فهرست مطالب

حسابداری مدیریت - پیاپی 49 (تابستان 1400)

مجله حسابداری مدیریت
پیاپی 49 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پریناز کوزه گر، زهرا پورزمانی*، افسانه توانگر، مهدی معدنچی زاج صفحات 1-14

    استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، همان زبان مشترک برای جهانی سازی فعالیت های مالی است و همسان سازی این استانداردها برای اقتصاد جهانی ضروری است زیرا منافع سرمایه گذاران را تامین می کند و هزینه های دسترسی به بازارهای سرمایه در سراسر جهان را کاهش می دهد.</strong>در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نگرش فلسفی بر درک سطح خوانایی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی پرداخته شد و در این راستا از نظرات اساتید حسابداری، حسابداران (به عنوان افراد آکادمیک) و حسابرسان فعال (به عنوان افراد حرفه ای) استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از سنجش شاخص خوانایی فلش، سنجش شاخص خوانایی کلوز و آزمون t</strong> دونمونه ای استفاده شد. نتایج بررسی ها نشان داد که بین افراد حرفه ای، خوانایی متن استانداردها در گروه دارای نگرش فلسفی، بیشتر از گروه فاقد نگرش فلسفی است و در بین افراد آکادمیک، خوانایی متن استانداردها متاثر از نگرش فلسفی نیست؛ و در بین افراد حرفه ای (اعم از دارای نگرش فلسفی و فاقد نگرش فلسفی)، از نظر خوانایی بین ساده ترین و دشوارترین استانداردها تفاوت معناداری وجود دارد و این تفاوت در بین افراد آکادمیک (اعم از دارای نگرش فلسفی و فاقد نگرش فلسفی) وجود ندارد.

    کلیدواژگان: نگرش فلسفی، خوانایی، استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی
  • نرگس محسنی دهکلانی، حمیدرضا کردلوئی*، محمدحامد خانمحمدی، شادی شاهوردیانی صفحات 15-28

    درپژوهش حاضر ارتباط بین خطاهای ادراکی و انگیزه های مدیریت سود بین مدیران در بخش های سرمایه گذاری،حسابداری،حسابرسی با استفاده از نظرات ده نفر از خبرگان و 260 پرسشنامه از بخش های مورد اشاره ، مدل پیشنهادی مورد آزمون قرار داده شده که سبب شد مدل بهینه تعیین و مورد ارزیابی قرار گیرد. این پژوهش ابعاد مختلف عوامل خطای ادراکی موثر بر انواع مدیریت سود را مورد ارزیابی ورتبه بندی قرار داد و نتایج حاکی از تاثیر پذیری 65 خطای ادراکی بر نقش انواع مدیریت سود شناسایی در تدوین مدل بهینه و معنی داری ارتباط مابین خطای ادراکی با تمامی انواع مدیریت سود می باشد به بیان دیگر ارتباط خطای ادراکی با مدیریت سود واقعی و تعهدی به صورت مستقیم وغیر مستقیم ازکانال مدیریت سود کارا و فرصت طلبانه به عنوان مدل بهینه تعیین گردید که کانال مستقیم خطای ادراکی برمدیریت سود واقعی و تعهدی و بر مدیریت سود کارا و مدیریت فرصت طلبانه تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: خطای ادراکی، خطای اسنادی، مدیریت سود، سود کارا
  • ساجده میرموسی، محمود معین الدین*، شهناز نائب زاده صفحات 29-44

