فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 52، تابستان 1400)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 52، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر ارسنجانی*، علی قلی پور سلیمانی، نرگس دل افروز، محمد طالقانی صفحات 161-180

    با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدل کسب وکار سازمان ها دچار تغییرات اساسی شده است. صنعت بانکداری نیز از این تغییرات مستثنی نبوده است. هدف این پژوهش تعیین روابط عناصر تشکیل دهنده ی مدل کسب وکار بانکداری الکترونیک ایران است. پژوهش حاضر از نظر روش تحقیق، کمی و از نظر هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی است. جهت رسیدن به هدف تحقیق و بر اساس پیشینه ی پژوهش از مدل مفهومی شش بخشی بانکداری الکترونیک ایران استفاده شد. بر این اساس با طرح فرضیه هایی روی عناصر مدل مذکور، همه ی روابط احتمالی عناصر مدل کسب وکار بانکداری الکترونیک ایران بررسی گردید. برای جمع آوری داده های مورد نیاز پرسشنامه ای با طیف پنج سطحی لیکرت طراحی شد. جامعه آماری پژوهش را خبرگان، مدیران و متخصصان حوزه کسب وکار بانکداری الکترونیک کشور در بازه زمانی زمستان 1398 تشکیل دادند. قبل از توزیع پرسشنامه در جامعه، روایی صوری آن توسط اساتید دانشگاهی تایید و با محاسبه آلفای کرونباخ، پایایی آن نیز روی همه متغیرها تایید شد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران در جوامع نامحدود استفاده و حجم نمونه آماری 384 نفر تعیین گردید. جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از تحلیل عاملی تاییدی به عنوان یکی از روش های پیشرفته آماری جهت مدل سازی معادلات ساختاری و تعیین روابط عناصر تشکیل دهنده مدل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد «زمینه های فرهنگی»، «نحوه تعامل بانک ها با سایر بازیگران صنعت» و «نحوه تعامل قانون گذار با بانک ها» موجب ارایه «خدمات رایگان بانکداری الکترونیک» شده است و «خدمات رایگان بانکداری الکترونیک» موجب افزایش «انتظارات مشتریان»، ایجاد «نظام کارمزدی اشتباه» و «منفعت شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت از کارمزدها» در نظام بانکی کشور گردیده است.

    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیک، تحلیل عاملی، مدل کسب وکار
  • شهرام باسیتی* صفحات 181-200
    شناسایی و تقویت سرمایه اجتماعی در قالب ظرفیت های متنوع سازمان های مردم نهاد و عضویت های داوطلبانه سبب افزایش سطح همکاری اعضاء در گروه های اجتماعی و جامعه می شود. وجود میزان قابل قبولی از سرمایه ی اجتماعی موجب تسهیل کنش های اجتماعی می شود، به طوری که در مواقع بحرانی می توان از سرمایه ی اجتماعی به عنوان اصلی ترین منبع حل مشکلات و اصلاح فرایندهای موجود سود برد. پژوهش حاضر، با هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری اطلاعات کیفی- تحلیل مضمون روایت اعضاء تعاونی ها از سرمایه ی اجتماعی در تعاونی ها است. نتایج حاصل از داده ها در 275 مفهوم، 9 مقوله اولیه و مقولات ثانویه «حاشیه رانی نهادی امر تعاون»، «کاهش مشارکت مداوم در بین اعضاء» و «ضعف عملکردی تعاونی ها» مورد بحث و تحلیل واقع شدند. سرآخر، این مقولات در مقوله ی هسته ی «ضعف تعامل اجتماعی و نهادی تعاونی ها» جای داده شدند. بر این اساس، آسیب های تعاونی در بعد درونی و بیرونی ناشی از ضعف تعامل اجتماعی بیرونی نهادی بوده و برای برطرف نمودن آنها لازم است توانمندسازی و حمایت نهادی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تعاونی های کارآفرین زنان، تحلیل تماتیک، سرمایه اجتماعی، شهرستان دامغان، ضعف تعامل اجتماعی و نهادی تعاونی ها
  • نگار جلیلیان*، سید محمود زنجیرچی، سید مهدی نقیبی زاده میبدی، سید محمدامین محسنی صفحات 201-220

