فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال هشتم شماره 29 (زمستان 1399)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال هشتم شماره 29 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی دلیرغفاری*، امیر کریمی پور سریزدی، پویا توکلی، محمد براتی، یگانه کریمی پور سریزدی صفحات 6-13
    مقدمه

    پریمتامین و سولفادیازین بعنوان داروهای انتخابی برای عفونت توکسوپلاسما می باشند، اما وجود برخی عوارض جانبی باعث محدودیت در استفاده میشود. گسترش استفاده از نانوذرات در تحقیقات بیولوژیکی و اثبات اثرات موثر نانوذره منگنز روی قارچها و باکتریها، در کنار نبود اطلاعات کافی درباره اثر ضد توکسوپلاسمایی آن، انگیزه ای برای طراحی این مطالعه شده است. منگنز می تواند از طریق افزایش فعال سازی mRNA ژن FOXO3a-Bim/PUMA و فعالسازی کاسپاز-3، آپوپتوز سلول را القا میکند. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی نانوذرات منگنز اکساید علیه توکسوپلاسما گوندی در شرایط برون تنی انجام شده است.

    روش کار

    برای ارزیابی فعالیت ضد توکسوپلاسمایی نانوذرات، از مشاهدات میکروسکوپ نوری برای تعیین تعداد انگلهای باقیمانده در هر چاهک استفاده شد. از آزمون MTT برای تعیین اثر سمی نانوذره منگنز اکساید روی تاکی زوییت توکسوپلاسما گوندی استفاده شد. آپوپتوز احتمالی توکسوپلاسما گوندی توسط نانوذرات منگنز اکساید با روش فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    مقدار IC50 نانوذرات منگنز اکساید در مقابل تاکی زوییت های توکسوپلاسما 105 میکروگرم بر میلی لیتر ارزیابی شد. همچنین با توجه به نمودار بقا و درصد بالای سلولهای ماکروفاژ زنده مانده در غلظت مورد نظر برای درمان، اثر سمی قابل توجهی از نانوذره روی ماکروفاژ مشاهده نشد. نتیجه بررسی فلوسایتومتری نیز بیانگر القای حدود 40% آپوپتوز در تاکی زوییتهای توکسوپلاسما گوندی است.

    نتیجه گیری

    نانوذرات منگنز اکساید دارای اثری موثر روی تاکی زوییت های توکسوپلاسما گوندی در شرایط برون تنی بوده و میتواند بعنوان یک کاندید درمانی برای این آلودگی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، منگنز اکساید، MTT، برون تنی
  • ساناز زرگر، مریم مرادی * صفحات 14-21
    مقدمه

    مدیریت ریسک عبارت از فرایند اتخاذ سیاست ها و خط مشی هایی برای پذیرش، شناسایی، ارزیابی، کنترل، به حداقل رساندن و یا کاهش خطرات ارزیابی شده و انتخاب و اجرای گزینه های مناسب است. هدف از این پژوهش ارزیابی مدیریت ریسک بالینی در بیمارستان های منتخب ارتش در شهر تهران می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی و روش آن براساس نحوه گردآوری داده ها توصیفی است و داده های آن با استفاده از پرسشنامه استاندارد  NHS QISگردآوری شد. جامعه آماری اعضای کمیته بحران و تیم حاکمیت بالینی، مترون، سوپروایزران و سرپرستاران بیمارستان های منتخب ارتش در شهر تهران می باشد. از میان بیمارستان های ارتش در سطح تهران بیمارستان های منتخب (خانواده، 502، بعثت، هاجر) به صورت تصادفی انتخاب شدند و حجم نمونه در هر بیمارستان به صورت سرشماری 120 نفر انتخاب گردید. کلیه محاسبات و تحلیل های آماری در این تحقیق به کمک نرم افزار SPSS نسخه 18و از طریق آزمون T تک نمونه ای (One Sample T- test) و ضریب همبستگی پیرسون صورت پذیرفت.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که تمام متغیرهای ریسک بالینی (وجود رویکرد مدیریت ریسک، همسویی اهداف مدیریت سازمانی، توجه به مدیریت ریسک به هنگام تصمیم گیری، شناسایی و ارزیابی ریسک، ارزیابی اثربخشی چارچوب مدیریت ریسک، استفاده از تجارب مدیریت ریسک، اولویت بندی برنامه های عملیاتی، مدیریت ریسک و کفایت ارزیابی ریسک) در بیمارستان های منتخب ارتش بالاتر از حد متوسط بوده و در سطح خطای کمتر از 5 درصد، تایید می شوند با توجه به نتایج بدست آمده، بیشترین میانگین امتیازات مربوط به متغیر شناسایی ارزیابی اثربخشی چارچوب مدیریت ریسک با میانگین امتیاز 76/4 و کمترین آن، متغیر اولویت بندی برنامه های عملیاتی مدیریت ریسک با میانگین 35/4 است.

