فهرست مطالب

Contemporary Research on Islamic Revolution - Volume:3 Issue: 9, Summer 2021

Journal of Contemporary Research on Islamic Revolution
Volume:3 Issue: 9, Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/07/22
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سلمان قاسمیان*، محمود عرب اسماعیلی، حسن اشتری صفحات 1-22
    بررسی نقش برخی عوامل وابسته به غرب در جنگ تحمیلی و به خصوص نقش و جایگاه هویت های استعماری حوزه خلیج فارس در بروز و تداوم این جنگ، بازگو کننده نارسایی های ناشی از میراث استعماری انگلستان در حوزه پیرامونی ایران است. شعار استقلال از شرق و غرب و واکنش شیوخ منطقه خلیج فارس نشان دهنده میزان اتکای آن ها به قدرت های فرامنطقه ای بود. بسترهای شکل گیری این هویت های استعماری به دوران ضعف قدرت های محوری جهان اسلام در سده 13ق/19م. باز می گردد و از این رو، لزوما تداوم حیات این شیخ نشین ها که بر اساس شرایط ضعف جهان اسلام شکل گرفته اند، به تداوم همان شرایط بستگی دارد. این مبنای رفتارشناسی برخی همسایگان ایران در قبال شعارهای استقلال و آزادی انقلاب اسلامی است. از این رو، رفتار و عملکرد شیخ نشین های خلیج فارس در طول جنگ تحمیلی گویای پیوند آنها با استعمار غربی بود. این مقاله با بررسی اسناد تاریخی و بر اساس مطالعات کتابخانه ای و روش تحلیلی به دنبال پاسخ به این پرسش اساسی است که هویت استعماری شیخ نشین های خلیج فارس چه نقشی در رفتار و کنش آنها در قبال جنگ تحمیلی داشته است؟ به هر رو، مقتضیات ناشی از شرایط استعماری که ریشه در قرارداد 1235ق/1820م. و مکمل های آن و در ادامه شکل گیری شیخ نشین های وابسته، از جمله کویت در مسیر ارتباط عراق با خلیج فارس، و همزمان وابستگی اقتصادی و سیاسی شیخ نشین ها به دول غرب نقش تعیین کننده ای در سیاست آنان در قبال جنگ تحمیلی داشته است. این شرایط استعماری سبب شد این شیخ نشین ها با حمایت مستقیم و غیر مستقیم از صدام حسین عملا به گسترش دامنه جنگ و ناامنی در منطقه خلیج فارس بپردازند.
    کلیدواژگان: جنگ تحمیلی، ایران، استعمار، شیخ نشین های خلیج فارس
  • علی بدرخانی*، نسرین بحرینی صفحات 23-42
    توسعه، قدرت و ادامه حیات هر واحد سیاسی به ویژه در شرایط بحرانی به مشارکت مردمی و سرمایه های اجتماعی متکی می باشد. در بحران های پرهزینه و تهدیدکننده ای چون جنگ نیز اعتماد به توده های مردمی و مسئولیت پذیری آن ها موجب اعتلای اجتماعی و حل مسایل سرزمینی شده است. در واقع سوال اصلی مقاله این است که آیا مشارکت های مردمی در شرایط جنگ تحمیلی و تحریم های غرب، می تواند الگو و مدلی جهت حل مسایل آتی کشور باشد؟ واقعیت این است که حضور و مشارکت مسیولانه مردم، از مهم ترین عناصر پیروزی، تداوم و حفظ انقلاب اسلامی ایران بوده است. یافته ها، نشان می دهد هرچند در تاریخ برخی ملل می توان نمونه هایی از این نوع مشارکت های ملی را یافت؛ اما الگوی موفق اتحاد و مشارکت مردم ایران طی هشت سال جنگ نابرابر و شرایط تحریمی، نمونه ای منحصر به فرد در استفاده از ظرفیت های مردمی و سرمایه های اجتماعی در عرصه اداری کشور و مناسبات بین الملل است که استفاده از این تجربه و تحلیل دقیق آن می تواند منجر به همبستگی دولت و ملت در توسعه پرشتاب کشور با اهمیت بخشی شایسته به مشارکت های مردمی شود و پیشرفت کشور را در آینده فراهم آورد. در این تحقیق با توجه به ماهیت موضوع مورد مطالعه، گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای و به صورت تحلیلی توصیفی انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: الگو، مشارکت مردمی، پشتیبانی، تحریم
  • هادی قیصریان فرد*، محمدصادق صالحی منش صفحات 43-62

