فهرست مطالب

مهندسی برق و الکترونیک ایران - سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1400)

مجله مهندسی برق و الکترونیک ایران
سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/04
  • تعداد عناوین: 18
|
  • محمد فضائلی فر، راضیه نریمانی، ولی طالب زاده* صفحات 1-10
    برقراری ارتباط رادیویی بین ماهواره ها و ایستگاه های زمینی یکی از بخش های اصلی در ماموریت های فضایی به شمار می رود. از آنجا که کنترل ماهواره از ایستگاه های زمینی با استفاده از لینک های تله متری، تله کامند(TT&C) و لینک تعیین موقعیت انجام می شود، این دو لینک ماهواره ای، بسیار ضروری و حیاتی هستند. بر خلاف آنتن های زمینی، در طراحی آنتن های فضایی بسته به نوع ارتباط الزامات زیادی وجود دارد. با توجه به چرخش ماهواره به دور زمین و لزوم حفظ ارتباط رادیویی، یکی از مهمترین الزامات در طراحی آنتن های لینک های TT&C و تعیین موقعیت، ایجاد پترن تشعشعی نسبتا تمام جهته با قطبش دایروی درحداقل 300 درجه از فضا می باشد. از طرف دیگر جانمایی آنتن ها روی سازه ماهواره، ابعاد ماهواره و نوع سازه خاص ماهواره با توجه به محدودیت بودجه جرمی، چالش های مهم دیگری هستند که علاوه بر چیدمان و جانمایی آنتن ها، روی نوع آنتن انتخابی بسیار تاثیرگذارند. در این مقاله چالش های موجود در طراحی آنتن های لینک های مخابراتی TT&C و تعیین موقعیت، برای یک ماهواره سنجشی در باندهای فرکانسی VHF و UHF مورد بررسی قرار می گیرند، سپس آنتن های طراحی شده ساخته می شوند. در نهایت نتایج شبیه سازی و تست با یکدیگر مقایسه می شوند و تطابق خوبی بین این نتایج مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: آنتن ماهواره، پترن تشعشعی، تله متری، تله کامند، لینک تعیین موقعیت، شبکه تغذیه
  • شکیبا پالودی، نادر کمجانی*، مصطفی خنجریان صفحات 11-19

    در این مقاله، یک آنتن شیپوری پهن باند مبتنی بر فناوری موجبر مجتمع شده در زیرلایه (SIW1) با اندازه ای کوچک (3.38λ0*2.65λ0*0.14λ0) طراحی شده، که با استفاده از ساختار موجبر هم صفحه دارای زمین (GCPW2) تغذیه شده است. آنتن پیشنهادی با استفاده از دو لایه Rogers 6002 با ضخامت یکسان 1.524mm (ضخامت کل 0.14λ0 در فرکانس مرکزی (3.048mm)) و εr=2.94 ساخته شده است. آنتن شیپوری پیشنهادی، ابتدا در بخش تغذیه از انتقال پهن باند مناسب و سپس در بخش دهانه آنتن از یک انتقال فلزی چاپی روی دی الکتریک گسترش یافته پس از دهانه آنتن به همراه دو پست فلزی استفاده می کند. با استفاده از آنتن پیشنهادی، پهنای باند امپدانسی وسیعی بدون استفاده از ساختارهای دارای تیغه3 به دست می آید. آنتن طراحی شده در محدوده فرکانسی 8-19.5 GHz دارای پارامتر نسبت ولتاژ موج ایستا (VSWR4) کمتر از 2/5 بوده و در همان محدوده فرکانسی الگوهای تشعشعی قابل قبول و پایداری را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: آنتن شیپوری، فناوری SIW، ساختار GCPW
  • سلما سادات میرهادی*، ایمان آریانیان، علی حسنی صفحات 21-28

    در این مقاله، روش بهینه سازی کمین بیش[i] به منظور طراحی آنتن رفلکتور دوگانه شکل داده شده برای کاربرد در ماهواره مدار زمین ثابت[ii] پیشنهاد شده است. بدین منظور اختلال بر روی سطح رفلکتور با بسطی از توابع بی اسپلاین[iii] در نظر گرفته شده است و ضرایب بسط با استفاده از روش بهینه سازی کمین بیش به دست آمده است. در مقایسه با روش های دیگر بهینه سازی که مبتنی بر الگوریتمهای تکاملی هستند و طراحی آنتن را بسیار طولانی می کنند، این روش مبتنی بر گرادیان است و به طور چشم گیری افزایش سرعت طراحی آنتن را در پی دارد. در روش بهینه سازی کمین بیش نیاز است که مشتق های تابع شایستگی بهینه سازی نسبت به متغیرهای مسئله محاسبه شود. از این رو، در این مقاله مشتق میدانهای محاسبه شده به روش نور فیزیکی نسبت به متغیرهای سطح رفلکتور به صورت تحلیلی محاسبه شده است. مقایسه نتایج شبیه سازی و زمان اجرای دو روش کمین بیش با الگوریتم ژنتیک نشان از کارایی بالا و سرعت روش کمین بیش دارد.


    کلیدواژگان: آنتن رفلکتور دوگانه، پترن شکل داده شده، روش بهینه سازی کمین بیش، روش نور فیزیکی، الگوریتم ژنتیک
  • سید معین پیشنماز، پریسا دهخدا*، احد توکلی، سید حسین حسام الدین صادقی صفحات 29-35

    جاذب های هرمی به کار رفته در کف اتاق شبه بدون انعکاس به دلیل جابجایی مداوم در معرض ساییدگی و فرسودگی قرار دارند. در این مقاله، برای افزایش دوام این جاذب ها یک راهکار عملی ارایه شده است که عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. در این راهکار، با قرار دادن هر واحد جاذب در یک جعبه با ابعاد مشخص از جنس MDF به عنوان پایه از تماس مستقیم دست با سطح جاذب به هنگام حمل و نقل جلوگیری می شود و به این ترتیب، عمر مفید جاذب افزایش می یابد. با شبیه سازی ساختار جدید جاذب که در داخل پایه قرار گرفته، تاثیر استفاده از پایه با ابعاد داده شده بر عملکرد جاذب نشان داده شده است. از سوی دیگر نتایج اندازه گیری میدان در اتاق شبه بدون انعکاس پس از اضافه شدن ساختار جدید جاذب ها، نشانگر آن است که جعبه های استفاده شده شرایط استاندارد لازم جهت انجام آزمون مصونیت در مبحث سازگاری الکترمغناطیسی را برآورده می کنند.

