فهرست مطالب

تحقیقات حسابداری و حسابرسی - پیاپی 50 (تابستان 1400)

فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی
پیاپی 50 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • غلامحسین مهدوی*، رضا زمانی صفحات 5-22
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر سبک های رهبری ملاحظات و ساختار با توجه به نقش تعدیل کنندگی رده سازمانی بر ارتقای سطح رضایت شغلی حسابرسان، به عنوان عاملی مهم در افزایش اثربخشی، کارایی و بهره وری موسسات حسابرسی و در نتیجه بهبود عملکرد حسابرسان، است. با استفاده از پرسش نامه، داده های 292 نفر از کارکنان موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران جمع آوری و تجزیه و تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که رابطه مثبت و معناداری بین سبک های رهبری ساختار و ملاحظات و رده سازمانی با رضایت شغلی حسابرسان وجود دارد. بر اساس نتایج پژوهش، بکارگیری سبک های رهبری ملاحظات و ساختار به وسیله مدیریت (به عنوان نمونه، حفظ و تقویت اعتماد به نفس زیردستان از طریق آموزش به آنان، قدردانی از انجام کار خوب، تصمیم گیری در مورد نحوه انجام کار و اصرار بر حفظ استاندارد) باعث افزایش رضایت شغلی حسابرسان، به ویژه در در رده های پایین (به عنوان نمونه، کمک حسابرس و حسابرس) موسسات حسابرسی می شود.
    کلیدواژگان: رده سازمانی، رضایت شغلی، سبک رهبری ساختار، سبک رهبری ملاحظات
  • محمود همت فر* صفحات 23-42
    توانمند سازی، فرایند تقسیم مقدار ثابتی از قدرت نیست؛ بلکه فرایندی است که قدرت نسبی هر فرد به واسطه آن افزایش می یابد و قدرت جدیدی برای سازمان ایجاد می شود. توانمند سازی، نفوذ مبتنی بر صلاحیت است که باید ایجاد شود. تحریف صورت های مالی، شامل دستکاری عناصر تشکیل دهنده آن ها از طریق ارایه بیش از واقع دارایی، فروش و سود یا ارایه کمتر از واقع بدهی، هزینه و زیان است. در مواقعی که صورت های مالی حاوی تحریفی با اهمیت است به گونه ای که عناصر تشکیل دهنده آن صورت مالی بیانگر واقعیت نباشد، گفته می شود که تقلب صورت گرفته است. به رغم تحقیقات متعدد خارجی در خصوص کشف تقلب در گزارش های مالی، در داخل کشور به این موضوع توجه زیادی نشده است. از این رو در تحقیق حاضر به بررسی ارتباط میان توانایی مدیریت، ارتباطات سیاسی و گزارش گری مالی متقلبانه در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. تحقیق حاضر از لحاظ طبقه بندی تحقیق بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. همچنین برای برآورد مدل های فوق از تخمین رگرسیون به روش داده های پانل استفاده میشود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است و بازه زمانی تحقیق به مدت 5 سال است که از سال 1392 تا 1396 می باشد. نتایج تحقیق بیانگر آن است که وجود مدیران توانا در شرکت ها باعث کاهش صورت های مالی متقلبانه می گردد. همچنین مشخص گردید که ارتباطات سیاسی باعث کاهش توانایی مدیریت در احتمال وقوع گزارشات مالی متقلبانه می گردد.
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، ارتباطات سیاسی، گزارش گری مالی متقلبانه