    نتیجه گیری

    ایجاد یک سیستم برای پشتیبانی از مدیریت ریسک در بیمارستان برای عملکرد صحیح آن ضروری است. به منظور انجام این کار یک نظارت منظم مدیریت ریسک بالینی لازم است که امکان پذیرش خطرات در حال تحول و پویا را در نظر گیرد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، مدیریت ریسک بالینی، ارتش
  • محمد درویشی*، رضا طلوعی آلانق، فرشاد نجومی، سید رضا ابطحی، ایرج میرزایی دیزگاه، علی عسگری صفحات 22-31
    مقدمه

    فلوروکینولون ها ازجمله رایج ترین انواع مصرفی آنتی بیوتیک ها در بیماران بستری در بیمارستان می باشند. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی الگوی مصرف فلوروکینولون ها در بیماران بستری در بیمارستان پرداختیم.

    روش مطالعه

    در این مطالعه مشاهده ای توصیفی که به صورت مقطعی انجام شد، تعداد 300 نفر از بیماران تحت تجویز فلوروکینولون ها که از فروردین تا مهر سال 1397در بیمارستان امام رضا (ع) تهران بستری بودند، موردبررسی قرار گرفتند و بر اساس پرونده های موجود، الگوی مصرف فلوروکینولون ها در آن ها تعیین گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه نوع عفونت احتمالی شامل پنومونی، گاستروآنتریت، عفونت های ادراری و سایر عفونت ها به ترتیب 27، 34، 21 و 18 درصد بود. درصد سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین و هر دو در 67، 31 و 2 درصد تجویزشده بودند. فلوروکینولون ها در 26 درصد 750 میلی گرم در روز، 6 درصد 500 میلی گرم در روز، 38 درصد 500 میلی گرم دو بار در روز،3 درصد 250 میلی گرم دو بار در روز، 11 درصد 400 میلی گرم دو بار در روز، 13 درصد 200 میلی گرم 2 بار در روز و 3 درصد چهار بار در روز تجویزشده بودند.

    نتیجه گیری

    درمجموع بر اساس یافته های این مطالعه چنین استنباط می شود که الگوی مصرف فلوروکینولون ها در جامعه موردبررسی دارای مشکلات کمی است که می توان با ارایه آموزش های لازم به پزشکان در قالب جلسات آموزشی یا پمفلت یا... اقدام به رفع آن ها نمود.

    کلیدواژگان: الگوی مصرف، بیماران بستری، فلوروکینولون ها
  • فریبا حاتمی*، اعظم حاجی بگلو، سودابه آلوستانی، بهار حاجی بگلو صفحات 32-39
    مقدمه

    امروزه یکی از انواع روش های درمانی بیماران، جراحی است که تجربه استرس زا بوده وباعث ایجاد واکنش های روانی از جمله اضطراب می شود. در صورت عدم کنترل می تواند بر نتایج عمل و وضعیت جسمانی بیمار تاثیر منفی بگذارد. لذا  این مطالعه با هدف تاثیر آموزش بر بیماران تحت عمل جراحی انجام شد.