    در دنیای متلاطم امروزی، شرکتها به دنبال حسابدارانی هستند که به عنوان برند شناخته شده تا بتوانند اطلاعات سودمندی جهت اخذ تصمیمات اقتصادی در اختیار آنها قرار دهند. هدف از این مقاله، تحلیل تولیدات علمی در زمینه برندسازی شخصی در حوزه حسابداری در بازه زمانی سال های 2005 تا 2020 می باشد. این مطالعه با پیروی از پارادایم تفسیری و روش مرور نظام مند مبتنی بر عبارات جستجوی تعریف شده، در پایگاه اطلاعاتی web of science بر روی 75 مقاله (با استفاده از نرم افزار VOS viewer که نرم افزاری در حوزه علم سنجی است) انجام شده است. استفاده از تکنیک علم سنجی در حوزه حسابداری و مدیریت اقدامی نوین بوده که پارادایم فکری حاکم بر برندسازی شخصی در تحقیقات بین المللی را برای مدیران صنعت حسابداری مورد تاکید قرار داده و فرصت ها و ضعف های تحقیقاتی در این زمینه را آشکار ساخته است. تحلیل عمیق مقالات نشان داد که بیشترین میزان تحقیقات در آمریکا انجام شده است. همچنین نتایج واکاوی پژوهش ها حکایت از آن دارد که حسابداران برای تبدیل شدن به برند شخصی باید برخی از ویژگی ها از جمله مسئولیت پذیری، تمایز، تواضع، ریسک پذیری، صداقت ودانش تخصصی را در خود تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: برندسازی شخصی، حسابداری و مدیریت، مرور نظام مند، علم سنجی
  • راحله همایونی راد، فریدون رهنمای رودپشتی*، هاشم نیکومرام، مهرداد نوابخش صفحات 45-68

    حسابداری اجتماعی به شرکت ها و موسسات اقتصادی، مالی و تولیدی فرصت می دهد تا از موقعیت اجتماعی، شاخص های اجتماعی و روند حرکت جامعه مطلع گردند و بدان وسیله فعالیت های خود را به گونه ای آگاهانه تر انجام دهند و ضمن برطرف کردن خلاهای مالی، ترازنامه منطقی و سنجیده ای ترسیم نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین این دو رشته، درصدد تبیین رویکردهای نوین حسابداری در ارتقا خصوصیات کیفی جامعه است. پژوهش حاضر با اتخاذ رویکرد ترکیبی و روش تحقیق تحلیل محتوا انجام گردیده است. جامعه آماری این مطالعه متشکل از اساتید برجسته رشته حسابداری کشور است که با توجه به حجم جامعه، نمونه مورد مطالعه 170 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t تک نمونه ای برای فرضیات صورت گرفت. نتایج تحلیل محتوا حاکی از آن است که مفاهیم مرتبط با ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری، می توانند مشخصات کیفی جامعه و از این طریق جامعه شناسی گزارشگری را تقویت نمایند. همچنین آزمون فرضیه ها بیانگر آن است که تیوری ها و پارادایم های مطرح در رشته حسابداری، از منظر جامعه شناختی دچار تحولات قابل توجهی شده اند و پارادایم های مطرح در بیانیه انجمن حسابداری آمریکا را می توان با شاخص های مطرح در پارادایم های جامعه شناسی مقایسه نمود.

    کلیدواژگان: رویکردهای نوین حسابداری، پارادایم های جامعه شناسی، پارادایم های حسابداری، خصوصیات کیفی جامعه
  • ارمغان ناصر ترابی، عبدالرضا تالانه*، فردین منصوری صفحات 69-96

    مقوله حسابداری مدیریت از موضوعات با اهمیتی است که با تهیه و ارایه اطلاعات مفید درون سازمانی در حوزه های مختلف می تواند موجب خلق ارزش در سازمان شود. به دلیل تفاوت سطح بلوغ سازمانها (دوره عمر سازمان، اندازه سازمان، نگرش مدیریت، فرهنگ سازمان و...) ناشی از بکارگیری «رویه های 14 گانه حسابداری مدیریت»، بلوغ بخش حسابداری مدیریت نیز همواره یکسان نبوده و متاثر از میزان رعایت «اصول چهارگانه جهانی حسابداری مدیریت» می باشد.هدف مقاله حاضر تدوین مدل بلوغ حسابداری مدیریت است. برای این منظور، ابتدا مجموعه مفاهیم، عوامل، ابعاد کلیدی و شاخص های حسابداری مدیریت استخراج شد. سپس به منظور تایید مفاهیم، عوامل و شاخصها از 86 نفر از خبرگان و صاحبنظران حرفه حسابداری مدیریت با استفاده از نمونه گیری هدفمند، نظرسنجی گردید و دیدگاه آنها بررسی و داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارSPSS  مورد تحلیل قرار گرفت. نهایتا نیز با استفاده از «منطق مدل یکپارچه بلوغ قابلیت (CMMI)»، سطوح بلوغ تعیین گردید.یافته های پژوهش نشان می دهد در مجموع برای پنج سطح بلوغ، 282 شاخص باید رعایت گردد تا سازمان، به بالاترین سطح یعنی «بهینه» رهنمون گردد. از مهمترین نتایج پژوهش می توان به تدوین ابزاری برای خود ارزیابی درون سازمانی به منظور کاهش اختلاف میان انتظارات سازمانها و اهداف استراتژیک آنها اشاره نمود.