    کلیدواژگان: جاذب هرمی، اتاق شبه بدون انعکاس، سازگاری الکترومغناطیسی، آزمون مصونیت
  • سید علی کیوان*، همایون عریضی صفحات 37-42

    در این مقاله یک آنتن آرایه شکافی با حفره پشتی طراحی،شبیه سازی وساخته شده است. ساختار کلی آنتن از سه لایه اصلی تشکیل می‎گردد: 1. لایه تغذیه 2. لایه حفره 3. لایه پلارایزر. به منظور کاهش پیچیدگی در شبکه تغذیه آرایه، از تحریک مودهای مرتبه بالاتر برای آرایه هشت در هشت  استفاده شده است. بدین ترتیب علاوه بر سادگی طراحی و ساخت آنتن، به کاهش تلفات و افزایش بازدهی تشعشعی آنتن منجر می‎گردد. به منظور بهبود مشخصات اساسی آنتن از بهینه سازی توسط نرم افزارهای شبیه ساز تمام موج HFSS و CST استفاده شده است.

    کلیدواژگان: آنتن آرایه شکافی خطی، حفره پشتی، مودهای مرتبه بالاتر
  • علیرضا شریفی* صفحات 43-54

    در این مقاله روشی برای طراحی بهینه ابعاد آنتن کاسگرین و آنتن تغذیه آن ارایه شده است بنحوی که  راندمان انسداد بهینه سازی شود. حالتی بررسی شده است که آنتن تغذیه در پشت منعکس کننده اصلی قرارگرفته باشد و از آنتن شیپوری شیار داد مخروطی به عنوان آنتن تغذیه استفاده شده باشد. یک معادله ریاضی برای محاسبه زاویه بهینه روشن شدن منعکس کننده جانبی توسط آنتن تغذیه به دست آمده است، سپس این معادله به صورت یک تابع خطا بازنویسی شده و برای بهینه سازی آن از توابع موجود در نرم افزار MATLAB   استفاده شده است. پس از حل این معادله بقیه ابعاد آنتن با توجه به روابط موجود محاسبه شده و یک مثال طراحی در فرکانس 20 GHz  در باند K برای روشن شدن مطلب ارایه شده و با نرم افزار FEKO نیز شبیه سازی شده است تا نتایج آن تایید شود. در این مثال ضریب خمش آنتن شیپوری مخروطی به صورت اختیاری برابر با 0.32 فرض شده و ابعاد بهینه آنتن محاسبه شده اند. سپس این مثال طراحی به ازای ضرایب خمش متفاوت حل شده و پارامترهای مختلف آنتن ازجمله قطر منعکس کننده جانبی، ضریب بزرگنمایی آنتن و شعاع خمش آنتن تغذیه به صورت بهینه به دست آمده و برحسب ضریب خمش رسم شده اند.

    کلیدواژگان: راندمان انسداد روزنه، آنتن شیپوری شیار دار مخروطی، آنتن کاسگرین، بهینه سازی
  • مریم کریمی* صفحات 55-63

    ادر تقویت کننده های فیبری مقادیر اولیه توان پمپ و سیگنال مشخص است، بنابراین حل معادلات مربوطه در تقویت کننده فیبری جزء مسایل مقدار مرزی محسوب می شود. در لیزرهای فیبری مقدار اولیه توان پمپ در معادلات نرخ معین و توان سیگنال نا معلوم است. بنابراین حل معادلات نرخ در لیزرهای فیبری جزء مسایل مقدار مرزی به حساب می آید. روش های مختلفی برای حل مسایل مقادیر مرزی ارایه شده است که بطور .  در این مقاله با بکارگیری روش پرتابی و انتخاب بازه مناسبی برای ناحیه پاسخ جواب هایی برای حل معادلات مربوط به لیزر و تقویت کننده فیبری ارایه شده است. مزیت این روش آن است که بر خلاف روش های مرسوم نیازی به حدس های اولیه دقیق برای شروع کار محاسباتی ندارد. با استفاده از این روش پیشنهادی برای حالت های مختلف دمش پیش رو، پس رو و دو طرفه مقادیر توان های سیگنال و دمش در لیزر فیبر ایتربیومی مورد بررسی قرار گرفته است. با ساده سازی در معادلات نرخ برای لیزرهای پر توان طول بهینه در این نوع لیزرها به صورت پارامتری قابل تعریف است. در این مقاله تعریف جدید از طول بهینه در لیزرهای فیبری توان متعارف ارایه شده است و اثرات تلفات زمینه بر بر طول بهینه مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: روش پرتابی، لیزرهای فیبر نوری، حدس اولیه
  • عبدالکریم افروزه* صفحات 65-71

    طراحی و شبیه سازیسوییچ های نوری به علت استفاده بهینه ازپهنا و ظرفیت باند موجود در شبکه های مخابراتی دارای اهمیت بسیاری است. موضوع این مقاله شامل طراحی و شبیه سازی  میکروحلقه رزوناتور و سوییچ های تمام نوری با تنظیم گرافنی است. در واقع در این مقاله به ارزیابی سوییچهای نوری برپایه ساختار میکروحلقه رزوناتور  و تنظیم الکترواپتیکی آنها با اعمال ولتاژ به لایه گرافن به کاربرده شده پرداخته شده است..سوییچ طراحی شده به دلیل اندازه در حد میکرومتر دارای مقیاس پذیری بالایی است. در واقع در این مقاله با طراحی ساختارهای مختلف میکروحلقه رزوناتورها، سوییچ نوری با ضریب کاهشی و پهنای باند گسترده طراحی شده است.