    روش کار

    در این پژوهش نیمه تجربی 84 بیمار کاندید اعمال جراحی، به صورت تصادفی در دو گروه 42 نفر(آزمون و کنترل) قرار گرفتند. تمام بیماران در روز بستری، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه اشپیل برگر STAI (State-Trait Anxiety Inventory)  را تکمیل کردند. سپس در گروه آزمون، آموزش به صورت چهره به چهره روز قبل از عمل به بیماران داده شد. در ادامه قبل از عمل پرسشنامه اشپیل برگر مجددا توسط بیماران تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان اضطراب قبل از مداخله در  گروه آزمون و کنترل به ترتیب (71/4 ±83/91) و (58/5 ±52/92) بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت (542/0=P) ولی بعد از مداخله میانگین اضطراب در گروه آزمون و کنترل به ترتیب (63/3 ±55/87) و (66/8 ±17/93) بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت  (001/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده، پیشنهاد می شود زمینه های لازم جهت آموزش بیماران تحت عمل جراحی فراهم شود که این مورد می تواند در بهبود وضعیت بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: جراحی، اضطراب، آموزش چهره به چهره
  • حسین منصوری*، سعیده سادات موسوی صفحات 40-47
    مقدمه

    حوادث غیرمترقبه ازجمله بحران هایی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و تجارب قبلی بعنوان یک تهدید جدی برای کشور ایران محسوب شده و می تواند سلامت شمار زیادی از انسان ها را به مخاطره بیاندازد. بیمارستان ها از جمله مراکزی هستند که در صورت وقوع حوادث بایستی با حداکثر کارایی و اثربخشی به انجام ماموریت بپردازند. این مطالعه با هدف سنجش آمادگی و عملکرد یک بیمارستان نظامی در حادثه ی زلزله ی استان کرمانشاه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه ی توصیفی در فاصله ی کوتاهی بعد از وقوع زلزله با استفاده از چک لیست ارزیابی مدیریت بحران بیمارستان انجام شد. اطلاعات در نه حوزه طبقه بندی شده و با نسخه ی 17 نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    براساس نتایج میزان آمادگی بیمارستان مورد مطالعه 46/80% ارزیابی شد. بیشترین آمادگی مربوط به حوزه ی ایمنی و امنیت با 70/7% و کمترین آمادگی مربوط به ارتباطات و تعاملات با 25% آمادگی بود.

    بحث

    نقاط قوت و ضعف بیمارستان با ماموریت و ساختار سازمانی بیمارستان نظامی در ارتباط می باشد. همچنین با تمرکز بر تقویت عملکرد بخش های تریاژ، اورژانس و بهبود مدیریت بحران، می توان میزان آمادگی بیمارستان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: آمادگی، عملکرد، بیمارستان نظامی، زمین لرزه
  • سیمین تاج شریفی فر، سعید نظری*، زینب دانیالی پور صفحات 48-53
    مقدمه

    هدف اصلی این تحقیق بررسی چالش های داوطلبان به عنوان بخشی از تیم پاسخ به بحران برای کمک و امداد در زلزله است؛ و همچنین روشن کردن مهارت ها و توانایی های مورد نیاز داوطلبان است. از این رو مردم و سازمان های امداد رسان را در مورد آمادگی های لازم در جهت مشارکت داوطلبانه در شرایط بحران آگاهی می دهد.

    روش بررسی

    روش جمع آوری داده های کیفی در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. برای انتخاب مصاحبه شوندگان از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. مصاحبه های فردی انجام شد. داده ها به صورت اسنادی و ضبط صوت رونویسی شدند. برای ارزیابی و تفسیر داده ها، آنالیز محتوای موضوعی با رویکرد قیاسی مورد استفاده قرار گرفت

    یافته ها

    این گزارش نحوه مدیریت داوطلبان و چالش های آن در زلزله کرمانشاه را توضیح می دهد. دراین گزارش خلاصه نتایج بازدید میدانی و بررسی از زمان شروع حادثه تا 6 روز بعد از وقوع حادثه انجام گرفته است. با توجه به برنامه ریزی، دکترین و اجرای آن، به منظور شناسایی چالش های مواجهه و ارایه توصیه هایی برای بهبود و سازماندهی مناسب و مبتنی بر اصول جهت استفاده در پاسخ به حوادث و بلایای آینده می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد اهمیت آمادگی در مراحل قبل از بحران برای دستیابی به اهداف که همان، سازماندهی داوطلبان خودجوش جهت کمک موثرتر به قربانیان بیشتر می باشد را باید مورد توجه خاص قرار داد.