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مسیر توانمندسازی دانشگاه یزد جهت نقش آفرینی در اکوسیستم نوآوری استان یزد بود. پژوهش از منظر هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری داده ها آمیخته - اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه ی اعضای هییت علمی دانشگاه یزد در سال 1399 بود که از میان آن ها با روش نمونه گیری قضاوتی تعداد 10 نفر به عنوان خبره برای شرکت در جلسات هم اندیشی انتخاب شدند. همچنین با روش گلوله برفی 10 نفر به عنوان پاسخ دهنده به سوالات پرسشنامه، برگزیده شدند. روش پژوهش در بخش تحلیل محتوا کیفی و در بخش تبیین روابط علی و از نوع کمی می باشد. نتایج حاصل نشان داد که عوامل سیاسی و قانونی، سرمایه انسانی، سبک رهبری و مدیریت دانشگاه، منابع مالی موجود، عوامل فرهنگی و اجتماعی، فناوری، مدیریت بازار، مدیریت ارتباطات، توانایی در توسعه عوامل فردی، نظام آموزشی و پژوهشی حاکم در دانشگاه یزد، مدیریت راهبردی و سیستم های اطلاعاتی از توانمندسازهای دانشگاه یزد جهت نقش آفرینی در اکوسیستم نوآوری استان یزد می باشند. همچنین از میان عوامل دوازده گانه موثر بر توانمندسازی دانشگاه یزد جهت نقش آفرینی در اکوسیستم نوآوری استان یزد، مدیریت ارتباطات، فناوری، سرمایه انسانی، سیستم های اطلاعاتی و مدیریت بازار به ترتیب از تاثیرپذیرترین عوامل توانمندساز می باشند. همچنین مدیریت و رهبری، مدیریت راهبردی، نظام آموزشی و پژوهشی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و منابع مالی به ترتیب از موثرترین عوامل توانمندساز به شمار می روند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم نوآوری، تحلیل محتوا، دانشگاه یزد، نگاشت شناخت فازی
  • احسان چیت ساز *، محمد بیگدلی صفحات 221-240

    یکی از ارکان اصلی تداوم کسب‌وکار‌ها تامین مالی است. یکی از روش‌هایی که پس از ظهور اینترنت بر روی آن تمرکز شد، تامین مالی جمعی بود. با ظهور تکنولوژی بلاکچین، تامین مالی کسب‌وکارها از طریق عرضه‌ی اولیه بهامهر، به عنوان پدیده‌ای نوظهور مورد توجه قرار گرفت، که راه را برای تامین مالی از سراسر جهان با سرعت زیادی هموار کرد. روش پژوهش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری داده ها، تحلیل مقایسه ای کیفی فازی 72 کمپین تامین مالی به روش عرضه‌ی اولیه‌ی بهامهر از طریق صرافی‌های آنلاین در نیمه‌ی اول سال 2019 -که کل کمپین‌ها را شامل می‌شود- به بررسی عوامل موفقیت تامین مالی به روش عرضه‌ی اولیه‌ی بهامهر پرداخته شده است. نتایج تحلیل با استفاده از نرم افزار FSQCA ورژن 3.1 نشان می دهد که قیمت پایین، نسبت کم بهامهرهای عرضه شده به کل بهامهرهای موجود و تعداد بازدیدکنندگان صرافی عرضه کننده، جز عوامل موفقیت در یک کمپین عرضه‌ی بهامهر در صرافی های آنلاین هستند. نتایج پژوهش حاضر در مقایسه با پژوهش های پیشین مقایسه و مسیر پژوهش های آتی معرفی شده است.