    کلیدواژگان: سوییچ نوری، مقیاس پذیری، میکروحلقه رزوناتور، گرافن
  • محمدعلی عطایی، حمیدرضا خدادادی* صفحات 73-88

    حسگری طیفی یکی از مولفه های دسترسی فرصت طلبانه به منابع فرکانسی را فراهم می آورد. این حسگرها بایستی در زمانی اندک با دقت بالا، سنجش طیف محیطی را انجام دهند. استفاده از روش ها و الگوریتم هایی که قابلیت پیاده سازی عملی را داشته باشند، حایز اهمیت است؛ بنابراین باید پیچیدگی محاسبات تاحدامکان کاهش یابد. عملکرد آشکارسازی به دلیل مسایلی همچون اثر سایه، محوشدگی و چندمسیرگی با مشکل مواجه می شود؛ لذا برای غلبه بر این مشکلات و در دسترس نبودن اطلاعات سیگنال های دریافتی کاربران اولیه و سطح قدرت و نویز سیگنال های دریافتی، روش هایی مانند به کارگیری چندین آنتن در حسگر طیفی، مقاوم سازی روش های طیف سنجی در برابر نویز نامعین، استفاده می شود. در این مقاله به بررسی سنجه های متفاوت تصمیم گیری و تعیین آستانه مناسب با استخراج مقادیر ویژه ماتریس کوواریانس پرداخته شده است. همچنین با محاسبه چند لحظه زمانی از آشکارساز حداکثر به حداقل مقادیر ویژه ماتریس کوواریانس MME توسط توزیع پیشنهادی GEV استاندارد، شبیه سازی ها صورت گرفته و نتایج آن با توزیع Tracy-Widom مقایسه شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی ها با تعداد محدود 4 آنتن حاکی از احتمال آشکارسازی سیگنال در SNR با میزان -30dB می باشد که در مقایسه با توزیع Tracy-Widom افزایش دقت 3dB را داشته است. به منظور بررسی کارایی این روش برای اجرای سخت افزاری، نتایج حاصل از الگوریتم پیشنهادی توسط یک پردازنده آرایه ای FPGA به همراه پردازنده با معماری ARMشرکت  XILINX که سیستم های نهفته در تراشه SOC نام برده می شود، بررسی و پیاده سازی شده است.

    کلیدواژگان: رادیو شناختگر، حسگرهای طیفی، آشکارساز انرژی، حفره های طیفی، مقادیر ویژه، ماتریس کوواریانس
  • عارف رضایی، مهسا ضامنی، لیلی فرزین وش* صفحات 89-100

    در این مقاله، مسئله پنهان نگاری تصاویر محرمانه بررسی شده است. الگوریتم های موجود به دلیل عدم توجه به ساختار و خصوصیات داده های تصویری کارایی پایینی دارند. همچنین این الگوریتم ها معمولا تصاویر محرمانه را با اتلاف جاسازی می کنند. با توجه به مشکلات روش های موجود، الگوریتمی کارا به نام Lossless and High Capacity Image Steganography (LHCIS) ارایه کرده ایم که تصویر محرمانه را بدون اتلاف در تصویر پوشانه جاسازی می نماید. الگوریتم پیشنهادی شامل فشرده سازی تصویر محرمانه و جاسازی تصویر فشرده شده در تصویر پوشانه توسط الگوریتم LSB است. فشرده سازی در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول، تصویر تفاضل متناظر با تصویر محرمانه ساخته می شود. این تصویر نشان دهنده میزان تغییرات در پیکسل های مجاور در تصویر محرمانه بوده و از تفاضل پیکسل های متوالی آن حاصل می شود. در مرحله بعدی، تصویر تفاضل به دست آمده کد می شود تا حجم آن کاهش یابد. با توجه به اینکه مقادیر پیکسل های تصویر تفاضل کوچک هستند، میزان فشرده سازی قابل توجه خواهد بود. براساس نتایج شبیه سازی، الگوریتم LHCIS ظرفیت جاسازی را %40 و مقدار PSNR تصاویر میزبان - که از جاسازی تصویر محرمانه در تصویر پوشانه حاصل می شود - را 2/16 واحد نسبت به روش های پیشین افزایش داده است.

    کلیدواژگان: پنهان نگاری، تصویر محرمانه، تصویر پوشانه، تصویر میزبان، ظرفیت جاسازی، فشرده سازی، بدون اتلاف
  • امین رضایی پناه*، موسی مجرد، غلامرضا احمدی، حامد نظری صفحات 101-111

    امروزه کنفرانس های ویدیویی یکی از پردرخواست ترین امکانات برای بیان ویژگی های آنلاین هستند. هدف الگوریتم های مسیریابی در کنفرانس های ویدیویی آنلاین، افزایش تعداد درخواست های پذیرفته شده با توجه به رضایت از کیفیت سرویس (QoS) است. اکثر پژوهش های انجام شده در این زمینه فقط بر مبنای پهنای باند تمرکز دارند و تحقیقات نسبتا کمی هر دو محدودیت پهنای باند و تاخیر را در نظر می گیرند. در این مقاله، ما یک الگوریتم مسیریابی جدید در بستر شبکه های MPLS با رویکرد قوانین فازی پیشنهاد می دهیم که هر دو محدودیت پهنای باند و تاخیر انتها به انتها (پهنای باند-تاخیر) را برای جستجو مسیرها در نظر می گیرد. سیستم فازی یک مدل پیش بینی بر مبنای قوانین وزندار فازی برای فیلترینگ درخواست هایی با منابع بالا می باشد. ترکیبی از مسیریابی سنتی و MPLS مکانیزم جا به جایی، مقیاس پذیری و عملکرد کلی شبکه را بهبود می بخشد. ما الگوریتم پیشنهادی را به عنوان الگوریتم مسیریابی پهنای باند و تاخیر فازی (FBDRA) نامگذاری می کنیم. FBDRA سعی در به تعویق انداختن درخواست هایی با پهنای باند بالا و حداکثر تاخیر انتها به انتها کم دارد. ما از نرم افزار متلب ورژن 2019 برای شبیه سازی بسیاری از سناریوهای مختلف استفاده خواهیم کرد و معیارهایی مانند تعداد درخواست های پذیرفته شده، میانگین طول مسیر، و توازن بار را اندازه گیری می کنیم. علاوه بر این، ما عملکرد FBDRA را در مقایسه با برخی از کارهای مرتبط پیشین نظیر MHA، WSP، MIRA، BCRA، MIRAD، BGDG، BGLC، SAMCRA و MDMF مقایسه می کنیم. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که FBDRA بهترین عملکرد را برای کنفرانس های ویدیویی ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: الگوریتم مسیریابی، شبکه MLPS، کنفرانس ویدئویی، سیستم فازی، قوانین وزندار
  • تینا تربالی، سینا مجیدیان، محمدحسین کهایی* صفحات 113-120