    کلیدواژگان: زلزله، مخاطره، مدیریت داوطلبان، مدیریت بلایا، آمادگی
  • علیرضا دولتیاری*، اورنگ عیوض زاده، لیلا ناطقی صفحات 54-65

    جلبک جنس دونالیلا بخصوص دونالیلا سالینا از میان ریز جلبک ها بیشترین مطالعه را برای کشت انبوه دونالیلا به عنوان یک منبع غذایی رشد داده می شود. شرایط محیط کشت با شوری (1، 3 و 5 مولار)، شدت نور (35، 5/127 و 220 میکرومول) و منبع نیتروژن (200، 500 و 800 میلی مول بر لیتر) بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH) جلبک دونالیلا سالینا بهینه سازی شد. بنابراین 15 تیمار مطابق با روش سطح پاسخ باکس بنکن در مینی تب 16 طراحی گردید. نتایج نشان داد شرایط متفاوت کشت (میزان شوری، شدت نور و میزان نیتروژن) تاثیر قابل توجهی بر میزان آنتی اکسیدان موجود در جلبک دونالیلا سالینا داشت بطوری که میزان آنتی اکسیدانی با افزایش میزان نیتروژن در محیط کشت جلبک بطور معنی داری کاهش و با افزایش میزان شوری و میزان نور بطور معنی داری افزایش یافت و در محدوده  DPPH  02/18 تا   DPPH  95/20 متغیر بود.می توان با ایجاد شرایط بهینه تابش نور 165 میکرومول فوتون، شوری 34/3 مولار و غلظت نیترات 75/375 ماکرومول بر لیتر به بالاترین میزان آنتی اکسیدان (79/20 درصد  DPPH  ) دست یافت.

    کلیدواژگان: جلبک، دونالیلا سالینا، آنتی اکسیدانی، مهار رادیکال آزاد DPPH
  • وحید آقاداداشی*، همایون ملکی، محسن متشکر آرانی، عباس اسماعیلی ساری، سعیده مولایی صفحات 66-73
    مقدمه

    جیوه سمی ترین فلز سنگین در زیست بوم است و جوامع انسانی با مصرف فرآورده های دریایی و پرکردگی دندان ها با آمالگام در معرض تاثیرات زیان بار آن هستند. بررسی کارآیی شبکه های غیرتهاجمی (موهای سرو  ناخن های دست و پا) برای زیستپایی جیوه کل هدف این پژوهش بود.

    مواد و روش ها

    نمونه موهای جلوی سر،پس سر و ناخن های دست وپا از 40 نفر از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس که رژیم غذایی و تعداد آمالگام دندانی مشابهی داشته و در یک محدوده سنی بودند، گرفته شد. غلظت جیوه کل بادستگاهLECO AMA 254 (USA) ا اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین (اشتباه معیار) غلظت جیوه کل درموهای جلوی سر (48)662،موهای پس سر (48)644،ناخن های دست (70)565 وناخن های پا (39)375 نانوگرم برگرم وزن خشک بود. ضریب تغییرات جیوه کل درموهای سر کمترین و درناخن های دست از همه بیشتر بود. میزان جیوه کل درتمام پایشگرها به جز ناخن های دست بایکدیگر همبستگی مثبت داشتند. میزان جیوه کل ناخن های پا اگرچه از همه پایین تر بود، اما باتمام پایشگرهای دیگر همبستگی مثبت نشان می داد و ضریب تغییرات حدواسطی داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    استفاده ازموهای سر و ناخن های پا در زیستپایی جیوه کل قابل اعتمادتر است. جیوه کل ناخن های دست شاخص مناسبی برای پایش بهداشت عمومی جوامع نمی باشد.

    کلیدواژگان: جیوه، سلامت عمومی، مو و ناخن
  • سید محمد میرزاده*، اصغر اصغرزاده صفحات 74-81
    مقدمه

    پرستاران نقش اساسی در کیفیت مراقبت و ارتقای سلامت داشته و منبع کاری بزرگی از بیمارستان را تشکیل می دهند. لذا در این مطالعه به فرایند و پیشران های مختلف توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری پرداخته می شود.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع پژوهش کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا در سال 1398 انجام شد. و جامعه آماری متشکل از اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود. بدین منظور 17 شرکت کننده به روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه عمیق مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس داده ها جمع آوری، ثبت و سپس با نرم افزار MAXQDA کدگذاری انجام شد و در قالب کدهای محوری مقوله بندی شدند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از کدگذاری، باز، محوری و پیمایشی نشان داد که توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری از عوامل ساختاری، زمینه ای و رفتاری طی تحلیل محتوا حاصل گردید.