  • سید احمد خلیفه سلطانی، نیلوفر شاداب شمس آباد، مریم رهنما* صفحات 43-62
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نوآوری بر خطر سقوط قیمت سهام با تاکید بر عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این راستا نمونه برای  دوره زمانی      1395-1390 انتخاب و از الگوی رگرسیونی داده های ترکیبی برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. برای اندازه گیری نوآوری از شاخص سرمایه گذاری در تحقیقات و توسعه و دارایی های نامشهود و جهت برآورد خطر سقوط قیمت سهام از شاخص ضریب چولگی منفی بازده سهام استفاده گردید. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که نوآوری بر خطر سقوط قیمت سهام تاثیر منفی و معنی داری دارد. بدین معنا که با ایجاد نوآوری، نوسانات شدید قیمتی کاهش می یابد. همچنین یافته ها نشان می دهد که تاثیر منفی نوآوری بر خطر سقوط قیمت سهام در شرکت های با عدم تقارن اطلاعاتی بالا، شدید تر است. این نتایج با این ادعا سازگار است که نوآوری انتشار اطلاعات را تسهیل و احتمال عدم انتشار اخبار بد را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: نوآوری، خطر سقوط قیمت سهام، عدم تقارن اطلاعاتی
  • عبدالحسین طالبی نجف آبادی* صفحات 63-80
    در این پژوهش تاثیر بلوغ شرکت بر رابطه بین مسئولیت اجتماعی و آشفتگی مالی 124شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1395-1390 مورد بررسی قرار گرفت. داده های لازم از نرم افزار ره آورد نوین3 و گزارش هییت مدیره استخراج و توسط نرم افزار اکسل تلخیص وطبقه بندی شده و در نهایت از طریق نرم افزار Eviews در سطح اطمینان 95/0 فرضیه ها مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که مسئولیت پذیری اجتماعی موجب بهبود سلامت مالی و کاهش آشفتگی مالی می شود. علاوه بر این شواهد نشان داد بلوغ شرکت بر رابطه بین مسئولیت اجتماعی و آشفتگی مالی تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: بلوغ شرکت، سلامت مالی، آشفتگی مالی، مسئولیت اجتماعی
  • محمد فروغی نسب، فاطمه صراف*، علی نجفی مقدم صفحات 81-98
    هدف از این پژوهش مطالعه اثرات ابعاد گوناگون مسئولیت اجتماعی در بهبود عملکرد مالی و غیر مالی شرکت ها است. برای این منظور اطلاعات 107 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سال 1389 تا پایان سال 1398 استخراج گردید و  با استفاده از روش های آماری و اقتصاد سنجی به بررسی و آزمون فرضیه ها پرداخته شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بعد قانونی و اخلاقی مسئولیت اجتماعی بر تغییرات نسبت کیوتوبین تاثیر معناداری نداشته ، در حالی که  بعد اجتماعی مسئولیت اجتماعی بر  تغییرات نسبت کیوتوبین تاثیر مثبت و معناداری دارد.  از طرف دیگر بعد اجتماعی  مسئولیت اجتماعی بر تغییرات سرمایه ساختاری تاثیر مثبت و معنادار و بعداخلاقی و  قانونی مسئولیت اجتماعی بر تغییرات سرمایه ساختاری تاثیر معنا داری ندارد.
    کلیدواژگان: مسئولیتهای اجتماعی، عملکرد مالی، عملکرد غیر مالی
  • گلاره مرتضایی*، حسین وظیفه دوست، پرویز سعیدی، عبدالعزیز پقه صفحات 99-112