    تخمین هاپلوتایپ بر اساس اطلاعاتDNA برای کشف بیماری های ژنتیکی انسان استفاده می شود. این مسئله در پردازش ژنومی سیگنال ها به صورت یک ماتریس رتبه پایین قابل مدل سازی است که به علت محدودیت های موجود در خوانش هاپلوتایپ، فقط تعداد کمی از درایه ها مشاهده می شوند. در نتیجه یک روش موثر برای بازیابی هاپلوتایپ از مشاهدات ناقص، استفاده از روش های تکمیل ماتریس است.  در این مقاله به کمک روش های تکمیل ماتریس، سعی در تخمین هاپلوتایپ از طریق فاکتورسازی ماتریسی شده است. در مراجع از روش گرادیان کاهشی برای حل مسئله استفاده شده است. اما در روش های قبلی داده های پرت نیز در محاسبات وارد می شود که باعث خطا در تخمین هاپلوتایپ شده است. به عبارتی در این روش ها به شروط موجود برای ماتریس های هاپلوتایپ توجه نشده است و این موضوع باعث تخمین داده های پرت برای هاپلوتایپ شده است. در این مقاله با روش تکمیل ماتریس و با در نظر گرفتن این شروط در ماتریس هاپلوتایپ، یک تابع هزینه جدید به صورت عبارت جریمه برای تخمین هاپلوتایپ معرفی می کنیم. عبارت جدید اضافه شده به تابع هزینه باعث می شود که اثر داده های پرت کاهش یافته و در نتیجه دقت تخمین هاپلوتایپ افزایش می یابد. نتایج شبیه سازی نیاز کاهش خطای بازیابی هاپلوتایپ را تایید می کند.

    کلیدواژگان: تخمین هاپلوتایپ، ماتریس رتبه پایین، تکمیل ماتریس
  • امید مولوی، سید محمدسجاد صدوق* صفحات 121-133

    در این مقاله روش سیگنالینگ تفاضلی مبتنی بر بازخورد (DSSFB) برای یک سیستم FSO 2×2 که در معرض تلاطم های اتمسفری و خطاهای نشانه روی قرار دارد، پیشنهاد شده است. رابطه متوسط نرخ خطای بیت را برای طرح پیشنهادی با استفاده از سری های توانی تابع چگالی احتمال کانال به دست آورده ایم و آن را با طرح سیگنالینگ تفاضلی (DSS) و سیستم تک ورودی- دو خروجی (SIMO) و کدینگ تکراری (RC) مقایسه کرده ایم. علاوه بر این رابطه احتمال خطای تقریبی را برای طرح پیشنهادی به دست آورده ایم. نتایج شبیه سازی در این مقاله نشان می دهد که طرح پیشنهادی برخلاف روش سیگنالینگ تفاضلی به بهره دایورسیتی کامل می رسد و از لحاظ بهره کدینگ نیز بهتر از طرح کدینگ تکراری عمل می کند. همچنین اثر خطا در لینک بازخورد را بررسی کرده ایم و نشان داده ایم با وجود خطا در لینک بازخورد، طرح پیشنهادی از لحاظ بهره کدینگ بهتر از طرح سیگنالینگ تفاضلی عمل می کند.

    کلیدواژگان: مخابرات نوری فضای آزاد، سیگنالینگ تفاضلی، انتخاب دهانه ارسال، تلاطم اتمسفری، خطای نشانه روی
  • محمد عسگری*، نرگس اکبری صفحات 135-141

    بازخورد آکوستیکی اغلب زمانی شکل می گیرد که منبع سیگنال جلوی بلندگو قرار گیرد. این امر باعث ایجاد یک حلقه آکوستیکی می شود. بازخورد آکوستیکی، سبب کاهش کیفیت صدا و تولید صداهای مصنوعی می شود. از روش های حذف بازخورد آکوستیکی می توان برای حداکثر نمودن بهره پایداری و کیفیت صدا استفاده نمود. یکی از رویکردهای مقابله با بازخورد آکوستیکی، استفاده از روش پیشگویی خطا مبتنی بر فیلتر کالمن حوزه فرکانس با استفاده از تجزیه مسیر بازخورد است. استفاده همزمان از فیلتر کالمن حوزه فرکانس و بخش بندی مسیر بازخورد، سبب بهبود معیار حداکثر بهره پایداری نسبت به روش هایی نظیر فیلترهای وفقی حوزه زمان و یا بدون بخش بندی مسیر بازخورد شده است. اما رویکرد مذکور در مواجهه با ورودی نویزی شده عملکرد مناسبی ندارد. در محیط های آکوستیکی، وجود نویزهای محیطی باعث می شود تا سیگنال بدون نویز دریافت نشود. در این تحقیق، بعد از پیش پردازش (شامل نویزی کردن سیگنال ورودی با نویز گاوسی با انحراف معیار 0.0 تا 0.5 دسی بل)، دو مرحله : 1. استفاده از فیلتر کالمن حوزه زمان و 2. استفاده از روش فیلتر کالمن حوزه فرکانس با استفاده از بخش بندی مسیر بازخورد برای بهبود معیار حداکثر بهره پایداری در حدود 3 الی 4 دسی بل ارایه شده است.

    کلیدواژگان: کاهش بازخورد وفقی، کنترل بازخورد آکوستیکی، فیلتر کالمن، متد پیشگویی خطا، فیلتر وفقی حوزه فرکانس، فیلتر وفقی حوزه زمان، بخش بندی فیلتر کالمن حوزه فرکانس
  • زهرا مبینی*، سمانه دزفولی زاده صفحات 143-151

    در این مقاله استفاده از هواپیمای بدون سرنشین برای بهبود امنیت لایه فیزیکی و نظارت بر یک شبکه مخابرات مشارکتی پیشنهاد شده است. به طور مشخص در سیستم پیشنهادی از هواپیمای بدون سرنشین به عنوان دیده بان قانونی برای نظارت بر لینک های ارتباطی مشکوک در یک شبکه رله کننده مشارکتی با پروتکل بازگشایی-و-ارسال استفاده شده است.  بطوریکه هواپیمای بدون سرنشین با شنود اطلاعات ارسالی و/یا با فرستادن سیگنال های تداخلی، گیرنده یا رله غیرمجاز را به اشتباه وادار می کند و باعث  افزایش نرخ استراق سمع در گره دیده بان می شود. بر اساس موقعیت قرارگیری هواپیمای بدون سرنشین و فاصله نسبی آن از فرستنده های مشکوک یعنی مبدا و رله، دو سناریو با هدف بهبود امنیت سیستم، به صورت تطبیقی پیشنهاد می شود: 1) تداخل گر-شنودگر، 2) شنودگر-کمک کننده/ شنودگر-شنودگر/شنودگر-تداخل گر.  در ادامه نرخ استراق سمع برای دو سناریو استخراج می شود و نشان داده می شود که سناریوهای پیشنهادی در این مقاله نسبت به روش های رایج بازدهی خیلی بهتری دارند. همچنین نشان می دهیم که، برای حصول بهترین بازدهی نرخ استراق سمع، هواپیمای بدون سرنشین باید وقتی که نزدیک به مبدا است سناریو 2 را اجرا کند و بالعکس وقتی نزدیک به رله است سناریو 1 را اجرا کند.