    نتیجه گیری

    طی جلسه دلفی با خبرگان، عوامل ساختاری و زمینه ای به عنوان پیشران های عامل رفتاری برای توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری احصاء گردید.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، منابع انسانی، حرفه پرستاری
|
  • Ali Dalir Ghaffari*, Amir Karimipoursaryazdi, Pooya Tavakoli, Mohammad Barati, Yeganeh Karimipoursaryazdi Pages 6-13
    Introduction

    Pyrimethamine and sulfadiazine are selective medications for toxoplasmosis, but some side effects hinder their consumption. Increasing the use of nanoparticles in biological studies and showing the beneficial effects of manganese nanoparticles on fungi and bacteria, as well as the lack of sufficient knowledge on its anti-Toxoplasma impacts, was the motivation for the design of this study. Manganese can provoke cell apoptosis by increasing the activation of the FRXO3a-Bim/PUMA mRNA and caspase-3 pathway. The objective of this study was to investigate the efficacy of manganese oxide nanoparticles (Mn2O3 NPs) against Toxoplasma gondii (T. gondii) in vitro.

    Methods

    To assess the anti-Toxoplasma activity of Mn2O3 NPs, the light microscopic observation was applied to evaluate the number of residual parasites in each well. Then, the MTT method was used to specify the toxic effect of Mn2O3 NPs on T. gondii toxicity. Finally, the potential apoptosis of T. gondii by Mn2O3 NPs was investigated by flow cytometry assay

    Result

    The IC50 value of Mn2O3 NPs against T. gondii tachyzoite was 105 μg/ml. There was also no significant toxic effect of Mn2O3 NPs on macrophages due to the high percentage of surviving macrophages at the desired concentration for treatment. The findings of the flow cytometry revealed that about 40% of tachyzoites were caused to apoptosis with Mn2O3 NPs.

    Conclusion

    Mn2O3 NPs have a beneficial effect on T. gondii tachyzoite in vitro and could be regarded as a candidate for the treatment of this infection.

    Keywords: Toxoplasma gondii, Mn2O3 NPs, MTT, In vitro
  • Sanaz Zargar, Maryam Moradi* Pages 14-21
    Introduction

    Risk management is the process of adopting policies and guidelines for accepting, identifying, evaluating, controlling, minimizing or reducing the assessed risks and selecting and implementing appropriate options. The aim of this study was to evaluate the clinical risk management in selected military hospitals in Tehran.

    Methods

    The present study is descriptive in terms of purpose and its method is descriptive based on the data collection method, the data of which were collected with the standard NHS QIS questionnaire. The statistical population is the members of the crisis committee and the clinical governance team, metrons, supervisors and head nurses of selected army hospitals in Tehran. Among the army hospitals in Tehran, selected hospitals (Khanevade, 502, Besat, Hajar) were randomly selected, the sample size in each hospital was selected by census of 120 people. All statistical calculations and analyzes in this study were performed using SPSS software version 18 and One Sample T-test and Pearson correlation coefficient.

    Results

    Data analysis showed that all clinical risk variables (existence of risk management approach, alignment of organizational management goals, attention to risk management when making decisions, risk identification and evaluation, evaluation of the effectiveness of risk management framework, use of management experiences Risk, operational planning prioritization, risk management, and adequacy of risk assessment) are above average in selected military hospitals and are confirmed at an error level of less than 5%. According to the results, the highest mean score is related to the identification variable of evaluating the effectiveness of the risk management framework with an average score of 4.76 and the lowest is the variable of prioritization of risk management operational programs with an average of 4.35.

    Conclusion

    Establishing a system to support risk management in the hospital is essential for its proper functioning. In order to do this, regular clinical risk management monitoring is required to consider the possibility of accepting evolving and dynamic risks.