    موضوع مقاله:

      ارزش ویژه برند گردشگری سلامت عبارت ا ست از مجموعه دارایی ها (یا بدهی های) برند در رابطه با نام و سمبل مقصد گردشگری که موجب تغییراتی در ارزش خدمات و تجاربی که در آنجا تعیین می شود فراهم می گردد.  با توجه به خصوصیات و ظرفبت های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مقاصد گردشگری ایران ، در این پژوهش سعی شده است ، الگویی برای ارزش ویژه برند در گردشگری سلامت برگرفته از مدل آکر که با توجه به شرایط ایران و بررسی های انجام شده بدست آمده است ، ارایه گردد.

    روش تحقیق: 

    در این تحقیق ابتدا به روش فراترکیب تحقیقات پیشین در این رابطه مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. سپس رو آمیخته که شامل روش کیفی و کمی می باشد اعمال شده است. ابتدا با نظریه داده بنیاد  و با نرم افزار MAXQDA18  و سپس با استفاده از روش معادلات ساختاری و با نرم افزار SMArtPLS روی داده ها تحلیل صورت گرفته است.  جامعه آماری این پژوهش برای بخش کیفی خبرگان شامل اساتید رشته بازاریابی و متخصصین گردشگری سلامت ، و در بخش کمی استفاده کنندگان خارجی  خدمات گردشگری سلامت در ایران می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ارزش ویژه برند بیمارستان تحت تاثیر مستقیم آگاهی از برند، تداعی برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری به برند، مسوولیت اجتماعی، ارزش شرکت، ارزش مشتری  میباشد. در نتیجه در سطح کلان کشور سرمایه گذاری در این بخش و برندسازی و توجه به ارزش ویژه برند گردشگری سلامت می تواند ایران را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری سلامت در جهان تبدیل نماید.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، گردشگری سلامت، نظریه داده بنیاد، معادلات ساختاری
  • سمانه باری، داریوش فروغی*، عبدالحمید معرفی محمدی صفحات 113-130
    هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدلی برای باور سرمایه گذاران، با توجه به ویژگی های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور می باشد. به این منظور با توجه به رویکرد اکتشافی پژوهش و شرایط خاص سرمایه گذاری و بازار سرمایه کشور، از روش تحقیق کیفی و رویکرد مبتنی بر نظریه پردازی زمینه بنیان و جهت انتخاب مصاحبه شوندگان از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شده است. در این راستا، با اخذ نظرات فعالان بازار سرمایه، به شناسایی باورهای عمده سرمایه گذاران خرد پرداخته شده و پس از انجام 24 مصاحبه و حصول اشباع نظری، "مدل باور سرمایه گذار" شامل شرایط علی، عوامل مداخله گر، بستر، راهبردها و پیامدهای حاصل از راهبردهای تعیین شده، ارایه گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد، در بستر موجود، عوامل«عدم تقارن اطلاعاتی، عدم آگاهی، عوامل فرهنگی، محدودیت ذهنی، عوامل اجتماعی و احساسات»به عنوان عوامل علی، بر مقوله محوری (باور سرمایه گذار) و مقوله های «نظام آموزشی، سیستم های اطلاعاتی، عوامل سیاسی، فساد، رسانه و عدم کارایی موسسات مالی واسط»به عنوان عوامل مداخله گر، بر راهبردها و پیامدهای منتج از باور سرمایه گذارموثرند. به منظور غنای هر چه بیشتر مدل، راهبرد ها و پیامدها در دو سطح مطلوب و موجود طبقه بندی و تفسیر گردیده اند.
    کلیدواژگان: باور، نظریه پردازی زمینه بنیان، مدل باور سرمایه گذار، سرمایه گذار خرد
  • حسن اسماعیلی، حمیدرضا وکیلی فرد*، قدرت الله طالب نیا صفحات 131-144

    مقاله حاضرخلاصه ای از پژوهشی است که به منظور بررسی نقش نظریه تمایز قیمت براساس کیفیت در قیمت گذاری خدمات حسابرسی در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران  صورت گرفته است.طبق نظریه "تمایز قیمت بر اساس کیفیت " اگر مشتریان هیچگونه ارزشی نسبت به تفاوت کیفیت محصولات یا خدمات از خود نشان ندهند، عرضه کنندگان هیچگونه تمایل سازمان یافته ای برای تفکیک کیفیت محصولات یا خدمات خود از سایرین نخواهند داشت. بنابراین زمانی که تقاضای مناسبی برای حسابرسی با کیفیت وجود ندارد حسابرسان نمی توانند بامتمایز کردن کیفیت کار خود،حق الزحمه حسابرسی بالا تری از مشتریان خود دریافت کنند..روش این پژوهش درزمره پژوهشهای توصیفی-پیمایشی می باشد.چارچوب نظری و پیشینه پژوهش از راه استقرایی وجمع آوری داده ها و نتیجه نهایی برای آزمون ردیاپذیرش فرضیه ها،از طریق پرسش نامه انجام شده است. پژوهش دریک محیط واقعی یعنی موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران انجام شده و جزو پژوهشهای میدانی به شمارمی رود.نتایج پژوهش حاکی از آن است که درقیمت گذاری خدمات حسابرسی در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران، نظریه "تمایز قیمت بر اساس کیفیت" نقش دارد.