    کلیدواژگان: مدل بلوغ حسابداری مدیریت، اصول جهانی حسابداری مدیریت، رویه های 14گانه حسابداری مدیریت، مدل بلوغ قابلیت یکپارچه
  • آهو فامیل بختیاری، کامبیز هژبر کیانی*، عباس معمارنژاد، فرهاد غفاری صفحات 97-110

    ارتقای بهره وری بازارهای مالی نقش مهمی را در اقتصاد کشورها بازی می کند. با توجه به بانک محور بودن سیستم تامین مالی اغلب کشورها ازجمله ایران، شناخت راه های اندازه گیری و افزایش سطح بهره وری در بانک ها حایز اهمیت است. براین اساس، هدف از این مطالعه بررسی رابطه علیت کوتاه و بلندمدت میان متغیرهای کفایت سرمایه، نیروی کار و بهره وری کل عوامل در مجموعه منتخبی از 10 بانک پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1389-1398 می باشد. نتایج تحقیق با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی پویا (DOLS)، مدل الگوی تصحیح خطای برداری (VECM) و آزمون والد نشان می دهد، در کوتاه مدت تنها یک رابطه یک سویه از سمت کفایت سرمایه به بهره وری کل به دست آمده است. در بلندمدت روابط دوسویه میان متغیرهای نیروی کار و کفایت سرمایه با بهره وری کل عوامل، مثبت و معنادار به دست آمده اند. همچنین جزء تصحیح خطا که بیانگر سرعت تعدیل کوتاه مدت به سمت تعادل بلندمدت می باشد، مورد ارزیابی قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: بهره وری کل عوامل تولید، علیت، رویکرد VECM، رویکرد DOLS
  • وحیده طبیبی راد، زهرا دیانتی دیلمی*، رضا غلامی جمکرانی، ابوالفضل بختیاری، حسین عباسیان صفحات 111-124

    در سال های اخیر، تعداد قابل توجهی از مراجع علمی و حرفه ای حسابداری IFAC ، CPA، AECC، ICAA   خواستار توسعه طیف گسترده ای از مهارت های لازم، در دانش آموختگان حسابداری و متنوع کردن رویکرد فراگیرمحور در آموزش بوده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رویکرد آموزشی شبیه سازی ایفای نقش، به عنوان یک روش تدریس فراگیر محور، در کلاس درس حسابداری مدیریت انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانشجویان حسابداری مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در سال تحصیلی 1400-1399 می باشد. نمونه آماری تحقیق شامل دو گروه حسابداری مدیریت جمعا 60 نفر (31 نفر گروه آزمایش و 29 نفر گروه کنترل) است که توسط یک استاد واحد آموزش دیده اند. یافته های پژوهش حاکی از یادگیری و یادداری بهتر دانشجویان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل است. همچنین نتایج نظرسنجی از دانشجویان (از طریق پرسش نامه) نشان از اثربخشی این روش آموزشی در تقویت مهارت های کلامی و ارتباطی آنها، افزایش انگیزه و یادگیری بهتر مفاهیم بنیادی حسابداری مدیریت دارد.