    Keywords: Hospital, Clinical Risk Management, Army
  • Mohammad Darvishi*, Reza Tolouei Alanagh, Farshad Nojoomi, Seyed Reza Abtahi, Iraj Mirzaii Dizgah, Ali Asgari Pages 22-31
    Introduction

    Fluoroquinolones are among the most common types of antibiotics used in hospitalized patients. Accordingly, in this study, we examined the pattern of use of fluoroquinolones in hospitalized patients.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 300 patients underwent fluoroquinolones who were hospitalized in Tehranchr('39')s Imam Reza Hospital from April to October 2016, and the consumption pattern was based on available files. Fluoroquinolones were determined in them.

    Results

    In this study, the possible types of infections including pneumonia, gastroenteritis, urinary tract infections and other infections were 27, 34, 21 and 18%, respectively. Percentages of ciprofloxacin and levofloxacin, both at 67, 31, and 2%, were prescribed. Fluoroquinolones at 26% 750 mg daily, 6% 500 mg daily, 38% 500 mg twice daily, 3% 250 mg twice daily, 11% 400 mg twice daily, 13% 200 mg twice daily The day and 3% were prescribed four times a day.

    Conclusion

    In general, based on the findings of this study, it is concluded that the pattern of consumption of fluoroquinolones in the study community has few problems that can be solved by providing the necessary training to physicians in the form of training sessions or pamphlets and etc.

    Keywords: Fluoroquinolones, Inpatients, Consumption pattern
  • Fariba Hatami*, Azam Hajibeglo, Sodabe Aloustani, Bahar Hajibeglo Pages 32-39
    Introduction

    Nowadays, one of the types of treatment for patients is surgery, which is a stressful experience and causes psychological reactions such as anxiety. Failure to control can negatively affect the outcome of the patientchr('39')s physical activity and condition. The aim of this study was to evaluate the effect of education on patients undergoing surgery.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 84 patients who were candidates for surgery were randomly divided into two groups of 42 patients (test and control).
    All patients completed demographic questionnaire and STAI (State-Trait Anxiety Inventory) questionnaire on admission day. Then in the experimental group, patients were given face to face training the day before surgery. Before the surgery, the Spielberger questionnaire was completed again by the patients. The collected data were analyzed by SPSS software.

    Results

    Pre-intervention anxiety in the experimental and control groups were (91.83 ± 4.71) and (92.52 ± 5.58), respectively, which was not statistically significant (p = 0.552). But after intervention the mean anxiety in the experimental and control groups were (87.55 ± 3.63) and (93.17 ± 8.66), respectively, which was statistically different (P <0.001) ). 

    Conclusion

    According to the results, it is suggested to provide necessary fields for training of patients undergoing surgery which can be effective in improving the status of patients.

    Keywords: Surgery, Anxiety, Face to face training
  • Hossein Manssouri, Saeedeh Sadat Mousavi* Pages 40-47
    Introduction

    according to geographic situations and prior  experiences, supervene disasters are serious treats for Iran that can be dangerous for health of many people. Hospitals must carry out missions with maximum of their effectiveness and productivity in the event of an incident. This study has done to evaluate readiness and performance of a military hospital in Kermanshah earthquake in 2017.

    Materials and method

    This descriptive study has done in a short time after an earthquake by a hospital disaster management checklist. Data categorized in groups and analyzed with 17th version of SPSS software.

    Result

    According to evidences total preparedness of hospital was on 46.8%. Safety and security criteria with 70.7%  is on the top level and less level is related to communication and connection with 25% of preparedness and performance.

    Conclusion

    Weakness and strength is related to military mission and structure of this hospital. By focus on function of triage and emergency unites and improving disaster management we can increase preparedness of hospital.

    Keywords: preparedness, performance, military hospital, earthquake
  • Simin Taj Sharififar, Saeed Nazari*, Zeinab Danialipour Pages 48-53
    Introduction

    The main purpose of this study is to examine the challenges of volunteers as part of the crisis response team for earthquake relief and relief; It also clarifies the skills and abilities required of volunteers. Therefore, it informs the people and relief organizations about the necessary preparations for voluntary participation in crisis situations.                                                                  

    Methods

    Qualitative data collection method was used in this study. Data were collected using semi-structured interviews. Purposeful sampling method was used to select the interviewees. Individual interviews were conducted. Data were transcribed and recorded. To evaluate and interpret the data, thematic content analysis with a deductive approach was used.                       