    کلیدواژگان: نظریه تمایزقیمت براساس کیفیت، قیمت گذاری خدمات حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی ایران، موسسات حسابرسی
  • کتایون تفرشی راد*، نگار خ سروی پور صفحات 145-162

    یکی از مهمترین عوامل در تصمیم گیری صریح، داشتن اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است که اگر به درستی فراهم و پردازش نشود، اثرات منفی را برای فرد تصمیم گیرنده در پی خواهد داشت. بنابراین، یکی از مهمترین صورت های مالی اساسی که مدیران برای آگاه کردن بازار از عملکرد شرکت استفاده می کنند، صورت سود و زیان است. هدف از افشای این اطلاعات، کاهش توزیع نادرست اطلاعات موثر در تصمیم گیری استفاده کنندگان، در بازار سرمایه است. لذا هدف از این پژوهش بررسی بررسی محتوای اطلاعاتی موجود در سودآوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش اطلاعات فصلی تعداد 138 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال های مالی 1393 تا 1397 انتخاب شد. نتایج بررسی مدل رگرسیونی پژوهش به روش کوانتایل نشان داد بین تغییرات در بازده مورد انتظار بازار و سودآتی در چارک های پایین تر رابطه معنادار و منفی و همچنین در چارک های بالایی پژوهش رابطه معنادار و مثبت وجود دارد. همچنین نتایج فرضیه دوم پژوهش حاکی از آن است که بین تغییرات مورد انتظار در رشد فروش و سودآتی در چارک های بالایی رابطه معنادار و مثبت وجود دارد.

    کلیدواژگان: محتوای اطلاعاتی سود، بازده مورد انتظار، رشد فروش، هزینه سرمایه وبورس اوراق بهادار تهران
  • سید میثم حسینی، غلامرضا محفوظی*، سینا خردیار صفحات 163-176
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر گزارشگری مالیاتی متهورانه بر احتمال وجود تقلب در صورت های مالی، برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. با توجه به  اجرای طرح جامع مالیاتی و اجرای استاندارد شماره  35 مالیات بر درآمد ،  استراتژی متهورانه  مالیاتی شرکتها  می تواند مبنای سنجش میزان احتمال تقلب در صورتهای مالی ، مورد استفاده سهامداران و اعتبار دهندگان و مراجع نظارتی قرار گیرد.بدین منظور چهار فرضیه برای بررسی این موضوع تدوین و داده های مربوط به 155 شرکت عضو بورس اوراق بهادارتهران برای دوره ی زمانی بین سال های 1386 تا 1395 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوی رگرسیون پژوهش با استفاده از روش رگرسیون لوجستیک، بررسی و آزمون شد. نتایج پژوهش نشان داد، متغیر تفاوت نرخ قانونی و نرخ موثر مالیاتی به عنوان شاخص مستقیم گزارشگری مالیاتی متهورانه اثر مثبت معناداری بر احتمال وجود تقلب در صورت های مالی دارد. علاوه بر این، نتایج موید آن است، متغیر تفاوت بین نسبت سود عملیاتی به فروش و ضریب سودآوری صنعت به عنوان شاخص معکوسی از گزارشگری مالیاتی متهورانه اثر منفی معناداری بر احتمال وجود تقلب در صورت های مالی دارد. از سوی دیگر، نتایج نشان داد، متغیرهای تفاوت سود ابرازی و سود مشمول مالیات قطعی شده توسط سازمان امور مالیاتی  و مدیریت سود (حداقل سازی سود) اثر معناداری بر احتمال وجود تقلب در صورت های مالی ندارد.
    کلیدواژگان: احتمال تقلب در صورت های مالی، گزارشگری مالیاتی متهورانه، مدیریت سود (حداقل سازی سود)، ضریب سودآوری صنعت
  • محمد حیدری، علی اصغر طاهرآبادی*، بابک جمشیدی نوید، مهرداد قنبری صفحات 177-192