    کلیدواژگان: شبیه سازی، روش نوین تدریس، ایفای نقش، حسابداری مدیریت
  • فرهاد صفی خانی، احمد یعقوب نژاد*، آزیتا جهانشاد صفحات 125-148

    پژوهش حاضر به بررسی پیشایندهای گزارشگری مالی متقلبانه و پیامدهای آن بر سرمایه فکری شرکت ها می پردازد. پیشایندهای گزارشگری مالی متقلبانه شامل وجود عدم تقارن اطلاعاتی، وجود بیش سرمایه گذاری و آسیب به حسن شهرت شرکت است. جامعه آماری با استفاده از روش غربالگری، متشکل از 112 شرکت پذیرفته شده در بورس و فرابورس طی سال های 1393 الی 1397 می باشد که به منظور تفکیک آن به دو گروه شرکت های دارای گزارشگری مالی متقلبانه و شرکت های فاقد گزارشگری مالی متقلبانه، از بندهای گزارش حسابرسی و همچنین پنج متغیر کمی استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد: 1) در شرکت های دارای گزارشگری مالی متقلبانه در دوره مالی قبل و دوره مالی جاری، میزان عدم تقارن اطلاعاتی میان مدیران و ذینفعان، به طور معناداری بیشتر از شرکت های فاقد گزارشگری مالی متقلبانه است. 2) در شرکت های دارای گزارشگری مالی متقلبانه در دوره مالی قبل و دوره مالی جاری، فراوانی شرکت های دارای بیش سرمایه گذاری، به طور معناداری بیشتر از شرکت های فاقد گزارشگری مالی متقلبانه است. 3) بین شرکت های دارای گزارشگری مالی متقلبانه و    شرکت های فاقد گزارشگری مالی متقلبانه در دوره مالی بعد، در زمینه آسیب به حسن شهرت شرکت، تفاوت معناداری وجود ندارد. 4) در شرکت های دارای گزارشگری مالی متقلبانه در مقایسه با شرکت های فاقد گزارشگری مالی متقلبانه در دوره مالی بعد، کاهش معناداری در میزان سرمایه فکری و اجزای آن وجود دارد.

    کلیدواژگان: گزارشگری مالی متقلبانه، عدمتقارن اطلاعاتی، بیش سرمایه گذاری، حسن شهرت شرکت، سرمایه فکری شرکت
  • ابوالفضل شیرخانی، مهدی صفری گرایلی*، حسن ولیان صفحات 149-166

    سیاست ها و قابلیت های تصمیم گیری مدیران عامل به عنوان یک مکانیزم تاثیرگذار بر شکاف هزینه های نمایندگی نقش مهمی در رضایت و اعتماد سهامداران ایفا می نماید. اما مدیران برحسب خواسته ها و رویکردهای خود اغلب فرصت طلبانه عمل می نمایند و براساس سفسطه گرایی مبنای تصمیم گیری خود را برای سهامداران و سرمایه گذاران توجیه می نمایند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر قدرت مدیرعامل با تصمیم گیری ازدحامی منافع سهامداران براساس نظریه سوفسطایی گری می باشد. در این پژوهش باهدف ارتقای سطح نوآوری و دانش افزایی در پیوند بین فرآیندهای قضاوتی و کمی در انجام پژوهش های حسابداری، جهت جمع آوری داده های تصمیم گیری ازدحامی از پرسشنامه استاندارد استفاده شد و جهت سنجش قدرت مدیرعامل از گزارش های صورت های مالی شرکت ها در بازه زمانی یکساله 1397  استفاده گردید. همچنین باتوجه به اینکه مطالعه ی داده ها مربوط به یک مقطع زمانی خاص بود و روش تحلیل داده ها به صورت مقطعی و مبتنی بر روش تحلیل مسیر است، به منظور برازش مدل از تحلیل  حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شد. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد، قدرت مدیرعامل بر تصمیم گیری ازدحامی منافع سهامداران تاثیر منفی دارد. در واقع این نتیجه نشان می دهد، وجود قدرت مدیرعامل باعث ایجاد تضاد منافع در تصمیم گیری ها می شود و این موضوع سبب می گردد تا منافع ذینفعان تحت الشعاع منافع ارکان دارای قدرت در راس شرکت گردد، که از طریق سفسطه گرایی به دنبال توجیه آن می باشند.