    کلیدواژگان: بلاکچین، بهامهر(توکن)، تامین مالی جمعی، صرافی، موفقیت
  • محمدرضا حلاج یوسفی، صمد عالی*، ناصر صنوبر، حکیمه نیکی اسفهلان صفحات 241-260
    هدف این مقاله ارایه الگوی قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه است. این پژوهش برحسب هدف، بنیادی و برحسب گردآوری اطلاعات، با روش اسنادی- مرور نظام مند، ابعاد و اجزا گوناگون و گزاره های ارایه شده پیرامون قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه را شناسایی، گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی پژوهش های حوزه قابلیت شبکه سازی تشکیل می دهند که دربازه زمانی «آغاز باز (بدون اعمال تاریخ) تا آخر ژانویه 2021» در پایگاه اسکپوس درج شده اند. تاریخ جستجو در پایگاه مذکور 31 ژانویه 2021 (12 بهمن 1399) می باشد. در این تحقیق برای شناسایی پژوهش های پیرامون قابلیت شبکه سازی، به وسیله کلید واژه های مرتبط با اصطلاحات قابلیت شبکه سازی در «عنوان» و در محدوده قلمرو موضوعی «بازرگانی، مدیریت و حسابداری» و نوع سند، محدود به «مقاله» و «مقاله کنفرانسی»، جستجو شدند که تعداد 197 سند یافت شد. در گام بعدی با مطالعه چکیده سندهای فوق و با اعمال سایر شاخص ها، 79 مقاله باقی ماند. مقالات مذکور در بازه زمانی 1997 الی 2021 منتشر شده اند. اجزا و ابعاد قابلیت شبکه سازی در این مقالات، پس از گذر از فرآیند کدگذاری، در سه مقوله پیشایندها، فرایندها و پیامدها دسته بندی شدند و در نهایت خلاءهای پژوهش های پیشین در مورد مفهوم قابلیت شبکه سازی شناسایی شده و پیشنهادهای پژوهشی برای پژوهشگران آتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: قابلیت شبکه سازی، قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه، کارآفرینی، مرور نظام مند
  • نعمت الله شیری*، شهین بهور صفحات 261-280

    پژوهش حاضر با هدف اصلی بررسی تاثیر شاخص آزادی اقتصادی بر چرخه فعالیت های کارآفرینانه در کشور ایران انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و در گردآوری و تحلیل داده ها، توصیفی- همبستگی بود که به روش خودرگرسیونی توزیعی با وقفه انجام شد. برای این منظور ازداده های سازمان دیده بان جهانی کارآفرینی و موسسه فریزر در طی سال های 2005 تا 2017 بهره گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار ایویوز نسخه 9 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که شاخص های آزادی اقتصادی (اندازه دولت، امنیت حقوق مالکیت، دسترسی به پول سالم، آزادی تجارت خارجی و تنظیم قوانین و مقررات) به صورت مثبت یا منفی بر چرخه فعالیت های کارآفرینانه (نوظهور، جدید، نوپا، ثبیت شده و خروج از کسب و کار) در ایران تاثیر می گذارند. برای مثال، نتایج پژوهش نشان داد که متغیر اندازه دولت به صورت منفی و معناداری بر فعالیت های کارآفرینانه نوظهور، جدید، نوپا و ثبیت شده و به صورت مثبت و معنادار بر نرخ خروج از کسب وکارها تاثیرگذار بود. یافته های این مطالعه دستاوردهای نظری و کاربردی مناسبی برای کمک به پژوهشگران و سیاست گذاران در زمینه توسعه فعالیت های کارآفرینانه دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد منبع محور، آزادی اقتصادی، فعالیت های کارآفرینانه
  • آصف کریمی، محمدحمید ملائی، بهزاد محمدیان، فاطمه زرگران خوزانی* صفحات 281-299