    یکی از موضوعات مهم و بنیادی که می تواند به عنوان یک الگوی مدیریتی کارآمد برای مسیولان و مدیران امروز جامعه مطرح و مورد استفاده قرار گیرد، شناسایی و تبیین مدیریت راهبردی و تفکر استراتژیک امام خمینی در دوره جنگ تحمیلی است. پژوهش حاضر در پی پاسخگویی به این پرسش اساسی است که شاخص های مهم مدیریتی در سیره و رفتارشناسی امام در دوران جنگ تحمیلی چیست؟ مدعای پژوهش از این قرار است که شاخص های مدیریتی امام خمینی بر اساس سیره و رفتار فردی و سازمانی ایشان بر مبنای ارزش های اسلامی شکل گرفته است. همچنین هدف از انجام این پژوهش، طراحی و تبیین یک مدل کارآمد از راهبردهای مدیریتی امام خمینی و الگوسازی رفتاری از آن برای مدیران کشور است. یافته های پژوهش نیز نشان می دهد که مدل رهبری و مدیریتی امام خمینی در جنگ تحمیلی به صورت ترکیبی و بر اساس سه سطح فردی (شخصیتی)، رفتاری و اقتضایات جامعه شکل گرفته است. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و شیوه استخراج داده ها به صورت اسنادی و کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: امام خمینی، جنگ تحمیلی، مدیریت راهبردی، رهبری، فرماندهی
  • محمد تکلو*، فرهاد درویشی سه تلانی صفحات 63-77
    پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن 57 سرمنشا تحولات عظیمی درمنطقه وجهان گردیده و تاثیرات شگرف بین المللی به دنبال داشته است. از ابتدای انقلاب مفاهیمی چون صدور انقلاب به راهبرد جمهوری اسلامی تبدیل گردید. بی شک این سیاست بی تاثیر از جنگ هشت ساله ایران و عراق نبوده است. این پژوهش بر آن است با مبنا قرار دادن چارچوب نظری، نظریه پخش هاگراسترند و بررسی تاثیرات جنگ تحمیلی در داخل و سطح بین الملل میزان تاثیر این عوامل بر سیاست صدور انقلاب را بیان کند. نتایج این تحقیق نشان می دهد این تاثیرگذاری در سطح دولت ها به ویژه دولت هایی که در مواجهه با انقلاب اسلامی آن را عامل ساختارشکن برای نهاد حکومت خود می دانند بسیار به کندی پیش می رود یا متوقف شده است و جنگ تحمیلی به عاملی جهت جبهه گیری دولت ها در مقابل سیاست صدور انقلاب تبدیل شد. در مقابل در میان ملت هایی که گوش به ندای عدالت خواهی و ظلم ستیزی این انقلاب داشتند ارزش های انقلاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در راستای آن دفاع و مقاومت در جنگ تحمیلی به عنوان نماد مقاومت ملت های مظلوم در برابر استکبارجهانی به عنوان الگوی رفتاری مطلوب شناخته می شود. پرسش اصلی آن است که جنگ تحمیلی چه تاثیراتی بر وضعیت آینده ایران داشته و هر کدام از این تاثیرات در صدور انقلاب اسلامی نقش مثبت و تسریع کننده داشته یا منفی و بازدارنده؟ به نظر می رسد برخی از این تاثیرات تحت شرایط آن مقطع نقش بازدارنده درسیاست صدور انقلاب اسلامی داشته و باعث تغییر دیدگاه آرمان گرایانه به واقع گرایانه شد، ولی از طرفی با رساندن صدای ملت ایران به عنوان نماد حکومت مدافع ستم دیدگان، باعث صدور هرچه بیشتر ارزش های این انقلاب شده است.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، جنگ هشت ساله، صدور انقلاب، کشورهای منطقه، نظام بین الملل
  • شعیب یاری*، وحید شالچی صفحات 79-97
    با پیروزی انقلاب اسلامی، مردم ایران با نفی نظام ارزشی پیشین در پی مضامین فرهنگ اسلامی به عنوان سرمایه اجتماعی نوین کشور و بسط آن از نظام های شخصیتی به ساختارهای مختلف جامعه بودند. غنای این سرمایه، قدرت نرم مضاعفی به جامعه خواهد بخشید که اهمیت آن متناظر با قدرت سخت تلقی می گردد. در این مقاله بناست تا ضمن تشریح سرمایه اجتماعی و تبیین تاثیرگذاری آن بر قدرت نرم، وضعیت کشور در دوران دفاع مقدس نسبت به بهره گیری از منابع سرمایه اجتماعی به عنوان ابزار قدرتمند دفاعی در برابر دشمنان مورد بررسی قرار گیرد. این پژوهش به شیوه توصیفی با