    کلیدواژگان: نظریه سوفسطایی گری، قدرت مدیرعامل، تصمیم گیری ازدحامی
  • محمدحسین صفرزاده *، احمد شریف، عباس هوشمند کاشانی صفحات 167-185

    امروزه موضوع کیفیت خدمات عامل مهمی برای رشد، موفقیت و ماندگاری سازمان ها شده است و با توجه به عدم کارایی روش های سنتی و متداول سنجش کیفیت خدمات، در این پژوهش به بررسی ابعاد کیفیت خدمات حسابداری مدیریت از دیدگاه مدیران درون سازمانی پرداخته می شود.پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش و ماهیت توصیفی-پیمایشی، و از نظر روش گردآوری داده ها از از نوع پرسشنامه ای می باشد. نمونه آماری این پژوهش شامل 109 نفر از مدیران واحد حسابداری مدیریت و 109 نفر از مدیران ارشد شرکت های تولیدی فعال در بورس می باشد. نتایج نشان داد که میانگین نمرات انتظارات مدیران واحد حسابداری مدیریت و مدیران ارشد برای تمامی ابعاد شناسایی شده کیفیت خدمات بیشتر از مشاهدات آنان بوده است. ازسویی، ابعاد کیفیت خدمات (SQ) و عملکرد خدمات (SP) بر اساس دیدگاه مدیران واحد حسابداری مدیریت و مدیران ارشد عبارت است از: ظاهر، پاسخگویی، قابلیت اطمینان، تضمین و همدلی. همچنین، ابعاد عملکرد خدمات ارزیابی بهتری از کیفیت خدمات حسابداری مدیریت ارایه می دهند.

    کلیدواژگان: مدیر، کیفیت خدمات (SQ)، عملکرد خدمات (SP)، حسابداری مدیریت
|
  • parinaz koozehgar, zahra pourzamani *, Afsaneh Tavangar, Mahdi Madanchi Zaj Pages 1-14

    International financial reporting standards are the common language for globalizing financial activities and matching these standards is essential for the global economy because it benefits investors and reduces the cost of access to capital markets around the world. the present study investigates the effect of philosophical attitude on understanding the readability level of international financial reporting standards. In this regard, the opinions of accounting professors, accountants (as academics) and active auditors (as professionals) were used. To test the hypotheses, the Flash readability index, the Close readability index, and two-sample t-test was used. The results of the studies showed that among professionals, readability of standard texts in the group with a philosophical attitude is higher than the group without a philosophical attitude. Among academics, readability of standard texts is not influenced by philosophical attitudes; there is a significant difference between the simplest and most difficult standards among professionals (both those with a philosophical attitude and those without a philosophical attitude). There is no such difference between academics (both with and without philosophical attitude).

    Keywords: Philosophical Attitude, readability, International Financial Reporting Standards
  • narges mohseni, hamidreza kordlouie*, mohammadhamed khanmohammadi, shadi shahverdiani Pages 15-28

    In the present study, the relationship between perceptual errors and earnings management motivations among managers in the fields of investment, accounting, auditing using the opinions of ten experts and 260 questionnaires from the mentioned sectors, the proposed model was tested, which led to determining and evaluating the optimal model. To be placed. This study evaluated and ranked the different dimensions of perceptual error factors affecting different types of earnings management. The results indicate the impact of 65 perceptual errors on the role of types of earnings management in identifying the optimal model and the significance of the relationship between perceptual errors and all types of earnings management. Efficient and opportunistic was determined as the optimal model that the direct channel of perceptual error affects the management of real and accrued earnings and effective profit management and opportunistic management.