    کارآفرینی مملو از شکست است، اما در اقتصادی ایران، شروع کسب وکار و انجام سرمایه گذاری جدید پس از شکست، دشوار است. ازاین رو، موضوع یادگیری از تجربه های شکست اهمیت بیشتری برای کارآفرینان ایرانی دارد. این پژوهش در تلاش است تاثیر تجربه شکست و یادگیری از شکست بر انجام سرمایه گذاری جدید را بررسی کند. روش پژوهش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، کارآفرینان فعال استان قم در سال 1398 است که با روش نمونه گیری احتمالی ساده، برای کارآفرینان پرسشنامه استاندارد در طیف پنج گانه لیکرت ارسال شد و درنهایت 100 پرسشنامه به روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SmartPLS 2.0 مورد تحلیل قرار گرفت.  پرسشنامه استاندارد مذکور دارای  38 سوال است. روایی توسط خبرگان دانشگاهی و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ 748/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج حاکی از این است که اکثر کارآفرینان مشارکت کننده، تجربه شکست داشتند و موافق هستند که با یادگیری از شکست می توان به انجام سرمایه گذاری جدید اقدام کرد. با توجه به نتایج می توان گفت یادگیری و تجربه شکست در کسب وکار کارآفرینانه بسیار درهم تنیده هستند و درواقع برای یادگیری کارآفرینی، تجربه شکست یک نقش اساسی دارد و پیشنهاد می شود که مجموعه ای شکست های متداول کارآفرینانه گردآوری و یادگیری از تجربیات نیابتی جایگزین تجربیات خودزیسته شده و در دانشگاه تدریس شود.

    کلیدواژگان: انجام سرمایه گذاری جدید، تجربه شکست، شکست کارآفرینانه، یادگیری از شکست، یادگیری کارآفرینانه
  • احمد کیخا، جواد پورکریمی* صفحات 301-320
    هدف از این پژوهش، شناسایی شاخص های اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی می باشد. روش برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی- ترکیب پژوهی است. با توجه به ماهیت خاص مطالعه، جامعه آماری و حجم مطالعاتی شامل کلیه مطالعات پژوهشی در زمینه اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی است که با کلیدواژه‎ های تخصصی در بازه زمانی (1387-1399) و (2008-2020) در پایگاه های معتبر داخلی و خارجی جست و جو شد. در نهایت 43 مقاله به تحلیل نهایی راه یافت. در یافته های به دست آمده 12 کلمه زیرشاخص ها در قالب 33 مقوله فرعی ثانویه: پداگوژی کارآفرینی (برنامه های آموزشی کارآفرینی، برنامه های درسی کارآفرینی)، کارآفرینی تحقیقات دانشگاهی (مدیریت تحقیقات دانشگاهی، هدفمندسازی تحقیقات دانشگاهی، توسعه تحقیقات دانشگاهی)، کارآفرینی دانشگاهی (نهادسازی کارآفرینی، توسعه تعاملات کارآفرینی، توسعه رویدادهای کارآفرینی، تعامل مستمر دانشگاه با صنعت، راهبردهای کارآفرینی، مدیریت فعالیت های کارآفرینی)، حکمرانی خوب (سیاستگذاری سیاسی، سیاستگذاری اقتصادی، جمع سپاری در حکمرانی)، حکمرانی در آموزش عالی (رهبری آموزش عالی، مدیریت نوین دانشگاه ها)، نیروی انسانی کارآفرین (توسعه سرمایه انسانی اعضای هییت علمی، دانشجویان و کارکنان، مدیریت منابع انسانی)، حمایتی و تشویقی (سازوکارهای حمایتی، سازوکارهای تشویقی)، مالیه کارآفرینی (تامین منابع مالی، تخصیص منابع مالی، مدیریت و برنامه ریزی مالی)، قانونی- نظارتی (سازوکارهای قانونی، سازوکارهای نظارتی)، ظرفیت سازی های سخت (ظرفیت سازی سخت درون دانشگاهی، ظرفیت سازی سخت برون دانشگاهی)، ظرفیت سازی های نرم (فرهنگ درون دانشگاهی، فرهنگ برون دانشگاهی) و  فضاسازی رقابتی (رقابتی سازی درون دانشگاهی و رقابتی سازی برون دانشگاهی) دسته بندی شدند.
    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی، ترکیب پژوهی، دانشگاه کارآفرین
  • رضا محمدکاظمی*، کامبیز طالبی، علی داوری، عامر دهقان صفحات 321-329