    کلیدواژگان: هواپیمای بدون سرنشین، دیده بان قانونی، نرخ استراق سمع، مخابرات مشارکتی
  • مرجان کرامتی* صفحات 153-166

    اندازه گیری و مدیریت خطر متناظر با حملات، همواره یکی از چالش برانگیزترین مشکلاتی است که برای مدیریت امنیت شبکه یک سازمان وجود داشته است. مدیریت خطر حملات تنها با ارزیابی آسیب پذیری های موجود ممکن خواهد بود. اولویت بندی آسیب پذیری ها به مدیران امنیتی این امکان را می دهد تا درک مناسبی از زیرساخت داشته باشند و بدین ترتیب پرخطرترین حملات را مشخص و با توجه به محدودیت هزینه در هر سازمان، هزینه تنها برای برطرف سازی حملات پرخطر صرف شود.در حال حاضر اکثر حملات موجود در شبکه های کامپیوتری، حملات چند مرحله ای هستند که در آنها مهاجم با بهره برداری از چندین آسیب پذیری با ترتیب مشخص می تواند به نقطه مورد نظر خود حمله کند. بنابراین در نظر گرفتن ارتباطات بین آسیب پذیری ها به منظور ارزیابی خطر حملات،  اجتناب ناپذیر است. چالش بزرگی که در ارزیابی خطر حملات از نقطه نظر برآورد خطر حملات چندمرحله ای وجود دارد این است که اکنون، هیچ مرجعی برای یافتن ارتباط بین سیل عظیم آسیب پذیری های موجود در سیستم های کامپیوتری وجود ندارد و ارزیابی خظر تنها برای حملات تک مرحله ای انجام می شود. در این مقاله یک مدل امنیتی برای ارزیابی خظر حملات چند مرحله ای پیشنهاد شده است که دقت و صحت ارزیابی خطر  را نسبت به سیستم های ارزیابی خطر موجود بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، ارزیابی خطر، حمله چند مرحله ای، الگوی حمله، معیار امنیتی
  • زهرا عارفیان، محمدرضا خیام باشی* صفحات 167-173

    تعداد ماشین ها و اشیایی که از اینترنت استفاده می کنند، در سال های اخیر به شدت رو به افزایش است. ارتباطات از نوع ماشین و اینترنت اشیا در همه زمینه ها به ویژه در صنعت رشد کرده است. در این نوع ارتباطات، برخی از برنامه های کاربردی حساس به تاخیر می باشند و باید به صورت زمان حقیقی پاسخ موردنظر خود را دریافت نمایند و به نیازهای محاسباتی آن ها پاسخ داده شود، از طرفی با توجه به حجم بالای اطلاعات تولید شده توسط دستگاه های هوشمند، نحوه ذخیره سازی و پهنای باند نیز مطرح می باشد. سرویس های محاسبات ابری در برخورد با این موارد با مشکلاتی مواجه است. محاسبات مه در کنار محاسبات ابری راه حلی قابل قبول است و به عنوان میان افزار بین ابر و ماشین ها قرار گرفته است. در این مقاله کاهش تاخیر با استفاده از محاسبات مه برای ارتباطات از نوع ماشین مورد بررسی قرار گرفته که عاملی برای کاهش مصرف پهنای باند و نیز کاهش تاخیر می باشد. شبی ه سازی های صورت گرفته علاوه بر کاهش تاخیر برای این نوع ارتباطات با استفاده از محاسبات مه، به افزایش تعداد درخواست های سرویس داده شده نسبت به محاسبات ابری پرداخته است.

    کلیدواژگان: ارتباطات از نوع ماشین، محاسبات مه، کاهش تاخیر، مصرف پهنای باند، محاسبات ابری
  • سعیده زینلیان، نازبانو فرزانه* صفحات 175-185

    در سال های اخیر، روند شهرنشینی بر لزوم توجه به کاهش انتشار دی اکسید کربن و افزایش ذخیره انرژی تاکید دارد. گسترش تعداد وسایل نقلیه در جاده همراه با سوء مدیریت فضای پارکینگ در دسترس باعث ایجاد مشکلات مرتبط با پارکینگ ها و افزایش ازدحام ترافیک در مناطق شهری شده است. بنابراین، لازم است یک سیستم مدیریت پارکینگ هوشمند خودکار ایجاد شود که نه تنها به راننده برای پیدا کردن فضای پارکینگ مناسب کمک کند، بلکه مصرف سوخت را نیز کاهش دهد.  امروزه بیشترین چالش متوجه گروه پارکینگ های کنار خیابان می باشد. زمانیکه رانندگان قصد دارند در کنار خیابان پارک کنند معیارهای زیادی را مد نظر دارند از قبیل فاصله از مقصد مورد نظر، هزینه پرداختی، یافتن سریعتر جای پارک و... در مقالات کمی به مساله یافتن جای پارک براساس معیارهای متعدد رانندگان توجه شده است. هدف در این مقاله یافتن جای پارک مطلوب رانندگان بر اساس معیارهای مشخص شده شان و پیشنهاد مناسب ترین موارد ممکن می باشد. در روش پیشنهادی  فرض می شود جای پارک های موجود در سطح شهر در یک پایگاه داده ذخیره شده است و مدام در حال به روزرسانی می باشد، بنابراین بااستفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات PSO، به رانندگان مناسب ترین جای پارک ها بر اساس معیارهای مختلف شان، پیشنهاد شده است. همچنین با پیاده سازی این روش مشخص شد که هنگام استفاده از الگوریتم پیشنهادی باوجوداینکه اندکی زمان بیشتری صرف می گردد، ولی تعداد درخواست های بیشتری پاسخ داده می شود، مسافت کمتری پیموده شده و راننده هزینه کمتری را میپردازد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، شهر هوشمند، سیسشتم پیشنهاد دهنده پارکینگ کنار خیابان، الگوریتم PSO
|
  • Mohammad Fazaelifar, Razieh Narimani, Vali Talebzadeh* Pages 1-10
    Radio Telecommunication between satellites and ground stations is considered as one of the key parts of space missions. Since controlling a satellite is carried out using Telemetry-Telecommand (TT&C) and positioning links, these two satellite links are crucial. Unlike  ground antennas, there are many requirements in designing space antennas depending on the type of communication. Due to the rotation of the satellite around the Earth and the need to maintain the communication with the satellite, one of the most important requirements in designing TT&C and positioning links antennas is to create a relatively omnidirectional radiation pattern with circular polarization to cover at least 300 degrees of space. On the other hand, the location of antennas on the satellite, type of satellite structure and dimension considering mass budget constraints are other important challenges  which determine the antenna layout and location, as well as the antenna type.In this paper, the challenges in designing the TT&C and positioning links antennas for a remote sensing satellite in VHF and UHF frequency bands are investigated, then the designed antennas are fabricated. Finally, the simulation and test results are compared.
    Keywords: Satellite antenna, Radiation pattern, Telemetry, Telecommand, Positioning link, Feeding network
  • Shakiba Paloudi, Nader Komjani*, Mostafa Khanjarian Pages 11-19