    Keywords: Financial Behavior, perceptual error, ascription errors, Profit Management, efficient profit
  • Sajedeh Mirmousa, Mahmoud moeinadin *, Sahnaz Nayebzadeh Pages 29-44

    Companies are looking for accounting brands to get useful information supporting their economic decisions in today's turbulent world. The present paper aims to analyze scientific products in the field of personal branding in the field of accounting during 2005 to 2020. Following the interpretive paradigm, the present study had been conducted using a systematic review method and search terms defined in the web of science database on 75 articles, with the help of VOS viewer software (software in the field of Scientometrics). The use of Scientometrics techniques, as a new technique in the field of accounting and management, emphasizes the intellectual paradigm governing personal branding in international research for the accounting industry’s managers and highlights the research opportunities and weaknesses in this field. An in-depth analysis of the articles showed that the most research was in the United States. Research also suggests that accountants in order to become a personal brand need to reinforce certain characteristics, such as responsibility, distinction, humility, risk-taking, honesty, and professional knowledge.

  • raheleh homayouni rad, fereydun rahnamaye rudposhti *, hashem nikoomaram, mehrdad navabakhsh Pages 45-68
  • Armaghan Nasertorabi, abdolreza talaneh *, fardin mansori Pages 69-96

    The category of management accounting is one of the important topics that by providing and providing useful information within the organization in various fields, you can have the value of buying in the organization. Due to the difference in the level of maturity of organizations (organizational life, organization size, management attitude, organizational culture, etc.) from the use of "14 procedures of management accounting", the block of management accounting is not always the same and the variable of compliance with the "four principles of global accounting" Is managed.The purpose of this paper is to modify the management accounting maturity model. For this purpose, first a set of concepts, factors, key dimensions and management accounting indicators were extracted. Then, in order to confirm the concepts, factors and characteristics of 86 experts and experts in the management accounting profession using purposive sampling, a survey was conducted and their views were examined and research data were analyzed using SPSS software. Finally, maturity levels were determined using the Integrated Maturity Model (CMMI) logic.
    The research findings show that for a total of five levels of maturity, 282 indicators must be observed to guide the organization to the highest level, ie "optimal". One of the most important results of the research is to develop a tool for self-organization in order to change the differences between the expectations of organizations and the strategic goal.

    Keywords: Management Accounting Maturity Model, Global Principles of Management Accounting, 14 Management Accounting Procedures, Integrated Capability Maturity Model
  • Ahoo famil Bakhtiyari, Hojabrkiani Kambiz *, Abbas Memarnegad, Farhad Ghaffari Pages 97-110

    Improving the productivity of financial markets plays an important role in the economies of countries. Given the bank-oriented financing system of most countries, it is important to know the ways to measure and increase the level of productivity in banks. Accordingly, the purpose of this study is investigating the short-term and long-term causality between capital adequacy, labor and Total Factor Productivity (TFP) in a set of 10 banks listed on the Tehran Stock Exchange in 2010-2019. So, Dynamic Ordinary Least Squares (DOLS) method, Vector Error Correction Model (VECM) and Wald test have been used. According to the results, in the short run, a one-way Causality from capital adequacy to TFP is obtained. In the long run, the two-way relationships between labor and capital adequacy variables with TFP are positive. In this study, the error correction term, which indicates the speed of short-term adjustment to long-term equilibrium, has been evaluated

    Keywords: Total Factor Productivity, Causality, VECM approach, DOLS approach
  • vahideh tabibirad, zahra dianati *, reza gholami, Reza Gholami Jamkarani, Hossein Abbasian Pages 111-124

    In recent years, a significant number of  Scientific and professional accounting authorities (such as IFAC, CPA, ICAA, AECC) have called for the development of a wide range of skills in accounting graduates and the diversification of a holistic approach to teaching. The aim of this study was to investigate the effect of simulation teaching l approach through role-playing as a comprehensive teaching method on students' learning and retention, while teaching concepts related to decision making in management accounting. The population of the present study includes all students (undergraduate) of Management Accounting of Islamic Azad University, Saveh Branch in the academic year of 2020-2021 and the samples include two management accounting groups of 60 students (31 in the experimental group and 29 in the control group). The two groups are taught by a single teacher. Findings indicate that students in the experimental group learn and remember better than the control group. Also, the results of a survey of students (through a questionnaire) at the end of the course showed an increase in motivation and effectiveness of this teaching l method in strengthening their verbal and communication skills and better learning the basic concepts of management accounting.