    پژوهش حاضر که از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی بود به بررسی تاثیر نوآوری مدل کسب و کار بر خلق مزیت رقابتی با نقش میانجی گری توانمندی کارآفرینانه پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات شهر یزد در سال 1399 به تعداد 55 نفر بود که با توجه به کم بودن تعداد آن ها و براساس روش سرشماری، پرسشنامه نزد تمامی آنها توزیع و تکمیل شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استاندارد نوآوری مدل کسب و کار پانگ و همکاران (2019)، توانمندی کارآفرینانه هنانوزاپاتا و پیرو (2018) و مزیت رقابتی طبرسا و همکاران (1391) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار  Smart PLS2 انجام شد. نتایج تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار نوآوری مدل کسب و کار بر خلق مزیت رقابتی و توانمندی کارآفرینانه و تاثیر مثبت و معنادار توانمندی کارآفرینانه بر خلق مزیت رقابتی در شرکت های دانش بنیان حوزه فناورزی اطلاعات و ارتباطات است. همچنین نتیجه گرفته شد که نوآوری مدل کسب و کار تاثیر غیرمستقیم بر خلق مزیت رقابتی از طریق توانمندی کارآفرینانه دارد.

    کلیدواژگان: نوآوری مدل کسب و کار، توانمندی کارآفرینانه، مزیت رقابتی، شرکت های دانش بنیان
  • فرزانه نوری*، سهراب دل انگیزان، بیژن رضایی صفحات 341-360
    روش‏های مختلف انتقال تکنولوژی علاوه بر آن که در کاهش شکاف تکنولوژی موثرند تبعات دیگر اقتصادی به همراه دارند که عدم توجه به این آثار می‏تواند به مشکلات و چالش‏های اقتصادی کشورها بیافزاید. از جمله؛ اثر این روش‏ها بر اشتغال و تاثیر آن بر نیروی کار ماهر و ساده است. این مقاله برحسب هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات اسنادی - مرور سیستماتیک مقالات علمی پژوهشی منتشر شده در زمینه اثر روش‏های انتقال تکنولوژی بر اشتغال؛ با آزمون علامت و به کمک نرم افزار SPSS26، اثر ‏ده روش منتخب انتقال تکنولوژی را بر اشتغال مورد بررسی قرار داده است. به این منظور سه پایگاه اطلاعاتی از مقالات علمی و پژوهشی فارسی و هشت پایگاه انگلیسی زبان با کلیدواژه‏های مرتبط به اشتغال جستجو شده است. در سطح 1%؛ از میان روش‏های مورد بررسی، اتحاد و سرمایه‏گذاری مشترک بر اشتغال بی اثر و اثر روش‏های ادغام و اکتساب، سرمایه‏گذاری مستقیم خارجی، فرانشیز، مجوز فعالیت، شرکت‏های چند ملیتی، تحقیق و توسعه و شرکت‏های زایشی بر اشتغال مثبت شناسایی شد. در مرحله دوم؛ با استفاده از روش تاپسیس، روش‏های انتقال تکنولوژی بر مبنای معیار اثر بر اشتغال نیروی کار ماهر و ساده رتبه‏بندی شدند. بر این اساس روش فرانشیز مناسب‏ترین روش برای ایجاد اشتغال در نیروی کار ساده و روش‏های تحقیق و توسعه، سرمایه‏گذاری مستقیم خارجی و شرکت‏های زایشی مناسب‏ترین روش برای ایجاد اشتغال در نیروی کار ماهر شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: اشتغال‏، روش‏های انتقال تکنولوژی، نیروی کار ساده، نیروی کار ماهر
|
  • Aliakbar Arsanjani *, Ali Gholipour Soleimani, Narges Delafrooz, Mohammad Taleghani Pages 161-180