بکارگیری مطالعه اسنادی (کتابخانه ای) پیرامون شاخص های منابع مولد و عناصر حفظ و اشاعه سرمایه اجتماعی و سپس گردآوری داده ها و ارزیابی تطبیقی وضعیت شاخص های مذکور در سالهای دفاع مقدس است. پژوهش حاضر بر این باور است که ساز و کار تاثیر سرمایه اجتماعی بر میزان قدرت نرم وابسته به منابعی است که آموزش و علم، دین و ایدیولوژی، نهادهای مدنی و رسانه از عمده آنها برشمرده می شود و داده ها حاکی از رشد کمی و کیفی آنها پس از انقلاب اسلامی در جهت ارتقاء قدرت نرم در دوران دفاع مقدس است. از این رو, جامعه ایران پس از انقلاب اسلامی علیرغم وابستگی های فراوانش به منابع نرم افزاری و سخت افزاری کشورهای غربی، توانست با بهره گیری از عامل باورهای ایدیولوژیک مذهبی که مایه روشنگری مردم و مبارزه علیه مفاسد نظام پهلوی بود و از بن مایه مترقی آن که همانا ارج نهادن به علم و آموزش، منابع ارزشی دینی، تعاون و همکاری امت برای اصلاح جامعه و در راستای اشاعه همگانی آن، بکارگیری بهترین شیوه های ابلاغ و انتقال معانی به مردم است، در راستای ارتقاء قدرت خود در برابر بیگانه در دوره دفاع مقدس بهره فراوانی کسب نماید.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، قدرت نرم، مدیریت، دفاع مقدس
  • ابراهیم متقی*، یعقوب زهدی صفحات 99-116
    بازدارندگی تاکتیکی به عنوان یکی از محورهای اصلی راهبرد دفاعی ایران در دوران دفاع مقدس به شمار می رود. ایران از ساز و کارهای کنش تاکتیکی، بهینه سازی نیروی انسانی و حداکثرسازی قابلیت های ابزاری برای مقابله با تهدیدات دشمن بهره گرفت. شکل گیری جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سپتامبر 1980 نشان داد که کشورهای انقلابی بیش از سایر واحدهای سیاسی، در معرض منازعات منطقه ای و بین المللی قرار می گیرند. هدف از انجام این پژوهش، تبیین بازدارندگی تاکتیکی است که دارای شاخص ها و نشانه های اجتماعی، تاکتیکی و عملیاتی است. ایران تلاش نمود تا زمینه لازم برای بهینه سازی معادله قدرت را به وجود آورد. خرید تسلیحاتی، متنوع سازی منابع قدرت ابزاری و همکاری با بازیگران حاشیه ای را می توان محورهای اصلی بازدارندگی تاکتیکی ایران در دوران دفاع مقدس دانست. با توجه به چنین رویکردی، می توان به این موضوع اشاره داشت که روند جنگ تحمیلی واکنشی ساختاری از سوی قدرت های بزرگ بوده است. ضرورت انجام پژوهش مربوط به تبیین سازوکارهای بازدارندگی تاکتیکی است. بازدارندگی تاکتیکی به عنوان تلاش سازمان یافته ایران در راستای تعادل و موازنه قدرت در برابر اقدامات تهاجمی عراق بوده است. ایتلاف سازی کشورهای جهان غرب و قدرت های بزرگ برای مقابله با ایران را می توان نشانه هایی از تلاش نظام جهانی برای محدودسازی قدرت ایران دانست. از آنجایی که هر ساختار میل به تعادل دارد، ازاین رو حکومت های انقلابی را عامل شکل گیری عدم توازن در سیاست بین الملل می دانند. پرسش اصلی مقاله آن است که «ایران در فرآیند دفاع مقدس از چه سازوکارهای تاکتیکی و عملیاتی در برابر تهدیدات استفاده کرده است؟» فرضیه مقاله به این موضوع اشاره دارد که «ایران از سازوکارهای کنش تاکتیکی مبتنی بر بازدارندگی برای مقابله با تهدیدات دشمن و حداکثرسازی نقش اجتماعی در جهت اجتماعی کردن جنگ بهره گرفته است.» در انجام این پژوهش از رهیافت ساختارگرایی استفاده می شود. در رهیافت ساختارگرایی، جنگ تحمیلی انعکاس توافق قدرت های بزرگ و بازیگران منطقه ای بوده است.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، ائتلاف راهبردی علیه ایران، همبستگی اجتماعی، دفاع مردمی
  • جواد شعرباف* صفحات 117-149