    In this paper, a new wideband horn antenna based on the substrate integrated waveguide (SIW) technology fed by GCPW structure with compact size(3.38λ0*2.65λ0*0.14λ0)  is designed. The proposed antenna is fabricated by using two Rogers RT 6002 with the same height of 1.524mm (total thickness of 0.14λ0 at the center frequency) and εr=2.94. The proposed antenna utilizes a suitable wideband transition in the feed section and an arc-shaped metal taper printed on the extended dielectric slab with two metal posts in the horn section. By using the proposed antenna, a wide impedance bandwidth without using ridged structures is obtained. The designed antenna has a VSWR less than 2.5 across a broad frequency range 8-19.5 GHz and show acceptable and stable radiation patterns in the same frequency range.

    Keywords: horn antenna, SIW technology, GCPW structure
  • Salma Mirhadi*, Iman Aryanian, Ali Hasani Pages 21-28

    In this paper, the minimax optimization method has been proposed to design the shaped dual reflector antenna for being used in the geostationary satellite (GEO). For this purpose, the distortion on the reflector surface is considered with an expansion of B-spline functions and the coefficients of expansion are obtained using the minimax optimization method. In comparison with other optimization methods, which are based on evolutionary algorithms that prolong the antenna design, this is a gradient-based method and significantly accelerates the antenna design. In the minimax optimization method, there is a need for calculating the derivatives of the optimization fitness function compared to the problem variables. Thus, in this paper, the derivative of the fields calculated by physical optic have been analytically calculated compared to the reflector surface variables. A comparison of the simulation results and implementation time of two minimax methods with the genetic algorithm indicates the high efficiency and rate of minimax method.

    Keywords: Dual reflector antenna, Contour-beam pattern, Minimax optimization method, Physical Optic method, Genetic algorithm
  • Seyed Moein Pishnamaz, Parisa Dehkhoda*, Ahad Tavakoli, Seyed Hossein Hesamedin Sadeghi Pages 29-35

    Pyramidal absorbers that are put on the floor of a semi-anechoic chamber are exposed to abrasion due to their frequent move. In this paper, we propose a base inside which an absorber is placed. The proposed base is made of MDF and does not degrade the performance of the absorber. In addition, this base prevents direct hand contact to the absorbers when carrying them and hence increases the absorberschr('39') lifetime. Simulation results show that the proposed structure provides acceptable performance. As well, measurements in a semi-anechoic chamber prove that the absorbers placed inside the base still satisfy well the requirements for standard electromagnetic compatibility susceptibility tests.

    Keywords: Pyramidal Absorber, Semi-Anechoic Chamber, Electromagnetic Compatibility, Immunity test
  • Ali Keivaan*, Homayoon Oraizi Pages 37-42

    A novel higher order mode excitation method for a 8×8 cavity-backed slot array antenna in Ku-Band is introduced in this letter. The antenna is formed by three main layers, consisting power divider, slotted cavities, and dipoles. All the 64 elements of the array is simply excited by a coaxial probe located at the center of the ground plane. The power divider distributes the electromagnetic waves into the upper four cavities, which leads to the excitation of TE440 mode in each cavity. The fabricated antenna exhibits a maximum gain of 19.6dBi and radiation efficiency of 80%. The measured S11< -10 dB is in the range of 14.1-14.3 GH.Moreover, the aperture efficiency of this antenna reached a peak of 72%.

    Keywords: Higher-order Mode Excitation, Cavity-backed, SIW Technology
  • Alireza Sharifi* Pages 43-54

    In this paper, a method is presented to design the Cassegrain antenna dimensions and feed antenna in order to optimize antenna blockage efficiency. The special case in which the feed antenna is placed behind the main reflector  is investigated and conical corrugated horn antenna is used as the feed antenna. A mathematical equation is extracted to obtain optimum value of the angle of incident waves from the feed antenna to subreflector edge. This equation is then rewritten as an error function and optimization Toolbox of MATLAB software is used to minimize this error function. After solving this equation, by using the governing relations, the other physical parameters of the antenna can be extracted and a design example is presented to further illustration of the problem in 20 GHz at K-band. In this example, slant factor of the horn is assumed arbitrarily equal to 0.32 and optimum dimensions of antenna are calculated. In continue, this design example is solved for different slant factor values and the effects on various parameters of antenna such as subreflector diameter, antenna magnification factor and horn slant radious are investigated.

    Keywords: Aperture blockage efficiency, Conical corrugated horn antenna, Cassegrain antenna, Optimization
  • Maryam Karimi* Pages 55-63

    In the fiber amplifiers, the initial values of pump and signal powers are specified. so; Solving rate equation in the fiber amplifiers includes initial value problems. In the fiber lasers, the initial value of the pump is known but signal (laser) power must be determined. Hence; solving the rate equation in the fiber lasers is the part of the boundary problems. Different methods are presented for solving boundary value problems. In this paper, using the shooting method, a proper region introduced as answer range and solutions for rate equations of fiber laser and amplifier have been found. The advantage of this method is that to start calculation, we do not need the accurate initial guesses. With the proposed method, different forward, backward and bidirectional pump schema in Ytterbium doped fiber laser is verified. The parametric optimum length is introduced in high pump power with simplification in rate equations. In this paper we introduced a new definition of optimum length in conventional pump power fiber lasers and effects of background loss verified in the optimum length.