    The purpose of this study is to determine the relationships of the constituent elements of Iran's e-banking business model. The present research is quantitative in terms of research method, applied in terms of orientation and descriptive in terms of purpose. To achieve the research goal and based on the research background, a six-part conceptual model of Iranian electronic banking was used. Accordingly, by proposing hypotheses on the elements of the model, all possible relationships of the elements of the Iranian e-banking business model were investigated. A questionnaire with a five-point Likert scale was used to collect the required data. The statistical population of the study consisted of experts, managers and specialists in the field of e-banking business. Before distributing the questionnaire in the community, its face validity was confirmed by university professors and by calculating Cronbach's alpha, its reliability was also confirmed on all variables. To determine the sample size, Cochran's formula was used in unlimited communities and the statistical sample size was 384 people. To analyze the collected data, confirmatory factor analysis was used as one of the advanced statistical methods to model the structural equations and determine the relationships of the constituent elements of the model. The results showed that "cultural contexts", "how banks interact with other industry players" and "how the legislator interacts with banks" affect free e-banking services and "free e-banking services" affect "customer expectations", "wrong pay system" And "the benefit of companies providing payment services from fees" is effective.

    Keywords: Business model, Electronic banking, factor analysis
  • Shahram Basity * Pages 181-200
    Identifying and strengthening social capital in the form of diverse capacities of non-governmental organizations and voluntary memberships increases the level of cooperation of members in social groups and society. Having an acceptable amount of social capital facilitates social actions, so that in times of crisis, social capital can be used as the main source of problem solving and modification of existing processes. The present study, with a practical purpose, deals with the thematic analysis of the narratives of cooperative members about social capital in cooperatives. The results of the data were discussed in 275 concept, primary 9 and secondary categories of "institutional marginalization of cooperatives", "reduction of continuous participation among members" and "poor performance of cooperatives". Finally, these categories were placed in the core category of "weak social and institutional interaction of cooperatives." Accordingly, cooperative injuries in the internal and external dimension are due to the weakness of external institutional social interaction, and to eliminate them, it is necessary to provide institutional empowerment and support.
    Keywords: Women Entrepreneurs Cooperatives, Thematic analysis, Social capital, Damghan County, Weak Social, Institutional Interaction of Cooperatives
  • Negar Jalilian *, S.Mahmood Zanjirchi, Seyed Mahdi Naghibizadeh Meybodi, Seyed Mohamad Amin Mohseni Pages 201-220

    The purpose of this study was to design an empowerment path for Yazd University to create a map in the innovation ecosystem of Yazd province. The research is applied in terms of purpose and in terms of data collection method is mixed. The statistical population of the study consisted of all faculty members of Yazd University in 2020, from which 10 people were selected as experts to participate in symposiums by judgmental sampling method. Also, 10 people were selected as the respondents to the questionnaire by snowball method. The research method is qualitative in the content analysis section and quantitative in the explanation of causal relations with fuzzy cognitive map method. The results showed that political and legal factors, human capital, leadership style and university management، available financial resources, cultural and social factors, technology، market management, communication management, ability to develop individual factors، educational and research system Governing, strategic management and information systems are the enablers of Yazd University to create a role in the innovation ecosystem of Yazd province. Also, the findings of the study of causal relationships between empowerment factors revealed that among the twelve factors affecting the empowerment of Yazd University to create a role in the innovation ecosystem of Yazd, communication management, technology, human capital, information systems and market management are the most influential empowering factors.

    Keywords: Innovation Ecosystem, Content analysis, Yazd university, Fuzzy Cognitive Map
  • Ehsan Chitsaz*, Mohammad Bigdeli Pages 221-240

    One of the best methods for entrepreneurial finance is Initial dex(decentralized exchange) offerings (IDO). Meanwhile, with the advantage of blockchain technology, the corporate financing of businesses through the initial dex offering emerged as a new phenomenon,. In the present study, by examining 72 financing campaigns of IDO through online exchanges in the first half of 2019, identified the success factors of financing through IDO. The results of the study showed that low prices, low ratio of token offered to all existing token, and a large number of visitors to the exchange are the most vital factors affecting the IDO campaign.