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر عوامل محیطی بر پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در سطح کشورها است. عوامل محیطی در این پژوهش شامل وجود بازار سرمایه، رشد اقتصادی، باز بودن اقتصاد، نظام حقوقی، سطح آموزش و شاخص های فرهنگی از قبیل فاصله قدرت، فردگرایی، مرد گرایی و اجتناب از عدم اطمینان است. نمونه پژوهش شامل 93 کشور در مقطع زمانی 2016 بوده و داده ها با استفاده از رگرسیون لجستیک دوجمله ای تجزیه وتحلیل شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد درکشورهایی که دارای بازار سرمایه و نظام حقوقی عرفی و همچنین کشورهایی که سطح آموزش و شاخص فاصله قدرت در آن ها بالا و رشد اقتصادی و شاخص های فرهنگی فردگرایی و اجتناب از اطمینان پایین می باشد؛ تمایل بیشتری بر پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی وجود دارد. همچنین متغیر باز بودن اقتصاد و شاخص مرد گرایی تاثیر معناداری بر پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی از خود نشان ندادند.

    کلیدواژگان: استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، رشد اقتصادی، باز بودن اقتصاد، نظام حقوقی، شاخص های فرهنگی
|
  • Gholamhossein Mahdavi *, Reza Zamani Pages 5-22
    The purpose of this study is investigating the effect of leadership style of consideration and structure in regard with moderator role of organizational position to promote the auditors' job satisfaction, as the level of job satisfaction is an important factors to increase the efficacy, and turnover rate in auditing institutes and results in the auditors' performance. Using a questionnaire, data from 292 auditors working at auditing institutes who were members of Iranian accountants' community were collected and analyzed. Findings of this study show that significantly positive relationships exist among structure in leadership style, consideration in leadership style and organizational position. Overall, the study show that senior managers using consideration in leadership style and structure in leadership style to present (an example, maintain the employees confidence through training them, appreciation of doing good work, deciding how to do work and insisting on fulfilling the standards) increase auditors' job satisfaction, especially at lower levels of the institute (for example the auditor and auditor's assistant).
    Keywords: Job Satisfaction, Consideration Leadership Style, Structure Leadership Style, Organizational Position
  • Mahmoud Hematfar * Pages 23-42
    Empowerment is not the process of dividing a fixed amount of power; it is a process by which the relative power of each person increases, and a new power is created for the organization. Empowerment is a qualitative influence that must be created. Distorting financial statements involves manipulating the constituent elements by providing more than real assets, selling and earning, or offering less debt, costs, and losses. In cases where financial statements contain distortions, it is said that fraud has been committed in such a way that the constituent elements of that financial statement do not represent reality. In spite of numerous foreign investigations regarding the discovery of fraud in financial reports, this issue has not received much attention within the country. Therefore, the present study investigates the relationship between managerial capability, political communication and fraudulent financial reporting in Tehran Stock Exchange. The present research is based on the objective classification of applied research. Also, to estimate the above models, regression estimation is used by panel data. The statistical population of the study includes all companies accepted in Tehran Stock Exchange and the research period is from 2013 to 1396 for a period of 5 years. The results of the research indicate that the existence of powerful executives in companies has led to a reduction in fraudulent financial statements. It was also found that political communication reduced management ability in the event of fraudulent financial reports.
    Keywords: management ability, Political communication, fraudulent financial reporting
  • Seyed Ahmmad Khalifeh Soltani, Niloufar Shadab Shams Abad, Maryam Rahnama * Pages 43-62
    The purpose of present study is to investigate the effect of innovation on stock price crash risk with an emphasis on information asymmetry at listed companies in Tehran Stock Exchange. In this regard, 95 companies were selected for the period of 2011-2016 and the regression model of the panel data was used to test of hypotheses. In order to measure innovation, the index of research and development investment and intangible assets and for measuring stock price crash risk the index of stock returns negative skewness coefficient was used to. The results of research hypotheses show that innovation has a negative and significant effect on stock price crash risk. In the sense that innovation will reduce the stock price crash risk in the future. The findings also show that the negative impact of innovation on the stock price crash risk in companies with high information asymmetries is more severe. These results are consistent with the assertion that innovation facilitates the dissemination of information and reduces the likelihood of the publication of bad news.
    Keywords: Innovation, Stock Price Crash Risk, Information Asymmetry
  • Abdolhossein Talebi * Pages 63-80
    In this research the impact of corporate maturity on the relationship between social responsibility and financial turbulence in listed companies in Tehran Stock Exchange was evaluated. Necessary data were extracted from Rah avard modern 3 software and board report and summarized and categorized by Excel software and finally tested by Eviews software at the confidence level of 0.95. The results of testing the research hypotheses showed that social responsibility improves financial health and reduces financial distress. In addition, evidence suggests that corporate maturity has no effect on the relationship between social responsibility and financial turbulence.
    Keywords: Corporate Maturity, Financial health, Financial Turbulence, social responsibility
  • Mohammad Foroughinasab, Fatemeh Sarraf *, Ali Najafi Moghaddam Pages 81-98
    This research aims to study the effects of various dimensions of social responsibility on improving the financial and non-financial performances of companies. For this purpose, the information of 107 companies listed in the Tehran Stock Exchange in the time period of 2010-2019 was extracted, and the hypotheses were evaluated and examined using statistical and econometric methods. The research findings indicate that the legal and moral dimension of social responsibility has no significant effect on changes in Tobin's Q ratio, while the social dimension of social responsibility has a positive and significant effect on changes in Tobin's Q ratio. On the other hand, the social dimension of social responsibility has a positive and significant effect on changes in structural capital, and the moral and legal dimension of social responsibility does not have a significant effect on changes in structural capital.
    Keywords: Social Responsibilities, financial performance, Non Financial Performance
  • Gelareh Mortezaie *, Hossein Vazifeh Doust, Parviz Saeedi, Abdol Aziz Paghe Pages 99-112