    Findings

    This report explains how to manage volunteers and its challenges in the Kermanshah earthquake. This report summarizes the results of the field visit and review from the time of the accident until 6 days after the accident. According to the planning, doctrine and its implementation, in order to identify the challenges and provide recommendations for improvement and proper organization and based on principles to be used in response to future events and disasters..

    Conclusion

    The   findings of this study indicate that the importance of preparation in the pre-crisis stages for achievement of goals, which is the same, organizing self-help volunteers for more effective victimization, should be considered.

    Keywords: earthquake, hazard, volunteer management, disaster management, preparation
  • Alireza Dolatyari*, Orang Eyvazzadeh Pages 54-65

    Donalilla algae, especially Donalila salina, is one of the most studied algae cultivars for mass cultivation of Donalila as a food source.

    Methods

    Culture medium conditions with salinity (1, 3 and 5 M), light intensity (35, 127.5 and 220 μmol) and nitrogen source (200, 500 and 800 mmol / l) on the level of antioxidant activity (DPPH) Donalilla salina was optimized. Therefore, 15 treatments were designed according to the Bonken box response level method in 16 minitabs.

    Results

    The results showed that different culture conditions (salinity, light intensity and nitrogen content) had a significant effect on the amount of antioxidants in Donalilla salina so that the amount of antioxidants decreased significantly with increasing nitrogen in algae culture medium. And increased significantly with increasing salinity and light and varied in the range of DPPH 18.02 to DPPH 20.95.

    Conclusion

    The highest level of antioxidants (20.79% of DPPH) can be achieved by creating optimal conditions of light irradiation of 165 micromol photons, salinity of 3.34 M and nitrate concentration of 375.75 macromol per liter.

    Keywords: Algae, Donalila salina, Antioxidant, Free radical scavenging of DPPH
  • Vahid Aghadadashi*, Homayon Maleki, Saeideh Molaei Pages 66-73
    Introduction

    Mercury is the most toxic element in the environment and human communities are mainly exposing with its toxic effects via marine foods and amalgam fillings. Efficiency comparison of non-invasive matrices (Hair and Nails) for Hg exposure in mercury monitoring programs was the research head.

    Materials & Methods

    Head hairs as well as finger and toenails were obtained from 40 students of TarbiatModares University. Total mercury determination was done by Advanced Mercury Analyzer 254, LECO (USA). The results were reported as Mean(SE) ng g-dw.        

    Results

    Occipital and frontal hairs, finger and toenails had 644(48), 662(48), 565(70) and 375(39) ng g-dw, respectively. Head hairs showed the least Coefficient of variation meanwhile hand nails showed the most. A significant positive correlation among whole bio-monitors barring fingernails were observed. Although, Total Hg level was the least in toenail matrix, but its mercury concentration showed a significant positive correlation with all other matrices and had the median Coefficient of variation, comparing with hairs and fingernails.

    Discussion

    According to the study results, toenail beside of scalp hairs were more reliable in mercury bio-monitoring. Total mercury in fingernail is not an approvable biomarker to monitor the public hygiene.

    Keywords: Mercury, Public Hygiene, Hair, nail
  • Seyedmohamad Mirzadeh*, Asghar Asgharzadeh Pages 74-81
    Introduction

    Nurses play a key role in the quality of care and health promotion and are a major source of work for the hospital. Therefore, in this study different processes and proponents of human resource empowerment in nursing profession are discussed.

    Methods

    The present study was a qualitative research using the content analysis method in 2019. The statistical population consisted of professors of Urmia University of Medical Sciences. For this purpose, 17 participants were studied through purposeful sampling and in-depth interviews. Data were collected, recorded and then coded using MAXQDA software and categorized into axial codes.

    Results

    Findings from coding, open, central and survey showed that empowerment of human resources in the nursing profession was obtained from structural, contextual and behavioral factors during content analysis.

    Conclusion

    During the Delphi meeting with experts, structural and contextual factors were identified as drivers of behavioral empowerment in the nursing profession.

    Keywords: Empowerment, Human Resources, Nursing Profession