    Keywords: Blockchain, Token, Crowdfunding, Exchange, Corporate finance
  • Mohammad Reza Hallaj Yousefi, Samad Aali *, Naser Sanoubar, Hakimeh Nikki Esfahalan Pages 241-260
    The purpose of this article is to provide a model of entrepreneurship network capability. This research is basic in terms of purpose. Qualitative method - systematic review has been used to collect information. This research has identified, collected and analyzed the various dimensions and documentary propositions and the presented propositions about the capability of the entrepreneurial networking. The statistical population of this research includes all researches in the field of networking capability that are mentioned in the period "open start (without application date) until the end of January 2021" in Scopus database. The search date in the database is July 31, 2021. In this research, to identify research on network capability, using keywords related to network capability terms in "title" and in the subject area of ​​"business, management and accounting" and the type of document, the limited search for "article" and " Conference Paper ", of which 197 papers were found. In the next stage, by studying the abstract of the above documents and using other indicators, 79 articles remained. Mentioned articles were published between 1997 and 2021. The components and dimensions of network capability in these articles, after the coding process, are classified into three categories: attendance, processes and consequences. Finally, the research proposals was presented.
    Keywords: Networking capability, entrepreneurial networking capability, Entrepreneurship, Systematic review
  • Nematollah Shiri *, Shahin Behvar Pages 261-280

    The main purpose of this study was to investigate the effect of economic freedom index on the cycle of entrepreneurial activities in Iran. This study was applied in terms of purpose, and descriptive-correlation in data collection and analysis, which was performed by ARDL bounds method. For this purpose, data from the global entrepreneurship monitor and the Fraser institute from 2005 to 2017 were used. Data was analyzed using Eviews version9 software. The results showed that the indexes of economic freedom‎ (size of government, legal system and property rights, sound money, freedom to trade internationally and regulation) positively or negatively affect the cycle of entrepreneurial activities (nascent entrepreneurship, total early-stage entrepreneurial, new business ownership, established business ownership and discontinuation of businesses) in Iran. For example, the results showed that the size of government had a negative and significant effect on nascent entrepreneurship, total early-stage entrepreneurial, new business ownership and established business ownership and had a positive and significant effect on the discontinuation of businesses. Findings of this study have good theoretical and practical implications to help researchers and policy makers in the development of entrepreneurial activities.

    Keywords: Economic freedom, Entrepreneurial Activities, Resource-Based Economy
  • Asef Karimi, Mohammad Hamid Mollaei, Behzad Mohammadian, Fatemeh Zargaran Khouzani * Pages 281-299

    Although entrepreneurship is fraught with failure, in an economy like Iran, starting a new venture performance after a failure is very difficult. Therefore, the issue of learning from failure is more important for Iranian entrepreneurs. This research tries to investigate the effect of failure experience and learning from failure on the performance of new investment and has been done in a quantitative, survey and descriptive method with a practical purpose. The statistical population of this research is entrepreneurs active in different industries of Qom province in 2019. By simple random sampling method, a questionnaire was sent to all entrepreneurs in likert scale and finally 100 questionnaires were analyzed by structural equation modeling method using SmartPLS 2.0 software. The standard questionnaire has 38 questions. Validity was confirmed by academic experts and reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient of 0.748. The results show that the majority of entrepreneurs have experience of failure and agree that they can start a new venture performance by learning from failure. According to the results, it can be said that learning and experience of failure in entrepreneurial business are very intertwined and in fact experience of failure plays a key role for learning entrepreneurship, but in order to develop entrepreneurial businesses and according to the Iranian economy & culture is recommended that common entrepreneurial failures should be collected, and learning from failure experience of oneself should be replaced by vicarious failure experience and be taught in university.