    Subject: 

    The special value of the health tourism brand is the set of assets (or liabilities) of the brand in relation to the name and symbol of the tourism destination, which causes changes in the value of services and experiences that are determined there. Considering the characteristics and cultural, social and economic capacities of Iran's tourism destinations, in this research, a model for brand equity in health tourism has been tried, taken from the Acker model, which has been obtained according to Iran's conditions and studies. to be presented.

    Research method

    In this research, first, the meta-combination method of previous researches in this regard has been carefully studied. Then the mixture is applied, which includes a qualitative and quantitative method. First, the data analysis was performed with the Grounded  theory and with MAXQDA18 software and then using the structural equation method and with SMArtPLS software. The statistical population of this research for the qualitative part of the experts includes professors of marketing and health tourism specialists, and in the quantitative part of foreign users of health tourism services in Iran.

    Discussion and Conclusion

    The results showed that the hospital brand equity is directly affected by brand awareness, brand association, perceived quality, brand loyalty, social responsibility, company value, customer value. As a result, at the national level, investing in this sector and branding and paying attention to the special value of the health tourism brand can make Iran one of the best destinations for health tourism in the world.

    Keywords: brand equity, Health tourism, Grounded theory, SEM.Aliabad Kat
  • Samaneh Bari, Daruosh Foroughi *, Abdolhamid Moarefi Mohammadi Pages 113-130
    The purpose of this study is providing a model for investors' beliefs, considering the political, social, economic and cultural characteristics of the country. So, regarding the exploratory approach of the research and the specific conditions of investments and capital market of the country, in this study is used qualitative research method and grounded theory approach and the interviewees are selected by snowball sampling method. Taking into account the views of capital market participants, the main beliefs of micro investors have been identified. After conducting 24 interviews and obtaining theoretical saturation, "Investor's belief model" including the causal and intervening conditions, context, strategies and consequences is presented. The research findings show that in the present context, the factors of "information asymmetry, lack of awareness, cultural factors, mental constraints, social factors and emotions" as causal factors affect the core category (investor's belief) and the categories of "education system, information systems, Political factors, corruption, media and inefficiency of intermediary financial institutions "as intervening factors, affect the strategies and consequences resulting from investor beliefs. To maximize the richness of the model, strategies and consequences are categorized and interpreted at two levels.
    Keywords: Belief, Grounded theory, Investor Belif Model, Individual investor
  • Hasan Esmaeili, HamidReza Vakilifard *, Ghodratolah Talebnia Pages 131-144