    Keywords: Shooting method, Optical fiber laser, Initial guesses
  • Abdolkarim Afroozeh* Pages 65-71

    The design and simulation of optical switches is of great importance due to the optimal use of the bandwidth and bandwidth available in telecommunication networks. The subject of this article includes the design and simulation of microprocessor resonators and all-light switches with graphene adjustment. In fact, this paper evaluates the optical switches based on the microstructure of the resonator and their electro-optical adjustment by applying voltage to the applied graphene layer. The designed switch has a high scale due to its micrometer size. In fact, in this article, by designing different micro-circuit structures of resonators, optical switch with decreasing coefficient and wide bandwidth has been designed.

    Keywords: optical switch, scalability, resonator microring, graphene
  • Mohammad Ali Ataee, Hamid Reza Khodadadi* Pages 73-88

    The spectral sensor provides one of the components of opportunistic access to frequency resources. These sensors must measure the ambient spectrum with high accuracy in a short time. It is important to use methods and algorithms that can be implemented in practice; therefore, the complexity of the calculations should be reduced as much as possible. Detection performance is hampered by issues such as shadow effects, blurring, and multi-directionally; therefore, to overcome these problems and the unavailability of information about the signals received by the primary users and the power level and noise of the received signals, methods such as using several antennas in the spectral sensor, resisting spectroscopic methods against indeterminate noise, are used. In this paper, different criteria for decision making and determining the appropriate threshold by extracting special values ​​of the covariance matrix are investigated. Also, by calculating a few moments from the detector to the maximum to minimum values ​​of the MME covariance matrix by the proposed standard GEV distribution, simulations are performed and the results are compared with the Tracy-Widom distribution. The results of the simulations with a limited number of 4 antennas indicate the probability of signal detection in SNR with -30dB, which has increased the accuracy by 3dB compared to the Tracy-Widom distribution. To evaluate the efficiency of this method for hardware execution, the results of the proposed algorithm have been reviewed and implemented by an FPGA array processor along with a processor with XILINX ARM architecture, which is called the systems embedded in the SOC chip.

    Keywords: Cognitive Radio, Spectral Sensors, Energy Detector, Spectral Holes, Eigenvalues, Covariance Matrix
  • Aref Rezaei, Mahsa Zameni, Leili Farzinvash* Pages 89-100

    This paper investigates the problem of image steganography. The existing algorithms provide low performance due to disregarding the structure and properties of images. Furthermore, most of these schemes are lossy. Considering the shortcomings of the previous algorithms, we propose an effective algorithm, namely Lossless and High Capacity Image Steganography (LHCIS), which embeds the secret image into the cover image losslessly. The proposed scheme comprises secret image compression and embedding the compressed image into the cover image using the LSB algorithm. The compression procedure includes two phases. The first phase constructs the corresponding difference image to the given secret image. The mentioned image represents the variations of the adjacent pixels of the secret one. Each pixel of this image is derived by subtracting its corresponding pixel in the secret image from the adjacent one. The difference image is encoded to reduce its storage space in the second phase. The compression ratio is high due to the small values of the pixels of the difference image. According to the performed simulations, LHCIS increases the embedding capacity by 40%. Furthermore, it improves the PSNR of the stego image by 2.16 in comparison to the previous algorithms.

    Keywords: Steganography, Secret image, Cover image, Stego image, Embedding capacity, Compression, Lossless
  • Amin Rezaeipanah*, Musa Mojarad, Gholamreza Ahmadi, Hamed Nazari Pages 101-111

    Today, video conferencing is one of the most sought after features of the Internet. The purpose of routing algorithms in online video conferencing is to increase the number of requests accepted according to Quality of Service (QoS) satisfaction. Most research in this field focuses solely on bandwidth, and relatively few studies consider both bandwidth and delay constraints. In this paper, we propose a new routing algorithm in the context of MPLS networks with fuzzy rules approach that considers both bandwidth limitation and end-to-end delay (bandwidth-delay) for path searches. The fuzzy system is a fuzzy weighted prediction model for filtering high resource requests. A combination of traditional routing and MPLS improves the mobility mechanism, scalability and overall network performance. We name the proposed algorithm as Fuzzy Bandwidth and Delay Routing Algorithm (FBDRA). The FBDRA is attempting to delay requests with high bandwidth and maximum end-to-end delay. We will use Matlab R2017a to simulate many different scenarios and measure criteria such as the number of requests received, average route length, and load balancing. In addition, we compare the performance of FBDRA compared to some of the previous related work such as MHA, WSP, MIRA, BCRA, MIRAD, BGDG, BGLC, SAMCRA and MDMF. The simulation results show that the FBDRA provides the best performance for video conferencing.

    Keywords: Routing Algorithm, MLPS Network, Video Conferencing, Fuzzy System, Weighted Rules
  • Tina Tarbali, Sina Majidians, Mohammed Hussain Kahaei* Pages 113-120

    Haplotype estimates based on DNA information are used to detect human genetic diseases. This problem can be modeled in the genomic processing of signals as a low-rank matrix in which only a few elements are observed. As a result, an effective way to estimate the haplotype from incomplete observations is to use matrix completion methods. In this paper, using matrix completion methods, an attempt has been made to estimate the haplotype through matrix factorization. In references, the reduction gradient method has been used to solve the problem. However, in the previous methods, outliers were also included in the calculations, which caused an error in the haplotype estimation. In other words, these methods do not pay attention to the existing conditions for haplotype matrices, and this has led to outdated estimates for haplotypes. In this paper, with the matrix completion method and considering these conditions in the haplotype matrix, we introduce a new cost function as a penalty expression for haplotype estimation. The new expression added to the cost function reduces the effect of skewed data and thus increases the accuracy of haplotype estimates. The simulation results confirm the need to reduce the haplotype retrieval error

    Keywords: Haplotype estimation, low rank matrix, matrix completion
  • Omid Mowlavi, Seyed Mohammad Sajad Sadough* Pages 121-133

    In this paper, we propose a feedback-based differential signaling scheme (DSSFB) for the 2x2-free-space optical (FSO) system that is exposed to an atmospheric turbulence channel with pointing errors. We obtain closed-form expressions for the average bit error rate (BER) performance of DSSFB scheme using power series form of probability density function of channel, and then we compare it to differential signaling scheme (DSS), single-input dual-output system, and repetition coding (RC) scheme. Moreover, we obtain an approximation for the BER of the proposed scheme.  Numerical results, show that the proposed scheme, in contrast to the differential signaling scheme, can achieve full diversity gain, whereas in terms of coding gain it is even better than the repetition coding scheme. Finally, we investigate the effect of imperfect feedback on the performance, and we show that even with an erroneous feedback link, the DSSFB scheme outperforms the DSS scheme in terms of coding gain.