    Keywords: Business Failure Experience, entrepreneurial failure, Entrepreneurial Learning, Learning from Failure, New Venture Performance
  • Ahmad Keykha, Javad Pourkarimi * Pages 301-320
    The purpose of this study is to identify the components of the university entrepreneurship ecosystem. The method is applied in terms of purpose and in terms of collecting qualitative-compositional research information. Due to the special nature of the study, the statistical population and the volume of studies include all research studies in the field of university entrepreneurship ecosystem, which were searched with specialized keywords in time period (1387-1399) and (2008-2020) in valid domestic and foreign databases. Finally, 43 articles made it to the final analysis. In the findings, 12 primary sub-categories in the form of 33 secondary sub-categories: Entrepreneurship pedagogy (entrepreneurship training programs, entrepreneurship curricula), university research entrepreneurship (university research management, university research targeting, university research development), university entrepreneurship (entrepreneurship institutionalization, interaction development) Entrepreneurship, development of entrepreneurial events, continuous interaction of university with industry, entrepreneurial strategies, management of entrepreneurial activities), good governance (political policy, economic policy, collective governance), governance in higher education (higher education leadership, modern university management), entrepreneurial manpower ( Human capital development of faculty members, students and staff, human resource management), support and incentives (support mechanisms, incentive mechanisms), entrepreneurship tax (financial resources, financial resource allocation, financial management and planning), legal-regulatory (legal mechanisms, regulatory mechanisms) ), Hard capacities (hard intra-university capacity building, hard extracurricular capacity building), soft capacities (intra-university culture, extracurricular culture) Hey) and competitive atmosphere (intra-university competitiveness and extracurricular competitiveness) were categorized.
    Keywords: Entrepreneurship ecosystem, Academic Entrepreneurship Ecosystem, Research Synthesis, Entrepreneurial University
  • Reza Mohammadkazemi *, Kambiz Talebi, Ali Davari Pages 321-329

    The present research, which was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method, investigated the effect of business model innovation on creating a competitive advantage with the mediating role of entrepreneurial capability. The statistical population of the study included 55 managers of knowledge-based companies in the field of information and communication technology in Yazd in 2020, which due to their small number and based on the census method, a questionnaire was distributed and completed to all of them. Data collection tools included standard questionnaires of business model innovation of Pang et al (2019), entrepreneurial capability of Henao-Zapata & Peiró (2018) and competitive advantage of Tabarsa et al (2012). Data analysis was performed using partial least squares method and Smart PLS2 software. The research results show the positive and significant impact of business model innovation on creating competitive advantage and entrepreneurial capability and the positive and significant impact of entrepreneurial capability on creating competitive advantage in knowledge-based companies in the field of information and communication technology. It was also concluded that business model innovation has an indirect effect on creating competitive advantage through entrepreneurial capability.

    Keywords: Business Model Innovation, Entrepreneurial Empowering, Competitive Advantage, Knowledge-Based Companies
  • Farzaneh Noori *, Sohrab Delangizan, Bijan Rezaee Pages 341-360
    Different technology transfer methods, in addition to being effective in reducing the technology gap, have other economic consequences. Not paying attention to these effects can add to the economic problems and challenges of countries. Among these effects, employment effect is important especially the effect on skilled and unskilled labor force. In this paper using a systematic review of published scientific research papers on the effect of technology transfer methods on employment; by Sign test and SPSS26 software, the effect of ten selected technology transfer methods has been investigated. At 1% level; among the studied methods, Alliances and Joint ventures were found to be ineffective on employment, the effect of Mergers and Acquisitions, Foreign direct investment, Franchises, Licenses, Multinational corporations, R&D and Spinoffs were significantly positive. In the second stage; Using TOPSIS method, technology transfer methods were ranked based on the effect on skilled and simple labor force. Accordingly, the franchise method was identified as the most appropriate method for employment in the simple labor force and R&D, foreign direct investment and spinoffs were identified as the most appropriate method for employment in the skilled labor force.
    Keywords: employment, Simple labor force, skilled labor force, Technology transfer methods