    Keywords: Simulation, Modern teaching method, Role playing, management accounting
  • Farhad Safikhani, ahmad yaghoobnejad *, azita jahanshad Pages 125-148

    The present study examines the antecedents of fraudulent financial reporting and its implications for corporate intellectual capital. The antecedents of fraudulent financial reporting include information asymmetry, over-investment, and damage to the company's reputation. The statistical society using the screening method consists of 112 listed and OTC companies during the years 2014 to 2018, which in order to separate it into two categories of companies with fraudulent financial reporting and companies without fraudulent financial reporting, from the paragraphs of the audit report and also five quantitative variables are used. The results of testing the research hypotheses showed: 1) In companies with fraudulent financial reporting in the previous financial period and the current financial period, the amount of information asymmetry between managers and stakeholders is significantly higher than companies without fraudulent financial reporting. 2) In companies with fraudulent financial reporting in the previous financial period and the current financial period, the frequency of companies with over-investment is significantly higher than companies without fraudulent financial reporting. 3) There is no significant difference between companies with fraudulent financial reporting and companies without fraudulent financial reporting in the next financial period in terms of damage to the company's reputation. 4) In companies with fraudulent financial reporting, compared to companies without fraudulent financial reporting in the next financial period, there is a significant reduction in the amount of intellectual capital and its components.

    Keywords: Fraudulent Financial Reporting, information asymmetry, overinvestment, Corporate reputation, Corporate intellectual capital
  • Abolfazl Sherkhani, mehdi safari gerayli *, Hasan Valiyan Pages 149-166

    Policies and decision-making capabilities of CEOs as an effective mechanism on the agency cost gap play an important role in shareholder satisfaction and trust. But managers often act opportunistically according to their wishes and approaches and justify their decision-making basis to shareholders and investors based on sophistry. The purpose of this research is CEO Power and Thick Decision based on Sophistication Theory. In this study, in order to promote the level of innovation and knowledge enhancement in the relationship between judgmental and quantitative processes in accounting research, a standard questionnaire was used to collect data on thick decision and used to measure the power of the CEO from the financial statements of companies in a period of one year 2018. Also, due to the fact that the data study was related to a specific time period and the data analysis method is cross-sectional and based on the path analysis method, partial least squares analysis (PLS) was used to fit the model. The results of research tests showed that the power of the CEO has a negative effect on the thick decision of the stakeholder interests. In fact, this result shows that the presence of the CEO's power disrupts the conflicting interests in decision-making, and this causes the interests of the stakeholders to be overshadowed by the interests of the powerful elements at the top of the company, which seek to justify it through sophistry.

    Keywords: Sophistication Theory, CEO Power, Thick Decision
  • MohammadHossein Safarzadeh *, ahmad sharif, abbas Hooshmandkashani Pages 167-185

    Today, the issue of service quality has become an important factor for the growth, success and sustainability of organizations and due to the inefficiency of traditional and common methods of measuring service quality, this study examines the dimensions of quality management accounting services from the perspective of internal managers. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method and nature, and is a questionnaire in terms of data collection method. The statistical sample of this research includes 109 managers of the management accounting unit and 109 senior managers of manufacturing companies active in the stock market. The results showed that the average scores of expectations of managers of management accounting unit and senior managers for all identified dimensions of service quality were higher than their observations. On the other hand, the dimensions of service quality (SQ) and service performance (SP) according to the views of management accounting unit managers and senior managers are: appearance, accountability, reliability, assurance and empathy. Also, service performance dimensions provide a better assessment of the quality of management accounting services.

    Keywords: Manager, Service Quality (SQ), Service Performance (SP), management accounting