    موضوع لابی اقلیت ها و کشورها در واحدهای سیاسی دیگر، یکی از جذاب ترین موضوعات حوزه سیاست خارجی تلقی می شود. نقش و کارکرد لابی در کشورهای توسعه یافته و به طور مشخص در آمریکا و اروپا به گونه قانع کننده ای پذیرفته شده است. لابی و تلاش برای تاثیر گذاری بر رای و نظر قانون گذاران و سیاستمداران در این کشورها پذیرفته شده و امری قانونی است و لابیست های حرفه ای و مراکز و کانون های مختلف و رسمی برای این کار وجود دارد. سازو کارهای تاثیر گذاری بر رای افکار خصوصی مختلف و متعدد است و در این زمینه هیچ منع و خط قرمزی بجز امنیت ملی شهروندان وجود ندارد. یهودیان در این زمینه ید طولایی دارند وطرفداران اسراییل در کشورآمریکا از موقعیت ممتازی برای لابی کردن برخوردارند. در این زمینه مقالات و کتب بسیاری به رشته تحریر درآمده است اما در باره نقش و جایگاه لابی اسراییل/ یهود در اروپا، کمتر مقاله ای بتوان یافت. مقاله مذکور به بررسی نقش و موقعیت لابی یهود/ اسراییل در اتحادیه اروپا می پردازد. در این مقاله به روش های مختلف تاثیرگذاری این لابی در تصمیم گیری های دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اشاره می شود و توانایی تاثیرگذاری این لابی و نمونه های موفق آن را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: لابی، یهودیان، اسرائیل، اتحادیه اروپا، سیاست خارجی
  • حسین رضایی*، رامین اژدری، محمود واعظی، هادی باغبانی صفحات 151-167

    امنیت هر کشور در درجه اول در گرو قدرت و توان رزمی آن کشور است. در صورت استقرار امنیت در مرزها، امکان ایجاد امنیت لازم در سایر زمینه ها فراهم می آید. از سوی دیگر بر اساس نظر کارشناسان خبره، بدلیل اینکه انقلاب اسلامی در جنگی تحمیلی و واقعا نابرابر وارد شده بود، دانش نظامی غیرانقلابی در این جنگ، بیش از سه ماه دوام نیاورد. بلکه عوامل دیگری در این موضوع و در پیروزی نیروهای مسلح انقلاب اسلامی دخیل بودند که از آنها با عنوان «عوامل غیرفیزیکی توان رزم» یاد می شود. هدف پژوهش حاضر که از نوع توصیفی-تحلیلی و به روش تحلیل محتوا بوده و بر اساس منابع کتابخانه ای انجام شده، تحلیل و تبیین مولفه های غیرفیزیکی موثر بر توان رزمی نیروهای مسلح انقلاب اسلامی با تاکید بر دیدگاه امام سجاد (ع) در دعای 27 صحیفه سجادیه (معروف به دعای مرزداران) و بررسی کارکرد آنها در ایجاد توان رزمی می باشد. عوامل مذکور بر اساس تحقیق صورت گرفته عبارتند از: ایمان و اراده، دانش و بصیرت، تدبیر و چاره جویی، همدلی و الفت، صبر و پایداری، امداد غیبی و شهادت طلبی.

    کلیدواژگان: نیروهای مسلح انقلاب اسلامی، صحیفه سجادیه، توان رزمی، عوامل غیرفیزیکی
  • حسین اصلی پور*، سارا محمدی صفحات 169-191
    در نظریه های فرهنگی امروز، اصطلاح «بازنمایی» ناظر به رابطه میان اثر هنری و واقعیتی است که نسبت به اثر هنری بیرونی شمرده می شود. واقعیت مورد نظر در این پژوهش «مدیریت جهادی» در دفاع مقدس است. کاربست برخی تجربیات مدیریتی هم زمان با شکل گیری انقلاب اسلامی و مشاهده دستاوردهای ملموس و چشم گیر این تجربیات به ویژه تجربه دفاع مقدس، موید وجود الگوهای کاملا بومی (اسلامی ایرانی) مدیریت در کشور بوده است. یکی از مصادیق بارز چنین الگوی مدیریتی، نظریه یا سبک مدیریت جهادی است. پژوهش حاضر در راستای پاسخ به دو سوال اصلی انجام شده است: نخست آنکه «الگوی مدیریت جهادی مبتنی بر تجربه دفاع مقدس دارای چه ویژگی هایی است؟» و دوم آنکه «دلالت های بازنمایی این الگو از منظر علم ارتباطات چیست؟» در این راستا پژوهشگران مبتنی بر رویکرد کیفی و با استفاده از راهبرد تحقیق «تحلیل مضمون» اقدام به گردآوری هدفمند داده های متنی و نیز انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته کرده اند. یافته های پژوهش حاکی از شکل گیری الگوی مفهومی مدیریت جهادی دفاع مقدس ذیل سه دسته مضمون اصلی «بعد ساختاری» (شامل 4 مضمون فرعی)، «بعد رفتاری» (شامل 6 مضمون فرعی) و «بعد زمینه ای» (شامل 5 مضمون فرعی) متکی بر اظهارات مصاحبه شوندگان است. نهایتا دلالت های بازنمایی این الگو از منظر علم ارتباطات در سه بخش محتوای بازنمایی، روش بازنمایی و ابزار بازنمایی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، مدیریت اسلامی، نظریه بازنمایی، دفاع مقدس، بازنمایی ارتباطاتی