    Keywords: Free space optical communication, differential signaling, transmit aperture selection, atmospheric turbulence, pointing error
  • Mohammad Asgari*, Narges Akbari Pages 135-141

    Acoustic feedback is often formed when the signal source is placed in front of the speaker. This creates an acoustic loop. Acoustic feedback reduces sound quality and produces artificial sounds. Acoustic feedback elimination methods can be used to improve Maximum Stable Gain (MSG) and sound quality. One of the approaches to deal with acoustic feedback is to use the error prediction method based on the Kalman frequency domain filter using feedback partition block. Simultaneous use of the Kalman filter in the frequency domain and the segmentation of the feedback path has improved the criterion of maximum stability compared to methods such as time domain adaptive filters or without partition block of the feedback path. But this approach does not work well in the face of noisy input. In acoustic environments, the presence of ambient noise prevents the signal from being received without noise. In this study, after preprocessing (noisy signal with Gaussian noise with standard deviation of 0.0 to 0.5 dB), two steps: 1. Using Kalman filter of time domain and 2. Using frequency domain Kalman filter method using partition block of the feedback path is provided to improve the MSG criterion of about 3 to 4 dB.

    Keywords: Adaptive Feedback Cancellation, Acoustic feedback Control, Kalman Filter, Prediction Error Method, Frequency Domain Adaptive Filter, Time Domain Adaptive Filter, Partitioned-Block Frequency Domain Kalman Filter
  • Zahra Mobini*, Samaneh Dezfoolizade Pages 143-151

    In this paper, an unmanned aerial vehicles (UAV)s is used to improve the physical layer security of a cooperative communication network. More specifically, in the proposed surveillance system a UAV acts as a legitimate monitor to eavesdrop on a dubious decode-and-forward relaying communication. To maximize the effective eavesdropping rate, two adaptive scenarios are suggested for the legitimate monitor: scenario I) jammer-eavesdropper, and scenario II) eavesdropper-helper/eavesdropper-eavesdropper/ eavesdropper-jammer. For each strategy, the received signal-to-interference-plus-noise ratios SINRs are derived. Numerical results reveal that the proposed strategies achieve better performance than intuitive benchmark schemes. Moreover, as a simple criterion, UAV should employ scenario II when it is close to source, and employ scenario I when it is close to relay.

    Keywords: Unmanned aerial vehicles (UAV), legitimate monitor, eavesdropping rate, cooperative communication
  • Marjan Keramati* Pages 153-166

    Risk Assessment and Management have always been considered as one of the most challenging issues of each organization. Risk assessment would not be possible but by risk analysis of the existing vulnerabilities. Vulnerability prioritization makes it possible for security administrators to have better understanding of the infrastructure. So they would be able to find the most perilous vulnerabilities to bring cost benefit trade off into practice. Nowadays most of the attacks are the multi-step ones, in which, attacker exploits more than one vulnerability in a specified manner. So, it would be inevitable to consider the interaction of vulnerabilities for risk assessment. In this relation, the most sophisticated difficulty would be lack of standards for finding the interrelationship between vast amount of vulnerabilities and risk analysis is being done only for one step attacks. So, in this paper, a method have been introduced for risk assessment of Multi-step attacks which improves the accuracy of the existing vulnerability scoring systems.

    Keywords: Vulnerability, Risk Assessment, Multi-Step Attack, Attack Pattern, Security Metric
  • Zahra Arefian, Mohammadreza Khayyambashi* Pages 167-173

    Recently, Machine Type Communication (MTC) devices have been an attractive area of research. MTC has grown in all fields, in various technologies. In this type of communication, some of the requests are delay-sensitive and must receive to their processing in real time. Furthermore, given the high volume of information generated by the device are problems that cloud computing is used for the processing, analyzing, and storage of data from the client devices. Cloud computing services are having trouble dealing with these issues, and Fog computing can be an acceptable solution while bringing the services closer to the end-system. Fog computing, which the main aim of Fog computing provides low latency computing services at the network edge and the reducing burden on cloud, is an enabler for MTC. Fog, also known as middleware, is required between the cloud and MTC devices. It has all been developed to address the limitations in cloud computing. In this paper, we review these recent technologies, compare their features, and is investigated the reduction of latency using Fog computing for MTCs, which is also a factor in reducing network bandwidth consumption. We formulate a model to allocate the limited processing resource of fog nodes efficiently. We appraise the performance of Fog computing using processing delay in comparison to a cloud computing approach. Simulations confirm the reduction in latency for this type of communication using Fog computing rather than cloud computing.

    Keywords: Machine Type Communication, fog computing, delay reduction, cloud computing
  • Saeede Zeinalian, Nazbanoo Farzaneh* Pages 175-185

    In recent years, the urbanization has clearly emphasized the need to pay attention to design and deployment of smart cities to reduce carbon dioxide emissions and increase energy storage. The great development of the number of vehicles on the road, along with the mismanagement of accessible parking space, has created problems about parking and increased traffic congestion in urban areas. Therefore, it is necessary to create an automatic smart parking management system that not only helps the drivers to find the appropriate parking space for their vehicles, but also reduces fuel consumption. Today, the biggest challenge is about the group of parking space on-street, which consists of two parts: identifying empty parking space in the city and proposing suitable parking space for drivers according to their criteria. The purpose of this article is to find a suitable parking space for drivers according to their specified criteria and recommend the most similar ones. When drivers plan to park on the side of the road, many criteria are considered, such as distance from the intended destination, payment, finding a parking space faster, etc. In a few articles, the issue of finding a parking space has been considered based on various criteria of drivers. In the proposed method, it is assumed that the parking spaces in the city are stored in a database and being updated constantly, Therefore, using the particle swarm optimization algorithm (PSO), drivers are offered the most suitable parking spaces according to their criteria. The implementation of this method also proved that when using PSO algorithm, although more time is spent, more requests are answered and less distance is traveled.

    Keywords: Internet of Things, Smart City, On-Street Parking Recommender system, Particle Swarm Optimization (PSO) Algorithm