reasoning is also evident in the Australian Nursing Education Program.

    Conclusions

    Comparison of Iran-Australia Nursing Bachelorchr('39')s Degree Program shows that the Australian Educational Curriculum has advantages over Iran. Vertical integration of knowledge and logical connection between the courses offered, placement of courses to empower students in the areas of creative and critical thinking, human relations, working in different communities, as well as conducting interviews to assess communication skills and interest levels of people before Entering nursing is one of the strengths of the Australian curriculum.

    Keywords: Nursing education, curriculum, Australia, Iran, School of Nursing
  • Abbas Moazami Goudarzi*, Sadigheh Sadat Tavafian, MohammadHossien Delshad Pages 77-87
    Introduction

    Due to the fact that incorrect physical postures of clinical workers during work are directly related to pain in various areas, including low back pain, therefore, it was necessary to design a valid and reliable questionnaire. Therefore, the purpose of this study was to design and psychoanalyze a questionnaire of knowledge, attitude and behavior of medical staff about low back pain.

    Methods

    The present study is of psychometric type and was conducted in two parts of questionnaire design and its validity and reliability in 2020 in Lorestan province. In this study, the tool used was a questionnaire to assess knowledge, attitude and behavior, which was designed using scientific sources, studies and expert opinions. To evaluate the content validity, the content validity ratio and the content validity index were used using the opinions of 10 experts. Test-retest methods were used to evaluate the internal reliability and Cronbachchr('39')s alpha was used to evaluate the external reliability.

    Results

    The designed questionnaire contains 40 items that measure 16 items of knowledge domain, 10 items of attitude domain and 14 items of behavior domain, respectively. The content validity ratio and content validity index were determined to be 0.95 and 0.90, respectively. Also, Cronbachchr('39')s alpha of the whole questionnaire was 0.86 and the correlation coefficient between the  items in the first and second series was reported to be 0.94.

    Conclusion

    The present study showed that the designed questionnaire has good validity and reliability and can be used to assess the knowledge, attitude and behavior of medical staff to prevent low back pain.

    Keywords: Reliability, Validity, knowledge, attitude, behavior, low back pain, Clinical, medical staff