  • هادی عبدالملکی*، لیلا مجدانی صفحات 193-211
    دفاع مقدس به عنوان گنجینه ای از تفکر، روحیه و رفتار انقلابی در دفاع از دین و کشور دارای کارکرد تشابه و تمایز بین گروه خودی (دوست) و غیرخودی (دشمن) است که ویژگی منحصربه فرد به آن بخشیده است. دفاع مقدس پاسخ به کیستی، چیستی و چگونگی ما در عرصه های دفاعی است و مرز بین دوستان و دشمنان تمدنی انقلاب و ایران را بازگو می کند. این مقاله با هدف تبیین وجوه منحصر به فرد دفاع مقدس نسبت به سایر جنگ های ایران و جهان و به روش توصیفی تحلیلی، ویژگی های دفاع مقدس را در سه بعد شناختی، بعد عاطفی و بعد رفتاری مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. نتایج نشان می دهد؛ در بعد شناختی؛ اسلام انقلابی و نظریه ولایت فقیه و انضمامی کردن رهبری ولی فقیه در جنگ با عنوان "فرمانده کل قوا" ویژگی انحصاری دفاع مقدس است. در بعد عاطفی و احساسی؛ تحکیم پیوند هویت اسلامی ایرانی دیگر ویژگی منحصر به فردی است که بسیج عمومی را در دفاع از دین و سرزمین ایران به عنوان میعادگاه اسلام ولایی رقم زده است. در بعد رفتاری؛ رشد شتابنده رفتارهای ایثارگرانه، جهاد، شهادت، مقاومت، توکل، فداکاری، اخلاص و.. . دیگر ویژگی منحصر به فردی است که دفاع مقدس را در قواره دفاع تمدنی در تاریخ ایران برجسته کرده است؛ لذا دفاع مقدس یک "دفاع تمدنی در مقابل دشمنان تمدنی" بود که با سه گانه انحصاری "1. رهبری ولایی بر اساس پذیرش ولایت الهی 2. بسیج عمومی بر اساس پیوند هویت اسلامی و ایرانی 3. مجاهدت و ایثار بر اساس اعتقاد به رستگاری اخروی" اردوگاه دشمن را به زانو درآورد.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، فرهنگ دفاعی، دفاع تمدنی، ایثار و مقاومت
  • آیدا باقری بهشتی* صفحات 213-235

    منظر یکی از مهم ترین عناصر در ایجاد خاطرات جمعی است. خاطره جمعی، خاطراتی است که مردم به صورت گروهی در بستر شهر سهیم هستند و یکی از مفاهیم موثر بر هویت شهر، تداوم فرهنگی و رابطه میان نسل ها است. یکی از خاطرات جمعی که در کشورهای مختلف نیز رخ داده است، جنگ است. جنگی که به قصد دفاع از وطن باشد در راستای حفظ هویت و فرهنگ و ناموس مملکت باشد، بخشی از خاطرات ارزشمند یک جامعه محسوب می شود. در شهرهای مختلف غربی از جمله برلین، ورشو و مسکو، مناظر خاطرات جمعی جنگ مورد بازسازی قرار گرفته است، اما در ایران که جنگی تحمیلی بوده، این مناظر کمتر دیده شده است. هدف اصلی این تحقیق بررسی نظرات ساکنان خرمشهر درباره تاثیر منظر جنگ بر احیای خاطرات این دوران است و به دنبال یافتن اولویت ها در معیارهای منظر بر خاطرات مبتنی بر جنگ است. روش تحقیق توصیفی اکتشافی بوده، ابتدا معیارهای موثر منظر خاطره ساز بیان شده و به تحلیل آن در جنگ جهانی دوم درسه شهر برلین، مسکو و ورشو پرداخته و در نهایت با شناخت منظر خرمشهر جهت دستیابی به تاثیرگذاری بر خاطرات جنگ از دیدگاه ساکنین که جنگ را تجربه نکرده اند، با تحلیل پرسشنامه اولویت بندی شدند. یافته های به دست آمده حاکی از آن است، نشانه های جنگ مانند دیوارهای گلوله خوردی و نخل های سربریده اولویت اول و مسجد جامع به عنوان عملکرد شهری اولویت دوم و خونین شهر به عنوان لقب شهر (نام) اولویت سوم را از دیدگاه ساکنان دارد و در آخر به ارایه راهکارهایی جهت بهبود منظر خرمشهر با تاکید بر خاطرات جمعی مبتنی بر جنگ بیان شده است.