    This paper is a summary of research that aims to investigate the role theory of price distinctiveness According to quality on Pricing of audit services Audit on firms are members of the Iranian Association of Certified Public Accountants. According to the theory of price distinctiveness According to quality If customers show no value in the quality of their products or services,Suppliers have no organized desire They will not be available to others to distinguish the quality of their products or services.So when there is no good demand for quality auditing Auditors cannot distinguish the quality of their work Receive higher audit fees from their customers.The method of this research is in the field of descriptive-survey research. Theoretical framework and research background through deduction and aggregation of data are finalized for testing rejection or acceptance of hypotheses through a questionnaire. research is conducted in a real environment, that's mean auditing institutes members of Iranian Association Of  Certified Public Accountants and it is one of the field researches. The results of the research indicate that in pricing of audit services in auditing firms members of Iranian Association Of  Certified Public Accountants theory of price distinctiveness According to quality,plays a role.

    Keywords: Theory of Price Distinctiveness According to Quality, Pricing of Audit Services, Iranian Association of Certified Public Accountants, Audit Firms
  • Katayoon Tafreshirad *, Negar Khosravipur Pages 145-162

    One of the most important factors in explicit decision making is having appropriate information related to the subject of the decision which, if not properly provided and processed, will have negative effects on the decision maker. Therefore, one of the most important basic financial statements that managers use to inform the market of the company's performance is the profit and loss statement. The purpose of disclosing this information is to reduce the incorrect distribution of information influencing users' decision-making in the capital market. Therefore, the purpose of this study is to investigate the information content of the profitability of companies listed on the Tehran Stock Exchange. In this research, quarterly information of 138 companies listed on the Tehran Stock Exchange for the fiscal years 1393 to 1397 was selected.The results of quantitative research regression model showed that there is a significant and negative relationship between changes in expected market returns and profitability in the lower quartiles and also in the upper quartiles of the research.The results of the second hypothesis of the research indicate that there is a significant and positive relationship between the expected changes in sales growth and profitability in the upper quarters.

    Keywords: profit information content, Expected Returns, Sales Growth, Cost of Capital, Tehran Stock Exchange
  • Seyed Meysam Hosseini, Gholamreza Mahfozi *, Sina Kheradyar Pages 163-176
    The purpose of this study is to investigate the impact of tax Aggressiveness reporting on the probability of fraud in financial statements for listed companies in Tehran Stock Exchange. Given the implementation of the Comprehensive Tax Plan and the implementation of Standard Income Tax No. 35, a bold corporate tax strategy can be used to measure the likelihood of fraud in financial statements, used by shareholders and creditors, and regulatory authorities. To this end, four hypotheses were developed to investigate this issue and the data of 155 listed companies were analyzed for the period 2008-2017. The research regression model was tested and tested using logistic regression. The results showed that the difference between legal rate and effective tax rate as a direct indicator of tax Aggressiveness reporting has a significant positive effect on the probability of fraud in financial statements. In addition, the results confirm that the difference between the ratio of operating profit to sales and industry profitability as an inverse indicator of tax Aggressiveness reporting has a significant negative effect on the probability of fraud in financial statements. On the other hand, the results showed that the variables of the difference between Expressed profits and taxable profits and minimized profits had no significant effect on the probability of fraud in financial statements.
    Keywords: Probability of Fraud in Financial Statements, Tax Aggressiveness Reporting, Earnings Management (Income Minimization), Profitability Industry Coefficient
  • Mohammad Heydar, AliAsghar Taherabadi *, Babak Jamshidinavid, Mehrdad Ghanbari Pages 177-192

    The aim of this study is to investigate the effect of environmental factors on international financial reporting standards (IFRS) Adoption across countries. Environmental factors in this study include the existence of capital market, economic growth, economic openness, legal system, education level and cultural indicators such as power distance, individualism, masculinity and uncertainty avoidance. The sample of this study consists of 93 countries in during 2016. Data has been examined using binary logistic regression analysis. The results indicate that countries with a capital market and common law system, as well as countries with a high level of education and power distances and low level of economic growth, individualism and uncertainty avoidance, are more willing to adopt IFRS. Also, the economic openness and masculinity did not significantly affect the acceptance of IFRS.

    Keywords: IFRS, Economic Growth, Economic Openness, Legal system, cultural indicators