    کلیدواژگان: منظر شهری، خاطرات جمعی، جنگ، خرمشهر
|
  • Salman Ghasemian *, Mahmood Arab Ismaeili, Hassan Ashtari Pages 1-22
    The study of the role of some Western-affiliated factors, especially the colonial identities in the Persian Gulf in the imposed war against Iran, based on the occurrence and continuation of this war reflects the inadequacies of British colonial heritage in the periphery of Iran. The slogan of independence from the East and the West and the reaction of the sheiks of the Persian Gulf region showed the extent of their reliance on supra-regional powers. This is the basis of the behavior of some of Iran's neighbors towards the slogans of independence and freedom of the Islamic Revolution. Therefore, the behavior and performance of the sheikhdoms of the Persian Gulf during the imposed war indicated their connection with Western colonialism.This article seeks to answer the basic question of the role of the colonial identity of the Persian Gulf sheikhdoms in their behavior and action in the face of war by examining historical documents and based on the method of library studies and analytical methods and by explaining the historical identity of the Persian Gulf sheikhdoms. Has it been imposed on Iran for eight years? The results of this study indicate that the requirements of historical and political identity have played a decisive role in the degree of support or opposition of this sheikhdom to independent currents based on indigenous and Islamic identity and this is the basis for their efforts to strike. Hitting the interests of Iranian revolutionaries in the form of imposed war.
    Keywords: The imposed war, Iran, Colonization, Persian Gulf sheikhdoms
  • Ali Badrkhani *, Nasrin Bahrainy Pages 23-42
    Any political unit's development, strength, and subsistence, especially in critical situations, rely on people's participation and social resources. Similarly, in costly and threatening crises like war, reliance on the masses and their responsibility leads to social advancement and solutions to state problems. The main question of the present article is ‘whether popular participation in the imposed war and Western sanctions could be a pattern for solving the country's future problems?’ People's presence and participation have been of most crucial factors of victory, persistence, and maintenance of the Islamic Revolution of Iran. The findings declare that although we can find examples of this kind of national partnership in some nations, Iranians' successful model of unity and participation during the eight years of unequal war and sanctions is unique. Using this model can lead to the solidarity of the government and nation in rapid development and ensure the country's progress in the future. The study employs a library-research method for data collection in a descriptive-analytical approach.
    Keywords: Pattern, Peoples Participation, sanctions, Support
  • Hadi Gheisariyan *, Mohammadsadegh Salehimanesh Pages 43-62

    One of the important and fundamental issues that can be raised and used as an effective management model for officials and managers of today's society is to identify and explain the strategic management and strategic thinking of Imam Khomeini during the imposed war. To this end, this study seeks to answer the fundamental question of what are the important managerial characteristics in the Imam's biography and behavior during the imposed war? The research claim emphasizes that Imam Khomeini's managerial characteristics were based on his personal and organizational behavior and behavior based on Islamic values. Also, the purpose of research is to design and explain an efficient model of Imam Khomeini's management strategies and model its behavior for the country's managers. The research findings also show that Imam Khomeini's leadership and management model in the imposed war can be identified and explained in a combined way based on three levels: individual (personality), behavioral and organizational. The research method is descriptive-analytical and the method of extracting information data will be documentary and library.The research findings also show that Imam Khomeini's leadership and management model in the imposed war can be identified and explained in a combined way based on three levels: individual (personality), behavioral and organizational. The research method is descriptive-analytical and the method of extracting information data will be documentary and library.

    Keywords: Imam Khomeini, Holy Defense, Strategic Management, Resolution 598, Political Crisis, Command
  • Mohammad Takaloo *, Farhad Darvishi Se Talani Pages 63-77
    The Islamic Revolution victory of Iran in February 1979 has been the source of significant changes in the region and the world and has had a tremendous international impact. Concepts such as the revolution exportation from the beginning of the revolution became the strategy of the Islamic Republic. Undoubtedly, the eight-year Iran-Iraq war had an impact on this policy. The present study aimed to express the effect of these imposed factors on exporting the revolution based on a theoretical framework on the theory of Hagerstrand's diffusion and examining the impact of the imposed war at the domestic and international levels. Based on the results, in contrast to the Islamic Revolution, this influence for governments, especially those that consider it a destructive factor for their government, is prolonged or stopped. And the imposed war became a factor for governments' resistance against the revolution exportation. In contrast, the revolution values have particular importance to the nations that noticed the justice-seeking and anti-arrogance of this revolution. Defense and resistance in the imposed war symbolize oppressed nations' resistance against global arrogance as a desirable pattern of behavior. The primary questions are ‘What effects did the imposed war have on the future of Iran?’ ‘Did these effects play a positive and accelerating or negative and deterrent role in the export of the Islamic Revolution?’ According to the hypothesis, some influences had a deterrent role in exporting the Islamic Revolution by those conditions. They caused the change of idealistic to realistic views. On the other hand, the Iranian nation's voice was a symbol of the government defending the oppressed, so it has caused the export of more and more values of this revolution.
    Keywords: Islamic Revolution, Eight-year War, Export of revolution, Regional Countries, international system
  • Shoeyb Yari *, Vahid Shalchi Pages 79-97
    Simultaneously with the Islamic Revolution victory, the Iranian people, by denying the previous value system, sought the Islamic culture themes as the new social capital of the country and its expansion from personality systems to various structures of society. The richness of this capital will give the community additional soft power that its importance is equal to hard power. The present study aimed to explain social capital and its impact on soft power and evaluate the country's situation during the holy defense to use social capital resources as a powerful defense against enemies. The descriptive method uses a documentary (library) study on the indicators of productive resources and conservation elements and dissemination of social capital. It then collected data and comparative evaluation of these indicators' status in the holy defense. The mechanism of social capital's impact on the soft power amount depends on the resources such as education and science, religion and ideology, civic institutions, and the media. After the Islamic Revolution, the data show their quantitative and qualitative growth to promote soft power during the holy defense. The results indicated that after the Islamic Revolution, despite the significant dependence on software and hardware resources of Western countries, Iranian society, by using the factor of religious ideological’s beliefs to promote its power against foreigners in the holy defense to gain a lot. These beliefs enlightened the people and fought against the corruption of the Pahlavi regime. It used from its progressive basis to respect science and education, religious value resources, and cooperation of the ummah to reform society and spread it, use the best communication methods, and convey meanings to people.
    Keywords: Social capital, Soft Power, Management in Sacred Defense
  • Ibrahim Mottaqi *, Yaghoob Zohdi Pages 99-116
    Tactical deterrence was one of the main bases of Iran's defense strategy during the war. Iran used mechanisms of tactical action, optimization of human resources, and maximization of instrumental capabilities to counter enemy threats. The formation of the Iraq-Iran war in September 1980 indicated that revolutionary countries were more exposed to regional and international conflicts than any other political entity. The present study aimed to analyze tactical deterrence, which has social, tactical, and practical indicators and signs. Iran tried to create the necessary field for optimizing the power equation. The primary basis of Iran's tactical deterrence in the war was: arms purchases, diversification of instrumental power sources, and cooperation with marginal actors.Therefore, the imposed war process has been a structural reaction by the great powers. Tactical deterrence has been Iran's organized effort to balance power against Iraq's aggression. The coalition of the Western world countries and the great forces to confront Iran was a sign of the world system's efforts to limit Iran's power. Since any structure tends to be balanced, revolutionary governments form imbalances in international politics. The primary question of this study is ‘What tactical and practical mechanisms has Iran used in the war against threats?’ The hypothesis is that Iran has used deterrent tactical action mechanisms to counter enemy threats and maximize its social role in socializing war. The present study has used the structuralism approach. In the structuralism approach, the imposed war has reflected the agreement of the great powers and regional actors.
    Keywords: Holy Defense, Tactical Deterrence, Socialized Defense, Strategic Coalition Against Iran
  • Javad Sharbaf * Pages 117-149
    The significance of the role of interest groups in domestic politics in the US and EU countries is an undeniable fact. Lobbies, as a kind of interest group, play a crucial role in shaping the foreign policy of western countries. Israeli lobbies increasingly seek to transform the US and EU approaches in the Middle East in favor of Israel interests. In cooperation with their American counterparts, Israeli lobbyists struggle to strengthen their political presence in the EU states to ensure the achievement of their political aims. This article tries to explore these lobbyists’ objectives and activities in recent years across Europe. Findings indicate that they are committed to fighting anti-Semitism in Europe, to inhibit the growth of the BDS movement, to deviate the peace process in the Middle East from its normal path and toward Israel interests, to persuade EU leaders to take strict measures against Iran and the last, but not the least, to delegitimize Iran and Hezbollah in EU institutions and provoke EU states to recognize Hezbollah as a terrorist organization. This article basically seeks to explore the reasons behind Israelis’ efforts to establish Jewish lobbies across Europe. . To answer the research question, a case study of Israeli lobbies, established by influential Jews in the EU countries, is conducted.
    Keywords: lobby, Jews, Israel, Europian Union, Foreign affairs
  • Hosein Rezaie *, Ramin Azhdari, Mahmood Vaezi, Hady Baghbani Pages 151-167

    The security of any country depends primarily on the strength of its military forces. If safety is established at the borders, it will be possible to create the necessary security in other areas. On the other hand, according to experts, since the Iranian Islamic Revolution (1979) was involved in an imposed an unequal war, the non-revolutionary military knowledge in this war did not last more than three months. Instead, it affected other factors in this issue and the victory of the Islamic Revolution armed forces, referred to as "Non-Physical Factors of Combat Ability." The main question is, 'what are these factors', and 'what function did they play in creating the Islamic Revolution armed forces' combat ability?' The present study aimed, with descriptive-analytical and content analysis method based on library resources, to answer the above question and explain the non-physical components are affecting the combat ability of the Islamic Revolution armed forces by emphasizing Imam Sajjad's (a.s.) view in the twenty-seventh prayer of Sahifa Sajjadiah and the study of their function in creating the fighting power of these forces. Based on the research conducted, the mentioned factors are faith and will, knowledge and insight, prudence and solution, empathy and compassion, patience and perseverance, occult help, and martyrdom.

    Keywords: The Islamic Revolution Armed Forces, Sahifa Sajjadiah, Combat Ability, Non-physical Factors
  • Hossein Aslipour *, Sara Mohammadi Pages 169-191
    In today's cultural theories, the term "Representation" refers to the relationship between an artwork and the reality considered external to the artwork. The intended fact in this study is "Jihadi Management" in the sacred defense. Applying some managerial experiences simultaneously with the formation of the Islamic Revolution and the observation of tangible and significant achievements of these experiences, especially the experience of the sacred defense, has confirmed the existence of entirely indigenous (Islamic-Iranian) management models in Iran. One prominent example of such a management model is the theory or style of jihadi management. The present study is conducted to answer two main questions: First, ‘What are the characteristics of a jihadi management model based on the experience of sacred defense?’ And second, ‘What are the implications of representing this model from the perspective of communication science?’ In this regard, researchers based on a qualitative approach and using the "Content Analysis" research strategy have purposefully collected textual data and conducted semi-structured interviews. Findings indicate the formation of a conceptual model of jihadi management of holy defense under three categories of central themes of "Structural Dimension" (including four sub-themes), "Behavioral Dimension" (including six sub-themes) and "Contextual Dimension" (including five sub-themes) based on statements of the interviewees. Finally, the implications of representation of this model from the perspective of communication science are presented in three sections: the content, method, and tools of representation.
    Keywords: Jihadi management, Islamic Management, Representation theory, sacred defense, Communication Representation
  • Hadi Abdolmaleki *, Leila Majdani Pages 193-211
    As a treasure of revolutionary thinking, morale, and behavior in defense of religion and the country, the Sacred Defense, has a similarity and distinction function to distinguish insiders (friends) from outsiders (enemies), which has given it a unique feature. The Sacred Defense is the answer to who, what, and how we are in defensive arenas, telling the boundary between the civilization friends and enemies of the revolution and Iran. This article aims to explain the unique aspects of the Sacred Defense towards other Iranian and world wars in three cognitive, affective, and behavioral dimensions by using descriptive-analytical methods. The results show that in the mental dimension, revolutionary Islam and the theory of Velayat-e Faqih and convention of the Leadership of Velayat-e Faqih in the war with the title of "Commander-in-chief" is the exclusive feature of the Sacred Defense. In the affective dimension, the consolidation of the Islamic-Iranian identity bond is another unique feature that has created general mobilization in defense of the religion and land of Iran as a rendezvous for Velayi Islam. In the behavioral dimension, the accelerated growth of sacrificial behaviors, jihad, martyrdom, resistance, trust (in God), self-sacrifice, sincerity, etc., is another unique feature that has highlighted the Sacred Defense in the form of a civilization defense in Iran's history. Therefore, the Sacred Defense was a "Civilization Defense against the Enemies of the Civilization," which brought the enemies to their knees with an entire trilogy: ‘Velayi leadership based on the admission of Velayat-e Faqih’, ‘mass mobilization based on Islamic and Iranian identity bond’, and ‘jihad and sacrifice based on the belief in the divine salvation.
    Keywords: sacred defense, Defense Culture, Civilization Defense, Sacrifice, Resistance
  • Aida Baghery Beheshty * Pages 213-235

    Townscape is an essential element in creating collective memories (i.e., memories people collectively share as a group in a city, affecting the identity of that city, the cultural continuity, and the relationship between generations). One of the collective memories -that have happened in different countries- in the war. A war that is fought to defend the homeland and preserve the identity, culture, and honor of a country is part of the valuable memories of a society. In various western cities, including Berlin, Warsaw, and Moscow, the scenes of the collective memories of the war have been reconstructed. Still, in Iran, although fought in an imposed war, these scenes have been less regarded. The primary purpose of this study is to examine the views of Khorramshahr dwellers about the impact of war townscape on the revival of memories of that period. It seeks to find priorities in townscape criteria on war-based memories. With the descriptive-analytical method, the present study aimed to express the applicable standards of the reminiscent townscape and analyze them in Berlin, Moscow, and Warsaw(in World War II). Finally, to study the townscape impact on younger inhabitants’ war idea -who has not experienced that war, the townscapes have been prioritized using a questionnaire analysis. The results indicated that battle scars on walls and beheaded palms have the priority and the Grand Mosque as the symbol of the city function has the second. The title, Bloody City, has the third one according to the dwellers’ point of view. Finally, some solutions have been suggested to improve the townscape of Khorramshahr, emphasizing collective memories of the war.

    Keywords: Townscape, Collective memories, War, Khorramshahr